Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet tenni (8194 db)

Ilyenkor mit lehet tenni?

Van egy fiú, akit szeretek. Elég ritkán találkozunk, de sokat beszéltünk faebookon, MSN-en. Sajnos egyszer visszautasítottam, mert megijedtem, hogy csak azért közeledik hozzám, mert (állítása szerint) részeg. Azóta már találkoztunk háromszor, az egyik találkozó alkalmával sikerült nagyjából megbeszélnünk a dolgainkat, de a következ?nél kezd?dött minden elölr?l. Én már bocsánatot kértem, mondtam, hogy megbántam, amit ? állítása szerint megértett, és "nincs semmi baj", de érzem, hogy van. Ha szóba hozom a témát, ? terel.

Legjobb válasz: Miért kéne ezzel bármit is tenni? Ez van. Így. Te szeretnél tõle valamit, Õ meg nem. Ezt el kell viselni, nincs vele mit "tenni". Próbálkozni lehet, keresni a találkozást, közeledni, nyakára járni, üzengetni. Ezeket mind lehet, csak nem biztos, hogy hatásos, sõt az ellenkezõ hatást is el lehet vele érni. Ha egymásnak vagytok teremtve, akkor évek múlva is egymásra találhattok. Nem kell érte tenni semmit. Addig is éld az életed, találkozz másokkal is, még az is lehet, egy idõ múlva azt veszed észre, mégsem Õ volt az "igazi", hanem az, aki melletted van.

Miért kéne ezzel bármit is tenni? Ez van. Így. Te szeretnél tõle valamit, Õ meg nem. Ezt el kell viselni, nincs vele mit "tenni". Próbálkozni lehet, keresni a találkozást, közeledni, nyakára járni, üzengetni. Ezeket mind lehet, csak nem biztos, hogy hatásos, sõt az ellenkezõ hatást is el lehet vele érni. Ha egymásnak vagytok teremtve, akkor évek múlva is egymásra találhattok. Nem kell érte tenni semmit. Addig is éld az életed, találkozz másokkal is, még az is lehet, egy idõ múlva azt veszed észre, mégsem Õ volt az "igazi", hanem az, aki melletted van.
Felejtsd el. Szorakozott veled.
Szerintem csak bepróbálkozott, akart magának egy szép estét, éjszakát, pont akkor, amikor "részeg volt". Mivel az nem jött össze, mostmár leírt. Sajnálom, hogy ez a véleményem, és ezzel valószínûleg fájdalmat okozok neked, de inkább most fájjon, amikor még nem bonyolódtál bele nagyon a kapcsolatba, mint késõbb. Ez nem lett volna hosszantartó kapcsolat, sosem lettél volna mellette igazán boldog. Ha egy fiú a kapcsolat kezdetén lekezelõen bánik egy lánnyal, akkor hogyan viselkedne vele "azok után"? El kell felejteni. Találsz nála jobbat, szebbet. Te többet érdemelsz!
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy 5 éve ismerjük egymást, minden találkozásunkkor flörtölünk, több ismerõs kérdezte, hogy együtt vagyunk-e? Miért nem vagyunk egy pár, mert összeillünk. Szerintem azon az estén nem volt részeg, csak "valamire fogni kellett". Azóta elég távolságtartó, sértett bikaként viselkedik. HA megpróbálok tenni ellene, és "próbálkozom", akkor pedig vagy azt mondja, hogy "Bocs, mennem kell", és elrohan, vagy azt, hogy "Tudom, tudom, tudom". A történethez hozzátartozik, hogy õ "híres", én pedig csak egy átlagos lány vagyok.
Szerintem te megtetted, amit lehetett, "tisztáztad" magad, most nála van a labda... Ne tûnj el a szeme elõl, legyél vele kedves, ha kell, bátorító - de csak finoman, nem nyomulósan. Ha érzi és tudja, hogy van esélye, akkor õ fog próbálkozni újra. Persze csak ha tényleg akar! Ha nem akar, akkor meg úgysincs mit tenni. (Ha nem titok, ki õ? Írtad, hogy híres!)
A kérdező hozzászólása: Egy zenész, nevet nem írnék.
Egyik voltal a sok kozul Neki, sajnos.

Van nekem egy Sony Xperia U telefonom és ahova be kell tenni a sim kártyát ott benne letört egy fog és nem olvassa be a sim kártyát. Mi lehet a baja? És ilyen esetben mit lehet tenni?

