Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet repülőn (34 db)

Mit lehet a repülőn vinni?

Nemsokára Japánba megyek, az lenne a kérdésem hogy mit vihetek és mit nem a repül?n ja és meg van e szabva hogy mekkora súlyú lehet a táska, b?rönd?

Legjobb válasz: Személyenként 20 kg-os csomagot lehet feladni, kézipoggyászként 2 kg-osat. Folyadékot nem lehet felvinni, csak meghatározott ml-t és az Õ zacskójukban lezárva. Javaslom, hogy nézd meg ezeket az oldalakat: http://www.malev.hu/bp/hun/I%5FCUSTOMERBAGGAGE/ http://www.airportdebrecen.hu/poggyasz http://www.airportdebrecen.hu/hasznos-tanacsok Persze nem árt telefonon érdeklõdni, hogy Japánba mit lehet bevinni és mit lehet kihozni :)

Személyenként 20 kg-os csomagot lehet feladni, kézipoggyászként 2 kg-osat. Folyadékot nem lehet felvinni, csak meghatározott ml-t és az Õ zacskójukban lezárva. Javaslom, hogy nézd meg ezeket az oldalakat: http://www.malev.hu/bp/hun/I%5FCUSTOMERBAGGAGE/ http://www.airportdebrecen.hu/poggyasz http://www.airportdebrecen.hu/hasznos-tanacsok Persze nem árt telefonon érdeklõdni, hogy Japánba mit lehet bevinni és mit lehet kihozni :)
A táska súlyát az utaztató légitársaság szabja meg. Így érdeklõdni kell arról, hogy mennyi is az annyi. Jellemzõen kettõ bõrönd, egyenként 20 kg, és ha jól tudom a három értéke (hossz, magasság, szélesség) nem lehet több 155 cm-nél. Amire figyelni kell: ha turistaként mész, akkor az útlevél érvényessége a visszautat követõ hat hónapig legyen érvényes, és szükséges visszaúti repülõjegy. Fontos még, hogy - ha turistaként mész - akkor tudj igazolni vagy bemutatni napi kb. 300 dollárnak megfelelõ mennyiségû pénzt (bankszámlaigazolás angolul a fedezetrõl, vagy ekkora mennyiségû kp.) ezt is kérhetik. Amúgy belépéskor nem igazán van nagy macera. Ha turistaként mész és kinn sokat utazol nagy távon, feltétlen vegyél Japan Rail Pass-t, megéri! Amúgy jó utat, szép lesz :)
Úgy tom, sós mogyit, mûanyag kést nem lehet, emrt csak fémtárgyakat engedélyeznek.

Mit lehet felvinni a repülőre?

Svédországba megyek dolgozni, de nem ültem még repül?n, így nem igazán tudom, hogy mit és mennyit lehet felvinni! Cigit lehet vinni? Azt is láttam a MALÉV honlapján, hogy a poggyász max 20 kg lehet, a kézipoggyász pedig max 10. Akkor mi a különbség a kett? között?

Legjobb válasz: ès ki fizeti meg ha felvágják a böröndöt? mi ha értékes dolgot, pl kari ajándékokkal teli börönd(értéke nem nagy, de a fa alatt elég szar ajándék nélkl állan) viszünk, be tekrtetjük ilyen csomagolkkal a reptéren, ilyenkor igen magas biztosítás van rajat és a csomag dobálok nem törik fel mert a biztosító társaság rajtuk veri le a port. mikor beérkezel a reptérre, akkor be kell checkkolnod. monitoron látod hogy a te járatodat melyik pultnál chekkolják. ennél a pultnál kell a poggyászt leadni, csak a kßezi marad nálad. itt kapod meg a beszálló kártyádat is amin ha fapados nem lesz rajta ülés szám csak a kapu ahol beszállasz, a nem fapadosok ilyenkor adjßak az ülés-hely számot ahol ülni fogsz, itt azt is megkérdezik jobb esetben hogy akarsz e ablak mellé ülni. zután mész be az ellenörzésre ahol az elöttem leírtak szerint lehet a kézipoggyászodban dolgok.

