Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet penészes (19 db)

Mi baj lehet abból, ha valaki nagyon penészes kenyeret evett meg és mit lehet tenni, hogy ne legyünk betegek tőle?

Legjobb válasz: Utólag már nagyon semmit sem lehet tenni, de 99%, hogy a szervezeted teszi a dolgát és semmi bajod sem lesz belõle. A penész egyébként is inkább belégzés útján, hosszú idõn keresztül okoz megbetegedéseket.

Utólag már nagyon semmit sem lehet tenni, de 99%, hogy a szervezeted teszi a dolgát és semmi bajod sem lesz belõle. A penész egyébként is inkább belégzés útján, hosszú idõn keresztül okoz megbetegedéseket.
Már semmit nem tudsz csinálni ha már megetted. Ahogy elõttem írták, majd a szervezeted megoldja. A gond inkább akkor lett volna ha allergiás lennél a penészre. Vagy súlyos asztmát okozna a penész..Ha allergiás vagy asztmás lennél rá, akkor a kérdést már nem tudtad volna kiírni, mert útban lennél a kórházban,
Mx. egy kis hasmenés esetleg.Én is jártam már így, de nem volt nagyon penészes a kenyér.Ha már nagyon penészes, az egyrészt látszik, másrészt nagyon érzõdik az ízén, akutya sem enné meg.
Nyugi, nem halsz bele! Láttam egyszer egy gazdag embert olyannyira penészes kenyeret enni, hogy az már nem csak szürke, de narancssárga is volt egyben... Éhes volt, és nem volt más ehetõ a közelben, nem is akart elmenni venni mást, nem is akarta, hogy mi vegyünk neki valamit, kicsit kihívásnak érezte, és volt is kedve megenni... Nézni is szörnyû volt, de megette, és semmi baja nem lett. :)

Egy hetes kisbaba anyukaja vagyok. Szoptatok. Az erdekelne hogy mit lehet enni? Lehet-e enni peneszes sajtokat es nem pasztorizalt sajtokat, lagy sajtokat?

Azt tudom hogy nem lehet enni olyan etelt ami puffaszt, de azok az ellelmiszerek amik tiltva vannak terhesseg alatt, lehet-e enni ujra?

Legjobb válasz: Szia! Lehet enni sajtokat, arra figyelj, hogy a babák hasa könnyen fájhat a túl sok tejtermékbeviteltõl, akkor csökkenteni kell a fogyasztást. A mennyiség attól is függ, hogy hányszor eszik és mekkora a babád. A napi mennyiség elvileg - bár ez igencsak függ attól, hogy mennyire tápláló a tejcsid - testsúlykg-onként 150 ml. Vagyis egy 3 kg-s babánál 450 ml. De ne ezt nézd, hanem azt, hogy szépen gyarapodjon. Ha van mérleged, mérd meg olyan 3-4 naponta a babót. Sok boldogságot a babádhoz.

Szia! Lehet enni sajtokat, arra figyelj, hogy a babák hasa könnyen fájhat a túl sok tejtermékbeviteltõl, akkor csökkenteni kell a fogyasztást. A mennyiség attól is függ, hogy hányszor eszik és mekkora a babád. A napi mennyiség elvileg - bár ez igencsak függ attól, hogy mennyire tápláló a tejcsid - testsúlykg-onként 150 ml. Vagyis egy 3 kg-s babánál 450 ml. De ne ezt nézd, hanem azt, hogy szépen gyarapodjon. Ha van mérleged, mérd meg olyan 3-4 naponta a babót. Sok boldogságot a babádhoz.

Új házba költöztünk és minden penészes és büdös. Mivel lehet eltüntetni?

Nagy a páratartalom, és nem lehet szell?ztetni.

Legjobb válasz: "Lehet kapni kimondottan penészölõ tisztítószereket. De ha, mint írod, nem tudsz szellõztetni, akkor úgy is visszajön és költhetsz rá jó sokat." Melyeknek a legfõbb összetevõje a Nátrium-hypoklorid, aza a közönséges hypo, kb. a tizedébe kerül. Alapos hypózás után Ceresit vagy egyéb más párátlanító használata javasolt.