Legjobb válasz: "letört egy fog" "Mi lehet a baja?" ;) "És ilyen esetben mit lehet tenni?" Szerinted? Ismét egy igen értelmes kérdés.

"letört egy fog" "Mi lehet a baja?" ;) "És ilyen esetben mit lehet tenni?" Szerinted? Ismét egy igen értelmes kérdés.
A baj az, hogy letört a fog, ezért nem olvassa be.

Mit lehet tenni ha a szülők nem engedik, hogy kutyát tartsunk mivel lehetne őket meggyőzni? Azt mondják ne is nyúzzam őket ezzel de nekem kell egy kutya.

Legjobb válasz: semmit nem tudsz tenni,meg gondolom nincs is potom 150-200 ezer ft-od hogy fedezd a kutya vételárát,a felszereléseket,az orvosi költségeket,a kozmetikázást és ez csak az elsõ hónap,ha durva vagyok. Õk tudják,õ lakásuk,õ életük,õ pénztárcájuk,te gyerekként nem tudsz mit tenni. Ezekbõl alakul ki fõleg csomó kérdés itt gyakorin. Pl a gyerek végre meggyõzi a szülõket, a kutya meg unalmába felássa a mama petúniáit a kutya láncon él ezentúl,mit csiináljon? Meg múltkor is volt egy durva,hogy a kutya valamit tett már nem tudom mit ami az anyja hibája volt a csajnak aztán a kutya szívta meg miatta.. Egy kutyát akkor akarj ha mindenki szeretné a családba,mindenki akarja addig nem tudsz mit tenni!

