Találatok a következő kifejezésre: Mit lehetne ha (510 db)

Mindkét nemhez! Mi az amivel nem vagytok elégedettek a testekkel kapcsolatban, mi zavar, mit nem tudtok elfogadni illetve min változtatnátok ha lehetne? Van aki nem szereti a testét, vagy a teste miatt önmagát?

Ha tudjátok a korotokat is írjátok oda,köszi.

Legjobb válasz: Én meg vagyok elégedve magammal, igazából csak pár kg-t fogynék, de nem érzem magam rosszul attól se, hogy rajtam van. Amivel nagy problémám van, hogy nagyon száraz a bõröm és elviselhetetlenül tud viszketni néha (voltam vele orvosnál már), de ez nem látszik, így ilyen szempontból nem zavar. Ha lehetne, egyedül csak ezen változtatnék. 20/L

Én meg vagyok elégedve magammal, igazából csak pár kg-t fogynék, de nem érzem magam rosszul attól se, hogy rajtam van. Amivel nagy problémám van, hogy nagyon száraz a bõröm és elviselhetetlenül tud viszketni néha (voltam vele orvosnál már), de ez nem látszik, így ilyen szempontból nem zavar. Ha lehetne, egyedül csak ezen változtatnék. 20/L
A kérdező hozzászólása: Nekem sok bõrhibám van az zavar nagyon, amin talán csak lézerrel lehetne segíteni és pénzem sose lesz rá és sajnos ha gyereket akarnék átörökíteném, ezért nem is akarok, mert nekem ez a hibám sok gátat szabott.
Hízni, és nagyobb melleket, de valószínû hogy plasztika lesz velük mert annyira idegesít. 18L
Egy balesetben megégtem ez bizony már nem fog elmúlni és míg állandóan csúfoltak hát nem volt valami jó érzés mai napig nem fogadtam el magam általában csak sötét ruhában járok! Szóval jó lenne valami idõutazó gép vagy valami na de ne álmodozzunk! A sulyommal nincs bajom a magasságommal már igen csak 156cm vagyok, de emiatt nem leszek öngyilkos elfogadtam és kész ezt az öngyi dolgot azért írtam mert már láttam egy ilyen kérdést, h valaki emiatt megakarja ölni magát hát nevetséges! Amikor pedig nõi problémám van nagyon csúnya lesz az arcom nos annak se örülök kifejezetten!
fogyhatnék egy 5-6 kilo 8de folyamatosan tornázok rá nagyon kicsik a melleim, annyira zavar 17/L
19:01 hez . 20/F
án nem vagyok magammal megelégedve.. folyamatosan edzek és jó kondiban próbálom magam tartani.. próbálok felépiteni egy megfelelõ nagyságu izomzatot ami már több mitn 1 éve tart és még szerintem 3 év kell hgoy elérjem és utánna életem végéig edzeni kell hogy tarthassam.. az zavar hogy az emger természeténél fogva a leglustább állat.. inteligenciáját tekintve pedig önelégült makacs jószág.. ezeket a tulajdonságokat próbálom magamban helyrehozni többé kevésbé mindenki máshoz hasonlóan..
A kérdező hozzászólása: Ezzel egyetértek, de én ha valaki elégedettlen magával akkor megszoktam védeni, hogy úgyan már.Bár sajna én sose tudtam magam elfogadni, így a gyerekvállalásról is lemondtam. Egyébéként duci is lehet szép, csak a megfelelõ ruhákat kell megtalálnia és elfogadnia magát, sexisnek kell éreznie magát.
*hasas hapsik* javítás.
Szerintem a nõnél is lehet szexi és a pasinak is ciki. Nekem nem tetszenek a hasa hapsik, fõleg, ha hozzá pipaszár láb dukál....
A kérdező hozzászólása: á, értem, remélem sikerül megfelelõ krémet találnod, súly felesleg az nálam is van a hasamon dolgozok rajta, de kevés sikerrel, ez csajnál cikibb, pasinál még sexi is lehet.
A kérdező hozzászólása: Mi okoz gátlást esetleg bennetek?
Mindenkinek van hibája, még annak is aki azt hiszi magáról hogy tökéletes.