ès ki fizeti meg ha felvágják a böröndöt? mi ha értékes dolgot, pl kari ajándékokkal teli börönd(értéke nem nagy, de a fa alatt elég szar ajándék nélkl állan) viszünk, be tekrtetjük ilyen csomagolkkal a reptéren, ilyenkor igen magas biztosítás van rajat és a csomag dobálok nem törik fel mert a biztosító társaság rajtuk veri le a port. mikor beérkezel a reptérre, akkor be kell checkkolnod. monitoron látod hogy a te járatodat melyik pultnál chekkolják. ennél a pultnál kell a poggyászt leadni, csak a kßezi marad nálad. itt kapod meg a beszálló kártyádat is amin ha fapados nem lesz rajta ülés szám csak a kapu ahol beszállasz, a nem fapadosok ilyenkor adjßak az ülés-hely számot ahol ülni fogsz, itt azt is megkérdezik jobb esetben hogy akarsz e ablak mellé ülni. zután mész be az ellenörzésre ahol az elöttem leírtak szerint lehet a kézipoggyászodban dolgok.
èn a csomagolást azért ajnánlom mert pár eurért biztosítva van a csomag, mindenre külön, mind a böröndre mind a benne lévö dolgokra és több ezer euroig. persze elég gáz ha vámon megállítanak, de jobb mint ha egy egész nyaralás vagy egy ünnep tönkre megy. én egy sima hazautkor nem csomagoltatok, vagy pl a párom minde héten szinte utazik aztán két alsó gatya meg egy öltöny miatt nem csomagoltat, és sajan fel kell adni mert kéziben nem vihet fel borotvahabot meg fogkrémet, így muszály feladnia.
én müanyag gyorskötözõvel zárom le a zippzár behúzóján lévõ lyukba fûzve, így nem kell drasztikusan felnyitnyiuk, de viszont biztonságba is tudom a cuccaim a kiváncsi szemek elõl
felvihettem fogkrémet kézipoggyászban, mert csak 75 ml-es volt. parfümmel ugyanez történt. viszont barátnõmét kidobták. krémet is vihettem, úgyhogy jól oda kell figyelni, és minden megoldható.
Amerikába utazik az öcsém.Vinne ki magyar pirospaprikát mennyit vihet ki?Én szeretnék neki venni olyan fém cigarettatartót azt felviheti a gépre?

Mivel lehet egy 10-11 hós babát repülőn lefoglalni? Kb 3-4 órás útról lenne szó. Egyáltalán ő hogyan szállítható? Kap gyerekülést vagy nekem kell őt fognom?

Le és felszállásnál ugye bedugul az ember füle, picim már nem szopizik, mi van ha nem akar épp akkor inni és megijed a fül bedugulástól?

Legjobb válasz: Szia mi májusban utaztunk repülõn akkor 15-hós lányommal nekünk végig hisztizte az utat amúgy se egy egyhelyben maradó gyerkõc.Én vittem neki egy két játékot rágcsálni valót ami kicsit könnyített az helyzeten.Szerintem õket még nem zavarja a fülbedugulás vagy az ingadozás de ki tudja. Az öledbe kell venni adnak egy plussz biztonsági övet amivel magadhoz kell csatolni.Jó utat nektek

Szia mi májusban utaztunk repülõn akkor 15-hós lányommal nekünk végig hisztizte az utat amúgy se egy egyhelyben maradó gyerkõc.Én vittem neki egy két játékot rágcsálni valót ami kicsit könnyített az helyzeten.Szerintem õket még nem zavarja a fülbedugulás vagy az ingadozás de ki tudja. Az öledbe kell venni adnak egy plussz biztonsági övet amivel magadhoz kell csatolni.Jó utat nektek
Nem, nem kap gyerekülést, az öledben kell lennie, csak így tudják bekötni. Mi most utazuk 2, 5 órás útra októberben 19 hós kisfiammal, õ sem kap külön helyet, velem lesz. Háát, lekötni? Én veszek neki egy új játékot, amit csak ott adok neki oda...ez be szokott jönni. Egyébként abban reménykedek, hogy aludni fog, mi 23.35-kor megyünk....:(( és hajnali fél 5-kor vissza.
Utaztatható, de nem kap gyerekülést, hanem az öledben kell üljön bekötve. A füldugulás az egy kicsit gázos, mert fájdalmas is lehet a picinek ilyenkor valamit szopogatni kell és elvileg elmúlik. Ha éhes, akkor meg sztem ott is enni fog, ettõl nem kell félned, a füldugulás csak addig tart amíg eléri a gép a repülési magasságot, meg ereszkedésnél, de az nem sok idõ. Jó utat!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Kislányom elég izgága az utóbbi idõben, és nehéz vele egy helyben maradni. Néha az autóban is elkezd hisztizni, nem akar a babaülésben megmaradni.. Szóval emiatt tartok tõle, hogy rázós utunk lesz.. Na de remélem a legjobbakat! Utolsó, neked lehet priviben írni? Csak mert nincs ott a lehetõségek között.
Most már lehet! :) írj nyugodtan!

