Találatok a következő kifejezésre: Mit nem enni terhesseg alatt (22 db)

Összegyűjtjük, hogy mit nem szabad terhesség alatt enni? Én leírom amit tudok, s kérlek javítsatok, vagy egészítsetek ki! És kérdéseim is volnának.

- toxoplazmózis miatt nyers tojás, nyers hús, kolbász, füstölt sonka. (Akkor a téliszalámit sem lehet, vagy azt h?kezelik? egyéb felvágottakat lehet, pl párizsi, stb?) - laktózis miatt lágy sajtok, pl camembert (a medve sajt, és a márvány sajt, meg a sajtkrém is idetartozik?) - sok cola, sok kávé, szénsavas italok,alkohol, cigi

Legjobb válasz: Szerintem egyél nyugodtan. Ne vedd ennyire komolyan, mármint nem kell túl aggódni a dolgot. Nem lesz semmi bajod. Alkohol, cigi, nyers tojás, nyers hús. Ennyi! Akkor szoptatás alatt meg nem eszel majd semmit? Mert akkor tényleg oda kell figyelni.

Szerintem egyél nyugodtan. Ne vedd ennyire komolyan, mármint nem kell túl aggódni a dolgot. Nem lesz semmi bajod. Alkohol, cigi, nyers tojás, nyers hús. Ennyi! Akkor szoptatás alatt meg nem eszel majd semmit? Mert akkor tényleg oda kell figyelni.
ezeken kívül én nem tudok mást... szerintem felváottakat lehet. én ettem párszor tükörtojást és egyszer camambert-t is. a medve-sajt és a sajtkrém nem tartozik ide. a márványsajtot nem tudom. sokszor ittam kólát és néhányszor alkoholt is(bort, kis pezsgõt) szénsavasat is ittam sokszor.
Nem hiába mondják azt az öregek, hogy: 'Azt egyed édes lányom, amit megkívánsz! Abból hátrány sosem lesz!' Én betartottam. Tök jól érzem/érezzük magunkat. Bajunk nincs, jól vagyunk mind a ketten. Ha már rég a Rubint Réka és a védõnõ TOP10-es 'Fitt kismama' programját követném, elvetéltem volna. Nem is tudom, hogy hányszor 'ugrottam össze' a védõnõvel azért, mert rinyált, hogy feljött rám akár 1 kg is. Orvosom meg egyenesen megtiltotta, hogy diétázzak bármikor is, mert többet ártok a magzatnak vele. Ha jól esik, akkor eszel, ha nem, akkor nem. Nem fog megállni az élet a konyhában azért, mert terhes vagy.
Ismerek olyan anyukát, aki terhesen többször is evett tatárbifszteket, és mégis egészséges babája született. Pedig abban a hús és a tojás is nyers. Ma nagyon sok a tiltás, de nem feltétlen kell hozzá igazodni.
Mindent lehet enni csak mértékkel. Nem lesz semmi bajod egy egy tojástól vagy sajttól. Sõt ha megkívánod annál rosszabb ha nem eszel. Nem kell annyira túlzásba vinni ezt a tiltó listát én 28 hetes vagyok és megeszek mindent, mégis tökéletesek az eredményeim és a baba is szépen fejlõdik.
A védõnõ szerint levegõt sem lehet venni!:) )Szerintem sem kell ezt ennyire túlpörögni! Nyilván nem fogok tatár bifszteket enni, a tojást meg nyersen eddig sem ettem meg!
Jlzusom, ne parázzatok már rá ennyire a semmire.Maradjunk annyiban, hogy nyers húst, nyers tojást ne egyen senki.Meg ne igyon, ne cigizzen, egy csésze kávénál ne igyon többet naponta, és ne igyon energiaitalt max alkalmanként 1-2 kortyot.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy májkrém, márványsajt és bármilyen pástétomokat sem lehet. Ja meg csak pasztörizált tejet lehet. Mondta, hogy kolbászt + szalámit se egyek, de én azt ettem már sokszor, meg camambertet is ettem, pedig azt is mondta, hogy ne. A krémsajtokat lehet! És eddig úgy tûnik semmi bajom/baja nem lett egyiktõl sem.
szerintem a téliszalámitól nem lesz bajod! Irigyellek, én rá se birok nézni a húsokra ... sajnos nem vagyok kívánós, így a hányinger miatt, de próbálok napi 4-5ször étkezni keveset, mondjuk sokat ha akarnék se tudnék...
Tojást pedig sütve, fõve eheted!
Kolbászt is ehetsz nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint csak a lágy penészes sajtot, a nyers húst, tojást, kolbászt kerüljük
Nyugodtan eheted a téliszalámit, a felvágottakat, bármit ami jól esik és nem vagy rá allergiás, a nyers húst azt kerülni kell, de amúgy bármi.Én is ettem mindent.kolbászt, füstölt sonkát is, tojást fõzve, sütve, ittam kólát, mert csak attól nem hánytam az elején, fekete teát iszom folyamatosan, mert imádom!
Sajtokat.tojást, kolbászt, sonkát mindig ettem és nem lett tõle semmi bajom, a babának sem. Inkább ezeket ettem, mint a mindenfélét tartalmazó felvágottakat.
Mi az a laktózis? A google nem adja ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És a szalámi hova tartozik? nagyon kívánom
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat Kedves utolsó válaszoló, mi sem a kalóriák miatt nem esszük meg ezeket, hanem a fertõzésveszélyek miatt.
Hát megkell mosni...
Gyerek korunkban is ugyan úgy permeteznek mindent, hogy legyen termés! Nekünk is van kert, 2 hetente permetezi a Papi a szõlõt, a gyümölcs fákat! Soha semmi bajunk nem volt tõle, pedig van hogy mosatlanul esszük! Nem kell mindent túlaggódni!
Nyugodtabb szívvel veszem a piacon, mint a hipermarketben, na azt tényleg nem tudom mivel kezelték, honnan van...
Hát én inkább veszem piacon, mint hipermarketben, mert ott aztán tényleg nem tudni mivel permetezték. Sõt szerintem amelyikhez oda van írva, hogy magyar az sem az.
A kérdező hozzászólása: Megmostam, beáztattam... De gyerekkoromban volt kertünk, és úgy emlékszem, hogy a rosszul permetezett gyümölcsnél nem életbiztosítás a mosás.
inkább piacon veszem a gyümölcsöt, fõleg nyáron, mint hipermarketben a "timbuktui barackot".


