Találatok a következő kifejezésre: Mit nem enni terhesseg (26 db)

Hát megkell mosni...
Gyerek korunkban is ugyan úgy permeteznek mindent, hogy legyen termés! Nekünk is van kert, 2 hetente permetezi a Papi a szõlõt, a gyümölcs fákat! Soha semmi bajunk nem volt tõle, pedig van hogy mosatlanul esszük! Nem kell mindent túlaggódni!
Nyugodtabb szívvel veszem a piacon, mint a hipermarketben, na azt tényleg nem tudom mivel kezelték, honnan van...
Hát én inkább veszem piacon, mint hipermarketben, mert ott aztán tényleg nem tudni mivel permetezték. Sõt szerintem amelyikhez oda van írva, hogy magyar az sem az.
A kérdező hozzászólása: Megmostam, beáztattam... De gyerekkoromban volt kertünk, és úgy emlékszem, hogy a rosszul permetezett gyümölcsnél nem életbiztosítás a mosás.
inkább piacon veszem a gyümölcsöt, fõleg nyáron, mint hipermarketben a "timbuktui barackot".

Összegyűjtjük, hogy mit nem szabad terhesség alatt enni? Én leírom amit tudok, s kérlek javítsatok, vagy egészítsetek ki! És kérdéseim is volnának.

- toxoplazmózis miatt nyers tojás, nyers hús, kolbász, füstölt sonka. (Akkor a téliszalámit sem lehet, vagy azt h?kezelik? egyéb felvágottakat lehet, pl párizsi, stb?) - laktózis miatt lágy sajtok, pl camembert (a medve sajt, és a márvány sajt, meg a sajtkrém is idetartozik?) - sok cola, sok kávé, szénsavas italok,alkohol, cigi

Legjobb válasz: Szerintem egyél nyugodtan. Ne vedd ennyire komolyan, mármint nem kell túl aggódni a dolgot. Nem lesz semmi bajod. Alkohol, cigi, nyers tojás, nyers hús. Ennyi! Akkor szoptatás alatt meg nem eszel majd semmit? Mert akkor tényleg oda kell figyelni.

