Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha nem fizet (10 db)

Mit lehet tenni, ha nem fizet az albérlő, és még a tévét is ellopta?

Legjobb válasz: Mar elkoltozott toletek ugye? Ha feketen lakott ott nalatok, akkor semmit. Ugyanigy jartam en is. Hova mennel, ha nem volt bejelentve? Sehova nem tudsz menni, max. megveretni, de ebbol is neked lenne problemad. Igazabol bekellene jelenteni oket, es adot fizetni a bevetelbol. Igy, marad csak a mergelodes. De en mar tultettem magamat, hiszen o is tudja, hogy tehetetlen vagy, epp ezert merte megtenni. Max. annyi, hogyha tudod, hogy hol dolgozik, elmenni a munkahelyere, es ott a fonokkel beszelni, a volt alberlodet meg megfenyegeted, hogy kirugatod, joban vagy a fonokkel. Irjal majd, kivancsi vagyok, mi a helyzet, mert en is igy jartam.

Mar elkoltozott toletek ugye? Ha feketen lakott ott nalatok, akkor semmit. Ugyanigy jartam en is. Hova mennel, ha nem volt bejelentve? Sehova nem tudsz menni, max. megveretni, de ebbol is neked lenne problemad. Igazabol bekellene jelenteni oket, es adot fizetni a bevetelbol. Igy, marad csak a mergelodes. De en mar tultettem magamat, hiszen o is tudja, hogy tehetetlen vagy, epp ezert merte megtenni. Max. annyi, hogyha tudod, hogy hol dolgozik, elmenni a munkahelyere, es ott a fonokkel beszelni, a volt alberlodet meg megfenyegeted, hogy kirugatod, joban vagy a fonokkel. Irjal majd, kivancsi vagyok, mi a helyzet, mert en is igy jartam.
sajnos igaza van az elõttem válaszolónak :( még ha be is tudod bizonyítani hogy ott lakott (pl.szomszédok által) még téged hurcolnak meg, hogy feketén lakott ott, többet fizetsz mint a tévéd ára!akkor tehetsz bármit is, hogyha bejelentettd az albérlõd, és szerzõdést írattál vele, hogy mihez tartsa magát.
Elõzõ vagyok még: A kauciót ha bevasalod már az elején, akkor nem áll fenn a "veszély", hogy nem fizet, mert akkor a pénzt lelakja abban a hónapban, amiben nem akar fizetni, leülsz, megbeszéled vele, hogy a kaucióját ebben a hónapban lelakhatja, de mivel Neked új bérlõt kell keresned helyette, 1-ig költözzön ki.Ne adj haladékot, mert még Te járhatsz rosszul. Ha határozott vagy, még azt is elérheted, hogy csodák-csodája hirtelen lesz pénze, amibõl tud fizetni.A kényszer nagy úr!

Jogi úton mit lehet tenni a lent kifejtett esetben ha nem fizet ki a munkaadó?

Alkalmi munkavállalóként dolgoztam és letelt a szóban meghatározott fizetési határidõ, viszont fizetést nem kaptam. Állítólag bírságot kapott az üzlet és nem tudja odaadni a fizetésem. Hogyan tudok jogi úton érvényt szerezni a fizetési igényemnek? Cégbíróság foglalkozik ilyen ügyekkel?

Legjobb válasz: Semmit, ha nem volt szerzõdésed és nem voltál bejelentve. Ilyenek a magyar vállalkozók.

Semmit, ha nem volt szerzõdésed és nem voltál bejelentve. Ilyenek a magyar vállalkozók.
Húzzuk már le onnan azt a magyart: Ilyenek a vállalkozók.
Kérdezö, ha te adsz a munkáltatóval szóban megkötött dologra, ha belementél, akkor így jártál. MINDEN munkával, bérrel stb kapcsolatos dolgot írásban KELL rögzíteni.
Volt munkaszerzõdésed? Akkor fizetési felszólítás - fizetési meghagyás, esetleg munkaügyi per. Fordulj ügyvédhez. Ha nem volt szerzõdés: ezt buktad.
Elõzõt kijavítanám, hogy felszólítás nem kell, azonnal mehet az fmh.
A kérdező hozzászólása: Munkaadó elmondása szerint be voltam jelentve mert jelenléti ívet írtam és azt állítólag vitte a könyvelõhöz is. Gondolom azért ez sem garancia arra hogy valóban be voltam jelentve? Viszont tényleg semmilyen papírt nem írtam alá.
5-ös, szerintem te csak ne javítgass ki engem. Jogász vagy? Munkajoggal foglalkozó ügyvéd? Mert, ha bíróságra kerül a dolog, és nem is szólította fel a fizetésre, akkor bizony nem tett eleget az együttmûködési kötelezettségének...