Skóciában Glasgowból mivel lehet eljutni a 200km-re lévő Aberdeenbe? Megy repülő?

Legjobb válasz: Én jártam Skóciában, a belföldi közlekedést busszal oldottuk meg, sokkal olcsóbb, gyorsabb is. A glasgow-i pályaudvarról eléred Nagy-Britannia szinten minden pontját. A pályaudvar nagy, rendezett, bent van a belvárosban, vannak széfek a csomagoknak. A skót sofõrök szeretnek hajtani, szóval gyorsan letudják az utat, ráadásul gyönyörködhetsz Midlothanban és a Highland-ben. Mi az utakat mindig jó elõre lefoglaltuk neten. Edinburgh-Inverness jegy valami 3 vagy 4 fontba került. Szóval nagyon olcsó, ha idõben lépsz. Távolsági buszt elõre kell foglalni neten, a sofõrnél van egy utaslista, amit leellenõriz, te pedig viszed a kinyomtatott jegyet, de ezt nem kérik el -amennyiben nincs kavar-, csak a neved pipálják ki.

Én jártam Skóciában, a belföldi közlekedést busszal oldottuk meg, sokkal olcsóbb, gyorsabb is. A glasgow-i pályaudvarról eléred Nagy-Britannia szinten minden pontját. A pályaudvar nagy, rendezett, bent van a belvárosban, vannak széfek a csomagoknak. A skót sofõrök szeretnek hajtani, szóval gyorsan letudják az utat, ráadásul gyönyörködhetsz Midlothanban és a Highland-ben. Mi az utakat mindig jó elõre lefoglaltuk neten. Edinburgh-Inverness jegy valami 3 vagy 4 fontba került. Szóval nagyon olcsó, ha idõben lépsz. Távolsági buszt elõre kell foglalni neten, a sofõrnél van egy utaslista, amit leellenõriz, te pedig viszed a kinyomtatott jegyet, de ezt nem kérik el -amennyiben nincs kavar-, csak a neved pipálják ki.
busszal 10 font- 2 és fél óra!
Szia! Láttam elég rég kérdeztél, de azért remélem még olvasod. Aberdeenben élsz??

Mit lehet felvinni a repülőre?

Most fogok először repülővel utazni, de nem tudom, hogy mit szabad és mit nem felvinni a repülőre.

Legjobb válasz: ne vigyel kest, ollot, folyadekot se ( max 100ml-es uvegben es ebbol is max 10 db-t. Most ennyi ugrtt be, ha valami kerdesed van irj csak:) Ja es a biztonsagi ellenorzes utan mindent megvasarolhatsz a repteri boltokban, azoka nzgodta felviheted.

ne vigyel kest, ollot, folyadekot se ( max 100ml-es uvegben es ebbol is max 10 db-t. Most ennyi ugrtt be, ha valami kerdesed van irj csak:) Ja es a biztonsagi ellenorzes utan mindent megvasarolhatsz a repteri boltokban, azoka nzgodta felviheted.
Ami éles, azt akkor viheted fel, ha a pengéje 6 cm-nél rövidebb, folyadékot nem vihetsz fel ( kivéve: lásd elõzõ válasz). A többi tiltott tárgy az nagyrészt a józan ész határán kívülálló tárgy: robbanószer, fegyver, stb.
Ha babával mész akkor miatta több folyadékot vihetsz mint az általános szabály.

Mi lehet ez a furcsa, nagyon mély, alig hallható, mégis erőteljes zúgás, amit már napok óta hallok késő éjszakánként? Mintha egy repülő zúgna a házunk felett, de se nem közeledne, se nem távolodna, hanem mindig egyenletesen zúgna.