Szerintem egyél nyugodtan. Ne vedd ennyire komolyan, mármint nem kell túl aggódni a dolgot. Nem lesz semmi bajod. Alkohol, cigi, nyers tojás, nyers hús. Ennyi! Akkor szoptatás alatt meg nem eszel majd semmit? Mert akkor tényleg oda kell figyelni.
ezeken kívül én nem tudok mást... szerintem felváottakat lehet. én ettem párszor tükörtojást és egyszer camambert-t is. a medve-sajt és a sajtkrém nem tartozik ide. a márványsajtot nem tudom. sokszor ittam kólát és néhányszor alkoholt is(bort, kis pezsgõt) szénsavasat is ittam sokszor.
Nem hiába mondják azt az öregek, hogy: 'Azt egyed édes lányom, amit megkívánsz! Abból hátrány sosem lesz!' Én betartottam. Tök jól érzem/érezzük magunkat. Bajunk nincs, jól vagyunk mind a ketten. Ha már rég a Rubint Réka és a védõnõ TOP10-es 'Fitt kismama' programját követném, elvetéltem volna. Nem is tudom, hogy hányszor 'ugrottam össze' a védõnõvel azért, mert rinyált, hogy feljött rám akár 1 kg is. Orvosom meg egyenesen megtiltotta, hogy diétázzak bármikor is, mert többet ártok a magzatnak vele. Ha jól esik, akkor eszel, ha nem, akkor nem. Nem fog megállni az élet a konyhában azért, mert terhes vagy.
Ismerek olyan anyukát, aki terhesen többször is evett tatárbifszteket, és mégis egészséges babája született. Pedig abban a hús és a tojás is nyers. Ma nagyon sok a tiltás, de nem feltétlen kell hozzá igazodni.
Mindent lehet enni csak mértékkel. Nem lesz semmi bajod egy egy tojástól vagy sajttól. Sõt ha megkívánod annál rosszabb ha nem eszel. Nem kell annyira túlzásba vinni ezt a tiltó listát én 28 hetes vagyok és megeszek mindent, mégis tökéletesek az eredményeim és a baba is szépen fejlõdik.
A védõnõ szerint levegõt sem lehet venni!:) )Szerintem sem kell ezt ennyire túlpörögni! Nyilván nem fogok tatár bifszteket enni, a tojást meg nyersen eddig sem ettem meg!
Jlzusom, ne parázzatok már rá ennyire a semmire.Maradjunk annyiban, hogy nyers húst, nyers tojást ne egyen senki.Meg ne igyon, ne cigizzen, egy csésze kávénál ne igyon többet naponta, és ne igyon energiaitalt max alkalmanként 1-2 kortyot.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy májkrém, márványsajt és bármilyen pástétomokat sem lehet. Ja meg csak pasztörizált tejet lehet. Mondta, hogy kolbászt + szalámit se egyek, de én azt ettem már sokszor, meg camambertet is ettem, pedig azt is mondta, hogy ne. A krémsajtokat lehet! És eddig úgy tûnik semmi bajom/baja nem lett egyiktõl sem.
szerintem a téliszalámitól nem lesz bajod! Irigyellek, én rá se birok nézni a húsokra ... sajnos nem vagyok kívánós, így a hányinger miatt, de próbálok napi 4-5ször étkezni keveset, mondjuk sokat ha akarnék se tudnék...
Tojást pedig sütve, fõve eheted!
Kolbászt is ehetsz nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint csak a lágy penészes sajtot, a nyers húst, tojást, kolbászt kerüljük
Nyugodtan eheted a téliszalámit, a felvágottakat, bármit ami jól esik és nem vagy rá allergiás, a nyers húst azt kerülni kell, de amúgy bármi.Én is ettem mindent.kolbászt, füstölt sonkát is, tojást fõzve, sütve, ittam kólát, mert csak attól nem hánytam az elején, fekete teát iszom folyamatosan, mert imádom!
Sajtokat.tojást, kolbászt, sonkát mindig ettem és nem lett tõle semmi bajom, a babának sem. Inkább ezeket ettem, mint a mindenfélét tartalmazó felvágottakat.
Mi az a laktózis? A google nem adja ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És a szalámi hova tartozik? nagyon kívánom
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat Kedves utolsó válaszoló, mi sem a kalóriák miatt nem esszük meg ezeket, hanem a fertõzésveszélyek miatt.


Mit nem szabad enni, inni fogyasztani terhesség alatt?

Dinsztelt máj? pl.

Legjobb válasz: Nem gondolom, nincs rá szükség, biológus vagyok. Ezért merek nem a különféle rémcikkek szerint élni, terhesség elõtt és alatt, hanem jól megalapozott ismeretek alapján élem meg a terhességet... És imádom a penészes sajtot :)

