Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet hogy éjjel ne (5 db)

Mit lehet tenni, hogy éjjel ne forgolódjak így?

Éjjelente többször arra ébredek, hogy oldalt fekszem felhúzott térddel és közben hason fekszem. Igy a hasam kicsit elemelkedik az ágytól? Lehet ett?l baja a babának, deformálódás attol, hogy nyomom vagy bármi baja? Mit lehet tenni, hogy éjjel ne forgolódjak így?

Legjobb válasz: Szia! Én 20 hetes vagyok és 1 hete nekem is hasonló gondjaim vannak...Én ezt úgy elõzöm meg,h 2 takaróval alszom. Az egyikkel természetesen takarózom, a másikat (oldalt fekve) pedig begyûröm a két térdem közé, úgy hogy a pocim és a felhúzott térdem között is maradjon egy jó nagy púp a takaróból...Így eléggé ki vagyok támasztva ahhoz h ne forduljak még véletlenül se a pocimra! Próbáld ki! Vagy esetleg ne takaróval, hanem egy jól gyûrhetõ párnával! Jó pihenést és babavárást!

Szia! Én 20 hetes vagyok és 1 hete nekem is hasonló gondjaim vannak...Én ezt úgy elõzöm meg, h 2 takaróval alszom. Az egyikkel természetesen takarózom, a másikat (oldalt fekve) pedig begyûröm a két térdem közé, úgy hogy a pocim és a felhúzott térdem között is maradjon egy jó nagy púp a takaróból...Így eléggé ki vagyok támasztva ahhoz h ne forduljak még véletlenül se a pocimra! Próbáld ki! Vagy esetleg ne takaróval, hanem egy jól gyûrhetõ párnával! Jó pihenést és babavárást!

Mit lehet adni éjjel egy 12 hetes babára hogy ne is fázzon és melege sem legyen?

A szobában kb. 20-22 fok van. Hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugdalózó van rajta, kis tutyi, és hálózsákban (hosszú ujjú) alszik, mivel a takarót mindig lerúgja magáról. Ez jó így?

Legjobb válasz: Szia! Az én bébim el sem tudna aludni ennyi ruhában! Nem lehet, hogy a tiéd is azért rúgja le magáról a takarót, mert melege van? Üdv.

