Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha lehet (10244 db)

Hogy, és mivel lehet (ha lehet) az ember bőrszínét változtatni reális színekkel?

Szóval pl. fehérből barna négert, fekete négert, kínait, vagy négerből fehéret, stb..

Legjobb válasz: amúgy ez ilyen rosszul megfogalmazott képszerkis kérdést akart lenni,vagy valami másra gondoltál e ?

amúgy ez ilyen rosszul megfogalmazott képszerkis kérdést akart lenni, vagy valami másra gondoltál e ?
A kérdező hozzászólása: Nyilván mivel a programok közt van, nem igazi bõr színezésérõl beszélek. De ebben mi nem egyértelmû?
Gimp. Kijelölöd a szükséges részt, és a Színek menü különféle beállításaival játszol. Valójában érdemes bonyolultabban és több réteges képen felépíteni, de az alap efféle.
A kérdező hozzászólása: Abba nincs emberi színárnyalat. A piros, és narancs-sárga nem igazán élethû. Na meg fordítva, négerbõl fehéret ezzel még annyira sem tudom elképzelni.
Mivel minden árnyalatot ki tudsz ügyeskedni, az emberi bõrszíneket is. Egy gyors próba, te csináld ügyesebben: http://kepfeltoltes.hu/130909/zsofi_feher-neger_www.kepfelto.. Négert fakítani tényleg sokkal zûrösebb, fõleg az erõs embertani jegyek miatt. Nem is sikerült, a torzítások és a túlvezérelt szûrõk ellenére sem. Ebbe már a rajzeszközökkel is komolyan bele kéne nyúlni: http://kepfeltoltes.hu/130909/neger-feher_www.kepfeltoltes.h..
A kérdező hozzászólása: Én barnát nem tudok kiügyeskedni.
Én fõként a Színek->Árnyalat-telítettség... táblával manipuláltam, elsõsorban a Fõ beállítócsúszkákkal, azután a különféle színekre állva is. Inkább csak próbálkozással lehet kitapasztani, hogy mi mit csinál. A szemet-szájat utólag is kijelöltem, és kissé más beállításokat használtam. A Kijelölés->Lágy szél... beállítása biztosítja, hogy ne alakuljanak ki éles peremek.
A kérdező hozzászólása: Nekem a színezéssel megy jobban. Azért köszönöm, de eddig is így próbáltam. De itt csak sárga van, aztán narancs aztán piros(amik egyáltalán közelítenek a barnához), és ha mondjuk kontrasztos a kép, vagy világos, akkor ahhoz, hogy a világoson ne legyen narancs, ahhoz a sötét helyen már nagyon sötétnek kell lennie. Na meg én olyan igazi feketére gondoltam, amit sötétítéssel nem lehet csinálni, mert akkor sötét lesz pedig igaziból világosban a fekete is csilloghat, meg jól látható, sötétítéssel pedig már szinte egy fekete folt lesz az egész.
A Fényerõ-kontraszt...-tal is belenyúlkálhatsz, de az valószínû, hogy puszta szûrõzéssel nem lehet tökéletes eredményt elérni, bele kell festegetni.

A szalonnát/békönt mivel lehet (ha lehet) helyettesíteni?

Annak aki nem eszik disznó húst.

Legjobb válasz: Én még nem hallottam arról, hogy helyettesítenék...miért nem eszel disznót?

Én még nem hallottam arról, hogy helyettesítenék...miért nem eszel disznót?
Libazsirral !...vagy keress egy kövér tehenet

Az avatarban mikor lehet (ha lehet) "oldalt" választani?

Láttam itt ilyen kérdést hogy: Az Avatar: The Game-ben lehet választani, melyik oldalra állunk? Azt írták hogy lehet.

Legjobb válasz: Elöször kapsz egy kis ízelítöt az emberböl majd egy kicsit az Avatarbol. Majd választás elé állít téged. Hidd el 1-2óra alatt elérsz oda. Én kivittem a játékot 3-4nap alatt. Persze a Na'vi nép mellett harcoltam! Sokkal jobb vadásznak lenni mint prédának :)

Elöször kapsz egy kis ízelítöt az emberböl majd egy kicsit az Avatarbol. Majd választás elé állít téged. Hidd el 1-2óra alatt elérsz oda. Én kivittem a játékot 3-4nap alatt. Persze a Na'vi nép mellett harcoltam! Sokkal jobb vadásznak lenni mint prédának :)
Elözö vagyok. Annyit hozzátennék, hogy a Demoban csak emberekböl kapsz egy kis ízelítöt. Ha Avatarral is játszani akarsz akkor tölsd le vagy vedd meg a játékot. Letölteni innen letöltheted mindennel együtt. http://carpathians.hu/details.php?id=55579
A kérdező hozzászólása: Leszedtem a egész játékot. És voltam már Na'vi val is de eddig csak és kizárólag emberrel voltam.Már elég régóta játszok vele.
A kérdező hozzászólása: A Na'vi csak egy próbakör volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszodat :)
A kérdező hozzászólása: Most annál a küldetésnél tartok hogy meg kell ölnöm azokat akik Avatar-t kaptak.
A kérdező hozzászólása: Navi nem lehetek?

