Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet kutyatámadáskor (6 db)

Mit lehet tenni kutyatámadáskor? Hogyan és mivel lehet védekezni ha meg akar támadni egy kutya?

Legjobb válasz: Engem többször támadott meg nagytestû vad kutya, nem is egy. A szomszéd 1-2 évente hozta az ilyen kutyáit, és mindig kiszöktek támadni. Eleinte reflexszerûen elszaladtam tõle, de majdnem utólért, ám megúsztam. Aztán egyszer nem volt lehetõségem elszaladni, mert olyan helyen támadt, ahol én sarokba voltam szorítva és én ordítva elkezdtem nekiszaladni. A nagy vérem visítva menekült el tõlem.:) Azóta ezt teszem, ha megtámad egy kutya. Én nagy kutyás avgyok, imádom õket és õk is engem, de amelyik ártó szándékkal közelít, annál erõsebb leszek.:)

Engem többször támadott meg nagytestû vad kutya, nem is egy. A szomszéd 1-2 évente hozta az ilyen kutyáit, és mindig kiszöktek támadni. Eleinte reflexszerûen elszaladtam tõle, de majdnem utólért, ám megúsztam. Aztán egyszer nem volt lehetõségem elszaladni, mert olyan helyen támadt, ahol én sarokba voltam szorítva és én ordítva elkezdtem nekiszaladni. A nagy vérem visítva menekült el tõlem.:) Azóta ezt teszem, ha megtámad egy kutya. Én nagy kutyás avgyok, imádom õket és õk is engem, de amelyik ártó szándékkal közelít, annál erõsebb leszek.:)
Velem mar sokszor elofordult!Amikor nekemfut egy kutya meg sem mozdulok hanem a kezemmel mutatom es kiabalok h takordj el!Es akk is ugat tovabb de nem fut enked.Tudom, tapasztalat:D volt amikor be is ment a kutya a kapun belul miutan rakiabaltam.Vagy uatan miutan rakiabalatam mentem tovabb mert nem jott utanam!
Engem már támadott meg kutya. Nem esett semmi bajom, de rémes volt. Senkisem volt az utcának, én meg üvöltöttem, de a kutya nem ment el. De én még fiatalabb voltam. Amúgy az a jó, ha kihúzod magad, kerülöd a szemkontaktust a kutyával (ez náluk a támadókedv jele lenne) , és határozottan próbálsz viselkedni. Nem szabad, hogy lássa, hogy félsz tõle.
Anyu biciklivel jött haza, amikor meg akarta támadni 2 kutya... Már a lábának mentek, amikor anyu a biciklis lámpát villogóra állította és azzal világított a szemükbe. Hatásos volt!
kutyaidomárok tanácsa: a támadás pillanatában fordulj szembe a kutyával nézz a szemébe és tegyél felé 2-3 határozott lépést ilyenkor minden kutya meg fog ijedni. aztán fordulás és futás.... igy meg van az elõnyöd és kis eséllyel fog utánad menni.
Elõzd meg a bajt kutyariasztóval! Postásoknak, betörõknek már van! http://www.harps.hu/termekek/dazzer_hu.htm Külföldrõl neten rendelve olcsóbb! Vagy: http://www.imrebacsi.hu/kutya.html Barkácsolók el is készíthetik: http://www.hobbyelektronika.info.hu/tartalom/kapcsolasirajzo..
Egy tényleg agresszív kutyából, aki komolyan meg akar támadni az elektromos kutyariasztó az ellenkezõ hatást fogja kiváltani, azaz még jobban fog támadni. Errõl a postásunk mesélhetne, õ is azzal próbálkozott amikor a kis korában általa folyamatosan ingerelt kutyám megnõtt, és azzal akart bejönni. Azóta se láttam a kutyámat olyan agresszívnek, mint akkor. A postás pedig megtanulta használni a csengõt, és talán ara is rájött, hogy nem érdemes a kölyökkutyát ingerelni, mert egyszer majd megnõ...:)
Bakancs, vipera, gázspray, riasztópisztoly, kés... Ha ez nincs, akkor: futás, sikítás, esetleg halál.
A kérdező hozzászólása: Kutyagázsprayról mi a véleményetek?
van az a pisztoly ami játék pisztoly de mégis 18 éven aluliaknak nem lehet állítólag olyan hogy van hozá tár abba beleraksz ilyan kis golyó alakú töltényt ( a szürke a legerõsebb ) aztán fehúzod a pisztolyt és már tudsz is lõni ha a kutya arcába lõsz az hatásos

