Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet mikor először kezd (8 db)

Mikor éreztétek először a baba mozgását? és ehhez képet mikor lehet kívülről, kézzel is érezni?

Legjobb válasz: Az elsõ 15-16 hét között volt (elsõ baba, mellsõ fali lepény, vékony hasfal), egy nagyon kellemes, felszálló buborékszerû vmihez emlékeztetett, de tudtam, hogy õ az. Rendszeresen a 18-19. héttõl érzem. Hogy kívülrõl, kézzel mikor lehet? Szerintem olyan 24. héttõl, de függ a méhlepény tapadásának helyétõl, a hasfal vastagságától... Utána pedig egyfolytában érezni, látni szabad szemmel, hogy hogy dugja ki a lábait, kezeit... 35+2 hkm

Az elsõ 15-16 hét között volt (elsõ baba, mellsõ fali lepény, vékony hasfal), egy nagyon kellemes, felszálló buborékszerû vmihez emlékeztetett, de tudtam, hogy õ az. Rendszeresen a 18-19. héttõl érzem. Hogy kívülrõl, kézzel mikor lehet? Szerintem olyan 24. héttõl, de függ a méhlepény tapadásának helyétõl, a hasfal vastagságától... Utána pedig egyfolytában érezni, látni szabad szemmel, hogy hogy dugja ki a lábait, kezeit... 35+2 hkm
17 hetesen éreztem elsõ alkalommal, 18 és fél hetesen második alkalommal, 20 hetesen harmadik alkalommal. 22. héttõl érzem naponta - azóta kb. 4 olyan napom volt összesen, amikor nem éreztem, legutóbb két hete. Kézzel szerintem is a 25. hét körül éreztem elõször én is. Mellsõ fali a lepény, elsõ baba. 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: a 18. héten éreztem elõször a mozgolódását. most 20 hetes vagyok, és tegnap akkorát rúgott a Pici, hogy kézzel is éreztem, és elég erõsen. pár napja már éreztem a kezemmel, de akkor még gyengén. párom kérdezgeti folyton, hogy õ mikor érezheti már.. nagyon várja :) tejesen más oldaláról ismerem meg most.. kezd elõbújni belõle az apa :) köszönöm a válaszokat, és nagyon boldog, zökkenõmentes babavárást mindenkinek:)

Mennyi idős volt a babád, mikor először odaadtad egy egész napra a nagyszülőknek? A kicsi hogy viselte nélküled? Nem agyaltál egész nap azon, hogy mi lehet vele még ha jó kezekben is van?

Legjobb válasz: Szia. 4,5 hónapos múlt a babám és most szombaton anyukám fog rá vigyázni reggeltõl estig. Már máskor is vigyázott rá de csak pár órát. Én nem agyalok, tudom hogy a legjobb kezekben van, persze azon szokott járni az agyam, hogy épp mit csinálhatnak, de aggódni nem aggódok. De eddig mindig minden rendben volt, anyu mindent úgy csinál ahogy arra kérem. Biztos minden okés lesz szombaton is. :)