Nem gondolom, nincs rá szükség, biológus vagyok. Ezért merek nem a különféle rémcikkek szerint élni, terhesség elõtt és alatt, hanem jól megalapozott ismeretek alapján élem meg a terhességet... És imádom a penészes sajtot :)
A nyers hús (bigsztek) és tojás (házi majonéz) a szalmonella-veszély miatt nem ajánlott. A penészes dolgok a gomba miatt nem, de nem tudom pontosan, hogy miért. A tengeri herkentyûkkel is érdemes óvatosnak lenni, de azt hiszem, a kagyló és a szusi a legrizikósabb (ha nem hõkezelik õket). A füstölt dolgok pedig a nitrát miatt nem jók; de ezek egy nem terhesnek sem épp kedvezõek.. Asszem ezek a legfontosabbak. Az alkohol, cigi, egyebek, gondolom, nem újdonság. De, a fenti ételek általában nem is azok, amiket mindennap eszünk - szóval, hacsak nincs különösebb indok, nem is fog annyira hiányozni, ha most kihagyod. :)
Én se rémcikkekre alapozok, hanem a tanulmányaimra. De igazad van, én is igyekszem teljesen megélni a terhességet, nemcsak észbõl, hanem ösztönbõl is. Nekem a fentiek mondjuk logikusnak tûnnek - és pont nem is szeretem egyik ételt se, amitõl óvni szoktak. Úgyhogy vidáman elélek a házi koszton, így még aggódni se kell rajta (ha esetleg mégis lenne miért). ;)
Én mindent ettem/eszek, minden rendben van velünk!:) Egyébként a dokim is mondta, hogy azt eszek, ami jól esik, de nézzem meg, hogy pl. milyen tojásból csinálok madártejet..:) Nem is értem, miért ne lehetne enni bármit is, na mindegy.:) Szoptatás alatt nem szabad puffasztót és "k-betûset" enni, mert a babának fájni fog a hasa állítólag:) (bár ismerek olyat, aki mindent evett akkor is, puffasztót is és nem fájt a gyerekének a hasa és nem sírt soha, de persze ez baba-mama függõ is..)
xStefix: ha ezt így kijelented, hogy nem jó a penészes sajt a penész miatt, talán megindokolhatnád. Szerintem semmi hatása nincs, mert nem Penicillium-fajokkal érlelik a sajtokat. A füstölt dolgokban nem nitrát van. Hanem füstöléssel tartósított nyers hús (jó esetben persze, ha füstízû pácban érlelt, akkor igazad lehet, bár szerintem akkor is nitrit van benne) A szalmonella a húsban ott lehet, de a tojásON van, nem benne.
Nyers hús, pl. tatár.
én is ettem mindent!!! semmi probléma nem volt sem az elsö sem a második terhességemnél :)
Ja és most épp töltött tojást készítek, házi majonézzel.
Én ettem májat is, penészes sajtot is, füstölt kolbászt is. Igazából nem értem ezt a szabad/nem szabadot. Nyilván, nem ittam (párszor fél pohár bor volt a max), nem cigiztem, nem szedtem gyógyszert.
Nyers tojás
Én meg a tengeri herkentyûk meg nyers húson kívül mindent szeretek a felsoroltak közül, eszem is :) jólesik.

Miket nem szabad enni a terhesség alatt? És miket nem szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Terhesség alatt nyers hús és nyers tojás kilõve. Ezen kívül mindent szabad, de mértékkel, és nagyon oda kell figyelni a jó minõségre és a higiéniára, ilyenkor a legkevésbé van szüksége az embernek egy jó kis fertõzésre! Szoptatás alatt pedig ne egyél olyat, ami puffaszt vagy egy felnõttnek is gyomorbántalmakat okozhat (pl. chiliszósz), de ha nem hasfájós a babád, kis mennyiségben ezeket is eheted.

