Találatok a következő kifejezésre: Mit mutat a szám (13 db)

Mélyaltasásos hasi műtét közben, mi lesz a számban? Lélegeztető tubus? Vagy valami? Hogy zajlik egy ilyen műtét? !

Legjobb válasz: Milyen mûtét lesz? Igen tubust raknak beléd, de csak miután elaludtál. Aztán ébresztés elõtt kiveszik (normálisabb orvosok). Altatás után szépen beléd vágnak szikével, szétnéznek odabent és megcsinálják a mûtétet.

Milyen mûtét lesz? Igen tubust raknak beléd, de csak miután elaludtál. Aztán ébresztés elõtt kiveszik (normálisabb orvosok). Altatás után szépen beléd vágnak szikével, szétnéznek odabent és megcsinálják a mûtétet.
A kérdező hozzászólása: ciszta, endometriózis.. alhasi mûtét de nyálszívó meg ilyenek is lesznek?
Lesz nyálszívó, meg a szemedet is leragasztják, a lábaidat, kezeidet leszíjazzák a mûtõasztalra.
Igen, feltefetõen leszz lélegeztetõ tubusod meg minden más. Majd amikor felébredsz meglátod hogy todtod nélkül miket csinálnak veled. Én nekem is volt egy mútétem most 2 éve. Amikor magamhoz tértem anyira gyenge voltam hogy minden mozdulat fájt, Csak az éreztem hogy fáj a kezemen a perfuzió meg iszonyatosan kellet pisilni, egyszerüen nem birtam tartani és bepisiltem és szinte azonnal elaludtam, és ahogy aludtam elfele nagyon mérges voltam hogy mik álnak ki beõlem meg azért mert éreztem hogy be vagyok pelenkázva. Na te is túl leszel rajta.
hogy mennyire van leterhelve, az adott pillanatban a gép mennyire használja az adott hardvert...


Nemsokára műtenek petefészek cisztával altatásban, iszonyúan félek, volt már valakinek ilyesmi műtétje? Mi történik a műtét előtt, hashajtó, katéter, tényleg kikötözik a lábaimat a műtét alatt és tubussal a számban fogok felébredni?

Legjobb válasz: A tubust kiszedik az ébresztés elött még hacsak nem indokolt, hogy bent maradjon. Mindenkit kikötöznek minden mûtétnél. Kezet is, lábat is. Katétert nem tudom raknak-e.

A tubust kiszedik az ébresztés elött még hacsak nem indokolt, hogy bent maradjon. Mindenkit kikötöznek minden mûtétnél. Kezet is, lábat is. Katétert nem tudom raknak-e.
inkább lelkileg rossz, nem a fájdalom miatt. Mûtõsfiú, borotválás, meztelenkedés, feltesznek, kikötöznek, azutén én elaludtam és a kórterem ben ébredtem...
a lényeg h túl vagy rajta :)
A kérdező hozzászólása: Hát elõzõ este kellett befeküdnöm, este egy hashajtó, másnap reggel egy hashajtó. Fel kellett venni a csini ruhát, bevenni a nyugtatót és nyugiba feküdni míg érted jött a betegszállító. Betoltak a mûtõbe, de addigra a nyugtató már rendesen kiütött, emlékszem ahogy kikötöznek, bekötik a branült, és ennyi. Nem volt olyan vészes mint amennyire féltem tõle.
Milyen volt? mire emlékszel?
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Túl vagyok rajta, már a varratokat is kiszedték. :)
Szia! Nekem 3 napja volt laparoszkopias mutetem. Nem volt tervezett. Szerdan delutan mentem vizsgalatra, es bent is kellett maradnom. A mutet elott kaptam infuziot es egy injekciot is. Ettol mar elkabultam. Bevittek a mutobe, ott ujra bekotottek egy infuziot es kozben leszijaztak a labam. Es kepszakadas. A katetert es a tubust akkor raktak be, amikor mar aludtam. A katetert masnap reggel vettek ki. Nem kell felni, mindenki nagyon figyel a betegre. A mutet utan nekem nem fajt semmim, rogton kaptam fajdalomcsillapitokat. Masnap mar tudtam mozogni, maszkalni. Szerencsere csak a koldokomnel levo seb faj (ez a "legnagyobb"), de kibirhato.
18 évesen volt petefészek cisztám 1éve és nem kaptam beöntést. nem volt a számba tubus mikor felkeltem. az érzés volt rossz hogy ott az orvos, asszisztens és õk látják ott lent.... 2szer mûtöttek mert elsõre nem tudták leszívni be volt tokosodva nagyon. nem kellemes mûtét az biztos.
Nekem volt. Úgy mentem be, hogy laparoszkópia lesz, és mikor már kikötözve feküdtem, akkor bejött a doki, és közölte, hogy átnézte még egyszer a leleteimet, és úgy döntött, hogy mégis inkább felvág. Elõzõ este bementem, leborotváltak, kétszer adtak beöntést. Másnap reggel kaptam egy dormicumot, attól kicsit elkábultam. Jöttek értem a kocsival, mondtam, hogy tudok járni, röhögtek, hogy csak feküdjek fel. Betoltak a mûtõbe, áttettek a mûtõasztalra. Betették a katétert, aztán jött az orvos. Rám tették a maszkot, és nem emlékszem semmi másra. Az intenzíven ébredtem. Mindkét oldalamon öklendezett egy-egy beteg, de én jól voltam, csak fájt a sebem, de idõnként adtak intravénásan fájdalomcsillapítót, és attól úgy éreztem magam, mintha be lennék rúgva. Másnap reggel kivették a katétert, és átmehettem a rendes kórterembe.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, de még nincs meg a citológia.

