Találatok a következő kifejezésre: Mit nem enni és inni a (19 db)

Mi mindent nem szabad enni és inni a szoptatás alatt?

F?leg gyümölcs,vagy zöldségfélére gondolok.1 hónapos a babám,és nagyon hasfájós.

Legjobb válasz: Az én kislányom is nagyon hasfájós vol,és hiába kerültem azokat az ételeket amiket állítólag nem szabad enni,ugyanúgy szenvedett,ezért a2.hónaptól ettem majdnem mindent.Egyedül a babot és a jégcsapretket nem ettem,mert annál vettem észre hogy nála is bajt okoz. Most 4,5hós és még mindíg fáj neki,igaz már kevesebb alkalommal.Van akinek 3hósan elmúlik,van akinek 6hósan.Figyeld csak meg,mindegy mit eszel,ugyanúgy szenved majd szegényke :( Valaki köménymagos teát iszik,valaki cseppeket ad. Ki kell tapasztalni nektek mi segít egy kicsit.

Az én kislányom is nagyon hasfájós vol, és hiába kerültem azokat az ételeket amiket állítólag nem szabad enni, ugyanúgy szenvedett, ezért a2.hónaptól ettem majdnem mindent.Egyedül a babot és a jégcsapretket nem ettem, mert annál vettem észre hogy nála is bajt okoz. Most 4, 5hós és még mindíg fáj neki, igaz már kevesebb alkalommal.Van akinek 3hósan elmúlik, van akinek 6hósan.Figyeld csak meg, mindegy mit eszel, ugyanúgy szenved majd szegényke :( Valaki köménymagos teát iszik, valaki cseppeket ad. Ki kell tapasztalni nektek mi segít egy kicsit.
Adsz neki Infacolt? Vagy Gripe Watert? Nekünk nagyon sokat segítettek. És kb. ennyi idõs volt a fiam, amikor normaflore kúrát csináltunk és az nagyon sokat segített. Kérdezd meg a gyerekorvosod és sztem próbáljátok ki. Amúgy én az elsõ 6 hétben szinte semmit nem mertem enni, mert minden kihatott a babámra. Csak salátákat és husokat, meg barnakenyeret. Most 3 hónapos és már próbálkozom mindennel. Remélem megoldódik a pocifájás is!
bab, borsõ, kel, káposztafélék, körte, szõlõ, sárgadinnye, egyenlõre ennyi jut eszembe. van egy nagyon jó csepp megkérdezem a nevét és megírom. :)

Mit nem ajánlatos enni és inni a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Sok koffein tartalmú italt ne igyál. (Kevés kóla,vagy napi egy gyenge kávé megengedett.) Alkohol max. néha kevés vörösbor,az jót tesz a vasadnak is. Enni? Én azt eszem,amit megkívánnok.:) Sok gyümi és zöldség,hogy minél több vitamint kapjon a baba. Boldog babavárást.

Sok koffein tartalmú italt ne igyál. (Kevés kóla, vagy napi egy gyenge kávé megengedett.) Alkohol max. néha kevés vörösbor, az jót tesz a vasadnak is. Enni? Én azt eszem, amit megkívánnok.:) Sok gyümi és zöldség, hogy minél több vitamint kapjon a baba. Boldog babavárást.
Nem ajánlott a szénsavas ital, nagyon felfújós dolgok, veszélyesek lehetnek a nyers húskészítmények (több kolbász pl), nyers tojás, penészes sajtok, édességet csak mértékkel, mert hízlalnak. Ezek a legfontosabbak. Mértékkel és ésszel, ami jólesik! Jó babavárást!
Szia! Elvileg nem kéne szénsavasat inni, de én annyira kívánom, h csak szénsavas ásványvizet(citromlével) iszok. Egyébként nem szabad valóban penészes sajtokat enni, olyan készítményeket amiben nyers tojás, hús van, tofut sem. És kerüld a "csak felesleges kalória" kajákat. pl.:édesség, chips, kóla(ami nem csak a cukor miatt nem jó) A többi kajcsival én úgy vagyok, h azt eszek amit megkívánok!:)
Amit nem javasolnak, az a nyers hús, nyers tojás és a penészes sajt. Italnál a mesterséges szinezõk , cukrok, tehát az üdítõk. Szénsavasat lehet inni, csak szoptatás alatt nem. A cukrot ajánlják, hogy kerüld, de én is ugyanúgy eszek, mint elõtte, és nassolok is. Még semmit nem híztam 15 hetesen:-)

Altatás előtt hány órával nem szabad már enni és inni? Mi a helyzet az alkoholfogyasztással?