Terhesség alatt nyers hús és nyers tojás kilõve. Ezen kívül mindent szabad, de mértékkel, és nagyon oda kell figyelni a jó minõségre és a higiéniára, ilyenkor a legkevésbé van szüksége az embernek egy jó kis fertõzésre! Szoptatás alatt pedig ne egyél olyat, ami puffaszt vagy egy felnõttnek is gyomorbántalmakat okozhat (pl. chiliszósz), de ha nem hasfájós a babád, kis mennyiségben ezeket is eheted.
Én úgy hallottam, hogy szoptatás alatt a K betûs ételeket kell kerülni mert hasfájóssá teszi a picit (kukorica, káposzta, kelbimbó, karalábé...)Krumplit lehet, mert az burgonya
Nyers húsból és nyers tojásból készült ételeket, figyelni kell a higiéniára, alaposan mosni a zöldségeket, gyümölcsöket. Pasztörizált tejterméket lehet csak fogyasztani, amúgy meg bármit, ami jól esik, úgyis jelez a szervezeted, ha valamit nem bírsz. Ha nincs panaszod, akkor bármit, bár célszerû a saját és a babád érdekében egészségesen étkezni: sok tejtermék, friss és párolt zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok(csirke, hal) és mentes ásványvíz. A szoptatás alatt célszerû a túl fûszeres és puffasztó ételeket kerülni, de ezt is ki kell tapasztalni, mert nem minden babánál okoznak problémát, ha mértékkel fogyasztja õket a mama. 39+5 hkm
Tojást szalmonella miatt ne egyél.
Terhesen ne egyél semmiképp nyers húst, vadhúst. Nem ajánlott a tükörtojás, a csípõs, túl fûszeres ételek. A gyógyteák közül is csak nagyon keveset és azt is nagyon kis mennyiségben szabad, mellõzni kell a szénsavas italokat is. Szoptatásnál mindenképpen érdemes kerülni: gomba, újhagyma, fokhagyma, káposzta, bab, lencse, kukorica, szénsavas italok, erõsen fûszeres, zsíros, füstölt ételek A kerülendõ és az óvatosságra intõ ételeket a hasfájós idõszak után szépen óvatosan elkezdheted fogyasztani.
Én pl szoktam, bár én úgy szeretem, hogy mindkét oldalát átsütöm. Gondolom azért írták, mert a nyers tojás tiltólistán van és ha nem sütöd át teljesen, nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Terhesen miért nem szabad enni tükörtojást?

Mit nem szabad enni a terhesseg elso harmadaban?

Legjobb válasz: Mondjuk én végig szexeltem a terhességemet soha meg se fordult a fejemben hogy valami baja lehet a babának mondjuk mi gyengéden csináltuk. Ha nincs semmi gond szerintem lehet. Végig dolgoztam igaz irodában és csak az utólsó hónapot toltottem otthon. Rengeteg sok gyumolcsot fogyasztottam és mindent ettem ami jól esett mindent megcsináltam ahogy birtam ha meg nem párom szívesen segített. Már túlzásba viszik a dolgokat manapság no szex mert ártasz a gyermeki léleknek. Gondoljátok hogy régen foglalkoztak ilyen marhaságokkal és mégis 8-10 gyerek szuletett és végig dolgoztak tették a dolgukat ja és nem nem volt ennyi beteg lelkileg labilis pszihopata mint mostanság. Persze ha az orvos úgy látja hogy valami gond van akkor vigyázni kell de erre kulon figyelmeztet. Olyankor érdemes betartani az utasítását és tobbet pihenni.

