Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet magas láz (19 db)

9 hetesen ha elkap az influenza és magas lázam lesz az végzetes lehet a babára? És persze az egészet virus okozza. Felenk sokan betegek és nagyon félek én is mi lesz a babával?

Legjobb válasz: A magas láz lehet veszélyes, szóval próbáld megelõzni, hogy elkapd a vírust! Ha tudsz, akkor maradj otthon, pihenj sokat, igyál minél több folyadékot, sok gyümölcsöt egyél, szedd a vitaminokat rendesen, öltözzködj rétegesen, persze a párodra is figyelj oda, nehogy õ vigye haza! De ha beteg is leszel, amíg nincs lázad, nincs baj. Ha lázas lennél, akkor pedig azonnal hívd a dokidat. Vagy már most kérdezd meg tõle, hogy ilyen esetben mit tehetsz majd.

A magas láz lehet veszélyes, szóval próbáld megelõzni, hogy elkapd a vírust! Ha tudsz, akkor maradj otthon, pihenj sokat, igyál minél több folyadékot, sok gyümölcsöt egyél, szedd a vitaminokat rendesen, öltözzködj rétegesen, persze a párodra is figyelj oda, nehogy õ vigye haza! De ha beteg is leszel, amíg nincs lázad, nincs baj. Ha lázas lennél, akkor pedig azonnal hívd a dokidat. Vagy már most kérdezd meg tõle, hogy ilyen esetben mit tehetsz majd.
Megtörténni persze megtörténhet, de 9 hetesen már kevesebb az esélye, inkább 4-5 hetes korban elkapott influenza tesz nagy kárt sok embrióban. Javaslom neked az OSCILLOCOCCINUM homeopátiás készítményt mely kifejezetten influenza megelõzésre és a kifejlõdött betegség kezelésére kiváló. Megelõzésre heti 1 pellet kell bevenni, 1 dobozban 6 db pellet van. Kismamák is szedhetik. Boldog babavárást!!
Szia. Próbáld kerülni az olyan helyeket, ahol beteg emberek vannak, persze ha erre van lehetõséged. Ha mégis elkapnád, akkor a láz ami a leginkább veszélyt jelenthet, ezért nagyon fontos, hogy csillapítsd. Nekem is volt az elején nagyon magas lázam, algopirynt szedtem rá, és nincs semmi baja a babának. Sok folyadék, lázcsillapító, és nem lesz végzetes. Vigyázz magatokra! 35 hetes kismama.
mikor terhes voltam, megkérdeztem ezt a domikimtól, azt mondta, hogy nem veszélyes a babára, csak a magas láz nem tesz jót. azt kell minél hamarabb csillapítani. az interneten is utánanéztem, de ott is azt találtam, hogy a terhesség alatt összeszedett influenza nincs hatással a magzatra.
nem hinném
Magas lázzal miért nem viszed orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: okés köszönöm szépen
Szerintem a 3 napos láz betegségnél vannak pöttyök, ha nem jön ki, akkor más baja van. De nem 100%.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat mert ugy voltam vele nem azert hogy nem akartam vinni mert nem hanyagsagbol hanem a kis fogara fogtam hogy boztos azert volt a láz neki de amugy volt itthon gyogyink is.és olvasgatm zt a 3 napos lázat es szerintem ez lehet neki is a gond.mi ma vagyunk a 4.napban.meg nem nagyon viném ide az orvoshoz mert ez egy sinter el kezelte mar több gyereket is.akkor azt mondjatok elmulik, és nem biztos hogy ki jönnek a pötyök?
3 napig magas láz, a negyedik napon lement és teli lett pöttyel. 2 nap alatt elmúlt az is. Van ilyen. De nem biztos hogy nálatok ez van. Én már a második magas lázas napon elvittem orvoshoz.
*levitte
Nálunk 3-4 napig tartott a láz, a gyógyszer levitta majd ismét felmet. A 4. napon megjelentek a kiütések a testén, fõleg a hasán. Az orvos azt mondta, hogy amint megjelennek a pöttyök már nem fertõzõ és, hogy nem fog belázasodni, ez így is volt. És, hogy kismama közelébe ne legyen a gyerek pár napig. 1-2 nap alatt a pöttyök is elmúltak. Nem kell kezelni semmivel a pöttyöket.
Jön a foga. De azért orvos lássa.
Mennyi pontosan az a magas láz? Én a helyedben orvoshoz vinném, 10 hónapos, még nagyon kicsi, ráadásul ünnep jön...
Az én kisfiamnak most volt másodjára a 3 napos láz! Most egy éves. nem volt 3 napig lázas éppen, de neki is felszaladt 39 fölé. Csillapitottuk neki. Vittem orvoshoz is õ szerinte nem 3 napos láz de a negyedik napon tele lett a nyaka a felkarja és melkasa apró pici piros pöttyökkel. Szerintem meg tuti ez volt a baja. Mert más nem volt, se orrfolyás se köhögés semmi.

