Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet migrén ellen (4 db)

Mit lehet tenni migrén ellen? Mivel gyógyítható vagy enyhíthető a tünetek?

ezek a migrén tünetei:Ált.menstruáció idején jön elő, fényérzékenység,ingerlékenység, villódzó fénypontok.(fáradtság idején v.esetefelé is)fejfájás is.bal oldali.Kihez forduljak milyen orvoshoz?Érdemes ezért elmenni kivizsgálásra?

Legjobb válasz: Érdemes. Voltam, írtak mindenféle gyógyszert, de nem használt. Ilyenkor csend, sötét, hûvös szoba használt, és vietnami balzsammal, ha az nincs, akkor lóbalzsammal kentem be a halántékom. Zöld színû hatásosabb volt, mint a kék. Azért menj orvoshoz, háziorvos majd tovább küld, ahová õ tüneteid alapján jónak látja. Jobbulást!

Érdemes. Voltam, írtak mindenféle gyógyszert, de nem használt. Ilyenkor csend, sötét, hûvös szoba használt, és vietnami balzsammal, ha az nincs, akkor lóbalzsammal kentem be a halántékom. Zöld színû hatásosabb volt, mint a kék. Azért menj orvoshoz, háziorvos majd tovább küld, ahová õ tüneteid alapján jónak látja. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Hát egyszer már kaptam beutalót de nem tudtam elmenni neurológushoz.Engem leginkább a látászavar idegesít a fejfájást már megszoktam olyankor beveszek egy cataflant és próbálok aludni az alvás szokott segíteni.
nem vagyok egy mai csirke, de én még nem láttam nõt, akinek menstruáció idején semmilyen panasza ne lett volna. Javaslom, menj el nõgyógyászhoz. Oda nem kell beutaló sem. Látászavarom nekem is van migrénkor. De utálom!
A kérdező hozzászólása: nõgyógyászhoz?a menszeszemmel semmi gond nincs.Hát akkor majd valahogy kibírom.ez van kemény a nõk élete.:D:S
Menj el fejfájás szakértõhöz. Meggyógytani nem fog tudni a migrént nem tudják. de gyógyszert ami segít ad. meg egy-két enyhítõ jótanácsot
Nekem volt migrénem és leg egyszerübb elmenni egy neurologugoshoz az pedig megmondja mit hogy!! De a menstruáciohoz semmi köze!
A 3mas szerintem azért javasolta a nõgyógyászt mivel írtad, h a menstruációd idején szokott elõjönni. Azok alapján amit leírtál sokminden lehet, de a nõgyógyász sem hülyeség! Ha pl szedsz fogamzásgátlót akkor érdemes annak is utánnajárni - mert bár sok nõ nincs vele tisztában az is rengeteg féle panaszt okoz! A fényérzékenység és a villódzó fénypontok migrénre is utalhatnak, szerintem érdemes elmenned kivizsgálásra, neurológushoz illetve fejfájás ambulanciára.
A kérdező hozzászólása: JA igen már terveztem egyszer de még nem jutottam el odáig mert beutaló kell és sokat kell várni...:( Van amikor beveszek pár fájdalomcsillapítót és akkor sem segít.De a villódzó pöttyök kezdenek állandóak lenni már lassan megszokom.:(

Migrén ellen mit lehet tenni? Gyógyszeren kívül

Általában ha nem hat a gyógyszer hányok , izzadok, nem tudok aludni, szörnyen fáj a szememen érzem a fájdalmat...ha nem hat mivel tudom enyhíteni a fájdalmat?

Legjobb válasz: Nem tudom, értesz -e de önmagában a fájdalomcsillapítással semmit sem sem fogsz elérni, a fájdalom mindaddig vissza fog térni rendszeresen, amíg az azt kiváltó ok fennáll.

