Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha jön a (200 db)

Hívő vagyok és lehet hogy terhes! Mit csináljak ha jön a 4. baba?

Elvetetni nem szabad, mert számon kéri az Úr rajtam ha megteszem! Mit csináljak ha terhes vagyok?Segítsen valaki!

Legjobb válasz: 3.válaszoló vagyok.Elnézést a helyes írásért!

ha elvetetni nem tudod nem lehet akkor csak a megszülés van, nem?
Szia! Sztem ez egy olyan kérdés amire nincs válasz. Tulajodonképpen ez nem is kérdés. Te lelki támaszt szeretnél...arra ott a férjed, a családod meg a lelkészed. Nem bántásból írtam! De komolyan! Csak erre nem lehet mit mondani. Ha nem vetetheted el akkor meg kell szülnöd, ennyi. Örülj neki, másnak meg nem lehet.
:-)bocsi a helyesírási hibákért...
3.válaszoló vagyok.Elnézést a helyes írásért!
Tényleg! Miért baj, ha jön a negyedik? Egyébként szerintem is egy csoda, ha gyereket vár az ember. :) És sok jó ember kis helyen is elfér, nem ? ;)
Szûld meg, Õ az úr ajándéka.Ezt mindig tartd szem elött.
Nem értem, miért gond, ha jön a 4. baba. Nem vagyok amúgy egy nagy hittudó, de szerintem a védekezést nem "bünteti" a vallásod. Már ha ugye nem szeretnél több gyereket...
Hát, elõbb kellett volna gondolkodni!!! A férjed(feltételezem, mivel ha hívõ vagy nem paráználkodhatsz) nem gondolt erre elõbb?
Én is hívõ vagyok és nem értem a kérdésedet.Az anyaméh gyümölcse jutalom.Én azt hiszem, ha a 10. lenne annak is örülnöd kellene, mert az ÚR adta és terve van vele meg persze veled is!A GYERMEK AZ NAGY KINCS!EZ AZ ÚR AJÁNDÉKA NE FELEJTSD!(Ajándékot pedig nem szoktak visszautasítani pláne nem ilyet!)Az Úr áldjon +!
Olvastam, hogy félsz.Hitetlenek vesznek körül, hogy ilyen félelmeid vannak?Szerintem akik szeretnek veled együtt kellene, h. örüljenek.Ez nem az Õ döntésük!Ha pedig Isten ezt szánta, semmiképp nem hõbölöghetsz/nek!Olvasd az igét keresd jobban Isten akaratát!LEgyen hited a jövõre nézve!
A kérdező hozzászólása: És én csak neki akarok megfelelni, nem neked!!!Mert az Úr a mindenem! :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsó hozzászólónak üzenném: A hit belül a szívben van és a vallás az nem emberek elõtt mutatkozik. Itt nem számít se ruha, se tárgy, se semmiféle földi dolog: mindent beleértve! A hit az amit az ember nem lát. Viszont az ember szívébe (a tiedébe is) csak Isten lát, nem te! Érdemes tiszta életet élni mert az Úr mindent lát.A te életedet is.Röviden ennyi.
Érdekes!Aki józan válszt ír, hazugság, és mézes mázos mondatok nélkül, azt a kedves hívõ kérdezõnk egyszerûen LEPONTOZZA!!!! Hol itt a szeretet?Hogy másokat feltétel nélkül elfogadunk????Hm? Sztem amúgy ez a kérdés kamu! Mivel ha igazi templomba járó, isten hívõ lenne a kérdezõ, nem a neten kérdezõsködne a felõl, hogy megszülje e a 4 gyerekét!!! Sok hívõ még tv-t se néz, vagy színes ruhát s e hord, nem hogy majd netezik, és érdeklõdik, hogy mi mit szólunk hozzá, ha õ akarja, nem akarja a 4 gyerekét!!!
Egyetértek az utolsó hozzászolóval.
Ez fõleg igaz az erkölcsi és vallásbeli kérdésekre. Mert ezeket csak te érzed, ezzel neked kell elszámolni és együttélni. Ha ilyen kérdésben másra hallgatsz és nem a saját meggyõzõdésedre azt egy életre megbánhatod. Ha megkérdezik, hogy miért lettél megint terhes, hát válaszold a környezetednek, hogy jönni akart és te szereted a gyerekedet és minden erõddel azon leszel hogy szeresd és felneveld! És kérdezz rá hogy miért õ mit gondol egy anya cselekdehet-e másképp? Hidd el nem fog tudni mit mondani rá!! És ne félj!
A kérdező hozzászólása: De igen. A szeretetnek mindent agyon kell nyomni. Még a logikus gondolkodást is. Ez a kérdés sztem nem orvosi viszont lehet bíztatást és véleményt vártam tényleg. Gyakorikérdések.hu---amit máshol nem mertél, .... itt, megkérdezheted. Na ezért itt keresem a választ, mert az ismerõseim közt nem merem. De az utolsó elõtti leveled utolsó mondata tetszett. :)
