Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet repülőn vinni (9 db)

Mit lehet a repülőn vinni?

Nemsokára Japánba megyek, az lenne a kérdésem hogy mit vihetek és mit nem a repül?n ja és meg van e szabva hogy mekkora súlyú lehet a táska, b?rönd?

Legjobb válasz: Személyenként 20 kg-os csomagot lehet feladni, kézipoggyászként 2 kg-osat. Folyadékot nem lehet felvinni, csak meghatározott ml-t és az Õ zacskójukban lezárva. Javaslom, hogy nézd meg ezeket az oldalakat: http://www.malev.hu/bp/hun/I%5FCUSTOMERBAGGAGE/ http://www.airportdebrecen.hu/poggyasz http://www.airportdebrecen.hu/hasznos-tanacsok Persze nem árt telefonon érdeklõdni, hogy Japánba mit lehet bevinni és mit lehet kihozni :)

Személyenként 20 kg-os csomagot lehet feladni, kézipoggyászként 2 kg-osat. Folyadékot nem lehet felvinni, csak meghatározott ml-t és az Õ zacskójukban lezárva. Javaslom, hogy nézd meg ezeket az oldalakat: http://www.malev.hu/bp/hun/I%5FCUSTOMERBAGGAGE/ http://www.airportdebrecen.hu/poggyasz http://www.airportdebrecen.hu/hasznos-tanacsok Persze nem árt telefonon érdeklõdni, hogy Japánba mit lehet bevinni és mit lehet kihozni :)
A táska súlyát az utaztató légitársaság szabja meg. Így érdeklõdni kell arról, hogy mennyi is az annyi. Jellemzõen kettõ bõrönd, egyenként 20 kg, és ha jól tudom a három értéke (hossz, magasság, szélesség) nem lehet több 155 cm-nél. Amire figyelni kell: ha turistaként mész, akkor az útlevél érvényessége a visszautat követõ hat hónapig legyen érvényes, és szükséges visszaúti repülõjegy. Fontos még, hogy - ha turistaként mész - akkor tudj igazolni vagy bemutatni napi kb. 300 dollárnak megfelelõ mennyiségû pénzt (bankszámlaigazolás angolul a fedezetrõl, vagy ekkora mennyiségû kp.) ezt is kérhetik. Amúgy belépéskor nem igazán van nagy macera. Ha turistaként mész és kinn sokat utazol nagy távon, feltétlen vegyél Japan Rail Pass-t, megéri! Amúgy jó utat, szép lesz :)
Úgy tom, sós mogyit, mûanyag kést nem lehet, emrt csak fémtárgyakat engedélyeznek.

Miket lehet vinni a repülőn a bőröndben?

Lehetnek benne ilyenek,mint pl.:sampon,tusfürd?,dezodor stb.?

Legjobb válasz: A feladottba mehet minden hétköznapi dolog, a kézipoggyászba szúró- és eszközök nem, illetve folyadékok csak kis mennyiségben.

A feladottba mehet minden hétköznapi dolog, a kézipoggyászba szúró- és eszközök nem, illetve folyadékok csak kis mennyiségben.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm! :)
tusfürdõ sampon egyaltalán nem lehet és a gépre fel dezodort se és egyéb kenhetõ vagy folyékony tubusos dolgokat sem lehet vinni, és értelemszerûen szúró eszközöket sem üdítõt azt fel lehet vinni

Másfél évesemmel megyünk repülő útra, mit lehet vinni fapadosra?

Folyadékot ugyan úgy csak a reptéren vásároltat lehet felvinni? ill rágcsálni valót? néztem a honlapjukat, de nem találtam erre utalást!

Legjobb válasz: Ami a babának kell folyadék, azt felviheted.

Ami a babának kell folyadék, azt felviheted.
Szerintem is felengedik a babaholmikat, max annyi lesz, hogy az ellenõrzõ kapuknál megkérnek, hogy vagy te vagy a pici igyon bele a vízbe(elõvigyázatosság). Minket simán átengedtek tavaly. Jó nyaralást!
Babának lehet vinni folyadékot is, bébiételt is, viszont lehet, hogy bele kell kóstolnod. Eddig nekem 3x kellett belkóstolnom, legutoljára a felbontatlan vízbe is. Amit én szoktam vinni: Kulacsában víz, felbontatlan babavíz, 1-2 üveges bébikaja, zsemle vagy keksz rágcsálni és milupa folyékony bébi ételt. (ezt most próbáltuk ki elõször és nagyon bevált, sokkal egyszerûbb, mint kanalazgatni és a babám is szereti.) Õ most 15 hós. Egy kicsit mindig többet viszek magammal, hátha késés van vagy ilyesmi, noha ebben a korban végül is már lehet neki venni is valamit bent.