Mi olvasható ki a görbémből? 28-án magas lázam volt (38, 9) és hánytam. Lehet ebből babó vagy a láz mindent elrontott?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/404fb34c6d1adc8ff73362..

Legjobb válasz: Hány naposak a ciklusaid? Ez önmagában nem láz, tök normális a ciklus második felében a magas hõ. Ha fent marad, és nem jön meg, jön a baba! A hányás lehetett vmi kajától is, ha nincs más betegségre utaló tüneted, reménykedhetsz. Nekem is ennyi volt a hõm, most 6 hetes vagyok! Sok sikert!

Hány naposak a ciklusaid? Ez önmagában nem láz, tök normális a ciklus második felében a magas hõ. Ha fent marad, és nem jön meg, jön a baba! A hányás lehetett vmi kajától is, ha nincs más betegségre utaló tüneted, reménykedhetsz. Nekem is ennyi volt a hõm, most 6 hetes vagyok! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: a ciklusaim 28-30 naposak. voltam dokinál azt mondta semmi komoly és ZINNAT-ot írt fel.
Szerintem a láznak ebben a szakaszban nincs túl nagy jelentõsége még, talán most kezdett el beágyazódni a megtermékenyített petesejt, ha sikerült. Addig csak "lebeg", vándorol a szervezetedben, közvetlen kapcsolatban nincs vele. Ezért, ha szedsz gyógyszert, az sem kerül az "õ" szervezetébe. De látom, mindent beleadtatok, úgyhogy kitartás, és kb egy hét múlva remélhetõleg egy + teszt!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, nagyon aranyos vagy!
Szia! Szerintem a 38, 9 már magas láz. És nem akarlak elkeseríteni, de nálunk az oviban (óvónéni vagyok), mára sorra jelentették a gyerekeket, hogy lázasak és hánynak. vmi vírus terjeng, lehet ennek az áldozata vagy.:( én a zinattot nem enném a helyedben, mert antibiotikum, és ha mellé még baba van, az nem jó semmiképp. inkább normafluor. Én is aggódom, mert babát akarunk, de ha az oviban lefertõznek, akkor annyi. Jobbulást, és + eredményt!
Vmit nem értek. A görbéden 36, 9-et jelöltél, viszont azt írtad, h. 38, 9 a hõd 28-án. Azért is írtam, h. az önmagában nem láz (elsõ vagyok). De ha az orvos már megállapított betegséget, akkor stornó és valószínû, h. 38, 9-et akartál bejelölni is. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: igazad van, szorrul jelöltem. ki akartam hagyni a vasárnapi adatot, de véletlenül a hétfõit vasárnapra írtam. egyébként hétfõ óta folyamatosan esik a hõm, mára már csak 36, 8. :-(((((


Nagyon magas láz során összeragadt, majd kisebesedő ajkak? Ez is herpesz? Vagy mi lehet?

Édesanyámnak napokon át elég magas láza volt (39-40 fok). Reggelre mindig "megfőtt" és összeragadtak az ajkai, sebesek lettek (kb 3-4 seb, alsó és felső ajkain is. Ez is herpesz, vagy ez a láztól van és nem fertőző? Segítsetek, mert már nem beteg, de a sebek miatt nem merem neki engedni, hogy megpuszilja a kislányomat, ő meg bolondnak néz. :( Köszi

Legjobb válasz: Hát attól függ hogy mi volt az oka a lázának. Egyébként a kisebesedés normális tünet lehet ha lázas, de legyengült immunrendszerrel könnyebben el lehet kapni ilyesmi betegségeket mint a herpesz. Szerintem normális hogy nem engeded hogy megpuszilja a kislányodat.

Hát attól függ hogy mi volt az oka a lázának. Egyébként a kisebesedés normális tünet lehet ha lázas, de legyengült immunrendszerrel könnyebben el lehet kapni ilyesmi betegségeket mint a herpesz. Szerintem normális hogy nem engeded hogy megpuszilja a kislányodat.

Kislányomnak magas láza lett, az orvos nem tartotta kizártnak, hogy a pár hete történt kullanccsípésnek köze lehet a lázához, pánikbeteg vagyok és kezdenek teljesen eluralkodni rajtam irreális szorongásos tünetek, mit tegyek?