Ja, ezt csak azért írtam neked, mert nagyon sok durva és lelkileg sértõ hozzászólást kaptál, aminek hátterében éppen ezek a fent vázolt dolgok állhatnak. Olvasd el még egyszer amit írtam, és úgy nézd át elõrõl a hozzászólásokat!
Szia! A szeretet egy dolog, aminek a logikus gondolkodást nem szabadna agyonnyomnia! Nem hiszed el van bennem szeretet, csak éppen amikor kérdezek hogy hasonlattal érjek orvosi dolgot nem itt teszem fel vagy ha igen akkor logikusan a választ is csak bizonyos mértékben fogadom el, mivel itt nem orvosok vannak. Itt sem kimondottan hívõk vannak ezért az értékrendjük is más mint a tied, és a válaszuk nem biztos, hogy a te értékrendednek és világnézetednek meg fog felelni. És ez nem rosszindulat csak józan ész. Ha hívõként adekvált véleményre volnék kiváncsi én a közösségemet kérdezném, mivel velük az értékrendem azonos és az õ véleményük számít. Ha valakinek más a véleménye és a világnézete azért nem szabad ezt támadásnak venni. A vallás lényege az elfogadás! Talán ez a kérdésed is a válasz! Gondolkozz és rájösz, hogy nem igazán más véleménye számít hanem a saját érzéseid és lelkiismereted, mivel ezzekkel neked kell együtt élni.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Hát igazán ide NEM KIMONDOTTAN OLYANOK ÍRNAK akiknek nehezen sikerül a baba. Tévesen látod. :) Viszont azt tudom ha nem lennének ilyen válaszadók mint te mondjuk, akkor szeretet lenne a világban....Igazából ez CSAK egy kérdés volt!!!! Mi lenne ha pénzrõl volna szó? Hát ezért ölik egymást az emberek és ezért van a sok háború is...Már a válaszodból látszik, ebbe nincsen szeretet. Minek írsz egyáltalán ha kedvesen nem tudsz? Hmmmm.
Ha nem akarod elvetetni, akkor mi mást tudsz még csinálni vele? Amúgy nem lehet, hogy nem is az Úr ajándéka, hanem biológiai oka van a teherbe esésnek?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszadónak írnám, hogy kizárt dolog hogy a biológia mûve lenne. Annyi dolog történt már az életben, mindig minden pontosan ki volt számolva, hogy igazából rájöttem nincsenek is véletlenek. :)
A kérdező hozzászólása: Szia. Nem vagyok felszínes ember és nem kerülöm a számomra kellemetlen helyzetet. Szívesen megválaszolom neked, ha esetleg el is kerültem akaratomon kívül. Feltennéd légyszíves mire szeretnél választ kapni? Persze hogy elfogadom a gyedet, hisz szükséges. Bár ha tehetném az összes pénzt felgyújtanám úgy ahogy van. Mert utálatos, hogy az ember érdekbõl segít csak a másikon. (ha pénzt adsz megteszem...) És sajnos minden mögött a pénz áll. :( Kicsit elkanyarodott a téma, nem? :)
Isten ad gyereket, de pénzt nem, amibõl felneveled! Hm?? A gyed-et azért biztos elfogadod a sok hitetlentõl!
Utolsó elõtti vagyok. Nem fog válaszolni. A felszínes emberek úgy kerülik el a számukra kellemetlen helyzeteket, hogy egyszerûen nem vesznek róluk tudomást, minthogy be kelljen látniuk, hogy talán tévednek, talán az amiben hittek, hisznek, nem felel meg annak a képnek, amit elvárnak, illetve amit a környezetük elvár tõlük. Le lehet pontozni. :-)
Nekem is az a megfigyelésem amúgy, hogy a magukat kifejezetten vallásosnak gondolók és a magukat kifejezetten ateistának mondók közül inkább az utóbbiak nyitottak az elõbbiekre... Ja egy kérdésem azért lenne és erre válaszolhatna a kérdés írója, ha már az elõzõ kérdésemre nem akar. (Nem is lehet rá válaszolni értelmesen, éppen azért tettem fel neki!) Szóval egészen pontosan honnan is vetted azt, hogy a fogamzásgátlást nem komálja Isten? Mert ezt az egyház találta ki csak azért... Nos?
Elolvastam, és a válaszokat is. És pontosan azért írtam le, amit leírtam. Ha terhes vagy, szülj! Vagy elõzd meg a terhességet! És ne fogj semmi döntést arra, hogy hívõ vagy vagy bármi. A TE döntésed, és magaddal nézz szembe!