Mit lehet tenni kutyatámadáskor? Hogyan és mivel lehet védekezni ha meg akar támadni egy kutya?

Legjobb válasz: Nem hátat fordítani, és lassan hátrálni. Ha nincs nálad eszköz, akkor nem sok esélyed lenne, fõleg, hogy nyílt utcán csak párosával támadnak. Mivel te vagy a magasabb, ezért általában megáll veled szemben és csak erõt fitogtat. Nekem már kétszer is volt szerencsém hozzá, mindkét alkalommal bevált. Elsõre jött egy busz, és felszálltam, másodszorra meg feladták.

Nem hátat fordítani, és lassan hátrálni. Ha nincs nálad eszköz, akkor nem sok esélyed lenne, fõleg, hogy nyílt utcán csak párosával támadnak. Mivel te vagy a magasabb, ezért általában megáll veled szemben és csak erõt fitogtat. Nekem már kétszer is volt szerencsém hozzá, mindkét alkalommal bevált. Elsõre jött egy busz, és felszálltam, másodszorra meg feladták.
Viperát vigyek magammal kutya ellen??? Viperatámadás ellen meg kutyát?
Amit a focimeccseken szoktak használni sûrített levegõs dudát na azt ha megnyomod tuti be fognak csinálni! vagy vigyél talán magaddal egy viperát és olyankor elõveheted. A szembeszaladás nagyobb kutyákkal szembe nem hinném hogy jó. A saját tapasztalatom viszont el tudom mondani! egy kuvasz támadta rám a pálinkafõzõdénél! (rólam annyit hogy nem vagyok pálinkás és józan voltam) ismertem a dögöt és vittem magammal légyirtót! és csupán a furfangosságomnak köszönhetem hogy nem harapta le a jobb alkaromat! most az állatvédõk tuti 1000-rel letámadnak de szarok rájuk egy nagyot ha a testi épségem kerül veszélybe!
Semmit.
fhuu azért abba belegondolni ha egy német dog megy az embernek..
Én azt hallottam, mikor szalad felé a kutya, nem el kell szaladni, hanem nagyon gyorsan kezdj el szaladni felé, és elszalad. Én nem tudom beválik e, de én ezt hallottam! :)
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat, meg johetnek :D ja meg azt is hallotam hogy gaz sprayel ha szemebe fujsz elmegy...
A spré talán a legjobb amibe nagy a nyomás! már attól megijednek hogy hangosan távozik a gáz belõle! a vipera nem igazán hasznos így utólag belegondolva hisz akkora a kutya már nekünk jöhet kisebb kutyánál viszont okés lehet.

Kutyatámadás, mit lehet tenni, milyen ügy lehet belõle?

