Találatok a következő kifejezésre: Mit mond törvény a hálapénzről (1 db)

Mit mond a törvény a hálapénzről?

Szabad vagy nem szabad elfogadni, ha szabad, be kell vallani vagy nem?

Legjobb válasz: Nem lenne szabad sem elfogadni, sem bevallani. A BTK (Büntetõ Törvénykönyv) szerint ez büncselekmény.

Nem lenne szabad sem elfogadni, sem bevallani. A BTK (Büntetõ Törvénykönyv) szerint ez büncselekmény.
Sziasztok! Szerintem nem kellene adni, de ha mégis kapnak, be kell vallaniuk. Úgy tudom, az adóbevallásban meg van rá a lehetõség.
Én nem hallottam még sem pincért, sem fodrászt, sem eü-i dolgozót aki bevallotta volna. Ha elfogadni törvénytelen, akkor az aki adja a felbujtó?
nincs hálapénz. elvileg! gyakorlatilag, ha normális(emberhez méltó) ellátást akar az ember, akkor fizet.a saját érdekében. bár ha elszúrnak vmit igy is, akkor nem panaszkodhatsz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha egy magyar állampolgár külföldre költözik jogosult marad-e a pénzbeli ellátásokra?

családi pótlék, nyugdíj, rokkant ellátás stb.

4

Ha valaki venne tőlem valamit, de korábban még nem adtam el semmit, akkor megoldható valahogyan egyik napról a másikra, hogy mindezt törvényesen és számlával tegyem, mint magánember? Ha igen, hogyan?

11

Mi ez, valami bírótrükk?

Most nézem a papírokat, hogy az 5 éve tartó büntetőeljárásom "B" számai megváltoztak. Az évszám is. 2009 volt és most 2011.

4

Ha a kertem körülvevő területet egy részét 10 éve én gondozom, ( ha nem tenném 2 méteres, megállíthatatlanul hozzánk is átjövő gazzal lennénk körülvéve ) elbirtokolhatom e annak a földrésznek a tulajdonjogát amit rendben tartok?

2

Tanúként beidéztek de nem tudtam elmenni, mit tegyek? !

Beidéztek tanúként egy büntetőügyben,de nem tudtam elmenni,ezért szeretnék szerezni egy igazolást.. Tegnap volt a tárgyalás,ma voltam bennt a háziorvosnál,de azt mondta h tegnap kellett volna bemennem,így nem tud adni igazolást.. Mit tehetek ilyenkor?

2

Ti elítélnétek őket? Többi lent

Ugye Mayarországon nem tesznek különbséget könnyű és kemény drogok között.A kérdés nem rólam szól.Van pár meber akik nem isznak, nem dohányoznak, de NÉHA, ALKALMAKKOR füves sütit esznek.Sokan csak egyszerűen drogosoknak nézik őket.Mi erről a véleményetek?Ez még nem is ártalmas, max az agynak, de az sem maradandó.

3

Miért nem vezetnek be egy keményebb büntetést az ilyen embereknek?

Gondolok itt azokra akik brutálisan bántalmazzák gyermeküket vagy megerőszakolják a saját kislányukat. Én nem csak bezáratnám őket mert ez egyszerűen könnyű halál az ilyen elmebeteg köcsögöknek. És még az is gyorsnak számít hogy a börtönbe pár hét leforgása alatt meg késelik vagy ilyesmi. Én személy szerint ezeket az embereket egy külön létesítménybe elszállíttatnám és ott addig kínoztatnám őket ameddig meg nem döglenek persze nagyon lassan... Nektek mi a véleményetek erről?

20

A www.parlagfu.hu-ra feltöltött parlagfű bejelentéseket milyen hatékonysággal és mennyi idő alatt érvényesítik, hogy eltűnjenek a parlagfüvek?

3 hete töltötte fel a www.parlagfu.hu weboldalára egy parlagfűvel nagyon is szennyezett területet, de még mindig nem lett kiirtva a sok parlagfű. Mennyi idő mire kiirtják a parlagfüveket? Egyáltalán működik-e a weboldal?

1

Egyetértenétek, hogy az igazságszolgáltatásba visszahozni a testi fenyítést?

Épp arról a 15 éves gyerekről jut eszembe, akik kigyújtották a szalmabálákat. Ha kap egy felfüggesztettet, vagy fél-egy évet mit érnek el vele? Felfüggesztett semmit, a börtönbe meg szerez cimborákat és egy maffiózó díler lesz belőle. Ilyet úgy el kéne verni, hogy egy hétig ne tudjon a seggére ülni. Támogatnátok, hogy bevezessenek hazánkba egy ilyet is? És minden bíróságnál lenne egy ember, aki hetente végrehajtaná az ítéleteket, és pl arra a napra szervezni az összes ilyen ügyet? Nem vagyok híve a gyerekbántalmazásnak, de ez célravezetőbb lenne. És olcsóbb is.

18

Ebből kijöhetek rosszul is?

A napokban történt,hogy az utcában kameráztam, kis kézi kamerával, családi videót, a családtagjaim előrébb tartottak.
Aztán jött lefelé egy polgárőrautó közben én kameráztam tovább az autót vezető fickó (aki egyébként az utcában lakik) kiugrott,hogy hogy merem őt kamerázni, össze vissza fenyegetett (halálosan) aztán kis híján nekem esett, a polgárőr egyenruhában lévő társai pedig csak nézték a jelenetet, aztán az egyik közölte velem,hogy ne kamrázgassak másokat mert bajom lehet belőle a későbbiekben (jóindulatúan mondta)

Na mondom, mehetek a rendőrségre a felvételekkel, de aztán észrevettem,hogy a kamera nem forgott az események ideje alatt, csak a polgárőr autó érkezéséig van meg a felvétel ami nem elegendő. (vagy leállt vagy véletlenül megnyomhattam a ki kapcsot)

Arra gondoltam,hogy kamerával a kezembe útnak indulnék a polgárőröket keresve, és a legkedvesebb modorommal megkérdezném az "urat",hogy beszéljük meg hogyan is volt ez a dolog, de ezúttal forogna a kamera is aminek nagy eséllyel most sem örülne, főleg hogy most már tényleg őt venném fel, de persze csak azért,hogy legyen bizonyítékom.
Teljesen reálisnak tartom,hogy beverne egyet és megpróbálná elvenni a kamerámat vagy megpróbálná kiverni a kezemből, és azért elég félelmetes szerintem hogy egy POLGÁRÕR így bánik a polgárokkal.
De amennyiben tudunk normálisan is beszélni elteszem a kamerát és megbeszélném vele a dolgot, a rendőrség nélkül, aztán elfelejtem az egészet, viszont most nem hagy nyugodni a dolog.
Elismerem,hogy kissé provokatív lenne ha én mennék oda hozzá és az arcába tolnám a kamerát, de csak így tudok bizonyítékokat szerezni, de emiatt kissé félek,hogy ebből lehet e bajom,hogy így megyek oda hozzá?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!