2 éves a kislányom.Azt mondta az orvos,hogy figyeljem és ha bármi gyanús lenne,akkor vigyem ügyeletre,egyébként pedig holnap reggel kell vinnem kivizsgálásra.

Legjobb válasz: Ha fertõzött lett volna a kullancs, a csípés helyén jellegzetes piros folt jelenik meg. Majd vért kell vegyenek és akkor pontosan ki tudják mutatni, valóban kullancs okozta-e a lázat.

Ha fertõzött lett volna a kullancs, a csípés helyén jellegzetes piros folt jelenik meg. Majd vért kell vegyenek és akkor pontosan ki tudják mutatni, valóban kullancs okozta-e a lázat.
A kérdező hozzászólása: A nyakában volt a kullancs, hamar kiszedtük, nem volt folt. Több hete volt már, pontosan nem tudom mikor :-/ . Nagyon aggódom, mert tavasszal bent is voltunk a kórházban vesemedencegyulladással és félek, hogy nem e az a baj ismét.
Szia! Elõször is nyugi!!!! Ha Te ideges vagy azt a gyereked is érezni fogja, õ is szorongani fog. csak hogy kicsit megnyugodj: HA tényleg a kullancs miatt van láza és vmilyen fertõzést kapott tõle, amint kimutatják mi az, kap egy célzott gyógyszeres kezelést, és az hatni fog. Akkor van baj, ha elhanyagolják a kullancsípést követõ esetleges fertõzés tüneteit (láz, egyre nagyobb pirosodás a csipés helyén), mert akkor már nem biztos h pl. hetek múlva hat az antibiotikum.
Na, ha már folt nincs eleve jó jel. A fertõzés egyik jellegzetes jele, amit írtam is, hogy a csípés helyén egyre nagyobb piros folt van. Akkor valószínúleg ez más lesz, és amúgy még sok más okozhat magas lázat, pl. megfázás, nyári influenza. (Én pont 2 hete voltam benne még antibiotikumot is kellett szednem. Kérdezem a dokit, h ez normális, h nyáron influenza? Azt mondta igen, akkor miért ne lehetne? Csak gyorsabb talán a lefolyása)
A kérdező hozzászólása: Hónaljban 39, 6 volt a láza, antibiotikumot nem kaptunk egyenlõre.
Fájlalja valamijét? Ha megcsípte a kullancs, valóban lehet piros folt, de az a Lyme kór jele, a kullancs meningoencephalitis, vagyis az agyhártyagyulladást terjesztõ kullancscsípés helyén nincs jellegzetes piros folt. A tünetei kezdetben magas láz és fejfájás. Ne pánikolj, de ha úgy látod rosszabb a helyzet, vagy nagyon sír, bármi furcsa, merev a nyaka, azonnal ügyelet. De van most valami vírus, a szomszéd kislánynak 2 napig 40 fokos láza volt, harmadik napra kutya baja lett.
A kérdező hozzászólása: Enni nem akar , egyszer volt hasmenése reggel, de azóta nem ismétlõdött és nem is hányt.
Szinte kizárt hogy a kullancstól legyen. Nyugi. Lehet egy sima nyári vírus. Azért jó fej a dokid.
A kullancs által terjesztett agyvelõgyulladás nem hetek múlva jelentkezik. Max 2 hét a lappangási idõ, úgyhogy biztos nem az.

A cisztának mi a tünetei? Láz? Fájdalom? A hő olyankor magas? Vagy alacsony? Mell? És lehet ciszta esetén téves + teszt?

Legjobb válasz: Szia nekem egy évig volt cisztám amit tavaly októberben mûtöttek ki!Nekem nagyon nagyon fájt a petefészkem, nagyon fájt tõle pisilnem is és lázam is sokszor volt!Igen mutathat hamis eredményt a teszt!Mindenképp menj orvoshoz és õ megtudja nézni hüvely uh-án hogy mi a baj!!!!

