Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet használni mintha (5 db)

Tefal pároló serpenyőben lehet rendesen olajjal is sütni, mintha csak sima serpenyő lenne? Pl. Hasáb burgonya, rántott hús? Ti miket szoktatok benne csinálni? A fedőt mindig használjátok? Gáztűzhelyen is lehet használni?

Legjobb válasz: 1. Miért ne lehetne? :) Csak teszel bele olajat. 2. Igen. 3. Szinte mindent, rántottát, rántott dolgokat, szószokat fõleg. 4. Nem, csak ha olyan ételt készítek, amihez kell a fedõ, illetve ha azt akarom, hogy gyorsabban melegedjen. 5. Gáztûzhelyen mindent lehet használni.

1. Miért ne lehetne? :) Csak teszel bele olajat. 2. Igen. 3. Szinte mindent, rántottát, rántott dolgokat, szószokat fõleg. 4. Nem, csak ha olyan ételt készítek, amihez kell a fedõ, illetve ha azt akarom, hogy gyorsabban melegedjen. 5. Gáztûzhelyen mindent lehet használni.

Mit lehet úgy használni mintha index relé lenne vagyis valami oan ami megszakít?

Már rengeteget ráköltöttem és már nem vok rá hajlandó többet költni úgyh pls segítsetek valami otthon megatlálható valami vagy nem drágát ami megszakít vagyis oan mintha relé lenne..

Legjobb válasz: Semmit. Én is próbálgattam mindenfélét, mikor az indexrelé megadta magát az autóban, de csak egy megoldás jött be: kikötöttem a relét (pozitívat összekötöttem a kimenõvel, elektromechanikusnál nem volt nehéz), aztán kézzel villogtattam. Egyébként elektromechanikusat (kattogós relé) szét lehet szedni: ha fémházas, a fémház peremezését csavarhúzóval visszahajtod és kijön. Általában a belsejét forrasztópákával (leesõ csatlakozások), csiszolópapírral és kontaktspray-vel meg lehet javítani. Ha elektronikus, akkor meg egy ügyes kezû elektromûszerész képes akár tartósabbat is készíteni, mint a gyári.

Semmit. Én is próbálgattam mindenfélét, mikor az indexrelé megadta magát az autóban, de csak egy megoldás jött be: kikötöttem a relét (pozitívat összekötöttem a kimenõvel, elektromechanikusnál nem volt nehéz), aztán kézzel villogtattam. Egyébként elektromechanikusat (kattogós relé) szét lehet szedni: ha fémházas, a fémház peremezését csavarhúzóval visszahajtod és kijön. Általában a belsejét forrasztópákával (leesõ csatlakozások), csiszolópapírral és kontaktspray-vel meg lehet javítani. Ha elektronikus, akkor meg egy ügyes kezû elektromûszerész képes akár tartósabbat is készíteni, mint a gyári.

3 hete vettem PG Mikroszkópot, de igazából nem nagyon tudom használni. Pöttyöket látok, meg mellette jobb oldalt egy vastagabb szálat, mintha ágra hasonlítana. De igazából nem látom páfránynak. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Elõbb vagy utóbb ha van peteérésed biztosan lesz páfrány is! Szabályos a ciklusod? Be lehet határolni a termékeny napjaid? ( 30 napos ciklusnál kb 15-ik nap, akkor már lehet nézni a mikroszkóppal a 12-tõl egész végig) Volt már pé-m a 24-ik napon is! Fontos hogy betartsd az utasításokat (elõtte nem szabad enni-inni)/vagy hüvelyváladékot nézel. Legjobb ha minden reggel felkelés után veszel mintát a mikroszkópra. Én csak ajánlani tudom, nagyon jó kis szerkentyû!

