Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet májfolt (5 db)

Ha nem májfolt, mi lehet még? Még nem jutottam el a védőnőhőz, de itt a munkahelyemen azt mondják a karomon levő barna foltra, hogy nem májfolt.

hogy az csak arcon, nyakon, mellkason jön ki.ez igaz?

Legjobb válasz: Jesszusom, nyugodj meg! PErsze, hogy lehet májfolt. Mi mérgezett volna meg? És gratulálok az okos kollegáknak, hogy igy beilyesztenek:-( Hívd fel a védõnõd, vagy a dokid, biztos megnyugtat. Májfolt valóban az arcon jön ki legtöbbször, de ez nem azt jelenti, hogy a karodon nem lehet. Baj biztos nincs, ne félj!:-) Ne hagyd magad megilyeszteni!

Jesszusom, nyugodj meg! PErsze, hogy lehet májfolt. Mi mérgezett volna meg? És gratulálok az okos kollegáknak, hogy igy beilyesztenek:-( Hívd fel a védõnõd, vagy a dokid, biztos megnyugtat. Májfolt valóban az arcon jön ki legtöbbször, de ez nem azt jelenti, hogy a karodon nem lehet. Baj biztos nincs, ne félj!:-) Ne hagyd magad megilyeszteni!
nekem is vannak foltok a karomon és a lábamon is, ami terhesség alatt jött ki.ne aggódj, csak beindultak a pigmentek!!!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, akkor nem õrülök meg, de azért majd megmutatom a védõnõnek.

Mit lehet tenni májfolt ellen?

23 hetes kismama vagyok. A homlokomon megjelentek a májfoltok. Tudtok valamit ajánlani ellene, vagy lehet ezeket valamivel halványítani?

Legjobb válasz: Használj erõs fényvédõt, ha napra mész (min. SPF30), így talán nem lesz olyan sötét. A közvetlen , erõs napfénytõl, szolitól védd a bõröd!A szülés után a folt általában halványodik, vagy eltûnik, ezen lehet segíteni krémekkel(pl. Vichy, LRP,...patikában tudnak tanácsot adni), de ezeket csak a hormonháztartás helyreállását követõen érdemes elkezdeni. Nekem is foltos lett az arcom, már az elsõ trimeszter végére, most 7 hónapos a kislányom és csak a szám fölött látszik egy halvány csík.A szülés óta folyamatosan tûnnek el a foltok. Kitartás!

Használj erõs fényvédõt, ha napra mész (min. SPF30), így talán nem lesz olyan sötét. A közvetlen , erõs napfénytõl, szolitól védd a bõröd!A szülés után a folt általában halványodik, vagy eltûnik, ezen lehet segíteni krémekkel(pl. Vichy, LRP, ...patikában tudnak tanácsot adni), de ezeket csak a hormonháztartás helyreállását követõen érdemes elkezdeni. Nekem is foltos lett az arcom, már az elsõ trimeszter végére, most 7 hónapos a kislányom és csak a szám fölött látszik egy halvány csík.A szülés óta folyamatosan tûnnek el a foltok. Kitartás!
Személyes tapasztalatom nincs, de a BABE márkanéven ismert termékeket dícsérik, nekik is van depigmentációra krémük, kb 5.000Ft-ba , kerül , ha jól tom 200g-os kiszerelésû, és fél évig kell használni.Ha azt veszed , hogy csak kis helyen kell alkalmazni, akkor sokáig elég.
neurofibromatózis.
Az elsõ írta igen lehet annak a jele!Neurofibromatózis (Recklinghausen kór) Én úgy születtem, hogy tele volt a testem most vagyok 30 éves.Minden zárójelentésemen ott volt kérdõjellel a dokik is csak találgattak semmi problémát nem okozott soha! Kisfiam most 8 hónapos úgy született, hogy volt rajta 3 most van 10 kávéfolt! A gyerekorvos 7 után (addig elfogadható a felett már a szindróma gyanuja lehet!)Elküldött genetikai vizsgálatra. Szerencsére neki sincs semmi járni kell évente ellenõrzésre! Én megnyugvásból elvittem A Heim pálba ott a bõrgyógyászatra irányítottak minkett! Itt is megnyugtattak semmi kórosat nem találtak! De figyelni kell és éves ellenõrzés! Lehet tõlem örökölte nem tudom! De minden esetre ne hagyd magad kérd az orvot adjon beutalót! Jobb félni mint megijedni!!! Nekünk volt egy ct altatásban és vérvétel tehát nem kínozták halálra a gyereket! HA KÉRDÉSED VAN ÍRJ NYUGODTAN SZÍVESEN SEGÍTEK!!
Nekem is van az államon egy. Nagyon utálom, de nem tehetek ellene semmit. Nincs semmi bajom tõle. 13/L

22 hetes vagyok. Az arcomon foltok jelentek meg. Mint a májfolt. Az első terhességemnél a 20 héten már volt, és erősödött. Nem nagyon múlt el, évekig látszódott. Mit lehet ezzel tenni? Van rá ellenszer?