Mondjuk én végig szexeltem a terhességemet soha meg se fordult a fejemben hogy valami baja lehet a babának mondjuk mi gyengéden csináltuk. Ha nincs semmi gond szerintem lehet. Végig dolgoztam igaz irodában és csak az utólsó hónapot toltottem otthon. Rengeteg sok gyumolcsot fogyasztottam és mindent ettem ami jól esett mindent megcsináltam ahogy birtam ha meg nem párom szívesen segített. Már túlzásba viszik a dolgokat manapság no szex mert ártasz a gyermeki léleknek. Gondoljátok hogy régen foglalkoztak ilyen marhaságokkal és mégis 8-10 gyerek szuletett és végig dolgoztak tették a dolgukat ja és nem nem volt ennyi beteg lelkileg labilis pszihopata mint mostanság. Persze ha az orvos úgy látja hogy valami gond van akkor vigyázni kell de erre kulon figyelmeztet. Olyankor érdemes betartani az utasítását és tobbet pihenni.
Szia! Én most a 10. hétben vagyok. Sajnos nekem több oldalról is azt mondták, semmi nyerset, a zöldségeken és gyümölcsökön kívül, azokat is jól megmosva. Azaz no tojás, friss tej, házi sajtok.. A védõnõmnél direkt rákérdeztem, mi lesz most velem, mert a tatár beefsteak a kedvencem. Azt sem! :( :( :( De sebaj! Kibírjuk ezt a röpke évecskét! ;) Boldog babavárást!
Nehezet emelni, nemi életet élni.
nyers tojást nem ajánlott, fertõzésveszély miatt
Szia! Nem prûdségbõl nem írtam mást. Szerintem ez is egyénfüggõ.. Nem szoktam másokat szexelés közben figyelni, szóval nem tudom kinek mi a durva. Ha fáj, akkor valószínûleg nem jó. Logikus, nem? :) Próbálgatni kell és rá fogsz jönni. ;)
Ahhozképest, h a mit nem szabad enni a kérdés.... De amúgy mi is szexeltünk a terhesség elejétõl, a túlhordásnál már a szülésznõ, és a doki is mondta, h menjek haza, és legyünk együtt, mert a sperma megindítja a szülést... szóval még ajánlották is... :) amúgy nem jött be, h megindítja! :( Most 6 hetes vagyok, de ugyanúgy együttvagyunk, ha jól esik!Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor egy romantikus, érzéki szex minden mennyiségben jöhet... :D
Csak akkor van szextilalom, ha valaki veszélyeztetett terhes. Ha nem, akkor lehet nyugodtan. De úgy látom, kicsit eltértünk a tárgytól...:)
Szerintem ha nem vagy veszélyeztetett akkor nincs sex tilalom.
Az elsõ válaszolón nagyon röhögtem...most várom a másodikat, az elsõ másfél éves.Állandóan rajtam csüng...jól néznék ki, ha nem lehetne emelni. Ja...és mi heti négyszer szexeltünk az utolsó hétig...most sincs ez másképpen.:) Az megint más, ha veszélyeztetett terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Tengeri kutyut se? ups... na akkor elrakom a tobbit... ;)
A kérdező hozzászólása: Most komolyan, ne legyunk prudek! Durva szex? Konkretan? :)
Csak annak tilos a szex, aki valamiféle rendellenességgel küzd a kezdetektõl. Nekem is azt mondta a körzeti dokim, most az elsõ 3 hónapban kerüljem a szexet (erre a kispapa kiakadt kicsit :S), aztán megkérdeztem a szülész dokimat, és megnyugtatott, hogy lehet nyugodtan nemi életet élni normális terhességnél. Lényeg, hogy ne "vaduljatok", azaz semmi durva szex, csak ami jól esik. Mi már kitapasztaltuk a pozíciókat. ;) Szóval ha minden ok a terhességeddel, kényeztessétek egymást nyugodtan!
szia, a 2 terhességem alatt is mindent ugyanúgy ettem, mint máskor.szénsavasat, alkoholt kerültem.de pl nyers, füstölt dolgokat ugyan úgy ettem.de pl a disznótoros káposztától nagyon görcsöltem, holott elõtte semmi bajom nem volt. ki fogod tapasztalni neked/tek mi a jó
a szextõl csak akkor tiltják el az embert ha veszélyeztetett. ha semmilyen kockázati tényezõ nem áll fenn akkor nyugodtan együtt lehettek.
Igazából az orvos megmondja lehet e szex, de az elsõ 3 hónapban nem javaslott.
Tengeri herkentyûket sem lehet.
A kérdező hozzászólása: Ok, koszi! No szex? Ez komoly??? Meddig? Jajj... :(
Mindent ehetsz, ihatsz, ami jól esik.
a penészes sajtokat sem lehet enni elvileg mert liszteriózis baktériumokat tartalmazhatnak. Én imádom õket, de igaz, hogy nem is kívántam ebben az idõszakban.

Meg szeretném óvni a babócom mindentől, h egészséges legyen. Mit szabad és mit nem terhesség alatt tenni és mit nem szabad enni ami káros lenne a babának?