semmit nem tudsz tenni, meg gondolom nincs is potom 150-200 ezer ft-od hogy fedezd a kutya vételárát, a felszereléseket, az orvosi költségeket, a kozmetikázást és ez csak az elsõ hónap, ha durva vagyok. Õk tudják, õ lakásuk, õ életük, õ pénztárcájuk, te gyerekként nem tudsz mit tenni. Ezekbõl alakul ki fõleg csomó kérdés itt gyakorin. Pl a gyerek végre meggyõzi a szülõket, a kutya meg unalmába felássa a mama petúniáit a kutya láncon él ezentúl, mit csiináljon? Meg múltkor is volt egy durva, hogy a kutya valamit tett már nem tudom mit ami az anyja hibája volt a csajnak aztán a kutya szívta meg miatta.. Egy kutyát akkor akarj ha mindenki szeretné a családba, mindenki akarja addig nem tudsz mit tenni!
A szülõk nem engedik, akkor nem tartasz kutyát :D ilyen egyszerû.
Fogadd el, mást nem tehetsz. Nekem sem engedték, én is 15 évet vártam az elsõ kutyámra, akit most felnõttként - 30 évesen nevelek.
A kutya kötöttség is. Ha több napra elmentek valahová, viszitek magatokkal? Vagy rábízzátok valakire? Vagy nem mentek sehová 1 napnál hosszabb idõre? Ezt is gondold végig!
Amirõl te beszélsz, az szaporító. Kvittagirl tenyésztõtõl vásárolt kutyára írta az összeget, ami valóban nem ritka. Tény, hogy 80-100eFt-tól már lehet kapni hobbi célra is tenyésztõtõl, de ez a 10eFt-os összeg fajtatiszta, egészséges, szûrt szülõktõl származó kutyákra akkor is nagyon kevés. Akkor inkább már menhely vagy fajtamentõktõl, de mivel a szülõk nem engedik, így nem is nagyon van mirõl beszélni.
Valóban ebbe a helyzetbe bele kell törõdnöd, de ha mindenképpen kutyák között szeretnél lenni, járj el "kutyázni" szomszédodhoz, ismerõseidhez, rokonaidhoz, menhelyekre és esetleg, mivel most nyár van akár munkát is vállalhatsz. Vigyázhatsz ismerõseid, rokonaid kutyájára, ha elmennek nyaralni, és addig saját kutyádként gondoskodhatsz róla (persze tudom, hogy nem ugyanaz) ebbe talán még a szüleid is belegyeznek, hiszen csak 1-2 hétrõl van szó. Ha ez se megy, egyszerûen csak sétáltasd õket stb.
Én egy anyuka vagyok, két nagylánnyal. Szerettek volna kutyát, de csak azért egyeztem bele, mert én is akartam. Tudtam, hogy mekkora felelõsség, hiszen gyerekkoromban nekem is volt. DE hidd el nem olyan buli a -20 fokban sétálgatni, kánikulában kutyagolni, esõben, szélben ácsorogni mellette. Természetesen szeretjük, és tök jó kutyásnak lenni, de nagy felelõsség is. Nem tudom hány évesek vagytok, de ha kamaszok, akkor elõbb-utóbb fontosabb lesz a barát/barátnõ, a buliba járás, mint a kutya. És itt jön képbe a szülõ, aki nem akarta a kutyát, csak engedett a "jaj de aranyos, vegyük meg" kérésnek. Ha szerencséje van a kutyának akkor anyu-apu lelkiismeretesen gondozza, sétáltatja. Ha nincs szerencsére akkor repül.... Nálunk az elõbbi, mert bár a lányoké a kutya, bizony sokszor mi szülõk sétáltatjuk. Az etetési, állatorvosi költségekrõl ne is beszéljük. Tehát szerintem törõdj bele, keress egy barátnõt/barátot akinek kutyusa van és legyél azzal.
Hû, te még nagyon fiatal lehetsz. Nekem is volt egy olyan idõszakom, amikor úgy éreztem, hogy nem bírom tovább kutya nélkül. Viszont a gyakorlatban ez tényleg nem mindig kivitelezhetõ, a többiek már leírták miért. (És ez nem feltétlen függ össze a te elhivatottságoddal.) "De nekem kell egy kutya"...Nos ez enyhén szólva is gyenge érv. Miért is kell neked? Érzelmi biztonságot vársz tõle esetleg? Mondj nekem 3 értelmes indokot!
na azért az a 200 ezer enyhén szólva is durva összeg egy átlag kutyára. vételár már 10 ezerért is vannak kiskutyák (persze nem francia boxer meg hasonlók de pl. pekingi palotakutya- foxy és hasonlók már elég olcsón vannak. kozmetikázni ha nem valami nagyon kényes bundája van akkor elég otthon kikefélgetni és megfürdetni néha. kötelezõ oltások szintén nem egy egetverõ nagy összeg és nem is kell havonta beoltatni. kutyakaja meg ha normális áron veszed kb 500-800 ft egy kiló.
Nekem sem engedik bár mi panelban lakunk és a nagyszüleimnél van három kutyusom amik az enyémek de én nem érzem nagyon az enyémnek õket. És még a kis pincsimet sem tarthatjuk itthon. Sajnos bele kell törõdni és reménykedni talán majd egyszer! ;) Addig menhelyre tudsz menni önkénteskedni még nem lehet kutyád. Jobbat nem tudok bocsi.
meggyõzni ? semmivel ! nem érdemes, mert õk tudják, te meg nem :) a kutya nem a tiéd lenne! a kutya azé aki : 1 foglalkozik vele, nem az elsõ 2-3 évben , hanem a többi 8-10 évben! a kutya azé aki megkeresi az eltartásának költségeit! a kutya azé aki felelõsséget érez iránta! és nem azé aki csak szeretni tudja, mert, bár szép a szeretet, de kevés a kutyatartáshoz:) !


Lányom 3 éves és egyre több a panasz az óvodában. Nem lehet vele csoportfoglalkozást tartani, hamar hamar elvegzi a kiadott feladatot, hogy mehessen jatszani, igy zavarja a többieket is. Egyre kezelhetetlenebb. Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: szerintem te nem sokat tudsz tenni vagy mit javasoltak az óvónõk? Hiszen egyébként pont ez az ovi lényege, hogy betartsa a szabályokat, tekintettel legyen másokra, ha csoportfoglalkozás van, akkor ne játszon stb stb. Lehet hogy éretlen még a közösségi nevelésre. Ki kell venni és majd egy év alatt hátha változik és érettebb lesz. De ha nem tudod kivenni mert járnia kell, nem hiszem, hogy sokat tudsz tenni.

