Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet koszmó (7 db)

Mit lehet koszmo ellen tenni?

6 hetes babam fejen most lattam a koszmot! Hogy tavolithatom el,es hogy elozhetem meg?

Legjobb válasz: Amikor megjelent a koszmó,fürdés elõtt 1 órával minden nap bekentem a fejecskéjét Bübchen babaolajjal, majd fürdéskor Bübchen samponnal mostam a haját. Pár nap alatt rendbe jött, és többé nem tért vissza. Azóta is ezt a sampont használjuk.

Amikor megjelent a koszmó, fürdés elõtt 1 órával minden nap bekentem a fejecskéjét Bübchen babaolajjal, majd fürdéskor Bübchen samponnal mostam a haját. Pár nap alatt rendbe jött, és többé nem tért vissza. Azóta is ezt a sampont használjuk.
Használj koszmó elleni sampont. BABÉ koszmó elleni sampon babáknak, nekünk bevált.
Nekünk a fürdökenöcs és a sûrû fokú fésû jött be. A Babétól ekcémás lett az egész fejbõre, és azóta attól is kijön az ekcéma amitöl addig nem. Csak higitott fürdökenöccsel mosom a haját.
Koszmó ellen nálunk a legjobb megoldás a frezis koszmó elleni olaj volt. Nem kellet dörzsölni, kapargatni a gyerek fejét, mert szépen lehozta anélkül is. Néhány csepp egy kis vattára, alaposan áttörölgetni a babafejét, kicsit állni rajta, majd alaposan lemosni. Ennyi a titka...
A gyógyszertári kenõcs nálunk 2700 Ft volt és alig hiányzik belõle maximum egy barackbagnyi mennyiség.Jó ennek elég rövid a szavatossága de nagyon hatásos szerintem.
Nekünk az olaj és a fürdetõkenõcs vált be. Babe-t használtunk, de ekcémás lett az egész feje tõle. És úgy hallottam, nem mi voltunka az elsõk, akik így jártak. A Bübchent nem ismerem, de én is kipróbálnám.
Az én kislányom hatalmas és rengeteg hajjal született még az orvosok is csodájára jártak meg a mai napig mindenki. Mikor elkezdõdött nálunk ez a koszmó mizéria 6hetes volt azt hittem megörülök akármit csináltam egyre több lett. 3, 5hétig küzdöttem vele.Mindent ki próbáltam amit itt ajánlottak. Aztán vettem olíva olajat ezt össze kevertem egy kis babaolajjal(Zöld johnsons) az illata miatt és ezzel kentem be minden nap a kicsikém fejét fürdés elõtt fél órával aztán sapi rá és mielõtt megmostam neki Babe koszmó elleni samponnal, átfésültem egy sûrû stil fésûvel, aztán besamponoztam ezt rajta hagytam amíg megfürdettem és a végén mostam le neki.Most már gyönyörû a buksija és még mindig Babét használok minden nap.
Én is olajoztam + Babé samponnal mostam meg a haját. Mióta elmúlt, 2hetente 1-szer mosom csak Babéval megelõzés jelleggel. Azóta még nem jött vissza egyszer sem. 1 éves múlt a fiam és alig fogyott a samponból. Nincs túl nagy sörénye és csak egy pötty samponra van szükség.
nálunk is a babé vált be, drága(2500ft) de megéri és nagyon sokáig elég. Kb 4 hónapja vettem és több mint a fele meg van még...
Az olajos megoldás jó, de attól ugyanúgy visszatér a koszmó. A babe sampon nagyon jó. Egy kicsit drága, de megéri, ráadásul nagyon sokáig elég, mert csak keveset kell belõle használni.
Nekünk is BABÉ sampon vált be.Használtam olajat is, de mindig visszatért a koszmó.
Orvos, recept és gyógyszertár szerintem ez a legjobb és a leghatásosabb.Nekünk ne is jött vissza.
Babaolajjal jó alaposan kend be, majd rá egy vékony sapi, dunsztolódik egy kicsit, 1-2 órát, aztán megmosod a haját és el is tûnik. Nagyon óvatosan kefével is meg tudod dörzsölni, aztán a fésûvel kifésülni a darabokat.
A koszmóra nekünk legjobban a frezydermes koszmó olaj jött be. Pár csepp kellett csak a vattára, amivel szépen átkentem a gyerek fejét, rajta hagytam kicsit, majd bõ vízzel lemostam és a koszmó is lejött. Azt olvastam elõtte, hogy ezt csak fésûvel és kaparva lehet lehozni, de ezzel csak átkentem és nem kellett dörzsölni, stb, pár kezelés után nyoma sem volt a koszmónak.