Mit lehet tenni ha most fogok először nőgyógyászhoz menni és attól félek hogy az idegességtől esetleg annyira össze szorult a hüvelyem h nem tud majd a doki meg vizsgálni, mit lehet ez ellen tenni ha esetleg bekövetkezik?

Járt már valaki így vagy ehhez közeli állapotban?

Legjobb válasz: sziaén is most készülök elöször dokihoz...na én is fosok ám.te mikor mész?magánrendelést választottál?

sziaén is most készülök elöször dokihoz...na én is fosok ám.te mikor mész?magánrendelést választottál?
A kérdező hozzászólása: én is most készülök elsõnek és én is kicsit parázok :S az a baj h egy kicsit hajlamos vagyok a hüvelygörcsre és ettõl félek leginkább h megint kijön :s nem tudom még hogy mikor megyek de szerintem magán dokihoz megyek, csak azok meg nem tudom mennyibe kerülnek. te milyenhez ész és mikor? és mitõl parázol?

Mi lehet a baja az xbox 360 slim-nek, ha nincs rajta se kép se hang? Szerelő szerint 15-17 eze forintér megcsinálható, de ezen az állásügyön itthon lehet módosítani? Tehát itthon meg lehet csinálni?

Egyszer játszottam és kikapcsolt,aztán bekapcsoltam és se kép se hang.

Legjobb válasz: A bekapcsoló gomb közepe nem villog/világít pirosan mikor bekapcsolod?

A bekapcsoló gomb közepe nem villog/világít pirosan mikor bekapcsolod?
Mi az, hogy itthon? Az írásodat nézve nem biztos, hogy Magyar vagy. Ez itt MAGYARORSZÁG! Tanulj meg értelmesen és helyesen írni!
A kérdező hozzászólása: Akkor házilag... És nem villog se világít pirosan mivel tudom mire gondolsz. Ez nem 3 ledes probléma az nincs slimnél, hanem simán zölden villog mint ha töltene...
A slim-nél is van túlmelegedés és lábszakadás! Csak éppen itt egy piros led világít/villog a gomb közepén! Akár a kábeled vagy a tv-d is lehet rossz! Így nem tudja senki megmondani! De akár videóvezérlõ/CPU, táp, vagy éppen dekódoló chip is okozhatja a gondot! De van sok kisebb hiba is ami miatt elõjöhet! Vedd ki a HDD-t húzz le róla midnent indítsd újra! Ha így nem jó akkor vidd szervízbe !

A fehér bőr csizmámat megfogta a mellé került barna bőr cipőm, és foltokat hagyott rajta. Mivel lehet (ha egyáltalán lehet) az ilyen foltokat eltávolítani? Vagy esetleg cipész helyre tudja az ilyen hibákat hozni?

A házi mosószereket már próbáltam (mosószappan stb.). Persze a várt eredményt kaptam... vagyis semmit.

Legjobb válasz: Ha máshogy nem, akkor szerintem lehet kapni fehér boxot. De szerintem kérdezd meg egy cipésztõl.

Ha máshogy nem, akkor szerintem lehet kapni fehér boxot. De szerintem kérdezd meg egy cipésztõl.

Szerintetek a családi napközi v. a bébiszitter lenne ideális majd a 6 hónapos babámnak? Ki, mit javasol? (Ha lehet kérnem, akkor ne kanyarodjunk el, a miért nem lehet fél éves babát másra bízni témához)

Anyagilag a családi napközi érné meg, de úgy gondolom, hogy elég pici még ehhez, illetve ott az a baj, hogy elkaphat mindenféle betegséget.

Legjobb válasz: Te ismered a helyet, hogy hányan járnak oda... Egy biztos: a kicsinek állandóság kell. Mindegyik lehet jó megoldás, ha mindig ugyanaz vigyáz rá, és nem váltogatod a helyeket.

