Találatok a következő kifejezésre: Mit lehetne h ne tépkedje (1 db)

Mit lehetne tenni h ne tépkedje nimfa papagájom a tollait?

Van egy nimfa papagájom a tollait mindig kitépkedi magának,hiába vettünk vitaminokat,azokat nem nagyon ezi,kapott csepeket a vizébe de nem lett jobb:S Akarunk venni neki egy párt hátha jobb lesz neki.És mi vanha nem?

Legjobb válasz: Egyszer láttam az NGC-n egy filmet errõl, ott azt mondták, hogy unatkozik a madár! A filmben úgy "gyógyították", hogy néha átrendezték a kalitkát, kapott néhány játékot, és a kaját se direkt kapta, hanem meg kellett dolgoznia érte! Pl. kapott almát, de úgy, hogy átfúrták, és fellógatták neki, hogyha éhes csipegesse!

Egyszer láttam az NGC-n egy filmet errõl, ott azt mondták, hogy unatkozik a madár! A filmben úgy "gyógyították", hogy néha átrendezték a kalitkát, kapott néhány játékot, és a kaját se direkt kapta, hanem meg kellett dolgoznia érte! Pl. kapott almát, de úgy, hogy átfúrták, és fellógatták neki, hogyha éhes csipegesse!
Ha nem hullik hanem tépi, akkor annak lelki oka van. Nagyobb kalitka, több játék(tükrök csengõk), vagy egy társ is segíthet. Illetõleg néha engedd ki hadd röpködjön legalább a szobában. (ablakot fedd el, redõnnyel, függönnyel akárhogy, hogy ne fejelje le)
Valószínûleg unatkozik. Szerezzetek be minél több játékot; fellógatható labda, hinta, tükör. Tanítgasd, hogyha van idõd. Például, hogyha még nem teljesen szelíd, akkor szelidítgetheted. Röptesd a szobában, élvezni fogja! :) De hogyha nincs annyi idõd, szerezz be mellé egy párt, az mindent megold! Azonban lehet, hogy valami bõr problémája van. Mindenképp vigyétek el állatorvoshoz, nem árt, még hogyha nincs is semmi baja. :) Egyébként én a hullámos papimat azzal szoktam lefoglalni, hogyha nem vagyok itthon egy kis ideig (mondjuk egy órára) akkor bekapcsolom a rádiót, õ meg utánozza. :) Ez segíthet abban is, hogy hamarabb megtanuljon beszélni, valamint segíti a hangokkal való együttélést. (Például ne kapjon frászt, ha buli van otthon :) )


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti ki szoktátok engedni repülni a papagájotokat?

Elméletileg hónap végén a családba kerül egy hullámos papagáj. A kalitka már megvan régebbről. Arról érdeklődnék, hogy ti szoktátok őket kiengedni? Nagyon nehéz visszaterelni őket a helyükre a repülés végeztével? Azt tudom, hogy ajtó, ablak, tükör ezekre vigyázni kell. Olyanra lehet tanítani hogy ülőfára szálljon le? Mindenre kíváncsi vagyok ebben a témában!

2

Valaki nem tud magyar nyelvű gén öröklődési oldalt hullámos papagájokhoz?

Nagyon érdekel ez a téma, hogy hogyan milyen színeket tudok majd kihozni, csak az a baj, hogy még 14évsen nem túl acélos a z angol tudásom, magyar nyelvű oldalt meg nem találtam.És még h valaki tudja, hogyan lehet BIZTOSRA megállapítani az albínó illetve lutinó egyedek nemét?Már találtam pár tippet, de akárhogy nézegettem az itthoni albínó illetve lutinó madaram nem tudtam pontos megállapításra jutni.

0

Hullámos papagáj tenyésztése?

Van 8 darab hullámos papagájom különböző korúak, és fajták, standard, félstandard, lutinó és albínó példány is van.Ezt 8 madarat lehet egy kalitkába tartani, ha azt szeretném hogy költsenek?És ha télen olyan helyiségbe vannak ahol nem csökken 5-6C alá a hőmérséklet rakhatok nekik fel odút?És mi a minimum helyigény számukra??Most egy 90cm magas 40cm széles és 40cm hosszú kalitkába vannak.

3

Valaki le tudja írni a Nagysándor papagájról a fontosabb dolgokat?

3

Milyen a tollváltás papagájoknál?

Ma észrevettem hogy több tolla hullik mint máskor és nem csak a kis fehér pihék. Nem olyan régóta van nálam.Lehet most lesz tollváltása?Honnan ismerem fel hogy épp vedlik?

1

Mit tanácsoltok?

Hivatásos vadász vagyok és egy madarat szeretnék mert a másik elpusztult. Nyúlra és fácánra kéne

0

Akármilyen gyümölcsfából készíthetek a papagájomnak ülőfát, mászófát?

2

Mit tegyek? Az énekes papagájom gyakran kirágja azt a papírt amit alája rakok, de nem akarom homokra cserélni az almát, mert nehezebb nekem úgy takarítani.

(de ha nincs más megoldás megteszem azt is) De azért a homokon kívül, tudd-e valaki ötleteket adni, hogy mit tegyek?

1

Adhatok a nimfámnak kelkáposzta levelet?

3

Miért nem szelíd a papagájom?

Volt egy nimfa papagájom, aki szelíd volt és folyton oda jött ha hívtam, most vettem mellé egy másikat, akivel barátkozik a maga módján. De engem megtámad meg csipked, mikor előtte folyton az ujjamra ül és még beszélt is nekem.
Úgy érzem kezd visszavadulni, mit tegyek, hogy mind 2 megszelídüljön?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!