Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet tenni az e-mailben (10 db)

Mit lehet jogilag tenni az e-mailben spamelők ellen?

Legjobb válasz: Elvileg feljelentést tehetsz, de gyakorlatilag semmit nem érsz el vele. A spam-ek többnyire olyan e-mail címekrõl jönnek, amiket a kiküldött tömeges levelek után meg is szüntetnek. Használj olyan levelezõprogramot, amivel nagyon jól lehet szûrni ezeket. Pl IncrediMail

Elvileg feljelentést tehetsz, de gyakorlatilag semmit nem érsz el vele. A spam-ek többnyire olyan e-mail címekrõl jönnek, amiket a kiküldött tömeges levelek után meg is szüntetnek. Használj olyan levelezõprogramot, amivel nagyon jól lehet szûrni ezeket. Pl IncrediMail
vagy ami ismeretlentõl jön, esetleg nem magyar a név (az még feltünõbb) vagy a téma is idegen, akkor ne nyisd meg...a Re.: Fw.:-ket egyenesen a kukába. sok körlevelekkel terjed (küld el 10 embernek és valóra válik amit kivántál, és egyéb hülyeségek)
Ha magyar feladotol jon a level, akkor az NHH-nal (Nemzeti Nyomozo Hatosag) es a Nemzeti Nyomozo Irodanal lehet probalkozni bejelentest tenni. Ha aktivan akarsz kuzdeni a keretlen levelek ellen, akkor spam-ellenes civil szervezethez is csatlakozhatsz. Ott valoszinuleg segitoket is fogsz talalni, akik jogi korokben is tudnak lepeseket tenni.
A "tiszelt" országgyûlés nem szavazta meg, hogy a spammelés bûncselekménynek minõsüljön. Mindössze egy leiratkozó linket kell tenni a levél végére, és jogilag máris szabályos - a hülye képviselõk szerint!
Pontosabban nekik "köszönhetõen".

Mit lehet tenni a kéretlen e-mailek (spamek) ellen, amik rendszeresen érkeznek az e-mail címemre?

Legjobb válasz: Hát az egyik módszer, hogy nem írod ki sehol nyilvános fórumra az e-mail címedet. Olyan oldalra sem regisztrálsz, amin esetleg az adatlapod és vele együtt az e-mail címed megtekinthetõ. Saját webpage-edre sem szabad kiírni az e-mail címedet, ha szükséges a kapcsolattartás, akkor célszerû erre egy e-mail küldõ formot készíteni, vagy az e-mail címet @ nélkül, programok által fel nem dolgozható formában kiírni. Ezek azért kellenek, hogy a spamerek ne találjanak meg. Ha már megtaláltak, mert a fentieket nem tartottad be, akkor ajánlom a Mozilla Thunderbirdöt. Beépített, tanulni képes spamszûrõje van, nagyon ügyesen legyûjti neked egy mappát a spamet. (Az elején esetleg tévedhet, és olyat is leszûrhet, ami neked fontos levél, de manuálisan megtanítható rá, hogy ezt ne tegye.)

Hát az egyik módszer, hogy nem írod ki sehol nyilvános fórumra az e-mail címedet. Olyan oldalra sem regisztrálsz, amin esetleg az adatlapod és vele együtt az e-mail címed megtekinthetõ. Saját webpage-edre sem szabad kiírni az e-mail címedet, ha szükséges a kapcsolattartás, akkor célszerû erre egy e-mail küldõ formot készíteni, vagy az e-mail címet @ nélkül, programok által fel nem dolgozható formában kiírni. Ezek azért kellenek, hogy a spamerek ne találjanak meg. Ha már megtaláltak, mert a fentieket nem tartottad be, akkor ajánlom a Mozilla Thunderbirdöt. Beépített, tanulni képes spamszûrõje van, nagyon ügyesen legyûjti neked egy mappát a spamet. (Az elején esetleg tévedhet, és olyat is leszûrhet, ami neked fontos levél, de manuálisan megtanítható rá, hogy ezt ne tegye.)
A freemailnál létezik egy szürö opció. Itt + adhatod a nemkívánatos címet, valamint, ha az üziben szerepel az általad leirt szó képesazt a levelet törölni, stb. Egy próbát megér. Nekem bevált.....
Ha magyar, feljelentheted a gec1be. Konkrét instrukciókat itt találsz, van hozzá példalevél is, amit el kell küldened az NHH-nak: http://hu.spam.wikia.com/wiki/Kezdõlap Ha angol, akkor csak a spam-szûrõdben reménykedhetsz.
S ha mindig mas, és mas cimrol erkezik, de valoszinu, h ugyanaz a gyokere???
ki kell törölni. de most komolyan, tiltsd le a küldõt
Én még az ismerõseim közül is töröltem a közösségi portálon a fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw leveleket küldözgetõket is a redás f*szba! :P
Használj Gmailt.
Használj IncrediMail-t.