A kérdező hozzászólása: Utolsónak üzenem, kérlek olvasd el helyesen a kérdésem, mert rosszul olvasod. Ha meg nem rám céloztál vele, akkor bocsi. ~üdv~
Utolsó: igazad van. A védekezés nem a tuti házasélet ellen van, hanem a gyerekáldás ellen. Így talán PONTOSAN azoknak kell védekezni, akiknek tuti a házaséletük, mert náluk rendszeres a szex is. Tudomásom szerint Isten elítéli a gyereknemzésre nem irányuló szexet. Akkor aki hívõ, miért szexel ha nem kell több gyerek neki? Ha meg mégis szexel, akkor lehet nem is annyira hívõ, amennyire annak vallja magát... Én amúgy nem vagyok vallásos, szeretem a szexet is, most nem védekezünk, mert babát szeretnénk és nekünk nem jön össze, pedig akarjuk. Más pedig nagy vallásos fejjel azon gondolkodik, hogy akár el is vetethetné. Ez nagyon igazságtalan...
Ha csak Isten vehet el életeket, akkor mégis hogy lehet felrobbantani meg kiirtani tömegeket? Persze a te álláspontodat nem lehet támadni, hiszen tökéletesen ráhúzható mindenre. Ennyi erõvel MINDEN úgy van ahogy Isten akarja. Csak akkor hol a zsabad akarat? Szóval a gyermek születését magadnak köszönheted jó eséllyel. A lélek meg egy másik dolog. Vagy most mit tett volna Isten? Nem ad hozzá lelket? :D
A kérdező hozzászólása: Egyébként lehet, hogy te nem hallottál még sokmindenrõl? A lét nem csak egyoldalú. :) Mostmár tényleg: üdv.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Képzeld tudom hogy az ondó és petesejt biológiai és az egész szervezet is. Ne nézz bugyutának, viszont a lelket nem mi öntjük a leendõ gyerekbe. A lelkünk mozgatja a testet, úgyhogy felesleges a vita, mert azt meg Isten adja. Csak Õ ad életet és csak is Õ vehet el életet. Egyébként meg nézd meg a halottat lélek nélkül. Ennyi az ember biológiailag. ~ÜDV~
Tudod a biológiai ok alatt azt értem, hogy pl ha földhöz vágsz egy poharat, és eltörik, annak fizikai okai vannak. Ha pedig egy ondósejt megtermékenyít egy petesejtet.... annak is. persze lehet nem hallottál még ezekrõl. De hogy értsd mirõl beszélek: ha úgy estél teherbe, hogy védekeztetek, akkor is biológiai az oka, de legalább elfogadható, ha sorsszerûnek, isteninek tartod, mert nem volt nagy az esélye, és a szándékaiddal is ütközik. Hidd el a legtöbb dologért vagy te vagy a felelõs, vagy más emberek.
Szia! Nem sértésnek szántam. Valóban a teherbeesés témakörben vagyunk, de itt olyanok beszélgetnek akinek ez nem igazán sikerül tehát teherbe szeretnének esni! Másrészt azért írtam, hogy azon gondolkodj el, hogy nem jó emberektõl kérdezed a dolgot!!! A válasznál sajnos az emberek a saját életüktõl nem tudnak függetleníteni, így a te esetedben a válaszuk sem mérvadó. Te nem érzed át milyen az ha vágysz egy gyerekre és nem jön úgy, hogy közben egy sincs!! és viszont az ilyen nõk sem tudják átérezni a te helyzetedet!!! A problémád a szemükben egy régóta vágyott dolog!!! Ezt gondold át!!
A kérdező hozzászólása: A 17:22-es válaszadónak köszönöm, kedves és szimpatikus választ kaptam tõled és megfogadom tanácsod ha így alakul. :) Látom mennyi féle ember létezik és sajnos a nagyobb része valóban belerúg a másikba. Pedig ez csak egy kérdés. Egyébként a TEHERBEESÉS témakörben vagyunk!!! Gyerekszámtól függetlenül. Ki veszi ezt a kérdést sértésnek???
Köszönöm aranyosak vagytok. Kitartás van még egy kevés csak a fájdalom több. Minden hónapban a kudarc érzése. Az ember körül a boldog kismamák stb. Azt hiszem ezt nem kell részleteznem mindenki tudja milyen akinek várni kell a csodára. A páromat sajnos én sem értem. Most hirtelen nem készült fel az apaságra.Sajnos a családja sokat nyom a latba(szülei stb.) Tõlem szeretne de késõbb. A baj az hogy lehet nekem nincs késõbb.:( Mindenkinek gratula akinek babója van akinek még nincs annak drukkolok én is. Puszi G.
