Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha nem tud (97 db)

Mit lehet tenni, ha nem tud kakilni a baba? A kisfiam 8 hetes, és csak anyatejet kap. Eddig naponta többször kakilt, de 2 hete valami miatt felborult ez a rendszer nála.

Ma 3. napja nem sikerül neki, pedig már kamillateát is itatok vele, és el?került a h?mér? is, mindez eredménytelenül!

Legjobb válasz: Szia! Kamillateából nagyon világosat ihat csak a baba, és max napi 50 milit!! Nem hiszem, hogy székrekedése lenne, van olyan szoptatott (és tápszeres babáknál is), hogy olyan jól hasznosítják a hamit, hogy csak 3-4 naponta kakilnak. Akkor aggódj, és vidd orvoshoz, ha 5-7 napig nem tud kakilni. Egyébként az én fiaim is ilyenek voltak. Nálunk bevállt egyébként a bicikliztetés. Hátára fekteted a babát, és megfogod a bokáit. Felváltva tolod a hasához a lábacskáit, utána mindkettõt egyszerre nyomod a hasához (hajjlított lábbal a térdét) úgy, hogy picit odanyomod a pocijához. Körkörös simogatás, és újra biciklizteted. Amikor odanyomtuk a térdeit, olyan kis cukik voltak, mert nyögtek nagyokat, és közben nyomtak :o) Általában megvolt az eredménye :o) Boldog babázást! :o)

Szia! Kamillateából nagyon világosat ihat csak a baba, és max napi 50 milit!! Nem hiszem, hogy székrekedése lenne, van olyan szoptatott (és tápszeres babáknál is), hogy olyan jól hasznosítják a hamit, hogy csak 3-4 naponta kakilnak. Akkor aggódj, és vidd orvoshoz, ha 5-7 napig nem tud kakilni. Egyébként az én fiaim is ilyenek voltak. Nálunk bevállt egyébként a bicikliztetés. Hátára fekteted a babát, és megfogod a bokáit. Felváltva tolod a hasához a lábacskáit, utána mindkettõt egyszerre nyomod a hasához (hajjlított lábbal a térdét) úgy, hogy picit odanyomod a pocijához. Körkörös simogatás, és újra biciklizteted. Amikor odanyomtuk a térdeit, olyan kis cukik voltak, mert nyögtek nagyokat, és közben nyomtak :o) Általában megvolt az eredménye :o) Boldog babázást! :o)
Ettõl nem kell megijedni, nem kötelessége minden nap kakilni. Még az is normális, ha hetente egyszer kakil. Neked nem mondta a védõnõ? Mert nekem kb. minden héten elmondta.
Szia! Az én fiamnál is ez volt, sokszor csak heti egy alapos adag, egészen eltartott addig amíg meg nem kezdtem a hozzátáplálást, a védõnõ azt mondta, hogy amíg jó a gyerek közérzete(nem sír lábát felhúzogatva, nem kemény a kis pocija, sokat mosolyog), és nem kemény az anyatejes széklete, nem kell még kamillateát se adni neki.
A kamillával vigyázz, mert ha jól tudom a bélflórákat roncsolja.Ne aggódj az anyatejes babáknál elõfordul, hogy 4-5 naponta van székletük.Az én babáimnak is így volt és megnyugtatott a gyerekorvosom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Közben megoldódott a probléma :-)

Mit tesztek ha nem lehet elérni a párotokat telefonon? Idegesek lesztek, felhívtok valakit hogy mit tud róla vagy vártok?

Legjobb válasz: Nem kell egybõl a legrosszabbra gondolni. Lehet, hogy nem csal meg, csak elütötte valami.