szerintem te nem sokat tudsz tenni vagy mit javasoltak az óvónõk? Hiszen egyébként pont ez az ovi lényege, hogy betartsa a szabályokat, tekintettel legyen másokra, ha csoportfoglalkozás van, akkor ne játszon stb stb. Lehet hogy éretlen még a közösségi nevelésre. Ki kell venni és majd egy év alatt hátha változik és érettebb lesz. De ha nem tudod kivenni mert járnia kell, nem hiszem, hogy sokat tudsz tenni.
Hogy mit lehet tenni azt nem tudom, de leírnám amit gondolok.:-) Gondolom most kezdte az ovit...nem hiszem, hogy egy 3 éves gyereknek(aki kb 2 hónapja került be egy közösségbe), feltétlenül ki kell bírnia akármennyi idõt is egy helyben, konkrét feladatot csinálni.Persze késõbb abszolút elvárható, de sztem még szokja a dolgot.Ettõl még nem éretlen az ovira.Az óvónõ dolga, hogy felkeltse a figyelmét, és egy idõ után majd a közösség is húzza (pl. az evésnél is így van, ha mindenki eszik, õ is fog elõbb-utóbb).Az én fiam kisebb még, így nem jár oviba, de pl a zenebölcsiben ha tornáznak a gyerekek és nincs kedve menni, kb 2 perc után már beáll mert látja a többieket.Sztem ez majd alakul nálatok is.Panasz lehet rá, de ezt mondjuk nem is értem, mert ott helyben az ovónõ dolga, hogy ezt megoldja, te mit tudsz tenni ha nem is vagy ott????
Utolsonak igaza van. Ne izgulj mert a lanyod pont ugy viselkedik ahogy egy atlagos gyerek szokott amikor bekerul az oviba...kisse felhaboritonak tartom viszont azt hogy az ovoneni panaszkodik neked...mit var toled hiszen o a szakember neki kell kezelni a problemat!
Ha 3 éves a gyereked, akkor nyilván kiscsoportos. Kiscsoportban még nem megengedett a kötelezõ foglalkozás. Legalábbis nálunk tiltja a pedagógiai program (azt hiszem ez közös elem mindegyikben). Megpróbálhatja az óvónõ elfoglalni különbözõ foglalkozásokkal, de ebben a korban a gyereknek vagy van kedve, vagy nincs. Nekünk is panaszkodtak az óvodában ilyesmi miatt, aztán mikor visszakérdeztünk a kötelezõségre már csak pironkodtak.
Teljesen igaza van az elõzõnek. Ha itt a kiscsoportosoknak kötelezõ foglalkozás, meg kiadott feladat van, nézd meg az óvodai programot az óvónénikkel együtt, és utána ha lehet, vidd el onnan a gyerekedet. Ebben a korban az óvónénik játékokat kezdeményeznek, felkínálnak különbözõ tevékenységeket a gyerekeknek, de semmi nem kötelezõ, csak az alapvetõ közösségi normák betartását várják el, illetve tanítgatják. Nem teheti tönkre a másik alkotását, osztozni, néha várni kell, a játékokat rendeltetésszerûen kell használni, és a napirendhez alkalmazkodni. Például ebédkor mindenki az asztalhoz ül, senki nem szaladgál, nem játszik... de egy beszoktatós gyereknél bõven belefér, hogy némelyik szabály nehézséget okoz, hiszen otthon nem találkozott ilyen helyzetekkel. Kb. decemberig a fõ feladat, hogy "Óvodás" váljon a kisgyerekbõl.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Szerintem is igazatok van . A lányom járt bölcsibe is , ott nem volt ilyen jellegû panasz rá, persze mert ott szabad játékon volt a hangsúly és nem a mindenféle munkafüzetek megoldásában.
Igaza van elõzõeknek. Te pedig ne fogadd el, bármilyen rosszul is esik, és az ovónéni kedvében is akarsz járni - hogy kezelhetetlen, zavaró stb. Még kicsi, mint írták, nem kötelezõ ott lenni minden egyes feladatnál. Az ovonõt kérd meg, hogy a korához megfelelõen kezeljék. Minden gyerek más, fogadják el õt így. Biztos fog alakulni az óvodai szokásokhkoz. Én örülnék, hogy egyáltalán megcsinálja a kis feladatot. Van amelyik abban egyáltalán nem szeret résztvenni. Ha kész akkor hagy menjen, de kössenek vele üzletet, hogy ne zajongjon szépen engedjék el játszani. Elsõ a te gyereket, ne írd le, de ne mutatkozz az ovónõ ellenségének sem, mert azt is a gyerek bánhatja. Beszélj te is a kicsiddel, hogy ügyes, hogy megcsinálja a feladatát, utána kérje meg az ovónénit, hogy csöndben játszhasson mást.

Mit lehet tenni az ilyen szülővel?