Legjobb válasz: ne dohányozz, igyál alkoholt, szívjál erõsebb tisztószereket be. az étkezéseknél pedig kerüld a tatárbifszteket, a nyers tojást. ezen kíül minden gyümit, zöldséget jól moss meg, hogy elkerüld a toxoplazma nevû betegséget. A terhesség nem betegség, vigyázz magadra, de nem kell egész nap feküdnöd, mindent csak óvatosan csinálj. Élvezd azt, hogy egy másik élet növekszik benned!

ne dohányozz, igyál alkoholt, szívjál erõsebb tisztószereket be. az étkezéseknél pedig kerüld a tatárbifszteket, a nyers tojást. ezen kíül minden gyümit, zöldséget jól moss meg, hogy elkerüld a toxoplazma nevû betegséget. A terhesség nem betegség, vigyázz magadra, de nem kell egész nap feküdnöd, mindent csak óvatosan csinálj. Élvezd azt, hogy egy másik élet növekszik benned!

4 hónap alatt 12 kilót hiztam. Ma kiderült, hogy terhességi cukorbetegségem van. Mi ez? Mit szabad és mit nem szabad enni?

Orvoshoz csak 3 hét múlvára kaptam id?pontot sajnos, de már addig is diétáznom kell.. 18 hetes kismama

Legjobb válasz: www.google.hu itt keress rá a terhességi diabéteszre és ennek diétájára.Innentõl kezdve viszont nagyon fontos, hogy betartsd azt amit írnak.

http://www.google.hu itt keress rá a terhességi diabéteszre és ennek diétájára.Innentõl kezdve viszont nagyon fontos, hogy betartsd azt amit írnak.
szia. nekem is ez van. Kerülni kell a cukros ételeket. én 28 hetes kismama vagyok, nekem nemrég derült ki és szigorú cukormentes diétát kell betartani. A lényege az, hogy a szervezetben ne legyen magas a cukor, mert akkor a baba szervezetében is sok lesz, az õ hasnyálmirigye is sok inzulint fog termelni és ha megszületik leeshet a vércukra, amitõl be is kómálhat a kicsi. Na én ezt nem akarom. Kerülöm nagyívben amiben cukor van. De tényleg keress rá a keresõben, nagyon sok oldal foglalkozik ezzel. Vagy itt ezen az oldalon bal oldalt lent a keresõbe írd be, hogy terhességi cukorbetegség és kiadja a korábbi ezzel kapcsolatban feltett kérdéseket és válaszokat.

Mit nem ajánlatos enni és inni a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Sok koffein tartalmú italt ne igyál. (Kevés kóla,vagy napi egy gyenge kávé megengedett.) Alkohol max. néha kevés vörösbor,az jót tesz a vasadnak is. Enni? Én azt eszem,amit megkívánnok.:) Sok gyümi és zöldség,hogy minél több vitamint kapjon a baba. Boldog babavárást.

Sok koffein tartalmú italt ne igyál. (Kevés kóla, vagy napi egy gyenge kávé megengedett.) Alkohol max. néha kevés vörösbor, az jót tesz a vasadnak is. Enni? Én azt eszem, amit megkívánnok.:) Sok gyümi és zöldség, hogy minél több vitamint kapjon a baba. Boldog babavárást.
Nem ajánlott a szénsavas ital, nagyon felfújós dolgok, veszélyesek lehetnek a nyers húskészítmények (több kolbász pl), nyers tojás, penészes sajtok, édességet csak mértékkel, mert hízlalnak. Ezek a legfontosabbak. Mértékkel és ésszel, ami jólesik! Jó babavárást!
Szia! Elvileg nem kéne szénsavasat inni, de én annyira kívánom, h csak szénsavas ásványvizet(citromlével) iszok. Egyébként nem szabad valóban penészes sajtokat enni, olyan készítményeket amiben nyers tojás, hús van, tofut sem. És kerüld a "csak felesleges kalória" kajákat. pl.:édesség, chips, kóla(ami nem csak a cukor miatt nem jó) A többi kajcsival én úgy vagyok, h azt eszek amit megkívánok!:)
Amit nem javasolnak, az a nyers hús, nyers tojás és a penészes sajt. Italnál a mesterséges szinezõk , cukrok, tehát az üdítõk. Szénsavasat lehet inni, csak szoptatás alatt nem. A cukrot ajánlják, hogy kerüld, de én is ugyanúgy eszek, mint elõtte, és nassolok is. Még semmit nem híztam 15 hetesen:-)