Legjobb válasz: Elõzõ nep éjfélig lehet. Mondjuk ne edd tele magad éjfélkor, ez nem arról szól.

Elõzõ nep éjfélig lehet. Mondjuk ne edd tele magad éjfélkor, ez nem arról szól.
Nekem este 10 után már nem lehetett inni délutántól pedig enni, nem is lett volna értelme úgyis kijött volna belõlem.
ENGEM REGGEL 10-KOR MÜTÕTTEK.ÉJFÉL UTÁN NEM SZABADOTT ENNEM, INNOM.REGGEL, EGY KORTY TEÁVAL BEVEHETTEM A VÉRNYOMÉSCSÖKKENTÕIMET, MEG A SZIVGYÓGYÓGYSZEREKET.HA CSÚSZIK A MÛTÉT, ÉS NAGYON SZOMJAS VAGY -AJÁNLOM- EGY KEVÉS CITROM NYALOGATÁSÁT. ELVESZI A SZOMJUSÁGÉRZETEDET!! ÉN IS EZT TETTEM.
Csak megerõsíteni tudom az eddig leírtakat: elõzõ nap éjféltõl se enni, se inni. Ezt nem mondta neked az altatóorvos??? Fontos betartani, ha nem üres a gyomrod, altatáskor kihányod az egészet, az pedig nem lehet túl kellemes... Alkoholt szintén felejtsd el szerintem.
Én a vakbélmûtét elõtt nem sokkal ettem egy jó csirkepaprikást, nokedlivel... még büszke is voltam, milyen jót ettem még utoljára és nem koplaltam, mint a lúzerek. Aztán, amikor fölkeltem a mûtét után, akkor hánytam, de akkorát, hogy öröm volt nézni :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ez az elsõ mûtétem és a sebészem nem tájékoztatott ilyenekrõl.


A macskám nem szokott enni és inni mit csináljak?

Legjobb válasz: Paroztasd be, hatha orokiti ezt a tulajdonsagat, es akkor etel, es vizszukseglet nelkuli macskafajtat fogsz kitenyeszteni. Ezzel, azonkivul, hogy a tartasa nagyon gazdasagos lesz, eselyes hogy a vilag elelmezesi gondjat is megoldod. vagy vidd el allatorvoshoz...

Paroztasd be, hatha orokiti ezt a tulajdonsagat, es akkor etel, es vizszukseglet nelkuli macskafajtat fogsz kitenyeszteni. Ezzel, azonkivul, hogy a tartasa nagyon gazdasagos lesz, eselyes hogy a vilag elelmezesi gondjat is megoldod. vagy vidd el allatorvoshoz...
Napelemes biztos.. vagy fényevõ:) De az is lehet, hogy akkor eszik, amikor nem látod, pl. éjjel, ha kinti macsek és vadászni jár.
Talán vidd orvoshoz...(néha eldobom az agyam a hülye emberektõl...már bocs)
Nem szokott?? Vagy csak most nem ? Mindenképp vidd orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: éjszaka beszokott lenni zárva bár az igaz hogy megevett 2 nappal ezelõtt 1 madarat. ja és szokott enni csak nagyon keveset és inni is szokott néha-néha de az esõvízbõl de ez nem baj tudom
Hány éves vagy? (gondolom 10 alatt) Anyukád vagy apukád nem tud segíteni?
A kérdező hozzászólása: 11 vagyok és mamámnál van a cica és már jól van már eszik mint régen
Szerintem az a macska spekulál. Valószínû, hogy suttyomban jár valakihez akinél jobb a konyha, mert étel és ital nélkül semmiféle élõlény nem tud megélni. Tisztelettel TA
A kérdező hozzászólása: már jól van. amugyis egész nap otthon van velünk (én is mamánál szoktam lenni nappal) mama néha elmegy templomba meg temetõre és akkor nincs otthon. de a környéken az embereknek zárva szokott lenni az ajtójuk mert gyakori a betörés