Te ismered a helyet, hogy hányan járnak oda... Egy biztos: a kicsinek állandóság kell. Mindegyik lehet jó megoldás, ha mindig ugyanaz vigyáz rá, és nem váltogatod a helyeket.
nem tudom a választ, bocs, csak annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy míg érzelmileg teljesen megértem a 2. válaszolót, nekem is rossz lenne, ugyanakkor az elsõnek van igaza, nagyon fontos ebben a korban, hogy legyen egy állandó személy aki gondozza
6 hónaposnak az anya kell nem mások.
Igaza van a 9-es válaszolónak! Szerintem is Rád van szüksége. Ha megkérdezhetem miért szeretnéd beadni Õt egy családi napközibe? Nagyon pici még ehhez ...
én nem bíznám bébiszitterre, nem bírnám, hogyha egy idegenhez túlságosan kötõdne, majdnem úgy, mint hozzám, akkor inkább legyen 2-3 óvónõ, vagy dada... Elméletileg beteg gyereket nem lehet bölcsibe vinni, úgyhogy az az intézmény és szülõ hibája , ha nem tartják be a szabályokat.De vannak olyan napközik, bölcsik, ahol ezekre nagyon odafigyelnek, olyat kell keresni !
A kérdező hozzászólása: Ki mondta, hogy nincs baba?? Ezt írtam valahol?? :)
A lányom csanába jár, most már az óvoda részlegbe. Nálunk plussz pénzért maradhat a gyerek, sôt éjszakai gyerekfelügyeletet is vállalnak, meg hétvégét is. Én vittem reggel a lányomat, anyuci meg ment érte az éjszakára "ott hagyott" gyerekért. Az a válaszoló vagyok, aki visszament dolgozni a gyerek 4 hónapos korában.
A kérdező hozzászólása: az a baj, hogy nem. :( és így akkor megint be kell különbözõ embereket szervezni. nem könnyû..
Ha kinéztél egyet, ami megfelelõ lenne, hívd fel és kérdezz rá. Lehet, hogy nem tüntetik fel a honlapon, de megoldják.
A kérdező hozzászólása: elõbb el lehet hozni, pl. délben, vagy 3 órakkor, alvás után, de estig egyik sincs nyitva. szerintem nem az a jellemzõ, hogy az emberek 4-ig dolgoznak. :)
A kérdező hozzászólása: 6-ig amiket én néztem egyik sem volt nyitva. szerintem még plusz pénzért sem.
42-es vagyok. Kislányom is családi napközibe jár és ott plusz óradijért lehet elõbb hozni-késõbb vinni. Szerintem ez szinte mindenhol lehetséges.
A kérdező hozzászólása: túl nagy választék nincs. sõt.. külvárosban mintha több lenne. viszont az biztos, hogy nagyon munka elõtt utazgatni nem akarok babakocsival, az horror. :( egy gond van: mindegyik napközi 5-ig van nyitva.. mondjuk aki tovább dolgozik, nem tudom, hogy ki megy a gyerekért.. köszi a tippet, ez pl. fel sem merült.
A kérdező hozzászólása: még csak 1 hós, és azért nézek már most (még mielõtt valaki tenné a megjegyzéseket), mert volt olyan hely, ahol már most full-on vannak, és valószínûleg nyáron sem lesz hely. sõt olyan hely is van, ahol elõre kérnek pénzt, magyarul foglalót. na, oda nem viszem a babámat.
Kedves utolsó! Ki szaranyázta le a Kérdezõt? Leírtuk páran, hogy gondolja át. Pláne úgy, hogy még meg sincs a baba. Szép, hogy ennyire elõre gondolkodik, de ez lehet, hogy megváltozik, ha ott lesz a baba. Az meg, hogy ne foglalkozzon azokkal a véleményekkel, ami nem az, amit te is gondolsz, az meg kimondottan kedves. Nem véletlenül írta ki a kérdést. És e nélkül a megjegyzés nélkül is el tudta volna dönteni a Kérdezõ, hogy mit tegyen.
Én a családi napközit írtam, meg a babyszitter problémát lebetegedés esetén, és a kommentjeid elõtti választ is:-). Az egyik elõzõ kommentedbõl gondoltam, hogy még csak terhes vagy, nem írtad hogy mennyi idõs a babád. Mennyi idõs? Olyan napközit keress, ahol a gondozónõ óvónõ.