Mit lehet tenni koszmó ellen?

Pici babám 7 hetes és koszmós lett a feje, annyira ciki, mert mindig rendesen tisztítom!!

Legjobb válasz: Szia! Ez nem a koszosság jele! Nekünk a kicsivel nagyon sokáig volt, végül a Babé koszmó elleni sampon mulasztotta el. Azt nem tudom, ilyen picinél alkalmazható e, ha nem, akkor olajoz be (sima napraforgó olajjal) a buksiját, ott ahol koszmós, és fürdés után, ha felpuhult a koszmó, gézlappal dörzsöld át. Ezt minden nap csináld, amíg el nem múlik. Bár nekünk ettõl nem múlt el, de lényegesen kevesebb lett. Ne fogadj el szteroidos krémet rá!! Boldog babázást! :o)

Szia! Ez nem a koszosság jele! Nekünk a kicsivel nagyon sokáig volt, végül a Babé koszmó elleni sampon mulasztotta el. Azt nem tudom, ilyen picinél alkalmazható e, ha nem, akkor olajoz be (sima napraforgó olajjal) a buksiját, ott ahol koszmós, és fürdés után, ha felpuhult a koszmó, gézlappal dörzsöld át. Ezt minden nap csináld, amíg el nem múlik. Bár nekünk ettõl nem múlt el, de lényegesen kevesebb lett. Ne fogadj el szteroidos krémet rá!! Boldog babázást! :o)
Sokszor alkati kérdés is, a sötét hajú babáknál gyakrabban fordul elõ, ne aggódj! Fürdés elõtt fél órával tegyél rá abból az olajból, amit felírt a gyerekorvos a kezdõcsoamgban; vékony sapit rá, nehogy megfázzon, fürcsi közben óvatosan dörzsölgesd meg, én egy törülközõ csücskét használtam erre a célra, de ha van mosdókesztyûd, az is jó. Pár napig meg kell ismételni, mire lejön az egész.
Szia!Én egyszerûen oldottam meg a gyerekorvs tanácsára napraforgó olajjal kentem be a fejét fürcsi elõtt 1 órával hogy jól áztassa fel és közba ne száradjon ki a fajbõre, és mikor mostam a fejét kicsi körkörös dörzsöléssel ledörzsöltem .Ezt néhányszor megcsinálod nyoma sem lesz koszmónak.
Az én babóm négy és fél hónapos és még néha elõjön neki, nálunk is a BABE sampon vált be!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!!!!!!
Koszóm elleni olaj - leghatásosabb!

Ha császárral szültem akkor is lehet koszmo babám fején? Vagy mi akarna lenni ez a hámlás?

Legjobb válasz: nem értem, mi köze a császárnak a koszmóhoz? :O persze, hogy lehet. ugyanúgy mint ha hüvelyi úton szültél volna. tényleg nem értem szerintem mi az összefüggés, majd írd már le, érdekelne :)