Miket nem lehet enni terhesség alatt?

A penészes sajtokat tudom nem lehet enni, de ezen kívül mi az ami még nem ajánlott?

Legjobb válasz: Nyugodtan ehetsz mindent. Semmi baja nem lesz a babádnak. Majd a szoptatás alatt kell vigyáznod a puffasztó ételekre.

Nyugodtan ehetsz mindent. Semmi baja nem lesz a babádnak. Majd a szoptatás alatt kell vigyáznod a puffasztó ételekre.
Alapvetõen két kategória van amit azért nem ehetsz mert veszélyes és amit azért nem mert nem ajánlott.. nem ajánlott napi 3 kávénál többet inni és nem ismertek még azok a problémák amik akkor vannak ha sok müanyag cuccot eszel pl. porleves v. sok édesitõszeres étel és sok kóla meg ilyesmik ezektõl érdemes tartózkodni ha nem vagy cukorbeteg. K betüseket és hüvelyeseket azért lehet enni csak nem jav. mert puffaszt és rosszul érzed magad miatta. nem lehet enni a nyers tojást és nyers húst tartalmazó ételeket ha mész nyaralni ne egyél abból amit az utcán fõznek és ne igyál olyan üditõt ami helyi vizzel v. jégkockával készül.... -nem tiszta a viz-.... ha terhesen eszel bablevest annak a magzathoz semmi köze az majd szoptatáskor lesz fontos hogy mit eszel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!
Amit terhesen eszel, annak semmi hatása nincs arra, hogy a születése után milyen lesz az emésztése, lesz -e haspuffadása.Amit viszont tilos terhesen enni: nyers, vagy félig átsült hús ( én hamburgert se ettem, mert ki tudja, mennyire sütik át), nyers vagy félig fõtt/sült tojás, pasztõrizálatlan tej , vagy házi tej, ami nincs felforralva, lágy és penészes sajtok.Ezeket semmi esetre se edd.Egyébként meg a szokásos: Ne cigizz, ne igyál, ne vegyél be orvosi utasítás nélkül gyógyszert ( ez vonatkozik a gyógynövényekre is).Nagyjából ennyi. Boldog pocakos heteket:) )
A 2. válaszolóval tökéletesen egyetértek, ez a hivatalos. Az 1. válaszolóval kapcsolatban - elõre tudtam lesz olyan aki erre a kérdére ilyet ír hogy egyél nyugodtan bármit :(( Sajnos ezen az oldalon sokan írják hogy óó egyél bármit én is ettem meg a szomszéd is ne parázz nem lett semmi bajunk....lehet csak mázli volt. Figyelj arra hogy ne egyél nyers tojást, húst, halat, illetve májból csak ritkán (túl sok A vitamin). Penészes dolog eleve tiltott, pl camambert... Óvatosan fogadj el olyan tanácsit hogy "egyél bármit" - terhesen a tested is más és egy másik -még fejlõdõ- életért is felelõs vagy, nem hiába hívják a terhességet másállapotnak....valóban más állapot, tehát enek megfelelõen máshogy is kell élni egy picit.
Helló, én ezt az oldalt találtam, belinkelem hátha hasznos: http://www.freeweb.hu/mama-baba/taplalkozas.html Jó egészséget és babavárást!

