Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet hogy éjjel (94 db)

Mit lehet adni éjjel egy 12 hetes babára hogy ne is fázzon és melege sem legyen?

A szobában kb. 20-22 fok van. Hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugdalózó van rajta, kis tutyi, és hálózsákban (hosszú ujjú) alszik, mivel a takarót mindig lerúgja magáról. Ez jó így?

Legjobb válasz: Szia! Az én bébim el sem tudna aludni ennyi ruhában! Nem lehet, hogy a tiéd is azért rúgja le magáról a takarót, mert melege van? Üdv.

Szia! Az én bébim el sem tudna aludni ennyi ruhában! Nem lehet, hogy a tiéd is azért rúgja le magáról a takarót, mert melege van? Üdv.
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam rá hogy azért rúgja le a takarót mert melege van, de a kis keze jéghideg volt.
A kisbabák keze-lába ált. hideg, ebbõl ne vonj le következtetéseket, inkább a nyakát-hátát fogd meg, ha izzad, melege van, ha hideg, akkor fázik. Nálunk az 1, 5 hónapos kislányom úgy alszik, hogy ujjatlan body, rajta rugdalózó, benne van egy nagyon vékony hálózsákban és van rajta takaró is. A takarót nem azért rúgja le, mert melege van, hanem mert jár a keze-lába, ne ez legyen a mérvadó, ha a háta-nyaka megfelelõ hõmérsékletû és amúgy nyugodtan alszik, akkor nincs túlöltöztetve és alulöltöztetve sem. Azt olvastam amúgy, hogy az anyukák háromnegyede inkább a túlöltöztetésre hajlamos, a 20-22 fokos szobában alváshoz szerintem jó az, ahogy öltözteted, de babád úgyis jelzi, ha ez neki nem megfelelõ.
Az elõzõ vagyok, bocsi, a 3 réteg a karján talán sok, most olvastam, hogy még a hálózsák is hosszú ujjú, nálunk az is ujjatlan és a body is, csak a rugi hossz ujjú. Azt mondják, hogy ahogy nekünk jó, ahhoz még adj egy réteget és az jó a babának, talán a 3 réteg hosszú ujjú ruci sok, adj rá ujjatlan bodyt esetleg vagy hálózsákot, a tutyi meg szerintem nem is kell, nekünk sem lenne jó zokniban aludni :)
Egy hosszú újjú bady és egy hálózsák elég.

Mi lehet az oka, hogy éjjel 2-3 óránként felébred enni (anyatejes), nappal meg 4 óra vagy több is eltelik, mire megéhezik? 6 hós

Próbáltam máshogy megnyugtatni, de csak cicivel alszik vissza. Olyan is van, hogy 1,5-2 óránként ébred.Próbáltam a Vibucrol kúpot, hátha fogzás,de ugyanúgy. Kapott Chamomillát is, de semmi változás.Ma pl. 5 órán keresztül nem volt hajlandó enni nappal, éjjel viszont 5-ször evett és nagyon nyugtalanul alszik.Van valami ötletetek?

Legjobb válasz: Most lassan 20 hónapos a fiam ,de ilyen kérdést én is számtalanszor feltettem ! Azért ébred ,mert megszokta ! Hidd el tapasztalat én volt ,hogy éjjel is 1- 2 óránként szoptattam ! Aztán egy betegség amivel sajnos nem szoptathattam tovább a gyógyszerem miatt tápszeres lett és 3 éjjel csak vizet kapott amikor ébredt ... Azóta 12 hónapja alszik éjjel ! Hidd el ez a megszokás nála is !

