Találatok a következő kifejezésre: Mit néznek hetesen (65 db)

A kisfiam 6 hetes holnap viszem a vedonohoz, es azt szeretnem tudni mit neznek a 6 hetes vizsgalaton?

Legjobb válasz: Általában súlyt és testmagasságot néznek. Általános állapotot, ha van kérdésed felteheted. Ha akarsz bemehetsz a dokihoz. Nálunk így mûködik. 24 hetes

Általában súlyt és testmagasságot néznek. Általános állapotot, ha van kérdésed felteheted. Ha akarsz bemehetsz a dokihoz. Nálunk így mûködik. 24 hetes

30 hetes kötelező UH, nekem a dokim (magán) miért nem mondta? Mit néznek olyankor? Nektek hogy volt?

Nekem 33 hetesen kell visszamennem újra akkor ad vérvételre paírt de ennyi, az uh-t nem említette.

Legjobb válasz: Van ahol 30, van ahol 32 hetesen szoktak csinálni. Hogy pontosan mit néznek,már nem tudom. Hívd fel és kérdezd meg a dokit, miért nem akar uhot csinálni

Van ahol 30, van ahol 32 hetesen szoktak csinálni. Hogy pontosan mit néznek, már nem tudom. Hívd fel és kérdezd meg a dokit, miért nem akar uhot csinálni
Szia! Én ugy tudom, hogy 32hetesen van a kötelezõ uh, de nemtudom, hogy mit néznek, mert én hétfõn megyek rá. Kötelezõ vérvétel van 34hetesen, gondolom arra kapsz papírokat. Mindenéle képpen kérdezz rá az uh.ra, de "szép" dolog tõle, ha esetleg elfelejtette. Szerintem védõnõvel is beszélhetsz errõl, hívd fel akár most.
nekem 28 hetesen csinaltak, nem lehet, hogy neked is elobb volt? nekem a 36. heti uh maradt ki (de teljesen, nem is lesz). a 32.(28.heti) uh-n neztek: baba biometriai korat, bdp, hc, ac, fl, szóval a szokásos dolgokat, a doki megmutatta a pici heréit, meg hogy van haja, és hogy hogy fekszik, milyen állapotban van a méhlepény, mást nagyon nem. elég hamar lement, talan meg a veset nezte, meg hogy mennyi magzatviz van.. amugy ha a nodokid mindig megvizsgal uhn (engem mindig megvizsgalt), akkor nagyon nem aggódnek.

17. dik hetben vagyok van aki azt mondja az 15 hetes terhesseg pontosan, mit kell nezni, mit neznek az orvosok? Melyik alapjan vannak a vervetelek, u. h. -k?

Legjobb válasz: a magzat pontos életkora az utalsó menstruáció elsõ napjától számít, így valójában +4 hét a telejs terhességi idõ, ez alapján számolnak az orvosok is. Tehát a 12 hetes terhesség az valójában csak 8 hetes,mert az elsõ 4 hétben van a peteérés, ovuláció, megtermékenyülés és beágyazódás. A terhesgondozás menete kis mértékben eltér néhány kórházban. Pl. van ahol már 12 hetes is csinálnak genetikai UH-t, és van ahol nem végeznek vércukor mérést, csak ha valami utal terheességi cukorbetegségre.

a magzat pontos életkora az utalsó menstruáció elsõ napjától számít, így valójában +4 hét a telejs terhességi idõ, ez alapján számolnak az orvosok is. Tehát a 12 hetes terhesség az valójában csak 8 hetes, mert az elsõ 4 hétben van a peteérés, ovuláció, megtermékenyülés és beágyazódás. A terhesgondozás menete kis mértékben eltér néhány kórházban. Pl. van ahol már 12 hetes is csinálnak genetikai UH-t, és van ahol nem végeznek vércukor mérést, csak ha valami utal terheességi cukorbetegségre.
Az utolsó mensi elsõ napjától kell számolni, de ha már ennyi idõs vagy, biztosan voltál már ultrahangon is.Ott a magzat méretébõl következtetnek pontosabban, hogy mennyi idõsnek felel meg.A dokid majd úgyis tudja mikor milyen vizsgálatra rendel be.AFP vérvételed megvolt már?Azt 16 hetesen kell. 17+3 hármasikres km.
A kérdező hozzászólása: Voltam mar u.h-n, persze, ott kaptam azt az adatot ami szerint nov.5, en ma vagyunk 17 hetes 2 naposak csak en nem igy szamoltam, de koszi csajok, 3 as ikrekhez gratula en is ikreket szerettem volna

12 hetes ultrahangon mit néznek, és mennyi idő, apuka bejöhet, és csak hasi?