"Lehet kapni kimondottan penészölõ tisztítószereket. De ha, mint írod, nem tudsz szellõztetni, akkor úgy is visszajön és költhetsz rá jó sokat." Melyeknek a legfõbb összetevõje a Nátrium-hypoklorid, aza a közönséges hypo, kb. a tizedébe kerül. Alapos hypózás után Ceresit vagy egyéb más párátlanító használata javasolt.
Lehet kapni kimondottan penészölõ tisztítószereket. De ha, mint írod, nem tudsz szellõztetni, akkor úgy is visszajön és költhetsz rá jó sokat.
Mi az, hogy nem lehet szellõztetni? Nincs ablak??? Egyébként két dolog lehet. Ha albérlet, akkor baromi gyorsan elköltöztök, fõleg ha kisbabátok van, mert megbetegítheti. Ha saját, akkor elõször is szellõztettek és mindenhol kezelitek a penészt hypóval vagy szavóval. Aztán befûtötök, de valahol egy kis ablakot nyitva hagytok, hogy szellõzzön a ház. Nem túl gazdaságos, de azért ki lehet bírni. Esetleg beszereztek egy páramentesítõt. Aztán kivizsgáltatjátok, mitõl vizes a ház. Ez tavasszal aktuális. Két opció lehet, vagy a falak hõszigetelése rossz, ebben az esetben kívülrõl le kell szigetelni, vagy alulról vizesedik, ebben az esetben alulról kell szigetelni. Az is lehetséges, hogy mindkettõre szükség lesz, ebben az esetben nyár elején szigeteljétek alulról, és ha kiszáradt, nyár végén oldalról.
Ezt már én is hallottam egy új építésû házzal kapcsolatban. Ott egyszerûen elszúrták már a tervet, nem tervezték meg rendesen a lakások szellõzését. Remélem nálatok nem ez az oka. Keressetek szakembert, és valami egyedi szellõztetést találjatok ki. Vagy ha más lakás is hasonló, akkor menet közös képviselõhöz, és a többit intézze a beruházóval vagy az építtetõvel.
Sajat vagy berelt lakas? Ha az utobbi, akkor inkabb keressetek masikat, mivel szelloztetni nem tudsz, igy amikor vegyszert hasznalsz, mar a sajat egeszsegednek is artasz, s nem beszelve arrol, hogyha baba is van...
Valahol csakbemész a lakásba. A levegõ is ott "közlekedik". Elektromos páramentesítõ mert a ceresit ott már kevés és a penészt kezelni kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek! Szerintem a konyha a kiinduló gócpont, mert a pincében van, és nincs ablaka(de van ajtaja :) ) És rossz a páraelszívó A fürdõszobában is vastagon áll a penész. Már egy üveg domestost elhasználtam. De még maradtak túlélõk


Mit lehet tenni penészes bőrkabáttal?

Van egy drága pithon kabátom, ami penészes lett a szekrényben. Az újjában a bélés is penészes! ki szabad mosni? Mit tenne vele a mosógép? Ha mosható ilyensmi, akkor hány fokon és milyen programmal? Kérlek segítsetek! Kétségbe vagyok esve!

Legjobb válasz: Vidd el egy tisztítóba! Ott tudják, hogy mit kell tenni ilyenkor. Meg azt hiszem nekik erre való tisztítószereik is vannak.

Vidd el egy tisztítóba! Ott tudják, hogy mit kell tenni ilyenkor. Meg azt hiszem nekik erre való tisztítószereik is vannak.
Vizzel higitott, konyhasó és szalmiák vegyülettel tisztítható. A tisztítás után hagyjuk megszáradni. De vigyázat! A tisztítás elõtt, olyan belsõ területen, ami nem látható, a színproba ajánlott.