Nem kell egybõl a legrosszabbra gondolni. Lehet, hogy nem csal meg, csak elütötte valami.
Hát én az ilyentõl mindig kiakadok, miért kell mindig a legrosszabbra gondolni??? Nem lehet egy kis magánélete az illetõnek? Utálom, amikor elvárják, hogy írjak vissza rögtön, meg vegyem fel a telefont, mert ha nem akkor...Otthagynám a p.csába az ilyen emebereket, akik mellett levegõt sem tudok venni.
Az aggódás az elfojtott agresszió jele... Valójában dühös vagy rá, hogy miért elérhetetlen, és ezért elképzeled õt olyan helyzetekben, amikor valami baja esik, így vetítve ki a (tudattalan) dühödet. Sz'al nem a párod tehet róla, hogy úgymond aggódsz, oldd meg magadban ezt az érzést, tudatosítsd, hogy ez egy rejtett düh vele szemben.
felhívom késõbb
Így:) , ha autóbalesetet szenvedett, lehetséges, hogy megsérült, ápolják, nem valószínû, hogy a te kis "hajkurászásod" miatt fog megmenekülni, inkább csak akadályozod. De ennyi erõvel lehet épp miattad fog ütközni valakivel, mert annyira idegesíti már, hogy hívogatod és nem szállsz le róla egy órácskára, meg vezetés közben nem is lehetne használnia a mobilt.
A kérdező hozzászólása: és ha azért nem tudnád elérni mert autóbalesetet szenvedett, akkor is így fognád fel?
A kérdező hozzászólása: nem a megcsalás...hanem mi van ha baja történt??????de mindegy, megoldottam a dolgot, csak aggódok a szerelmemért...
A kérdező hozzászólása: hát 5óra óta nem írt vissza, most meg ne veszi fel a telefont, nem bírok várni...
engem van hogy felb.sz az ideg és felhívom barátnét mit csinálnak
Én nem leszek ideges, csak aggódom, volt már pár balesete a páromnak, és féltem õt. De persze lehet, hogy épp dolga van, szóval általában várok kicsit, utána újrahívom. Volt már olyan, hogy egész nap nem lehetett elérni, úgyhogy egy ismerõsét hívtam fel. (A sztorihoz hozzátartozik, hogy távkapcsolatban vagyunk, szóval a mindennapos kommunikáció alapvetõ.)

Ha nem tud aludni a baba nappal a kutyaugatástól mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Kertes vagy társasház? Ha az utóbbi,gondolom másokat is zavar! Ha kertben van sok mindent nem tehetsz,ha csak nem az ablakod alatt ugat.

