Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet tenni, ha a (1242 db)

Mit lehet tenni ha a szülők nem engedik, hogy kutyát tartsunk mivel lehetne őket meggyőzni? Azt mondják ne is nyúzzam őket ezzel de nekem kell egy kutya.

Legjobb válasz: semmit nem tudsz tenni,meg gondolom nincs is potom 150-200 ezer ft-od hogy fedezd a kutya vételárát,a felszereléseket,az orvosi költségeket,a kozmetikázást és ez csak az elsõ hónap,ha durva vagyok. Õk tudják,õ lakásuk,õ életük,õ pénztárcájuk,te gyerekként nem tudsz mit tenni. Ezekbõl alakul ki fõleg csomó kérdés itt gyakorin. Pl a gyerek végre meggyõzi a szülõket, a kutya meg unalmába felássa a mama petúniáit a kutya láncon él ezentúl,mit csiináljon? Meg múltkor is volt egy durva,hogy a kutya valamit tett már nem tudom mit ami az anyja hibája volt a csajnak aztán a kutya szívta meg miatta.. Egy kutyát akkor akarj ha mindenki szeretné a családba,mindenki akarja addig nem tudsz mit tenni!

semmit nem tudsz tenni, meg gondolom nincs is potom 150-200 ezer ft-od hogy fedezd a kutya vételárát, a felszereléseket, az orvosi költségeket, a kozmetikázást és ez csak az elsõ hónap, ha durva vagyok. Õk tudják, õ lakásuk, õ életük, õ pénztárcájuk, te gyerekként nem tudsz mit tenni. Ezekbõl alakul ki fõleg csomó kérdés itt gyakorin. Pl a gyerek végre meggyõzi a szülõket, a kutya meg unalmába felássa a mama petúniáit a kutya láncon él ezentúl, mit csiináljon? Meg múltkor is volt egy durva, hogy a kutya valamit tett már nem tudom mit ami az anyja hibája volt a csajnak aztán a kutya szívta meg miatta.. Egy kutyát akkor akarj ha mindenki szeretné a családba, mindenki akarja addig nem tudsz mit tenni!
A szülõk nem engedik, akkor nem tartasz kutyát :D ilyen egyszerû.
Fogadd el, mást nem tehetsz. Nekem sem engedték, én is 15 évet vártam az elsõ kutyámra, akit most felnõttként - 30 évesen nevelek.
A kutya kötöttség is. Ha több napra elmentek valahová, viszitek magatokkal? Vagy rábízzátok valakire? Vagy nem mentek sehová 1 napnál hosszabb idõre? Ezt is gondold végig!
Amirõl te beszélsz, az szaporító. Kvittagirl tenyésztõtõl vásárolt kutyára írta az összeget, ami valóban nem ritka. Tény, hogy 80-100eFt-tól már lehet kapni hobbi célra is tenyésztõtõl, de ez a 10eFt-os összeg fajtatiszta, egészséges, szûrt szülõktõl származó kutyákra akkor is nagyon kevés. Akkor inkább már menhely vagy fajtamentõktõl, de mivel a szülõk nem engedik, így nem is nagyon van mirõl beszélni.
Valóban ebbe a helyzetbe bele kell törõdnöd, de ha mindenképpen kutyák között szeretnél lenni, járj el "kutyázni" szomszédodhoz, ismerõseidhez, rokonaidhoz, menhelyekre és esetleg, mivel most nyár van akár munkát is vállalhatsz. Vigyázhatsz ismerõseid, rokonaid kutyájára, ha elmennek nyaralni, és addig saját kutyádként gondoskodhatsz róla (persze tudom, hogy nem ugyanaz) ebbe talán még a szüleid is belegyeznek, hiszen csak 1-2 hétrõl van szó. Ha ez se megy, egyszerûen csak sétáltasd õket stb.