Szia. 4, 5 hónapos múlt a babám és most szombaton anyukám fog rá vigyázni reggeltõl estig. Már máskor is vigyázott rá de csak pár órát. Én nem agyalok, tudom hogy a legjobb kezekben van, persze azon szokott járni az agyam, hogy épp mit csinálhatnak, de aggódni nem aggódok. De eddig mindig minden rendben volt, anyu mindent úgy csinál ahogy arra kérem. Biztos minden okés lesz szombaton is. :)
2 hónapos volt!Mert suliba járok.Amúgy a párom is szokott egész napot vigyázni a kislányunkra.Nyugodtan lehet lepontozni!Én nem görcsölök ezen mert tudom hogy jó kezekben van és imád ott lenni(már 15hós).
6-7 órára hagytam rájuk már 2 hónaposan, de egész napra csak 8-9 hónaposan tudtam, de csak a szoptatás miatt (ha tápit evett volna, akkor már sokkal korábban)
Menj el fodrászhoz vagy kozmetikushoz! Vagy menj és vegyél magadnak egy új rucit! Ha nem akarsz költeni, akkor is menj el, vegyél akkor magadnak csak valami apróságot! Egyébként nagy leértékelések vannak mindenhol!
ne maradj otthon szerintem. találj ki valamit...menj el valahova, ahova el szerettél volna eddig is, csak nem lehetett.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy elmúlik, de egész pénteken azon fogok agyalni, hogy mit csinálhat, eszik-e rendesen, nem sír-e utánam. Párom dolgozni fog, szóval itthon fogok unatkozni sajnos egyedül:((( Azt se tudom mit csináljak majd.
ha tudod, hogy jó helyen van, el fog múlni a "depi" :) használjátok ki a lehetõséget, és menjetek el a férjeddel valahova kettesben, mozduljatok ki, akkor nem lesz idõd depizni :)
A kérdező hozzászólása: Igen, neki biztos jó lesz, csak én vagyok ilyen depis tõle. Még nem volt tõlem így távol.
Nekem is nagyon nehéz volt az elsõ pár alkalommal, de a gyerek annyira szeret mindkét nagymamánál bulizni, hogy az õ kedvéért kénytelen voltam magam túltenni a saját hülyeségemen :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor csak én vagyok ilyen begyepesedett. Pénteken a nagyszülõk megkértek, hogy hagy vigyék már el egész napra, majd õk vigyáznak rá én meg pihenjek. A fiam majdnem 14 hónapos, volt náluk eddig is, de pár órára nem egész napra. De eldöntöttem, odaadom, csak nagyon fog hiányozni...
1-2 órára 2 hónapos korától, szoptatás miatt hosszabb idõre 4 hós korától. kb. 1 éves korától már simán ott is aludt a mamaánál. helyzetemet könnyítette, hogy anyósom óvónéni volt, nagyon szerette az összes gyerek (én is, mert anno az én óvónénim is õ volt :) )
Csak 1 éves kora után. 2 napokra pedig 2 után. Mondjuk nem a legfelhõtlenebb a kapcsolat köztünk, és ezért. Nem értették, tartották be a szabályokat, sõt, kifejezetten a megszegésükre utaztak.. Azóta 3 éves múlt a fiam, mindenkivel jól elvan. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, talán igazatok van. Lehet jobb lesz ha nem is vagyok itthon! Köszi

Van egy HP Probook 4510s-em. Mikor bekapcsolom mindig 15-30 perc mulva kikapcsol. Eloszor el kezd hangosan zugni es kiforrosodi es utana megall. Mi lehet a gond? Mi lehet a megoldas?

Legjobb válasz: Valószínû hogy nem megy a ventilátor és ezért kapcsol ki. Nézd meg hogy megye a ventilátor a laptop alján ha nem akkor ez a baj.Ha garis akkor szervíz.

Valószínû hogy nem megy a ventilátor és ezért kapcsol ki. Nézd meg hogy megye a ventilátor a laptop alján ha nem akkor ez a baj.Ha garis akkor szervíz.

Mit lehet érezni mikor először kezd mozogni a picúr?

nem akarok még babát, a tesztek negatívak de úgy 1,5 hete mintha mozogna valami ott lenn!Olyan mintha ujjal nyomkodna valaki!Ilyen? vagy mitha nagy buborékok pukkannának fel!Az a helyzet hogy 2 hónapja keztem el fogamzás gátlót szedni!

Legjobb válasz: kb . 4-5 hónaposan lehet érezni. Szerintem nem vagy terhes. Azt kimutatná a teszt.