Kertes vagy társasház? Ha az utóbbi, gondolom másokat is zavar! Ha kertben van sok mindent nem tehetsz, ha csak nem az ablakod alatt ugat.
Majd megszokja.Nem szabad minden zajtól elkülöníteni.
Ha saját kutya akkor meg kell nevelni, ha a szomszédé szépen meg kell kérni hogy szóljon rá!
ezért utálom a kutyákat, semmire nem jó egy állat csak ugat folyamatosan kiesznek a pénzedbõl és mindenhová odaszarnak... Bocs a kutyabarátoktól de ez van... lassan nincs olyan játszótér ahol nincs kutyaszar ráadásul egynámelyik akkorát kakkant hogy ember nem szarik akkorát...és ott van hagyva a JÁTSZÓTÉREN!! Egy felnõtt embert is kicsinál a folymataos ugatás hát nem egy babát... szólni kell!!
El kell hallgattatni a kutyát.
A háznak olyan helyén altatnám ami viszonylag csendes. Esetleg lehetne a szobát/nyílászárókat hangszigetelni. Ha a szomszéddal való megbeszélés nem segít, akkor sajna nem tudsz mást csinálni. Nálunk is állíndóan ugat a szomszéd kutya. Én rendsszeresen felébredek rá, de szerencsére a lányom nem.
Próbáld megbeszélni a szomszéddal a problémát, mást nem tudsz tenni. 9-es válaszolót inkább nem minõsítem, mert még kitiltanának.
A kérdező hozzászólása: köszi az ötletet, viszem napi szinten sétálni, már voltunk kinn, most pogit kell sütnöm:)
15ös voltam. És ha zenéhez szoktatnád hozzá alvás közben? Úgy hátha nem hallja meg az ugatást..
Vidd el sétálni, és akkor aludjon :)
http://www.youtube.com/watch?v=bNqERBWaJeM altasd úgy, hogy ezt hallgatja. Hangosan. Nekünk a szilveszteri éjszakára bevált, pedig reggel vagy 10 petárdát szedtünk össze a gyerek ablaka alól - kertes házban lakunk és mindenki az udvarunkra dobálta.
A játszóteres kutyaszaros dologgal teljesen egyetértek veled kedves 9-es! Én szeretem a kutyákat, de amikor lépten nyomon rá kell szólnom a gyerekre hogy vigyázzon nehogy belelépjen a szarba..... Ez ha kiírnád a kutyás témakörbe meglincselnének!:( Én már írtam errõl kérdést oda, és én voltam az idióta mert szaros játszótérre viszem a gyerekem! No comment!!! Bocsi kérdezõ de ezt muszáj volt leírnom! Te meg szólj a szomszédnak, ha nem tesz semmi menj a jegyzõhöz.
Akkor most milyen választ vársz?:) Szomszéddal beszélgetni kell.Finoman de érthetõen.Ha nem segít akkor nem tudsz mit tenni.Max babát a nappali alváshoz a ház egy másik részében fekteted le.Mi keresztezõdésben lakunk, éjjel nappal szirénázás.Buszmegálló mindenhol, hév, vasút.... Lányom megszokta.
A kérdező hozzászólása: Nem ugat folyamatosan, csak ha elrepül a házuk elött egy légy...de az akkor olyan hangos....szegény kicsim
A kérdező hozzászólása: Jégtánc! Nem különítem el minden zajtól, sõt, 4.gyerek lévén ordibálás közepette is elalszik, de ez már sok...
A kérdező hozzászólása: Kertes ház, pont a szomszéd és szinte az ablak alatt ugat.
A kérdező hozzászólása: Nem szokja meg, mert fél éves, és az elsõ kutyaugatásig tart egy alvása:(
A kérdező hozzászólása: Nyilván a sajátomat megneveltem.
A kérdező hozzászólása: hogyan?szomszédé, nem szól rá. nagyon hangos és mély hangja, mindenki megugat..
9-es, elég nagy lelki nyomorék lehetsz, ha szerinted csak erre "jó" egy kutya. Amúgy ezzel a logikával egy gyerek is csak erre jó, hiszen pont ugyanezt lehet róla elmondani, amit te az elõbb a kutyákról.


Melyikbol hanyat lehetne tartani, ha nem akarok szaporitani, mivel az utobokkal nem tudnek mitkezdeni? Egy ekkora akvariumnak mennyi lehet a havi fenntartasa?

54 vagy 60 literes akvariumban (meg nem dontottem el), guppit, plattit es neonhalat szeretnek tartan.

Legjobb válasz: Plattinak nagyobb akvárium kell. Guppit (csak hímek)VAGY Neont tarthatsz 6-7 db-ot ekkorában és slussz. Havi fenntartás teljesen szubjektív, de ha ez alatt te a rezsit és a kaját érted csak akkor kb. 1000-1500 ft-ból kijön/hó. Ha több fajt akarsz társítani akkor nagyobb akváriumban kell gondolkozz, vagy nanohalakban. Üdv,

Plattinak nagyobb akvárium kell. Guppit (csak hímek)VAGY Neont tarthatsz 6-7 db-ot ekkorában és slussz. Havi fenntartás teljesen szubjektív, de ha ez alatt te a rezsit és a kaját érted csak akkor kb. 1000-1500 ft-ból kijön/hó. Ha több fajt akarsz társítani akkor nagyobb akváriumban kell gondolkozz, vagy nanohalakban. Üdv,

Az 54literes akváriumom tetején belülrõl áll a víz gondolom a párolgás miadt mert felfröcsenni nem tud. A fénycsövon és a vízmelegítõ tetején is áll a víz gond lehet ebõl? Ha igen hogyan szüntassam meg?