4 napja történt a dolog. Látásból ismerem a gazdit, akinek valahogy elszabadult a pórázról a nagytestû (talán cane corso keverék) kan kutyája és nekiment a barátom szintén kan 6 kilós mix kutyájának, valószínûleg a frizbije miatt. Nagy nehezen tudtuk csak leszedni a kutyát a másikról, a kicsivel persze egybõl mentek orvoshoz. Több mély sebe is van, varrni kellett, a lába is eltört két helyen, valamiféle fertõzés lépett fel. A támadó kutya gazdája felajánlotta, hogy fizeti az összes orvosi költséget, nagy bocsánat kérések közepette. A kutyájának minden oltása megvan, ezt meg is mutatta. Viszont szerinte elég húzós az állatorvosi számla (úgy tudom most érte el a 30.000 ft-ot és még 2 naponta mennek vissza, nem tudni meddig) ezért kicsit hitetlenkedõ, flegma stílusban írogat a barátomnak, aki megmondta neki, hogy az orvos által kiállított számlát küldeni fogja a kezelések végén. Azt mondja nem is történt akkora támadás, hogy ilyen bajai legyenek a kutyának. A baj ott kezdõdik, hogy a barátom eddig csak annyit akart, hogy fizesse ki a költségeket, és ne is lássa többet, viszont ettõl a flegmázástól felkapta a vizet, és feljelentésen gondolkozik. Milyen ügy lehet ebbõl? Én vagyok a tanú, de én nem szeretnék ebben részt venni, ha egy mód van rá. Attól tartok, hogy ha tényleg feljelentés lesz, és kivizsgálják az ügyet, a kutyát elaltatják? És nekem muszáj ebben részt vennem?

Legjobb válasz: Nem altatják el a kutyát, de az orvosi költséget fizetnie kellene a támadó kutya gazdájának. Ha nem teszi, jegyzõnél feljelenteni. Ha tanúskodsz, nem lesz semmi gondod, viszont segítesz a sérült kutya gazdájának, hogy legalább a költségeit fizesse a támadó kutya gazdája. A kezelésekrõl természetesen számlát kell kérni.

Nem altatják el a kutyát, de az orvosi költséget fizetnie kellene a támadó kutya gazdájának. Ha nem teszi, jegyzõnél feljelenteni. Ha tanúskodsz, nem lesz semmi gondod, viszont segítesz a sérült kutya gazdájának, hogy legalább a költségeit fizesse a támadó kutya gazdája. A kezelésekrõl természetesen számlát kell kérni.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, 40 ezer forintot, nem 30 ezret. Késõ este történt a dolog, az orvos már otthonról ment be a rendelõbe. Mások is látták az esetet, egy család, és sétáló emberek.
Nem semmi, milyen pofátlan a gazda:S Oké, ilyen elõfordulhat, hogy elszabadul a kutya a pórázról, de akkor alap, hogy bekussol a gazda, és fizeti minden állatorvosi költséget fintorgás és flegmázás nélkül. A barátod helyében megmondanám neki, hogy el fogja küldeni neki a számlát, ha ezt nem fizeti, akkor a bíróságon lehet folytatni az ügyet. Ettõl valószínûleg helyrerázódik az illetõ. Te meg támogasd a barátodat, próbáld csitítani, de ha az illetõ tényleg nem fizet, akkor állj ki a párod mellett és tanúskodj.
Le kell írni tételesen, hogy mi mennyibe került, és kilátásba helyezni, hogyha nem ért egyet az összegekkel, akkor ezt a bíróságon átszámolják szívesen...