A kérdező hozzászólása: JAV: azt szerettem volna írni, hogy érdekes, hogy itt mindenki a bébiszittert találta jó megoldásnak.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, hogy mindenki a családi napközit írja. Én is azt hittem, hogy ez a legjobb megoldás a babának. Egy állandó ember. Jó lenne, ha így lenne, de ez nem fog mûködni sajnos, mert egyrészt anyagilag nagyon megterhelõ, másrészt pedig állandó embert nem tudunk biztosítani. :( Még egy olyan családi napközit vettem számításba, ahol csak 4-5 gyerek van. Betegségek: Tudom, hogy nagyobb a rizikó, hogy gyerekektõl kap el valami betegséget (általában taknyosan beviszik a gyerekeket, lázasan már nem szabad), de ugyanúgy egy felnõtt is lehet veszélyforrás. És még valami, ami eddig nem jutott eszembe, talán valaki tudja a választ: mi van akkor, ha a bébiszitter lebetegszik? akkor kit "ugrasztok"? ugyanis anyósom csak du. ér rá, férje heti 1 alkalommal, más nagyon nincs, aki fixre tudta mondani.üres napok lennének, akkor meg nem mennék dolgozni. viszont a napköziben mindig van ember, kivéve akkor járok pórul, ha ott kap el valamit, lebetegszik, akkor sem tudok menni melózni, és hirtelen kéne találni bébiszittert. ez így is elég necces, mert idegent nem szeretnék..
A kérdező hozzászólása: ahol eddig érdeklõdtem, ott nem tudják/akarják megoldani. igaz a pénzt nem pedzegettem. :)
Kérdezz rá konkrétan, tuti, hogy van rá lehetõség sok helyen. Bp-en keresel?
Ha ismerõs körbõl szeretnél valakit akkor azt javaslom érdeklõdj!Hátha tud valaki egy jó bébiszittert ajánlani! Érdemes csecsemõgondozó végzettségû makulátlan erkölcsû tiszta ápolt 30-40 éves tapasztalt hölgyet választani de természetesen a fiatalabb generációkból is válogathatsz hiszen õk energikusabbak rugalmasabbak és van közöttük tapasztalt is! Ne feledd a te döntésed és jól gondold át hogy mit teszel!
Szia! Szerintem is a legjobb ha te lennél vele!De mivel ez nem megoldható és muszály vissza menned dolgozni ezért én a bébiszittert ajánlanám!Hogy miért mert ebben az életkorban még szüksége van a személyes gondoskodásra szeretgetésre erre lenne a legjobb " anya pótló megoldás" a bébiszitter. Én egy tapasztalt fõállású bébiszitter vagyok mellesleg két gyerekem van. A döntés a Tied jól gondold meg
A kérdező hozzászólása: ahol én voltam, oda is mehet taknyosan a gyerek. viszont ez tényleg lutri, mert lehet, hogy reggel még csak náthás, aztán meg belázasodik. :( talán elõny, hogy nyáron vinném. télen meg még ki tudja, hogy mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Nekem mindenképpen olyan ember kéne, aki tapasztalt, akár szakképzettsége van, ha gond adódik. Oké, hogy vigyáz rá valaki, de nem mindegy, hogy ki. :) Mindenáron azért nem bízom a gyereket valakire, ismeretlenre meg pláne nem. Annál aggódósabb vagyok. A munkahelyemrõl nem tudok bármikor hazarohangálni. Jobb lenne egy olyan ember, akit ismerõs ajánlott.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretném, ha átvinné magához. :) Nekem bõven elég lenne, ha valaki elvinné napközben sétálni. Jobb, ha az itthoni környezetben van.
A kérdező hozzászólása: Nem ismerek senkit, idegen kizárva! Kizárólag ajánlás útján megoldható!
Olyan "bébiszitterben" nem gondolkozol, hogy egy környéken élõ idõsebb hölgyet megkérni, és akkor az se lenne gond, ha reggel átmegy, megvárja, amíg felébred, átviszi magához... Nyugdíjas pedagógusok néhe szoktak ilyet vállalni, és az talán anyagilag jobb lenne...
