Találatok a következő kifejezésre: Mit néznek hetesen az (26 db)

Mikor nézi először az orvos, hogy rendben van-e a méhszáj? 11+3 hetes vagyok és még kézzel sose vizsgált meg. Hüvelyi uh volt, meg rákszűrés is. Akkor látta volna ha valami nincs rendben odabent?

Legjobb válasz: Hüvelyi uh-n látszik a méhszáj zártsága, nyitottsága, sõt, még a méhnyak hossza is, szóval látta volna, ha valami gond lenne, ne aggódj. Egyébként orvosa válogatja.. engem csekkoltak minden alkalommal a nyolcadik héttõl, valakinek csak a huszadik környékén nézik, esetleg késõbb.

Hüvelyi uh-n látszik a méhszáj zártsága, nyitottsága, sõt, még a méhnyak hossza is, szóval látta volna, ha valami gond lenne, ne aggódj. Egyébként orvosa válogatja.. engem csekkoltak minden alkalommal a nyolcadik héttõl, valakinek csak a huszadik környékén nézik, esetleg késõbb.
Szia! Engem az egész terhesség alatt nem vizsgált meg csak egyszer amikor panaszom volt, vagyis jóslóim voltak a 34. héten.Azóta se nézett meg újból.Mondjuk nem is bánom hogy nem nyulkált. Orvosa válogatja. 38 hetes km.

A kisfiam 6 hetes holnap viszem a vedonohoz, es azt szeretnem tudni mit neznek a 6 hetes vizsgalaton?

Legjobb válasz: Általában súlyt és testmagasságot néznek. Általános állapotot, ha van kérdésed felteheted. Ha akarsz bemehetsz a dokihoz. Nálunk így mûködik. 24 hetes

Általában súlyt és testmagasságot néznek. Általános állapotot, ha van kérdésed felteheted. Ha akarsz bemehetsz a dokihoz. Nálunk így mûködik. 24 hetes

17. dik hetben vagyok van aki azt mondja az 15 hetes terhesseg pontosan, mit kell nezni, mit neznek az orvosok? Melyik alapjan vannak a vervetelek, u. h. -k?

Legjobb válasz: a magzat pontos életkora az utalsó menstruáció elsõ napjától számít, így valójában +4 hét a telejs terhességi idõ, ez alapján számolnak az orvosok is. Tehát a 12 hetes terhesség az valójában csak 8 hetes,mert az elsõ 4 hétben van a peteérés, ovuláció, megtermékenyülés és beágyazódás. A terhesgondozás menete kis mértékben eltér néhány kórházban. Pl. van ahol már 12 hetes is csinálnak genetikai UH-t, és van ahol nem végeznek vércukor mérést, csak ha valami utal terheességi cukorbetegségre.

a magzat pontos életkora az utalsó menstruáció elsõ napjától számít, így valójában +4 hét a telejs terhességi idõ, ez alapján számolnak az orvosok is. Tehát a 12 hetes terhesség az valójában csak 8 hetes, mert az elsõ 4 hétben van a peteérés, ovuláció, megtermékenyülés és beágyazódás. A terhesgondozás menete kis mértékben eltér néhány kórházban. Pl. van ahol már 12 hetes is csinálnak genetikai UH-t, és van ahol nem végeznek vércukor mérést, csak ha valami utal terheességi cukorbetegségre.
Az utolsó mensi elsõ napjától kell számolni, de ha már ennyi idõs vagy, biztosan voltál már ultrahangon is.Ott a magzat méretébõl következtetnek pontosabban, hogy mennyi idõsnek felel meg.A dokid majd úgyis tudja mikor milyen vizsgálatra rendel be.AFP vérvételed megvolt már?Azt 16 hetesen kell. 17+3 hármasikres km.
A kérdező hozzászólása: Voltam mar u.h-n, persze, ott kaptam azt az adatot ami szerint nov.5, en ma vagyunk 17 hetes 2 naposak csak en nem igy szamoltam, de koszi csajok, 3 as ikrekhez gratula en is ikreket szerettem volna

18 hetes genetikai UH. Nal mit neznek? Down szidromat nezik? Azt ugy tudom a 12 hetesnel nezik? ! Ha 12 hetesnel rendben talaltak mindent akkor a KOVETkezonel lehet gond? Felek.