Legjobb válasz: Általában hüvelyi a 12 hetes, nekem is úgy kezdte a doki, aztán mondta, hogy nagyon jól fekszik a hasihoz, ezért azzal folytatta a vizsgálatot. Mindent néznek rajta, ami ilyenkor már látható, a fontosabbak: tarkóredõ mérete, orrcsont van-e, a szívet, gerincét megnézik, koponya és hasüreg zártság vizsgálják, végtagokat számolnak, ülõmagasságot mérnek. 38 hkm

Általában hüvelyi a 12 hetes, nekem is úgy kezdte a doki, aztán mondta, hogy nagyon jól fekszik a hasihoz, ezért azzal folytatta a vizsgálatot. Mindent néznek rajta, ami ilyenkor már látható, a fontosabbak: tarkóredõ mérete, orrcsont van-e, a szívet, gerincét megnézik, koponya és hasüreg zártság vizsgálják, végtagokat számolnak, ülõmagasságot mérnek. 38 hkm
Nekem elsõnél csak hasi volt, másodiknál hüvelyi is. Tarkóredõt mérnek, végtagokat számolnak, gondolom a szívet, és a már látható belsõ szerveket. Helyfüggõ, hogy apuka bemehet-e. Érdeklõdj ott, ahová mész.
Én múlt héten voltam (12+2). Mi nem kérdeztük, hogy bejöhet e apuka? Szerintem ez természetes ha ott van velem. Neki is a legszebb élményei közé tartozik. Általában hasi UH, de hallottam olyat is, hogy valahol ezt még hüvelyin nézik. Mit néznek: ülõ magasság, a két halántékcsont közti távolságot, a tarkóredõt, combcsontot ezt mindegyiket mérik is. Aztán a doki egybõl látja, hogy ver e szíve (a párom is látta a doki monitorján, de amit én látok a tv-n azon nem látszik), megszámolják a végtagjait, nézik a csontosodást, ha jó a gép megnézik a köldökzsinórt is, hogy három erû e --> nálunk ez nem volt. Ezeket tuti! De van ahol még sok mást is. Ábrázolódik e a vese meg ilyenek. Mi a kórházban most megnéztük egymás papírjait akik máshonnan jöttek. Van ahol sok mást is néznek. DE amiket az elején írtam azokat mindenképpen.
Nálunk bejöhetett apuka! (11.ker sztk)Kb 10-max 15 perc volt, de nagyon alapos. Engem hasi és hüvelyi uh-val is néztek, mert volt terhesség elõtt is már jócskán felesleg a hasamon, és így a doki pontosabban látott mindent! Nekem nézték a nyaki redõt, hogy ábrázolódik e az orra, a lepény kialakult e már, illetve hol; nézték a hólyag telítõdéseit, az agyát, gerincét, már amennyire ezeket lehet látni, ja meg persze a szívét is! A nemét is megnézték.
Mi sem kérdeztük, hogy bejöhet-e az apuka, természetesnek vettük, hogy ott lesz, mindig jön velem UH-ra :) Nem rugták ki. Nekem hasi UH volt, a többiek már leírták, hogy miket néznek.

Holnap megyek 12 hetes ultrahangra. Pontosan mit néznek ilyenkor a babán? És mettől meddig vannak a jó eredmények? Hol tudok ennek pontosan utánanézi?

Legjobb válasz: Ami a legfontosabb, az a tarkóredõ, ami 1-3 mm-ig jó. Ezzel a down-kór kockázatát becsülik. Ezen kívül megnézik, hogy a méretei alapján hány hetes terhességnek felel meg, illetve súlyos, már látható anatómiai rendellenességet néznek.

Ami a legfontosabb, az a tarkóredõ, ami 1-3 mm-ig jó. Ezzel a down-kór kockázatát becsülik. Ezen kívül megnézik, hogy a méretei alapján hány hetes terhességnek felel meg, illetve súlyos, már látható anatómiai rendellenességet néznek.
Szia! nézd meg a következõ linket:http://www.hazipatika.com/services/exam/body/46.
Itt minden értéket meg tudsz nézni.http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Nekem 12 hetes megnézték, hogy él e pici(dobog a szív), CRL (ülõmagasság), tarkóredõ.Remélem segítettem!21 hetes kismami

18 hetes genetikai UH. Nal mit neznek? Down szidromat nezik? Azt ugy tudom a 12 hetesnel nezik? ! Ha 12 hetesnel rendben talaltak mindent akkor a KOVETkezonel lehet gond? Felek.