kb . 4-5 hónaposan lehet érezni. Szerintem nem vagy terhes. Azt kimutatná a teszt.
Az szerintem csak a gyógyszer miatt van. A babák 1, 5 hetesen nem mozognak. A mesid is a gyógyszer miatt kevesebb, mivel nincs peteérésed, ez csak amolyan "álvérzés". Nyugodj meg, ez biztosan nem baba!
A kérdező hozzászólása: de lehet hogy azelõttrõl!!vagyok terhes hogy elkezdtem szedni a bogyót!
csinálj egy tesztet, az a legegyszerûbb
Ha két hónapja kezdted el a fog.gátlót és még elõtte estél volna teherbe, akkor azért lennének tüneteid! Minimum az állandó mellfeszülés és a gyakori pisilés, esetleg álmosság! Szerintem sem vagy terhes, ennyi idõsen még egybként sem éreznéd! De azért tesztelj egyet! Szeritnem nyugi, nincs baba a dolgoban!
A kérdező hozzászólása: Teszteltem!! Többször is, mind negatív! De fura, olyan mintha mozogna valami lenn! Bizonyos idõközönként! Ha terhes vagyok végem!:(:( de írjátok már le milyen érzés!Kérlek!!!!!
A kérdező hozzászólása: Gravi hcg teszt volt az utolsó 2 teszt!Az megbízható? Sajnos hallottam, hogy volt már hogy nem mutatta ki! :((
A kérdező hozzászólása: Mármint semmilyen teszt!CSak mikor már késõ volt!
Szia, én sajna még nem érzem, de nagyon sokan írták már, hogy olyan, mintha egy pillangó repkedne a hasukban, vagy buborékok szállnának föl...állítólag semmivel nem téveszthetõ össze...(de a buborék-érzés nem jelenti azt, hogy terhes vagy!!) Menj el dokihoz, hogy megnyugodj, õ tud majd teljesen biztosat mondani vizsgálat után!!

Terhes vagyok és kezd barnás folyásom lenni, de nem erősen, mi lehet ez? Ugye nem fogok elvetélni? Tegnap voltam először nőgyógyásznál és nagyon fájt a vizsgálat, lehet hogy attól valami?

Legjobb válasz: Lehetséges mert tegnap vett kenetet améhszájból egy szövetet, és lehet most van egy kis méhszájsebed. èn az elsö 12 hétben sokat barnáztam. 2x voltunk megnézetni, és a méhszáj olyan érzékeny volt hogy pl egy erösebb pukitol elkezdtem barnázni. Azt mondta az orvos míg barna és nem piros nincsen semmi baj. 12-ik hét után elmúlt, majd az utolsó trimeszterben vissza jött. Most a másodikat várom, még csak 7 hetes vagyok, remélem nem fogok barnázni, mert nagyon félelmetes dolog, pedig ugye semmi gond, csak mint egy enyhe orrvérzés.

Lehetséges mert tegnap vett kenetet améhszájból egy szövetet, és lehet most van egy kis méhszájsebed. èn az elsö 12 hétben sokat barnáztam. 2x voltunk megnézetni, és a méhszáj olyan érzékeny volt hogy pl egy erösebb pukitol elkezdtem barnázni. Azt mondta az orvos míg barna és nem piros nincsen semmi baj. 12-ik hét után elmúlt, majd az utolsó trimeszterben vissza jött. Most a másodikat várom, még csak 7 hetes vagyok, remélem nem fogok barnázni, mert nagyon félelmetes dolog, pedig ugye semmi gond, csak mint egy enyhe orrvérzés.
bocs, nem 12 napig, hanem 1-2 napig!
Akár lehet a vizsgálat miatt is, de az max 12 napig tarthat! Ilyen korai terhességnél attól is lehet barnázni, hogy kevés a progeszteron hormon a szervezetben. Erre szoktak adni pótlást. Mert lehet ettõl vetélés is. Én is barnáztam, a doki egybõl felírt utrogestant, attól még aznap meg is szûnt. Szerintem mindenképpen beszélj a dokiddal!
Szerintem ne aggódj mert azzal viszont sokat ártasz ha stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: állítólag 5-6 hetes, mert már 1 hete nem jött meg és utoljára okt. 3-án volt, az orvos tegnap nem talált semmit, de elküldött vérvételre. Szokott fájni a hasam vagy a fejem, a mellem érzékeny és néha az is fáj, esténként elfog a fáradtság már annyira hogy lefekszem az ágyba, de gyakori vizelés meg hányingerem nincs.
hány hetes vagy? nekem 26. hét körül volt ilyen, csak megsérült a méhszájon egy hajszálér és az lehetett, mert semmit nem látott a doki uh-n. el is múlt 1 nap alatt. én rohantam amúgy a dokihoz, hogy most mi van... :) , de szerencsére nem lett semmi. nem is fájt és nem volt nagy mennyiség.
A kérdező hozzászólása: nem tudom, magnézium pezsgõtablettát kell szednem amugy is a lábamra, és szedek vashiányra is gyógyszert
szerintem nem lesz semmi baj. szedjél magnéziumot, és azért pihenyj ha tudsz. de nekem még pihenést sem írtak ki. a vicces az volt, hogy 2x rohantunk az ügyeletre, és semmit nem láttak. onnan gondolták, hogy méhszáj mert a hüvelyi UH véres volt, de belül semmi vérnek nem volt nyoma. ezért is volt csak barnázás. én is rettegtem a vetéléstöl. iszonyat rossz érzés. de most másképp állok hozzá, gondolom mert itt a kislányom. ne idegeskedj, ha gondolod menj el orvoshoz, de szerintem ez csak egy méhszáj érzekenység, lehet minden nap fogsz barnázni.
A kérdező hozzászólása: én nagyon megilyedtem, és nagyon félek a vetéléstõl is, nem akarom, annál szörnyûbb nincs remélem nem lesz semmi baj se, mert a nõgyógyász eléggé durva volt velem...
A kérdező hozzászólása: most elmúlt, csak reggel volt egy nagyon kicsi, remélem nem lesz több már