Az oviban az egyik kisgyereknek az apja szinte minden nap flegmán, káromkodva beszél még a gyerekek el?tt is. Az óvónéni annyit mondott egy anyukának, hogy mi is szóljunk rá. De ez sem használ, mert még neki áll feljebb. Átlagon aluli, buta, igénytelen ember. Ezzel szemben a gyermeke normális szerencsére, ami szerintem az ovinak tudható be.

Legjobb válasz: Szerintem nem sokat tudnak vele tenni azon kívül, hogy rászólnak. Mivel a gyerek értelemszerûen a szülõvel érkezik, és vele is távozik, így valakinek ott kell lennie. Ha más családtag nem ér rá, csak az apa, akkor nincs más megoldás. Õ sajnos már nem gyerek, az óvónõnek nincs arra hatásköre, hogy a szülõ nevelje meg, sajnos amíg gyerek volt, valószínûleg õt nem nevelték meg. Annyit lehet tenni, hogy megpróbálod elkerülni, hogy lehetõleg ne egy idõben érkezz meg vele. Így talán nem hallja annyit a te gyereked annak az apának a csúnya beszédét. Csak az a sajnálatos, hogy már megint a normális emberek kénytelenek alkalmazkodni ahhoz, aki deviánsan viselkedik.

Szerintem nem sokat tudnak vele tenni azon kívül, hogy rászólnak. Mivel a gyerek értelemszerûen a szülõvel érkezik, és vele is távozik, így valakinek ott kell lennie. Ha más családtag nem ér rá, csak az apa, akkor nincs más megoldás. Õ sajnos már nem gyerek, az óvónõnek nincs arra hatásköre, hogy a szülõ nevelje meg, sajnos amíg gyerek volt, valószínûleg õt nem nevelték meg. Annyit lehet tenni, hogy megpróbálod elkerülni, hogy lehetõleg ne egy idõben érkezz meg vele. Így talán nem hallja annyit a te gyereked annak az apának a csúnya beszédét. Csak az a sajnálatos, hogy már megint a normális emberek kénytelenek alkalmazkodni ahhoz, aki deviánsan viselkedik.
Hát igen ez engem nagyon fel tud dühíteni, hogy az aki csak szeretné normális embernek nevelni a gyerekét, az kénytelen nézni az órát, hogy na a gyökér-apuka ekkor érkezik, így induljunk....lenne pár "kedves" szavam az ilyenekhez....:@
Az én kislányom ugyan még csak egy éves, így bocsi ha butaságot mondok. :) De úgy tudom, hogy ha a szülõ viselkedése nem megfelelõ akkor az ovi vezetõje igen is dönthet úgy, hogy ne apuka vigye be a gyereket...de persze sok helyen nem szólnak sztem a fejpénz miatt. Beszélj a vezetõvel, õ biztosat fog tudni mondani, és írj majd mindenképp, hogy mi történt.
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenképp beszélünk errõl a az ovi vezetõjével. De én is attól tartok, hogy sok mindent nem tud majd tenni. Van, hogy az óvó nénit is leteremti az a jó ember, ott mindenki elõtt.(egyébként az óvó néni és a dadus néni is egy tündér nálunk, a három év alatt soha semmi problémánk nem volt vele) És igen, bosszantó, hogy nekünk ezt kell tûrnünk, akik "normálisak". S itt a harmadik év közepén betelt a pohár. Igyekszem elkerülni, mint mások is, de eléggé kiszámíthatatlan. Köszönöm, hogy hozzászóltatok, ment a zöld kéz. :)

Mit lehet tenni, ha a szembelévő kocsma zajától nem tudunk aludni?

Legjobb válasz: 11:26-os. Nem belenyugodni kellene, hanem tenni ellene! Hívjátok ki a rendõrséget, folyamatosan zaklassátok a jegyzõt, polgármestert, stb. Elõbb-utóbb meg fogják unni és tenni fognak ellene. Viszont, ha mint a barikák szépen elfogadjátok, hogy "ez van, nincs mit tenni", akkor nem is fog változni semmi!