Mitől lehet penészes a tűzfal? Mit tudok csinálni, a leírt módszerrel visszatérhet vagy sem? Olvass:

Kb 35-40 éves házban lakom, lakótelep, a falak házgyári anyagokból vannak ( nemcsak panel, tégla is van benne). Több mint 20 éve lakom itt , eddig sose volt penész! Az utóbbi pár hónapban kerülhetett oda, mert előtte mozgatva volt a bútor és nem volt! Bár nem tudom mennyi idő amíg kialakul a penész????? A ház szélén van a lakásom, a szoba mindkét oldalán tűzfal van L alakban! Ezeken a falakon alakult ki végig a penész végig a szekrénysor, az ülőgarnitúra stb háta mögött!!! Nem csak foltokban van, hanem a bútorok mögött teljes vastag rétegben szürke penészes a fal. A szekrények mögött a tetejétől az aljáig belepte a falat. Itt a gyakorin találtam a kérdések közt megoldást, hogy a legjobb rá ha hypót spriccelek. A szoba egyik fele kész. Szerintetek tartósan leszámoltam a penésszel ezzel a módszerrel? Ha kellenek képek rakok fel! Mi lehet az oka, hogy pont a tűzfalak mentén (tapétán) alakult ki? Egy szakember milyen módszerrel távolítja el? Muszáj e leverni a falat és újravakolni? Vagy megöli a penészt a hypó, amikor ráspriccelek azokra a helyekre ahol van és elég, ha a nyáron lefestem? Tudtok e olyan fórum oldalt ahol spec. ebben a témában lehet bővebben írni-kérdezni? Minden tanács, válasz jöhet! Még valami, kell-e ilyenkor szólni a közös képviselőnek, vagy a magam dolga eltüntetni a penészt? (A lakás saját, társasház.)

Legjobb válasz: csak az ok megszüntetése után tûnik el a penész. a hypo és más festék vagy vakolat adalékok addig tüntetik el a penészt, amíg a gombaölõ szer le nem bomlik.a penész gomba spóra ott van a levegõben mindenhol, csak a körülményektõl függ, hogy kialakul vagy sem. kedvez neki a pára és nedvesség.vagy vizes a falad, vagy lecsapódik a pára-nem mozog a levegõ.ha esetleg ablakot cseréltél, akkor a pára a gond; vagy vizesedik a fal. a pára ott csapódik ki, ahol a fal a harmatponti hõmérsékletet alá hûl.

csak az ok megszüntetése után tûnik el a penész. a hypo és más festék vagy vakolat adalékok addig tüntetik el a penészt, amíg a gombaölõ szer le nem bomlik.a penész gomba spóra ott van a levegõben mindenhol, csak a körülményektõl függ, hogy kialakul vagy sem. kedvez neki a pára és nedvesség.vagy vizes a falad, vagy lecsapódik a pára-nem mozog a levegõ.ha esetleg ablakot cseréltél, akkor a pára a gond; vagy vizesedik a fal. a pára ott csapódik ki, ahol a fal a harmatponti hõmérsékletet alá hûl.
Gyanús, hogy a bútormozgatással van egy kicsit összefüggésben a dolog! Biztos, hogy ugyanoda kerültek vissza a bútorok, mint elõzõleg? Ha mondjuk nagyobb volt eddig a fal és a bútor közti rés jobb volt a szellõzés talán! Sajnos az is furcsa, hogy a bútorok teljes terjedelmében megjelent! Biztos, hogy a bútorok hátulját is le kellene pucolni valami gombaölõ anyaggal, ezen kívül jó lenne meggyõzõdni arról is, hogy a tûzfal másik oldalán történt-e mostanában valami változás, akár a szomszédos ház szempontjából!

Beépített szekrényben kiömlött víz miatt penészes lett a padlószőnyeg mit lehet tenni?