Mit lehet tenni, ha nem fizet a biztosító?

Balra szerettem volna kanyarodni,amikor a mögöttem közleked? járm? engem akart megel?zni ott,ahol el?zni tilos tábla van.A biztosító azt mondja,hogy én vagyok a károkozó és nekem nem fizet.Mit lehet tenni ilyen esetben?

Legjobb válasz: Így sajnos csak bíróságra tudsz menni, és ott pereskedni, de ott is csak akkor, ha a helyszínelés jegyzõkönyve a kezedben van, és abban a te állításod szerepel... Kéz-és lábtörést hozzá!

Így sajnos csak bíróságra tudsz menni, és ott pereskedni, de ott is csak akkor, ha a helyszínelés jegyzõkönyve a kezedben van, és abban a te állításod szerepel... Kéz-és lábtörést hozzá!
Tudomásom szerint az ilyen panaszok vizsgálatára (is) találták ki az Állami Biztosításfelügyeletet, amelynek jogutódja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Elõször érdemes õket megkeresni. üdv.: hegedor
Nekünk is meggyûlt már a bajunk a biztosítóval. Mi levelet írtunk az Országgyûlési Biztos Hivatalának. Korrekt módon vissza is válaszoltak, és így nem nekünk kellett foglalkozni a biztosítóval, hanem õk jártak utána az ügyünknek. Egy próbát neked is megér! De csak akkor tudnak segíteni, ha minden anyag a kezedben van, a helyszínelés, a károkozó neve, rendszámok (ezt mind bele kell írni a panaszlevélbe, különben nem tudnak segíteni.) Postacím: Országgyûlési Biztos Hivatala 1387 Bp. pf. 40 Internet: http://www.obh.hu Sok sikert!
Az elõzni tilos tábla nem mentesít a felelõséged alól. Talán nem ez a nemfizetés oka?

Lehet-e bármi bajom bajom abból hogy egy fizetõs oldalra regisztráltam? Hogy ha nem fizetek akkor korlátozott marad a profilom? Az mit jelent?

Megadtam az email címem, azt hogy mikor születtem(hazudtam), és azt hogy mi a nemem, azt nem meg hol lakom vagy hogy mi a nevem. Viszont véletlenül aktiváltam a profilom és nem tudom letörölni se magam. Ha fellépek az oldalra mindig kéri hogy aktiváljam a fizetés, tehát hogy adjam meg a telefonszámomat vagy a bankszámla számomat, de természeten nem adtam meg mivel nem akarok fizetni. Az email címet egybõl töröltem mikor véletlenül aktiváltam a profilt.

Legjobb válasz: Lehet-e bármi bajom bajom abból hogy egy fizetõs oldalra regisztráltam? amíg nem adod meg a valós adataid addig nem, máshol kell pornót nézni.

Lehet-e bármi bajom bajom abból hogy egy fizetõs oldalra regisztráltam? amíg nem adod meg a valós adataid addig nem, máshol kell pornót nézni.
A kérdező hozzászólása: Nem pornó oldal, hanem online film nézõs oldal.
A kérdező hozzászólása: Csak nem tudom hogy abból lehet-e valami bajom hogy regisztráltam de nem fizetek.
nem te vagy a múltkori? ugyanez volt, ugyanígy nem fogta föl amit írtak neki, mindenesetre én már nem fogom ugyanazt újra meg újra leírni, olvass vissza.
A kérdező hozzászólása: Nem az vagyok. Mert én egy lány vagyok. Csak kissé felidegesítettem magam ezen.
a választ megkaptad, nemegyszer.
A kérdező hozzászólása: De mint láthatod nem kaptam értelmes választ!
A felfogásoddal van a gond, na csõ

Mit csináljak hogy ha véletlenül egy olyan oldalra regisztráltam ahol a regisztráció még ingyenes volt, de a használata már fizetõs? Hogy ha nem használom az oldalt, tehát nem fizetek érte abból lehet valami?