Én egy anyuka vagyok, két nagylánnyal. Szerettek volna kutyát, de csak azért egyeztem bele, mert én is akartam. Tudtam, hogy mekkora felelõsség, hiszen gyerekkoromban nekem is volt. DE hidd el nem olyan buli a -20 fokban sétálgatni, kánikulában kutyagolni, esõben, szélben ácsorogni mellette. Természetesen szeretjük, és tök jó kutyásnak lenni, de nagy felelõsség is. Nem tudom hány évesek vagytok, de ha kamaszok, akkor elõbb-utóbb fontosabb lesz a barát/barátnõ, a buliba járás, mint a kutya. És itt jön képbe a szülõ, aki nem akarta a kutyát, csak engedett a "jaj de aranyos, vegyük meg" kérésnek. Ha szerencséje van a kutyának akkor anyu-apu lelkiismeretesen gondozza, sétáltatja. Ha nincs szerencsére akkor repül.... Nálunk az elõbbi, mert bár a lányoké a kutya, bizony sokszor mi szülõk sétáltatjuk. Az etetési, állatorvosi költségekrõl ne is beszéljük. Tehát szerintem törõdj bele, keress egy barátnõt/barátot akinek kutyusa van és legyél azzal.
Hû, te még nagyon fiatal lehetsz. Nekem is volt egy olyan idõszakom, amikor úgy éreztem, hogy nem bírom tovább kutya nélkül. Viszont a gyakorlatban ez tényleg nem mindig kivitelezhetõ, a többiek már leírták miért. (És ez nem feltétlen függ össze a te elhivatottságoddal.) "De nekem kell egy kutya"...Nos ez enyhén szólva is gyenge érv. Miért is kell neked? Érzelmi biztonságot vársz tõle esetleg? Mondj nekem 3 értelmes indokot!
na azért az a 200 ezer enyhén szólva is durva összeg egy átlag kutyára. vételár már 10 ezerért is vannak kiskutyák (persze nem francia boxer meg hasonlók de pl. pekingi palotakutya- foxy és hasonlók már elég olcsón vannak. kozmetikázni ha nem valami nagyon kényes bundája van akkor elég otthon kikefélgetni és megfürdetni néha. kötelezõ oltások szintén nem egy egetverõ nagy összeg és nem is kell havonta beoltatni. kutyakaja meg ha normális áron veszed kb 500-800 ft egy kiló.
Nekem sem engedik bár mi panelban lakunk és a nagyszüleimnél van három kutyusom amik az enyémek de én nem érzem nagyon az enyémnek õket. És még a kis pincsimet sem tarthatjuk itthon. Sajnos bele kell törõdni és reménykedni talán majd egyszer! ;) Addig menhelyre tudsz menni önkénteskedni még nem lehet kutyád. Jobbat nem tudok bocsi.
meggyõzni ? semmivel ! nem érdemes, mert õk tudják, te meg nem :) a kutya nem a tiéd lenne! a kutya azé aki : 1 foglalkozik vele, nem az elsõ 2-3 évben , hanem a többi 8-10 évben! a kutya azé aki megkeresi az eltartásának költségeit! a kutya azé aki felelõsséget érez iránta! és nem azé aki csak szeretni tudja, mert, bár szép a szeretet, de kevés a kutyatartáshoz:) !