Tegnap töltöttem föl vìzzel

Legjobb válasz: Jäger vízmelegítò a fénycsõ tipusát nem tudom de a tetõbe van beépítve nem külön van.

A kérdező hozzászólása: Jäger vízmelegítò a fénycsõ tipusát nem tudom de a tetõbe van beépítve nem külön van.
Nem lesz gond, nekem is 54 literes szettem van, gyári tetõs. Nálam az esõztetõ fröcsköli fel a vizet, és már fél éve így van, nem volt még gond.
hát én is azthittem nem lesz gond de aztán valahogy a fénycsõbe vagy oda mellé befolyt és kiégett az egész sajos több napig fény nélkül voltak szegény halak még tudtam szerezni egy ugyanolyat. valahogy befolyt :/

Mi lehet az oka annak, ha nem tud beilleszkedni a baba feje a szülőcsatornába?

Ez a jelenség ismétlődik e? Mert az első babámnak ez miatt kellett császárral születnie és érdekelne, hogy számítsak e erre a következő szülésnél is? Indított szülésem volt, ez befolyásolhatta e a dolgot?

Legjobb válasz: Nekem szerencsém volt, mert a szülésznõ azt mondta, próbáljuk meg az 5 fájás az egyik oldalon, 5 a másik oldalon mûsort, mert ez segíthet beilleszkedni - és tényleg sikerült. Akkor kérdeztem, azt mondta, hogy ez elõfordul, de az, hogy egyszer ez lett, nem garantálja, hogy újra megtörténik. Így egyáltalán nem biztos, hogy nálad a másodiknál is ez lesz.

Nekem szerencsém volt, mert a szülésznõ azt mondta, próbáljuk meg az 5 fájás az egyik oldalon, 5 a másik oldalon mûsort, mert ez segíthet beilleszkedni - és tényleg sikerült. Akkor kérdeztem, azt mondta, hogy ez elõfordul, de az, hogy egyszer ez lett, nem garantálja, hogy újra megtörténik. Így egyáltalán nem biztos, hogy nálad a másodiknál is ez lesz.
Igen valószínû az indított szülésnek (és esetleg a beavatkozásoknak)sok köze van ehhez!Hisz nem Õ indult el magától! De amit az elsõ is ír.hogy mocorgással (mármint anyuka mocorgásával)lehet ezt még akkor korrigálni! Én ezt a módszert még nem hallottam, én inkább az állva guggolva labdán ülve...És ezekben a testhelyzetekben apró csípõmozgásokkal, lehet a picit mozgásokra bírni!Hátha Õ is "beleegyezik"hogy na jó ha annyira szeretnétek akkor most jövök! 2 éveskislány és 35 hetes pocakcsajszi anyuja
A kérdező hozzászólása: Mi is megpróbáltuk a forgást is, de nekem még órák után sem sikerült megindulnia a babának! Remélem legközelebb összejön, majd hátha megindul magától a kis picuri!
Én túlhordtam a fiam 9 napot akkor már be kellett indítani rossz szívhang miatt. Gyorsan tágultam de miután eltûnt a méhszáj a kisfiam még mindig magasan volt mert nem tudott beilleszkedni a feje és császár lett. A mûtét urán azt mondta a doki, hogy nem fért volna ki simán mert nagy volt a fej körmérete(35 cm) az én csípõm meg keskeny és kötött. A kislányomnál a hegg elvékonyodása miatt programcsászár volt. A kislányom is magasan volt, szerintem ugyanaz lett volna mint az elsõ szülésnél, én a biztonságra mentem, nem is akartam simán próbálkozni és a dokim is inkább a császárt tartotta biztonságosnak, nehogy megrepedjen a hegg vagy el is indul a keskeny csípõm miatt beszorul a feje és oxigénhiányos lesz.