Szia! Az én bébim el sem tudna aludni ennyi ruhában! Nem lehet, hogy a tiéd is azért rúgja le magáról a takarót, mert melege van? Üdv.
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam rá hogy azért rúgja le a takarót mert melege van, de a kis keze jéghideg volt.
A kisbabák keze-lába ált. hideg, ebbõl ne vonj le következtetéseket, inkább a nyakát-hátát fogd meg, ha izzad, melege van, ha hideg, akkor fázik. Nálunk az 1, 5 hónapos kislányom úgy alszik, hogy ujjatlan body, rajta rugdalózó, benne van egy nagyon vékony hálózsákban és van rajta takaró is. A takarót nem azért rúgja le, mert melege van, hanem mert jár a keze-lába, ne ez legyen a mérvadó, ha a háta-nyaka megfelelõ hõmérsékletû és amúgy nyugodtan alszik, akkor nincs túlöltöztetve és alulöltöztetve sem. Azt olvastam amúgy, hogy az anyukák háromnegyede inkább a túlöltöztetésre hajlamos, a 20-22 fokos szobában alváshoz szerintem jó az, ahogy öltözteted, de babád úgyis jelzi, ha ez neki nem megfelelõ.
Az elõzõ vagyok, bocsi, a 3 réteg a karján talán sok, most olvastam, hogy még a hálózsák is hosszú ujjú, nálunk az is ujjatlan és a body is, csak a rugi hossz ujjú. Azt mondják, hogy ahogy nekünk jó, ahhoz még adj egy réteget és az jó a babának, talán a 3 réteg hosszú ujjú ruci sok, adj rá ujjatlan bodyt esetleg vagy hálózsákot, a tutyi meg szerintem nem is kell, nekünk sem lenne jó zokniban aludni :)
Egy hosszú újjú bady és egy hálózsák elég.
Semmit nem kell csinálni, majd megtanulja.Pár hét és rendben lesz.Teljesen normális.
Mennyi idõs pontosan?
A kérdező hozzászólása: 2hetes lesz
Még eléggé picike, de az én lányom is ilyen volt. Aztán úgy csináltam hogy nappal sokat beszéltem hozzá, próbáltam neki mutogatni dolgokat, "játszottam" vele. éjszaka meg ugye sötét és csend volt a lakásban, és kb 2-3 hét alatt megtanulta, hogy mikor mi.. :D 5 hetes kora óta végig alussza az éjszakát. Ez egy jó taktika lehet, próbáld meg, hátha nektek is beválik. :) Le kell fárasztani :) most 10 hónapos, igaz nappal szinte nem is alszik de este fél 8tól reggel 8-9ig alszik :)
az én lányom is csinált ilyet :) Hamar megtanulta :) Ne aggódj elmúlik.
szia, én még frissen emlékszem arra az idõszakra, amirõl írsz :) az én babám 8 hetes. Tényleg úgy van, ahogy a többiek írják. Ahogy növöget, fejlõdik, szépen különbséget tud majd tenni. Én sem hittem el, hogy valaha úgy lesz, de megtörtént :) Amiben segíteni tudsz neki, hogy este, amikor leteszed, legyen sötétebb, tegyétek be a kiságyába, halkítsátok le egy kicsit a tv-t, stb. Elsõre talán nem fog mûködni, de ezek apró kis lépések. Nálunk bejött. Szorítok Nektek! :)
Nálunk is ilyen volt. Napközben legyen "zaj", menjen a tévé, rádió, beszélgessetek...stb. Este csak kislámpát kapcsoljatok, ha eteted vagy tisztába teszed akkor is! Éjszaka csak kislámpa és csak halkan suttogva beszélj hozzá. Hamar megszokja majd. Nekem is 5 hetes korában jött a váltás egyik naprol a másikra. Azota is átaludja az éjszakákat :) ! Sok sikert! Jah és amennyire tudod nappal foglald le. Próbáld ébren tartani, lekötni picit. Mutogass neki fényeket, nálunk amiatt ébren maradt, az tetszett neki, lámpa, tévé...stb. Ha kb 4 órát fent van napközben (etetéseket leszámítva és nem kell egyhuzamban!) az már jó egy ennyi idõs babánál! Akkor valoszinûleg éjjel fáradt lesz és aludni fog.
A kérdező hozzászólása: akkor vegulis jol csinaljuk mert nappal megy a tv es nem suttogunk hogy ne szokjon hozza a nagy csendhez, ejjel csak egy pirosan vilagito kis ejjeli lampat gyujtok es nem beszelek hozza, akkor igy folytassuk?


Mit lehet tenni az ellen, hogy a 6 hónapos kisfiam ne ordítva keljen? Éjjel is nappal is! Ezt csinálja kb 3 hónapja már!

Legjobb válasz: nálunk ezt fogzáskor csinálta. Volt, hogy fel sem ébredt rá. Próbáltam itatni, ha nem kellett neki, akkor fájdalomcsillapító.

nálunk ezt fogzáskor csinálta. Volt, hogy fel sem ébredt rá. Próbáltam itatni, ha nem kellett neki, akkor fájdalomcsillapító.
Szerintem próbáljatok ki egy homeopátiás szert...
nálunk is az ivás segített
3, 5éves kisfiam még mindig sírva kel.

éjjel forgolódok. Lehet ellene valamit tenni hogy ne tegyem? (nem szeretném ha majd nyáron mikor barátnőmmel alszok, agyonrugjam, felpofozzam szegényt xD :/ )

néha szoktunk haverokkal hülyüli, és együtalszunk... reggel mindig mondja az aki mellettem aludt hogy felpofoztam, hátbarugtam stb xD.....nos ezt nem szeretném majd a barátn?mmel is megtenni xD :/

Legjobb válasz: Pár napig ne aludjál, vagy csak keveset, ne félj utána úgy fogsz este lefeküdni, hogy még reggel is abban a pózban leszel! :D Amúgy miért kell a haverokkal együtt aludni? Nekem is voltak haverjaim, vannak is, de soha meg nem fordult a fejemben...

Pár napig ne aludjál, vagy csak keveset, ne félj utána úgy fogsz este lefeküdni, hogy még reggel is abban a pózban leszel! :D Amúgy miért kell a haverokkal együtt aludni? Nekem is voltak haverjaim, vannak is, de soha meg nem fordult a fejemben...
A kérdező hozzászólása: alapba is keveset alszok.... xD 11körül lefekszek, 6kor kelek xD mondjuk hétvégén kicsit többet alszok, ugy hajnali fél 1-töl délelõtt fél 10-ig xDD De azért kösz az ötletet, majd csak valahogy leszokok róla. :) (remélem xD)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!