Mi az az utazókosár? Amit a repülőre fel lehet vinni? (Wizzair) 4 hónapos babámmal repülőn foguk utazni, wizzair járattal, és azt olvastam a feltételek között, hogy a baba számára felvihető a gépre utazókosár. Ez mi?

Az autós babahordozó lenne? Ha igen, azt nagyon szeretném, mert ahová megyünk, autóval is fogunk utazni, és óriási könnyebbség lenne, ha nem kéne még ott hordozót szereznem valahonnan. Plusz feladok egy osszecsukhato babakocsit. A wizzair fooldala azt irja az utastajekoztatoban, h a fedelzetre hordozhato babaulest tilos felvinni, es a 0-2 ev kozotti gyermekedet koteles vagy az oledben tartani. De az uzletszabalyzat azt irja, felviheto, hogyha az biztonsaggal rogzitheto az uleshez. Most marc.13. -an utazunk. De ha nem muszaly, akkor nem fizetnek erte 17£-ot feladott poggyaszkent, es az ezermillio ft/perc alapu call centerrel sem bajlodnek, miutan 15£-nyi vonalban leves utan is csak zenet hallgatva arra vartunk, h felvegyek, es magyar nyelvu opcio nincs. Angliabol meg nem hivhato a magyar emeltdijas szam. Tovabba meg nagyon szeretnem megtudni, h a babanak vihetek e kulon kezipoggyaszt, vagy sem? (Etel, ital, pelenka, mindenfele). Koszonom a valaszokat.

Legjobb válasz: Nem vehetsz neki plusz kezipoggyaszt es gyerek ülést sem a gépre, ha egyszer nincs neki külön hely jegye.

Nem vehetsz neki plusz kezipoggyaszt es gyerek ülést sem a gépre, ha egyszer nincs neki külön hely jegye.
De ilyen kérdést miért nem a légitársaságnak teszel fel?
A kérdező hozzászólása: Ha figyelmesen elolvastad volna a kerdesemet, akkor most Te nem tetted volna fel ezt nekem...
Csecsemõk, 2 éves korig, fix díj fejében repülhetnek az õket kísérõ felnõtt ölében. Egy kísérõ felnõtt legfeljebb egy csecsemõt vihet. A "csecsemõ díjat" az internetes helyfoglalással együtt, vagy az ügyfélszolgálaton keresztül lehet kifizetni. A díjat nem terhelik sem adók és illetékek, sem foglalási díj. A csecsemõhöz nem tartozik külön poggyászsúly keret, de egy babakocsit ingyen szállítunk. Hordozható gyermekülést nem lehet felvinni a fedélzetre.Csecsemõkhöz nem tartozhat poggyász, azonban csecsemõnként egy babakocsi/összecsukható babakocsi/biztonsági bébihordozó (díjmentesen) szállítható. A babakocsit, illetve sportbabakocsit a többi poggyásszal együtt kell feladni. Amennyiben a csecsemõ is Önnel utazik, a babakocsit ingyenesen szállítjuk. Ha a csecsemõ nem utazik, akkor ezeket a tárgyakat feladott poggyászként szállítjuk, külön díj ellenében.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszt!!! :) ) Vegul a babahordozot 5£-ert hazaviszi az Europa transport csomagszallito ceg a tobbi cuccaimmal egyutt. Ez a repulon 17£ lett volna.

Amerikába és Olaszországba szeretném majd magammal vinni a két shih-tzu kutyámat, repülőn. Mik az elvárások? Mennyi idő a karantén? Hogy lehet ezt megoldani?