A nagybáttyám halodoklik mert GYOMORRÁKja van és nem tudom mit csináljak enni inni nem tud különben a nővérek semmit nem érnek mit adjak neki amitől jobban lehet vagy ha vkinek volt már ijenje mit csinált?

Legjobb válasz: Beszélgess vele, magadba pedig készülj fel a hiányára, ha bármi történik, ne érjen váratlanul. A legtöbb, amit tehetsz, hogy ott vagy néha mellete, beszélsz hozzá, fogod a kezét (attól függ milyen súlyos az állapota, bár ha nemn tud enni-inni, akkor eléggé). Mondd meg neki, hogy minden rendben van, te itt vagy mellette, nem hagyod, hogy valami rossz történjen vele. Nyugtasd meg. Amit még tehetsz, hogy feliratsz neki NUTRIDRINKET (google-be nézd meg). Mi ezt adtuk a mamámnak, amikor le volt nagyon gyengülve. Szívószállal lehet inni, de olyan magas a tápanyaga, mint ha étel lenne. Ha nem írják fel neki, akkor vény nélkül is lehet, sajna úgy többe kerül. Remélem segítettem!

Beszélgess vele, magadba pedig készülj fel a hiányára, ha bármi történik, ne érjen váratlanul. A legtöbb, amit tehetsz, hogy ott vagy néha mellete, beszélsz hozzá, fogod a kezét (attól függ milyen súlyos az állapota, bár ha nemn tud enni-inni, akkor eléggé). Mondd meg neki, hogy minden rendben van, te itt vagy mellette, nem hagyod, hogy valami rossz történjen vele. Nyugtasd meg. Amit még tehetsz, hogy feliratsz neki NUTRIDRINKET (google-be nézd meg). Mi ezt adtuk a mamámnak, amikor le volt nagyon gyengülve. Szívószállal lehet inni, de olyan magas a tápanyaga, mint ha étel lenne. Ha nem írják fel neki, akkor vény nélkül is lehet, sajna úgy többe kerül. Remélem segítettem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! mit gondoltok van remény?
Nekem a mamám most halt meg.Neki is gyomor rákja volt.Eltávolították az egész gyomrát.Egy-két falatnál többet nem is bírt megenni.Legyengült és végén a szíve elvitte.Sajnálom!
" rohangáltam a nõvérekhez a fájdalomcsillapítóért, mert hiába volt kiírva, ha nem fizettem nekik, nem adták be." Ugyanez volt nálunk is Anyukámmal..., ha nem dugott a zsebükbe a nõvéreknek pár ezer ft-ot, nem adtak neki fájdalomcsillapitót!Ezért irtam, hogy ki volt nagyon szolgáltatva:( Igy kell bánni egy rákos beteggel??Ez fordult meg akkor a fejemben..., ezek nem is nõvérek, legalábbis nem lelkiismeretessen végzik a dolgukat!!
Amikor az édesanyám haldoklott, szintén rákja volt, minden nap ott ültem mellette, lemosdattam tetõtõl talpig, már nem tudott beszélni, de látszott a szemén, milyen jól esik neki, és a hála a tekintetében...aztán próbáltam itatnui, ha nem tudott, megtörölgettem vizes törölközõvel a száját, homlokát, fogtam a kezét, simogattam, rohangáltam a nõvérekhez a fájdalomcsillapítóért, mert hiába volt kiírva, ha nem fizettem nekik, nem adták be. Hajnalban halt meg, amikor nem voltam benn. Éjjelre nem lehetett nálunk bennmaradni.
20:12 vagyok.., ilyen Ceragem masszáságyat Anyukám is kipróbált, mikor rákos volt és jót tett Neki, tudom ajánlani!!!
Nem tudom, mennyire elõrehaladott a rák betegsége. Ha nem a végsõ stádium, érdemes lenne a Ceragem masszázságyat kipróbálni. Valamelyik központban - amelyik legközelebb esik - ingyen is lehet naponta 1-szer tesztelni.
Hát sajna jobban már nem lesz, a legtöbb amit ethetsz, hogy beszélgetsz Vele kedvesen, és ha kell neki valami akkor segitesz!Sajnos nekem is orssz tapasztalatom vannak a nõvérekrõl, mert Édesanyám is rákos volt, és nagyon kiszolgáltatott helyzetben volt a kórházban a nõvérek meg flegmák voltak vele, és durvák:( Mi is csak abban tuftunk segiteni, hogy sûrûn látogattuk és segitettünk amiben tudtunk!A lényeg, hogy ne lássa rajtad a nagybáttyád, hogy olyan arccal állsz mellette mint aki már temeti!Legyél vele természetes és kedves!!
Te semmit sem tudsz vele csinálni, mint mellette állni, és vigasztalni. A nõvérek se tudnak mást tenni, maximum megígazítják alatta az ágyat, megmosdatják stb. De ez a dolguk. Az orvossal beszélj, õ majd megmondja mit kell tenned, ha kell egyáltalán.
Ha végsõ stádiumban van, akkor már sajnos nincs:((