Illetve annyit szeretnék még kérdezni, hogy a terhességi csíkokra szoktak valamiféle vajat ajánlani, de nem tudom pontosan melyik az a vaj. Drága szerekre nem költök, mert úgyis alkat kérdése mi jön ki, de ápolni szeretném.

Legjobb válasz: Szia! Ezek úgynevezett terhességi foltok, amik terhesség után elhalványulnak, de nem múlnak el soha. Nagyon vigyázni kell, különösen most nyáron, csak magas fényvédelmü krémmel tartózkodj kint (LSF 15!!!!). Mindennap ezzel kend az arcod, hogy ne jöjjenek elö több foltok. A nappali krém védi a bört a kiszáradástól is (gondolom ezért hámlik). A hasamra én Frei Öl-t használtam! Tudom, hogy genetika kérdése az egész, van aki hajlamos rá. A kenegetés akkor is segít, s még többet a folyadékbevitel. Tehát, legalább 3 liter víz naponta!!!!

Szia! Ezek úgynevezett terhességi foltok, amik terhesség után elhalványulnak, de nem múlnak el soha. Nagyon vigyázni kell, különösen most nyáron, csak magas fényvédelmü krémmel tartózkodj kint (LSF 15!!!!). Mindennap ezzel kend az arcod, hogy ne jöjjenek elö több foltok. A nappali krém védi a bört a kiszáradástól is (gondolom ezért hámlik). A hasamra én Frei Öl-t használtam! Tudom, hogy genetika kérdése az egész, van aki hajlamos rá. A kenegetés akkor is segít, s még többet a folyadékbevitel. Tehát, legalább 3 liter víz naponta!!!!
hát engem is érdekelne h a csikokra ki mit használ, mert most vettem észre h nekem is van jopár a hasam alján-bárcsak ne álltam volna oda a tükör elé reggel :D a májfoltokra nem tudok sajnos Neked mit tanácsolni mert nekem szerencsére nincs. 30 hetes

Az arcomon elég sok az úgynevezett"májfolt"! Mivel kezelik a kozmetikusok? Hatásos a kezelés? El lehet tüntetni örökre ha kozmetikushoz járok?

Legjobb válasz: Ezt találtam ebben a cikkben http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=6&menu=.. . Ír a kialakulásának okairól is. Az utolsó mondat vonatkozik az otthoni kezelésre, azt ide is kimásolom: "A legkíméletesebb, bár több hónapot is igénybevevõ, otthon elvégezhetõ kezelés az azelainsav tartalmú krém alkalmazása szigorú fényvédelem mellett. (WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bõrgyógyász)"