Mit lehet tenni, ha a szembelévő kocsma zajától nem tudunk aludni?

Legjobb válasz: 11:26-os. Nem belenyugodni kellene, hanem tenni ellene! Hívjátok ki a rendõrséget, folyamatosan zaklassátok a jegyzõt, polgármestert, stb. Elõbb-utóbb meg fogják unni és tenni fognak ellene. Viszont, ha mint a barikák szépen elfogadjátok, hogy "ez van, nincs mit tenni", akkor nem is fog változni semmi!

11:26-os. Nem belenyugodni kellene, hanem tenni ellene! Hívjátok ki a rendõrséget, folyamatosan zaklassátok a jegyzõt, polgármestert, stb. Elõbb-utóbb meg fogják unni és tenni fognak ellene. Viszont, ha mint a barikák szépen elfogadjátok, hogy "ez van, nincs mit tenni", akkor nem is fog változni semmi!
A kérdező hozzászólása: 22 óra után nincs csendháborítás úgy mint régen, rendõrt hívni, tûrni?Egyéb ötletek?Tanácstalan, és dühös vagyok, kérlek segítsetek!
acca2: kivànom neked, hogy a te lakàsoddal szemben is legyen egy ilyen kocsma. megtanulnàd a magyarok istenét, és nem ugatnàl be ilyen jò kis szövegeket.
Menj át és idd le magad! Biztos az alvás!
Fordulj a médiához! Helyi tévé, vagy akár országos is! Nekünk az új szomszédunk mint kiderült, inszeminátor és vagy 30 disznót kezdett el tartani. Az udvaron behánytunk, a döglegyektõl nem lehetett ruhát teregetni sem, a fõzések is elmaradtak a bûz miatt. Jegyzõ, polgármester, semmi. A tv-hez fordultunk, este leadták a híradóban, másnap az alpolgármester bocsánatunkért esedezve jött, hogy ez tarthatatlan. Elköltöztek, csak még elõtte ellopták a kerti szivattyúnkat, mert megbüntették õket 20 eFt-ra. :)
költözz el vagy hangszigeteltess:)
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 07-30 13:32 Már nem jönnek ki a rendõrök, annyit voltak kint. Ennél többet nem tudunk tenni, a jegyzõnek írtunk, a polgármesternek írtunk... innentõl lehet marad a villanyóra darabokra törése...
hát figy jobb a békesség. Úgyhogy füldugó! :D hatásos.
Szólni a kocsmárosnak, majd írni a jegyzõnek, végül egy nyilvános levelet a polgármesternek, ha a jegyzõ nem ír vissza.A legjobb, ha kirakják egy helyi hírportálra.
hehehe... hozzánk 15 méterre van a kocsma, 40 lakásos paneltömbrõl beszélek, néha 11-ig ordít a karaokie, mi 40-en írtunk a jegyzõ úrnak, válaszra sem méltatott... gondolom valahogy véletlenül odakerült egy fél milliós boríték a jegyzõ úr zsebébe.... mit akarsz te egy kocsmát bezáratni... annyi a pénzük, mint a szemét, mindent megtehetnek. mi is csak annyit értünk el, hogy most már szinte mindennap este 8-tól üvölt a részeg állatja a mikrofonba.
Jegyzõt kell megkeresni. Meddig van nyitvatartási engedélye egyébként az illetõnek? Esetleg többen is összefoghatnátok, feltételezem, nem csak téged zavar a zaj, és közösen kellene írni a jegyzõnek egy levelet, amelyben megírjátok, hogy mennyire zavaró a kocsmából jövõ zaj.
ha elég fáradt lennél aludnál.ha nem vagy fáradt a síri csendben sem fogsz aludni:)

Egy kapcsolatba kavarodás mit lehet tenni ha a barátnőm engem fog meg és hogy ne menjek el mikor a fiú aki szereti elakarja hívni? :/ nem akarom hogy én miattam legyen bonyodalom.

Legjobb válasz: Helyes fordítás: Egy kapcsolatban, ha kavarodás van, mit lehet tenni ha a barátnõm engem fog meg, hogy ne menjek el a fiúval, amikor a fiú aki szereti el akarja hívni? Nem akarom hogy én miattam legyen bonyodalom. Na jó.. ezt én sem értem...

Helyes fordítás: Egy kapcsolatban, ha kavarodás van, mit lehet tenni ha a barátnõm engem fog meg, hogy ne menjek el a fiúval, amikor a fiú aki szereti el akarja hívni? Nem akarom hogy én miattam legyen bonyodalom. Na jó.. ezt én sem értem...
Semmi értelmeset nem tudok kihámozni a kérdésedbõl. Kérlek fuss neki még egyszer.
Csatlakozom az elsõ válaszolóhoz.
A kérdező hozzászólása: Nah jó kibogozom : van egy lány meg egy fiú akiknek most alakul a kapcsolatuk, és hogy a lány még nem olyan merész, és hogy a lány bennem kapaszkodik úgymond, hogy maradjak ott és ne hagyjam õket kettesben, ezért nem tudok mit tenni.....ha világos. És nem szeretném ha miattam lenne félreértés, akármi.
Éértem. Már csak annyit árulj el, hogy fiú vagy-e, avagy lány. És hogy ki hány éves.
Menj és hagyd õket! Nincs kínosabb dolog annál, mint két lánnyal/sráccal randizni úgy, hogy egyik a kiszemelt másik pedig csak barát/barátnõ.
Aki nem mer randira menni a barátnõje nélkül, az ne pasizzon. Mondd meg neki, hogy nélküled kell mennie.
A kérdező hozzászólása: L/15 õk meg F/19 L/14 hát még ez lenne az elsõ kapcsolata.(lány részrõl)


Mit lehet tenni ha a munkahelyem megszűnik jogutód nélkül a GYED-m ideje alatt? Tehát úgy leszek munkanélküli, hogy nincs mit tenni?

