Találatok a következő kifejezésre: Mit lehetne hogy a (1049 db)

13hós lányom nem hajlandó rendes ételt enni, hiába próbálkozom, mindent kiköp. Bármilyen étel is az. Ha eszik is belőle csak nagyon minimális mennyiségeket. Mit lehetne, hogy a hasonló korú gyerekekhez megfelelően egyen normálisan, ne csak cicit?

Legjobb válasz: NE engedd szopni, és ha nem eszik, hagyd éhesen. A második-harmadik étkezésre már nem lesz gond. De éppen az ilyen bajok megelözése miatt nem aszabad eddig várni a rendes kaja bevezetésével.Ennyi idösen már gyakorlatilag azt kellene ennie, mint nektek.

NE engedd szopni, és ha nem eszik, hagyd éhesen. A második-harmadik étkezésre már nem lesz gond. De éppen az ilyen bajok megelözése miatt nem aszabad eddig várni a rendes kaja bevezetésével.Ennyi idösen már gyakorlatilag azt kellene ennie, mint nektek.
Második vagyok. Szerintem inkább a védõnõtõl meg a gyerekorvostól kérdezz. Itt csak az az okos tanács, hogy éheztesd? Röhej. A természeti népek 5 éves korig szoptatnak, csak nálunk nézik hülyének azt, ha valaki 1 éves kor után is. Na, meg a jó evõ gyerekek anyukái el sem tudják képzelni, hogy a gyerek nem fogadja el a kaját. Engem is mindenki szekált, hogy miért nem adok ezt meg azt a gyereknek. Pedig én próbáltam etetni, de nem fogadta el. A megtömésnek, éheztetésnek nem vagyok a híve. 1 évesen volt 11, 5 kg egyébként. De ha gondolod, akkor ne adj neki semmit, hátha attól tényleg megjön az étvágya. Kötve hiszem. A lányom most 2, 5 éves, és most sem nagyon eszik csak gyümölcsöt, meg zöldséget meg tejet. Az orvos szerint irigylésre méltó. A vérképe rendben. 15, 2 kg most. Én örülök, hogy sokáig tudtam szoptatni. Inkább arra tanítsd meg, hogy ne harapjon, ha zavar. Nekem soha nem fájt a szoptatás.
Elözõ vagyok, 3szor szopizik.
Az én kislányom 15hónapos és nagyon rossz evõ volt.Minden falatot kiköpött, forgatta a szájában.8foga van.Ujra elkezdtem neki turmixolni és így mindent megszik.Evés után kap nem turmixoltat, kekszet bármit, hogy tanuljon rágni.Mióta turmixolom és igy etetem a dokinõ is megjegyezte, hogy kipofásodott.
Szia! Egykorú az én kislányom a tiéddel, õ is 13 hónapos múlt. Nem szopik, de szintén alig eszik. Múlt héten alig bírtam belekönyörögni a kis ebédjét. Reggel és este tejitalt kap, de minimális amit megiszik, 100-120 ml. Tízóraira eszik(felvágott, virsli, pékáru, joghurt stb), Ebédre alig-alig. Uzsonnát is ímmel-ámmal. Most 9 kg és 81 cm. Szóval vékonyka. Jaaaa és csak 4 foga van, így a rágás is sokszor még gondot okoz. Bocsánat, nagyon én nem tudok segíteni, csak kontrázok, hogy nálunk is evési gondok vannak. A tiéd azért "jó húsban van"?
Én úgy választottam el, hogy reggel szopizott, s utána már nem kapott cicit. Az elsõ nap sokat hisztizett, de muszáj volt kitartanom. Az éjszaka 2-szer ébredt kb. elõször 10 percet üvöltött, másodszor 5 percet. Felvettük, sétáltunk vele. Majd másnaptól max. 1-szer ébredt, kicsit hozzámbújt, s aludt tovább. Napközben már kevésbé kérte. Gyakorlatilag 3 nap alatt teljesen átállt, s ESZIK, végre eszik a fiam! S nem utolsó sorban alszik éjszaka.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, és elválasztani minél könnyebben hogy lehet?/védõnõm azt tanácsolta, hogy 2napra vigyem el a mamához ahol nincs cici, de ezt drasztikusnak tartom, nem tudnám megtenni/én tényleg örülök, hogy eddig szopizott, de mégis csak 13hósmúlt már..
Ja, amúgy a második válaszolót cáfolom, mivel pont a fiam vérszegény lett, s mivel nekem migrénem lett a szoptatás alatt, még "mérgeztem" is a gyógyszerekkel. utolsó
A kérdező hozzászólása: Úgy értem hogy a környezetemben lévõ ilyen korú gyerekek már mindent szépen esznek, õ pedig nem hajlandó..ha húst eszünk maximum3falat és köpi ki.Ha levest, esetleg sikerül 1egész répa, pici krumpli, de ennyi, így a többi kajánál is, bármirõl van szó.Erõltetni én sem akarom, de azért jó lenne normális ételeket is enne, mert a napi legalább5 szopi már borzasztóan fáj, lévén 12foga van..nem kellemes, de tûröm, csak ehetne már szilárdat is.
Szia! Ha azt akarod, hogy egyen tényleg el kell választani! Az én fiam (most már tudom) szabályosan éhezett 1 éves korától. Jóformán csak szopni volt hajlandó. 9 hónapos korától 17 hónapos koráig 1 kg-ot hízott. Alig evett pár falatot. Aztán 17 hónaposan elválasztottam, mivel már éjszaka óránként kért enni, nappal is sokat cicizett. Azóta eltelt 2 hét, s a fiam annyit eszik egy evésre, mint idáig 1 hét alatt. Végigalussza az éjszakát, jókedvû. Már nagyon bánom, hogy nem választottam el korábban. Amúgy a nagy gyerekeim maguktól abbahagyták a szopit 9 hónaposan.
Marhaság! A gyerek nem olvas szakirodalmat, õ ösztönösen tudja mi a jó neki. Mit értesz az alatt, hogy a többi hasonló korú gyerek? Az én lányom 15 hónapos koráig csak szopott, beteg sosem volt, jó húsban van. És nagyon sok ilyen gyerek van, nem szabad nekik erõltetni az evést. Az anyatej a legjobb nekik, örülj, hogy még tudod szoptatni. Tudom most egy csomóan le fognak hurrogni, de nekem a gyerekorvos is azt mondta: Örüljön, amíg szopik, nem kerül semmi káros anyag a szervezetébe. Én is aggódtam a vitamin meg vashiány miatt, azt mondta, ha én kiegyensúlyozottan étkezem, akkor a gyereknek sem lesz baja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.Az én lányom kb.9, 5kg, ma megyek majd méretni, rákérdezek a dokira is védõnõre is bár nem sokat érnek.. Ha van még ötlete valakinek írjatok, köszi.