Budapesten a XI. kerületben lakom, és már 3. éjszaka, hogy érzem. A hallható tartomány és az infrahangok határán lehet, mert bár alig hallani, mégis úgy érzem, hogy a dobhártyám majd beszakad olyan erősen remeg.

Legjobb válasz: Nekem a számítógép hangszórója produkál idõnként éjjelenete (valószínûleg nappal is csak akkor a háttérzaj miatt nem hallani) egy alig hallható frekvenciájú zúgást, akkor is ha áramtalanítva van. Újat kellene már venni.

Nekem a számítógép hangszórója produkál idõnként éjjelenete (valószínûleg nappal is csak akkor a háttérzaj miatt nem hallani) egy alig hallható frekvenciájú zúgást, akkor is ha áramtalanítva van. Újat kellene már venni.
Házban valaki nem vett új keringetõ-szivattyút a központi fûtésébe? A csõ+víz+fal viszi a hangot ám rendesen.
Ha panelben laksz, akkor eléggé valószínû, hogy a világító aknában vagy a szellõzõ rendszerben fütyül a szél - azok keltenek ilyen nagyon mély, alig hallható hangot, amit a beton remekül közvetít. Az összeesküvés elméletekre meg inkább több szót nem is vesztegetek, annyira röhejesek :)
Igen, egyértelmû - hallasz egy hangot, az biztos az UFO-k mûve :D
En par napja kezdtem el hallani ezt a hangot, Budapest 1.keruleteben lakom. Ejjel, nappal kb 8 perces intervallummal, bar ez neha hosszabb. Kizartnak tartom hogy szellozo berendezes vagy miegyeb okozna a zajt. Kifejezetten az egbol jon, nagyon eros. Maga a hang valoban sokszor epphogy hallhato de szinte faj tole a dobhartyam. kb 4 eve itt lakom es pont dec 25 hajnalban hallottam eloszor ezt a hangot, ami sok kivalto okot mar eleve kizar. Gondoltam a katonai repuloktol kezdve mindenre de semmi sem magyarazza meg, masra nem tudok gondolni mint hogy valami termeszetfeletti vagy foldonkivuli dologrol van szo.
sokszor meglepõen egyszerû, semmitmondó dolgok okozzák a megmagyarázhatatlan zajokat. Például egy nemrég berakott, ám bizonyos ponton rosszul záró bejárati ajtó, ami valahol ellenpólust találva huzatot gerjeszt a lépcsõházban. csak egy pici lyuk, és mekkora galibát okoz. Ehhez persze az is kell, hogy szél legyen. Ha van gázvezeték-hálózat végpont a környéken (nem hiszem, hogy lakott területen van ilyen, de elképzelhetõ, hogy egy távolabbi helyen van és hallani), az is okozhat ilyet, amikor elégetik a gázfelesleget. De a legkézenfekvõbb egy nemrég felszerelt bolti hûtõ, annak is a ventilátora. Nagyon zavaró tud lenni! Érdemes lenne körüljárni a környéket.
#6: Hááát.... -Reklamálsz a fûtõközpontosoknál -Szabotálod a fûtõközpontot kézigránáttal, síppal, dobbal, nádihegedûvel. -Befogod a füled, vagy felhangosítod a tévét. Sajnos kb. ennyi. Ebbõl az elsõ és a harmadik a legális és attól nem is fázol. :)
A kérdező hozzászólása: 4-es zseniális: pár hete csináltak valamit a hõközpontban. Csak azt nem tudom mit tehetnék ellene.
http://en.wikipedia.org/wiki/Taos_Hum remélem, ez a forrás Butcher cica igényeinek is megfelel
"Kifejezetten az egbol jon" "pont dec 25 hajnalban hallottam eloszor ezt a hangot, ami sok kivalto okot mar eleve kizar." "Gondoltam a katonai repuloktol kezdve mindenre de semmi sem magyarazza meg, masra nem tudok gondolni mint hogy valami termeszetfeletti vagy foldonkivuli dologrol van szo." Semmi nem magyarázza meg szerinted (azaz nincs elég tudásod/adatod hozzá, hogy magyarázatot találj), tehát természetfeletti vagy földönkívüli dolog. http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_ignorantiam http://hu.wikipedia.org/wiki/Vágyvezérelt_gondolkodás Hogy a kérdéshez is hozzászóljak: a mi lakóházunkban az internetszolgáltató egyik eszközében csapágyas lett a ventilátor. Annak pont ilyen hangja volt. Csak éjszaka hallatszott, mert nappal elnyomták a környezeti hangok.