11:26-os. Nem belenyugodni kellene, hanem tenni ellene! Hívjátok ki a rendõrséget, folyamatosan zaklassátok a jegyzõt, polgármestert, stb. Elõbb-utóbb meg fogják unni és tenni fognak ellene. Viszont, ha mint a barikák szépen elfogadjátok, hogy "ez van, nincs mit tenni", akkor nem is fog változni semmi!
A kérdező hozzászólása: 22 óra után nincs csendháborítás úgy mint régen, rendõrt hívni, tûrni?Egyéb ötletek?Tanácstalan, és dühös vagyok, kérlek segítsetek!
acca2: kivànom neked, hogy a te lakàsoddal szemben is legyen egy ilyen kocsma. megtanulnàd a magyarok istenét, és nem ugatnàl be ilyen jò kis szövegeket.
Menj át és idd le magad! Biztos az alvás!
Fordulj a médiához! Helyi tévé, vagy akár országos is! Nekünk az új szomszédunk mint kiderült, inszeminátor és vagy 30 disznót kezdett el tartani. Az udvaron behánytunk, a döglegyektõl nem lehetett ruhát teregetni sem, a fõzések is elmaradtak a bûz miatt. Jegyzõ, polgármester, semmi. A tv-hez fordultunk, este leadták a híradóban, másnap az alpolgármester bocsánatunkért esedezve jött, hogy ez tarthatatlan. Elköltöztek, csak még elõtte ellopták a kerti szivattyúnkat, mert megbüntették õket 20 eFt-ra. :)
költözz el vagy hangszigeteltess:)
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 07-30 13:32 Már nem jönnek ki a rendõrök, annyit voltak kint. Ennél többet nem tudunk tenni, a jegyzõnek írtunk, a polgármesternek írtunk... innentõl lehet marad a villanyóra darabokra törése...
hát figy jobb a békesség. Úgyhogy füldugó! :D hatásos.
Szólni a kocsmárosnak, majd írni a jegyzõnek, végül egy nyilvános levelet a polgármesternek, ha a jegyzõ nem ír vissza.A legjobb, ha kirakják egy helyi hírportálra.
hehehe... hozzánk 15 méterre van a kocsma, 40 lakásos paneltömbrõl beszélek, néha 11-ig ordít a karaokie, mi 40-en írtunk a jegyzõ úrnak, válaszra sem méltatott... gondolom valahogy véletlenül odakerült egy fél milliós boríték a jegyzõ úr zsebébe.... mit akarsz te egy kocsmát bezáratni... annyi a pénzük, mint a szemét, mindent megtehetnek. mi is csak annyit értünk el, hogy most már szinte mindennap este 8-tól üvölt a részeg állatja a mikrofonba.
Jegyzõt kell megkeresni. Meddig van nyitvatartási engedélye egyébként az illetõnek? Esetleg többen is összefoghatnátok, feltételezem, nem csak téged zavar a zaj, és közösen kellene írni a jegyzõnek egy levelet, amelyben megírjátok, hogy mennyire zavaró a kocsmából jövõ zaj.
ha elég fáradt lennél aludnál.ha nem vagy fáradt a síri csendben sem fogsz aludni:)

Ha a fejbőr megfázása következtében hullik a hajam, mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Ha megfázott, akkor nem fog örökké tartani a hullás. Figyelj rá, hogyha meleg idõben izzadsz és nagyon fúj a szél, valamit tegyél a fejedre, hogy ne fázzon meg még egyszer. Javaslom, keress fel egy bõrgyógyászt akár csak telefonon és kérdezd meg, mit tudsz tenni. Ha lehet valamit tenni, õ tud majd rá válaszolni, bár szerintem ez magától elmúlik. :) Már persze, ha tényleg a megfázás miatt hullik... Honnan tudod amúgy, hogy megfázott?

Ha megfázott, akkor nem fog örökké tartani a hullás. Figyelj rá, hogyha meleg idõben izzadsz és nagyon fúj a szél, valamit tegyél a fejedre, hogy ne fázzon meg még egyszer. Javaslom, keress fel egy bõrgyógyászt akár csak telefonon és kérdezd meg, mit tudsz tenni. Ha lehet valamit tenni, õ tud majd rá válaszolni, bár szerintem ez magától elmúlik. :) Már persze, ha tényleg a megfázás miatt hullik... Honnan tudod amúgy, hogy megfázott?
suztem ricinusolaj a megoldás:D hajnövesztõ, és dúsító hatása van:)
A kérdező hozzászólása: passz csak egy tipp azért van a kérdés elején a "ha" szócska

A kézi poggyászba mit lehet tenni és mit nem? A repülõn a telefont lehet használni? Köszönöm elõre is a válaszokat