Kedves utolsó elõtti! Engem is nagyon megérintett, amit írtál, kívánom Neked, hogy sikerüljön a baba. A párod miért nem áll melletted??? Számomra ez érthetetlen.. Ne haragudj, ha most rosszat mondok, de ha ez az egy esélyed van, akkor elvárható lenne tõle, még akkor is, ha õ sosem fogja megérteni, hogy mennyire erõs tud lenni egy gyerek utáni vágy. Még egyszer a legjobbakat Neked és kitartás! Enci
Az utolsónak: csak magadban higgy és kitartást kívánok neked!
Szia! Elõször is tényleg nem értem, hogy az emberek akik picurkát szeretnének, hogyan beszélhetnek így(kinek nem inge ne vegye magára). Igazuk van hogy szüld meg. A házasságon belüli együttlét pedig nem paráználkodás(bár vallása válogatja). Ahol szeretet van ott elfér még egy baba. Vedd ajándéknak, amiért nagyon sokan csak kapálózunk. Szerintem pedig nincs különbség hívõ és nem hívõ között itt is ott is van ilyen és olyan is. Én is hittem, majd mikor kaptam egy adag csapást az élettõl megváltoztam(de soha az életben még csak rosszat se szóltam másokra). Majd mikor babát szerettem volna és kértem a jóistent hogy egészséges legyen akkor egy év kudarc után kaptam egy gyönyörû betegséget ami lassan de biztosan meddõvé fog tenni. Közben a párom is ódzkodik hogy segítsen egy lombik programban ami még most segíthet, de lejár az idõm( már nem a huszas éveinkben vagyunk). Ennyit a hitrõl. Kitartás és jó egészséget. Puszi
A kérdező hozzászólása: Az utolsó elõtti válaszadóhoz szóltam. Bocsi.
Kedves utólsó! Bájos ember vagy... a házastárssal hálást nem nevezném "kefélésnek", nem bünteti az Isten. Viszont az abortuszt igen! Elég beszûkült a világnézeted... Miért?
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak írnám: Csúnya dolog a támadás! Én segítséget kértem, nem belémrúgást!------Ez a különbség hívõ és hitetlen között, de nem ecsetelném!------Ha valakinek tuti a házasélete az már utánna nagyon nehezen védekezik. Puszi :o)
Remélem ez most nem kesergés akar lenni, hogy jön a 4. baba! Nagyon sokan vagyunk, akik 1 gyerekért odaadnának mindent...
Ha a védekezés nélküli kefélést nem kéri számon rajtad a jóisten, akkór azt sem fogja ha nem szülöd meg.Érdekesek vagytok ti hívõ emberek, és lám ugyanolyan gyarlók mint mi akik nem hiszünk.De miért nem az úr segítségét kéred?
A kérdező hozzászólása: De köszönöm a válaszokat. :o)
Mi az oka, hogy nem akarod a babát? Mert szerintem ennek örülni kellene. Rossz az anyagi helyzetetek? Egészség?Vagy más miatt? Az ok nagyon nem mindegy, mielõtt bármit is írunk.
A kérdező hozzászólása: Félek! Félek elmondani a környezetemnek hogy megint terhes vagyok!Hogy fogadják? Félek a szüléstõl! És már nem akarom ugyanazt az utat végigjárni, amit már 3-szor megtettem. És nemrég szültem!!!
A kérdező hozzászólása: Semmi más oka nincs! De ez épp elég! :)
Szerintem ha az Úr hozzátok küldte ezt az új életet, akkor ennek így kell lennie, akár terveztétek, akár nem. Persze lehet olyan helyzet is, amikor el kéne vetetni pl. ha halálos beteg lennél pl. és nem kaphatnál kezelést, mert terhes vagy és mire megszülnéd a babát már késõ lenne (minden rossz közül a kisebbet kell választani, mert a hívõ embereknek is választaniuk kell), de szerencsére nem így van! Remélem minél hamarabb döntesz, mert így csak felõrlöd magad! ;-)))
Szerintem is örülj neki, akik meg bántanak, ne érdekeljenek. Mi hasonló okokból 5-en vagyunk testvérek, és soha senki nem bánta meg a kistesókat :-)
Irigyellek titeket, hívõket, mert nagy családban éltek. Ha tehetném, egy egész focicsapatot megszülnék, és nem érdekelne, mennyire fáj. De már 27 vagyok, túl egy vetélésen, és örülök, ha a három gyermeket (ennyire vágyom)mind meg tudom szülni a életem során. Ne dobd el azt a babát. Örülj neki, mert ha nem akarod, de meg kell szülnöd, nem fogod õt szeretni, és ezt csak õ fogja megsínyleni késõbb.