Mit lehetne tenni a bolhák ellen? Mit lehetne tenni elenne? Hogyan tartsam távol magamtól a bolhákat?

Biztonsági ?rként dolgozom egy telephelyen több kutyák között. Mindennap megcsíp a bolha.

Legjobb válasz: tegyél fel egy bolha írtó nyakörvet!!!:D

tegyél fel egy bolha írtó nyakörvet!!!:D
szerencsétleneket szórd be bolhaírtóval, meg kell õket fürdetni. Attól, hogy magadat egyszer megszabadítod, õk nem gyógyulnak meg tõle, és rád újra fognak ugrálni.
hát elõbb a kutyákat kéne megszabadítani tõlük bolhairtóval

Mivel lehetne lenyugtatni a macskát mikor meg akarom fésülni ( perzsa)? Mert mindig elmegy vagy ficánkol, sőtvalamikor mikor látja a kezembe a kefét elfut. És ha becsomosodik mivel lehetne kicsit megkönnyiteni a csomot hogy könnyebben kijöjjön?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is van egy fél perzsa cicám, neki is hosszú szõre van, és õ sem hagyta sokáig, hogy kikeféljem a szõrét.De sok türelemmel és játékkal sikerült: miközben fésülöm, a papucsomat rágja, amibe elrejtem a labdáját, és azzal elvan.Így szinte fel sem tünik neki, hogy a szõrét fésülöm.Persze nem hagyja sokáig.Gubancok így is akadnak benne, azokat ollóval vágom ki, mikor épp alszik,vagy nyugis.