Nincs rá garancia, már csak azért sem, mert lehet, hogy már bújkál valamelyik gyerekbe valami, de semmi tünete nincs, csak du lesz, addig viszont másik gyerek is elkaphatja. Ahova a kislányom jár, mehet, ha kicsit folyik az orra, de más baja nincs, jó a kedve mehet, ha lázas, stb. akkor értelemszerûen nem.
A kérdező hozzászólása: valaki említette, hogy olyan napközit keressek, ahol nagyon odafigyelnek/betartják azt, hogyha beteg a gyerek, akkor nem viszik be a bölcsibe. de ilyenkor elesnek a pénztõl, én kicsit kételkedem.. mi a garancia arra, hogy nem viszik be fertõzõ betegséggel, lázasan?
A kérdező hozzászólása: megkérdezem, köszi azért. :)
Mi külkerületbe lakunk és itt a honlapjukon is fenn van, hogy térítés ellenében maradhat tovább és mehet reggel. Én azért rákérdeznék konkrétan, hogyha fizetsz érte, sem maradhat tovább.
A kérdező hozzászólása: viszont nekem csak olyan felelne meg, ami közel van hozzánk. nem akarok reggel utazgatni.max. minimálisan. itt a környéken már szerintem majdnem mindet megkérdeztem, és mindenhol azt mondták, hogy 5-kor pontban el kell vinni a gyereket.
A kérdező hozzászólása: igen.
Nagyszülõk, plusz egy bébiszitter, a megjegyzésekkel meg ne foglalkozz! Tõlünk nyugatra a dolgozó nõk nagy része 16-20 hét után visszamegy dolgozni, mert ennyi a szülési szabadság és kész. Ott senki nem szaranyázza le ezért a másikat, hanem természetesnek veszik, itthon ezt sokan nehezen értik meg.
A kérdező hozzászólása: azt szerintem nem írtam, hogy lenne egy bébiszitter, de nem az õ bérét szeretném "kitermelni", tehát õ nem fog a 3 napból 3-at vállalni. lesz pluszban nagymama v. nagypapa, aki délutánonként ráér, eddig úgy néz ki. persze a legideálisabb egy állandó lenne, de vadidegent kizárt, hogy beengedjek a lakásomba!
A kérdező hozzászólása: a foglalkozás az, ami tényleg érdekes lehet..majd késõbb, de ennyire elõre nem tervezek, örülnék, ha pár hónapra meg tudnánk egyelõre oldani, aztán majd kialakul. ill. ha lebetegszik valaki, erre nem is gondoltam. :( akkor elég cikis, mert hirtelen nem tudnánk kihez nyúlni.. nem írtam, pedig fontos lehet: csak havi 15-16 napban dolgoznék.
Én talán azért választanám a napközit, mert ott biztos, hogy vannak. Nem tudom, hogy hány rokon váltogatná egymást, de állandóan attól félnék, hogy reggel kiderül, hogy lebetegedett és akkor mit csinálsz? A napközibe vannak azért foglalkozások, ami mondjuk ilyen pici babánál még nem szempont, de késõbb az lehet. Bár tudom, hogy ez nem érdekel, de szerintem ne 6 hósan menj vissza, hanem csak 9-10 hónaposan.
A kérdező hozzászólása: És lehet tudni, hogy miért? :) Kényelmesebb ha hozzánk jön az, aki vigyázni fog a babára, nem? Most kötekszem, mert kiváncsi vagyok, hogy ebben az esetben miért jobb a családi napközi. :)
Én a családi napközit javasolnám, fél éves kor után már teljesen jó.
A kérdező hozzászólása: Érdekel a vélemény, csak az nem, hogy ne adjuk be, stb. Döntöttem, már csak az a kérdés, hogy melyik hely lenne ideálisabb, és miért. Nyilván nem mindenáron, és lehet 1-2 hónap csúszás, ha letelik a szülési szabi.
Ne haragudj, csak gondoltam azért megjegyzem, szimpla jóindulatból. Megértem, hogy szeretnéd megtartani a munkahelyed. A véleményem úgysem érdekel, szóval akkor a többi tárgytalan. Azért gondold át.
A kérdező hozzászólása: Ezért gondoltam egyébként egy bébiszitterre a lakásunkban. És ha meg tudjuk oldani, hogy ismerõs/családtag vigyázzon rá, akkor talán ez megfelelõ lenne. Egy helyen voltam, és nem voltam elájulva sem a gondozónõktõl, sem a helytõl, pedig itt van a szánkban. Megnézek még 1-2 helyet, de nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy ezek ideálisak egy pici baba számára. Max. 1-2 éves kortól.. Bár állítólag akkor meg ott van a szeparációs szorongás..