Miért döglik meg mindig a törpe tarisznyarák pár hónapon belül? Mi lehet az oka annak, ha nem tud levedleni?

Nem els? vedlésnél, de végül mindig ez a végük... :(

Legjobb válasz: Hiába veszünk újat (mindig 2-en vannak), az egyik mindig meghal pár hónap után. :/

A kérdező hozzászólása: Hiába veszünk újat (mindig 2-en vannak), az egyik mindig meghal pár hónap után. :/
Nálam is ez volt, pedig rendesen volt tartva.Õk ilyenek úgy látszik:)
Hát egy kicsit sózni kell a vizét, és kell neki kimászó, talajnak homok, meg valahogy egy kis adag jávai moha, abban szeret üldögélni és bogarászni. Meg van ilyen rákkaja, amivel etetheted, de dögevõ, az fagyasztott kajákat is megeszi, és egy kis szelet uborkát is lehet adni neki néha.
Kimászót úgy értem, hogy tudod õ feljön levegõért, és sokszor kint van, pl valami nagy követ. De az is lehet ha ketten tartod õket akkor a párja öli meg vedlés után, mert akkor sebezhetõbb. Pl nálam egyszer összevesztek, és az egyik majdnem meghalt, fejjellefele lógott a vízben, kivette barátom és olyan alacsony vízbe tettük, hogy 5mm víz volt csak, hogy ne tudjon a víz alá menni megfullasztani magát. Aztán 1 hétig ott etettem ilyen kör alakú rákkajával, és helyrejött. Aztán már külön akváriuma volt a kettõnek egymás mellett, úgy már nem tudtak verekedni. Pár hónappal késõbb pedig eladtuk õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igazából minden megvan nekik, helyesen tartjuk õket. Jó hely, kaja, minden. :) Mondjuk a víz az nem volt sózva, mert régebben próbálkoztunk és hát a csigák nem nagyon tolerálták e helyzetet... Rákocskák meg boldogan éldegélnek, de pár hónap után az egyik mindig feladja... :/ Mondjuk lehet benne valami, nem-e vedlés közben bántják egymást vagy akármi.

A nagybáttyám halodoklik mert GYOMORRÁKja van és nem tudom mit csináljak enni inni nem tud különben a nővérek semmit nem érnek mit adjak neki amitől jobban lehet vagy ha vkinek volt már ijenje mit csinált?

Legjobb válasz: Beszélgess vele, magadba pedig készülj fel a hiányára, ha bármi történik, ne érjen váratlanul. A legtöbb, amit tehetsz, hogy ott vagy néha mellete, beszélsz hozzá, fogod a kezét (attól függ milyen súlyos az állapota, bár ha nemn tud enni-inni, akkor eléggé). Mondd meg neki, hogy minden rendben van, te itt vagy mellette, nem hagyod, hogy valami rossz történjen vele. Nyugtasd meg. Amit még tehetsz, hogy feliratsz neki NUTRIDRINKET (google-be nézd meg). Mi ezt adtuk a mamámnak, amikor le volt nagyon gyengülve. Szívószállal lehet inni, de olyan magas a tápanyaga, mint ha étel lenne. Ha nem írják fel neki, akkor vény nélkül is lehet, sajna úgy többe kerül. Remélem segítettem!