Most lassan 20 hónapos a fiam , de ilyen kérdést én is számtalanszor feltettem ! Azért ébred , mert megszokta ! Hidd el tapasztalat én volt , hogy éjjel is 1- 2 óránként szoptattam ! Aztán egy betegség amivel sajnos nem szoptathattam tovább a gyógyszerem miatt tápszeres lett és 3 éjjel csak vizet kapott amikor ébredt ... Azóta 12 hónapja alszik éjjel ! Hidd el ez a megszokás nála is !
újabb növekedési fázisba ért, több tejcsire van szüksége. próbálj türelemmel lenni, szoptass akár óránként is, pár nap és rendezõdik magától. én is igy jártam mindkettõvel, amint lett bõven tejem elmaradt z éjszakai szoptatás. most 16hós a kicsi és még reggel-este szopizik.
Bizony a megszokás. Az én fiam is 3 éjjel alatt szokott le vízzel másfél évesen. Azóta nem kel éjjel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszaitokat!
azt ne nagyon várd hogy mindig át fogja aludni az éjszakát!4 hónapos természetes hogy éjjel eszik!de lehet hogy bántja a foga!
Bocsi, hogy nem teljesen a kérdésre válaszolok. Van egy 3 hónapos kisfiam, aki délután 5 fele eszik, aztán 8-9 fele kellene h egyen újra, DE õ sem kér enni. Rájöttem, hogy azért, mert már annyira fáradt, h nincs kedve enni, csak aludni. Nem tudom nálatok h mûködik, nálunk úgy van, h hogyha adom, akkor végülis megeszi, csak sokat kell nyösztetni, mert állandóan bealudna rajta. Tápszeres amúgy. Nem lehet, hogy már õ is annyira fáradt, hogy csak aludni szeretne már? Esetleg ha a vacsora idõ elõtt kinálnád, talán megenné.
A kérdező hozzászólása: Igen tegnap elött próbáltam hogy fürdés elött kapott enni. Evett is de ugyan ugy felkelt éjjel is. Aztán másnap már nem akarta elötte sem és utána nagy nehezem megivott 60-70ml tápott mert cici egyáltalán nem kellett neki.Fáradt az biztos de eddig is misndig az volt , de alig várta a szopit fürdés után, jól beevett és alcsi. Persze tudom hogy nem gépek de a doki azt mondta hogy amelyik baba egyszer átuladta az éjt az utána is fogja. Szóval hogy az nem lehet hogy 2-3 hónapig alszik utána meg nem. Meg hogy nem visszafele fejlõdnek alvás terén se. Szóval ezért nem értem. De leginkább azt nem hogy egyik napról a másikra miért nem akar enni. Mert gondolom részben ezért is kellhet.
Utolsó vagyok. 2 gyerekkel cáfolom meg a dokid alvásteóriáját. A lányom 4 hónapos koráig aludt, mint egy kis angyal, utána 4 éves koráig nem. Hogy miért senki nem tudja, egészséges kiscsaj. A fiamról már írtam, hogy õ is nagyon jó alvó volt, a fogzás mégis megzavarta, most jön a 4 rágófoga, 3 éjjel nem aludtunk, zombi üzemmódban vagyok. És Te minden éjjel ugyanúgy alszol? Mikortól kap tápszert? Ha csak most adtál neki, lehet kicsit megzavarodott, hogy cici, tápszer, kell egy kis idõ míg megszokja. Eszik éjjel mikor felkel?
A kérdező hozzászólása: Tápszert ugy két hete kap. Ha nem elég neki a tej. Egy hete nem akart este szopizni semmit ezért adtuk neki a tápot. Pár napig igy volt aludt is. Aztán most 3 napja csinálja ezt hogy nem akar enni este ės felkel enni kétszer éjjel.


Mitől lehet, hogy 3 hónapos babám egész éjjel nyugtalanul alszik? Már nem tudok vele mit kezdeni és még egyetlen egy éjszakát sem aludt át! Napközben sem sokat alszik és már jó lenne, ha végre kitudná aludni magát, na meg én is!