Szia!Nekem is van egy fél perzsa cicám, neki is hosszú szõre van, és õ sem hagyta sokáig, hogy kikeféljem a szõrét.De sok türelemmel és játékkal sikerült: miközben fésülöm, a papucsomat rágja, amibe elrejtem a labdáját, és azzal elvan.Így szinte fel sem tünik neki, hogy a szõrét fésülöm.Persze nem hagyja sokáig.Gubancok így is akadnak benne, azokat ollóval vágom ki, mikor épp alszik, vagy nyugis.
Az én cicám sem szerette a tollászkodást. Aztán ma már becsalom a fürdõbe egy kis jutalomfalatkával. A kefét langyos vízbe mártom, ennek még dorombol is, mert kicsit szerintem olyan lehet, mintha az anyja fürdetné :) Régebben nekem is kész kínszenvedés volt, mindig szereztem tetoválást a karomra...lassan kezdi megszokni. Igyekszem úgy csinálni, hogy élvezze


Mivel lehetne feldobni a fagylaltot, hogy jobban vonzza a népet?

Apukám vállalkozó. Régen nagyon jól ment, de már annyira elszaporodott a sok fagyis, hogy kezd csődbe menni. Arra gondoltam, ki kéne találni valamit ami feldobná a fagyit, valami újdonságot, ami senkinek nincs (még...). Már próbálkoztunk színes cukorkával, öntettel,édes tölcsérrel...de ezek is már lejárt lemezek. Gondolkodom én is rajta, de szívesen fogadnék pár jó ötletet. Egyébként a fagyija tényleg nagyon finom, de valamit muszáj modernizálni már, az kell az embereknek. Mi az, ami miatt ti biztosan tőle vennétek fagyit és nem a másiktól? Meg az is a baj, hogy sok mindenki már inkább jégkását vagy mojitot vesz. :(

Legjobb válasz: 2-õt fizet 3-at vihet? :D különlegesebb izék? levendula, nutella.. esetleg kuponokat lehetne használni. Te kiállsz elosztogatod és a kupon felmutatásával 100 ft kedvezményt kap a vásárló. Vagy minden 10-ik gömb után akihez a 11-nél ér a sor egyet ajándékba kap. Ezek jutottak eszembe. ( persze ezek közül egyet lehet csak, nem összevonni mert akkor már mínuszba jönnétek ki :P )