Legjobb válasz: 18 hetesnél nekem a BPD, AC, FI értékeket mérték le. Megnézték a koponyáját, gerincoszlopát, szívecskéjét, gyomor és hólyagtelõdést, vesék üregrendszerét és a csöppség végtagjait. Valamint a placenta hol tapad, a köldökzsinórt és a magzatvíz mennyiségét.

18 hetesnél nekem a BPD, AC, FI értékeket mérték le. Megnézték a koponyáját, gerincoszlopát, szívecskéjét, gyomor és hólyagtelõdést, vesék üregrendszerét és a csöppség végtagjait. Valamint a placenta hol tapad, a köldökzsinórt és a magzatvíz mennyiségét.
Mindenféle fejlõdési rendellenességet néznek, ami UH-n látható. Szívbetegség, vesemedence tágulat, gerincoszlop épsége, koponya, hasfal zárt-e, stb., szóval tényleg sok mindent néznek a biztonság kedvéért jó alaposan. Nincs mitõl félni, ez csak egy vizsgálat, gondolj arra, hogy minden rendben van a babáddal!

Mit néznek 16 hetesen az AFP vizsgálattal? Mit jelent, ha valamelyik érték magas? Terhesség esetén normális?

Legjobb válasz: Ez a vizsgálat elméletben arra szolgál,hogy kiszûrjék a velõcsõrendellenségeket és anyitott gerincet. Ha netán rossz az eredmény,akkor sem kell kétségbeesni,mondani persze könnyû,de sokszor elõfordul rossz érték,egészséges baba mellett is. 27 hetes kismami