nem értem, mi köze a császárnak a koszmóhoz? :O persze, hogy lehet. ugyanúgy mint ha hüvelyi úton szültél volna. tényleg nem értem szerintem mi az összefüggés, majd írd már le, érdekelne :)
jah és gondolod, hogy a koszmo az a hüvelyrõl került a pici fejére? :D ne már, ez viccnek is durva... ;)
persze hogy lehet :) anyukám mindhármunkat császárral szült, én is, és a húgaim is ( egyik 7, másik 1 éves) és õk is azok voltak :)
A császáros szülés elõtt nem a pocidban volt ugyanúgy a baba, a magzatvízben?:) No ha igen, akkor ugyanúgy lehet koszmó, mivel ezek az elhalt hámsejtek még magzati korból. Legegyszerûbb, ha fürdés elõtt egy fél órával bedörgölöd olajos (igen sima napraforgóolaj!) vattával, teszel rá kis sapit és aztán fürdésnél samponnal lemosod.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem mert egyik ismerõsöm mondta hogy az enyémen nem lesz, mert nem haladt át a hüvelyen, hanem kiemelték. Nem tudom, ezért kérdeztem meg, mert valami mégis csak van!? :O
A kérdező hozzászólása: MONDOM EGYIK ISMERÕSÖM AKIVEL EGYÜTT SZÜLTEM MONDTA MÉG BENN MIKOR EGYÜTT VAJUDTUNK!Tehát én nem gondolok semmit ugyanis azért kérdeztem meg! Elsõ babám és én sajnos veled ellentétben nem úgy születtem hogy mindent tudok ergo lekezelem a másik tudatlant!
Juj kedves kérdezõ, azért ennyire nem kell felhúznod magad! :) Igen, picit vicces, hogy párhuzamot vontál, vagyis vont az ismerõsöd a szólés módja és a koszmó kialakulása között, de igaz, hogy nem tudhattad. :) Senki nem úgy bújik ki az anyukájából, hogy mindent tud. Azt azért tanuld meg, hogy nem kell mindent rögtön elhinni, de majd lesz ezzel kapcsolatban még bõven tapasztalatod. :) És csak nyugodtan!


Mivel lehet hatásosan eltünteni, megelőzni a babák fején a koszmó kialakulását?

Én hiába olajozom semmi. Levakargassam? Milyen sampont lehet használni?

Legjobb válasz: Babe , koszmó elleni sampon! Gyógyszertárban lehet kapni és 1700 ft körül van. Mi is ezt használjuk és soha nem volt koszmónk és szép a baba haja.

Babe , koszmó elleni sampon! Gyógyszertárban lehet kapni és 1700 ft körül van. Mi is ezt használjuk és soha nem volt koszmónk és szép a baba haja.
Ne kapargasd. fürdés elõtt, kb.fél órával kend be babaolajjal, de jó a sima étolaj is, soktól hallottam már, mire fürdéshez kerül a sor, a koszmó felpuhul, és vízzel le lehet mosni, max. egy nagyon picit segíteni kell neki, de ne kapard, vagy vakard erõsen.nagyon pici babáknak nem ajánlanak az orvosok sem sampont, sem fürdetõt, max. amit a doki felír. az én kislányomnak írt fel fürdetõ krémet, de a sima víz is elegendõ.
Én lekapargattam, fürdés után jól felpuhult és könnyen lejött. Igaz sok idõbe telt.
nem szabad kapargatni! az étolajos megoldás is jó de a babe-nak a koszmo elleni és megelõzésre samponja nagyon jó és csecsemõre is használhato már.
Nekünk a védõnõ javasolta a puha körömkefét vagy a fürdõszivacs dörzsi részét. Elõtte felpuhítottam olajjal, majd fürdésnél samponnal finoman átdörzsöltem és eltûnt...

Mi lehet ez? Valami kiálló bigyó van a fejemen, megkérdeztem anyukámat hogy mi az és azt mondta hogy koszmó.

Mi az a koszmó? Azt hallottam, hogy az csak babáknak és kisgyerekeknek van. Akkor nekem ez nem az? +koszmó elleni bébisamponnal le lehet szedni? (azt mondta a patikus h igen)

Legjobb válasz: Sztem megfázott a fejbõröd.:S

Sztem megfázott a fejbõröd.:S
A kérdező hozzászólása: Már kb. 4 éve ott van.

Angliában lehet kapni koszmó elleni sampon? Mi a neve?

Legjobb válasz: Saját hibámból tanulva én azt tanácsolom,hogy ne vegyél mert felesleges,barátnõm tanácsolta mikor mondtam neki koszmós a pici feje vegyek csak sima babaolajat és jól kenjem be vele fürdés elõtt negyed vagy félórával és mielõtt elviszed fürödni kapargasd nyugodtan meg a körmöddel persze gyengéden utánna sampon és kész ezt lehet ismételni többször egy héten. Én persze csak a legjobbat veszem az én drágámnak Babé sampont vettem kétezer forint körül volt és semmit sem ért,hát utánna gondoltam kipróbálom a babaolajos dolgot baj nem lehet és gyönyörûen jött vele a koszmó 2-3 alkalom után megszûnt teljesen.