Tehát nem állandó vizesedés miatt van. Ott megy a klíma kifolyó csöve és eldugult ,majd az illesztésnél eresztett. Ez kb egy hónapja volt.Akkor észrevettem,hogy vizes lett,ezért raktam oda edényt,de úgy néz ki,hogy ami ott volt ott kartondoboz annak az alja is felvizesedett a benne lév? könyvekkel együtt. Sajnos a doboz ott maradt akkor, most vittem ki. Azóta a terület nem kap vizet.
Ha nem túl kényes az anyaga a ruhának, akkor próbáld meg ecetes vízzel.
A kérdező hozzászólása: ecetes víz, csak ecet, só, citromlé, domestos és semmi. szóval csak a kuka segít.
A kérdező hozzászólása: de azért köszi
domestos után tuti nincs benne penész, ha gondolod festsd be vmi sötét színûre.

Penészes a fugám. Mivel lehet kitisztítani?

Legjobb válasz: Próbáld meg hypoval.Töményen.

Próbáld meg hypoval.Töményen.
Domestos. Ha ez nem segít és szilopaszton van a pénész, akkor kivágni és újra cserélni.
Szia! Nekem a cif súrolókrém nagyon jól bevált.
Szia! ULTRA SZAVÓ!!Tegnap próbáltam ki. A világoskék fuga a fürdõben nagyon csúnya volt. Lefújtam ultra Szavóval. Tök jó, súrolás nélkül leszedte. Mondjuk még egyszer megismétlem mert nem 100%-os, inkább 80. És csak rajta kell hagyni. De már régóta el volt színezõdve és pikk-pakk leszedte. Le a kalappal elõtte!!!
Domestos Fehérítõ (fehér dobozos) Nekem az vált be
Én is az Ultra Szavó-ra szavazok. Találomra vettem, meg éppen csak az volt a tecsóban ilyen fújósból, de mindenrõl leszedte a penészt (fal, fuga, ablak). A falról le sem kellett törölni utána. Biztos a sima hypo is legalább ilyen jó, de sokkal egyszerûbb lefújni és aztán egy vizes ronggyal lemosni, mint súrolgatni naphosszat.
A legdrasztikusabb a hagyományos fugánál: ha fehér a tetthely, akkor finom csiszolóvászonnal dörzsöld ki MINDEN CENTIJÉT, aztán ecetet neki...! Ha színes, akkor ugyanez és festés csíkonként...
szia használj domesztoszt!!! vagy hipot! vagy kapard le!!!
chemocid penész eltávolító.enyhén hipó illatú áttetszõ folyadék.

Cserepes virág földje mitől lesz felül fehér, mintha penészes lenne? Mit lehet tenni ellene?

Legjobb válasz: sajnos sok boltban kapható virágföld ilyen lesz .Szerintem ha a locsolás után ,ha kiszárad a föld .Én mindig sima fekete földdel összekeverem a virágföldet ,és abba ültetek .Azóta nincs ilyen problémám .

sajnos sok boltban kapható virágföld ilyen lesz .Szerintem ha a locsolás után , ha kiszárad a föld .Én mindig sima fekete földdel összekeverem a virágföldet , és abba ültetek .Azóta nincs ilyen problémám .

A mosógép penészes gumiját mivel lehet tisztítani? Ecet, domesztosz nem vált be.

Legjobb válasz: tudodmit fogt a domesztoszt meg egy rossz fogkefét és sikáld meg vele azt ucu neki egy 60 fokos teljes mosószeradagosprogram öblítõ nélkül

tudodmit fogt a domesztoszt meg egy rossz fogkefét és sikáld meg vele azt ucu neki egy 60 fokos teljes mosószeradagosprogram öblítõ nélkül
Szia! Én SAVO-val hoztam rendbe.
Ecettel semmi esetre se! Domestos hígított hypo
És a penész belegyökerezett a mûanyagba teljesen eltûntetni nem lehet.
mosogatógép tisztítóval
SAVO SAVO SAVO SAVO SAVO SAVO SAVO SAVO


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!