Gyakorlott szoptatós anyukák! Összeszednétek nekem a lehető legrészletesebben, hogy mit szabad enni-inni szoptatás alatt és mit nem?

Gyümölcsök-zöldségek is érdekelnének!

Legjobb válasz: Ezeket találtam neten: Amit kerülni kell: * “K-betûsek”: kelbimbó, kelkáposzta, karfiol, karalábé, stb. * Száraz hüvelyesek: bab, borsó, lencse, sárgaborsó, stb. * Hagyma: Ez egyben általános hashajtó hatással is bír a kicsire, módjával fogyasztva székrekedésre kiváló lehet, ha a baba ilyen problémával küzd. * Cseresznye, esetleg sárgadinnye, is rossz hatással lehet az arra érzékeny csecsemõkre. * Citrusfélék: narancs, citrom, grapefruit, stb. Hashajtó hatása is van, ha érzékeny rá a babánk nézzük meg mindig a gyümölcslevek dobozát, szinte minden vegyes gyümölcsös lében (pl. multivitaminos italok) van valami citrusféle * Tejtermelést serkentõ szerek: Fõleg a laktoherb-bel és az UU-val érdemes vigyázni. * Tej: Ebbõl maximum napi fél liter iható, ám ha kisbabánk szûnni nem akaró hasfájással küzd, átzokogja az éjszakákat, gyanakodhatunk laktóz-intoleranciára is. * Tojás: Allergiát válthat ki, ezért kell ügyelni rá. * Aprómagvasok: eper, szeder, málna, ribizli stb. Ezeknek igen komoly allergizáló hatásuk lehet, óvakodjunk. http://kismamaknak.hu/gyermekagy/mit-nem-szabad-enni-szoptat.. Sokan írják, hogy nem kell kerülni semmiféle élelmiszert, és lehet, hogy így is van, de pl. az én kislányom annyira hasfájós volt, hogy én már nem mertem szinte semmit sem megenni, nehogy gondot okozzon... De kísérletezni kell, nem egyformák a babák, így nem lehet tudni melyik, mire érzékeny, ha egyáltalán érzékeny.