Saját hibámból tanulva én azt tanácsolom, hogy ne vegyél mert felesleges, barátnõm tanácsolta mikor mondtam neki koszmós a pici feje vegyek csak sima babaolajat és jól kenjem be vele fürdés elõtt negyed vagy félórával és mielõtt elviszed fürödni kapargasd nyugodtan meg a körmöddel persze gyengéden utánna sampon és kész ezt lehet ismételni többször egy héten. Én persze csak a legjobbat veszem az én drágámnak Babé sampont vettem kétezer forint körül volt és semmit sem ért, hát utánna gondoltam kipróbálom a babaolajos dolgot baj nem lehet és gyönyörûen jött vele a koszmó 2-3 alkalom után megszûnt teljesen.
Dentinox-nak van koszmo elleni samponja, nekunk bevalt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Nem tudom már mit próbáljak ki. Száraz a babám fejbőre, sokak szerint ez a koszmó. Oké, de hogy lehet tőle megszabadulni?

Koszmós a babám feje a doktorn? szerint,és a napraforgó, vagy paraffin olajat ajánlotta használatra, de nem segít. Az is fura hogy ugyanilyen száraz rész van a szemöldöke magasságában.Mindig visszajön neki.Ti mit használtok?

Legjobb válasz: Az én kisfiam feje is nagyon koszmós volt, és a védõnõ ajánlott egy sampont. Bebé márkájú, 200 ml, és kb. 1600 Ft. volt(még a télen vettem). Kicsit húzós az ára, de nagyon megéri!!! Én kb. ötször, vagy hatszor megmostam vele a kis fejét, és teljesen eltûnt a koszmó, azóta sincs. Viszont a flakonban még rengeteg maradt, úgyhogy azóta is azzal mosom a haját(már több mint fél éve, és még mindíg van benne) Úgyhogy én csak ajánlani tudom neked, mert megéri az árát. Sok sikert.

Az én kisfiam feje is nagyon koszmós volt, és a védõnõ ajánlott egy sampont. Bebé márkájú, 200 ml, és kb. 1600 Ft. volt(még a télen vettem). Kicsit húzós az ára, de nagyon megéri!!! Én kb. ötször, vagy hatszor megmostam vele a kis fejét, és teljesen eltûnt a koszmó, azóta sincs. Viszont a flakonban még rengeteg maradt, úgyhogy azóta is azzal mosom a haját(már több mint fél éve, és még mindíg van benne) Úgyhogy én csak ajánlani tudom neked, mert megéri az árát. Sok sikert.
Azt nem tudom sajna, nekünk csak a fején volt. De ahogy mosod a samponnal, egy kicsit mosd le a homlokán is, ártani biztos nem fogsz vele. Remélem segíteni fog.
Szia! Az én kislányom feje is koszmós. Én fürdetés elõtt szoktam neki bekenni olajjal és amikor fürdetem egy pelus végével nagyon óvatosan dörzsölöm neki. El is tûnik tõle. A homlokán lévõ szárazságot pedig nem tudom hogy hívják, de az én kislányomnak is volt. A doktornõ felírt rá egy krémetamit a gyógyszertárban kevernek ki. Fürdetésnél azt is át kell dörzsölni pelussal és a fürdetés végén bekenni a krémmel. Én mindössze 2x használtam és el is tûnt neki pedig olyan 1000 Ft volt a krém. Azóta sem jött ki neki. Mondjuk ezt a háziorvosnak észre kellett volna vennie, amikor mentél hozzá. De ha megmutatod neki a fejét szerintem tudni fogja, hogy mit kell felírni. Sajnos nem tudom leírni a nevét, mert nincs rajta a tubuson. tymy
Szió! Én kínlódtam az olajokkal, nem segített, de az elsõ hozzászóló által javasolt Babé bejött. Kb. három mosás után eltûnt, és azóta sem jött elõ. Próbáld ki!!! Zita
Nekünk az olaj segített és neki nem csak a fején, de a füle mögött is volt.Próbáld ki az elõttem említett sampont és figyelj rá, hogy mindíg be legyen kenve a problémás részeken a bõre olajjal vagy babáknak való hidratáló krémmel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kipróbálom, szerinted a homlokán is ez lehet?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!