A kérdező hozzászólása: Kértem, hogy nem azokra a véleményekre vagyok kiváncsi, akik azt taglalják, hogy egy 6 hós babát ne adjunk be családi napközibe, és egyéb helyekre, ne vigyázzon rá a bébiszitter. Ennek ellenére mégis. Nagyon egyszerû: meg szeretném tartani a munkahelyem, bár tudom, hogy itt ez nálunk nagyon fura.
Én a bébiszittert választanám, fõleg ha nem is idegen lenne. A lényeg hogy legyen megbízható és értsen a gyerekekhez. A betegségekrõl meg annyit hogy oké hogy beteg gyereket nem engednek be, de a legtöbb betegség már a lappangási idõszakban fertõz, fõleg a súlyosabbak.
A kérdező hozzászólása: igen, az lenne az ideális. bár én úgy vagyok vele, hogy inkább családon belül "váltogassák" egymást az emberek, mint egy olyan helyre beadni, ahol többen vannak, nem tudom elképzelni, hogy egy pici babával úgy tudnak foglalkozni, ahogy kell. de remélem, tévedek.
A kérdező hozzászólása: Így igaz, hogy elvileg nem lehet beteg gyereket vinni, de ha közben lesz beteg? :) Nem tudom, lehet, hogy hülyeség, de tartok ettõl. És teljesen mindegy, hogy mit mondanak, úgyis menet közben derül ki. Nem?
A kérdező hozzászólása: Jaj, elnézést, nem írtam, hogy a bébiszitter egy régi ismerõs, illetve családtag/családtagok lennének. :) Idegenre kizárt, hogy bíznám a babámat!
A kérdező hozzászólása: és mi lehet a különbség ha 9-10 hósan megyek vissza? ugyanúgy kell napközi, szitter, vagy valaki, aki vigyáz a babára.
17-es vagyok. Nem tudom mennyi idõs a babád, de egy 6 hónapost nem hagynék másra, csak ha azért kéne dolgoznom, hogy éhen haljunk. Kicsit késõbb azért érdeklõdik már, míg ilyen kicsinek a többség csak fekszik, max. forog.
Az én lányom 4 hónapos volt, mikor vissza kellett mennem dolgozni. Ahol ô született, mások a törvények. Én bébisziterre bíztam. Nem tudtam volna elképzelni-elviselni, hogy egy helyen, ahol több gyerek is van, kellôképpen ráfigyelnek. Szerettem volna, ha megkapja a maximális figyelmet. Így utólag azt érzem, hogy helyes döntés volt, bár összehasonlítási alapon nincs. Én bébisziterre bíznám. Ne gondolj arra, hogy mi lesz akkor, ha a szitter lebetegszik, ráérsz akkor stresszelni magad ezzel, ha bekövetkezett. Amúgy meg ha csanába adod, akkor mit csinálsz, ha a gyerek betegszik le? Egyszóval ez ne legyen szempont, vagy legalábbis ne elsôdleges.
A kérdező hozzászólása: Nem volt hiábavaló a kérdésem, már látom, bár még mindig megkérném azokat akik azt írják, hogy lemaradok az elsõ lépésekrõl, stb. hogy köszönöm a véleményt, de most nem ez volt a kérdés, és hogy NEM 5 napban mennék vissza. nem más fogja nevelni a gyerekem, nem mindenáron szeretnék visszamenni! Ha ott leszek, és minden rendben, akkor dönteni fogok annak ellenére, hogy már eldöntöttem. Még ez korainak tûnik talán, de a családi napközikben már most sincs hely, ill. nem akarok kapkodni..
27es vagyok Azt gondolom, hogy most eldöntöttél valamit, és ehhez a döntésedhez ragaszkodva keresed a majdani legjobb megoldást. Ami többünk szerint a bébiszitter(leírtuk már, hogy miért:) ). De azt gondolom, hogy addig még rengeteg dolog változni fog, az is lehet, hogy nem "bírsz" majd visszamenni(nem arra gondolok, hogy a munkahelyed megszûnik vagy ilyesmi, hanem arra, hogy megszereted a babázást és inkább otthon maradsz vele, ameddig lehet:) ), és másképp döntesz. De ha Téged _most_ az nyugtat meg, hogy a _mostani_ döntésedhez keresed a megnyugtató tervet, akkor ez a Te dolgod:) .
