Találatok a következő kifejezésre: Mit néznek a (2358 db)

A 12. hét körül kellett menni vérvételre és vizeletre. Ilyenkor mit néznek a vérből? Ebből megnézik az összes dolgot, mint a fertőzések, vércsoport, stb? és a vércukorszint mérését mikor kell először? (amikor tesztreggelit adnak)

Legjobb válasz: Attól függ hol laksz! Mert az ország más-más pontján mást néznek! Nálunk mindenkinek és ingyen néznek kombinált tesztet a 12. héten!!! Tehát a down szindrómát. Valamint a 16. héten is vérbõl nézik az integrált tesztet. És nálunk a vércukrot tesztreggeli alapján (zsemle+kefir) nézik a 24. héten. Tehát lehet, hogy erre gondolt a kérdezõ.

Attól függ hol laksz! Mert az ország más-más pontján mást néznek! Nálunk mindenkinek és ingyen néznek kombinált tesztet a 12. héten!!! Tehát a down szindrómát. Valamint a 16. héten is vérbõl nézik az integrált tesztet. És nálunk a vércukrot tesztreggeli alapján (zsemle+kefir) nézik a 24. héten. Tehát lehet, hogy erre gondolt a kérdezõ.
A 12. héten uh van. A 16. héten van vérvétal -serum AFP mérése. A 18. héten genetikai uh, az AFP eredményével A 22-26 .héten van a cukorterheléses vérvétel..nem tesztereggeli van hanem 3 dl tömény cukros víz.. A 30. hét körül van egy uh. A vizeletet minden orvosi vizsgálaton , tehát havonta nézi a védõnõ, vagy a doki.. Ez a szakmai protokoll kötelezõ menete.. Nem tudom miért kellneked külön 12. héten vérvétel, max a vércsoport , toxoplazmózis, volt-e bajod nézhetõ, de a serum AFP-re ezen a héten nem tudnak értékelhetõ eredményt nézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a második válaszoló értette meg, mit akartam tudni. Köszönöm a válaszokat.
Nálunk a terheléses cukor a 26-28. héten van. Ezt a dokid dönti el, hogy mikor szeretné, ha elvégeztetnéd. Nekem a 12. héten nem néztem sem vizeletet, sem vért, csak a kombinált teszthez vették le a vért. Ebbõl pedig azt nézik hány százalék esély van Down kóros babára.

A 32. heti Uh-on mit néznek? A baba méretein kívül? Néznek ilyenkor már lepény érettséget, és megbecsülik a baba súlyát is? A lepény érettséget is Uh-al nézik meg? Vagy azt hogyan nézik meg? A baba súlyát pedig a méreteiből becslik majd meg?

Hanyadik hétt?l kellesz már 2 hetenként járni véd?n?höz tanácsadásra?

Legjobb válasz: Lepényt nekem minden UH-n néztek, már korábban is. Ultrahanggal nézik azt is, lehet hogy neked is nézték eddig csak nem tudtad mert az nem egy látványos mûvelet. A súlyát is mindig becsülték, egészen pici korától kezdve, három ultranahgon mért adatból: haskörfogat, fejkörfogat és a combcsont hossza. A 2 hetenkénti tanácsadásban nem tudok segíteni, én hamarabb szültem, nekem a 38. hétig nem kellett ilyen gyakran mennem, hogy utána kellett-e volna, azt nem tudom.

Lepényt nekem minden UH-n néztek, már korábban is. Ultrahanggal nézik azt is, lehet hogy neked is nézték eddig csak nem tudtad mert az nem egy látványos mûvelet. A súlyát is mindig becsülték, egészen pici korától kezdve, három ultranahgon mért adatból: haskörfogat, fejkörfogat és a combcsont hossza. A 2 hetenkénti tanácsadásban nem tudok segíteni, én hamarabb szültem, nekem a 38. hétig nem kellett ilyen gyakran mennem, hogy utána kellett-e volna, azt nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Nekem eddig nem becsülték meg a babám súlyát és lepény érettséget sem néztek, mert soha nem volt rajta a leletemen és az orvos sem mondta vizsgálat közben.Annyit néztek csak, hogy hol van tapadva a lepény, de hogy milyen érett azt nem. Én úgy tudom, hogy a 30. hét felett már 2 hetenként kell járni védõnõhöz, csak azt nem tudom, hogy harminc hanyadik héttõl?!Na majd akkor megkérdezem a védõnõmet amikor megyek hozzá legközelebb.

Az afp-vel mit néznek? A 18 hetes genetikain néznek olyat, amit előtte még nem néztek?