2-õt fizet 3-at vihet? :D különlegesebb izék? levendula, nutella.. esetleg kuponokat lehetne használni. Te kiállsz elosztogatod és a kupon felmutatásával 100 ft kedvezményt kap a vásárló. Vagy minden 10-ik gömb után akihez a 11-nél ér a sor egyet ajándékba kap. Ezek jutottak eszembe. ( persze ezek közül egyet lehet csak, nem összevonni mert akkor már mínuszba jönnétek ki :P )
Térben, idõben, árban és minõségben tud mozogni. Ha a standja rögzített és nem tud kivenni más helyet, ami forgalmasabb, akkor ez kilõve. Idõben elég szerencsétlen a dolog, mert többet vagy jobb (kevesebbet, de forgalmas alkalmakkor) idõpontokban kéne nyitva lennie. A minõségbeli mozgáshoz mivel nem vagyok cukrász én annyira nem értek - ehhez igazából õ és a konkurenciája tudna hozzászólni. Viszont ha a többieknél olcsóbban árulja a fagyit, akkor sokkal több vevõje is lenne. Ha sokkal jobb minõségû fagyit árulna, akkor kevesebben lennének, de többet lennének hajlandóak fizetni egy gombócért vagy extrákért. Akármelyik felé is mozdulna el esetleg, fontos, hogy az információ eljusson a potenciális vevõ agyába (A- én vagyok a legolcsóbb, B-itt a legfainabb fagyi).
Rendezvényeken szerintem akkor vesz fagyit valaki, ha meglátja a fagyist, és megkívánja fagylaltot. Ha a tiéteket látja meg, akkor tõletek fog venni, ha másét, akkor attól. szóval szerintem a legjobb ötlet, amit te leírtál: fessétek ki a kocsit élénk színekkel, amitõl szinte megkívánja az ember, hogy vegyen egyet. Esetleg alkalmazzatok valami egyéb dekorációt is a kocsin vagy mellette: nagy (ember nagyságú) fagylaltfigura kartonból, stb. Minden egyéb szerintem másodlagos szempont.
Az én apukám is vállalkozó volt és csõdbe is ment, mer elszaporodott a vízvezeték szerelés, apám meg iszákos is lett.
A kérdező hozzászólása: Triciklin árul, szóval nem helyhez kötött, kivéve ha vásárba megy. Nem is a településekre irányult ez a kérdés, hanem inkább a rendezvényeken, mert a vevõ lát 5 fagyist, és el kell döntenie, melyiktõl vesz. Mi az a szempont, amit elõször megnéz. Modern, extrák, újdonságok. Talán át kéne festeni a triciklit sokszínûre, mert most is szép, de elég egyszerû szerintem, viszont kéne még a fagyihoz is valami plusz, hogy ki akarják próbálni. Mindig az újdonságra kapnak. A településeken meg megvannak az állandó vevõk, de vannak akik csak a jégrémet veszik, vagy a modern fagyis kocsitól csavart fagyit, hiába vízíze van.
Ez így mormális.Minden ekkora gyerek ilyen. Fékezni??? Mi vaaaaan?????
nekem mind a 3 gyerekem ilyen :-) jobb mintha ülne a sarokban
tudod mikor ül egy helyben a ket éves lányom?szopizas közben...amúgy megy, hív, mutogat, felfedezi a világot, ja és nappál egy órát alszik, kb. 1eves kora óta..ilyen egy gyerek:-D

Mit lehetne írni a piercingesnek? Mert hogy nem múltam el 18 és akkor kell vmi aláírás. Mit kéne írni? L/14

Legjobb válasz: ha 14 elmúltál, akkor már csináltathatsz, nem kell tuti semmilyen papir, ha ott mégis kérnek menj el egy másikhoz

ha 14 elmúltál, akkor már csináltathatsz, nem kell tuti semmilyen papir, ha ott mégis kérnek menj el egy másikhoz
Ez különösen jó pont a piercertõl h kér papírt. Mert azt tanusítja h nem csak arra az alkalomra lát vendégül hanem bármikor és alapos munkát végez minden bizonnyal. És ehhez elengedhetetlen a jó kontaktus kialakítása. Írass vkivel papírt utána az aljára aláírást. Most így találomra vmi ilyet: Ha fiatal srác nyugodtan mehet a Hello. Beleegyezem a lányom piercing behelyezésébe. nekem nem volt ilyen gondom szóval vmi írjatok mellé. :) Csak ügyesen
18 éves kor alatt a szülõnek le kell írnia, hogy engedélyezi számodra a piercing berakását.
én westendbe bementem, nemkérdeztek semmit csak megcsinálták. nemkell parázni. mondjuk én 16 vagyok, de egy 14 és egy 16 éves között külsõleg nincs nagy különbség. max sminkeld magad ki kicsit erõsebben ;)
hát én 15 voltam a köldökpiercingemnél, és igényes szalonban csináltattam, de semmiféle szülõi beleegyezést nem kértek. 22L