Mit nem lehet és mit lehet tenni, ill. enni terhesség alatt?

A pozitív tesztt?l a szülésig?

Legjobb válasz: Szerintem a legfontosabbak, hogy próbáld kerülni a nyers húsokat(pl:házikolbász),nyers tojást és a penészes sajtokat!!!

Szerintem a legfontosabbak, hogy próbáld kerülni a nyers húsokat(pl:házikolbász), nyers tojást és a penészes sajtokat!!!
Lehetõleg a földimogyorót is kerüld, az az egyik legallergénebb "étel".
Én ettem mindent, amit a diéta mellet ehettem, még tiramisut is.
Ha nincs gond a cukroddal, akkor azt eszel-iszol, amit megkivánsz.Hajolgatni ne hajolgassál, inkább guggolva vegyél fel dolgokat!Ja és nem kettõ helyett kell enni!Vigyázz magatokra!Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) )

Mit nem szabad enni terhesseg alatt?

Azt tudom,hogy sajtot csak sutve ,nem nyersen,de nincs valami tablazat ahol le van irva,hogy mi igen es mi nem?Vagy ti miere vigyaztatok(mire kell?)?

Legjobb válasz: Olyan ételt,amiben nyers tojás van,ne egyél. Nyers dolgokat miden teintetben kerüld. Úgy tuodm,hogy a mákot és a májat se ajánlják. Boldog babavárást! 30 hetes kismami

Olyan ételt, amiben nyers tojás van, ne egyél. Nyers dolgokat miden teintetben kerüld. Úgy tuodm, hogy a mákot és a májat se ajánlják. Boldog babavárást! 30 hetes kismami
Nyers húst, nyers tojás tartalmazó ételeket (pl tatárbifsztek, házi majonéz, stb), penészes lágy sajtokat. A gyümik, zöldésgek megmosásánál figyelj arra, hogy alaposan meg legyenek mosva.
Szia! Nekem a védõnõm tanácsolta a következõket:lágy tojást egyáltalán nem szabad, mivel nincs teljesen átfõzve a tojás, így nagyobb a szalmonella-veszély.Nem ajánlatos a a nyers, füstölt áru(kolbász, szalonna), illetve a véres húsok(stek, bifsztek)Ezek mellett ami jólesik, többször keveset, azért kerülni azt, ami puffaszt. De ez igaz is, mert nagyon kellemetlen tud lenni, ha puffad a poci! Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: kosiz a gyors valasozkat! Es mi van ha megkivanom?A veres husokat amugy is utalom, a tojastol meg kiuteses vagyok, de mi van ha pl a szalonnat kivanom meg?1 kicsit azert ehetek ugye?
Én annak idején megnéztem egy oldalt, azon meg ajánják a májat, de én is úgy tudom, hogy nem kellene enni. De ha havonta 1-2 kisebb darabot megeszel, attól nem hiszem, hogy valami bajotok lenne! De azért boldog babavárást!
Sajtot miért csak sütve?Azt irtad nem lehet, de lehet.Csak a penészes, és lágy sajtokat nem ajánlatos.
Sajtot nyugodtan ehetsz(csak penészest ne), a májat kimondottan ajánlják, és én többször ettem mákot is, mert imádom, és szalonnát is, most is és az elõzõ terhességmnél is.És semmi baja a fiamnak sem, és a mostani babának sem. 31.hetes kismama
Amit semmiképp ne egyél, azok nyers húsok, nyers tojás, mosatlan zöldség, gyümölcs. A cukorral és a szénhidrátokkal is jó óvatosan bánni (pl egyél inkább barnakenyeret fehér helyett) a hízás miatt. A májat a magas A-vitamin tartalma miatt nem ajánlják, mert szemkárosodást okozhat a babának, de természetesen normál mennyiségben kell. Tehát néha lehet enni, ha kívánod, de nem nagyon gyakran. Próbálj meg inkább párolt, grillezett, sütõben jól átsült, de nem megégetett husikat és zöldségeket enni olajban sütött helyett. A sok hús amúgy sem egészséges a babócának. A köreteket is (krumpli, rizs) inkább párolva vagy fõve edd. Kerülni kell a fûszeres és túl sós ételeket, mert vérbõséget okoznak. Az édességgel is bánj csínján, ha csak nem haldokolsz érte, inkább hagyd ki. Általában igaz, hogy amit megkívánsz eheted, pl egy kevés szalonna is belefér, de különbséget kell tenni az éhes kívánósság és a "kívánós" kívánósság között. Utóbbinak nem jó mindig engedni a felszedhetõ felesleges súlytöbblet miatt. Mindennap egyél valamilyen gyümölcsöt vagy zöldséget, ezek nasinak is jók. Morzsa