Legjobb válasz: miert, megadtal bankkartya- vagy hitelkartya-szamot? amugy mi ez az oldal, hatha pl. ha elolvasod a felhasznalasi felteteleket es kiderul belole? me' gondolom en, hogy valami p0rnorol van szo...

miert, megadtal bankkartya- vagy hitelkartya-szamot? amugy mi ez az oldal, hatha pl. ha elolvasod a felhasznalasi felteteleket es kiderul belole? me' gondolom en, hogy valami p0rnorol van szo...
A kérdező hozzászólása: Olyat nem írnak a felhasználási tételben hogy mi van akkor ha nem használom az oldalt. Nem adtam meg a személyes adataimat, a bankszámlaszámomat és telefonszámomat sem. Miután regisztráltam az oldalra utána jöttem rá hogy fizetõs, mert ha valamit megakarok rajta nézni behozza a fizetési lehetõségeket.
A kérdező hozzászólása: Kíváncsi lennék olyanok tapasztalatára akik jártak már így.
Nem lesz belõle semmi, nem fognak érte macerálni, leszámítva a promó emailek áradatát.
"Nem adtam meg a személyes adataimat, a bankszámlaszámomat és telefonszámomat sem." "nem fizetek érte abból lehet valami?" Szerinted? Ha nem adtál meg magadról adatot, mi történhetne? Töröld az acc-ot az oldalon és kész.
A kérdező hozzászólása: Ez nem az én kérdésem. Csak arra voltam kiváncsi hogy aki járt-e már így azzal mi történt. Amúgy köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom az accountot törölni. Szerinted akkor miért kérdeztem erre rá?

Mit lehet tenni ha külföldön nem fizet ki a főnököm?

Legjobb válasz: Ha legálisan bejelentve dolgoztál akkor az adott ország törvényei alapján lehet eljárni. Ha feketén akkor gyk. semmit.

Ha legálisan bejelentve dolgoztál akkor az adott ország törvényei alapján lehet eljárni. Ha feketén akkor gyk. semmit.
Ahogy az elsõ írta: vagy törvény, vagy verõlegény

Anyum 3 eve nem fizet apumnak gyerektartast es hallottam hogy lehet vmennyit igenyelni az allamtol hogy ezt visszamenoleg fizeti ha betoltom a 18-t . Ez igaz? Ha igen mi a folyamata?

Legjobb válasz: Édesapádnak kell beadni egy kérelmet a bíróságra amiben kéri hogy hajtsák be édesanyádon a gyerektartást. Ha valami oknál fogva nem tud fizetni akkor az állam megelõlegezi a gyerektartás összegét visszamenõleg maximum 6 hónapra. Onnantól kezdve anyád az államnak tartozik.

Édesapádnak kell beadni egy kérelmet a bíróságra amiben kéri hogy hajtsák be édesanyádon a gyerektartást. Ha valami oknál fogva nem tud fizetni akkor az állam megelõlegezi a gyerektartás összegét visszamenõleg maximum 6 hónapra. Onnantól kezdve anyád az államnak tartozik.

Mit lehet tenni, ha a munkaadó nem fizet?

Bérpapírt kiküldte, meg minden egyebet postán. Nem akar fizetni.

Legjobb válasz: Ha nincs szerzõdés, akkor semmit.

Ha nincs szerzõdés, akkor semmit.
Kétlem, hogy bérpapírt küldözgetne, ha nincsen szerzõdés. Meg kell kérdezni, mi a nemfizetés oka, illetve ha nincs pénze a cégnek, akkor mikorra várható. De amúgy nem értem, miért küldözget bérpapírt, ha nem fizet. Egyszer nekünk is késett pár napot a fizu, mert sok volt a kintlevõség a cégnél, de a bérpapírt csak aznap kaptuk meg, amikor a pénzt végül átutalták.

