Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet kutyatámadáskor Hogyan és mivel (2 db)

Mit lehet tenni kutyatámadáskor? Hogyan és mivel lehet védekezni ha meg akar támadni egy kutya?

Legjobb válasz: Nem hátat fordítani, és lassan hátrálni. Ha nincs nálad eszköz, akkor nem sok esélyed lenne, fõleg, hogy nyílt utcán csak párosával támadnak. Mivel te vagy a magasabb, ezért általában megáll veled szemben és csak erõt fitogtat. Nekem már kétszer is volt szerencsém hozzá, mindkét alkalommal bevált. Elsõre jött egy busz, és felszálltam, másodszorra meg feladták.

Nem hátat fordítani, és lassan hátrálni. Ha nincs nálad eszköz, akkor nem sok esélyed lenne, fõleg, hogy nyílt utcán csak párosával támadnak. Mivel te vagy a magasabb, ezért általában megáll veled szemben és csak erõt fitogtat. Nekem már kétszer is volt szerencsém hozzá, mindkét alkalommal bevált. Elsõre jött egy busz, és felszálltam, másodszorra meg feladták.
Viperát vigyek magammal kutya ellen??? Viperatámadás ellen meg kutyát?
Amit a focimeccseken szoktak használni sûrített levegõs dudát na azt ha megnyomod tuti be fognak csinálni! vagy vigyél talán magaddal egy viperát és olyankor elõveheted. A szembeszaladás nagyobb kutyákkal szembe nem hinném hogy jó. A saját tapasztalatom viszont el tudom mondani! egy kuvasz támadta rám a pálinkafõzõdénél! (rólam annyit hogy nem vagyok pálinkás és józan voltam) ismertem a dögöt és vittem magammal légyirtót! és csupán a furfangosságomnak köszönhetem hogy nem harapta le a jobb alkaromat! most az állatvédõk tuti 1000-rel letámadnak de szarok rájuk egy nagyot ha a testi épségem kerül veszélybe!
Semmit.
fhuu azért abba belegondolni ha egy német dog megy az embernek..
Én azt hallottam, mikor szalad felé a kutya, nem el kell szaladni, hanem nagyon gyorsan kezdj el szaladni felé, és elszalad. Én nem tudom beválik e, de én ezt hallottam! :)
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat, meg johetnek :D ja meg azt is hallotam hogy gaz sprayel ha szemebe fujsz elmegy...
A spré talán a legjobb amibe nagy a nyomás! már attól megijednek hogy hangosan távozik a gáz belõle! a vipera nem igazán hasznos így utólag belegondolva hisz akkora a kutya már nekünk jöhet kisebb kutyánál viszont okés lehet.

Mit lehet tenni kutyatámadáskor? Hogyan és mivel lehet védekezni ha meg akar támadni egy kutya?

Legjobb válasz: Engem többször támadott meg nagytestû vad kutya, nem is egy. A szomszéd 1-2 évente hozta az ilyen kutyáit, és mindig kiszöktek támadni. Eleinte reflexszerûen elszaladtam tõle, de majdnem utólért, ám megúsztam. Aztán egyszer nem volt lehetõségem elszaladni, mert olyan helyen támadt, ahol én sarokba voltam szorítva és én ordítva elkezdtem nekiszaladni. A nagy vérem visítva menekült el tõlem.:) Azóta ezt teszem, ha megtámad egy kutya. Én nagy kutyás avgyok, imádom õket és õk is engem, de amelyik ártó szándékkal közelít, annál erõsebb leszek.:)

Engem többször támadott meg nagytestû vad kutya, nem is egy. A szomszéd 1-2 évente hozta az ilyen kutyáit, és mindig kiszöktek támadni. Eleinte reflexszerûen elszaladtam tõle, de majdnem utólért, ám megúsztam. Aztán egyszer nem volt lehetõségem elszaladni, mert olyan helyen támadt, ahol én sarokba voltam szorítva és én ordítva elkezdtem nekiszaladni. A nagy vérem visítva menekült el tõlem.:) Azóta ezt teszem, ha megtámad egy kutya. Én nagy kutyás avgyok, imádom õket és õk is engem, de amelyik ártó szándékkal közelít, annál erõsebb leszek.:)
Velem mar sokszor elofordult!Amikor nekemfut egy kutya meg sem mozdulok hanem a kezemmel mutatom es kiabalok h takordj el!Es akk is ugat tovabb de nem fut enked.Tudom, tapasztalat:D volt amikor be is ment a kutya a kapun belul miutan rakiabaltam.Vagy uatan miutan rakiabalatam mentem tovabb mert nem jott utanam!
Engem már támadott meg kutya. Nem esett semmi bajom, de rémes volt. Senkisem volt az utcának, én meg üvöltöttem, de a kutya nem ment el. De én még fiatalabb voltam. Amúgy az a jó, ha kihúzod magad, kerülöd a szemkontaktust a kutyával (ez náluk a támadókedv jele lenne) , és határozottan próbálsz viselkedni. Nem szabad, hogy lássa, hogy félsz tõle.
Anyu biciklivel jött haza, amikor meg akarta támadni 2 kutya... Már a lábának mentek, amikor anyu a biciklis lámpát villogóra állította és azzal világított a szemükbe. Hatásos volt!
kutyaidomárok tanácsa: a támadás pillanatában fordulj szembe a kutyával nézz a szemébe és tegyél felé 2-3 határozott lépést ilyenkor minden kutya meg fog ijedni. aztán fordulás és futás.... igy meg van az elõnyöd és kis eséllyel fog utánad menni.
Elõzd meg a bajt kutyariasztóval! Postásoknak, betörõknek már van! http://www.harps.hu/termekek/dazzer_hu.htm Külföldrõl neten rendelve olcsóbb! Vagy: http://www.imrebacsi.hu/kutya.html Barkácsolók el is készíthetik: http://www.hobbyelektronika.info.hu/tartalom/kapcsolasirajzo..
Egy tényleg agresszív kutyából, aki komolyan meg akar támadni az elektromos kutyariasztó az ellenkezõ hatást fogja kiváltani, azaz még jobban fog támadni. Errõl a postásunk mesélhetne, õ is azzal próbálkozott amikor a kis korában általa folyamatosan ingerelt kutyám megnõtt, és azzal akart bejönni. Azóta se láttam a kutyámat olyan agresszívnek, mint akkor. A postás pedig megtanulta használni a csengõt, és talán ara is rájött, hogy nem érdemes a kölyökkutyát ingerelni, mert egyszer majd megnõ...:)
Bakancs, vipera, gázspray, riasztópisztoly, kés... Ha ez nincs, akkor: futás, sikítás, esetleg halál.
A kérdező hozzászólása: Kutyagázsprayról mi a véleményetek?
van az a pisztoly ami játék pisztoly de mégis 18 éven aluliaknak nem lehet állítólag olyan hogy van hozá tár abba beleraksz ilyan kis golyó alakú töltényt ( a szürke a legerõsebb ) aztán fehúzod a pisztolyt és már tudsz is lõni ha a kutya arcába lõsz az hatásos


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!