Ez a vizsgálat elméletben arra szolgál, hogy kiszûrjék a velõcsõrendellenségeket és anyitott gerincet. Ha netán rossz az eredmény, akkor sem kell kétségbeesni, mondani persze könnyû, de sokszor elõfordul rossz érték, egészséges baba mellett is. 27 hetes kismami
ez egy vérvizsgálat. a betöltött 16. héten kell menni. fontos a megfelelõ idõpont, hogy ne kapj fals értéket. 0.8-2.5-ig jó az érték! a fejlõdési rendellenességeket szûrik vele.
A kérdező hozzászólása: Nekem a Tumor marker lett magas.
igen meg lehet, hogy az üzemorvos elég ügyes-e hozzá az változó.
Nem szólhat a fõnöknek ha nem érinti a munkád és az egészségedet, gondolom nem olyan munkakörben dolgozol, ami ártana a babának. Ne aggódj, nem fog szólni a fõnöködnek.
A kérdező hozzászólása: minden üzemorvos más, itt az oldalon is olvastam, hogy volt akit bugyira vetkõztettek és még a melleit is megnyomkodták, hogy minden oké - e. máshol csak vérnyomást mértek, betûket olvastattak, tüdõt hallgattak. nem tudom az üzemorvosnak mennyire van titoktartási kötelezettsége, de nekem éppen elég, ha jelenti a fõnökömnek, másnap pedig az egész cég tudni fog róla, ahogy ismerem. jönnek megint a felesleges ajándékok a babának, ha megint így járok. magamat szeretném megkímélni ettõl. mindenesetre a héten kiderül, hogy mit csinál az orvos. köszönöm a válaszokat.
Szerintem ilyen vizsgálat nincs, és nem is lenne szabályos. A szívet hallgatják meg, a tüdõt vizsgálhatják, a látásodat, illetve a vizeletet, de abból nem a terhességet nézik.
Nekem tapogatta a hasam, de nem a méh irányába, hanem inkább a beleket és egyéb részeimet keresgélte. És a lényeg az volt, hogy fáj-e. Viszont a nyomkodás elõtt rákérdezett, hogy lehetséges-e, hogy babát várok. Gondolom, akkor nem nyomkodott volna, vagy nem úgy. De mivel orvos és a titoktartás kötelezi, így nem fogja elmondani. Ha korrektül neki is elmondod, hogy miért nem jelezted még, akkor szerintem, maximálisan számíthatsz a jó indulatára is.
Olyan "melyen" nem hiszem, h nyomkodna, 10 hetesen meg azert a bugyivonalig er csak a meh fundusa, vagyis teteje. Max a koldok magassagban nyomkodnak a belgyogyaszok, bel, maj, ilyesmit neznek, h normalis-e. Ha megis szoba kerul, akkor emlekezteted a titoktartasra es kesz...
Az üzemorvos ezt nem mondhatja el, ha nem érinti a munkádat. Ha elmondod vagy észreveszi csak mondd el, hogy ez még bizalmas infó, nem fogja elmondani másoknak.
A kérdező hozzászólása: Letelt az egy evem ujra kell csinaltatnom a konyvemet es mar volt 2 vetelesem nem szeretnem hogy tudjanak errol addig amig nem lesz biztos:( Bar az elozo ket terhessegemnel is mellettem voltak de nem elnem tul ha harmadjara is azon csamcsogna mindenki a cegnel hogy megint elment a baba.
Külsõ nyomkodással nem biztos, hogy érzi, de miért baj, ha érzi?
Az én üzemorvosom nem hogy "megvizsgált" volna, de még egyszer sem ért hozzám. Általában rámnéz, kérdez 3 dolgot és pecsétel, aláír, majd mehetek dolgomra.
Nálunk alapos vizsgálat van. Legutóbb rendesen megnyomkodta a hasam a méhem felé is, és felfele is. (nem titkolt terhességet keresve, hanem cégnekm ránk külön biztositása van, igyekeznek kiszûrni minden betegséget, küldenek évente alapos kivizsgálásra is)
anyának is magas volt, de itt vagyok:]
Szia, az AFP eredményrõl többen írták már, hogy nem túl megbízható. Hanyadik héten vagy? Ha csak az érték magas, és minden más rendben lesz, akkor nem kell idegeskedni.
A kérdező hozzászólása: koszonom:) elkuldtek genetikushoz is elmentem, o is mondta hogy sok nonel van ez igy hogy AZ AFP je magasabb az atlagnal es a bebi teljesen egezseges!
Szia. Nem vérezgettél kicsit az elején? Akár 1-2 csepp? Nekem is egy picit emelkedett lett az afp-m, 2.6 MOM lett, voltam genetikusnál, és a 18. heti uh-n és a genetikai tanácsadás alkalmával végzett uh-n is azt mondták teljesen egészséges, és egybõl kérdezték hogy nem véreztem-e, én meg mondtam hogy a legelején volt pár csepp vérzés, és azt mondták akkor attól lett picit magasabb. Azóta is minden rendben, voltunk 3szor 4D-n ott is mindig minden rendben volt. Amúgy az afp önmagában nem mérvadó, az uh a lényeg! Külföldön már nem is csinálják mert sok a téves riasztás. Ha az uh-n minden ok, akkor ne aggódj. A genetikai tanácsadásra ha küldenek menj el, majd ott is megnyugtatnak. Boldog nyugodt babavárást! 31 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt voltam genetikai tanacsadason is ott megnyugtattak meg most megyekjovoheten UH.ra!nem vereztem semmit kerdezte is a genetikus!

Az afp-vel mit néznek? A 18 hetes genetikain néznek olyat, amit előtte még nem néztek?