Tavaly készítettem egy Paypal-számlát, idén januárban használtam utóljára, most júniusban akarok belépni, és azt közli, hogy ilyen e-mail címen nincs regisztráció, pontosabban nem ismeri az e-mail címet. Mit lehet tenni?

Írtam nekik, de le se szarnak. Bosszantó, mert ha új számlát nyitok, akkor nem tudom ugyanazt a bankkártyát -és számlát megadni, hiszen közli, hogy az már foglalt.

Legjobb válasz: A Paypal nem töröl csak úgy számlát, max. befagyaszt, de azt sem azért, mert nem használod. Olyan esetben fordul elõ ilyen, ha nagyon gyakran pitiáner összegek mennek át a számládon, amibõl nincs hasznuk. Biztos, hogy azon az email címen van a számla amivel próbálkozol belépni? Ha van mellette más email címed is amit használsz próbálj meg azokkal is belépegetni, meg jelszóemlékeztetõket kérni.. Más sajnos én sem tudok javasolni.

A Paypal nem töröl csak úgy számlát, max. befagyaszt, de azt sem azért, mert nem használod. Olyan esetben fordul elõ ilyen, ha nagyon gyakran pitiáner összegek mennek át a számládon, amibõl nincs hasznuk. Biztos, hogy azon az email címen van a számla amivel próbálkozol belépni? Ha van mellette más email címed is amit használsz próbálj meg azokkal is belépegetni, meg jelszóemlékeztetõket kérni.. Más sajnos én sem tudok javasolni.


Add meg a gmailes címed és a jelszavad!
Gugliba beírod: telefonod típusa + factory reset és követed a leírást. Legyalul mindent, amit már te csináltál és visszaállítja a gyári állapotba.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségeket. Még annyit kérdeznék, hogy a Factory reset-hogyan alkalmazhatom, és alapból mire jó?
A Google fiókoddal lehet hozzáférni a Playhez is, de így utólag már mindegy. Factory reset talán megoldja a problémád, elõször azt próbáld, mielõtt ROM-ot teszel rá!
A kérdező hozzászólása: Nem töltöttem még le onnan semmit. Most azon vagyok, hogy regisztráljak a play store-ra valahogy és letöltsek, hátha úgy "aktiválni" tudom az e-mail címet, és elfogadja. De nem értem, hogy kell erre regisztrálni, és letölteni?:O
A Google Áruházból töltöttél már le? Ha igen, akkor azt a (gmailos) e-mail címet használd, mint annál.
A kérdező hozzászólása: Tulajdonképpen most kaptam ezt a telefont, ezért nem is ismerem...Ami a google fiókot/g-mailt illeti, csak akkor használom, ha a youtube-os fiókomba be akarok lépni, amúgy freemailos vagyok. Hugom azt mondja, hogy szoftverfrissítéssel lehetne orvosolni a problémát, de azt sem házilag lehet megoldani. Ehhez mit szóltok? :O
A Play-en nem ezt használtad?
A kérdező hozzászólása: A g-maios e-mail cím, tulajdonképpen ugyanaz mint amit a google fiókhoz használok nem? Azzal lépek be a youtube-on is. Beírtam, de nem fogadta el. Miért?:O
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.

Mit lehet tenni abban az esetben ha folyamatosan zaklató szexuális tartalmú e-maileket kapok? IP címet hogy lehetne lenyomozni?

Hiába próbáltam lenyomozni az e-mail címe alapján az illet?t. Nem tudtam meg ki a rejtélyes zaklató! Mit tudnátok javasolni? Mit tegyek/tehetek??

Legjobb válasz: Spam-listára az email-címét.

Spam-listára az email-címét.

Nem válaszol a Vaterán az eladó az e-mailemre, se a küldött sms-re. Mit lehet ilyenkor tenni?

A pénzt se tudom elküldeni neki mert nem írta meg a számlaszámát.

Legjobb válasz: Hívd fel!

Hívd fel!