Estére farkas éhség kap el. Ha eszek hízok, ha nem eszek meg idegbeteg vagyok, de ha eszek meg hízok. Mit lehetne tenni a farkas éhség ellen illetve mit egyek estére hogy ne hízak?

fogyókúra,

Legjobb válasz: Miért híznál attól hogy eszel? Ez nem egy normális összefüggés, valamit lehet rosszul csinálsz. Nem kizárt, hogy rosszul eszel, és akár emiatt vagy beteg és hízol. Nyilván ideges vagy ha éhes vagy, ez viszont egy jóval természetesebb összefüggés. Egyél, nem hízol tõle.. de igazi ételt egyél, vigyázz a gluténmentességre, szénhidrátszegénységre, tejfehérjéket is kerüld, ne szedj gyógyszereket.. ilyeneken lehet elcsúszni könnyen.

Miért híznál attól hogy eszel? Ez nem egy normális összefüggés, valamit lehet rosszul csinálsz. Nem kizárt, hogy rosszul eszel, és akár emiatt vagy beteg és hízol. Nyilván ideges vagy ha éhes vagy, ez viszont egy jóval természetesebb összefüggés. Egyél, nem hízol tõle.. de igazi ételt egyél, vigyázz a gluténmentességre, szénhidrátszegénységre, tejfehérjéket is kerüld, ne szedj gyógyszereket.. ilyeneken lehet elcsúszni könnyen.
Mielõtt vacsoráznál, igyál meg 3 pohár vizet, elõbb jól fogsz lakni.
Ha hízik az annak a jele, hogy nem vonja meg magának a hormonháztartását kiborító jóságokat.
evés elõtt igyál meg egy pohár citromos vizet és ne úgy fogyókúrázz hogy éhezteted magad...egyél mindent amit kívánsz csak mértékkel a szervezetednek minden tápanyagra szûksége van és magaddal tolsz ki ha nem eszel .
Sportolj és akkor ehetsz :)
Olvasgass evés helyett! Rád fér.
Egyél valami olyat ami laktató de nem hizlaló.
Moss fogat, a mentolos iz elveszi az etvagyat, foleg ha cukrosat kivansz.
Ennyi okos válasz után én már szinte le se merem írni a javaslatom.Fokozatosan(vagy hirtelen) szokj le a vacsiról. Teljesen.Meg lehet csinálni, a gyomor hozzászokik és Te is. Könnyebb akkor ha annyira kifáradsz , hogy hamar és jól alszol el. Ehhez kell a fizikai tevékenység, lehetõleg jó levegõn.
Bármit le szabad írni.. és ha még meg is indokolja valaki, hogy miért kell elhagyni a vacsorát, hát az még fantasztikusabb. Mert egyelõre erre két magyarázat van, az egyik a késõi órákban az alacsonyabb emésztõenzim aktivitás (keletiek 'szervórája' nyomán) illetve nyugaton a vacsora kalóriatartalmának kihagyása. Engem egyik válasz sem gyõz meg olyan hihetetlen mértékben.. Én vacsipárti vagyok amíg nem adódik igazi ok amiért el kellene hagyni.
Próbálj meg délután többet enni, aztán este már csak kevesebbet.Ha éhes vagy egyél ha hízol az annak a jele, hogy nem vonod meg magadtól a jót azért, hogy másoknak megfelelj.
át is változol vérfarkassá? :D
Ha rádjön az éhség rágcsálj el egy sárgarépát
Azért leszel éhes, mert napközben nem jó az ételek eloszlása, minõsége vagy mennyisége. Délben rendesen lakjál jól, egyél fehérjét, szénhidrátot is eleget. Délután 3-kor egyél még egyszer uzsonnát, valami fehérjét és gyümölcsöt, de esetleg kis teljes kiõrlésû péksütit is, így este már biztosan nem leszel olyan éhes.
Mozogj, és igyál. Se nem leszel annyira éhes, se nem leszel idegbeteg.