Legjobb válasz: Ilyen ügyben nincs mi tenni. A gyedet kapod továbbra is passzív jogon, illetve gyest is fogsz kapni. A gyes lejárta után másik munkahelyet kell keresni.

Ilyen ügyben nincs mi tenni. A gyedet kapod továbbra is passzív jogon, illetve gyest is fogsz kapni. A gyes lejárta után másik munkahelyet kell keresni.
A kérdező hozzászólása: Igen én már a GYES alatt szeretnék dolgozni. Mi van a GYEd idejére járó szabadsággal?
Szia! Ha megszûnik a gyed ideje alatt a cég, akkor nem csak a bent maradt szabikat kell kifizetni, hanem végkielégítés is jár (feltéve ha legalább 3 évet a cégnél dolgoztál).
A kérdező hozzászólása: 2003 óta vagyok a cégnél és határozatlan idejû a szerzõdésem
Volt valamiféle szerzõdés papíron?
A kérdező hozzászólása: Kérdés törölve... Most kaptam az infót, hogy nem egészen úgy volt az. AM kiskönyvvel foglalkoztatták, bár csak egyet ragasztottak be. Ilyenkor nem a munkavállalónak kellene megfizetni a járulékot? Bocs...
Be kell szólni a munkaügyi kirendeltségre ilyenkor, hogy gáz van, mit tudtok csinálni. Õk adják ki az AM kiskönyvet, és már nem egy visszaélést hallottam vele munkáltató részérõl, utána kell járni, hogy mi is volt abban az idõszakban. Hivatalban meg tudják nézni, mi szerepel róla az adatbázisban.

Mit lehet tenni, ha a közelünkben lévő szórakozóhelyen hajnalig hangosan szól a zene?

A hazatérő vendégekkel is gond van, zajosak, illetlenül viselkednek (pl ház elé székelnek, hánynak), hangosan túráztatják az autójuk motorját.

Legjobb válasz: hát ha a ház elé csinálják akkor építeni kell kerítést, ha van kerítés és kapu, akkor be kell zárni, ha be van zárva de bemásznak a kerítésen, akkor esetleg egy jó németjuhász elférne... (azt hogy a járdán mit lehetne tenni, arra nincs ötletem) amúgy meg vannak ki faszántos hangszigetelõs ablakok...

hát ha a ház elé csinálják akkor építeni kell kerítést, ha van kerítés és kapu, akkor be kell zárni, ha be van zárva de bemásznak a kerítésen, akkor esetleg egy jó németjuhász elférne... (azt hogy a járdán mit lehetne tenni, arra nincs ötletem) amúgy meg vannak ki faszántos hangszigetelõs ablakok...
#7;8;9;11 vagyok. Gratulálok, örülök, hogy sikerült! :)
A kérdező hozzászólása: Akit érdekel, hogy mi történt, annak írom, hogy a jegyzõ 22 óra után megtiltotta a szórakozóhelynek a zeneszolgáltatást.
Nincs mit! Hivatkozzatok erre mindenféle képp, nem minden ember tud jogszabályokkal érvelni! :) Vagy még: fordulhatsz településed jegyzõjéhez, elkérve tõle a helyi önkormányzati rendeletet az üzletek nyitva tartásáról, melybõl megtudhatod hogy az te városodban/faludban/községedben hogyan szankcionálják azt, ha az üzlet nem tartja be a rá vonatkozó nyitva tartási szabályokat. Illetve bejelentést tehetsz a jegyzõnél ez ügyben. Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: A rendõrség minden alkalommal ki van hívva, de nem történik semmi változás. De azért majd hivatkozunk erre a törvényre is. Köszi.
U.I.: Ezen jogszabályra hivatkozva fordulhatsz a rendõrséghez.
Elfeljetettem oda írni, hogy ez a 218/1999 (XII. 28) Kormányrendelet. :)
Ha jól tudom este 10 után már csendháborításnak számít. 6. § (1) Aki lakott területen, az ott levõ épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetõleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, harmincezer forintig terjedõ pénzbírsággal sújtható. (2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés elkövetõjével szemben a rendõrség, továbbá a helyi önkormányzat képviselõ-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézõje, a közterület-felügyelõ, a természeti és védett természeti területen a természetvédelmi õr, helyi jelentõségû védett területen az önkormányzati természetvédelmi õr helyszíni bírságot szabhat ki.
A kérdező hozzászólása: Nemsokára tényleg elköltözünk, de az még hónapok múlva lesz. Addig hétvégén is pihenni kéne valahogy.
A kérdező hozzászólása: Én voltam itt elõbb. Nem csak engem zavar a helyzet, hanem más szomszédokat is.
Ki volt ott elõbb te, vagy a szórakozóhely? Ha te akkor vagy behúzod a farkad, vagy szépen elköltözöl.
A kérdező hozzászólása: Társasházról van szó, azt nem szokás körbekeríteni. Bár már megfordult a fejemben. Hogyan lehet bezáratni, vagy korlátozni õket?
be kell záratni
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Hát még én :) Még egyszer, köszönöm a hozzászólásaidat. Üdv.