Mit lehetne még tenni, hova lehetne még fordulni, ha olyan összeg után fizetendő SZJA miatt akarják az embert egy 1995-ös törvény (1995 évi CXVII.59§) értelmében elárverezni, amely összeg kifizetésre sem került?

(minden kérelmet elutasítottak, annak ellenére is, hogy a szerz?dés felbontása iránti kérelem már a bíróságon van.

Legjobb válasz: Amit írtál, az az SZJA törvény. Nem az a lényeg, hogy a törvényt mikor alkották, (módosításokkal most is ez van érvényben), hanem azt kell nézned, hogy a jövedelem mikor keletkezett és melyik adóévben kell figyelembe venni. Így nem tudunk a kérdésedre válaszolni, mert semmi lényeges infót nem adtál meg: - mikor keletkezett a jövedelem (az akkor érvényben lévõ SzJA törvény szabályozza az adófizetési kötelezettséget) - milyen jogcímen keletkezett a jövedelem - hogy szerepelt az adóbevallásban - milyen határozatok születtek eddig az ügyben - milyen jogcímekkel és mikor kifogásoltad - mikor lett átadva végrehajtásra - ez ellen mikor és kinél éltél kifogással És még egyéb kérdések is felmerülhetnek.

Amit írtál, az az SZJA törvény. Nem az a lényeg, hogy a törvényt mikor alkották, (módosításokkal most is ez van érvényben), hanem azt kell nézned, hogy a jövedelem mikor keletkezett és melyik adóévben kell figyelembe venni. Így nem tudunk a kérdésedre válaszolni, mert semmi lényeges infót nem adtál meg: - mikor keletkezett a jövedelem (az akkor érvényben lévõ SzJA törvény szabályozza az adófizetési kötelezettséget) - milyen jogcímen keletkezett a jövedelem - hogy szerepelt az adóbevallásban - milyen határozatok születtek eddig az ügyben - milyen jogcímekkel és mikor kifogásoltad - mikor lett átadva végrehajtásra - ez ellen mikor és kinél éltél kifogással És még egyéb kérdések is felmerülhetnek.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a törvény életben van, sajnos! 2007-ben kötöttem ingatlan-adásvételi szerzõdést tulajdonjog fenntartással, amely vételárat (ami már a Holdon sincs) a 2008-as adóbevallásban fel is tüntettem, de menet közben a Vevõvel jogvita alakult ki, amely Vevõk többek között a gazdasági recessiora és egyebekre hivatkozva a Szerzõdésben kikötött vételáron már nem kívánják az ingatlant megvásárolni, csak jóval olcsóbban! Emiatt múlt év végén a bíróságra perindítványi kérelem lett benyújtva, kérve benne a Szerzõdés felbontását. Az Adóhatósághoz számtalan kérelem lett benyújtva, elõadva a kialakult helyzetet dokumentumokkal alátámasztva, amit sorozatosan elutasítottak, és az APEH elnökéhez benyújtásra került kérelm is ugyanerre a sorsa jutott, azzal, hogy nem tudtam olyan méltányolható körülményt feltárni, aminek alapján a végrehajtási eljárást felfüggeszthetnék (tavaly jegyezték be a végrehajtási jogot az ingatlanra, arra ahol lakom, nem számítva az sem, hogy nincs állásom, és jó esetben az utcára kerülhetek. Részletfizetést sem tudnék kérni, mivel a maximálisan megadható idõ 18 hónap, és ahhoz miniszteri, vagy bankelnöki fizetés kellene, hogy törleszteni tudjam. Mint tudjuk a az államkincstár jószerivel üres, ezt el is hiszem, és sajnálatos dolog, de bocsánat, nem én és a hozzám hasonlók nyúlták, illetve pazarolták el! Folytatása az ügynek pedig biztosan lesz...
A kérdező hozzászólása: Szia! A fogalmakat nem keverem! Tulajdonfenntartás mellett adás-vételi szerzõdést, és nem elõszerzõdést kötöttünk. Mivel a földhivatal széljegyzetként bejegyezte a tulajdonfenntartás mellett történt adás-vétel tényét, ettõl kezdve, a fent említett törvény szerint megszerzettnek kell tekinteni a jövedelmet, akár kifizették akár nem!!!! Ahhoz pedig, hogy a földhivatal ezt törölje, ahhoz a másik fél beleegyezése is szükséges, ezért került bíróságra az ügy. Foglaló valóban lett fizetve, de az adóbevallásban a szerzõdésben szereplõ összeget kell feltüntetni (erre is törvény kötelez), igy a Hatóság a SZJA tartozást annak alapján követeli, sajnos törvényszerûen (de nem igazságosan, de valjuk be nem igazságosan). Végülis jogállamban élünk, vagy nem?