Legjobb válasz: az amerikai utat a hosszú repülõút miatt nagyon meggondolnám... az egy dolog, hogy fel lehet vinni a kutyát a repülõre, de hátra rakják, úgymond a csomagtérbe egy szállítóládába. amerikába a be és a kiszállással, becsekkolással együtt jó 12-14 órát eltölt a kutya a dobozban, nyilván étlen-szomjan, pisilés nélkül, tök egyedül, gondolom, világítás sincs, persze be lehet nyugtatózni, meg ha mondjuk véglegesen oda költözöl, esetleg, de nyaralás miatt ennek nem tennék ki egy kutyát sem, az biztos.

az amerikai utat a hosszú repülõút miatt nagyon meggondolnám... az egy dolog, hogy fel lehet vinni a kutyát a repülõre, de hátra rakják, úgymond a csomagtérbe egy szállítóládába. amerikába a be és a kiszállással, becsekkolással együtt jó 12-14 órát eltölt a kutya a dobozban, nyilván étlen-szomjan, pisilés nélkül, tök egyedül, gondolom, világítás sincs, persze be lehet nyugtatózni, meg ha mondjuk véglegesen oda költözöl, esetleg, de nyaralás miatt ennek nem tennék ki egy kutyát sem, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm =]
hát, nekem ezzel a megsétáltatással nagyon rossz tapasztalataim vannak, de lehet, hogy valakinek ezt megcsinálták, nekünk nem. Az egyik ismerõsöm kutyáját hozták Amerikából, és nagyon megszenvedte az utat, és senki se sétáltatta meg. Konkrétan bepisilt a boxba. Az a jó, ha valaki fel tudja vinni a fedélzetre, de azt ilyen hosszú úton nem engedik, ill. nem minden légitársaság engedi + általában dobozzal együtt max. 10 kg lehet a kutya, akit felengednek a fedélzetre. De minden légitársaságnak külön szabálya van erre. Akivel az ismerõs kutya jött, ott kilóra kellett fizetni a jegyet a kutya után, a 23 kilós kutya jegye 600 euróba került.
Kis testû kutyák utazhatnak egy boxban. Nem teszik fel a futószalagra, hanem jön egy külön személyzet hozzájuk és õ viszi fel a gépre. Az átszálláskor kiveszik és biztosítanak megfelelõ személyzetet, aki ellátja õket. Inni kapnak és kiveszi sétálni.
nem, amerikában el kell érte menned egy külön szobába + ott még a vámosok ellenõrzik a papírjait és csak akkor viheted magaddal. Két kutyát is vihetsz - persze ennek ára is van ám, drága.
A kérdező hozzászólása: és amikor megérkezünk Amerikába a csomagszállító szalagra teszik õket?
A kérdező hozzászólása: és két kutyát vihetek?
Minden évben utazok repülõvel, átszállással csivava kutyámmal. Tudomásom szerint az EU-ba útlevél szükséges, amiben szerepel a kutya fültetoválása, vagy a nyakba ületetett csipje és érvényes veszettségi oltása, féregtelenítése. Repülõ fedélzetére csak a nem fapados gépeken lehet felvinni kutyát és itt is csak 3 kg-nál kisebb testût erre alkalmas szállítódobozban. Tudomásom szerint csak egy kutya vihetõ fel, ezért elõzetes engedély kell a légitársaságtól a repülõjegy vásárlásakor és természetesen fizetni kell érte. A Lufthansánál ez 50 euro. Amerikát nem tudom. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Nem nyaralás, valószínûleg odaköltözünk. És még annyit kérdeznék, hogy Amerikánál átszállásnál a csomagok közé beteszik a szalagra a kutyaszállítót benne a kutyákkal ? vagy átviszik õket a másik gépre amire átszállunk?
Minden légitársaságnál más az elõírás a kutyák szállítására. Olaszországba csak érvényes útlevél kell nekik, Amerikába kell még egy külön állatorvosi igazolás a veszettségi oltás érvényességérõl, amit a területileg illetékes hatósági állatorvos állít ki. Egyik helyen sincs karantén. Jó utat!
nézd csak, itt vannak szabályok az amerikai légitársaságoktól: http://www.pettravel.com/airline_rules.cfm

Szülës utän mi a leghamarabbi idöpont amikor utazhatok a picivel is egy hetesen mär lehet vinni repülön? Kell neki utlevél? Nem dugul be a füle vagy ilyesmi?

Hazamegyek szülni Magyarországra és mivel szeretném hogy az apukája lässa mihamarabb jönnék is vissza amint lehet.Olvastam hogy van akire külföldön ,,jött rá" a szülés ök meddig vártak ott ,hogy oldották meg?

Legjobb válasz: Útlevél kell neki. Azt nem tudom, mi a legkorábban ajánlott idõpont az utazásra, de egy pár hetes baba még nagyon védtelen. egy repülõ belsejében meg rengeteg baci és miegymás keringhet...A babák immunrendszere még nagyon fejletlen. Még társaságba se ajánlott vinni 2 hónapos kora elõtt... Az apuka nem tud ideutazni hozzátok???