Legjobb válasz: 100 ml folyadék, 100 ml krém, elektronikus kütyüket, és kaját simán lehet bele tenni. Én vittem már fel lecsót is, de szerintem amúgy konzervet meg befõttet nem igazán engednek. A telefont nem tudsz használni, bár lehet váltani telefonálási lehetõséget asszem. Valahova amúgy még körömcsipeszt sem engednek fel, de én pl azt mindig viszem magammal Európán belül, illetve öngyújtó is mindig van a zsebemben (nem benzines) illetve szendvicseket viszek, hiszen magyar vagyok, 5 kilós súlyzót vettek már el, Egyiptomban mindent, ami ehetõnek tûnik, de azokat le lehet fizetni. A laptopot úgy tedd, hogy ki kell venni a csomagvizsgálatnál. Ja hajvágó olló is szokott lenni a kézipoggyászban. Nagyjából ennyi.

100 ml folyadék, 100 ml krém, elektronikus kütyüket, és kaját simán lehet bele tenni. Én vittem már fel lecsót is, de szerintem amúgy konzervet meg befõttet nem igazán engednek. A telefont nem tudsz használni, bár lehet váltani telefonálási lehetõséget asszem. Valahova amúgy még körömcsipeszt sem engednek fel, de én pl azt mindig viszem magammal Európán belül, illetve öngyújtó is mindig van a zsebemben (nem benzines) illetve szendvicseket viszek, hiszen magyar vagyok, 5 kilós súlyzót vettek már el, Egyiptomban mindent, ami ehetõnek tûnik, de azokat le lehet fizetni. A laptopot úgy tedd, hogy ki kell venni a csomagvizsgálatnál. Ja hajvágó olló is szokott lenni a kézipoggyászban. Nagyjából ennyi.
Tessék itt van videó, leírás, telefonszám minden: [link] Egyébként meg mi a francért gondolja valaki, hogy ruhát nem lehet vinni? Miért tartják ennyire bonyolultnak a kézipoggyász szabályokat? Kb. 3 fõ dologra kell figyelni. Folyadék, biztonságot veszélyeztetõ eszközök (kés, olló, fegyver, szúró eszközök stb.) és robbanó anyagok.
Valahol azt olvastam a napokban, hogy már 100 ml folyadékot SEM lehet kintrõl felvinni a gépre (a tranzitban persze lehet vásárolni bármennyit, és az felvihetõ). Hívd fel a repülõteret és kérdezd meg. A telefont ki kell kapcsolni az utazás teljes idõtartama alatt.
Ruhát is vihetsz meg hajvasalót is.... Folyadékra érdemes leginkább figyelni. Max 10db egyenként maximum 100ml-es amit vihetsz és fontos, hogy az edény mérete számít és nem az, hogy mennyi van benne. Minden folyadék ami folyik, kenhetõ, krém, gél stb.
Kérdezõ, ezt most ugye nem komolyan kérdezted hogy RUHÁT lehet-e a repülõn vinni! Ha igen akkor kérdeznék valamit... Szerinted ha valaki repülõvel utazik valahová, akkor a ruháit a posta viszi utána, vagy elfaxolja? Ennyire buta nem lehetsz, de komolyan..
Miért ne lehetne?
A kérdező hozzászólása: a kezipoggyaszra gondoltam hogy abba lehet tenni?....
Nem, ruhát szigorúan tilos a repülõre vinni, mindenki anyaszült meztelenül utazik!
A kérdező hozzászólása: és ruhát is lehet? hát nem úgy gondoltam a telefont használni hanem hogy zenét hallgatni meg ilyenek. és csak egy kezipoggyaszt lehet felvenni vagy még vihetek egy kis táskát amibe a pénztárca iratok telefon van?
" A telefont ki kell kapcsolni az utazás teljes idõtartama alatt." De legalábbis repülõ módba kell tenni. Úgy lehet pl zenét hallgatni.

Mit lehet tenni? Két hónapja nincs fizetés!

A barátom lassan két hónapja nem kap fizetést. Még így is rendesen dolgozott, még hétvégén is, reménykedett, hogy még is kap fizetést. Azóta egy munkahelyi balesetben, eltört a csuklója, így nem tud dolgozni, de táppénzt ígértek neki. Sajnos azóta se kapott semmi pénzt. Ilyenkor miit lehet tenni, van esély, hogy lát valamennyit a fizetésébõl?