Mivel lehetne lenyugtatni a macskát mikor meg akarom fésülni ( perzsa)? Mert mindig elmegy vagy ficánkol, sőtvalamikor mikor látja a kezembe a kefét elfut. És ha becsomosodik mivel lehetne kicsit megkönnyiteni a csomot hogy könnyebben kijöjjön?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is van egy fél perzsa cicám, neki is hosszú szõre van, és õ sem hagyta sokáig, hogy kikeféljem a szõrét.De sok türelemmel és játékkal sikerült: miközben fésülöm, a papucsomat rágja, amibe elrejtem a labdáját, és azzal elvan.Így szinte fel sem tünik neki, hogy a szõrét fésülöm.Persze nem hagyja sokáig.Gubancok így is akadnak benne, azokat ollóval vágom ki, mikor épp alszik,vagy nyugis.

Szia!Nekem is van egy fél perzsa cicám, neki is hosszú szõre van, és õ sem hagyta sokáig, hogy kikeféljem a szõrét.De sok türelemmel és játékkal sikerült: miközben fésülöm, a papucsomat rágja, amibe elrejtem a labdáját, és azzal elvan.Így szinte fel sem tünik neki, hogy a szõrét fésülöm.Persze nem hagyja sokáig.Gubancok így is akadnak benne, azokat ollóval vágom ki, mikor épp alszik, vagy nyugis.
Az én cicám sem szerette a tollászkodást. Aztán ma már becsalom a fürdõbe egy kis jutalomfalatkával. A kefét langyos vízbe mártom, ennek még dorombol is, mert kicsit szerintem olyan lehet, mintha az anyja fürdetné :) Régebben nekem is kész kínszenvedés volt, mindig szereztem tetoválást a karomra...lassan kezdi megszokni. Igyekszem úgy csinálni, hogy élvezze


Felvert tejszin helyett lehet hasznalni tejszinhabsprayt sutemenyekbe? Hogy lehetne tartosabba tenni? Pl. Mi tortenik ha kemenyktovel keverem ossze?

Legjobb válasz: "Felvert tejszin helyett lehet hasznalni tejszinhabsprayt sutemenyekbe?" Nem, mert összeesik, szét folyik. " Hogy lehetne tartosabba tenni? " Sehogy "Pl. Mi tortenik ha kemenyktovel keverem ossze?" Trutyi lesz belole. ma 13:43

"Felvert tejszin helyett lehet hasznalni tejszinhabsprayt sutemenyekbe?" Nem, mert összeesik, szét folyik. " Hogy lehetne tartosabba tenni? " Sehogy "Pl. Mi tortenik ha kemenyktovel keverem ossze?" Trutyi lesz belole. ma 13:43
A kérdező hozzászólása: Es habszifonba ontve a tejszint ugyyanazt kapjuk mintha felvertuk volna?
Használj habfixálót, vagy ha szereted növényi tejszínt (hulala, szerintem borzalmas, van aki nem érzi a különbséget).
Sajna nem, még ammit te versz fel, az is folyós lesz egy idõ után, ha nem teszel bele fixálót, a kész tejszinhabba pedig hiába tennél, az összeesne.
A spray semmiképpen nem jó süteménybe, krémbe, csakis a 30 %-os HABtejszín, esetleg ahogy írták a növényi zsíros cukrászhab alapok. A valódi tejszínbe is ajánlatos habfixálót tenni, a növényi alapúba nem kell, stabil habot ad. A spray csak díszíteni jó, de azt is közvetlen fogyasztás elõtt, mert nagyon rövid idõ alatt összeesik. A habszifonos hab krémekbe jó.
Esetleg keverj a tejszínhez mascarpone-t (arányt fejbõl nem tudnék mondani), íze hasonló, semleges, de zsírosabb, könnyebb lesz felverni, tovább marad kemény.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a segítséget.