Mi az amit terhesség alatt nem szabad enni?

Legjobb válasz: nyers hús, nyers tojás

nyers hús, nyers tojás
Ma már feltették ezt a kérdést, egyébként ahogy elõttem írták nyers tojás, nyers hús a tiltólistás.

Mit nem lehet enni terhesség alatt?

Házi füstölt sonka(sütés nélkül)?Füstölt szintén házi kolbász? Párizsi?sajt?Üdít??dobozos kész kaják?Vagy zacsisok? Nem azért mert nem szeretek f?zni, csak néha ha nincs id?m akkor jól jöttek ezek, de most sokaktól hallom, hogy a véd?n? ezt sem engedi meg azt se:(van el?ttem egy üveges savanyú káposzta, tegnap el?tt bontottam fel, de nem tettem h?t?be, akkor most ebb?l sem ehettem volna?:))))))

Legjobb válasz: Nem kell ennyire félni szerintem.Nyers tojásos dolgokat ne egyél,pl a túrós palacsintát,én mindig átsütöm,vagy nyers húsfélét,de ugye azt nem igen eszünk,illetve a camambert sajtot nem ajánlják.Nekem is mondta anno a védõnõ hogy se kolbász ,se szalámi,de én pl állandóan a téliszalámi féléket,és a kolbászt eszem,semmi bajunk nincs.35hetes kismami

Nem kell ennyire félni szerintem.Nyers tojásos dolgokat ne egyél, pl a túrós palacsintát, én mindig átsütöm, vagy nyers húsfélét, de ugye azt nem igen eszünk, illetve a camambert sajtot nem ajánlják.Nekem is mondta anno a védõnõ hogy se kolbász , se szalámi, de én pl állandóan a téliszalámi féléket, és a kolbászt eszem, semmi bajunk nincs.35hetes kismami
Nem lehet nyers husokat, lagy (nem pasztorozott) sajtokat, majpastetomot, tengeri herkentyuket enni, alkoholt inni, stb. Na persze! En ettem kolbaszt, szalamit, tatar bifszteket, ruszlit, homart, osztrigat, kagylot (tenger mellett elunk), majpastetomot, felig nyers marha-steak-et, mozarellat, egyszer veletlenul valamilyen kremsajtot, fuszeres-csipos kajakat, stb. Szoval mindent, amit megkivantam. Ja, es ittam neha egy kis bort is es semmi baja nem lett a babamnak. Ne izgulj, mertekletesseggel szinte barmit lehet. A dokim csak nevetett azon, hogy en is mindig aggodtam. :)
Nyers húsok, kék sajtok(amúgy sem ettem volna).Másról nem hallottam. Ja a védõnõ még a túl sok máj fogyasztását ellenjavalta.
Nekem az orvos csak a májat említette, mondván, hogy az az állat méregtelenítõ szerve.
én mindent ettem, kivéve nyers tojást és nyers húst.és nem ittam alkoholt.de ittam kólát, szénsavasat, camambert sajtot is ettem.és egészségesek vagyunk.
Ha normális helyen veszed a kaját, akkor nyugodtan egyél amit kívánsz. Én csak a nagyon mû- és sós kajáktól próbálok tartózkodni, mint a zacskós levesek, de néha meg jól esik egy-egy adag. Ami meg tilos, azt nem árulod el a védõnõnek, hogy megetted. :)
Érdekes, én pont azt olvastam, lenmagot lehet, nagyon jó székrekedés ellen rendszeresen fogyasztva (elõzõ válaszhoz). Lisztéria miatt nem ajánlják a nyers tejet, pasztõrözetlen (lágy, camembert, kék) sajtokat, toxoplazma miatt a nem kellõen átsütött húsokat vagy mosatlan zöldségeket- gyümölcsöket. Ezek mellett megterhelõ lehet bármi, ami fertõzést okozhat (szalmonella, nyers tojás), és hasi görcsöket, mert koraszülést okozhat a simaizmok összehúzódása.
Felesleges aggódni, fõleg, hogy a kifli sütve is volt, így biztosan semmilyen babára káros baktériumot nem ettél.
Csak a paszörizálás nélküli tejbõl készult sajt a veszélyes. Ilyen Magyarországon nincs. Csak a franciák gyártanak ilyet. És valóban a sütés is felér egy pasztörizálással. Szóval duplán ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!:)