Legjobb válasz: Elvileg a munkabér elmaradása (azt hiszem két hét után) csõdeljárást vonhat maga után. Elõször szóljon persze a fõnökének, hogy mi újság, aztán a munkaügyi bíróság. Nem akarlak elkeseríteni inkább csak felkészíteni, ha fizut nem kapott, lehet a járulékokkal is gond volt, így a táppénzzel is probléma lehet. Érdemes ingyenes jogsegélynél érdeklõdni mit lehet ilyenkor tenni.

Elvileg a munkabér elmaradása (azt hiszem két hét után) csõdeljárást vonhat maga után. Elõször szóljon persze a fõnökének, hogy mi újság, aztán a munkaügyi bíróság. Nem akarlak elkeseríteni inkább csak felkészíteni, ha fizut nem kapott, lehet a járulékokkal is gond volt, így a táppénzzel is probléma lehet. Érdemes ingyenes jogsegélynél érdeklõdni mit lehet ilyenkor tenni.
Gondolom nincs bejelentve ?
A kérdező hozzászólása: Elvileg be van jelentve, szerzõdés van. A fõnökét próbálja folyamatosan elérni, de már a telefont se veszi fel neki, vagy kinyomja.
ott kell alni ès utni az ablakot!
Azért nem fizetnek mert a barátod még így is ott dolgozik! Nem értem a sok madarat aki nem kap fizetést de azért még a cégnek dolgozik és reménykedik! A megoldás:KI KELL LÉPNI ÉS FEL KELL JELENTENI A CÉGET! Ha még ott dolgozik ezután is + 1-2 hónapot és nem fizetik meg is érdemli hogy ilyen hülye volt! Hallotam már olyan szélsöséges esetröl amikor a fószer 1 évig nem kapott pénzt és utána még reménykedett... Jövö tavasszal leszek 22 éves és már most van annyi tapasztalatom munkahelyekkel hogy tudom mikor kell otthagyni az egészet, hallotam én már annyi süketdumát...

Mit lehet tenni?

18 éves vagyok és a dédszüleimtől kaptam egy házat,miután ők meghaltak 1 éve,én rendelkezem felette.ez egy ajándékozás volt.Én több mint egy éve külföldön élek ,vagyis mikor papám meghalt apám felesége tartózkodott a házban.ez azt jelenti ,hogy a ház kulcsát magával vitte .mindig is nagyon rossz viszonyban álltak egymással ,utálták egymást ezt mindig ki is jelentették,senki előtt nem volt titok. Nemsokra papa halálára kiköltözött apa és felesége irországba.a kulcsot pedig az anyjáéknál hagyta (ahol 16 éves fia is lakik) Mikor anya pár napja hazament ,elment megnézni a házat(annak ellenére ,hogy apa feesége közölte ,hogy minden rendben vele )arra ment oda ,hogy 2 szomszéd is kijött és elmondták kétségbeesett hangon,hogy itt minden héten bulik mennek és mikor átmentek szólni apa feleségének a fia közölte ,hogy neki joga van ott lenni.Hatalmas kár keletkezett a házban,és annak ellenére ,hogy még nem volt hagyatéki tárgyalás mindent elvittek a házból ami ért valamit.Már megtettük a feljelentést. Még mit lehet ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: Felelotlenul jartatok el, mivel edesapadnak kellett volna lezarni a hazat pl., es a szomszedokat esetleg megbizni, hogy figyeljenek a hazra! Ilyen esetben semmi hasznosat nem tudsz tenni, mivel bizonyitani nem tudod, hogy mit es kik vittek el pl, a kulcsot pedig atadtatok, tehat betores nem tortent, a lopast pedig bizonyitanod kell, igy nem valoszinu, hogy barmit is tenni fog a hatosag, hiszen bizonyitekod nincs semmire, ami tortent, az a ti hanyagsagotok okozta pl.

Felelotlenul jartatok el, mivel edesapadnak kellett volna lezarni a hazat pl., es a szomszedokat esetleg megbizni, hogy figyeljenek a hazra! Ilyen esetben semmi hasznosat nem tudsz tenni, mivel bizonyitani nem tudod, hogy mit es kik vittek el pl, a kulcsot pedig atadtatok, tehat betores nem tortent, a lopast pedig bizonyitanod kell, igy nem valoszinu, hogy barmit is tenni fog a hatosag, hiszen bizonyitekod nincs semmire, ami tortent, az a ti hanyagsagotok okozta pl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!