Ja és egyet nem szabad elfelejteni, bármilyen hívõ is vagy. Annyi gyereket szûlj amennyit fel is tudsz nevelni, mert szegénységbe kényszeríteni és úgy nevelni gyereket csak azért mert elragadt a szenvedély és nem tanultad meg hogyan kell természetes úton védekezni nem szabad, legyen bármennyi is a szeretet!
Szia! Én ennyi idõ próbálkozás és ennyi utánajárás (hogyan is mûködik a nõi ciklus) után nem igazán értem az olyanokat akiknek csak úgy besikerül?? Fõleg 3 gyerek után tudni kell hogyan is mûködik ez!!! annyi lehetõség van óvszer nélkül is a védekezésre!! Egyébként én nem vagyok igazán hívõ, de azt tudom, hogy aki igazán be akarja tartani a vallását annál a védekezést is tiltja az (óvszer, fogamzásgátló) csak természetes módon lehet védekezni de arra is van elég lehetõség márha tudja valaki hogy hogyan kell???
én már nagyon rég óta próbálkozom ma kéne megjönnie remélemn em fog és összejött végre a baba ha téged megajándékozott 3 gyerekkel és jön a negyedik szerintem tarcsd meg bár ezt neked nektek kel leldönteni mit akartok! de szerintem ha három van a negyedik is elfér!!
Én is írtam már( akinek nem biztos hogy lehet baba). Tényleg áldás a gyermek. Nem szabad félj, hhiszen igazuk van nézz magad mellé biztos most is ott szuszog az a csoda valahol melletted. Ha így kellett lennie hát így lett. A szülés biztos "rossz" érzés, sajnos én nem éltem még át. De nézd az eredményét. A környezeted meg ha szeret támogat és biztos fog is, hogy még egy picinek adsz életet. Az a jó amikor szeretõ helyre jönnek a babák(és ott nálatok biztos van), sokszor olyan helyre jönnek ahol ez nincs meg, de lehet minden más igen. A szeretet nagyon fontos. Üdv G
Ha hívõ vagy, akkor hinned kell hogy ez a helyes, ami történik. Én ateista vagyok, ennek ellenére ellenzem az abortuszt. ÉS jó az, ha az ember ésszel szexel, házastárssal, vagy más partnerrel, és ezalatt a védekezést értem. A szex örömforrás, az embernél nem pusztán szaporodási funkciója van, hanem igenis, az esetek nagyrészében arra jó, hogy a társak egymásnak örömöt okozzanak. Ha ennek lehet nem kívánt következménye, meg kell elõzni. Nem paráználkodás az, ha mindennap összebújsz a pároddal, én inkább azt tartom természetellenesnek, ha csak akkor van szex amikor gyereket akar az ember. Úgyhogy ne panaszkodj, a kérdésedben benne van a válasz is: meg fogod szülni. Vagy ha nem, akkor a saját elveid ellen cselekszel, ami legalább annyira erkölcstelen, mint az abortusz. Felnõtt vagy, vállald tetteid következményét. Amúgy nõ vagyok, aki szeretem a testi örömöket, és egyetlen partnerem van. Mielõtt bárminek kineveznétek :-)))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ Enci! (sajnálom a történeted) Sokat segítettél, de a félsz bennem van még. Remélem azért megjön a mensesem, ma kellene.De semmi nyoma.
Én már írtam, de szerintem ha terhes lettél és terhes is maradsz, akkor a tested fel van készülve. Ha csak félelem van benned, azt leküzdheted úgy, hogy visszaemlékszel a 3 szülésedre. Túlélted és gondolom van 3 gyönyörû gyereked. Nekem csak 1 van, a második nemrég ment el a 8. héten. Pedig én nagyon szerettem volna... De mindennek megvan a maga oka, és ha a Jóisten neked egy 4. gyereket is adott, annak is oka van. Úgy látszik, jó helyre kerülnek a kicsi angyalkák nálatok. Örülj neki és hidd el, már elég sok tapasztalatod van a szüléssel kapcsolatban, nem lesz semmi gond! Remélem kicsit segítettünk.. :) Enci
A kérdező hozzászólása: A férjemmel való nemi kapcsolat nem mondható paráználodásnak. A múlton meg már nem tudok változtatni, megtörtént. Ma kellene megjönni de semmi nyoma. :o(