Ezeket találtam neten: Amit kerülni kell: * “K-betûsek”: kelbimbó, kelkáposzta, karfiol, karalábé, stb. * Száraz hüvelyesek: bab, borsó, lencse, sárgaborsó, stb. * Hagyma: Ez egyben általános hashajtó hatással is bír a kicsire, módjával fogyasztva székrekedésre kiváló lehet, ha a baba ilyen problémával küzd. * Cseresznye, esetleg sárgadinnye, is rossz hatással lehet az arra érzékeny csecsemõkre. * Citrusfélék: narancs, citrom, grapefruit, stb. Hashajtó hatása is van, ha érzékeny rá a babánk nézzük meg mindig a gyümölcslevek dobozát, szinte minden vegyes gyümölcsös lében (pl. multivitaminos italok) van valami citrusféle * Tejtermelést serkentõ szerek: Fõleg a laktoherb-bel és az UU-val érdemes vigyázni. * Tej: Ebbõl maximum napi fél liter iható, ám ha kisbabánk szûnni nem akaró hasfájással küzd, átzokogja az éjszakákat, gyanakodhatunk laktóz-intoleranciára is. * Tojás: Allergiát válthat ki, ezért kell ügyelni rá. * Aprómagvasok: eper, szeder, málna, ribizli stb. Ezeknek igen komoly allergizáló hatásuk lehet, óvakodjunk. http://kismamaknak.hu/gyermekagy/mit-nem-szabad-enni-szoptat.. Sokan írják, hogy nem kell kerülni semmiféle élelmiszert, és lehet, hogy így is van, de pl. az én kislányom annyira hasfájós volt, hogy én már nem mertem szinte semmit sem megenni, nehogy gondot okozzon... De kísérletezni kell, nem egyformák a babák, így nem lehet tudni melyik, mire érzékeny, ha egyáltalán érzékeny.
Szia!Én is figyeltem ezt az elején. A mákról semmit nem találtam.Egyik este mákostésztát ettem.Lányom egész éjjel sírt szinte. Nem tudtam mi a baja.Azóta se volt ilyen vele.. Szerintem az, mákot kerülöm azóta is. Lassan 1 éves.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is! Kedves 7 hetes baba anyukája!Nagyon hasonlít az étrendünk :)
mindent szabad, csak van amit mértékkel (pl.hetente 1x). ilyen a kelképoszta, karalbé, káposzta... a gyümölcslével azért vigyázz, mert túl édes, hízlalhat. de napi 1 pohárral nincs baj. nálunk a tej és a csoki fogyasztásom nem tetszett a babusnak... nem ehettem, ihattam ezeket.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Kedves utolsó, köszönöm a részletességet!
Bármit ehetsz szoptatás alatt. Neked kell kitapasztalni hogy mi zavarja a babádat és mi nem. Ha úgy látod hogy bármitõl jobban fáj a pocija azt hanyagolod utána. Van olyan baba aki a tejtermékekre érzékeny, van aki a puffasztó (káposzta karalábé, bab), van aki a gyümölcsös dolgokra) Nincs általános szabály.
Én csak a babot, kelkáposztát kerültem, az ilyen nagyon puffasztó dolgokat. A rántott hús tiltásáról még nem is hallottam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Én csak a baba 6. hetéig tartottam be, a puffasztó zöldségek kerülését! Utána mindent ettem mindennel, hála isten jó emésztésû gyrekeim vannak, tudtak(nak) pukizni, büfizni. Még most is szoptatok, lányom 16 hónapos.
Szia, rostos üditõket tényleg nem ajánlatos inni, csak a szûrtet(alma, szõlõ)! Nem ajánlatos semmit enni, ami fúj(káposzta, hüvelyesek, úgy tudom kukoricát sem) Viszont sztem a rántott hússal nincs gond!!
Nagyon rövid a lista: Semmit nem kell direkte kerülni! Csak azt: - amire a családban valaki allergiás - ami nálad okozott korábban (pl. a terhesség alatt) emésztési problémát - ami a babádnál (is) okozott már eddig pocakgondokat - és azt, amit a terhesség alatt sem szabadott (dohányzás, /túlzott mennyiségû/ alkohol, /túlzott mennyiségû/ koffeint stb.). Az elõzõ oldalon lévõ hosszú lista nagyon (túlzottan) korlátozó, szerintem nem szükséges/érdemes minden sorát így betartani. Az sem jó, ha egyébként fontos vitaminforrásoktól tartod magad távol, esetleg ok nélkül.. Mérlegelj, próbálkozz és meglátod. (dietetikus-hallgató)

SEGÍTSETEK! Találtam egy madarat és felvittem magamhoz. Enni meg inni még nem tud hogyan nyissam ki a csőrét? Mit adjak neki enni?