Kicsit hasonló szituban vagyok, mint Te, igaz nekem a pici kb. 8 hónapos lesz, amikor vissza kell mennem dolgozni, igaz részmunkaidõben. Körbenéztem a családi napközik között a városban, ahol lakunk, de úgy láttam, hogy legkorábban 1 évesen veszik be a babákat. Nálunk tehát nem nagyon lesz más választás mint a házidada addig, amíg nem lesz 1 éves a pici. Utána kell majd átállnom a fõállásra, akkor viszont már állami bölcsiben gondolkodunk.
A kérdező hozzászólása: nem ért volna rá a baba, mert 36 éves vagyok. :) és nem is a kor miatt, hanem mert így is "csoda", hogy egyáltalán terhes lettem. :)
Nem bunkóságból írom de ha ilyen fontos a munkad akkor nem ért volna rá a baba 1 2 év múlva.1 év múlva majd vissza sirod az elmulasztott idõt.6 hõs baba nagyon kicsi.1 éves koráig otthon kéne maradni.de ha te ezt jónak látod akkor inkább otthon bebicsosz mint egy cs napközi.
Szerintem bébiszitter, mert ilyen kicsinél számomra még fontosabb lenne, hogy én határozzam meg a napirendjét, ételét és hogy elkerüljük, amennyire lehet a betegségeket. Másfél-két éves kortól meg mehet majd bölcsibe, akkor már értékelni fogja a közösségi élményeket is.
Ha eldöntötted, hogy visszamégy, akkor szerintem a bébiszittert válaszd:) . Leírták már elõttem nagyjából, egész keveset fûznék hozzá. Egy csecsemõ nem csak egy emberhez tud kötõdni biztonságosan, 2- 3 ember is lehet az, aki neki biztonságot jelent:) . Ha tehát a szitter állandóra tudja vállalni, szeretni tudja a babádat, és a kicsi is õt, akkor õt válaszd:) !
Szia! 7 hónapos volt a kisfiam amikor kaptam egy olyan állásajánlatot, amit több okból nem tudtam visszautasítani! Magyarországon élünk, átgondoltam alaposan, és belevágtunk! Családon belül oldottuk meg a gyerekfelügyeletet, én nem is gondolkoztam csanán, vagy bölcsin! A lényeg hogy legyen legalább 1 plusz ember akit tudsz riasztani ha gond van! Egyáltalán nem bántam meg hogy elvállaltam, a kisfiam nagyon kiegyensúlyozott, boldog mosolygós baba, semmi gond nincsen! Szerintem babyszitter mellett döntsetek! Nem lesz semmi gond, ne parázz ezen, könnyebb mint ahogyan jópáran gondolják! Üdv.
Végül is lehet, hogy mégse jobb a magánbölcsi. 24-es voltam
Ha bölcsi, akkor magánbölcsi. Talán ott jobban foglalkoznának vele. Rokon, ismerõis jó, de legyen mindig ugyanaz a személy. 6 hós korban kezdõdik a hozzátáplálás általában, pontosan el kell magyarázni, mi az amit a baba ehet már, mi az amibõl nem ehet, illetve mennyit ehet, ugye ha még csak kostóltatunk. Bölcsibe ez nemtudom hogy megy. Annyit tudok, hogy egy ismerõsöm beadta az akkor már 2 éves gyerekét bölcsibe (magánbölcsi). Tett oda 5 db pelenkát is, majd mikor ment érte (egész nap ott volt a gyerek), megvolt még az 5 db pelenka. Érdekes. Végül is 1 hetet járt csak a gyerek, mert panaszkodott, hogy az óvónéni megütötte, nem derült ki, hogy ez igaz-e, ugye a gyerekek is mondanak mindenfélét. Végül maradt, hogy barátok vigyáztak a gyerekre arra az idõre, míg apa, vagy anya haza nem ér a munkából, mert váltott mûszakban dolgoztak, így a szülõk is alig látták egymást.
Azért jobb mert most nagyon könnyen megszokja, hogy ott van, és szocializálódik megisemi az embereket maga körül, msot sokkal könnyebben menne mint késõbb.
jó a gondolkodásod, de korai még én 1 éves koráig várnék és a babának nem mindegy... másik nem tudnám elképzelni egy átsírt éjszaka után, hogy mennék reggel dolgozni(fogzás)....van már foga a babádnak
A kérdező hozzászólása: Egyiket sem ismerem, csak most nézelõdöm.