3 hetes kisbabámon pattanásszerű kiütések jelentek meg először a homlokán, majd az egész arcán és fején, valamint már a nyakán, és a mellkasán is kezd lenni egy pár darab. Mi lehet ez? Valamire allergiás lehet, vagy talán tejkiütés?

Legjobb válasz: Lehet tejkiütés is, de még a tisztulási folyamat is. Szerintem semmi gond nem lesz, de úgyis nemsokára mentek az 1. doki látogatásra, akkor megkérdezheted. De mondom, szerintem még tisztul a bõre. Gratulálok a babához :)

A kérdező hozzászólása: Ma voltunk dokinál a Semmelweis gyermek klinikán. A doki bácsi ott azt mondta, hogy rettenetesen érzékeny a kisbabám bõre, és hogy az anyai hormonok a tejembõl csinálják ezeket a rettenetesen ronda patiszerû pöttyöket. Azt ajánlotta semmit ne csináljak a pöttyökkel, majd maguktól el fognak múlni. Kitaláltam egy jó módszert. Kinézek magamnak egy pár pöttyet, és különbözõ módon fogom õket kezelgetni, és amelyik módszer beválik, használom az egész arcocskájára. Tehát egy pötty anyatejjel, egy pötty alkohollal, hintõporral való kezelése. Remélem valamelyik használni fog, ha nem akkor nem csinálok semmit csak várok. :) majd megírom melyik jött be. :D Köszönöm a válaszokat!
Lehet tejkiütés is, de még a tisztulási folyamat is. Szerintem semmi gond nem lesz, de úgyis nemsokára mentek az 1. doki látogatásra, akkor megkérdezheted. De mondom, szerintem még tisztul a bõre. Gratulálok a babához :)
Utolsó vagyok!!!!Hintõpor, alkohol tilos!Max gyógyszertári TEJKRÉM!De az anyatejjel többre haladsz!
Szia!Kozmetikus anyuka vagyok 2 és fél hónapos a babám!!!A kicsiknek ilyenkor kezd kiürülni az anyai hormon a szervezetükbõl , ami eddig védte!Így a tejedet idegen anyagnak érzékeli!DE semmi baj!!!!El fog múlni!Kend anyatejjel és max 1 hét és totál elmúlik!
na most aztán döntsd el mivel kened :)
Szintén kozmetikus anyuka vagyok 2 hós bébikével. Ugyanilyen volt a babóm. Mostmár csak a nyakán van néha, fõként ha melege van, meg az arcocskáján megjelenik néha-néha 1-1. Pedig borzasztóan nézett ki. Sõt, a tetejébe még iszonyúan száraz volt a bõre. Max. gyógyszertári kevert vitaminos testápolóval kend, ha száraz a bõre. Ha nem száraz, csak a piros pöttyök vannak, akkor meg semmivel. El fog múlni.
nálunk is ez volt. három hetes korában kb 1-2 nap alatt tiszta "pattanás" lett. az anyatejben lévõ hormonok miatt van. A doktornõ azt tanácsolta, hogy kenjem azzal az alkohollal amivel aköldökét kezeltem, ha megszáradt, kenjem be a hintõporral amivel szintén a köldökét kezeltem. ezt reggel és este csináljam meg, és ha 3-4 nap alatt nem javul, akkor ír rá erõsebb krémet. kb 3 nap alatt látványosan javult, és szinte teljesen el is múlt kb 1, 5 hét alatt. most is van egy-egy darab, itt-ott elõjön, de nem vészes. lehet hogy késõbb megint elõjönnek, nem veszélyesek , nem kell tõlük félni. most vagyunk 6 hetesek. probáld meg, ha nem múlnak pár nap alatt , mutasd meg a dokinak.