Legjobb válasz: ne haragudj, de amíg szopik egy baba, az általában éhes éjjel még. Én 6 hónapig nem aludtam éjjel egyhuzamban 3 órát sohasem. Miután elhagytuk teljesen a szopizást akkor kezdte átaludni az éjszakát. Ezen kívül ezer oka van hogy nem alszik, mint az elõzõ válaszoló írta, hasfájás, túl melege van, fázik, éhes, ha tápszeres aklkor lehet szomjas, nappal is sötétben altatom a lányom.. ezt probáltad e.?

ne haragudj, de amíg szopik egy baba, az általában éhes éjjel még. Én 6 hónapig nem aludtam éjjel egyhuzamban 3 órát sohasem. Miután elhagytuk teljesen a szopizást akkor kezdte átaludni az éjszakát. Ezen kívül ezer oka van hogy nem alszik, mint az elõzõ válaszoló írta, hasfájás, túl melege van, fázik, éhes, ha tápszeres aklkor lehet szomjas, nappal is sötétben altatom a lányom.. ezt probáltad e.?
A kérdező hozzászólása: Sajnos hasfájós baba, de kapja rá a cseppeket és a fogai is beindultak már, de ez már tart egy ideje a nyugtalan alvás 1 hete tart.Bár sajnos õ nappal sem akar aludni, nagyon nehezen tudom elaltatni.Nekem azt mondták napközbe ne sötétítsek, mert tudnia kell, hogy nappal van!Tegnap átaludta az éjszakát 6 órát aludt egyhuzamban, meg is voltam lepõdve.Sajnálom szegényt mert nem igazán tudja kipihenni magát.Remélem ezt mihamarabb kinövi majd.

Mi lehet a lányommal hogy már éjjel is bepisil?

Sajnos már másodjára pisil be éjszaka. Elég régóta szoba és ágytiszta már,és eddig soha nem pisilt be. Szeptember óta óvodás és eddig nem volt gond,de pár hete valami megváltozott!:(

Legjobb válasz: ha látod rajta hogy pisilnie kell,de nem akar menni,ne csak ki küld,menj ki vele pisilni,maradj ott vele és mond el neki hogy nem az oviba vagy,ha pisilni kell,akkor menj el pisilni. este elalvás elõtt mindig pisiltesd meg,ha kell neki,ha nem.az én lányom is így szokott le az éjszakai bepisilésrõl. De amúgy nála is ehhez hasonló volt,már szoba és ágytiszta volt jó ideje,amikor elkezdett éjjel bepisilni és már volt amikor a délután alvásnál is. én akkor kezdtem el hogy minden lefekvés elött pisilés. már nincs ilyen probléma,éjjel is fel kel ha pisilnie kell. Az ovival kapcsolatban,itthon is volt rá példa hogy valamit nem mert csinálni mert az oviba nem szabad. Én erre azt mondtam hogy az az oviba van,ez pedig itthon.

ha látod rajta hogy pisilnie kell, de nem akar menni, ne csak ki küld, menj ki vele pisilni, maradj ott vele és mond el neki hogy nem az oviba vagy, ha pisilni kell, akkor menj el pisilni. este elalvás elõtt mindig pisiltesd meg, ha kell neki, ha nem.az én lányom is így szokott le az éjszakai bepisilésrõl. De amúgy nála is ehhez hasonló volt, már szoba és ágytiszta volt jó ideje, amikor elkezdett éjjel bepisilni és már volt amikor a délután alvásnál is. én akkor kezdtem el hogy minden lefekvés elött pisilés. már nincs ilyen probléma, éjjel is fel kel ha pisilnie kell. Az ovival kapcsolatban, itthon is volt rá példa hogy valamit nem mert csinálni mert az oviba nem szabad. Én erre azt mondtam hogy az az oviba van, ez pedig itthon.

Mi lehet az oka, hogy egy kisiskolás korú gyereknek évek óta, szinte minden éjjel rémálmai vannak?

Üvöltve ébred. Éjjel fél a sötétben, nem mer az ablakra nézni, wc-re félve megy ki egyedül.