Szia nekem egy évig volt cisztám amit tavaly októberben mûtöttek ki!Nekem nagyon nagyon fájt a petefészkem, nagyon fájt tõle pisilnem is és lázam is sokszor volt!Igen mutathat hamis eredményt a teszt!Mindenképp menj orvoshoz és õ megtudja nézni hüvely uh-án hogy mi a baj!!!!
cystával a hõ magas.37, 2 körüli.Nekem fájt a mellem is és olyan érzés volt mintha terhes lennék.Éreztem valamit lent , olyan mintha lenne ott valami.És éngem eggyik hajnalban vittek korházba ugy begörcsöltem.És csak rosszindulatu cysta esetén lehet pizitiv teszt.És nekem a következõ honapban magátol elmult a cysta.Neked a teszt pozitiv?és miota késik?akarnátok babat?
A kérdező hozzászólása: pénteken kellett volna megjönnie, van azóta 2 negatív teszt, melleim fájnak, fehér krémes folyásom van, álmos vagyok állandóan, hõm 37 vagy 37, 1. Reggel fogok újra teesztelni, csak most eszembe jutott, h mi van ha nem is babás, hanem cisztás vagyok.
Szia, teszteltél már? Ha igen, akkor mi lett az eredménye?!
Szia!! Nekem tünete egyáltalán nem volt! Annyi hogy egy reggelen eszméletlenül elkezdett görcsölni a hasam és elájultam! A kórházba 3 vagy 4 napig vizsgáltak mire rájöttek az orvosok hogy cysta volt és kimûtötték, mivel annyira elbújt hogy nem vették észre! Mindenképp menj orvoshoz és ott majd elvégzik a kellõ vizsgálatot!
A kérdező hozzászólása: Teszteltem, és negatív.:((( Mostmár tuti nem vagyok terhes. Ez a 33 napom :(
Ilyet se hallottam meg, rosszindulatu ciszta. a ciszta vizzel telt holyag, nem daganat..

Magas láz és száraz köhögés? Mi bajom lehet?

Egyszer?en semmi más tünetem nincs. Nem fáj semmim, csak köhögök néha ilyen száraz köhögés, és a lázam magas. 38,5 körül, de tegnap éjjel 39,4 is volt. Lázcsillapítóra nagyon jól lemegy, de aztán újra fel.

Legjobb válasz: Nagymuternak este volt láza. most csak köhög. Ien a szezon most. Szedd a gyógyszereid meg igyál azt rendbe jösz. Engem is elfog kapni de nem ér váratlanul majd..:D 18/F

Nagymuternak este volt láza. most csak köhög. Ien a szezon most. Szedd a gyógyszereid meg igyál azt rendbe jösz. Engem is elfog kapni de nem ér váratlanul majd..:D 18/F
beteg vagy menny orvoshoz
A kérdező hozzászólása: MENNY??? -.-

Mit lehet tenni magas láz ellen, ha a hűtő fürdő, paracetamol 1000 kúp, aspirin nem segít?

Külföldön tarto´zkodunk, így pillanatnyilag orvoshoz nem tudunk menni. Ez az állapot 3 napja tart.

Legjobb válasz: Nekem egyszer volt 42 fokos lázam, két napig tetõtõl talpig prizniceltek ( jeges vizes lepedõkbe burkoltak szó szerint tetõtõl talpig) az elsõ kettõ egy óra alatt megszáradt rajtam, és így is két napig tartott, amíg már 39 lett. Szörnyû volt, gyógyszerallergia miatt kellett az egész, azóta chinint kapok, ha kell.

Nekem egyszer volt 42 fokos lázam, két napig tetõtõl talpig prizniceltek ( jeges vizes lepedõkbe burkoltak szó szerint tetõtõl talpig) az elsõ kettõ egy óra alatt megszáradt rajtam, és így is két napig tartott, amíg már 39 lett. Szörnyû volt, gyógyszerallergia miatt kellett az egész, azóta chinint kapok, ha kell.
Ezt nem is kellett volna megkerdezni egy ilyen forumon, hanem azonnal orvoshoz fordulni. A szervezet a magas laztol annyira legyengul es dehidratalodik, hogy eletveszelyes!!!!!!Azonnal hivja ki az orvost, meg ha az utolso penzet is kellene odaadnia.(Ott nagy baj lehet)
óránként 1000mg-os C vitamintól tutira elmúlik! nekem bevált

Mi történik akkor ha szóbeli érettségin nincs hangom, sőt lehet el sem tudok menni mert magas lázam van?