Ha tejkiütés, akkor eltarthat 1-2 hónapig és még véletlenül se tegyél rá semmit!
Ne tégy semmit, ha megakarod próbálni az én tanácsomat. Fürdesd meg és ne kend be semmivel.1 nap után már elkezdenek visszahúzódni, de talán kell egy hét is , h teljesen elmúljon. Az én babámnak végül az egész testén volt. 3 hetes kórban kezdõdött csak sajnos késve jöttem rá h mitõl és így 1 hónapig szenvedtünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csak kezdek aggódni, mert egyre több kiütés van rajta, és nagyon pirosak. Epret nem ettem, direkt figyeltem rá. Ha tejkiütés, akkor mikor fog kb. elmúlni? Hintõport tehetek rá, hogy hamarabb leszáradjanak a kiütések?
Minden tisztába tevésnél mosd meg a fenekét és ne használj nedves törlõkendõket. Saját tapasztalatom. Úgy vettem észre, h amikor én tettem tisztába a picit, mindig fürdettem, a párom meg törölte. Azt mondták , h tejkiütés és h ne igyak tejet...blá-blá-blá. Nálunk csak ez volt a gond.
Nem ettél véletlenül epret vagy epres ételt?! vagy valami krém, olaj lehet?!
A tejtõl van teljesen ártalmatlan idõvel elmúlik.
Lehet, hogy te akár még még akármilyenebb vagy neki!
Szerintem benned többet lát, ezért fél, nehogy elcsessze :)
A kérdező hozzászólása: hát köszi de fura lene kicsit tõle kérdezni , h "figyu már miért nem csókolsz meg"
Miért nem tõle kérdezed meg? Õ biztosan jobban tudja.
Ez azért van mert már félnek lépni a pasik mert egybõl az van, hogy csak a szexre megyünk!
Na várj! ha csókolózol valakivel akkor érzed te is hogy a partnered akarja-e, meghogy tetszik-e neki ha te úgyérzed, hogy szereti csinálni meg akarja is veled akkor azt te megérzed és, ha ígyvan akkor csak félénk :)
A kérdező hozzászólása: megmondanám neki csak félek nem ez azi oka h nem mer meg csókolni hanem az h nem is akar
Mondd meg neki, hogy legyen tökösebb :D
A kérdező hozzászólása: hát h tudhatnám meg?igy tök szar h mindig én kezdeményezek mert ö csak nézz de nem csókol meg ha én nem dugom oda a kis pofikám:D
minden lehetséges, de semmi sem biztos!
A kérdező hozzászólása: de õ neki voltak nõi nem is akár milyenek
Biztosan csak balf.szkodik, de tetszel neki. Önmagamból is kinézném. Egy 27 éves félénk srác :)
Vagy még mindíg nem elég egyértelmû neki , hogy szerted?
ajjaj. Nem biztos magában!
sztem gyava es fel kozeledni hozzad
vagy csak 24 éves szûz és félénk. legyél határozott!
Nem is így kellene nekiesni, hanem picit finomabban, egy kis nõi praktikát bevetve. Mert mi találgathatunk, de a választ csak õ tudja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!