Útlevél kell neki. Azt nem tudom, mi a legkorábban ajánlott idõpont az utazásra, de egy pár hetes baba még nagyon védtelen. egy repülõ belsejében meg rengeteg baci és miegymás keringhet...A babák immunrendszere még nagyon fejletlen. Még társaságba se ajánlott vinni 2 hónapos kora elõtt... Az apuka nem tud ideutazni hozzátok???
A légitársaságok nem vállalnak utolsó hónapos terheseket, és csecsemõket sem, de a kor változó társaságonként.Eleve ki sem viheted pár hétig a lakásból, csak ablaknál levegõzhet.
Egy hetesen repülõn? Normális vagy? Nem nagyon... Így van, utolsó idõben repülni sem jó, nem is engedik a légitársaságok-és a dokik sem. A felnõttnek is dugul a füle, nem hogy egy csecsemõnek... Szülj inkább kint, miért olyan fontos itthon szülni, ha eddig kint voltál? Nem vagy komplett-már bocs. MAradj ott, ahol vagy, és szülj ott apával.
Egyetértek, felelõtlenség a babával szemben, a hülye járvány pedig csak fokozza ezt. Azt tenném még hozzá, hogy Neked is vigyázni kell magadra, szülés után ne pattogj egy ideig! Gyermekágyas idõszak minimum 2 hét, de 6 kellene igazából... Vedd komolyan, hiszen még sok-sok évig NÕ szeretnél maradni, ugye?
Kérdezd meg a gyerekorvost, orvosodat, házidokit, védõnõt, és ha áldását adja akkor fontold meg. De ha úgy gondolod akkor mennye, de nehéz lesz, és fárasztó. Én 6 hetes voltak az ikreim amikor hazamentünk. 16 óra 3 átszállás, tápszerek, pelenkák tömege, légörvényben. Ez volt 3 hónapja. Szinte végig aludták.
A kérdező hozzászólása: Nem azért utaznék hamar mert annyira felelötlen vagyok, hanem mert minden nap számít hogy az apja láthassa a miután megszületik.Mivel a kölfüldön dolgozik nem repülhet csak ugy el.De ha el is jöhetne sajnos nincs szalonképes rokon akinél elszállásolhatnám..Ugyhogy nem tudom mi legyen:S Köszönöm a válszokat
szia ! 3 hónaposan lehetett elõször repülõvel utaznom a kisfiamnak ! a párom sem látta addig mert õ is külföldön dogozott ! ha az apuka meg te nem vagytok össze házasodva akkor ugye szüléshez kell az apasági nyilatkozat ! az útlevélhez szintén kell az aláírása és beleegyezése ! megteheti a külföldi magyar nagykövetségen a beleegyezõ nyilatkozatot ! azt haza postázza hivatalosan és utána lehet csak elkezdeni az útlevél ügyintézést ! ugye várni kell az anyakönyvi kivonatra is ami ( vidéken ) kb 3-4 hét volt nekünk . úgyhogy egyszerûbb ha az apuka el tud szabadulni legalább egy hétvégére hogy lássa a picit ! ha van kérdésed még válaszolok !
A kérdező hozzászólása: Jajj de jó hogy az utolsó ilyen informált:) ..Ez tényleg eléggé kacifántos..Igazäból a pënzt megigényelni mentem volna haza a pici után szülni..Mivel itt nem jár nekem semmi(Spanyolo.)Otthon sem sok de ha összegzem akkor repjegyek 2 minimum.Meg ez a papir ami kell a szüléshez az is drága lenne mert nálunk itt a konzulátos mindenért pénzt kér minden papírért mint aboltba.(ha nem tudsz fizetni nincs segítség)Nevetséges na mindeggy:S..és akkor plussz az utlevél ugytudom 10000 körül van..és mindenre várnom kell heteket és ki tudja még miröl nem tudok..Nem tudom hogy megérné-e..Nagyon köszönöm a választ..

Mekkora babával lehet menni külföldre tengerpartra nyaralni? Mit vihetek fel a repülőre, mit kell vinnem feltétlenül?

Írjátok le a tapasztalataitokat! El?re is köszi.

Legjobb válasz: Olyan idõsen viszed ahogy neked jó. Mérlegeld, hogy mit tudsz-tudtok csinálni a melegben, sós víz, homok miegymás. Szopiztok vagy tápszert esztek? Ettõl is függ mit viszel fel, mert pl.: üveges bébipapit nem lehet. Errõl legjobb ha megkérdezed a légitársaságot. Írd listát mire lehet szüksége a babának útközben, így semmi nem marad ki.