Legjobb válasz: koponyazáródási zavarok, velõcsõzáródási rendellenességek

koponyazáródási zavarok, velõcsõzáródási rendellenességek
hasi, mellkasi , hugyuti záródások rendellenessége
nincs-e nyitott hátgerince a babának
A kérdező hozzászólása: de azt az elõtte lévõ uh-on nem látják? mert nekem a múltkor a doki gyönyörûen meg tudta mutatni a gerincét a babának
A 16 héten levett vérbõl (afp) 3 dolgot is néznek. 1.Velõcsõ záródási rendellenességet (nyitott hátgerinc). 2.A 21-triszómia szûrés (Down-kór). 3.A 18-triszómia szûrés, (Edwards-kór), ami az élettel összeegyesztethetetlen rendellenességet jelent (szív, -veseelégtelenség, súlyos szellemi fogyatékosság) A 18 hetes genetikai Uh. pedig a baba méreteit nézik meg. 30 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: hát nálam az edwards-illetve a down kór hál istennek ki van zárva, mert én megcsináltattam a down kór szûrést!
Szia! Amit még nekem megmondtak, hogy nem lesz nyusziszája. Azért ennek is örültem, persze a többi jó mellett.
Szia! Sajnos a down szûrés az nem 100%, az csak egy kockázati értéket ad. Az, hogy genetikailag egészséges a baba, csak a magzatvízvétel mutatja ki.

Cukrot mikor néznek? 22 hetes vagyok, az orvosom 4 hét múlva hívott vissza, akkor adja a beutalót is, nincs az későn?

Legjobb válasz: Én 21 hetes vagyok, szept. 3-ra van orvoshoz idõpontom akkor adja a beutalót a vércukor vizsgálatra. Én még a terhesség elején kaptam terhesség alatti gondozási rendet, amiben azt írják: 24-27 hét között II. labor-vérkép, ellenanyag terheléses vércukorvizsgálat (éhgyomorra kell menni), vizeletüledék. Tehát akkor még idõben beleférsz ebbe. Boldog babavárást

Én 21 hetes vagyok, szept. 3-ra van orvoshoz idõpontom akkor adja a beutalót a vércukor vizsgálatra. Én még a terhesség elején kaptam terhesség alatti gondozási rendet, amiben azt írják: 24-27 hét között II. labor-vérkép, ellenanyag terheléses vércukorvizsgálat (éhgyomorra kell menni), vizeletüledék. Tehát akkor még idõben beleférsz ebbe. Boldog babavárást
Szia! Én nekem azt mondta az orvosom, hogy a 24.-tõl a 28.-ig lehet megcsinálni a cukorterhelést.
en szeptem 5-re kaptam beutalot cukor vizsgalatra es ma vagyok 21+5 hetes. Szoval, nem keso.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor nem lesz késõ. Mindenkinek boldog babavárást, és jó eredményeket.
Én is 22 hetes vagyok nekem 2 hét múlva kell mennem cukor terhelésre.
szia, én még csak 12hetes vagyok, de 2. babával, és nekem is a 28.héten volt az elsõnél is és most is akkor lesz a cukros teszt.

26 hetesen 4d-s ultrahangon mit néznek? Milyen értékeket kell majd hallanom? És mi van olyankor, ha végigalussza a baba az egészet?

Legjobb válasz: Nekünk minden létezõt lemért a doki. A monitoron, ha figyeled, kiírja a kompjúter a mérethez kapcsolódó hetek számát is, igaz elég gyorsan kapkodják a dokik az egeret, de már a többedik alkalommal tudod mit és hol kell nézni. Ha alszik és nem tudod felébreszteni, vagy õ sem, akkor jobb helyeken adnak másik idõpontot, az árban ez is benne van.

Nekünk minden létezõt lemért a doki. A monitoron, ha figyeled, kiírja a kompjúter a mérethez kapcsolódó hetek számát is, igaz elég gyorsan kapkodják a dokik az egeret, de már a többedik alkalommal tudod mit és hol kell nézni. Ha alszik és nem tudod felébreszteni, vagy õ sem, akkor jobb helyeken adnak másik idõpontot, az árban ez is benne van.
Én 25 hetesen voltam, mindent megnéztek, mindent lemértek. Alaposan végignézték a baba minden porcikáját. Fõbb adatai ekkor: BPD 64, 1 mm - FL 48, 4 mm - becsült súlya 744 gramm S kislány. 33 hetes kismama
Elõzõ vagyok: nekem mondjuk ébren volt, de takargatta az arcát, ezért az ultrahangos folyamatosan birizgálta a pocakom, így a Kicsike szépen átfészkelõdött. Igyál a vizsgálat elõtt egy kis kólát, vagy egyél csokit, hátha attól felébred. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!