Sok gyomorsav ellen a terhesség első harmadában mit lehet szedni? Hol leheten utánanézni, hogy mit lehet ilyenkor enni és mit nem? Mi gyomorsavlekötő hatású?

6 hetes kismama vagyok és már a nyel?csövemet is marja a gyomorsav , este nem bírok elaludni, felpárnázom a fejem , még úgyis szörny?!

Legjobb válasz: Ha már most szenvedsz, mi lesz késõbb? Vegyél a gyógyszertárba Rennie-t! Magnézium alapú, nyugodtan szedheted.(Rá is van írva) Üdv 40. hétben lévõ kismama

Ha már most szenvedsz, mi lesz késõbb? Vegyél a gyógyszertárba Rennie-t! Magnézium alapú, nyugodtan szedheted.(Rá is van írva) Üdv 40. hétben lévõ kismama
Sziasztok! Nekem is borzasztó mennyiségû savam van(eredetileg is).Sajnos nekem sem a tej, sem pedig a keksz nem segít:( Savlekötõt még nem próbáltam, de nem marad más hátra úgy látom:( 14 heteske
"utolsó válaszoló!"vagyok.Igazából már mindegy mit eszek, pokolian fulladok.Ma elmegyek gyógyszertárba, mert már a krumplifõzeléktõl is úgy szenvedek mint a gyulai lángolt kolbásztól.
Elvileg ajánlják a lugosítást is, nekem a gyógynövény üzletben adták.(green mix por.benne van a haszn.utasításban hogy lehet kismamáknak).Jót tesz a gyomornak is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Hát én is ezt mondtam éppen, hogy ha már most, akkor mi lesz kséõbb. Ez a 3. terheségem, a másodiknál is volt sok savam, bár ott kb. 8-9 hetesen kezdõdött, de azt hittem most megúszom. De nekem alapból is több, szóval küzdök a problémával jó ideje, de ennyire még nem érzetem magam rosszul tõle.
Szia! Nekem ez a 2. terhességem, s tipikusan a 30. héttöl jelentkezik gyomorégés, a nyelöcsöben is érezni. Az elsö szülésfelkészítön javasolta valaki, hogy diót, mogyorót rágcsáljunk. Nálam bejött! Néha háztartási kekszet is szoktam. Egy próbát megér!
nekem egy pohar hideg tej segített.. es az egeszseges is!
Ha savas a gyomrod, akkor kerülni kell a savas gyümölcsöket, ételeket, gyümölcsleveket, fûszeres csípõs kajákat! Igyál sok vizet, sok tejet , ezek közömbösítik a savat!Nem hiába tanítják általános iskolai kémiaórán is ezeket, na meg az elsõsegély-tanfolyamon is, ha valaki véletlenül savat iszik akkor tejet vagy vizet kell vele itatni, hogy közömbösítse a savat! Ezen kívül az orvos és a gyógyszerész tud ajánlani olyan savlekötõt, mint pl. a Rennie-t, amit terhesen is szabad használni (na nyilván nem hat marokkal).
Utolsó válaszoló! A keksz sajnos tévhit, mert lisztet tartalmaz és az már önmagában ingerli savtermelésre a gyomrot. Inkább lúgosító zöldségekkel próbálkozz...nyers uborka, nyers paradicsom stb...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!