Nem tudom, értesz -e de önmagában a fájdalomcsillapítással semmit sem sem fogsz elérni, a fájdalom mindaddig vissza fog térni rendszeresen, amíg az azt kiváltó ok fennáll.
Fûzfakéreg forrázatával, de ez gyakorlatilag aszpirin, szalicilsav a hatóanyaga és egyetlen dolgot tesz, elvágja a fájdalom útját az agyig, tehát semmit sem oldasz meg vele. Az okot kellene megkeresned és azt kezelni.
És mivel a következõ kérdésed az lesz, hogy mi lehet a kiváltó ok, gyorsan leírom ezt is. Bármi... Lehet egy rossz fog, helytelen táplálkozás, vagy épp stresszes életmód, de lehet pihenés hiánya is, vagy koffein, esetleg nikotin túladagolás. Szinte bármi okozhatja és ezt neked kell felderítened, így látatlanba senki sem fogja tudni megmondani.
A kérdező hozzászólása: A tvtõl szokott általában , néha idõjárás , ha erre gondoltok
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm, de pontosittok kicsit , mûszaki cikkeknél vagyis észrevehetõ ha fáj és ha csak a közelébe megyek pl valami mûkõdõ dolgokhoz vagy éppen csak nézem a tv-t telefont akkor szokott és egyre intenzivebben kibirhatatlanul..
Én is így vagyok. Ilyenkor lefekszek, letakarom a szemem, és arra összpontosítok, hogy a szemöldököm környékét, és a homlokomat teljesen ellazítsam. Lehet, hogy te is icipicit hunyorogsz, de észre sem veszed. Egy idõ után migrént okozhat.
A kérdező hozzászólása: Értem, de igy vagy ugy valahogy mindenképp mûszaki cikkhez érek vagy jutok idõjárás ellen pedig nem tudok tenni de ha fáj még tudtok azért segíteni h mivel tudnám enyhitteni?
Erdekes, nekem is olyan durva a migrenem, hgoy hanyni szoktam tole. Ez altalaban el is mulasztja a migrent. Mondjuk legutobb direkt ledugtam az ujjam, remelve, h a hanyas utan jobb lesz de nem:( Hideg borogatast szoktam alkalmazni. Mindig van egy zsele pakk a hutoben ilyen esetekre. Van amikor jeghideg vizzel zuhanyozom le a fejem. Ez eleg durva, de neha segit. Tornaztatni szoktam, vagy a parommal massziroztatom a nyakam, halantekom stb. Esetleg kezdj nyers gyombert ragcsalni, vagy igyal egy pohar hideg vizet egy kanal almaecettel.
nálam az jött be ha ilyenkor csakis émelyítõen édes dolgokat eszek, lekváros sütik, méz stb. attól jobban leszek citromfagyi is sokat segít ha otthon vagyok besötétítek

Mit lehet tenni migrén ellen? Ismertek valami jó házi praktikát?

Sajnos migrénes vagyok már évek óta. Havonta egyszer iszonyatos fejfájás szokott rám törni. Ilyenkor egész nap szédülök, hányingerem van epét hányok, nem tudok beszélni, kóválygok, volt mikor el is ájultam. Gyógyszerek nem használnak, csak egy kiadós alvás. Csak az alvás segítene, de nagyon nehezen tudok elaludni a fájdalom és az állandó hányás miatt.

Legjobb válasz: Szerintem mindenképpen érdemes a háziorvos véleményét is kikérni, de általánosságban elmondható, hogy minden fejfájás-csillapító hatásfokát feljavítja, ha koffeinnel (így például kávéval, kólával) kísérve vesszük be. Egy próbát megérne egy szem (ez itt a reklám helye) advil ultra forte egy pohár kólával. Bajod nem nagyon lesz tõle, ha kipróbálod.

Szerintem mindenképpen érdemes a háziorvos véleményét is kikérni, de általánosságban elmondható, hogy minden fejfájás-csillapító hatásfokát feljavítja, ha koffeinnel (így például kávéval, kólával) kísérve vesszük be. Egy próbát megérne egy szem (ez itt a reklám helye) advil ultra forte egy pohár kólával. Bajod nem nagyon lesz tõle, ha kipróbálod.
Nekem ugyanígy volt egy barátnõm, csak õ havonta többször is .Neki az alga kapszula segített, azóta mióta szedi egyszer volt csak fejfájása-tavaly tavasz óta-, tényleg nem reklámozni akarom, mert nekem viszont nem volt jó, de én más miatt kezdtem el szedni.

Mit lehet tenni migrén ellen?

Sok-sok éve migrénes vagyok. Szinte minden nap fáj a fejem. Már mindenféle gyógyszert kipróbáltam, de már ott most tartok hogy egyenként szinte semmi nem hat, csak ha egyszerre 2-3 félét szedek be. Hogyan fejezzem be a gyógyszerszedést? (évek óta azokon élek szinte) Ki és hogyan tudna segíteni ebben?

Legjobb válasz: Elõbb írtam egy migrénes kismamának, de beírom ide neked is:) Anyukámnak egy bevált receptje ez, õ szinte létezni sem bír ha migrénje van. Gyógyszer : 1.; Rapid ( ez egy por) 2.,Xilox ( szintén egy sárga por) Ezek mind nagyon hatásosak. De van egy még jobb módszer, ha nem akarsz gyógyszerelni. Vegyél be egy szem algopirynt egy csésze hideg HIDEG kávéval, cukor és minden nélkül. Utána teljesen vízszintesen feküdj a hátadon sötét szobában. Úgyvolna jó, ha meg tudnád oldani, a koromsötét szobát. Remélem neked is beválik.

