Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet tenni, ha a postán (5 db)

Mit lehet akkor tenni, ha a postán eltűntették az útlevelemet. Bedig direkt sűrgősségivel csináltattam meg, most meg elveszett. Kihez lehet iloyenkor fordulni? Lehet másikat igényelni?

S?rg?ssen kéne ugyanis mert utaznék az olimpiára.

Legjobb válasz: Ha sürgõsséggel készíttetted az útleveled, akkor azt az okmányirodában kellene átvenned, és nem postázzák, én úgy tudom. Amúgy a nem sürgõsséggel készített útlevelet gyorsabban elkészítik, mint a sürgõsségit :) Ez meg tapasztalat. A kérdésedre viszont az a válasz, hogy okmányirodába bemész, jelzed, hogy elveszett a postán, õk körözésre adják, és elindítják az új útlevél-kérelmed. Az illetéket ugyan neked kell megfizetni, de a postán számon kérheted.

Ha sürgõsséggel készíttetted az útleveled, akkor azt az okmányirodában kellene átvenned, és nem postázzák, én úgy tudom. Amúgy a nem sürgõsséggel készített útlevelet gyorsabban elkészítik, mint a sürgõsségit :) Ez meg tapasztalat. A kérdésedre viszont az a válasz, hogy okmányirodába bemész, jelzed, hogy elveszett a postán, õk körözésre adják, és elindítják az új útlevél-kérelmed. Az illetéket ugyan neked kell megfizetni, de a postán számon kérheted.

Vettünk egy terméket Vaterán, a pénzt át is utaltuk, de nem érkezett meg jó egy hónapig. Ezután, , megérkezett", feladta postára pénteken, és ma csütörtök van, és még mindíg nem érkezett meg. Mit lehet tenni ha nem jön meg a csomag?

Legjobb válasz: Kérd el az eladótól a csomag / ajánlott levél azonosítószámát. A posta ügyfélszolgálati telefonszámán (0640464646) meg tudják mondani az azonosítószám alapján, hogy merre van a csomag.

Kérd el az eladótól a csomag / ajánlott levél azonosítószámát. A posta ügyfélszolgálati telefonszámán (0640464646) meg tudják mondani az azonosítószám alapján, hogy merre van a csomag.
Hajrá "vatera", hajrá átverések tömege! De ez kell a népnek!
Mit lehet tenni? Legközelebb nem elõreutalással fizetni...
A kérdező hozzászólása: Ezért szokott ott lenni, hogy postai csomagként, elõre utalás után.
"Ezért szokott ott lenni, hogy postai csomagként, elõre utalás után." Na igen, csak így aztán egyáltalán nem biztos, hogy az áru meg is érkezik. Hogy mibõl gondoljuk, hogy át lettél verve? Az átutalás 1, azaz 1 napon belül megérkezett még július 1 elõtt is. Július 1 óta pedig napközben 4 ÓRÁN belül (kivéve éjjel). 1 hónap olyankor sincs az átutalás, amikor távol-keletre utalunk közvetítõ bank segítségével. Az is 1 hét alatt megérkezik. A csomagod meg 99%, hogy soha nem fog megérkezni. Persze az utánvét se túl jó, mert egyrészt drága, másrészt akkor meg az eladó futhat lyukra, ha nem veszik át (neki ki kell fizetni a csomag feladását elõre, és azt nem kapja vissza, ha nem veszik át).
A kérdező hozzászólása: Nem az átutalással volt a baj, írt is az eladó, hogy megérkezett, és feladta. Arra lennék kíváncsi, hogy átverés esetén lehet-e ezt valahol jelenteni.
Rendõrségen.
"Nem az átutalással volt a baj, írt is az eladó, hogy megérkezett, és feladta." "a pénzt át is utaltuk, de nem érkezett meg jó egy hónapig." Érzed, hogy saját magadnak mondasz ellent? Vagy pedig õ annak, ahogyan az átutalás történik? Az átutalás másnap megérkezett. Ha egy hónapig hazudott arról, hogy nem jött meg a pénz, akkor nem tartom valószinûnek, hogy a csomag feladásában igazat mondana.
A kérdező hozzászólása: Nem az átutalással volt a baj, írt az eladó, másnap már megérkezett a pénz.

Mit lehet tenni, ha elveszik a postán küldött számla?

Lestornózni nem tudom az eredeti hiányában, ki viszont nem fizeti az ügyfél, mert nem kapta meg. Ilyenkor mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Küldesz neki egy másolatot "Az eredetivel mindenben megegyezõ másolat." felirattal. Esetleg tértivevényesen, hogy biztoss légy benne, megkapta.

Küldesz neki egy másolatot "Az eredetivel mindenben megegyezõ másolat." felirattal. Esetleg tértivevényesen, hogy biztoss légy benne, megkapta.
Ja, és aláírással, pecséttel! :)
A kérdező hozzászólása: Hárompéldányos számlatömböm van (egy a partnernek, egy a könyvelõnek, egy nekem marad belõle), hogyan küldök plusz egy másolatot?
Beleteszed a saját példányod egy fénymásolóba, és lemásolod. Nem tömbbeli másolatot küldesz el! Mivel a számla azután veszett el miután te kiállítottad, így ugyanúgy kell eljárnod, mintha a partner lett volna "hanyag", és kérne egy másolatot a számláról. A lényeg, hogy rajta legyen az, hogy az eredetivel mindenben megegyezõ másolat.


felvi.hu-n vannak a kérvénytárban minták erre is úgy tudom. Nézd meg. :)
A kérdező hozzászólása: Igen találtam erre vonatkozó dokumentumot, de azt írták, hogy csak akkor lehet visszaigényelni, hogy ha többletfizetés van, vagy ilyesmi.Most akkor mi van?Sehogy se tudok visszaigényelni? Írjatok fontossssss


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!