Mit lehet tenni ha a szomszédnő lefujta a férjem gázspreyvel, bosszubol? Az ügy a bíroságon van

Legjobb válasz: Mégis azon felül még mit szeretnél tenni, ha az ügy már amúgy is bíróságon van?

Mégis azon felül még mit szeretnél tenni, ha az ügy már amúgy is bíróságon van?
Ha ezután baltával meglátogatod, garantáltan nem használ az ügynek. Üdv! Leftlegged Player :)
majd a bíróság meghozza a büntetést, mást nem tehetsz, esetleg nézz rá mindig mérgesen.
Bosszúból? Mit csináltatok vele?
A kérdező hozzászólása: Mi nem csináltunk vele semmit ök huzkodtak , vagyis huzkodták a férjem a bíroságra , birtokvédelmi ügyben amit a szomszédnõ elveszített, és ebbe nem tud beletörödni, igy már pokollá teszi az életünket. Az a szándéka, hogy ezert bosszut áll. A spreys eset is ebböl adodott. Csak a férjem résen volt, nem ütötte meg a szomszédnõt mert tudta mi a szándéka, a férjemet börtönbe juttatni.

Mit lehet tenni ha a szülő különbséget tesz a gyerekei között?

A férjem testvére soha nem dolgozott, családja van, önálló, külön életet él. A szerencsejátékon inkább veszíteni szokott. Ilyenkor a szülők pótolják a hiányokat. Mindent megteremtenek neki. Sajnos a páromnak is ez a normális, és nagyon elfogult ő is. Annak ellenére, hogy tisztességes dolgos életet él még a megbecsülést sem kapja meg. Szeretetben is óriási a különbség a testvér javára. Engem nagyon zavar ez. Egészségtelen állapotnak tartom. Sokszor úgy érzem, hogy ezen a házasságunk bukhat el.

Legjobb válasz: Semmit. Tanuld meg elfogadni. Valamilyen szinten minden szülõ különbséget tesz a gyerekei között. Ciki, ha ilyen mértékben, de attól még nem tudsz mit tenni vele.