Elõbb vagy utóbb ha van peteérésed biztosan lesz páfrány is! Szabályos a ciklusod? Be lehet határolni a termékeny napjaid? ( 30 napos ciklusnál kb 15-ik nap, akkor már lehet nézni a mikroszkóppal a 12-tõl egész végig) Volt már pé-m a 24-ik napon is! Fontos hogy betartsd az utasításokat (elõtte nem szabad enni-inni)/vagy hüvelyváladékot nézel. Legjobb ha minden reggel felkelés után veszel mintát a mikroszkópra. Én csak ajánlani tudom, nagyon jó kis szerkentyû!
A kérdező hozzászólása: A menszeszem átlálában 35 napos szokott lenni, de kb 4 hónapra rendetlenkedit. Legutóbb 70 napos volt :) Ezért gondoltam, hogy a PG teszttel könnyebb lesz.
Szia, Mi is próbálkoztunk a babát összehozni és nem sikerült majd vettünk egy gabriel ovu lh tesztet és egybõl bejött:) ... errõl a szerkentyûrõl sok jót és rosszat is hallottam, de nem vélekedem, mert nem próbáltam, mert szerintem a lelki szemeim elõtt mindig a páfrány leveleit láttam volna és nem akartam csalódni, saját magamban. Sok sikert!
Szerintem akkor minden reggel nézd meg, tényleg ha rendetlenkedik a ciklus akkor ez a legjobb, kár az ovu tesztekre sok pénzt kiadni, hiszen elhasználhatnál vagy három dobozzal is.
ilyen ciklussal sürgõsen menj orvoshoz, mert nekem is ez volt kb 2 évig, majd a 4. orvos rájött, hogy tele vagyok cisztával azért nem jött meg, mert nem volt normális peteérés, hanem helyette ciszta lett. Kaptam bromocriptint, aztán mikor alakult a helyzet clostilbeggyt is írt. Nem múltak ela ciszták, de nem is okoznak gondot és 12 hetes terhes vagyok most. A ciklusaim pedig 80, 90 , 58, 64 stb naposak voltak, a végén pedig pont 29. Menj dokihoz, mert ez nem normális jelenség és nagyon nehéz így a teherbeesés. A mikroszkóp pedig nekem is csak utána lett páfrányos hogy volt kimutatható peteérésem. Nem biztos hogy neked is ez a bajod, de én azért kivizsgáltatnám. Sajnos mostanában ez elég gyakori dolog.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is úgy érzem, hogy eljött ideje, hogy elmenjek orvoshoz. Igazából mindig csak halogattom, hogy még ezt a hónapot megvárom... hátha így is összejön. Akkor legalább vagy megnyugszok , hogy semmi bajon :) Remélem így lesz.

Fel lehet használni mondjuk zöldséges krumplinak a hűtőben lévő sós főtt krumplit? Ha igen hogy csináljam hogy olyan legyen mintha most főztem volna? Holnap mit főztök?

Nem akarom hogy a kutya egye meg...

Legjobb válasz: Kutyának nem jó a krumpli, mert nem tudja hasznosítani. nme tudom, mi az a zöldséges krumpli. De próbáld meg. Bár hûtés után a krumpli nem az igazi

Kutyának nem jó a krumpli, mert nem tudja hasznosítani. nme tudom, mi az a zöldséges krumpli. De próbáld meg. Bár hûtés után a krumpli nem az igazi
A fõtt krumli melegítve nem valami jó.Régen egyes vendéglátó helyen átsütötték ropogósra olajban, ha nem is volt az igaz, de nem volt rossz. Inkább azt javaslom, hogy melegítsd fel a mikróban, törd össze és készíts belõle gombócot, esetleg gombóc levest, vagy krumplifánkot. Én holnak karaláb levest fõzök, és gombás-mustáros marhatokányt csõtésztával.
A kérdező hozzászólása: Zöldséges krumpli: petrezselyemzöldjével van ízesítve amit elõször olajon megpirítok.
Petrezselymes krumplinak még elkészítheted, ha jól átforrósítod.
A krumplit piritsd át elõször, a petrezselymet csak késõbb tedd rá.Megpirítva nem jó a petrezselyem.

Pharmatex (krém/tabletta) + óvszerről mi a vélemény? Lehet együtt használni a kettőt? Nagyobb biztonságot nyújt, mintha csak óvszer lenne?

Legjobb válasz: Lehet együtt használni, de egyszerûbb ha egybõl olyan óvszert választasz, ami spermicides. Lifestyle ultra safe Durex Elite

Lehet együtt használni, de egyszerûbb ha egybõl olyan óvszert választasz, ami spermicides. Lifestyle ultra safe Durex Elite
Szerintem óvszer mellé nem valami jó ötlet, mert kilyukadhat tõle. Pesszárium mellé kell a spermicid.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!