Legjobb válasz: 18 hetesnél nekem a BPD, AC, FI értékeket mérték le. Megnézték a koponyáját, gerincoszlopát, szívecskéjét, gyomor és hólyagtelõdést, vesék üregrendszerét és a csöppség végtagjait. Valamint a placenta hol tapad, a köldökzsinórt és a magzatvíz mennyiségét.

18 hetesnél nekem a BPD, AC, FI értékeket mérték le. Megnézték a koponyáját, gerincoszlopát, szívecskéjét, gyomor és hólyagtelõdést, vesék üregrendszerét és a csöppség végtagjait. Valamint a placenta hol tapad, a köldökzsinórt és a magzatvíz mennyiségét.
Mindenféle fejlõdési rendellenességet néznek, ami UH-n látható. Szívbetegség, vesemedence tágulat, gerincoszlop épsége, koponya, hasfal zárt-e, stb., szóval tényleg sok mindent néznek a biztonság kedvéért jó alaposan. Nincs mitõl félni, ez csak egy vizsgálat, gondolj arra, hogy minden rendben van a babáddal!

20 hetes vagyok, most csinálnak majd AFP-t kedden. Mit néznek majd? Mivel több mindent mint a 12 hetes UH-n?

Legjobb válasz: Hogyhogy ilyen késõn csinálják az afp-t? Azt a 16. héten szokták, annak az eredménye kell a 18. heti genetikai uh-n is. Még az sem volt neked? Egyébként az afp vérvétel, Down-kór és nyitott hátgerinc lehetõségére szûrnek rá. Elég pontatlan, de kötelezõ.

Hogyhogy ilyen késõn csinálják az afp-t? Azt a 16. héten szokták, annak az eredménye kell a 18. heti genetikai uh-n is. Még az sem volt neked? Egyébként az afp vérvétel, Down-kór és nyitott hátgerinc lehetõségére szûrnek rá. Elég pontatlan, de kötelezõ.
Ahogy az elõttem szóló írta, az AFP vérvétel és a 16. héten kell elvégeztetni, akkor a leg optimálisabb. A 20. héten UH van, és a baba szerveit nézik, hogy minden OKÉ -e. Méhlepény, szív, belek, végtagok, fej, minden...
Az AFP egy vérvétel. De miért a 20. héten, akkor már teljesen eltérõ az eredmény. A betöltött 16. héten veszik le a vért hozzá. Akkor nincs is UH, csak a 12. heti és AFP eredménnyel a 18. heti genetikai UH. Amúgy a magzat által termelt fehérjét mérik a véredben, ami, ha magasabb, akkor lehet gond.
A kérdező hozzászólása: uhh látszik hogy nekem nem magyaráznak el semmit és nagyon nem értem mi van és a netröl tájékozódok..:(:(:( bocsi télleg de legalább töletek megtudom. lényeg... 16. héten voltam vérvételen de.. annak az eredményét csak holnap kapom meg és kedden lesz uh.
Akkor volt már Afp-d, most genetikai uh-ra mész. :) Ezek szerint nincs fogadott orvosod? A védõnõ nem mondta el, hogy mikor hova kell menned? Ha nincs semmi gond az eredményekkel (úgyse lesz, csak pozitívan), akkor a következõ vérvétel a 24. héten vagy utána történik, ekkor van a terheléses cukorvizsgálat.
Ha nem tudod, mikor milyen vizsgálat következik nyugodtan kérdezz rá az orvostól, vagy a védõnõtõl. Elvégre õk vannak értünk és nem fordítva. Boldog babavárást! :-D
A kérdező hozzászólása: mindig mind 2 rohan. az orvos is.. multkor reggel 8 ra hivott 13:30 kor vizsgált meg.. ha azt vizsgálatnak nevezik. a védönö is rohan cska megnézi a papirt nem szol egy szotse.. kérdezni sincs idõm. igy sajna buta maradok haacsak nem kérdezösködik itt... ugyhogy köszi hogy segitetteket örök hála.
Hát én tuti keresnék másik orvost.Az enyém tök korrekt, normális.Kérdeznem sem kell, mindent mond magától.

Hány hetesen csinálják a vérvételeket? Mikor mit néznek? Melyiknél kell éhgyomorra menni?

Köszi!