Legjobb válasz: Talán valami stressz miatt. Gyerekek is stresszelnek, iskolán vagy más ingeren, rossz élmény stb. Gondolom megbeszélni már próbáltátok, természetsen nem direktbe, hogy na akkor mi a baj, az isivel? bántottak? stb mert erre úgysem válaszol. Lehet, hogy látott valami hülye filmrészletet vagy meséltek neki marha történeteket.(nekem a rémálom az elm utcábant volt kár metnézni 8 évesen...) Tipp: próbáljátok meg együtt átrendezni a szobáját, õ is aktívan vegyen részt benne és válassza ki mi tetszik, vagy egy új ágy/ágynemû, éjjeli fény stb. hátha pihentetõbb lesz vagy legalább relaxáltabban viszonyul az egész alvóhelyiségéhez. a lényeg, hogy neki legyen beleszólása. Néha ilyenkor valami kisállat is segít a szorongás oldásán (talán ne hörcsögöt macskát,mert az pont éjjel matat...)

Talán valami stressz miatt. Gyerekek is stresszelnek, iskolán vagy más ingeren, rossz élmény stb. Gondolom megbeszélni már próbáltátok, természetsen nem direktbe, hogy na akkor mi a baj, az isivel? bántottak? stb mert erre úgysem válaszol. Lehet, hogy látott valami hülye filmrészletet vagy meséltek neki marha történeteket.(nekem a rémálom az elm utcábant volt kár metnézni 8 évesen...) Tipp: próbáljátok meg együtt átrendezni a szobáját, õ is aktívan vegyen részt benne és válassza ki mi tetszik, vagy egy új ágy/ágynemû, éjjeli fény stb. hátha pihentetõbb lesz vagy legalább relaxáltabban viszonyul az egész alvóhelyiségéhez. a lényeg, hogy neki legyen beleszólása. Néha ilyenkor valami kisállat is segít a szorongás oldásán (talán ne hörcsögöt macskát, mert az pont éjjel matat...)
A kérdező hozzászólása: Meleg, de korlátozó típusú családi háttérrel rendelkezik.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

6 hónapos babám négyszer is kér enni éjjel. Mit tegyek? Van valakinek hasonló tapasztalata? Lehet, hogy növekedési ugrás?

Eddig csak egyszer evett 2-3 körül, de már két hete többször felkel és addig nem alszik el amíg nem kap enni, tápszeres. Már próbáltam nappal gyakrabban etetni, de nem kér. Elég keveset eszik nappal, lehet, hogy azért mert már kanállal eszik?

Legjobb válasz: Sajnos az én 1.5 évesem is kel még enni éjjel :s Õt sem tudom annyira megetetni, hogy ne kelljen fel. Mivel eddig 1X kelt most meg 4X így lehet akár növekedési ugrás is, vagy lehet 6+-os tápszerre kell átváltani.