Miket nem szabad enni a terhesség alatt? És miket nem szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Terhesség alatt nyers hús és nyers tojás kilõve. Ezen kívül mindent szabad, de mértékkel, és nagyon oda kell figyelni a jó minõségre és a higiéniára, ilyenkor a legkevésbé van szüksége az embernek egy jó kis fertõzésre! Szoptatás alatt pedig ne egyél olyat, ami puffaszt vagy egy felnõttnek is gyomorbántalmakat okozhat (pl. chiliszósz), de ha nem hasfájós a babád, kis mennyiségben ezeket is eheted.

Terhesség alatt nyers hús és nyers tojás kilõve. Ezen kívül mindent szabad, de mértékkel, és nagyon oda kell figyelni a jó minõségre és a higiéniára, ilyenkor a legkevésbé van szüksége az embernek egy jó kis fertõzésre! Szoptatás alatt pedig ne egyél olyat, ami puffaszt vagy egy felnõttnek is gyomorbántalmakat okozhat (pl. chiliszósz), de ha nem hasfájós a babád, kis mennyiségben ezeket is eheted.
Én úgy hallottam, hogy szoptatás alatt a K betûs ételeket kell kerülni mert hasfájóssá teszi a picit (kukorica, káposzta, kelbimbó, karalábé...)Krumplit lehet, mert az burgonya
Nyers húsból és nyers tojásból készült ételeket, figyelni kell a higiéniára, alaposan mosni a zöldségeket, gyümölcsöket. Pasztörizált tejterméket lehet csak fogyasztani, amúgy meg bármit, ami jól esik, úgyis jelez a szervezeted, ha valamit nem bírsz. Ha nincs panaszod, akkor bármit, bár célszerû a saját és a babád érdekében egészségesen étkezni: sok tejtermék, friss és párolt zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok(csirke, hal) és mentes ásványvíz. A szoptatás alatt célszerû a túl fûszeres és puffasztó ételeket kerülni, de ezt is ki kell tapasztalni, mert nem minden babánál okoznak problémát, ha mértékkel fogyasztja õket a mama. 39+5 hkm
Tojást szalmonella miatt ne egyél.
Terhesen ne egyél semmiképp nyers húst, vadhúst. Nem ajánlott a tükörtojás, a csípõs, túl fûszeres ételek. A gyógyteák közül is csak nagyon keveset és azt is nagyon kis mennyiségben szabad, mellõzni kell a szénsavas italokat is. Szoptatásnál mindenképpen érdemes kerülni: gomba, újhagyma, fokhagyma, káposzta, bab, lencse, kukorica, szénsavas italok, erõsen fûszeres, zsíros, füstölt ételek A kerülendõ és az óvatosságra intõ ételeket a hasfájós idõszak után szépen óvatosan elkezdheted fogyasztani.
Én pl szoktam, bár én úgy szeretem, hogy mindkét oldalát átsütöm. Gondolom azért írták, mert a nyers tojás tiltólistán van és ha nem sütöd át teljesen, nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Terhesen miért nem szabad enni tükörtojást?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!