Ha megállapodtunk apukával a gyerektartásban, de nem fizet, mit lehet tenni?

Még állapotos voltam, mikor szakítottunk, nem voltunk házasok. Õ hazament és elvett egy lányt, onnan is van egy gyerek, aki 1 évvel fiatalabb a kisfiamnál. Az apaságot elismerte. A másik gyerekre tekintettel 10.000 ft-ban állapodtunk meg,nem bíróságon, mert nem akartunk jogi huzavonát. Egy ideig fizetett 10.000 ft-ot, de most már ezt sem teszi meg, hivatkozva arra, hogy alig marad a fizetéséb?l. Tudni való, hogy a házát elárverezték, a kocsiját lefoglalták a tartozás fejében. Kb. 140.000 ft-ot keres, ebb?l az összegb?l vonják neki a tartozásait. Az ? családja nem is ismeri el a kisfiamat, kizárolag büdös fattyúnak hívják. Mit tennétek a helyemben? F?leg úgy, hogy tartok a családjától (nem magyar a lány családja)? Menjek bíróságra? Mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: persze, hogy menj ami jár az jár

persze, hogy menj ami jár az jár
Bíróságra kell menned. Ami jár, az jár. Szörnyû, hogy néhány pasas itt-ott csinál egy gyereket, aztán kalap-kabát, mintha a gyerek egy plüssmackó lenne. Tanuljon meg felelõsséget vállalni!
Igen, birosag. Leginkabb azert, mert ha a gyerek hivatalosan nincs elhelyezve, mindket szulonek pont ugyanannyi joga van a gyerekhez, tehat foghatja magat es elviheti, ha neki ugy tetszik. A hivatalos tartasdij pedig a ket gyerekre a jovedelem 50%a, tehat a gyereked kb 30-35e forintot fog kapni. Nem erdekes, hogy akar e fizetni, a birosagon kerheted a tartasdij munkaberbol valo letiltasat. A tartasdijat pedig 6 honapra visszamenoleg kovetelheted.
mennyire messze élnek? nagyon szükséged van arra a 10E Ft-ra? Normális esetben azt írnám, hogy menj bíróságra, de mivel írtad, hogy a lány családja "nem magyar" ebbõl arra merek következtetni, hogy esetlegesen félsz tõlük... Esetleg kis ferdítéssel azt tudod csinálni, hogy azt mondod a hapsinak, valami miatt be kellett menned a gyermekjóléti szolgálathoz (oviból-bölcsibõl mindenkit felkerestek), nekik tûnt fel a bankszámlakivonatod alapján, hogy nem kapsz tartásdíjat, és ha nem sikerül megegyezned vele, hogy utalja, akkor hivatalból fel kell jelentenie a szolgálatnak az exed. Mivel bíróságon a minimum összeg 15.000ft körül van, amit megállapítanak, jobban jár, ha utalja azt a 10E Ft-ot. Mondhatod, hogy minden hónapban le kell adnod egy bankszámlakivonatot, így minden hónapban utalnia kell, ha nem akar bíróságra menni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A gyerkõcöt biztos nem viszi el, attól jobbanfélti az életét a nem magyar családtól. Eddig az 5 és fél év altt két alkalommal látta, holott én mindig azt mondtam, hogy nyugodtan látogathatja. Nem erõltette meg magát. A fiam képrõl és skypeon keresztül is megismeri apukát, sosem tiltottam tõle, és sosem mondtam egy rossz szót sem rá. Abból a szempontból van szükségem a pénzre, hogy a fiamnak teszem félre minden hónapban amikor küldi. Én létminimumon vagyok.
A kérdező hozzászólása: Eléggé messze lakunk, õ Kaposvár, én Fót. Arra is hivatkozott, hogy azért is nem jön a fiunkhoz, mert nincs pénze utiköltségre.
A kérdező hozzászólása: 10.14 Nem szertnék ilyen eszközökhöz folyamodni :( Nem érzem méltónak. Mindenesetre köszönöm, hogy segíteni próbáltál :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!