Semmit. Tanuld meg elfogadni. Valamilyen szinten minden szülõ különbséget tesz a gyerekei között. Ciki, ha ilyen mértékben, de attól még nem tudsz mit tenni vele.
Szia! Az én férjem családjában is hihetetlen különbséget tesznek a szülõk a férjem meg a húga között. Tavaly segítettek neki lakást venni igaz hitelre, de megvolt az indulója rá. Sõt mivel egyedül él és nem keres sokat havi szinten is segítik, mert ha nem így lenne nem tudná magát eltartani. Sõt megvette a lakást és még 2 milliót költött rá az apja, hogy ki is nézzen valahogy. Nem sajnálom a lánytól csak a férjemet sajnáltam amikor ezt végig élte, rossz volt látni hogy bántja a dolog. Én mint feleség semmit nem tudok tenni elfogadtam olyanak a helyzetet ahogy van. A férjem is utálja ezt az egészet, de nem tud mit tenni. Szerintem is elég durva ezt csinálni, mert nekem is van testvérem és nem tettek köztünk különbséget soha.
Azon bukik a házasság hogy a testvért jobban szeretik, vagy csak az a baj hogy nem titeket pénzelnek.
Ismerõs. Nagyon utálom az ilyen szülõket, pedig rengeteg ilyen van. Nem értem miért vállal valaki több gyereket, ha csak egyet képes szeretni.
Nem feltétlenül szeretik anyósodék jobban a sógorodat. Csak õ a problémásabb és talán így több figyelmet kap. Ha szingli lenne, akkor nem helyeselném, hogy a szülõk anyagilag támogatják õt, de így hogy van családja, másabb a helyzet. Talán nem akarják, hogy emiatt elhagyja a felesége, vagy, hogy nélkülözzenek az unokák. Elhiszem, hogy rossz, hogy a férjed nem kap ennyi törõdést, de ez nem hiszem, hogy érinti a mindennapjaitokat. Lépj túl!
szerintem ez nem a te ügyed, kivéve, ha a közös pénzeteket játssza el a sógor
Ez miért zavar téged személy szerint? A te házasságod a sógorod miatt menne tönkre? Vagy nem értem a kérdést?
Kompenzálnak nyilván kisgyereként letojták az öcsit attól lett lúzer. Neked meg az a bajod hogy nem nektek megy a pénz.
A kérdező hozzászólása: Mivel családi összejövetelek is vannak ez élesen kirajzolódik. Oda a család -mi is - visz mindent ami az asztalra kerül, viszonzás persze nincs. Ez szerintem alapvetõ udvariasság is kellene hogy legyen. Erre egy baráti társaságban is odafigyelnek. A másik, hogy mindig mi kapjuk a telefont ha gáz van amitõl a párom kikészül - lelki zsarolás a nem birom tovább dumával - . Akkor rohan segíteni vagy kérni neki! Ha a párom szorulna (mostanság ugyebár a gadaság) rá akkor kapja a megjegyzéseket hogy majd megoldod!
A kérdező hozzászólása: Az nem tûnik fel hogy nem dolgozik? Sõt. Vkinek ez normális?
A kérdező hozzászólása: panel, minden áthallatszik sajnálom a gyerekeket, mert ez a nõ egy állat...
Honnan tudod, hogy üti a gyerekeket? Mert a kiabálást, meg a sírást értem, az nyilván áthallatszik. Nagyon sok mindent nem tudsz tenni, mert ha valaki kiabál a gyerekeivel, vagy a férjével az még nem büntetõjogi kategória. Esetleg megpróbálhatsz vele beszélgetni. (és nem beszélni!)
Szakembere válogatja. Sajnos lehet, hogy semmi. Lehet, hogy ezután jobban odafigyelnek a gyerekekre az oviban/bölcsiben, több szeretetet vagy törõdést kapnak. Lehet, hogy szemfülesebbek lesznek, és ha bizonyíték adódik a szülõk ellen, lépnek valamit..... Egyébként én nem bírnám ki, hogy ne szóljak a szomszédnak, de valószínûleg semmi hatása nem lenne, csak megkapnád, hogy semmi közöd hozzá.... Nekem vannak gyerekeim, és nem akarnám hagyni, hogy ezt hallgassák a szomszédból, és esetleg megviselje õket is. Talán próbálj anyukával párszor csevegni, mikor összefuttok, és azután megkérdezheted, segíthetsz -e neki valamiben, mert áthallatszik a viselkedése, ezért gondolod, hogy problémája van, és a gyerekeket sajnálod. Sajnos ennél jobb ötletem nincs:( Nagyon pocsékok a magyar törvények, hogy nincs ilyesmire valami jó megoldás:(
A kérdező hozzászólása: és utána mi fog történni?
Ha tudod, melyik intézménybe járnak a gyerekek, szólhatsz ott is az óvónõnek, tanárnõnek. Vagy az intézményvezetõknek.
A kérdező hozzászólása: nem ítélem el, de nem ismerem még annyira, hogy beszéljek vele errõl...
egy próbát megér, bár a gyámhatóság a döntõs, õk meg a szülõkre bízzák mindig a gyereket (még ha bántalmazás is van!), a gyermek-jólétisek csak próbálkoznak-próbálkoznak... de hátha most "csoda" történik. õket kell megkeresni: [link]
De az is lehet, hogy vmi segítségre szorul, ezt így nehéz eldönteni. BEszélgettél már vele egyébként? Ki tudja, mi hozza ezt elõ belõle, nem biztos, hogy azonnal el kell ítélni.
Szólhatsz pl védõnõnek, családsegítõ, gyerekjólét... Bár, ha nem látszik a gyerekeken, akkor azért nehezebb. Csak azért még nem hurcoltak el senkit, mert ordibált a gyerekeivel. Rendõrség se tesz semmit (mert nem tud sajnos), amíg nem folyik vér vagy nincs látlelet. Esetleg te magad is közölheted vele, hogy ez így nem oké, és vegye észre magát.
Láttad, hogy üti õket? Neked van gyereked, tudod milyen egy 3 éves? Persze ha úgy látod, hogy nem javul a helyzet, sõt, mindenképp tegyél lépéseket, nem lehetsz semleges, most már ha felfigyeltél rá. Sok sikert.