Mi lehet az oka a terhességen kívűl annak, ha késik/nem jön meg?

Terhes nem lehetek, de már 10 napja késik a mensim...Mi lehet a gond?:S

Legjobb válasz: Ilyen korban elõfordul,hogy nem rendszeres,nem álltak még be a hormonjaid.vagy lehet idegességtõl,stressztõl,gyogyszerektõl.ne aggódj semmi gond nincsen,ha nem vagy terhes,pár évig még normális ha nem áll be napi rendszerességre.boldog karácsonyt:-)

Ilyen korban elõfordul, hogy nem rendszeres, nem álltak még be a hormonjaid.vagy lehet idegességtõl, stressztõl, gyogyszerektõl.ne aggódj semmi gond nincsen, ha nem vagy terhes, pár évig még normális ha nem áll be napi rendszerességre.boldog karácsonyt:-)
A kérdező hozzászólása: 14 éves vagyok!
A kérdező hozzászólása: Köszi....A stressz miatt lesz...:S Neked is!:)

Feleségek! Ti mit csináltok, ha elmegy a férjetek egy programra, megbeszélitek mikor jön haza legkésőbb és nem tartja be? Hogyan lehet elérni, hogy legközelebb betartsa amiben megállapodtunk?

Legjobb válasz: A férjemnek van egy nagyon jó barátja aki külföldön dolgozik, háromhavonta jár haza. De ha ezek összekerülnek.... Ilyenkor elõfordul hogy késik. Viszont tudom hol van és telefonon is elérhetõ. Ha sokat késik este kárpótolnia kell :)

A férjemnek van egy nagyon jó barátja aki külföldön dolgozik, háromhavonta jár haza. De ha ezek összekerülnek.... Ilyenkor elõfordul hogy késik. Viszont tudom hol van és telefonon is elérhetõ. Ha sokat késik este kárpótolnia kell :)
Milyen programra? Egyébként ha az én párom elmegy, nem szabom meg neki, mikor jöjjön haza. Nem a gyerekem, én nem vagyok az anyja. Ennyi. Bánom is én, ha nagy néha elmegy, nehogy már az órát kelljen néznie... Ha dob egy üzit lefekvés táján, h aludjak jól, akkor már minden OK. :-)
Mi az, hogy nem tartja be? Nem szabhatod meg neki, mikor meddig, hol legyen.
Semmit, megkérdezem, jól érezte-e magát. Nem vagyok egy házisárkány-típus.
milyen idõközönként jár el a párotok?
Hát ha késik, akkor felhív, hogy késik. Bár nekem még nem volt ilyen egyszer sem, hogy ebbõl lett volna vita. (Mielött írjátok, hogy buta 16 éves... ) 10 éve vagyok férjnél. Nem tudom mit tennék, de biztos nem veszekednék ilyen miatt-
Én is úgy gondolom, hogy nem normális dolog MEGÁLLAPODNI MIKOR JÖN HAZA LEGKÉSÕBB... Hát amikor akar. Nem rabszolga, és nem kisgyerek. Annyit érdemes kérdezni, hogy kb mikor várható haza, de azt is csak azért, hogy tudd, hány óráig nem érdemes aggódnod érte. "NEM TARTJA BE"... mint a kimenõ a börtönben... ezt akarod?

Mit lehet szedni, ha jön a savam?

2-3 hete délután és f?leg este, mikor lefekszem nagyon elkezd jönni a savam. A terhességem el?tt is volt vele problémám id?nként, de most nem tudom, hogy milyen savleköt?t lehet bevenni?

Legjobb válasz: 11 hetes én is!!!! rennie antacidumot szopogathatunk, azt lehet terhesség alatt is, ha már a keksz nem jó.Én túl vagyok egy gyomorbevérzésen ez miatt, de amióta terhes lettem csak ezt engedik szedni.

