Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet száraz, töredezett haj (5 db)

Mit lehet a száraz, töredezett haj ellen csinálni?

vasalom a hajam sajnos de muszály mert anélkül nem vagyok hajlandó kimenni az utcára :S de egyre rosszabb a helyzet mert szeretném n?veszteni de nagyon eltöredezett és msot voltam fodrásznál aki elég sokat levágott :( de még mindig elég töredezett :( hogy hozzam rendbe a hajam?

Legjobb válasz: Melegollót próbáld ki!

Melegollót próbáld ki!
szia nekem is el van töredezve a hajam, de kaptan egy intenziv hajkura-nevû szert és az is nagyon jó én is szoktam vasalni a hajamat, de monták , hogy nagyon eltöredezett tõle és azóta nem vasalom , mert vasalás nélkül is szép mostmár nem zavar, hogy göndör (nekem igy is tetszik) Itt egy hajpakolás probáld ki a fodrászom ajánlotta: 2db tojás egy kevés citrusolaj és annyi balzsam(ebbõl se kell ojan sok), hogy massza legyen belõle rárakod a hajad végére és becsavarod türülközõbe 5-10 percig rajtahagyod, utánna alaposan ki kell öbliteni mindenféleképpen hajmosás után
Ápold, vágasd minél rövidebbre és hagyd meggyógyulni.! Minél többet "kinlasztod" annál rondább lesz!
Szia.A melegollo egy olyan olló, amelyik elégeti a hajad végét, vagyis a meleg hatására lezárja a végeket hogy a továbbiakban ne tudjon tovább törni.
Hajcsavarókkal próbálkozz, és úgy szép tincsekben lesznek, és nem is kell vasalnod! Néha néha lehet hullámos a hajad, ha szép tincsekben áll, nem?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Bár nem tudom pontosan h mi az a melegolló?! A házireceptek meg tényleg jók, bár ezt még nem hallotam de kiprobálom :) Amugy meg azért nem megyek ki az utcára ugy hogy nincs kivasalva a hajam mert alapból hullámos ami nagyon nem tetszik, bár nem értem mert 4 ével ezelött azt sem tudtam mi az a hajvasaló de nem is kellet mert alapból szögegyenes hajam volt! :s és szeretnék minnél hosszabb hajat de ha nincs kivasalva és hullámos akkor még rövidebbnek látszik :(
A hajvégeidbe dörzsölj jól hidratáló krémet, és hagyd rajta min. 5 percig ez rendbehozza a töredezést. száraz hajra pedíg törj össze egy élesztõt keverd össze vízzel, úgy hogy kenhetõ massza legyen, és ezt ked szét a hajadon és a fejbõrödön, hagy rajta 10-15 percig majd mosd le. Hidd el a házipraktikák jobbak mint a modern világ paraszvakításai...például pattanásos börre is mennyi marhaságot árulnak, mindegyik halványit, javit egy leheletnyit a bõrön de valójában egyik se használ, viszont van egy különleges tea melynek ahozzávalóit a kerben megtalálod. Az az egyetlen ami tényleg használ... Egyéként mi az hogy nem mersz kimenni az utcára vasalatlan hajjal? Ez baromság, így teszed tönkre. Végül visszasírod majd a természetes hajad, annyira leamortizálódik majd...
Gliss kur spray, ezt a vasalás mellett is használhatod. És próbáld meg ritkábban vasalgatni a hajad. Azért törik jobban gondolom, és csinálj hajpakolást legalább 1 héten 1x, de 3nál többször ne, mert azért az sem jó, ha utána zsírosodni kezd a hajad.
Melegolló a harmadszori vágás után hozott eredményt nekem, de egy vágás kb 6000 ft felénk. De utána vigyáznod kell rá, nem szõkít, nem vasal, mert akkor ugyanott vagy. Valószínû a hajad is ilyen sérülékeny típusú, szõkítés vasalás meg még rá is tesz.
Nem tartom szerencsésnek a "szépség" vitaminokat, károsíthatják a vesét! A meleg ollós hajvágás használ, ugyanis lezárja a hajvégeket ezzel gátolva a haj további töredezését. Hanyagold a melírt, nem jó párosítás hajvasalással. A hajvégekre pedig oliva, vagy ricinus olaj. Szépség vitaminok helyett sörélesztõ!

Száraz, fénytelen, töredezett a hajam, mit lehet ellenne tenni? Barna, hosszú hullámos hajam van.