A számla másolatát már most át kéne adni a támadó kutya tulajának. Tételesen ki kell mutatni. Az állatorvos megteszi ezt.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tisztelt kérdezõ! A támadó kutya életének hatósági döntés alapján történõ kioltásától nem kell tartanod, mert az csak embernek okozott halálos sérülés esetén lehetséges, de akkor is csak abban az esetben, ha az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértõ megállapítja, hogy az eb viselkedése egyértelmûen a sérülés okozására irányult. (1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelmérõl és kíméletérõl, 24/C. §.) A Kormány 115/2012. (VI.11.) Korm. rendelete egyes állatvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításáról (MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 70. szám) 1. Az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet módosítása 2. § (1) A bírság alapösszege tizenötezer forint. (2) A bírság mértékének megállapításához a bírság alapösszegét – a jogsértés körülményeitõl függõen – meg kell szorozni az 1–4. melléklet szerinti szorzókkal. (3) Több tényállás együttes fennállása esetén az egy táblázatban található szorzókat táblázatonként összeadva kell a mellékletre vonatkozó értéket megállapítani. 4. melléklet a 115/2012. (VI. 11.) Korm. rendelethez: Az állatvédelmi bírság tételes mértékének megállapítása során alkalmazandó minõsített esetek és szorzók h) ha a mulasztó az állat szökésének megakadályozásáról nem, vagy nem megfelelõen gondoskodott, az alkalmazandó szorzó 6. Ez, a 2. § (1)-et figyelembe véve: 15000 Ft * 6 = 90000 Ft. (Ez kiszabható büntetés, nem kártérítés. Nincs tól-ig határ, ennél az esetnél fix szorzó van.) 7. melléklet a 115/2012. (VI. 11.) Korm. rendelethez h) az eb által okozott sérülés kimenetele súlyos, és közterületen kutyának okozta: 17/C. § (4) a) a kerületi hivatal elrendelheti az eb ivartalanítását, 17/C. § (4) b) a kerületi hivatal az ebet veszélyesnek minõsítheti. m) az eb által okozott sérülés kimenetele maradandó, és közterületen kutyának okozta: 17/C. § (4) b) a kerületi hivatal az ebet veszélyesnek minõsítheti. A veszélyes eb tartásának igen szigorú elõírásai vannak. A 334/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet az állatvédelmi hatóság kijelölésérõl 1. § (1)1 Állatvédelmi hatóságként a Kormány a jegyzõt, illetve a fõvárosi és megyei kormányhivatal járási (fõvárosi kerületi) hivatalát (a továbbiakban: járási hivatal) jelöli ki. Az állatorvosi számla, a kárt okozó kutya tulajdonosának hajlandósága esetén rendezhetõ, egyébként polgári peres úton kérhetõ a kártérítés megállapítása. Jobban jár, ha magától fizet, hiszen akkor például nem jut hatóság tudomására a kutya kiszökése, ami önmagában 90000 Ft-os büntetéssel járhat. Elkerülheti az esetleges veszélyes állattá nyilvánítás kockázatát, ami szintén költség megtakarítás is. És elkerülheti az esetleges perköltséget is.