Elõbb írtam egy migrénes kismamának, de beírom ide neked is:) Anyukámnak egy bevált receptje ez, õ szinte létezni sem bír ha migrénje van. Gyógyszer : 1.; Rapid ( ez egy por) 2., Xilox ( szintén egy sárga por) Ezek mind nagyon hatásosak. De van egy még jobb módszer, ha nem akarsz gyógyszerelni. Vegyél be egy szem algopirynt egy csésze hideg HIDEG kávéval, cukor és minden nélkül. Utána teljesen vízszintesen feküdj a hátadon sötét szobában. Úgyvolna jó, ha meg tudnád oldani, a koromsötét szobát. Remélem neked is beválik.
Lehet, hogy kicsit kések a válasszal, de nekem a magnéziumot szívre ajánlották, késõbb tudtam meg, hogy a magnézium megelõzi a migrénes rohamokat.Tavaly július óta szedek magnéziumot napi 300mg-ot és azóta csak egyszer volt migréném, azelõtt havonta többször is, sõt volt, hogy hetente.
Bár nem akarsz gyógyszert szedni, ha mégsincs más megoldás, most került forgalomba két új gyógyszer, kimondottan migrén kezelésére. Csak szakorvos írhatja fel, de ha még nem ismered, és érdekel, megírom mik ezek.
Én a Kefalgin-t javasolnám.Ugyan az is gyógyszer, de nekem semmi más nem vált be, azonkivül.Bár lehet te szerencsésebb vagy neked beválnak azok a tippek, amiket mások írtak, ha esetleg mégsem, próbáld meg ezt a gyógyszert.
Elsõ válaszoló vagyok, igen, jó ötlet a citromlé is a kávéba, majd tedd bele, ha újból elkap a migrén.
A kérdező hozzászólása: én meg 25 vagyok, és engem is általános iskola óta gyötör a dolog :(
Sajnos én is ilyenben szenvedek 5-6 éves korom óta (22 vok), kórházról kórházra jártunk, senki nem tud tenni semmit. Sokan mondják, hogy gyógyszer függõ vagyok, de egyszerûen nem lehet kibírni ezt a fájdalmat gyógyszer nélkül, nálam úgy mûködik, hogy ha nem veszek be bogyót akkor kb 2-3 órát szenvedek, majd hányok és rendben vagyok, de ezt nem mindíg tudom kivárni. Próbáld meg vannak ilyen ecsetelõszerûségek, amiben csak gyógynövény van direkt migrénre, de ez csak átmeneti megoldás. A kávé tényleg jó megoldás. Próbáld ki a fekete kávét citromlével, csak egy csepp citromlé egy pici kávéban, cukor nélkül, állítólag jó én még nem próbáltam, mert sohasem voltam tiszta kávé és citromlé közelben.
A kérdező hozzászólása: köszi, ki fogom próbálni. rákerestem a migrénes kérdésekre, csak ezt akkor nem vettem észre. bizti béna voltam... :P
Jajj elõbb elfelejtettem leírni, hogy lehet meg kéne próbálnod egy ilyen fejfájás centrumba elmenni. Igaz, anyum is volt, de semmire sem jutottak vele, :( Vagy pedig próbálj meg természetgyógyászt vagy kineziológust. Mi is próbáltuk ezeket, miután az orvosok tehetetlenek voltak. Egyszerûen nem tudnak mit kezdeni a migrénnel, csak nyomni a méregerõs fájd. csill-t.
Nekem is szinte évekig tartott. Majdnem naponta fájt a fejem. Kihasználtam az épp soros üzemorvosi vizsgálatot és kértem, hogy vizsgáljuk ki az okát. Csináltattam vizelet és teljes vérképet, ideggyógyászat, szemészet, EKG. Minden leletem negatív lett, de a vérképemre azt mondta az orvos, hogy nagyon magas a bilirubin és a húgysav szintem. Gilbert kórt emlegetett. Ez egy májfunkciós zavar, savasabb a testem a kelleténél. Ekkor még nem volt szó a lúgosításról sehol sem (2005-ben volt mindez) de utánajártam, hogy mivel lehet a savasodást gátolni: lúgosítással. Ehhez mi kell? Sok folyadék, minél több nyers zöldség és cukormentes gyümölcs. Volt egy kis túlsúlyom is, hát szûztea kapszulát alkalmaztam, illetve lúgosítottam magam. Plusz a fogyókúrát megtetéztem sok-sok futással és bringázással. 3-4 hónap alatt tizenpár kiló lement rólam és elmúltak a fejfájásaim. Lehet, hogy neked is kellene változtatni az étrendeden. (nézz utána a gilbert kórra érvényes diétának) és többet mozogni. Egyébként meg az orvosok ugyan tagadják, de hidd el, hogy minden azon múlik, hogy mit hogyan táplálkozol.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!