Sajnos az én 1.5 évesem is kel még enni éjjel :s Õt sem tudom annyira megetetni, hogy ne kelljen fel. Mivel eddig 1X kelt most meg 4X így lehet akár növekedési ugrás is, vagy lehet 6+-os tápszerre kell átváltani.
Ha normális mennyiségeket eszik meg éjjel, akkor tényleg éhes és muszáj megetetni. Ha nappal nem eszik eleget, nem csoda, hogy éjjel éhes. :)
Nekem a fiam csinálta ezt, de õ nyolc hónapos volt és még anyatejes. Aztán jött a tápszer, ami megoldotta ugyan a kérdést, de a kanalas ételek bevezetését nagyon elódázta. Gyakorlatilag minden étkezés után kínáltam tápszerrel, amit õ el is fogadott, így este 8-kor evett utoljára és aludt reggel 6-ig. De még két évesen is napi háromszor tápszert akart inni. Szörnyû volt. Végül is kín keservvel most, 2 év 4 hónaposan elhagytuk a tápszert. Talán végre normálisan el is kezd rágni.
Szia! Nálunk is ugyan ez volt, 6, 5 hónapos a kisfiam. Végre átállt arra, hogy éjjel csak 1* kel enni, de pár napja 2-3* is kelt. Aztán, egyik este adtam neki vacsira fõzeléket, + cicit, és csak 5 kor kelt fel reggel. Azóta minden este fõzit kap, és csak 5 körül kel. :) Ha hozzátáplálod, próbál ki te is!
Inkább azon kéne segíteni, hogy nappal az étkezésekkor többet egyen. Lányom is hat hónapos, felébredéstõl lefekvésig ötször eszik. Most már csak egyszer kel fel hajnalban, akkor tápszert kap, aztán ha felébredt, 40gramm tejpép 120 mili vízzel, következõ étkezés ebéd, valamilyen zöldség plusz heti kétszer husi, utána következõ két étkezésnél ismét tejpép, de egyik alkalommal csak 30gramm 90 mili vízzel, és ezt egészítem ki gyümölccsel. Aztán lefekvésnél megint tápszer, és általában el is alszik cumizás közben. A napközbeni étkezések mindegyike kanállal történik? Az is lehet, hogy nem szereti azt, amit kap. Vagy nem jól van elkészítve. Lányom is csinált ilyet, ami nem ízlett neki, azt nem ette meg. Remélem sikerül rájönnöd mi lehet a gond, szerintem növekedési ugrásnál sem kéne éjszaka négyszer ennie.
Szerintem NEM azért kel, mert nappal nem eszik eleget. Nálunk 1, 5 évesen sikerült leszoktatni az éjszakai evésrõl. Hiába adtam neki nappal bármit és bármennyit, ébredt éjjel és evett. Nálunk is csak a tápszer után aludt vissza. És ilyen sûrû ébredés akkor volt, amikor a foga nõtt. Hogy álltok a fogzással? Ha jó súlyban van és nappal eszik eleget, akkor éjjel adhatod neki a tápszert úgy, hogy egyre kevesebb port teszel bele, bár én, csak ahogy írtam 1, 5 évesen szoktattam le így az éjszakai evésrõl. 2 naponta 1-el kevesebb tápszert tettem bele, 1, 5 hét alatt leszokott, gond nélkül, de semmi más nem jött be, se víz, se tea, sírni nem akartam hagyni.

Én már teljesen kivagyok! Mi történik a kisfiammal? 7 hónapos elmulott! 2 foga van eddig de most mi lehet? Kidobálja éjszaka a cumit! Van hogy egy éjjel 10*! és sokat felsir!

Már jó egy honapja hogy azt mondta a körzeti orvosunk hogy felül is jön 4 foga,de azóta se történt semmi,azon kivül hogy most megint mindent rág(inkább a kulcscsomot)és éjszaka fel sir!

Legjobb válasz: Dettó mi is. 2 hós kora óta végigalussza az éjszakát, most meg felébred, sír, megint felébred, megint sír. Nem tudom mi lehet vele. 2 foga úgy jött ki alul, hogy 1x sem ébredt fel éjjel, szóval szerintem nálunk nem a fog a ludas. Viszont akkor nem tudom mi...

