Találatok a következő kifejezésre: Mit lehetne h ne tépkedje nimfa (1 db)

Mit lehetne tenni h ne tépkedje nimfa papagájom a tollait?

Van egy nimfa papagájom a tollait mindig kitépkedi magának,hiába vettünk vitaminokat,azokat nem nagyon ezi,kapott csepeket a vizébe de nem lett jobb:S Akarunk venni neki egy párt hátha jobb lesz neki.És mi vanha nem?

Legjobb válasz: Egyszer láttam az NGC-n egy filmet errõl, ott azt mondták, hogy unatkozik a madár! A filmben úgy "gyógyították", hogy néha átrendezték a kalitkát, kapott néhány játékot, és a kaját se direkt kapta, hanem meg kellett dolgoznia érte! Pl. kapott almát, de úgy, hogy átfúrták, és fellógatták neki, hogyha éhes csipegesse!

Egyszer láttam az NGC-n egy filmet errõl, ott azt mondták, hogy unatkozik a madár! A filmben úgy "gyógyították", hogy néha átrendezték a kalitkát, kapott néhány játékot, és a kaját se direkt kapta, hanem meg kellett dolgoznia érte! Pl. kapott almát, de úgy, hogy átfúrták, és fellógatták neki, hogyha éhes csipegesse!
Ha nem hullik hanem tépi, akkor annak lelki oka van. Nagyobb kalitka, több játék(tükrök csengõk), vagy egy társ is segíthet. Illetõleg néha engedd ki hadd röpködjön legalább a szobában. (ablakot fedd el, redõnnyel, függönnyel akárhogy, hogy ne fejelje le)
Valószínûleg unatkozik. Szerezzetek be minél több játékot; fellógatható labda, hinta, tükör. Tanítgasd, hogyha van idõd. Például, hogyha még nem teljesen szelíd, akkor szelidítgetheted. Röptesd a szobában, élvezni fogja! :) De hogyha nincs annyi idõd, szerezz be mellé egy párt, az mindent megold! Azonban lehet, hogy valami bõr problémája van. Mindenképp vigyétek el állatorvoshoz, nem árt, még hogyha nincs is semmi baja. :) Egyébként én a hullámos papimat azzal szoktam lefoglalni, hogyha nem vagyok itthon egy kis ideig (mondjuk egy órára) akkor bekapcsolom a rádiót, õ meg utánozza. :) Ez segíthet abban is, hogy hamarabb megtanuljon beszélni, valamint segíti a hangokkal való együttélést. (Például ne kapjon frászt, ha buli van otthon :) )


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi lehet a papagájommal? Nincs sok neki hátra igaz?

Szóval úgy viselkedik mint egy idegbeteg. Nem reagál semmire ma már nem is evett. Csak dölöngél meg futkos a kalitka aljába. Bele kapaszkodik a rácsba és nem engedi el. elég furán csipog a hangja úgy veszik el a levegőben mint a cérna. Pár hete volt neki egy olyan hogy már alig evett meg akkor sem reagált ha benyúltunk hozzá utána ez elmúlt.

Amit még tudni kell hogy most lenne 8 éve hogy nálunk van.. Mitől lehet ez? Már nincs sok neki ugye? :'(
Normális válaszokat, köszönöm.

2

Van 1 hullámosom nálam van 1 hete. Azóta benyultam hozzá és elfogadta a kaját engedte magát simogatni, rá ült a kezemre és kiengedtem. és rámszállt meg minden kézböl etettem ez 2 napigtartott. Most meg nem száll rám fél a kezemtöl meg ilyenek?

Valami ötlet hogyszeliditsem vissza?

1

Szerintetek hím vagy tojó a képen látható 1, 5 hónapos nimfa?

Már feltettem egyszer a kérdést, de oda nem sikerült rendesen belinkelnem a két képet.
A tenyésztő szerint hím, ő kézzel neveli, és ezeket a képeket küldte.


5

Ha a papagájom még nem szelíd, akkor még nem is engedhetem ki?

Most lesz 2 hete hogy nálam van egy hím hullàmos papagàj. Még persze nem szelíd, a kezemből már elfogadja az ételt. Nem kézzel nevelt, de szerencsére fiatal. Az lenne a kérdésem, hogy amíg nem szelíd, addig egyáltalán nem engedhetem ki a kalitkából? Nem kicsi a kalitka, de olyan rossz nézni hogy egész nap bent kell lennie.

4

Házi keltetőben kelthetek Emu-t?

Üdv
az lenne a kérdésem hogy milyen keltetőben lehet keltetni emut ? mennyi ideig kell ? melyik az olcsobb megoldás ha veszek 2 db emu csibét vagy ha kikeltetem tojabol őket ?

a válaszokat előre is köszönöm.

2

Hím vagy tojó ez az 1, 5 hónapos nimfa fióka?

Tudom hogy nem lehet ennyi idősen még biztosra mondani, de van tippetek? Nekem a tenyésztő ezt a képet küldte és szerinte hím.

7

Nimfa megszelídítése?

Nem fiatal.

0

A sas tényleg megújul?

Hallottam valakitől, h a sasok 40 év körül megújulnak. Eldobják a csőrüket, karmukat, tollukat, majd újat növesztenek. Ez igaz?

3

2 éves egyáltalán nem szelíd hullámos papagáj hímem mellé betehetek egy kézzel nevelt, szelíd 1, 5 hónapos nimfa hímet?

Van egy 2 éves hullámos papagájom, nem szelíd, ha kiengedem repkedni elrepül ha hozzá akarok nyúlni, a kalitkájában csíp ha hozzányúlok, de az élelmet elfogadja a kezemből és ha hívom odajön hozzám a kalitkáján belül.
Nemsokára érkezik egy 1,5 hónapos kézzel nevelt, szelíd nimfa hozzánk. Betehetem a hullámoshoz? Nem fogják bántani egymást? Vagy nem fog visszavadulni?

7

A pennant papagájok tudnak beszélni?

Vagy melyik madárfajták tudnak beszél hangotutánozni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!