Legjobb válasz: Jólvan csak nem tudok egyet sem kecskeméti vagyok ha tudsz urj már köszi elõre is

A kérdező hozzászólása: Jólvan csak nem tudok egyet sem kecskeméti vagyok ha tudsz urj már köszi elõre is
http://www.petcity.hu/ugyelet/ Am milyen fajta madár?
Ha beirod google-ba, hogy talált madárfióka, elég sok érdekes, hasznos dolgot irnak. Pl. hogy cseppentõvel kell próbálkozni itatni. Am egyszer pont én is egy vadgalambot találtam(de az felnõtt madár volt, csak megsérült a szárnya és nem tudott repülni)és én az állateledel boltba kértem tanácsot, aztán azt ott tanácsolt, vásárolt magokkal etettem. Még találtam vmit, itt is jól leirta valaki az etetést. Úgy lehet etetni (ha jobb kezes vagy), hogy a bal kezed rá, vagyis a madárka fölé teszed és a mutató és hüvelyk ujjaddal megfogod a csõre tövét, a testét a többi ujjaiddal tartod finoman. Közben arra kell vigyázni, hogy ne fogd be az orr nyílásait ami a csõr tövénél felül van kétoldalt. Tehát felülrõl fogod a csõre tövét és a másik kéz ujj végével vagy finoman körömel a csõre csúcsánál ki lehet nyitni a csõrét és bele tehetsz, (kicsit hátra tolva) eleinte egyszerre csak egy-egy gabona magot. Miután gyakorlatot szereztél benne, már a markodból lehet bele öntei több szemet is. A fölösleg úgyis mellé lehullik. A kis bögyét finoman megérintve lehet érezni, hogy mennyi kaja van benne. A tiszta víz is nagyon fontos a kis állatkának. Meg kell tanítani a víz ízére. Miután megérzi, késõbb már magától is fog inni. Mindíg legyen mellette tiszta víz és ennivaló. Úgy lehet megmutatni neki elõször a vizet. hogy egy kicsi edénykében (kupakban) a csõréhez érinted a vizet. Így még nem fogja megérezni az ízét csukott csõrrel, ezért elsõ alkalommal az etetéshez hasonlóan meg kell fogni a csõre tövét és finoman megmozgatva arra kell rávenni, hogy kicsit kinyissa a csõrét, miközben a csõr végét vízbe mártod. Azt meg lehet látni, amikor elsõnek megérzi a víz ízét, akkor ízlelgeti. Ha ezután magától még nem iszik, akkor megint bele lehet dugni a csõre végét a vízbe Sok szerencsét =)
Hívj fel egy állatorvost és kérdezd meg hogy mit csinálj vele!
A kérdező hozzászólása: Vad galamb nagyobb eséllyel.
A kérdező hozzászólása: Húúú!!!Mindenki tök jókat küldött és köszönöm a válaszokat!!!
Na, hogy van a madár?

Fogszabályzó felrakása után meddig fog fájni illetve ez a feszítő érzés lenni amitől nem tudok enni? És miket nem lehet enni inni amíg le nem veszik a fogszabályzót?

Legjobb válasz: hát nekem általában 2-3 nap alatt múlt el. de ahogy egyre egyenesebbek lesznek a fogaid ez az idõ egyre csökkenni fog. nekem ilyeneket mondtak, hogy ne egyek(ettõl függetlenül nem tartottam be, és mégsem lett semmi gáz belõle): rágó, rántott sajt, ragadós dolgok, nagyon kemény dolgok (pl krumplicukor. na jó ez egy extrém példa xD) meg még nem tudom. jó hosszú volt a lista.