Az mi lehet ha tegnap óta a bal kezem gyűrűs újját tudom enyhén mozgatni, de teljesen behajlitani ês kifesziteni nem ês közbe eléggé fáj?

Kapus vagyok fociba, edzés után kezd?dött ez.

Legjobb válasz: Eltört? Idegpályával lehet gond? Sokféle oka lehet, pláne ha zsibbad is. Nézesd meg a baleseti osztályon a hozzád legközelebb levõ kórházban vagy sztk-ban.

Eltört? Idegpályával lehet gond? Sokféle oka lehet, pláne ha zsibbad is. Nézesd meg a baleseti osztályon a hozzád legközelebb levõ kórházban vagy sztk-ban.

Mi lehet ha a mensi nem vérzéssel kezdödik, hanem barnázással? Mostanában kell megjönnie.

duphastont szedtem 4 napja fogyott el.de a mensi nekem vérrel kezdödik

Legjobb válasz: Lehet egy picike hormonzavar, de lehet, hogy most így jön meg de lehet, hogy babád lesz. Minden lehet :-)!

Lehet egy picike hormonzavar, de lehet, hogy most így jön meg de lehet, hogy babád lesz. Minden lehet :-)!
A kérdező hozzászólása: este fürdésnél piros lett, de kevés és nem valami igazi vér.görcsölök is, nem bizom a babában.de reménykedem
A kérdező hozzászólása: és megint semmi csak barna foltocska csak, azt hittem fürdés után hgoy végre vér, de nem , most mi van akkor?
Nekem az elsõ fiam jelzett így be. Dettó így. De én nem szedtem D-t.

Hogy lehet (ha lehet) definiálni azt, hogy két állat mikor tartozik egy fajba?

Mi még úgy tanultuk, hogy két állat egy fajba tartozik, ha képes egymással utódot létrehozni. De: Vannak ugyebár azok a sirályfajok, akik északon élnek, és két szomszédos kolónia tud, de a nem szomszédosak nem tudnak életképes utódot nemzeni.

Legjobb válasz: Sehogy:D Megtaláltad a biológia egyik régi és nagy problémáját, hogy nem tudja definiálni a fajt. Ez azért van, mert a fajok rendkívül változatosak, nem lehet egységes szabályt alkotni, ami mindenkire érvényes. Ezért alklamazunk több definíciót, attól függõen, hogy mely tudományterületen vagyunk éppen, pl itt találhatsz párat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Faj Ha mindenképp definiálni kéne, akkor azt mondanám: azok tartoznak egy fajba, amik az illetékes taxonómusok/szakértõk szerint egy fajba tartoznak, és ezt a tudományos társadalom többsége is elfogadja. (Mint látszik, eléggé megerõszakolt a definíció, de nincs jobb, ami minden fajra érvényes).

Sehogy:D Megtaláltad a biológia egyik régi és nagy problémáját, hogy nem tudja definiálni a fajt. Ez azért van, mert a fajok rendkívül változatosak, nem lehet egységes szabályt alkotni, ami mindenkire érvényes. Ezért alklamazunk több definíciót, attól függõen, hogy mely tudományterületen vagyunk éppen, pl itt találhatsz párat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Faj Ha mindenképp definiálni kéne, akkor azt mondanám: azok tartoznak egy fajba, amik az illetékes taxonómusok/szakértõk szerint egy fajba tartoznak, és ezt a tudományos társadalom többsége is elfogadja. (Mint látszik, eléggé megerõszakolt a definíció, de nincs jobb, ami minden fajra érvényes).
Ez két különbözõ fogalom, a faj és a populáció. A populáció az tényleges szaporodási közösség. Még az egy fajhoz tartozó egyedek elvileg képesek egymás között termékeny utódot létrehozni, csak azt pl. a természeti körülmények nem teszik lehetõvé, mondjuk a két pop. közti távolság. Attól még egy fajhoz tartoznak, azonos kromoszómaszámuk, külsõ és belsõ tulajdonságaik megegyeznek stb.
Már a konkrét, sirályos példára válaszolva.
az, hogy "sirály" nem egy faj! de pl. a jeges sirály az igen. rendszertani besorolása:gerincesek törzse, madarak osztálya, lilealakúak rendje, sirályfélék családjába tartozik, mint faj, de léteznek alfajai, amik kis eltérést mutatnak egymástól. a probléma, ami miatt nem húzható éles határvonal, és alfajok majd különálló fajok jönnek létre nem más, mint a jó öreg evolúció
amúgy egyrõl beszélünk. jó a sulinetes oldal!
Szerintem a biológiai felépítést tekintõ meghatározáson túl( egymással szaporodó képes utódot hoznak létre, külsõ-belsõ felépítésbeli nagy hasonlóság stb) mellett az azonos viselkedést is figyelembe kéne venni. Mert a farkasok pl szaporodóképes utódot tudnak létrehozni kutyával, vagyis így elvileg egy fajba tartoznak(asszem amerikáben így is tekintik õket, a farkas Canis lupus, a kutya Canis lupus familiaris szerintük, vagyis a farkas alfaja vagy egy fajtája) De viselkedésükben akora különbségek vannak, hogy nem tekinthetjük õket egy fajnak. Szóval a vislelkedési mintázatok összehasonlítása is nagyon fontos lenne Amúgy a sirályfajok nem tudnak egymással szaporodni, és a sirály nem egy faj, hanem egy köznyelvi összefoglaló név. Olyan van hogy Sirályfélék családja, amin belül vannak a sirályfajok...
Én vagyok a sulinetes linkes hszelõ: ma 15:16 bocsi, ha nem érthetõen írtam Egyre gondolunk, ezért is adtam linket!
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!