11 hetes én is!!!! rennie antacidumot szopogathatunk, azt lehet terhesség alatt is, ha már a keksz nem jó.Én túl vagyok egy gyomorbevérzésen ez miatt, de amióta terhes lettem csak ezt engedik szedni.
Igen a renni nekem is jó volt.Próbálj háztaertási kekszet enni. Gratula a babához.
Igen, csak a Rennie szabad. De szerintem megpróbálhatsz inni ilyenkor 1 pohár hideg tejet vagy vizet, elrágcsálni néhány szem kekszet. Nekem segít, bár nem mindíg. Van amikor a Rennie is kevés. 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A keksz sajna nem jó és semmi más sem, csak amíg eszem. Folyton meg nem ehetek :) . A Renniet majd akkor megpróbálom, azt szedtem régen is.
A Renni tenyleg jo de nekem bevalt a popcorn is mivel este mindig nagy savam van, tevezes kozben elragcsalok pattogtatott kukoricat es utana tudok is aludni, nem gyotor a sav..
Ha nem védekeztek azóta sehogy, akkor mindkettõ.
Na, mit mutatott a teszt?
A kérdező hozzászólása: Jövõhéten tesztelek!
Szia! Mindketto lehet az oka! Remelem az utobbi! :) A gyogyszer abbahagyasa utan kell egy kis ido, mig rendezodik a ciklusod. Bar ez nem 100% igaz mindenkire, mert van akinek rogton beall 28 napra, van akinek meg soha nem fog olyan pontosra beallni. Nekem peldaul nem allt be. De ez nem baj. Csak azert irom, hogy lehet ezert is a keses. Lehet attol is, hogy babas vagy! :) En is azt hallottam, hogy a gyogyszer abbahagyasa utani honapban nagy esely van a babara. Drukkolok Neked, hogy az legyen! :) Szerintem tesztelj a 32-34 nap korul (ha addig nem jon meg), addigra mar nagy valoszinuseggel kimutatja a teszt.
Nekem is ezt kellett volna csinálni bogyó után. Nagyon szorítok! Szerintem esélyesek vagytok:)
az elmaradó menstruáció napján tesztelhetsz. de nekem (mi védekeztünk) 56 napig nem jött meg, amikor abbahagytam, majd utána 50, 4 hónap kellett a bogyó után, h rendezõdjön a ciklusom (6 évig szedtem). csak azért írom, h erre is lehet számítani. egyébként azt mondják az abbahagyás utáni elsõ hónapban különösen jók az esélyek a babásodásra. szorítok, majd írd meg, mi lett!
Várj 10 napot. addig ha meg akar jönni, megjön, ha nem, akkor azt a terhességet már biztosabban mutatja ki a teszt.
A kérdező hozzászólása: Szerintetk mikor csináljak tesztet, ha holnap nem jön meg?
szia nekem úgyanígy volt, gyógyszer szedése utána nem jött meg és a babó volt az oka. sok sikert 20hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Nem védekeztünk. Szeretnénk kisbabát.
A kérdező hozzászólása: Nem sok értelmét látom, nem teszteltem.

A barátomnak problémái vannak a munkahelyén és mikor hazajön ideges és alig szól hozzám hiába próbálok a kedvébe járni. De ha jön a haverja vele beszél rendesen . Miért ilyen velem? Másokkal meg normális. El lehet ezt sokáig tűrni?

Legjobb válasz: Ülj le vele nem ingerült, hanem normális hangnemben beszélgetni, mondd el, hogy neked ez a helyzet rosszul esik. Esetleg ne tõlünk kérdezd, hanem tõle, hogy miért teszi ezt veled? Azt is kérdezd meg, amire itt várod a választ, hogy el lehet-e tûrni szerinte ezt sokáig.