Miket lehet vinni a repülőn a bőröndben?

Lehetnek benne ilyenek,mint pl.:sampon,tusfürd?,dezodor stb.?

Legjobb válasz: A feladottba mehet minden hétköznapi dolog, a kézipoggyászba szúró- és eszközök nem, illetve folyadékok csak kis mennyiségben.

A feladottba mehet minden hétköznapi dolog, a kézipoggyászba szúró- és eszközök nem, illetve folyadékok csak kis mennyiségben.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm! :)
tusfürdõ sampon egyaltalán nem lehet és a gépre fel dezodort se és egyéb kenhetõ vagy folyékony tubusos dolgokat sem lehet vinni, és értelemszerûen szúró eszközöket sem üdítõt azt fel lehet vinni

A repülőn a feladott bőröndöt hogyan nézik át és mi lehet benne?

A feladott poggyászt csak átvilágítják vagy ki kell nyitni?

Legjobb válasz: A feladott poggyászba minden vihetõ, a robbanószereket, fegyvereket, és egyéb veszélyes dolgokat kivéve.

A feladott poggyászba minden vihetõ, a robbanószereket, fegyvereket, és egyéb veszélyes dolgokat kivéve.
"A feladott poggyászt csak átvilágítják vagy ki kell nyitni?" Ha gyanúra okot adó dolgot láttak benne, kinyittatják. "Pl. vihetek egy üveg bort vagy piros paprikát (ajándékba)?" Igen. "És hajszárítót, epilátort is a feladott poggyászba kell tenni?" Szerintem nem tiltja semmit, hogy felvidd ezeket a fedélzetre, de mindig az adott légitársaság szabályzata az irányadó. (Úgy tudom, borotvát már a pengéje miatt nem vihetsz fel.)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Olvastam a szabályzatot, de azt nem olvastam, hogy borotvát nem vihetek, de ezt nem tartom valószínûnek. Gondolom minden férfi borotvával utazik, valahogy csak el lehet vinni.
Az elektromos kütyükkel vigyázzál, hogy ne legyenek feltöltve. Nagybátyám járt úgy, hogy a fogkeféje nem volt teljesen lemerítve így az benyomódott és elkezdett mûködni. Nem rakták fel a gépre, mert át kellett vizsgálniuk (mivel bomba gyanus volt). Szegény egy hét múlva kapta meg a bõröndöt.
Borotva a feladott bõröndben bármilyen szállítható. A kézipoggyászban pedig csak az eldobható fajta.
Off: A bort rendesen csomagold be, nagyon dobálják a bõröndöket. Szerintem nem árt, ha viszel buborékos zacskót is, és abba beletekered, majd a ruhák közé rakod.

Másfél évesemmel megyünk repülő útra, mit lehet vinni fapadosra?

Folyadékot ugyan úgy csak a reptéren vásároltat lehet felvinni? ill rágcsálni valót? néztem a honlapjukat, de nem találtam erre utalást!

Legjobb válasz: Ami a babának kell folyadék, azt felviheted.

Ami a babának kell folyadék, azt felviheted.
Szerintem is felengedik a babaholmikat, max annyi lesz, hogy az ellenõrzõ kapuknál megkérnek, hogy vagy te vagy a pici igyon bele a vízbe(elõvigyázatosság). Minket simán átengedtek tavaly. Jó nyaralást!
Babának lehet vinni folyadékot is, bébiételt is, viszont lehet, hogy bele kell kóstolnod. Eddig nekem 3x kellett belkóstolnom, legutoljára a felbontatlan vízbe is. Amit én szoktam vinni: Kulacsában víz, felbontatlan babavíz, 1-2 üveges bébikaja, zsemle vagy keksz rágcsálni és milupa folyékony bébi ételt. (ezt most próbáltuk ki elõször és nagyon bevált, sokkal egyszerûbb, mint kanalazgatni és a babám is szereti.) Õ most 15 hós. Egy kicsit mindig többet viszek magammal, hátha késés van vagy ilyesmi, noha ebben a korban végül is már lehet neki venni is valamit bent.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!