Ti mit gondoltok meglehet fürdetni egy cicát amíg a kanül benne van a mancsában? Vagy jobb ha megvárjuk még kiszedi az állatorvos? Másik kérdés pedig, hogy nektek mi a tapasztalatotok, mit lehet tenni ha a szomszéd mérgezi a környék macskáit?

Sziasztok,Két nappal ez el?tt,a család cicája egyik pillanatról a másikra elkezdett hányni,rángatózni,összesz?kült a pupillája..azonnal rohantunk vele az állatorvoshoz.Mire oda értünk heves görcsös rángatózásba kezdett,és a nyála is folyt.Az orvos nem sok esélyt adott neki,nem is mondott semmi biztatót..De a cicánk túlélte a kritikus els? éjszakát ,és másnap este már haza is hozhattuk. Az orvos meger?sítette,hogy mérgezés tette ezt a macskával.Elég szomorúnak tartom,hogy ilyen degenerált beteges unatkozó emberek élnek körülöttünk,akik miatt az embernek nem lehet nyugodt élete... :S

Legjobb válasz: Sajnálom,hogy megmérgezték a cicát,de a lényeg,hogy felépül! Sajnos fogalmam sincs mit tudnál tenni a szomszéddal :( Nálunk és sok helyen megoldás erre az,hogy csak bent vannak a ciccek. Kanüllel a kezében ne fürdesd várd meg míg kiveszik :)

Sajnálom, hogy megmérgezték a cicát, de a lényeg, hogy felépül! Sajnos fogalmam sincs mit tudnál tenni a szomszéddal :( Nálunk és sok helyen megoldás erre az, hogy csak bent vannak a ciccek. Kanüllel a kezében ne fürdesd várd meg míg kiveszik :)
Mindig szoktam mondani, hogy nagy veszélyben vannak a kijárós macskák, de óriási felháborodás az eredménye. Annyit tudsz tenni, hogy bent tartod, vagy építesz macskabiztos kerítést, vagy egy kis lezárt részt a kertben, fantáziára van bízva. Lehet nekik biztosítani kinti környezetet, nem kell feltétlenül bent tartani. Szerintem inkább várd meg míg kiszedik neki, addig legfeljebb szivaccsal mosd meg kicsit, ha nagyon koszos.
Ezzel már csak az a baj, hogy ha megszokta hogy kijárhat, akkor már elég gáz beszoktatni. :( Nekem is szobacicáim vannak amúgy, és nagyon jól meg vannak, de õk egész életükben szobacicák voltak. De ha egy cica már ráérzett a szabadság ízére, akkor már kínszenvedés neki bezárva élni.... Amúgy a kérdésre válaszolva. Még ne fürdesd meg, márd meg amíg kiveszik a kanült.
Mûtét után az én cicámban is benne hagyták, mert két nap múlva vissza kellett menni, és hátha kell még, de nem kellett. Mondjuk õ egy nagyon erõs cica, és agresszív a dokinál, tehát csak bebódítva tudták volna megszúrni, ha újra szükség van rá.
Sajnos szomorú, hogy ilyen emberek vannak! De te legyél büszke magadra, mert elvittétek a cicát, és szerencsére, a cica túlélte! Ne fürdessétek, esetleg nedves szivaccsal töröld át ahol koszosnak látod! Gondolom a cicus most bent van, így biztos nem fázik meg vizes bundával. A megoldás, macskabiztos kerítés, vagy pedig benti cicát csinálni belõle! Hidd el, nekem 2 cicóm van, még egyik sem ért a lába betont, és teljesen kiegyensúlyozottak, nem vágynak ki, nagyon jól megvannak!
És amúgy, miért van még benne a kanül?
nem kell feltétlenül *csak bent tartani, ha van udvar
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Moatmár õ is benti cica lesz, attól függetlenül hogy kertes házban lakunk, de így biztos jobb lesz neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!