Kérdésem: a Facebooknak milyen jogi alap áll rendelkezésére ahhoz, hogy a fiókomat indoklás nélkül felfüggessze? Ez történt ugyanis és hiába fellebbeztem az általuk magadott módon, nem érkezik a beígért e-mail. Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: egy ingyenes oldalon,ahol semmiért nem fizetünk,ott örülni kell mindennek amit kapunk,reklamálni meg nagyon illetlenség,így van ez a Gyakorin is és a Facebookon is

egy ingyenes oldalon, ahol semmiért nem fizetünk, ott örülni kell mindennek amit kapunk, reklamálni meg nagyon illetlenség, így van ez a Gyakorin is és a Facebookon is
A regisztrációkor elfogadott felhasználói nyilatkozat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ - én úgy vélem, hogy ha a többi Facebook-tag a regisztrációja alapján teljes jogkörrel használhatja a programot, akkor annak a részére, akitõl ezt a jogot idõlegesen vagy véglegesen megtagadják, illik ezt a lépést megindokolni, ugyanis nem lehet más indok, mint hogy egy hozzászólásom valamiért, valakinek nem tetszik. Nekem viszont alkotmányos jogom a szabad véleménynyilvánítás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat - azonban én semmi olyant nem tettem (írtam), ami a felhasználói nyilatkozattal ellentétes. Állítom, hogy ez egy-egy hsz. tartalmából adódó diszkrimináció, amit a Facebook alkalmaz. A szabad véleménynyilvánítás és a szólásszabadság joga igenis megillet, amíg más jogát nem sértem. Ha én leírom, hogy Kertész Ákos a hazáját és az összes magyart bántotta meg az Amerikai Népszavában megjelent cikkével - ezzel csupán saját jogaimat gyakoroltam. (Szigorlatoztam jogból.)
ha szigorlatoztál jogból (és feltéve, hogy még át is mentél) akkor meg végképp nem értem, hogy miért kell itt hosszasan magyarázni neked azt, hogy attól még, hogy neked szólásszabadságod van, attól még senkinek sem kötelezõ erre megjelenési felületet biztosítani neked. A facebook a saját felületén maga döntheti el, hogy mit jelentet meg vagy sem, és ha õk úgy ítélik meg, hogy valami miatt az nem fér bele nekik, amit te írtál, akkor az tök lényegtelen, hogy szerinted meg igen, az övék az oldal, azt csinál vele, amit akar, neked meg nem alkotmányos jogod, hogy facebook fiókod legyen, ez egy szolgáltatás, amit igénybe vehetsz, elfogadva, hogy ilyenek is történhetnek. Ha te csinálnál egy saját blogot pl. akkor ott meg te szûrhetnéd, hogy mit hagysz meg a hozzászólások közül illetve mit moderálsz ki.
A kérdező hozzászólása: Ha azt állítom, hogy valamibõl szigorlatoztam, akkor át is mentem - nem is akármilyen minõsítéssel - de ez személyes dolog, kérem, hogy ne foglalkozz ezzel. Csak egy példát mondok:a freemail egy idõben sokat akadozott (mint köztudott: ingyenes). Az ingyenesség nem jelenti azt, hogy a szolgáltatás felelõsségmentes ! Történetesen határidõre igen fontos adatokat kell szolgáltatnom és ezt a freemail-en keresztül teszem. Szóvá tettem a problémát - elnézést kértek és valóban reagáltak rá, kijavították a hibát. Ezzel csak annyit szeretnék jelezni, hogy az ingyenességet ne téveszd össze az önkényes kezelés lehetõségével. Részemrõl köszönöm a válaszokat, sajnos azok rosszul ismerik a jogot, legalábbis a szolgáltatásokhoz fûzõdõ felhasználói jogokat és a felhasználók azonos jogait. Mégegyszer köszönöm !!

Lehetséges, hogy az e-mail-em (gmail-es) bekapott egy vírust? Ha igen, mit lehet ellene tenni?

Egyik ismer?söm jelezte, hogy mindkét címére vírusos e-mailt küldött a címem.

Legjobb válasz: Nem. Két dolog lehetséges. 1. A géped vírusos és levelezget. 2. Valamelyik levelezõpartnered gépe vírusos és levelezget. Feladónak véletlenszerûen válogat a címlistából és éppen téged választott.

Nem. Két dolog lehetséges. 1. A géped vírusos és levelezget. 2. Valamelyik levelezõpartnered gépe vírusos és levelezget. Feladónak véletlenszerûen válogat a címlistából és éppen téged választott.
Egyetértek. Van egy olyan érzésem, hogy aki képes megfertõzni a gmailt, az már mind nekik dolgozik:D
Állítsd be az ilyen email-ekre a spamszûrõt. De nem biztos, hogy bármi is vírusos nálad, a Facebook és a Hi5 a tagok nevében, de a tudtuk nélkül küldözget meghívókat.
A kérdező hozzászólása: Köszi, már megvan, az msn-emrõl mentek a levelek, csak azonos címet használok és nem tudtam, melyik a hibás.
Probáld meg az email megvaltoztatni egy teljesen másra és utánna vissza arra amire szeretnéd


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!