Egyél normálisan napközben, este meg már csak egy kis zöldséget fehérjével.
A kérdező hozzászólása: De a zöldségektõl felpufadok és fingok, rosszul vagyok alig alszok és mindentõl felpuffadok, ezen kívül sok a savam is.
Persze, mert már rossz az emésztésed. Ez összefügg azzal ahogy eddig ettél, összefügg a súlyproblémákkal. Akkor neked: gyógyketogén táplálkozás (olvass utána a ketogénnek a zoldhaz.info.hu oldalon, az korrekt) Sok zsír, moderált fehérje és minimális szénhidrátfogyasztás, ez lesz elsõ körben a gyógytáplálkozásod pár hétig. Ha nem segít, akkor már gyógynövények, kezelések kellenek, aztán rendbe fog jönni az emésztésed! De segíteni fog a ketogén táplálkozás is, ez nagyon valószínû.
Tudod, mennyi az inzulin szinted- éhgyomri és evés után? Hány cm vagy és hány kg? Hányszor eszel egy nap és ez milyen összetételû- mennyi szénhidrát, mennyi fehérje, zsír + hány összkalória/nap?
Én is este farkas éhes vagyok.De nem hízok csak rossz a gyomrom.Én sem eszek normálisan mapközben, ezért vagyok este éhes.Én csak egy szendvicset, kekszet és 1 aktimelt eszem iszom este.Próbált ki te is nem leszel éhes s vékony maradsz!
Szendvics, keksz, daNOne actimel? Ezek az elképzelhetõ legócskább, legkárosabb kaják amik még nem okoznak akut mérgezést, de jobb helyen nem tartják ezeket a mocskokat élelmiszernek. A danone egy fölösleges cég, nem szabadna emberi fogyasztásra bocsátani amit kihánynak, becsomagolnak. Normális keksz pedig nem létezik. A boltokban kapható keksz = búzaliszt (esetleg cukor). A búza végtelenül távol áll a normális emberi táplálékoktól. Utolsó, nagyon nem gondoltad át ezt a vacsora dolgot. A nyugati étrend minden, csak nem követendõ.
Keress rá a mínusz kalóriás ételekre és azokból csinálj egy fincsi salit :D
A tünetek a magas inzulinszint, inzulinrezisztencia tünetei. Sok a bevitt kalória, ált. napi 2-3 evés miatt a szervezet sokat véli úgy, hogy éhezik, ezért minden molekulát feldolgoz és raktároz. Akinek a bevitt kalória több, mint a ledolgozott-felhasznált- az hízik, az inzulin-rezisztencia tovább romlik. Megoldás: napi 5-6x fél adagot enni, 0 cukor, mini tészta és mini kenyér. + napi 1 testedzés- ami zsírégetésig tartson. (ha beteg, túlhízott, akkor a tornát, evést is szakember irányítsa)

Védett állatok Mo. -n címmel kell fogalmazást írnom angolra, tudnátok olyat mondani, hogy pl. mivel lehetne megvédeni a gólyákat?

Legjobb válasz: Az elektromos vezetékeket biztonságossá kell tenni, nagyon sok gólya pusztul el áramütés miatt

Az elektromos vezetékeket biztonságossá kell tenni, nagyon sok gólya pusztul el áramütés miatt
Angolul kell írnod??? És valóban nagyon sok gólyát ér áramütés.
mesterséges fészkelõhelyek kialakításával, a vezetékek szigetelésével, nemzetközi egyezményekkel amelyek a vándorlásuk során biztosítják a védelmüket (afrikában fõleg északafrikában pl lövik õket tápláléknak), a megfelelõ vizes élõ és táplálkozóhelyek, tocsogók megõrzésével, kiszáradásuk megakadályozásával, vízpótlással. Az esetleg itt maradt áttelelõ példányok mesterséges táplálásával.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!