Kutyatámadás ellen mit lehet tenni?

Az utcákban sajnos nagyon sok a kóbor kutya. Van egy magas ami hatalmas nekem a hasamig ér.14/F Attól félek, hogy egyszer megfognak támadni és ráadásul a sarkon lévő házban van egy harci kutya és egy csomószor az utcán van. A gazdának már szóltunk de semmi. Mit tehetek ha megtámadna egy már láttam őket 3-asával. Ha már futnának felém mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Az ritkább eset hogy csak úgy nekimennek az utcán az embernek. Ha mégis arra visz az utad, ne nézz rájuk, ne hecceld õket, csak menj el. Ha mégis közelednének kiabálj, ordíts, rájuk hátha eloldalognak. Vagy legyen nálad paprikaspray, azzal figyelmeztetni lehet õket, de nem veszélytelen. Ha továbbra is ilyen a helyzet, be kell jelenteni a városházán, hogy veszélyben tartják az ott lakókat. Egy biztos, elfutni nem szabad elõlük!

Az ritkább eset hogy csak úgy nekimennek az utcán az embernek. Ha mégis arra visz az utad, ne nézz rájuk, ne hecceld õket, csak menj el. Ha mégis közelednének kiabálj, ordíts, rájuk hátha eloldalognak. Vagy legyen nálad paprikaspray, azzal figyelmeztetni lehet õket, de nem veszélytelen. Ha továbbra is ilyen a helyzet, be kell jelenteni a városházán, hogy veszélyben tartják az ott lakókat. Egy biztos, elfutni nem szabad elõlük!
Felugrani egy oszlopra, fára és megvárni míg eloldalognak. Egyébként ha eddig sem támadtak, akkor nem is fognak. Errefelé, a határban sokáig kóborolt 2 német juhász, de amint megláttak valakit, elrohantak jó messzire, még ha kedvesen próbáltál közeledni, akkor is, ha kutyával mentem, akkor is.
Ritkán mennek neki az embernek, pláne ok nélkül. Vegyél paprikasprayt, a Fressnapfban is lehet.
Hagyd õket figyelmen kívül, mintha ott sem lennének, rájuk se nézz, ne siess, lassan, de biztosan sétálj el. Ha futnak feléd, akkor pedig ne mozdulj, nézz le a földre és várd, hogy mi következik. Nagy valószínûséggel csak megszagolnak, esetleg pár méterrõl megugatnak, addig várj, amíg meg nem unják és el nem mennek. Na ess pánikba, az ugató kutya bizonytalan, de ha ilyenkor kezdesz el sietni, futni, vagy akár csak hátat fordítani, szinte biztos, hogy rád megy (na nem a nyakadra, esetleg a nadrágodra). Ha megharap, egy jól irányzott rúgástól meggondolhatja magát. A paprikaspray jó ötlet. A lényeg tehát, hogy jól mérd fel a kutya viselkedését és ehhez igazítsd a tiédet. Nem kell parázni, a kutyák nem gyilkológépek.

Mit lehet tenni kutyatámadás ellen (megelőzésére)?

Éjszakai túrára szeretnénk menni. Kb éjfél felé érjük el egy kisváros határát, ahol jellemzően mindig van 2-3 kóbor kutya. Én még nappal is félek a kutyáktól.... (Arról, kérlek ne írjatok, hogy ne féljek, mert ez úgysem menne...) Nem szeretnék egyetlen állatot sem bántani, csak lehetőleg megelőzni az elvadult kutyák támadását.

Legjobb válasz: Vegyél vadászboltban gáz spray-t, ha van nálad, attól nyugodtabb is leszel!

Vegyél vadászboltban gáz spray-t, ha van nálad, attól nyugodtabb is leszel!
Túrához magához is kell a bot, én az erdõszélen lakok, imádom a kutyákat, de inkább odasuhintok, minthogy tetanuszért fussak. Spray is jó csak a bot mégiscsak kéznél van...vess meg de így van :D
Hagyd õket figyelmen kívül és lassan sétálj tovább. Ha szaladnak feléd, akkor velük szembefordulva állj meg és nézz le, szinte biztos, hogy megállnak vagy szaglászódni vagy ugatni, várd meg, amíg elmennek. A botot és hasonlókat nem igazán javaslom, ingerli a kutyát még akkor is, ha nem akart bántani, csak megszagolni. A paprikaspray beválhat. Egyébként a kutyák nem nagyon támadnak járókelõkre, semmi okuk nincs rá, hacsak nem a provokáció (ami lehet agresszív megnyilvánulás vagy éppen elfutás).
A kérdező hozzászólása: Dehogy vetlek meg, mindkét eddigi választ nagyon köszönöm! (Az más kérdés, hogy nem bírnám/merném megütni a nekem támadó kutyákat)
Nénike! Nagyon egyszerû! Ne menj éjszaka túrázni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: : ) (de bizony elmegyek! Én egy stramm Nénike vagyok, csak a kóbor ebektõl félek : D
A kérdező hozzászólása: Keddrõl szerdára virradó éjszaka kirándultunk. Nagy élmény volt! (Bár esett az esõ) Békánál nagyobb vadállattal nem találkoztunk :D

Ilyenkor mit lehet tenni? Kutyatámadás

Nagyapámat kutyasétáltatás közben megtámadta a szomszéd pitt bull (?) kutyája. Pontosabban a kutyáját (öreg, vak collie keverék) és szét akarta választani hisz esélye nem lett volna szerencsétlen vaksi öregnek, és persze a kutya mindkettőjüknek neki ment. Nagypapa 75 éves, sérülései elég komolyak, kórházba került, a kutya sokkot kapott, szintén orvoshoz vitték. Feljelentés már hetekkel ezelőtt megtörtént mert más kutyát is támadott már meg, de most már embernek is neki ment. Hogy lehetne megsürgetni a dolgot? A kutyatulajdonos egy kisebbséghez tartozó család. Közülük néhányan alkoholisták, a másik fele meg mentálisan sérült, tehát kommunikálni nem lehet velük. Fejér Megyei kisvárosról van szó, nehezen motiválható a rendőrség, nagyiék nem túl rámenősek, én meg külföldön élek nem tudom innen mit tehetnék hogy segítsek nekik.

