Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha nem tud kakilni (3 db)

Mit lehet tenni, ha nem tud kakilni a baba? A kisfiam 8 hetes, és csak anyatejet kap. Eddig naponta többször kakilt, de 2 hete valami miatt felborult ez a rendszer nála.

Ma 3. napja nem sikerül neki, pedig már kamillateát is itatok vele, és el?került a h?mér? is, mindez eredménytelenül!

Legjobb válasz: Szia! Kamillateából nagyon világosat ihat csak a baba, és max napi 50 milit!! Nem hiszem, hogy székrekedése lenne, van olyan szoptatott (és tápszeres babáknál is), hogy olyan jól hasznosítják a hamit, hogy csak 3-4 naponta kakilnak. Akkor aggódj, és vidd orvoshoz, ha 5-7 napig nem tud kakilni. Egyébként az én fiaim is ilyenek voltak. Nálunk bevállt egyébként a bicikliztetés. Hátára fekteted a babát, és megfogod a bokáit. Felváltva tolod a hasához a lábacskáit, utána mindkettõt egyszerre nyomod a hasához (hajjlított lábbal a térdét) úgy, hogy picit odanyomod a pocijához. Körkörös simogatás, és újra biciklizteted. Amikor odanyomtuk a térdeit, olyan kis cukik voltak, mert nyögtek nagyokat, és közben nyomtak :o) Általában megvolt az eredménye :o) Boldog babázást! :o)

Szia! Kamillateából nagyon világosat ihat csak a baba, és max napi 50 milit!! Nem hiszem, hogy székrekedése lenne, van olyan szoptatott (és tápszeres babáknál is), hogy olyan jól hasznosítják a hamit, hogy csak 3-4 naponta kakilnak. Akkor aggódj, és vidd orvoshoz, ha 5-7 napig nem tud kakilni. Egyébként az én fiaim is ilyenek voltak. Nálunk bevállt egyébként a bicikliztetés. Hátára fekteted a babát, és megfogod a bokáit. Felváltva tolod a hasához a lábacskáit, utána mindkettõt egyszerre nyomod a hasához (hajjlított lábbal a térdét) úgy, hogy picit odanyomod a pocijához. Körkörös simogatás, és újra biciklizteted. Amikor odanyomtuk a térdeit, olyan kis cukik voltak, mert nyögtek nagyokat, és közben nyomtak :o) Általában megvolt az eredménye :o) Boldog babázást! :o)
Ettõl nem kell megijedni, nem kötelessége minden nap kakilni. Még az is normális, ha hetente egyszer kakil. Neked nem mondta a védõnõ? Mert nekem kb. minden héten elmondta.
Szia! Az én fiamnál is ez volt, sokszor csak heti egy alapos adag, egészen eltartott addig amíg meg nem kezdtem a hozzátáplálást, a védõnõ azt mondta, hogy amíg jó a gyerek közérzete(nem sír lábát felhúzogatva, nem kemény a kis pocija, sokat mosolyog), és nem kemény az anyatejes széklete, nem kell még kamillateát se adni neki.
A kamillával vigyázz, mert ha jól tudom a bélflórákat roncsolja.Ne aggódj az anyatejes babáknál elõfordul, hogy 4-5 naponta van székletük.Az én babáimnak is így volt és megnyugtatott a gyerekorvosom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Közben megoldódott a probléma :-)

Mit lehet tudni a beba ha 1-ről? Eddig humana ha 1-t ette a babócám, de nem tudott tőle kakilni. Melyik a legjobb tápszer? Adok sok folyadékot, de az sem segít, segítség nélkül nem tud kakilni.

Legjobb válasz: Az én fiam a Beba1-et ette idáig. Õ szerette, nem csinált neki szorulást, hasmenése se volt tõle soha. A HA tápszerekrõl semmit nem tudok viszont, mert mi olyat sose kaptunk. Nem is igazán értem, mostanában sokszor ok nélkül is már elsõre azt írják fel. Persze van, amikor kell.

Az én fiam a Beba1-et ette idáig. Õ szerette, nem csinált neki szorulást, hasmenése se volt tõle soha. A HA tápszerekrõl semmit nem tudok viszont, mert mi olyat sose kaptunk. Nem is igazán értem, mostanában sokszor ok nélkül is már elsõre azt írják fel. Persze van, amikor kell.
mennyi idõs a baba?
Szia! Szerintem jó!Amíg adtam a lányomnak nem volt semmi gond a székletével. Próbáld nyugodtam. Bár én édesköményes babamosoly teát adtam mellé. Lehet az is segít. Szegény picurkád. De ha ez sem megy, próbálj anyatejcsit venni, az biztos nem okoz székrekedést. Nem tudom ez a dolog hogy megy, de hátha van a környezetedben olyan anyuka, akinek van felesleg. Minden jót nektek!
Szia!Nõvérem babája (3 hónapos)és õ is beba-t kapott elõször.és neki is ez volt a problémája, már mildibét ad a fiának, de az sem nagyon segített, espumisan cseppeket ad neki, ami könnyíti a kakilást.kérdezd meg a gyerekorvost.
Igazán jól, "sajnos" csak az anyatejtõl tudna, ha nem szoptatsz már, akkor szerintem a bifiduszos tápszert ki lehetne próbálni, mert az szokott segíteni. Barátnõm adta elválasztó tápszerként, és segített a babán.

Mit lehet csinálni, ha gyermekem hirtelen nem tud kakilni?

Legjobb válasz: elég sürgõs lenne, már itattam vele sok langyos vizet, meg maszírozgatom a hasát. de semmi, nincs most ithon olyan gyógyszer ami segítene

A kérdező hozzászólása: elég sürgõs lenne, már itattam vele sok langyos vizet, meg maszírozgatom a hasát. de semmi, nincs most ithon olyan gyógyszer ami segítene
Szilvalekvár, vagy tej és valami gyümölcs biztos, hogy segít:)
Majd reggel éhgyomorra adj neki egy kis szilvalekvárt! Vag y pedig, reggel éhgyomorra, jó erõsen cukrozott langyos! kamillateát. S utána mást ne!Fél óráig. Hány éves az a gyerek? Aki nem tud idegen helyen, annak reggel egy kis nescafé kávét szoktunk adni, attól mindenki tud.Persze nagyobbaknak. Hirtelen? Mióta nem tud? Más: Adj neki egy kúpot! Mondjuk egy lázcsillapító kúpot. Vagy egy kis kúp alakúra faragott szappan darabot, régebben még azt szoktak. Attól tud. Az se mindegy, mekkora lenne az a gyermek?
A kérdező hozzászólása: nincs kúpom, most egy kicsit megnyugodott, nézi a mesét, ivott még langyos vizet, 5 éves, még soha nem volt ilyen panasza, nem is tudom hogy mitõl lehet mert nem evett olyat amitõl lehetne, remélem nem valami más
A kérdező hozzászólása: lázkúpom sincs , csak gyógyszerek, meg szirup, de azok nem arra vannak, már elolvastam õket
A kérdező hozzászólása: szappanról már én is hallottam, de csak ha semmi más nem segít, nagyon megilyesztett, mert nagyon sirt, most már lenyugodott és én is valamennyire
Szia! A langyos vizet hánytatásra ajánlják, nem szorulásra!!! Kamillatea éhgyomorra, cukorral! Szilvalekvár tejjel összekeverve, éhgyomorra...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!