Legjobb válasz: Egy fodrász segíthet, ha eltávolítja a töredezett részeket, így a haj is "új erõre kap", egészségesebb lesz. :) Ezután egy egészséges haj ápolása már egyszerûbb. Vannak nagyon jó hajbalzsamok, annyi, hogy hajmosáskor használsz belõlük, száraz hajra valót válassz. Ne vasald, ne süsd be, naponta legalábbis. És ne szárítsd túl magas hõmérsékleten, és mikor jó idõ van, hagyd magától megszáradni. És igyál sokat! :)

Egy fodrász segíthet, ha eltávolítja a töredezett részeket, így a haj is "új erõre kap", egészségesebb lesz. :) Ezután egy egészséges haj ápolása már egyszerûbb. Vannak nagyon jó hajbalzsamok, annyi, hogy hajmosáskor használsz belõlük, száraz hajra valót válassz. Ne vasald, ne süsd be, naponta legalábbis. És ne szárítsd túl magas hõmérsékleten, és mikor jó idõ van, hagyd magától megszáradni. És igyál sokat! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon nem szeretnél le vágatni, mert nem szeretem a rövid hajat... Használok rá balzsamot, fõként az elseve-t :) Miben segít ha sokat iszok?
A kérdező hozzászólása: És köszönöm a válaszodat! :)
A haj nem csak külsõ tényezõk miatt lehet száraz. Én sem akartam hinni neki, hogy segít, kb. tavaly ilyenkor. Ugye hidegben egyébként sem vagyunk olyan szomjasak. :) De lehet benne valami, mert mióta egészségesebben kajálok, több vizet iszom, sokkal szebb a hajam is. :)
A kérdező hozzászólása: Ezt nem is tudtam.. köszönöm a válaszodat, kipróbálom.... És naponta kb mennyit igyak meg? :)
Minél többet, de azért rosszul ne legyél tõle. Ne erõltesd, mert azért a májadra is vigyázni kell. :) Van erre valamilyen szabály is, de az nem tudom, hány litert ír egy napra, én úgy tippelem, 2 és 3 liter között. És nem szoktam amúgy mérni, amikor eszembe jut és jól esik, iszon egy pohár vizet :)
Szia! Ricinusolaj pakolást is próbáld ki. :) Ricinusolajat gyógyszertárban kaphatsz, 400valamennyi egy deci, és langyosítsd meg, keverd össze tojással, és kend fel a hajadra :) hagyd rajta pár órát, utána most le. Csodákat mûvel. ^^ Meg még a fodrászom ajánlotta töredezett hajra az olívaolajat. Abbóll ezer forint egy jó nagy üveg, és ugy kell, hogy felkened hajmosás elõtt 20perccel a hajvégeidre (én az egész hajam bekenem vele mondjuk), és 20perc múlva elmész, és lemosod. Hát a szõkítéstõl tönkrement hajamat angyon szépen helyrehozta. :D Szerintem a tiedre is jó lenne. Az olívaolaj tele van E-vitaminnal, a hajnak pedig jót tesz az E-vitamin.
A kérdező hozzászólása: Szia :) A ricinus olajat azt már el kezdtem használni hetente egyszer, már 3. hete. Azt nem tudod pontosan, hogy mennyi ideig lehet használni? :) Ha használom a ricinus olajat akkor is használhatom a olíva olajas pakolást? Azt csak egyszerûen fel kenem a hajamra, nem kell valamivel össze keverni? :) Köszönöm a válaszodat ki fogom próbálni az olívás olajat is :) :)
A ricinus olajat nem lehet elégszer használni! Ha otthon maradsz egész nap, reggeli után a mosatlan száraz hajadra és hajtövedre is kend fel, mint egy hajfestéket, ecsettel, és tegyél a fejedre zuhanysapkát, legyen a fejeden órákon át, aztán langyos vízzel mosd le! Csodákat mûvel! Bár nekem is nagyon fénytelen, töredezett és száraz a hajam, még én is csak próbálkozom! Azért sok sikert! :)

Alapjában véve száraz és mégis könnyen zsírosodó, töredezett hajat mivel lehet kezelni? Levágni nem szeretném.

Pár hónap alatt az amúgy egészséges, hátközépig ér? hajam teljesen tönkrement, a vége széttöredezett, el?l a homlokomnál csak pár centi hosszú maradt, olyan, mintha babahaj lenne. Hetente 1-2* mosom, balzsamozom és kb hetente 1* vasalom, ennyi, festve nincs. Mit érdemes szedni (vitamin) és mivel érdemes kezelni, hogy rendbe jöjjön?

Legjobb válasz: Gondold át hogy mitõl mehetett tönkre. Magától biztosan nem! Pl. túl sok alkoholt fogyasztottál, most kezdtél cigizni (igen, ezek is lehetnek kiváltó okok!!!). Próbálkozz pakolással, regeneráló sampon vagy ami töredezett hajra van. Ezeknél nem írok márkákat, rengeteg ilyen kérdés van még itt, nézz utána :) Sajnos a végébõl muszály vágatnod, ha széttöredezett a vége azt már semmi se fogja "újjáéleszteni"...vitaminokat meg szedhetsz (C, E és B, de igazából minnél több félét annál jobb), szedj sörélesztõt, az is használhat! Utolsó remény: néhány fodrásznál van úgynevezett "mélyhidratálás". Én még nem próbáltam, de többen mondták hogy jó, szebb lett tõle a hajuk. Remélem tudtam segíteni!