Legjobb válasz: Utolsó elõtti vagyok. Én csak arra tudok gondolni, hogy nekem ugye 12 hetesen volt nagyvérkép, amiben egy halom éhgyomros volt (vagy 7 kémcsõ). Viszont nekem afp-re csak 1 kémcsövet vettek. Szóval akinek afp-kor vették a sokat, annak lehett éhgyomor. Ezt tartom logikusnak.

Utolsó elõtti vagyok. Én csak arra tudok gondolni, hogy nekem ugye 12 hetesen volt nagyvérkép, amiben egy halom éhgyomros volt (vagy 7 kémcsõ). Viszont nekem afp-re csak 1 kémcsövet vettek. Szóval akinek afp-kor vették a sokat, annak lehett éhgyomor. Ezt tartom logikusnak.
apf szürést 16 hetesen csináltak ott nem kellett éhgyomor 22hetesen cukorteszt ott igen !
16 hetes afp-n nekem éhgyomorra kellett menni, még inni sem ihattam.aztán most volt a 24 hetes, arra szintén éhgyomorra kellett menni.és még lesz 1 valamikor a végén, azt még nem tudom, milyen lesz.
Nekem 12 hetesen volt olyan nagy vérkép éhgyomorra. Az afp pedig nem éhgyomor volt.
Kész kabaré ez a magyar egészségügy! Fõ a következetesség és egységesség. Nekem a 16. heti afp vérvétel szigorúan éhgyomorra volt. Akkor most mi a tuti?

Mit néznek 16 hetesen az AFP vizsgálattal? Mit jelent, ha valamelyik érték magas? Terhesség esetén normális?

Legjobb válasz: Ez a vizsgálat elméletben arra szolgál,hogy kiszûrjék a velõcsõrendellenségeket és anyitott gerincet. Ha netán rossz az eredmény,akkor sem kell kétségbeesni,mondani persze könnyû,de sokszor elõfordul rossz érték,egészséges baba mellett is. 27 hetes kismami

Ez a vizsgálat elméletben arra szolgál, hogy kiszûrjék a velõcsõrendellenségeket és anyitott gerincet. Ha netán rossz az eredmény, akkor sem kell kétségbeesni, mondani persze könnyû, de sokszor elõfordul rossz érték, egészséges baba mellett is. 27 hetes kismami
ez egy vérvizsgálat. a betöltött 16. héten kell menni. fontos a megfelelõ idõpont, hogy ne kapj fals értéket. 0.8-2.5-ig jó az érték! a fejlõdési rendellenességeket szûrik vele.
A kérdező hozzászólása: Nekem a Tumor marker lett magas.

35 hetes kismama vagyok holnap megyek NST-re legelőször. Mire számíthatok mit néznek itt?

Legjobb válasz: Szia! NST-n a baba aktivitását nézik. Leülsz egy székre rád raknak egy vizsgálófejet, ami egy géphez csatlakoztatva méri, hogy mennyit ver a baba szíve. Olyan a papír amit látsz mint egy EKG. Ha nagyon egy síkban van akkor a baba alszik és általában megrázzák a pocakot vagy lépcsõztetnek, hogy felébredjen. Az a jó ha minél jobban mocorog, minél nagyobb kilengések vannak. Az én babóm rendszeresen aludt, mindig összerázták szegényt ami nem tetszett neki és attól beindult. A második után mindig úgy mentem oda, hogy mielõtt bementem ittam egy tejeskávét attól egy picit magához tért a drágám. Ha sehogy nem tudják felébreszteni elküldenek flowmetriára (keringési uh) ott megnézik az agyi, szív meg mindenféle keringése normális-e.

Szia! NST-n a baba aktivitását nézik. Leülsz egy székre rád raknak egy vizsgálófejet, ami egy géphez csatlakoztatva méri, hogy mennyit ver a baba szíve. Olyan a papír amit látsz mint egy EKG. Ha nagyon egy síkban van akkor a baba alszik és általában megrázzák a pocakot vagy lépcsõztetnek, hogy felébredjen. Az a jó ha minél jobban mocorog, minél nagyobb kilengések vannak. Az én babóm rendszeresen aludt, mindig összerázták szegényt ami nem tetszett neki és attól beindult. A második után mindig úgy mentem oda, hogy mielõtt bementem ittam egy tejeskávét attól egy picit magához tért a drágám. Ha sehogy nem tudják felébreszteni elküldenek flowmetriára (keringési uh) ott megnézik az agyi, szív meg mindenféle keringése normális-e.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!