Legjobb válasz: Az a legnagyobb baj, hogyha megtudják a cigányok, ki jelentette fel õket, onnantól naponta fogják zaklatni õket. Mindenképpen azt a szerencsétlen kutyát kéne tõlük elvenni és rehabilitálni, talán állatvédõkkel ha felvennéd a kapcsolatot, jobban tudnának segíteni a jogi részében és megsürgetni a dolgot. A cigányokkal meg vagy nem szabad szóba állni egyáltalán, vagy egy-egy golyót a fejükbe, mert másképp úgysem jutsz dûlõre.

Az a legnagyobb baj, hogyha megtudják a cigányok, ki jelentette fel õket, onnantól naponta fogják zaklatni õket. Mindenképpen azt a szerencsétlen kutyát kéne tõlük elvenni és rehabilitálni, talán állatvédõkkel ha felvennéd a kapcsolatot, jobban tudnának segíteni a jogi részében és megsürgetni a dolgot. A cigányokkal meg vagy nem szabad szóba állni egyáltalán, vagy egy-egy golyót a fejükbe, mert másképp úgysem jutsz dûlõre.
Feljelentésen kívül mást nem hiszem, ha szerencsétek van elzárják a kutyát, vagy elaltatják.
Ha a tartási körülmények nem megfelelõek, akkor a helyi állatvédõket tudod értesíteni. A feljelentést pedig meg kell tenni a rendõrségen. A kutyát meg nem kell megmérgezni, semmirõl nem tehet. Az ilyet ha lehet, el kell venni a gazdájától és adni neki egy második esélyt egy kiegyensúlyozott, nyugodt életre.
Patkányméreg meg desztillált víz a "pitbullnak", esetleg megteszi rántott hús olajba mártott pici szivacsdarabkák. Több ilyen nem lesz, én tuti kinyírnám valahogy a kutyát ha engem harapna meg, a c*gányokkal meg beszélni nem lehet, valószínû büntetlenül megússzák.
Nagyon húzos, komoly ügy, találkoztam már vele én is többször. Én egy Hajdú-Bihar megyei kisvárosban élek, itt se foglalkoznak kellõképpen a kutyával, sokat az utcán tartanak. Munkaeszközöm a ló, szekérrel fuvarozok. Nem olyan régen Karácsony elõtt támadott meg minket, inkább a lovat egy középtermetû kutya. Bejelentettem, de azt mondták rá, hogy nem biztos, hogy intézkedhetnek, lehet csak kiszökött. Na mindegy. Csak mismásoltak. Amit most leírok, azt ne tegyétek, elég veszélyes volt. Két éve történt, nyár derekán. Ugyanígy fuvaroztam, amikor már vagy háromszor összetalálkoztam egy nagytestû keselyszínû kaukázusi juhászkutyához hasonló ebbel. Zavart a dolog, mert féltem férfi létemre. Egy hét elteltével amikor kipuhatolam, hogy kisebbségé a kutya, ott tudtam, hogy nincs mit tenni. Végsõ dolgomban egy kötéllel befogtam a kutyát. Magam sem tudom, hogy hogy vitt rá a lélek, de sikerült. Kivittem a sintérházhoz, ott nem tudom mi lett vele. Amugy csikósok az apai rokonok, tehát nem idegen a dolog, de mégis féltem. amugy el kell keseritselek, mert a hatóság nem nagyon csinál semmit
Nemtom.De mond meg a nagypapádnak hogy jobbulást :)
ha a kisebbségé a kutya, úgyse fog semmi történni
Elõzõ vagyok. A 21:41-esnek írtam.
Egyébként szerintem is teljesen igazad van. Ezért is kéne komolyan csak engedélyhez kötni a kutyatartást.