Nem úgy t?nik hogy javulni akarna. :S

Legjobb válasz: jajj nem tudom.. ugye az érettségik több napig tartanak, nem tudod átkérni magad egy másik napra?? mikor lenne? és mióta vagy beteg? és mi a bajod, csak ez a két tünet ami tírtál?

jajj nem tudom.. ugye az érettségik több napig tartanak, nem tudod átkérni magad egy másik napra?? mikor lenne? és mióta vagy beteg? és mi a bajod, csak ez a két tünet ami tírtál?
Szerintem jó ötlet, ha felhívod a tanárod.
A kérdező hozzászólása: rendben majd írok hogy sikerült és mi volt :)
Én is német nemzetiségi tagozatra jártam :) ) De szerintem is fogsz addig gyógyulni, ha nem akkor felhívod a tanárodat és átkéred magad másik idõpontra, ha tényleg olyan rossz a helyzet. Addig meg kúráld szépen magad :)
Hidd el h nekem több van vissza mint neked:D Amúgy hallottam már róla . Nálunk az osztály két részre van osztva a fele matekos(mint pl én ) és a fle németes. Nálunk földrajzból érettségiztek németül meg most majd olyanból kell nekik h célnyelvû civilizáció vagy micsoda:D Majd írd le h h sikerült:)
A kérdező hozzászólása: népismeretbõl :) méghozzá németül...lehet nem hallottál róla még. ilyen nemzetiségi osztályba járok ahol sok tantárgyat németül tanulunk ( német irodalom és nyelvtan, töri, etika, és a népismeret) Én is le vagyok maradva még van 5 tételem és át is kellene nézni õket :S
(az elõzõ vok) nekem kettõ van magyar és töri ami 60 tételt jelent. És kicsit levagyok maradva. ma bekéne fejezzem a törit. ÉS 3 tételt nem tudok és 4 tételt át kell ismételjek:S Szal 10ig legalább ezt fogom csinálni. Amúgy nekem kedden vagy szerdán lesz. Olyan jó lenne már túl lenni rajta. Te mibõl érettségizel?
A kérdező hozzászólása: velem is ez van hogy nagyon rég voltam beteg de most egyfolytában az ágyat nyomom és alszom pedig azért jó lenne még 1-2 tételt megtanulni amit nem tudok de egyszerûen nem megy..a lázcsillapító is hat valameddig aztán kezdõdik minden elölrõl még jó hogy csak egy tantárgyból vizsgázom idén :D
Látom te is a szerencsések közé tartozol mint én :) Én is nátáhás vok fáj a torokom. Ez van kb szerda óta. Rég voltam ennyire beteg. De már megszoktaam h betegen vizsgázom:D Német nyelvvizsgára is 38 fokos lázzal mentem anno és sikerült:D Azért jobbulást. És h a kérdésedre válaszljak tuti áttesznek késõbbre ha azt jelzed az ofõnek vagy az igazgatónak
A kérdező hozzászólása: van valamennyi hangom csak megtapsolom azt aki megérti mit mondok :D mindegy ha nem javul akkor is elmegyek, lesz ami lesz legfeljebb majd közelebb ülnek a tanárok hogy halljanak :D
szerintem szerdáig még javulhatsz bõven, voltál már orvosnál? ha igen akkor szedd a gyógyszereket amiket kiírt meg még mellé neocitrant. valamennyi hangod csak van ha feltudod hívni:)
A kérdező hozzászólása: ja és szerdán kell mennem
A kérdező hozzászólása: nem tudom hogy átkérhetem-e magam másik napra, az jó lenne :S hát tüneteim: erõs köhögés, mellkasi fájdalom, el van dugulva az orrom meg ugye még a láz és hogy nincs hangom..jól bekaptam valami vírust szerintem :S Csütörtök óta vagyok beteg. Lehet felhívom a tanárom és megkérdezem hogy most így mi van?!
A kérdező hozzászólása: szóval azt történt hogy halasztottam az érettségim jövõre (mert elõrehozott volt), kórházban is voltam a magas láz miatt de már jól vagyok, vagyis hát javulgatok :)

Tegnapelőtt óta folyamatosan magas lázam van, és semmi több. Nem is lehet lehúzni tartósan. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Ezen kívül fejfájás és hányinger, ezt lehagytam. A torkom viszont nem fáj, és az orrom sem folyik.

A kérdező hozzászólása: Ezen kívül fejfájás és hányinger, ezt lehagytam. A torkom viszont nem fáj, és az orrom sem folyik.
túlságosan hozzászoktál hogy megfázástól vagy ilyesmiktõl kaptál ilyen lázat... a láz ételfertõzés útján is jöhet (fõleg hogy hányingered van) valószínüleg olyan kaját ettél ami vagy nem volt rendesen hõkezelve vagy olyant ami már romlott volt... ajánlom neked hogy egyél sok sót.... kex ropi rizsfelfujt bármi ami sós könnyü étel ha hányingered van ha nem ... minél több ilyent ezsel annál gyorsabban jössz ki a dologból. én a helyedbe langyos vagy hüvöskés fürdõvízbe kérném a ropit és a fél napot ott tölteném
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm a válaszodat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!