Ezt találtam ebben a cikkben http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=6&menu=.. . Ír a kialakulásának okairól is. Az utolsó mondat vonatkozik az otthoni kezelésre, azt ide is kimásolom: "A legkíméletesebb, bár több hónapot is igénybevevõ, otthon elvégezhetõ kezelés az azelainsav tartalmú krém alkalmazása szigorú fényvédelem mellett. (WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bõrgyógyász)"
diane 35 6 évig szedtem és kb a 4 évben vettem észre, de akkor még nem tudtam, hogy a gyógyszer miatt van. Ráadásul, nincs nem volt a tájékoztatón feltünteve a lehetséges mellékhatások között, de utanna néztem a neten és megkérdeztem több orvost/nõgyógyászt is. Érdekes volt, mert volt olyan doki, aki váltig állította, a fog.tablettának nincs ilyen mellékhatása, a májfolt bármitõl kijöhet, a másik azt mondta lehetséges, de azóta kiderül 100% attól alakult ki.
Csak azert kerdeztem, mert nekem a Novynette-tol jott ki a labaimon. Remelem nem jon ki az arcomon is. Bocsi a kerdezotol az OFF-ert!
No én úgy gondolom nagyon jó válasz tudok neked adni, :) mivel én is ebben a cipõben járok.:S Sajnos nálam a fogamzásgátló tabletta egyik mellékhatásaként jelentkezett máfolt az arcom. Azóta abbahagytam! A májfoltot nem lehet véglelg eltüntetni, csak halványítani. Vannak kifejezetten halványtó termékek májfoltra, pigmentfoltokra, szeplõkre illetve nem tudom halottál-e már az IPL-es villanófényes kezelésrõl. Elõsször az IPL kezelést próbáltam meg a májfoltokra. 3 alkalmat voltam, nagyon drága volt, 12ezer volt 1 kezelés. A lénnyeg [email protected] sem ért. A doki 4 alkalmat írt ki, én a 3-nál úgy döntöttem nem megyek többet, mert nem láttam értelmét. Lehet kb 8 alkalom már hatásos lett volna. De egyénfüggõ, lehet másnak már ilyen hamar eredményes lenne a kezelés. Utánna elmentem a kozmetikushoz tanácsot kérni, aki Ilcsivel termékekkel dolgozik. Ajánlott nagyon jó Ilcsi termékeket az arcomra azaz a májfoltamimra.9 hónapja használom ezeket a készítményeket és nagyon szépen eléhalványította a májfoltokat. Meltett ajánlott egy nagyon jó arckezelést, a gyümölcssavas(mélyhámlasztó)kezelést. A lényege, a gyümisav ledúrja a bõr legfelsõ szarurétegét, ezáltal megfitatalodik a bõr, a vérkeringés megindul valamint számtalan arcproblémára jó mint pl. aknés(pattanásos) zsíros, és pigmentfolotos, májfoltos, szeplõs bõrre, ugyanis halványítja továbbá a hegeket is szépen lehet kezelni ezzel a pakolással. Egyszer voltam egy 6 alkalmas kezelésen február környákén és nyáron 2 hetenként 1 alkalmason, mivel nyáron nem ajánlott a kúra, mert napallergiás lehet a bõr. A lényeg ez is nagyon-nagyon sokat segített nekem. Ha esetleg érdekel http://www.ilcsi.com itt megnézheted a termékeket, hatásait, összetevõit illetve ha letöltötöd a nagy termékkatalógust a honlapról részletesen ír, hogyan lehet eredményesen kezelni a májfoltos, pigmenfoltos bõrt. Én ilcsi oxigénes fehérítõ krémet és kövirózsa habkrémet használok az arcomra. Néha-néha kövirózsa tonikot is. Ezek mind halványító készítmények. És még azt hozzátenném, hogy ugye tavaszzsal, ahogy elõbújik a nap, az arcon illeteve bõrön a napfény hatására jobban kijönnek, intenzívebbek lesznek a májfoltok, pigmenfoltok illetve a szeplõk. Ezért ajánlott a tavasztól egészen nyár végéig minden nap, bekenni az ilyen problémás területet napfényvédõ krémmel. Én ilcsi paradicsomos napozó gélt használtam az arcomra. Tényleg szuper, mert használatával, megmarad az a hatás, amit sikerült elérnem a ilcsi termékekkel. Gondolom azt is tudod, hogy õsszel és a téli hónapokban, amikor már nincsen nap, vagy nem annyira intenzíven süt, mint tavasszal és nyáron ilyenkor eélhalványodnak ezek a foltok, szeplõk és ha erre még rásegítünk a halványító termékekkel + a gyümölcssavas kezeléssel még tutibb :[]látványosabb hatást lehet elérni. Ami még nagyon fontos, ha valaki elkezdi használni ezeket a készítményeket, érdemes mindig használni, mert csak akkor lehet megratani ezt a halványító hatását. Nem mondanám, hogy drága az ilcsi, inkább megfizethetõ áron is van , úgy mint a bolti társai és ami a legfontosabb natúr kozmetikumok, azaz nem tartalmaz tartósítószert és a szinezék is természetes. Én 30 ml-es tégelyben veszem az oxigénes fehlrítõ krémet a kozmetikusomtól 1500 Ft-ért a kövirózsa habkrém úgy szintén 30ml-es tégelyben 1600 Ft is kitar kb 1 hónapot is. A gyümölcssavas kezelés sem drága , bár szerintem minden kozmetikus más árban dolgozik. Az enyámnél 1 kezelés 1400 Ft. Amit ajánlok, keress olyan kozmetikus, akik Ilcsi ermékekkel dolgozik és kérd a tanácsát valamint kérdezd meg, csinál-e gyümölcssavas kezelést és kérd ki a véleményét, milyen termékeket ajánl a májfoltos arcodra. A honpalonfent van olyan hogy referencia kozmetikák, Katt rá akkor kiad egy térképet, rákattintasz amyiyik megyében laksz és ott találsz olyan kozmetikust akim ilcsivel dolgozik. Nekem segített és nagyon szépen rendbetette az arcomat. Még egy jó tanács. Tavasztól egészen nyárig mindenképpen kend aza rcodat napfényvédõkrémmel. Remélem tudtam segíteni.
Utolso, milyen gyogyszert szedtel?
Ha a lábaidon jött ki a májfolt, akkor az arcodon is kijöhet. Mindenképpen hagyd abba a gyógyszer szedését. Amíg szeded a gyógyszert, úgy fognak újabb májfoltok képzõdni, ezt ez orvos mondta nekem és azt is, hogy a fogamzásgátló tabletták azért okoznak májfoltot, mert visszanyomják a méreganyagot a szervezetben valamint vamait nem engednek ki a májból valamit és innen az elnevezés és így alakul ki a májfolt. Már ne emlékszem hogy mondta pontosan kicsit orvosi szakkifejezésekkel :D de ez a lényege.Leröviditettem :[] Ha fogamzásgátlás céljából szeded a tablettát, hagyd abba és válts másra vagy ha más miatt, akkor is kell megoldásnak lennie. Ráadásul számtalan más mellékhatása van a gyógyszernek és megnöveli a rák kialakulásának a kockázatát is :S Na mindegy te tudod. BOCSI AZ OFFÉRT, de nem tudtam privát E-mailt küldeni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!