Ha egy diódát multimeterrel megmérek, mi a neve a számnak, amit a műszer mutat? (mint pl az ellenállásnál az Ohm)

Legjobb válasz: Egészen pontosan azt mérsz egy multiméterrel , amilyen állásban van a funkciókapcsolója! Ha feszültség állásban akkor feszültséget, ha ellenállásban, akkor azt. Azonban erõsen nem mindegy, hogy "méred" a diódát. Ha egy áramkörbe beépítettet mérsz, nyilván nem ellenállás mérésre van kapcsolva, hanem feszültségre és persze megfelelõ méréshatárra figyelsz. Ha a kezedben van egy dióda, úgy "csupaszon" és "megy, nem megy" mérést végzel, ellenállást mérsz mégpedig két méréssel, felcserélt polaritással is. Ilyenkor persze ellenállásértékeket fogsz mérni, látni. A kérdésre válaszolva összefoglalva, a mûszer olyan mennyiséget mutat, amilyen mérõállásba van kapcsolva.

Egészen pontosan azt mérsz egy multiméterrel , amilyen állásban van a funkciókapcsolója! Ha feszültség állásban akkor feszültséget, ha ellenállásban, akkor azt. Azonban erõsen nem mindegy, hogy "méred" a diódát. Ha egy áramkörbe beépítettet mérsz, nyilván nem ellenállás mérésre van kapcsolva, hanem feszültségre és persze megfelelõ méréshatárra figyelsz. Ha a kezedben van egy dióda, úgy "csupaszon" és "megy, nem megy" mérést végzel, ellenállást mérsz mégpedig két méréssel, felcserélt polaritással is. Ilyenkor persze ellenállásértékeket fogsz mérni, látni. A kérdésre válaszolva összefoglalva, a mûszer olyan mennyiséget mutat, amilyen mérõállásba van kapcsolva.
Ha egy diódát hidegen megmérsz hol áll a mûszered? Ellenállás állásban! Megméred a nyitó és záróirányú ellenállását a diódának. Az ellenállás mértékegysége az Ohm. Te is Ohm-ban kapod az eredményt, ahogy a második válaszoló is állította.
ha egy diódát megmérsz, akkor annál is az ellenállását kapod meg, vagyis ohm-ot
milliVolt, nyitófeszültség
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mi a címe annak a számnak ami a Doktor House 7 évadjának 16. részében van? A film elején szól a szám amikor mutat egy bikát is

http://www.zixshare.com/video.php?video=c84740d036f4412910fe..

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=8cucFfpsqf8 Black Lab-This Night

A kérdező hozzászólása: köszi :) Ismered azt is ami a végén szól amikor beugrik a medencébe?
nekemis ez 2 abból a pár zenébõl, amit houseból ismerek .. :) http://www.youtube.com/watch?v=Qsox-MIKLkQ

Mit mutat ez a szám? C:2222 Már túl vagyok a 40-dik héten, reggel óta egyfolytában keménykedik a pocim.

Nem tudom mennyire kell , hogy fájjanak a fájások,mert a keménykedés közben érzek valamit,de nem túl vészes.Gondolom az igaziakat fel fogom ismerni.