Legjobb válasz: koponyazáródási zavarok, velõcsõzáródási rendellenességek

koponyazáródási zavarok, velõcsõzáródási rendellenességek
hasi, mellkasi , hugyuti záródások rendellenessége
nincs-e nyitott hátgerince a babának
A kérdező hozzászólása: de azt az elõtte lévõ uh-on nem látják? mert nekem a múltkor a doki gyönyörûen meg tudta mutatni a gerincét a babának
A 16 héten levett vérbõl (afp) 3 dolgot is néznek. 1.Velõcsõ záródási rendellenességet (nyitott hátgerinc). 2.A 21-triszómia szûrés (Down-kór). 3.A 18-triszómia szûrés, (Edwards-kór), ami az élettel összeegyesztethetetlen rendellenességet jelent (szív, -veseelégtelenség, súlyos szellemi fogyatékosság) A 18 hetes genetikai Uh. pedig a baba méreteit nézik meg. 30 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: hát nálam az edwards-illetve a down kór hál istennek ki van zárva, mert én megcsináltattam a down kór szûrést!
Szia! Amit még nekem megmondtak, hogy nem lesz nyusziszája. Azért ennek is örültem, persze a többi jó mellett.
Szia! Sajnos a down szûrés az nem 100%, az csak egy kockázati értéket ad. Az, hogy genetikailag egészséges a baba, csak a magzatvízvétel mutatja ki.

Mikor nez a férfi engem ugy érzem mintha nem lenne rajtam ruha miért érzem ezt mikor néz engem?

Legjobb válasz: Mert az a pasi egy S betûvel a mellkasán röpköd, és röntgenlátása van?!

Mert az a pasi egy S betûvel a mellkasán röpköd, és röntgenlátása van?!

A státuszokon mit néz a doki a pelenka alatt?

Mi havonta járunk tanácsadásra, ahol súlyt, magasságot mérnek a babának. A doki pedig meghallgatja a szívét és tüdejét, és benéz a torkába. És olyat is csinál minden alkalommal, hogy kibontja a pelenkát, és odanéz, majd visszatépõzárazza. Nem nyúl hozzá, nem nézegeti, csak rápillant, és már teszi is vissza a pelust. Ilyenkor mit néz? Még nem sikerült rájönnöm. Igaz még kicsi a kislányom, 3,5 hónapos. A ti dokitok is csinál ilyet? Mit néz ilyenkor? Köszönöm.

Legjobb válasz: Odanéz, vagyis a kislányom nunijára. De miért kukkant be mindig? Mit néz ilyenkor?

A kérdező hozzászólása: Odanéz, vagyis a kislányom nunijára. De miért kukkant be mindig? Mit néz ilyenkor?
azért, h. van e kiütés.
Lány esetén nincs e összenõve a nunusa.Vagy a popsi állapotát.Pl a lányunknak nagyon kevés popsikrém volt jó(csak a Sudokrém meg a Neogranormon). Fiunknak meg a csukamájolajas vazelin, minden mástól piros maradt. Nekik még a letapadást nézheti..
Esetleg nem jött-e ki sérv.

Mi jön be a mai csajoknak? Mit néznek a csajok a fiúkon?

Csak olyan írjon aki képes normálisat írni! Köszi előre ;)

Legjobb válasz: a legtöbb azt nézi hogy öltözködik, mi a stílusa, menyire vagány ja meg hogy vastage a pénztárcád tapasztalatból mondom

a legtöbb azt nézi hogy öltözködik, mi a stílusa, menyire vagány ja meg hogy vastage a pénztárcád tapasztalatból mondom

Nőgyógyászati rákszűrésen mit néznek a levett kenetből?

nemi betegség, vagy gomba/baktérium kiderülhet?

Legjobb válasz: Mivel rákszûrés a neve, ezért azt nézik, hogy vannak-e kialakult rákos sejtek, ill. elváltozások, amibõl rákos sejtek alakulhatnak ki. A gomba/baktérium-ot nem mutatja ki sem a nemi betegséget. Azt kenetnek hívják és máshogyan vizsgálják meg.

Mivel rákszûrés a neve, ezért azt nézik, hogy vannak-e kialakult rákos sejtek, ill. elváltozások, amibõl rákos sejtek alakulhatnak ki. A gomba/baktérium-ot nem mutatja ki sem a nemi betegséget. Azt kenetnek hívják és máshogyan vizsgálják meg.
A különféle bakteriális vagy gombás hüvelyfertõzések bizony különféle látható folyásokkal és egyéb elváltozásokkal is járnak, és ilyenkor nem is veszik le a rákszûrést, mert az eredmény nem megbízható. Amúgy ha figyelmetlenségbõl mégis levennék, akkor sem derülne ki, hogy melyik kórokozó a ludas, csak az, hogy sok gyulladásos sejt van benne (és atípusos hámsejtek, és emiatt görcsölhet a beteg a következõ vizsgálat elkészültéig, hogy vajon tényleg baj van-e).
facebook nem naplóz ilyeneket
Azt nem tudom mi alapján válogatja ki, de biztos nem random mert nekem több személy már régóta ott van. Van olyan is akinek az adatlapját sûrûn nézem és olyan is akién 1x ha voltam. Érdekes, mellesleg az elõzõnek: a facebook szinte mindent naplóz!:) olvass utána!
Azokat mutatja állandóan, akiknek te nézed az adatlapjukat, és/vagy beszélsz velük chaten, lájkolod a képeiket, státuszaikat. Azt viszont én se tudom, hogy miért dob ki idõnként olyan ismerõsöket, akiknek talán ha kétszer voltam az adatlapjukon. (?) :D

Óvodai beiratkozásnál mit néznek a gyereknél?