Most mitcsináljak ha a barátnőmet nem engedi ki az anyukája, mert rossz jegyeket hoz haza. Mivel lehetne meggyőzni az anyukáját, hogy kiengedje?

Legjobb válasz: Úgy, hogy gyõzd meg a barátnõdet, hogy tanuljon jobban. Ha tudsz neki vagy ismersz valakit aki tud neki segíteni, korrepetálni akkor cselekedj! Vagy keressetek tuti puskázós trükköket. Az anyukáját így lehetne a leghatékonyabban meggyõzni.:)

Úgy, hogy gyõzd meg a barátnõdet, hogy tanuljon jobban. Ha tudsz neki vagy ismersz valakit aki tud neki segíteni, korrepetálni akkor cselekedj! Vagy keressetek tuti puskázós trükköket. Az anyukáját így lehetne a leghatékonyabban meggyõzni.:)
A kérdező hozzászólása: köszi az ötletet:) de õ tanul, csak az a baj hogy magol és mindent elfelejt súgunk neki ha írunk írásbelit de akkor is ://
Bizony ingyen nem foglalkoznak semmivel se. Meg kell fizetni és ha eredeti akkor nyersz rajta.

Mi lenne ha csak felfelé lehetne pontozni?

F?leg az illetékesek válaszát várom.

Legjobb válasz: "A nem hasznos válaszokra meg nem jelölne senki és kész." Szerinted! Akkor is lenne olyan, aki a nem hasznos válaszokra azt jelöli, hogy hasznos! Akkor minden válasz hasznos lenne? A másik meg, ha csak felfelé lehetne értékelni, akkor eltünne a %, mert nem lenne rá szükség. Minden felfelé értékelt válasz 100%-os lenne, akkor már felesleges jelölni.

"A nem hasznos válaszokra meg nem jelölne senki és kész." Szerinted! Akkor is lenne olyan, aki a nem hasznos válaszokra azt jelöli, hogy hasznos! Akkor minden válasz hasznos lenne? A másik meg, ha csak felfelé lehetne értékelni, akkor eltünne a %, mert nem lenne rá szükség. Minden felfelé értékelt válasz 100%-os lenne, akkor már felesleges jelölni.
Ez most is így van, ahogy írtad, csak pepitában. Ha csak egyvalaki is 'nem hasznos'-nak jelöli a választ, az máris 0%, tehát nincs értelme azt tovább pontozni? És most is ugyanez megy, hogy sokszor a hasznos választ is lehúzzák. Csak ugy, heccbõl. Fordítva nem lenne olyan mulatságos ez, mert felfelé aligha pontozna vki, ha az valóban nem hasznos. Szerintem! Elsõ voltam!
Egyeseknek az is mulatságos lenne, hogy a hülyeséget felpontoznák.
Díjazom az ötletet! Csak csatlakozni tudok hozzád :) Bár nem vagyok modi, de talán együtt tehetünk az ügyért :)
Engem személy szerint nem érdekel ez a vérostoba pontrendszer. Akkor is megmondom a véleményem, ha a többségnek nem is tetszik. Hogy miért? Mert egyrészt megtehetem, másrészt az igazság elkötelezett híve vagyok - és az igazság legfontosabb tulajdonsága, hogy nem kilóra mérik.. (Úgy pontoztok, ahogy akartok.) :oP
A kérdező hozzászólása: Hát jó lenne, bár már többször felvetettem a témát, de még érdemben választ nem kaptam sajnos egyszer sem :( De örülök hogy nem csak én tartom jó ötletnek :)
Frontális melegedés.