Legjobb válasz: azt jelenti 2222 hogy nagyon közel a szülés. 2- a méhnyak 2 cm-re rövidült készül a szülésre. 2- a külsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. 2- a középsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. 2- a belsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. Innen arra kell figyelned, hogy szivárog- e a magzatvíz , jönnek- e a fájások, meg a legfontosabb, mivel nyitva vagy ne kapj fertõzést, így ilyenkor a szex sem ajánlott. Ha következõ vizsgálatig nem történik semmi, megindíthatják a szülést infúziókkal, az majd elinditja a fájásokat és a tágulást is.Sok boldogságot!!

azt jelenti 2222 hogy nagyon közel a szülés. 2- a méhnyak 2 cm-re rövidült készül a szülésre. 2- a külsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. 2- a középsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. 2- a belsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. Innen arra kell figyelned, hogy szivárog- e a magzatvíz , jönnek- e a fájások, meg a legfontosabb, mivel nyitva vagy ne kapj fertõzést, így ilyenkor a szex sem ajánlott. Ha következõ vizsgálatig nem történik semmi, megindíthatják a szülést infúziókkal, az majd elinditja a fájásokat és a tágulást is.Sok boldogságot!!
Én mára vagyok kiírva.Tegnap 1 órán át 20 percenként, majd 2 órán át 12 percenként keményedtem, de nekem sem fájt.Ma 4-szer egymás után 5 percenként keményedtem fájdalom nélkül, de sajnos abbamaradt.Azt mondják tudni fogjuk ha menni kell.Ebben nem is kételkedem.Amúgy nem mindenkinek fáj a kezdet.Tesóm úgy ment be a kórházba, hogy ez még biztos nem az.3 órán belül megvolt a lánya, mikortól elindult otthonról.Remélem mi is így szülünk!:)

Használt Iphone 4, más a modell száma amit software mutat, mit ami a hátulján van?

Anyuámtól kaptam születésnapomra,65 000-ft ért vette a használt GSM-boltban,más nem volt hozzá töltőn kívül,csak egy blokkot adtak.Semmi gond nincs vele(1 hónapja),a MacBook, felismeri,sync megy itunes-al, tudok vásárolni apple store-ból,de fenti dolog kicsit gyanus lett.6.3.1 verzió van rajta...

Legjobb válasz: 6.3.1 nincs, a legújabb szoft 6.1.3. Ha más a modellszám belül és a hátlapon, akkor a hátlap cserélt, valószínûleg utángyártott. Milyen függõ a telefon amúgy?

6.3.1 nincs, a legújabb szoft 6.1.3. Ha más a modellszám belül és a hátlapon, akkor a hátlap cserélt, valószínûleg utángyártott. Milyen függõ a telefon amúgy?
A kérdező hozzászólása: Ja bocs elírtam, 6.1.3 :-) Amúgy nem tudom milyen függõ, nekem most T-mobilos kártya van benne, de azt nem tudom kártyafüggetlen-e.Anyum meg csak annyit kérdezett(nem voltam vele), hogy megy-e T-s kártyával...
Nem hiszem, hogy független lenne, mivel akkor nem ennyiért adták volna. Remélem nem fogják letiltani számlanemfizetés miatt. Sok sikert hozzá!
A kérdező hozzászólása: Nem, hiszem bár, ha 4-es már van vagy 2 éves gondolom, meg ha fiatalabb akkor lenne rá még garancia nem? Ettõl én is tartok kicsit, de csaknem...Én mondjuk nem vettem volna magamnak ilyen helyen, dehát Anyum jót akart, nem szúrhattam le...:-) Remélem nem lopott vagy valami... Egyébként ebben az esetben éünkk valamit a blokkal, ha reklamálni akrnánk vagy mehetünk vele a p..-ba?
A kérdező hozzászólása: ja és köszi, én nagyon meg vagyok vele elégedve androidhoz képest, pláne, hogy a laptopom is "almás":-)

Mi annak az oldalnak a címe ahova ha beütsz egy ház számot mutat róla egy képet?

Informatika órán dolgoztunk ezzel az oldallal még tavaly, és kíváncsiságból érdekelne az oldalnak címe.

Legjobb válasz: Szerintem a Google Maps. http://maps.google.com/ Váltsd át mûholdképre.

Szerintem a Google Maps. http://maps.google.com/ Váltsd át mûholdképre.
A kérdező hozzászólása: nem a google maps, olyan volt, hogy ha beírtad a házad számát akkor nem is szimpla kép volt, hanem tudtad forgatni az egérrel a kamerát, és akkor arról az adott helyrõl ahonnan fényképezték onnan körbetudtad forgatni.
Google street view.
A streetview-ban nincs Magyarország. Ellenben a http://www.norc.hu/street-view/ oldalon van. Viszont elég kevés (nagyobb helyek).
A kérdező hozzászólása: Az utolsó kommemtelõ linkelte be a linket amit kerestem köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!