Beszélgess vele, magadba pedig készülj fel a hiányára, ha bármi történik, ne érjen váratlanul. A legtöbb, amit tehetsz, hogy ott vagy néha mellete, beszélsz hozzá, fogod a kezét (attól függ milyen súlyos az állapota, bár ha nemn tud enni-inni, akkor eléggé). Mondd meg neki, hogy minden rendben van, te itt vagy mellette, nem hagyod, hogy valami rossz történjen vele. Nyugtasd meg. Amit még tehetsz, hogy feliratsz neki NUTRIDRINKET (google-be nézd meg). Mi ezt adtuk a mamámnak, amikor le volt nagyon gyengülve. Szívószállal lehet inni, de olyan magas a tápanyaga, mint ha étel lenne. Ha nem írják fel neki, akkor vény nélkül is lehet, sajna úgy többe kerül. Remélem segítettem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! mit gondoltok van remény?
Nekem a mamám most halt meg.Neki is gyomor rákja volt.Eltávolították az egész gyomrát.Egy-két falatnál többet nem is bírt megenni.Legyengült és végén a szíve elvitte.Sajnálom!
" rohangáltam a nõvérekhez a fájdalomcsillapítóért, mert hiába volt kiírva, ha nem fizettem nekik, nem adták be." Ugyanez volt nálunk is Anyukámmal..., ha nem dugott a zsebükbe a nõvéreknek pár ezer ft-ot, nem adtak neki fájdalomcsillapitót!Ezért irtam, hogy ki volt nagyon szolgáltatva:( Igy kell bánni egy rákos beteggel??Ez fordult meg akkor a fejemben..., ezek nem is nõvérek, legalábbis nem lelkiismeretessen végzik a dolgukat!!
Amikor az édesanyám haldoklott, szintén rákja volt, minden nap ott ültem mellette, lemosdattam tetõtõl talpig, már nem tudott beszélni, de látszott a szemén, milyen jól esik neki, és a hála a tekintetében...aztán próbáltam itatnui, ha nem tudott, megtörölgettem vizes törölközõvel a száját, homlokát, fogtam a kezét, simogattam, rohangáltam a nõvérekhez a fájdalomcsillapítóért, mert hiába volt kiírva, ha nem fizettem nekik, nem adták be. Hajnalban halt meg, amikor nem voltam benn. Éjjelre nem lehetett nálunk bennmaradni.
20:12 vagyok.., ilyen Ceragem masszáságyat Anyukám is kipróbált, mikor rákos volt és jót tett Neki, tudom ajánlani!!!
Nem tudom, mennyire elõrehaladott a rák betegsége. Ha nem a végsõ stádium, érdemes lenne a Ceragem masszázságyat kipróbálni. Valamelyik központban - amelyik legközelebb esik - ingyen is lehet naponta 1-szer tesztelni.
Hát sajna jobban már nem lesz, a legtöbb amit ethetsz, hogy beszélgetsz Vele kedvesen, és ha kell neki valami akkor segitesz!Sajnos nekem is orssz tapasztalatom vannak a nõvérekrõl, mert Édesanyám is rákos volt, és nagyon kiszolgáltatott helyzetben volt a kórházban a nõvérek meg flegmák voltak vele, és durvák:( Mi is csak abban tuftunk segiteni, hogy sûrûn látogattuk és segitettünk amiben tudtunk!A lényeg, hogy ne lássa rajtad a nagybáttyád, hogy olyan arccal állsz mellette mint aki már temeti!Legyél vele természetes és kedves!!
Te semmit sem tudsz vele csinálni, mint mellette állni, és vigasztalni. A nõvérek se tudnak mást tenni, maximum megígazítják alatta az ágyat, megmosdatják stb. De ez a dolguk. Az orvossal beszélj, õ majd megmondja mit kell tenned, ha kell egyáltalán.
Ha végsõ stádiumban van, akkor már sajnos nincs:((

Ha egy őz jó étvágya mellett nem tud lábra állni mi lehet a baja és mivel lehet kezelni?

Legjobb válasz: Hát ha egy állat, különösen egy ekkora nem tud lábra állni, az nagyon nem jó jel... Lehet, hogy csak a lábával van baj, de erõsen kétlem, egy õznek akkor is tudnia kellene még futni is, ha az egyik lába mondjuk eltört. A gyengeség általában komolyabb dologra utal, állatorvosnak kell mindenképpen szólni. Az, hogy eszik, mint a gép, szintén nem biztos, hogy jó jel.