hát nekem általában 2-3 nap alatt múlt el. de ahogy egyre egyenesebbek lesznek a fogaid ez az idõ egyre csökkenni fog. nekem ilyeneket mondtak, hogy ne egyek(ettõl függetlenül nem tartottam be, és mégsem lett semmi gáz belõle): rágó, rántott sajt, ragadós dolgok, nagyon kemény dolgok (pl krumplicukor. na jó ez egy extrém példa xD) meg még nem tudom. jó hosszú volt a lista.
Ne harapj be az ennivalóba pl. kifli, hanem tépj le belõle és úgy edd meg. Ez mindenre érvényes. Almába se harapj bele.
Bocsi: bele az ennivalóba
A kérdező hozzászólása: "Ne harapj be az ennivalóba pl. kifli, hanem tépj le belõle és úgy edd meg. Ez mindenre érvényes. Almába se harapj bele." És meddig amíg még fáj a fogam vagy 10 hónapig?
Addig amíg fent van a fogszabályzó, mert amikor beleharapsz valamibe akkor letépheti a fogszabályzót vagy elállíthatja.
nekem 2-3 napig fájt, másnap a virslit sem bírtam megenni, annyira megkínzott a fogorvos... de attól is függ, hogy mennyire fáj, hogy mennyire húzta meg illetve a ragasztásnál mennyire nyomta meg a fogadat. Nekem 4 évig volt fenn, és rágóztam is meg almát is ettem, nyugodtan egyél majd almát vagy bármilyen harapós gyümölcsöt, amikor már nem fáj( baromság, hogy kitépi... xD) a zsemlét is nyugodtan lehet harapni, semmi gáz nem lesz tõle... A rágóval csak azért vigyázz, mert szépen beletud ragadni a fogszabiba xD szépen megjártam egyszer, nem gyõztem itthon kiszedegetni a rágódarabkákat =D xD Jobbulást, és sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: A rágóval az a jó, hogy nem nagyon szoktam.
Én úgy tudom, hogy a fogszabályzó feltevése nem fáj, csak elég kellemetlen annyi ideig nyitva tartani a szád.Aztán kb.4-7 napig fáj egy picit, de akkor sem nagyon!
Ez mi? Amolyan népmesés találós kérdés? Ha nem, akkor hívd ki az állatorvost, õ megadja a választ.
Azert eleg komoly logikai hibak vannak mar a kerdesben is... :D 5 baranybol 5 egeszseges, de egynek megis baja van... Most akkor mennyi egeszseges? Alatorvos amugy nem bant! Bizony fizetni kell neki, de olcsobb, mint az uj joszag. :P

Mit nem szabad a férfinak enni, inni vagy csinálni a babacsináló aktus előtt? És mi az, ami kifejezetten ajánlott?

Tudom, hogy nem szabad szaunázni, vagy forróban fürödni. Mit nem ajánlott még? Pl. egy pohár bort lehet inni el?tte?

Legjobb válasz: Persze hogy lehet egy pohár bor.Mindent csina´ljatok úgy mint máskor.Nem kell nagyon tervezni,akarni,mert nem fog sikerülni.Csak spontán. Sok sikert. Mit nem szabad???--Másik növel lefeküdnie-- Bocsika....

Persze hogy lehet egy pohár bor.Mindent csina´ljatok úgy mint máskor.Nem kell nagyon tervezni, akarni, mert nem fog sikerülni.Csak spontán. Sok sikert. Mit nem szabad???--Másik növel lefeküdnie-- Bocsika....
Dohányzás teljes elhagyása(ha dohányzik egyáltalán) és sok fehérje fogyasztása! Amúgy 1 pohár bor, szerintem még jót is tehet...:)
A kérdező hozzászólása: nem dohányzik, nincs káros szenvedélye csak szoktunk pizzázni vacsira egy-egy pohár jó vörösborral. Az jó kedvet hoz, ha értitek, mire gondolok
én épp azt akartam irni, hogy alkoholt ne :D a regi rómában törvény volt rá, hogy az a férfi, aki ivott nem szexelhet! fogalmam sincs hogy ellenoriztek :D bar szerintem egy pohar minosegi vorosbor nem árt :D
A páromnak omega 3-at javasolt az orvos. De õ elmult 40 éves. Amúgy meg Ceizel doki ajálja a magzatvédó vitamint a nõnek is a párjának is, ha babát terveznek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!