Dettó mi is. 2 hós kora óta végigalussza az éjszakát, most meg felébred, sír, megint felébred, megint sír. Nem tudom mi lehet vele. 2 foga úgy jött ki alul, hogy 1x sem ébredt fel éjjel, szóval szerintem nálunk nem a fog a ludas. Viszont akkor nem tudom mi...
dettó, mi is! orvos nekünk felül 2 fogat mondott. már totál kész vagyok! túl kell élni, átvészelni! úgy érzem az elmúlt 2 hónapban 10 évet öregedtem, 1 óránál többet egyhuzamban nem aludtam még azóta, hulla vagyok. Kitartást neked is!!!!!! idõvel jobb lesz! mi a párommal idõbeosztást készítettünk hajnali 4ig én kelek, aztán õ. mondjuk így is felébredek, de lagalább nem kell felkelnem. próbáljátok meg, ha tudjátok, és olyan a párod munkája, hogy ezt lehetõvé teszi. napközben meg anyósom jön át 1-2 órára, vigyáz a picire, amíg rendberakom a lakást.
8 hónapos a fiam, szintén 2 foga van alul, és rohadt nyûgös már 2 hete, ébred éjjel, üvölt, nyálzik, gondolom jön a többi fog, de egyelõre nincs nyoma :-( A lányomnál szintén 5 hónaposan bújt ki az elsõ kettõ, aztán 10 hónapos koráig semmi több(azán viszon egyszerre 6)!! Pedig õ is rengeteget nyüglõdött, nyálzott mindig. Szóval csajok, kitartás...túlleszünk ezen is :-)) Ninamina, 3 gyerekes
bizony ez fog miatt van. kitartás. elmúlik. hány ilyen éjszakánk volt! de már túl vagyunk rajta. sose hittem volna, hogy valaha is átaludt éjszakánk lesz, de lett. 22 hónapos a kislányom .

Mit lehet tenni hogy jobban aludjak? Minden ejjel kb. harom ora fele felebredek es akkor egy orat forgolodok es minden hulyesegen jar az agyam?

23 hetes vagyok

Legjobb válasz: Hát ezzel énis így voltam...nemakarlak keseríteni de lesz ez rosszabb is...Az utolsó hetekben aztám már 4 párnával támasztottam magam(hátha a rosz fekvõhelyzet a baj azért nem alszom) Szerintem ez teljessen normális,hogy éjjel jár az agyad. Csak azért jó lenne ha pihennél mert ha meg lesz a babád már csak emlék lesz az alvás... Vanna homeopátiás bogyók amik segíttenek éjjel 1 kicsit kikapcsolni!

Hát ezzel énis így voltam...nemakarlak keseríteni de lesz ez rosszabb is...Az utolsó hetekben aztám már 4 párnával támasztottam magam(hátha a rosz fekvõhelyzet a baj azért nem alszom) Szerintem ez teljessen normális, hogy éjjel jár az agyad. Csak azért jó lenne ha pihennél mert ha meg lesz a babád már csak emlék lesz az alvás... Vanna homeopátiás bogyók amik segíttenek éjjel 1 kicsit kikapcsolni!
Szedjél Magne B6-ot, nekem is segített, azóta nagyon jól alszom! :)
A kérdező hozzászólása: Ismered az elnevezesuket?
Fogzás..? Fejlõdési elõrelépés..?
A kérdező hozzászólása: Igen lehet, hogy fogzik, be szoktam neki kenni Dentinoxxal.
Hát ez ellen sokat nem tudsz tenni, ugye, a tüneti kezelésen kívül. Éshát ha épp olyan fejlõdési szakaszban van, hogy pörög a kis agya, nagyon azzal se. Ebben az esetben estefelé próbálj olyan "rituálét" kialakítani (ha még eddig nem volt), ami egyrészt kicsit lelassítja, ellazítja, másrészt, amibõl idõvel tudni fogja, hogy most pihi következik. Nem biztos, hogy ez meg is oldja a dolgot, de csökkentheti a tüneteket.
Mi is pont így vagyunk.Én most homeopátiával próbálkozom, hátha... Viburcol, chamomilla...
A kérdező hozzászólása: Hú hát nem tudom mit csináljak, már próbáltam hogy késõbb fûrdetem, mint eddig, vagy elõbb, de nem jön be, ma pl:este11 után magam melé tettem aztán úhy aludtunk el, de azt se akarom hogy mellém szokjon Õ is, mint a nagyobbik(3 éves kislány).Szóval, kivagyok.
A nagyobbiknál mi volt a helyzet? Csak mert anyánál biztonságosabb és megnyugtatóbb helyet nem hiszem, hogy tudnál találni, szerintem egyetértesz...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!