Gondold át hogy mitõl mehetett tönkre. Magától biztosan nem! Pl. túl sok alkoholt fogyasztottál, most kezdtél cigizni (igen, ezek is lehetnek kiváltó okok!!!). Próbálkozz pakolással, regeneráló sampon vagy ami töredezett hajra van. Ezeknél nem írok márkákat, rengeteg ilyen kérdés van még itt, nézz utána :) Sajnos a végébõl muszály vágatnod, ha széttöredezett a vége azt már semmi se fogja "újjáéleszteni"...vitaminokat meg szedhetsz (C, E és B, de igazából minnél több félét annál jobb), szedj sörélesztõt, az is használhat! Utolsó remény: néhány fodrásznál van úgynevezett "mélyhidratálás". Én még nem próbáltam, de többen mondták hogy jó, szebb lett tõle a hajuk. Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! nem iszok, nem dohányzok, már a terhesség-szülés-szoptatás alatti javuláson és hulláson is túl vagyok, semmi változás nem volt, épp ezért nem értem. Pakolásokat, vitaminokat használok, aztán majd meglátjuk....


Mit lehet csinálni a töredezett száraz hajjal ha a tövénél meg hamar zsírosodik?

Legjobb válasz: sya, nekem is ez a gondom, kipróbáltam én már az összes tucatmárka termékét, de egyik sem használ. az illatuk jó, az igaz. felejtsd el! nekem a kérastase hasznáált egyedül! a narancssárga színûekbõl a hajpakolás(dde igaziból másféléket is kipróbáltam és atótl is ezerszer szebb lett és kevésbe tördezetett, meg szöszös) ez nagyon drága, és nem lehet bárhol kapni, az teljesen igaz, de megéri.

sya, nekem is ez a gondom, kipróbáltam én már az összes tucatmárka termékét, de egyik sem használ. az illatuk jó, az igaz. felejtsd el! nekem a kérastase hasznáált egyedül! a narancssárga színûekbõl a hajpakolás(dde igaziból másféléket is kipróbáltam és atótl is ezerszer szebb lett és kevésbe tördezetett, meg szöszös) ez nagyon drága, és nem lehet bárhol kapni, az teljesen igaz, de megéri.
most látam 2 féle narisárga van, de az oleo relax az, és nem az oleo curl, mert az göndör hajra van. am balzsamot meg pakolást csak a hajvégekre tegyél, ne érintkezzen a fejbõröddel. am meg moss hajat 2 naponta, v akr naponta, semmi bajod nem lesz.
én oliva olajjal vagy recinus olajjal bekenem a hajvéget estére és reggel lemosom. Ápolja és nem lesz tõle száraz, feltölti a hajvégeimet. milyen sampont használsz? mert ez is fontos.
Zsíros tövû, száraz végû, úgynevezett vegyes típusú hajra lehet kapni speciális samponokat. Nekem régen bevált a Schauma szõlõmagos samponja, de ha jól tudom, azt már nem forgalmazzák Magyarországon. Mostanában festem a hajam, emiatt az egész kiszáradt, így most már kizárólag száraz hajra való sampont használok.
A hajvégeidet kend be minden hajmosás elött hidratálókrémmel és hagyd rajta 5-10-percig... Hajmosás után fond be kis tincsekbe a hajad, majd másnap reggel, füjj rá hajlakkor, és boncsd ki, fésüld át. A hajnak így kis%-a fog csak a bõrhöz érni, ami zsírosítja, sokkal dûsabbnak látszik, és másfél hétig nem lesz zsíros...:)
A kérdező hozzászólása: gliss kur (száraz sérült hajra, vadrózsa olajjal) nem vettem észre h használt volna de jó illatú :) amugy szoktam estére olivaolajat rakni a hajamra reggel meg megmosom, de akkor is száraz maradt, mondjuk még csak 2-szer csináltam! Köszi a válaszokat!
Csöpögtess teafaolajat a samponodba. oriflamebõl lehet rendelni. És használj hajpakolásokat, ezek nem zsírosítják a hajat.
Használsz balzsamot?
A kérdező hozzászólása: nem, csak sampont
akkor használj szerintem balzsamot :D
2-szer mosd át samponnal 1-szer balzsammal, alaposan töröld mindig át utána fésüld ki, és szárítsd meg! Ha akkor is úgy fog szállni, ajánlom a Tulasi hajolajat vagy a swarckopf hajolajat, (nem olcsó) de megéri, amibõl 1 cseppet oszlass szét a hajadon, és olyan leszel mint egy hajadon, (ez csak vicc volt):) és akkor minden jó lesz!!Nem fog annyira szállni!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!