Olyan idõsen viszed ahogy neked jó. Mérlegeld, hogy mit tudsz-tudtok csinálni a melegben, sós víz, homok miegymás. Szopiztok vagy tápszert esztek? Ettõl is függ mit viszel fel, mert pl.: üveges bébipapit nem lehet. Errõl legjobb ha megkérdezed a légitársaságot. Írd listát mire lehet szüksége a babának útközben, így semmi nem marad ki.

Airberlin repülőre mit nem lehet vinni?

A nagyb?röndbe,amit feladok a csomagtartóba abba lehet vinni szaloncukrot,kisjátékot babának,cigit,öngyújtót,hajzselét,parfümöt,és szalámit?Úgy hallottam semmi féle húsfélét nem lehet vini.Én pick téli szalámit bontatlan állapotba szeretném vinni.Túrórudi,sport szelet,csokikat leehet a b?röndbe rakni?A kézipoggyászt azt tudom.Ott csak a laptop lesz,meg az iratok.

Legjobb válasz: Bõröndben szinte bármit vihetsz(bombát, pokolgépet nem biztos), csak ami törékeny azt jól csomagold be. Honnan vettél airberlin jegyet, úgytudom Mo-ról nem lehet rendelni?

Bõröndben szinte bármit vihetsz(bombát, pokolgépet nem biztos), csak ami törékeny azt jól csomagold be. Honnan vettél airberlin jegyet, úgytudom Mo-ról nem lehet rendelni?
A kérdező hozzászólása: külföldön lett lefoglalva.
honnan utazol AirBerlinnel? én sokszor utaztam már németország-finnország.én vittem mindenfélét csokikat, italokat, öngyújtót, parfümöt, schengenen belül lehet szalámit is vinni. legalábbis tõlem nem vették el. :)
A kérdező hozzászólása: schwechatból indulok

Szeptemberben megyek Angliába és még sohanem nem repültem. Repülőre mit szabad és mit nem szabad felvinni? Pl ilyet h borotva lehet vinni?

Legjobb válasz: A bõröndödbe (amit nem viszel fel a fedélzetre, hanem feladsz a csomagtérbe) minden mehet, borotva is. Értékes dolgokat (fényképezõ, pénz, telefon, ékszer stb.) azonban ide ne tegyél, mert kilopják, és nem vállal érte senki felelõsséget. A kézipoggyászba NEM TEHETSZ: folyadékot, éles dolgokat (pl. borotva, kés, olló), viszont minden értékes holmit ide pakolj, mert ez végig veled marad. Bõvebb info a légitársaság honlapján.

A bõröndödbe (amit nem viszel fel a fedélzetre, hanem feladsz a csomagtérbe) minden mehet, borotva is. Értékes dolgokat (fényképezõ, pénz, telefon, ékszer stb.) azonban ide ne tegyél, mert kilopják, és nem vállal érte senki felelõsséget. A kézipoggyászba NEM TEHETSZ: folyadékot, éles dolgokat (pl. borotva, kés, olló), viszont minden értékes holmit ide pakolj, mert ez végig veled marad. Bõvebb info a légitársaság honlapján.
Szia! Elõszöris én úgy tudom, hogy a legtöbb légitársaságnál max. 20, vagy 23kg.-os lehet a csomagod, amit csomagként viszel. Ebbe kell belerakni a borotvát, a kis ollót, a tisztasági szereket, ruháidat, stb.... Kézipoggyászként vihetsz magaddal kisbõröndöt, vagy valami ilyesmit max. 10 kg.-ig. (Legalábbis a Malévnál így van.)De kézipoggyászként a fedélzetre nem vihetsz fel sem szúró-vágó eszközt, sem joghurtot, vagy üdítõt, úgy tudom még szenvicset sem. Minden ilyesmit kapsz a gépen. Tehát csak azt vidd magaddal a fedélzetre, ami nagyon szükséges. A többit tedd a bõröndödbe és akkor nem lesz gáz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos információkat:)
Igen, az nagyon fontos, hogy folyadékot nem vihetsz fel, de pl. kozmetikai szert felvihetsz magaddal (a legtöbb helyen), abban lehet folyadék is, ahhoz kérni kell egy átlátszó kis zacsit, és abba kell tenni, ezt meg is nézik becsekkoláskor.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!