Mit lehetne csinálni ha a delphi 2006-ban írt programomat tovább írom delphi 2010-el de a gombok ugyanúgy néznek ki ment a régi verzióba? Hogy lehetne átírni új stílusúra?

Elvileg át kellene állniuk ilyen lekerekített stílusúra de az istenért se tudom elérni.

Legjobb válasz: Csinálsz egy új mintaprogramot magadnak az új gombokkal, majd az UI-t leíró fájlt összeveted az átimportált projekted UI fájljával. Jó esetben megtalálod a különbséget, amit kedvedre átszerkeszthetsz.

Csinálsz egy új mintaprogramot magadnak az új gombokkal, majd az UI-t leíró fájlt összeveted az átimportált projekted UI fájljával. Jó esetben megtalálod a különbséget, amit kedvedre átszerkeszthetsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm hasonlóképp oldottam meg végül

Mit lehet tenni ha a szülők nem engedik, hogy kutyát tartsunk mivel lehetne őket meggyőzni? Azt mondják ne is nyúzzam őket ezzel de nekem kell egy kutya.

Legjobb válasz: semmit nem tudsz tenni,meg gondolom nincs is potom 150-200 ezer ft-od hogy fedezd a kutya vételárát,a felszereléseket,az orvosi költségeket,a kozmetikázást és ez csak az elsõ hónap,ha durva vagyok. Õk tudják,õ lakásuk,õ életük,õ pénztárcájuk,te gyerekként nem tudsz mit tenni. Ezekbõl alakul ki fõleg csomó kérdés itt gyakorin. Pl a gyerek végre meggyõzi a szülõket, a kutya meg unalmába felássa a mama petúniáit a kutya láncon él ezentúl,mit csiináljon? Meg múltkor is volt egy durva,hogy a kutya valamit tett már nem tudom mit ami az anyja hibája volt a csajnak aztán a kutya szívta meg miatta.. Egy kutyát akkor akarj ha mindenki szeretné a családba,mindenki akarja addig nem tudsz mit tenni!