Gondolok itt arra, hogy kell neki "produkálnia " magát?

Legjobb válasz: Szia! Ilyeneket nem néznek! Az a lényeg, hogy betöltött 3éves legyen és szobatiszta! Nekem is ilyen a fiam(most 3,5 éves) És sokat változott amióta oviba jár! Igaz most is szégyenlõs de kevesebb idõ kell neki, hogy feloldódjon!

Szia! Ilyeneket nem néznek! Az a lényeg, hogy betöltött 3éves legyen és szobatiszta! Nekem is ilyen a fiam(most 3, 5 éves) És sokat változott amióta oviba jár! Igaz most is szégyenlõs de kevesebb idõ kell neki, hogy feloldódjon!
Szia! Óvónõ vagyok (voltam)) ). Semmit nem néznek a beiratkozáskor, nem kell semmit "produkálnia". Ez nem felvételi! Ha szobatiszta a gyerek (erre esetleg rákérdeznek), betöltötte a 3 évet és a körzetbe tartoztok, kötelesek felvenni az oviba. Sajnos, ha túl sokan jelentkeznek és ti nem oda tartoztok, akkor másik óvodába átirányíthatnak, de akkor is valahol (a körzeti óvodában) el kell helyezniük a gyereket. Ha még nem töltötte be a 3 évet, megeshet, hogy felvesznek, de csak akkortól fogva járhat oviba, amelyik hónapban 3 éves lesz. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!

Mit néznek a terheléses cukorvizsgálatnál ezt csinálják a 24. héten?

Legjobb válasz: Szia. Én is pár hét múlva megyek cukorterhelésre. De én úgy tudom (védõnõtõl), a 26-28. héten szokták általában végezni. Annyiból áll, hogy éh gyomorral megnézik a vér cukorszintet, majd megitatnak veled valami szirup szerû édes "löttyöt" és 2,5 óra múlva megnézik újra a vér cukorszintet. Ebbõl látják, hogy a szervezeted hogyan reagál az édes "löttyre". Van olyan aki azt mondta, tejet és zsemlét adtak neki, nem tudom mitõl függ. Talán ha az elsõ nem jó (édes lötty) akkor utána meg így nézik. Üdv.: 23hetes kismama

Szia. Én is pár hét múlva megyek cukorterhelésre. De én úgy tudom (védõnõtõl), a 26-28. héten szokták általában végezni. Annyiból áll, hogy éh gyomorral megnézik a vér cukorszintet, majd megitatnak veled valami szirup szerû édes "löttyöt" és 2, 5 óra múlva megnézik újra a vér cukorszintet. Ebbõl látják, hogy a szervezeted hogyan reagál az édes "löttyre". Van olyan aki azt mondta, tejet és zsemlét adtak neki, nem tudom mitõl függ. Talán ha az elsõ nem jó (édes lötty) akkor utána meg így nézik. Üdv.: 23hetes kismama
Szia! Kórház válogatja, nálunk leveszik éhgyomorra a vért, meg kell inni 2 dl cukros szirupot és két óra mulva ujra leveszik a vért. Az a lényege, hogy a szervezeted mennyire tolerálja (bontja) a cukrot. Nekem a 27. héten csinálták. Van ahol éhgyomi után tejet meg zsemlét etetnek, és egy óra mulva veszik a következõt.
Megmérik reggel az éhgyomri cukorértéked. (elõttevaló nap este 8 után már ne egyél) Majd 75 g glükózt kevernek el 2 dl vízben, és azt kell meginni. Lehet ízesíteni facsart citrommal. " órán keresztül ülsz és vársz, majd ismét bemész vérvételre. Pontosan két óra múlva. Addig se nem eszel, se nem iszol. Még vizet sem! Az eredményed függ tõle. És pontosan 2 óra. Ha lehet, válaszd a tej -zsemlét. Uez a módi, csak nem kell innod azt a lütyit, hanem eszel egy zsömit 2 dl tejjel és nem terhel meg annyira sem, mint a másik, ugyanis a glükóz a legmagasabb glikémiás indexû anyag!!!
És mi van ha kihánytam azt az édes szirupot, és nem szólok?
az nem lesz pontos mérés. Mindenképp jelezd, hogy ezt kihánytad és kérd a zsemlés vizsgálatot, talán az kellemesebb, de a cukros pontosabb. Fontos, hogy kiderüljön, van-e terhességi cukrod, a babád egészsége érdekében! Tehát újra kell csináltatnod, mindenképpen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!