A kórháznak eleve kötelessége jelenteni a nagyapád sérülését az ANTSZ-nek. Azoknak ki kell menni, megnézni, be van-e oltva a kutya? Közjegyzõnél feljelentés. Ha nem kellõen intézkedik, van feljebb valója is. Kellene egy ügyvéd, mert polgári pert lehet indítani a tulajdonosok ellen. Akár a megyei újsággal is felveheted a kapcsolatot.
:) Szánalomparádé
nemértem miért kell lepontozni, szerinted a kutya teheht rola?Mert nem!De attol még szerintem nem szabad ennyiben hagyni nektek!IGenis lépjetek!Bár ahogy ismerem ezt az országot a végégn még ti lezstek a hibások meg a rasszisták!
Fejér megyén belül merre van ez? (én is Fejér megyei vagyok). Polgárõrség gondolom van a faluban, vagy ha nem is ott, de összevontan biztosan. Nem tudom hol tart az ügy a rendõrségen, de lehetne a polgárõrökkel beszélni, hogy ez történt, járõrözhetnének arrafele addig is, hogy biztonságban legyenek az emberek és a többi kutya.
Nem a kutya tehet róla hanem a gazda, ha már ennyire brutál modszerhez fojamodnál inkább gazdát tedd el láb alol!Nah jo önkormányzat rendõrség!Minél hamarabb!!!!!!
Semmilyen állatvédõ szervezet nem foglalkozik azzal, hogy elvegye valakitõl a kutyáját. Van elég kutyájuk abból is, ha a sintérteleprõl kimentik. Az ilyen "szólj az állatvédõknek" szövegeket csak az internetes okostojások találják ki.
Annak a büdös cigánynak aki pitbullt tart valamilyen formában be kellene adni jó adag patkánymérget! Jelzem, nem a kutyának, hanem a cigónak! Hogy legyen jó hatása az egésznek. Sok analfabéta, tudatlan baromnak nem kell harci kutya!
Önkormányzatnak szólj, hogy a kutya ki tud szabadulni, veszélyes, menhelyre vagy (bár utálom) gyepire szállítsák el. Mivel emberre is támad, sajnos nagy a valószínûsége, hogy elaltatják a drága gazdái mulasztásai és hibái miatt.
Jegyzõnél voltatok már? A rendõrség meg nem hiszem h félvállról veszi a dolgot, de hidd el, nem fognak rohanni se az üggyel.
A kérdező hozzászólása: Fejér megyében melyik alapítványnál lehet jelenteni az esetet?
Mi az, hogy nehezen motiválható a rendõrség? Feljelentés történt, gondolom nem is simán, hanem az orvosok bevonásával, tehát kötelességük eljárni. Esetleg rájuk telefonálhatsz, hogy hol tart az ügy.
A kérdező hozzászólása: Rendõrség kijött, megnézték a kutyák (addigra már bezárták) felirkálták a szitut majd közölték intézkednek, de semmi nem történt. Nagyiék nem tesznek semmit, mert hogy "ez úgy is vidék, itt az ilyenekkel nem foglalkoznak" és majd nem mennek sétálni. Azt nem értik meg hogy ez nem normális állapot, és másnak komolyabb baja is eshet, ezt nem lehet annyiba hagyni. Engem dühít, és megõrülök a tehetetlenségtõl. A kutyát bántani nem fogják, mert jaj szegény kutya nem tehet semmirõl. Ami igaz, de akkor sem lehet szabadon hagyni egy ilyen elvadult kutyát.
Köszi hogy leszavaztatok, de még mindig nekem van igazam, ki kell nyírni a kutyát, cigány ellen nem tehetsz semmit, CIGÁNYországban...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!