Hát ha egy állat, különösen egy ekkora nem tud lábra állni, az nagyon nem jó jel... Lehet, hogy csak a lábával van baj, de erõsen kétlem, egy õznek akkor is tudnia kellene még futni is, ha az egyik lába mondjuk eltört. A gyengeség általában komolyabb dologra utal, állatorvosnak kell mindenképpen szólni. Az, hogy eszik, mint a gép, szintén nem biztos, hogy jó jel.

Ha belemegy valami a szembe, pl szempilla, azt egyszerüen ki lehet szedni. De van e olyan hogy mondjuk befordul a szem mögé? És ha nagyobb darab valami megy be oda, és nem tud kifordulni? Orvos kanalazza ki a szemet hogy kivegye, vagy mit csinálnak?

Legjobb válasz: Pislogással általában szempilla stb. ki szokott jönni, és nagyon óvatosan egy tiszta papírzsebkendõ sarkával eltávolítható a szemedbõl; de ha belement valami a szemedbe, amit nem tudsz kivenni, menj orvoshoz! Lehet, a háziorvos is ki tudja venni, nem kell mindjárt szemész -kérdezd meg! Nyugi, nem kanalazzák ki a szemet (juj ez de horrorisztikus! Hogy jutott ilyesmi eszedbe?). Eleve nagyobb dolog be sem tud menni a szembe, mert van az pislogási reflex - ezt észreveheted, milyen erõs, amikor tudatosan próbálod felfüggeszteni, hogy kivehesd mondjuk a szempillát! És annyira hátra nem tud bemenni akkor sem! Írd be a google-ba, hogy a szem anatómiája!

Pislogással általában szempilla stb. ki szokott jönni, és nagyon óvatosan egy tiszta papírzsebkendõ sarkával eltávolítható a szemedbõl; de ha belement valami a szemedbe, amit nem tudsz kivenni, menj orvoshoz! Lehet, a háziorvos is ki tudja venni, nem kell mindjárt szemész -kérdezd meg! Nyugi, nem kanalazzák ki a szemet (juj ez de horrorisztikus! Hogy jutott ilyesmi eszedbe?). Eleve nagyobb dolog be sem tud menni a szembe, mert van az pislogási reflex - ezt észreveheted, milyen erõs, amikor tudatosan próbálod felfüggeszteni, hogy kivehesd mondjuk a szempillát! És annyira hátra nem tud bemenni akkor sem! Írd be a google-ba, hogy a szem anatómiája!
a szem az idegen anyagokat kilöki magától.csak úgy nem fordul be valami-fõleg viszonylag nagyobb dolgok-a szemhéj vagy a szemgolyó mögé.de ha ez mégis megtörténne, el kell menni valóban a szemészorvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Nekem a nagyapámnak egyszer kikanalazták a szemét, mert valami volt vele. Persze tartotta a zsinór, nem esett ki vagy ilyen. A pislogási reflext ilyenko megszüntetik azzal hogy kicsavarják a felsõ és alsó szemhéjat, ez biztos, mert egyik barátnõm így járt, egy kavics ment a szemébe és nem tudta kipiszkálni, orvoshoz kellett vele menni. Nekem nincs baj a szemmel, csak érdekelt, eszembe jutott, mert ma reggel 10 percet kínlódtam egy kis alattomos szempillával, mire kijött.
Nekem egy szemész mondta, hogy ha nem zavar, hogy benne van egy szempilla a szemben, akkor nyugodtan benne lehet hagyni, semmilyen problémát nem okoz és kijön magától. Az én ismerõsömnek is "kikanalazták" a szemét, mert neki egy üvegdarab került a szeme mögé. Nem fájt neki, azt mondta, hogy azzal a szemével az elõtte lévõ dolgokat közelebbinek látta. :)
Nekem a sörösüveg szilánkja ment bele gyerekkoromba.Elég nagy darab, de sikerült kipiszkálni otthon, na nem egyedül.De nagyon rossz érzés volt.Féltem, hogy maradandó szemkárosodást szenvedek.(még mindig feláll a hátamon a szõr)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!