semmit nem tudsz tenni, meg gondolom nincs is potom 150-200 ezer ft-od hogy fedezd a kutya vételárát, a felszereléseket, az orvosi költségeket, a kozmetikázást és ez csak az elsõ hónap, ha durva vagyok. Õk tudják, õ lakásuk, õ életük, õ pénztárcájuk, te gyerekként nem tudsz mit tenni. Ezekbõl alakul ki fõleg csomó kérdés itt gyakorin. Pl a gyerek végre meggyõzi a szülõket, a kutya meg unalmába felássa a mama petúniáit a kutya láncon él ezentúl, mit csiináljon? Meg múltkor is volt egy durva, hogy a kutya valamit tett már nem tudom mit ami az anyja hibája volt a csajnak aztán a kutya szívta meg miatta.. Egy kutyát akkor akarj ha mindenki szeretné a családba, mindenki akarja addig nem tudsz mit tenni!
A szülõk nem engedik, akkor nem tartasz kutyát :D ilyen egyszerû.
Fogadd el, mást nem tehetsz. Nekem sem engedték, én is 15 évet vártam az elsõ kutyámra, akit most felnõttként - 30 évesen nevelek.
A kutya kötöttség is. Ha több napra elmentek valahová, viszitek magatokkal? Vagy rábízzátok valakire? Vagy nem mentek sehová 1 napnál hosszabb idõre? Ezt is gondold végig!
Amirõl te beszélsz, az szaporító. Kvittagirl tenyésztõtõl vásárolt kutyára írta az összeget, ami valóban nem ritka. Tény, hogy 80-100eFt-tól már lehet kapni hobbi célra is tenyésztõtõl, de ez a 10eFt-os összeg fajtatiszta, egészséges, szûrt szülõktõl származó kutyákra akkor is nagyon kevés. Akkor inkább már menhely vagy fajtamentõktõl, de mivel a szülõk nem engedik, így nem is nagyon van mirõl beszélni.
Valóban ebbe a helyzetbe bele kell törõdnöd, de ha mindenképpen kutyák között szeretnél lenni, járj el "kutyázni" szomszédodhoz, ismerõseidhez, rokonaidhoz, menhelyekre és esetleg, mivel most nyár van akár munkát is vállalhatsz. Vigyázhatsz ismerõseid, rokonaid kutyájára, ha elmennek nyaralni, és addig saját kutyádként gondoskodhatsz róla (persze tudom, hogy nem ugyanaz) ebbe talán még a szüleid is belegyeznek, hiszen csak 1-2 hétrõl van szó. Ha ez se megy, egyszerûen csak sétáltasd õket stb.
Én egy anyuka vagyok, két nagylánnyal. Szerettek volna kutyát, de csak azért egyeztem bele, mert én is akartam. Tudtam, hogy mekkora felelõsség, hiszen gyerekkoromban nekem is volt. DE hidd el nem olyan buli a -20 fokban sétálgatni, kánikulában kutyagolni, esõben, szélben ácsorogni mellette. Természetesen szeretjük, és tök jó kutyásnak lenni, de nagy felelõsség is. Nem tudom hány évesek vagytok, de ha kamaszok, akkor elõbb-utóbb fontosabb lesz a barát/barátnõ, a buliba járás, mint a kutya. És itt jön képbe a szülõ, aki nem akarta a kutyát, csak engedett a "jaj de aranyos, vegyük meg" kérésnek. Ha szerencséje van a kutyának akkor anyu-apu lelkiismeretesen gondozza, sétáltatja. Ha nincs szerencsére akkor repül.... Nálunk az elõbbi, mert bár a lányoké a kutya, bizony sokszor mi szülõk sétáltatjuk. Az etetési, állatorvosi költségekrõl ne is beszéljük. Tehát szerintem törõdj bele, keress egy barátnõt/barátot akinek kutyusa van és legyél azzal.
Hû, te még nagyon fiatal lehetsz. Nekem is volt egy olyan idõszakom, amikor úgy éreztem, hogy nem bírom tovább kutya nélkül. Viszont a gyakorlatban ez tényleg nem mindig kivitelezhetõ, a többiek már leírták miért. (És ez nem feltétlen függ össze a te elhivatottságoddal.) "De nekem kell egy kutya"...Nos ez enyhén szólva is gyenge érv. Miért is kell neked? Érzelmi biztonságot vársz tõle esetleg? Mondj nekem 3 értelmes indokot!
na azért az a 200 ezer enyhén szólva is durva összeg egy átlag kutyára. vételár már 10 ezerért is vannak kiskutyák (persze nem francia boxer meg hasonlók de pl. pekingi palotakutya- foxy és hasonlók már elég olcsón vannak. kozmetikázni ha nem valami nagyon kényes bundája van akkor elég otthon kikefélgetni és megfürdetni néha. kötelezõ oltások szintén nem egy egetverõ nagy összeg és nem is kell havonta beoltatni. kutyakaja meg ha normális áron veszed kb 500-800 ft egy kiló.
Nekem sem engedik bár mi panelban lakunk és a nagyszüleimnél van három kutyusom amik az enyémek de én nem érzem nagyon az enyémnek õket. És még a kis pincsimet sem tarthatjuk itthon. Sajnos bele kell törõdni és reménykedni talán majd egyszer! ;) Addig menhelyre tudsz menni önkénteskedni még nem lehet kutyád. Jobbat nem tudok bocsi.
meggyõzni ? semmivel ! nem érdemes, mert õk tudják, te meg nem :) a kutya nem a tiéd lenne! a kutya azé aki : 1 foglalkozik vele, nem az elsõ 2-3 évben , hanem a többi 8-10 évben! a kutya azé aki megkeresi az eltartásának költségeit! a kutya azé aki felelõsséget érez iránta! és nem azé aki csak szeretni tudja, mert, bár szép a szeretet, de kevés a kutyatartáshoz:) !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!