Ülj le vele nem ingerült, hanem normális hangnemben beszélgetni, mondd el, hogy neked ez a helyzet rosszul esik. Esetleg ne tõlünk kérdezd, hanem tõle, hogy miért teszi ezt veled? Azt is kérdezd meg, amire itt várod a választ, hogy el lehet-e tûrni szerinte ezt sokáig.
Ne haragudj de nekem egy kicsit "meguntalak" szaga van.Valójában le kéne ülnötök egyet beszélgetni, de szerintem ha ahhoz nincs türelme, akit elvileg szeret, máshoz pedig van, akkor ez a dolog egy kicsit sántít. Sokmindent megjártam a hosszú évek során, és hidd el tapasztalatból mondom, hogy valami nagyon nem stimmel a kapcsolatokban. Beszéljetek minél elõbb!!
Lehet, hogy a haverjával azért beszéli meg a problémáit, mert az megérti és tud neki legalább hasznos tanácsokkal segíteni.Te pedig nem.Beszéljétek meg a dolgot egymással.
mint ha a sógornõm írta volna. náluk is ilyen a helyzet, azzal a kis különbséggel, hogy a haverja húgát dícsérte párszor ami aztán szöget ütött a sógornõm fejébe...náluk valahogy megcsalás szaga van a dolognak.remélem nálatok nem!
Elõzõ :D Lehet, hogy veled (azt hiszi, hogy) õszinte, a haverral meg (önmaga elõtt is bevallottan) képmutató csöppet. Valamiért a morc s.ggfej lett az arculata. Harapófogóval ki lehetne húzni belõle a sérelmeit, de a hülye játék nem szûnne meg, legfeljebb átváltozna a következõbe (pl. ezentúl mindig elmesélem, hogy szopat a fõnök, amitõl szintén a falat kaparod majd, de nekem lehet, én vagyok itt a kenyérkeresõk gyöngye). Nem szívesen mondom ezt, de amolyan lélekbúváros, múltfeltárásos móka sokat lendítene, legalábbis ha igazfélének bizonyul néhány tippem.
veled azért ilyen, mert elõtted nem "kell" takarnia hogy szar kedve van a haverjával meg azért normális, mert himnemû, nehogy már egy haver lássa, hogy valami nem megy ugy ahogy kellene...
Nekem is ilyesmi gondom van, de õ azért foglalkozik velem. Vágd be a durcit.:D Vagy pedig beszéld meg velke felnpõttek módján.

Gyerektartást milyen indokkal lehet felemeltetni? Ha jön a közös babánk, nem mi kérhetjük a gyerektartás csökkentését?

Apárom 5 éve fizet a nettó pénzéb?l 20%-os gyerektartást. Érkezik a közös babánk, de az anya több gyerektartást akar. Ilyen helyzetbe nem mi kérhetjük a gyerektartás csökkentését, mivel 2 gyermeket fog már el tartani?

Legjobb válasz: Szia! Ha a párod fizetésének 20%át fizeti gyermektartásra nem biztos hogy ezt a közös babátok születése után csökkentheti a bíróság, ugyanis ha valakinek 2 gyerek után kell gyermektartást fizetni akkor a fizetésének max. az 50 %át viheti el a gyermektartás összege. Az én véleményem az hogy ha már a második közös gyermeketek is megszületik akkor érdemes a bíróságnál gyermektartási összeg csökkentését kezdeményezni. Nálunk a férjem elõzõ házasságából 2 gyerek van, és szülés elõtt álltam a közös gyermekünkkel amikor a válásukat kimondták, és nem vették figyelembe a "harmadik" gyereket. Tavasszal születik a mi második közös babánk, és akkor mehetünk a bíróságra, mert akkor a férjemnek már 4 gyermeke lesz, így van esélyünk a gyermektartás csökkentésére, hiszen az elsõ bírósági döntés 2 gyerekrõl szólt.

Szia! Ha a párod fizetésének 20%át fizeti gyermektartásra nem biztos hogy ezt a közös babátok születése után csökkentheti a bíróság, ugyanis ha valakinek 2 gyerek után kell gyermektartást fizetni akkor a fizetésének max. az 50 %át viheti el a gyermektartás összege. Az én véleményem az hogy ha már a második közös gyermeketek is megszületik akkor érdemes a bíróságnál gyermektartási összeg csökkentését kezdeményezni. Nálunk a férjem elõzõ házasságából 2 gyerek van, és szülés elõtt álltam a közös gyermekünkkel amikor a válásukat kimondták, és nem vették figyelembe a "harmadik" gyereket. Tavasszal születik a mi második közös babánk, és akkor mehetünk a bíróságra, mert akkor a férjemnek már 4 gyermeke lesz, így van esélyünk a gyermektartás csökkentésére, hiszen az elsõ bírósági döntés 2 gyerekrõl szólt.
A mennyiségre mindig figyelj oda, de én utána is hasonlóképpen folytattam az étkezést.
A 90 nap letelte után is délig marad a csak gyümölcs. Elvileg nem jönnek vissza a kilók, de még nem tartok ott :)

16 hónapos a kislányom, és lehet, hogy jön a tesó. A kislányom még szopizik, ha addig nem szokok le, mit tegyek, próbáljam már most leszoktatni? Volt így már valaki?

Legjobb válasz: Én voltam így, bár csak 11 hónapos volt a fiam, a védõnõ és a nógyógyász is javasolta, hogy hagyjam abba a szoptatást, mert ne dolgozzon kétfelé a szervezet. Így fokozatosan csökkntettem a szopik számát, az esti maradt meg legutoljára, azt még meghagytam egy darabig, így 3 hós terhes voltam, mikor befejeztük. Hogy te hogy csináld az tõletek függ, hányszor szopizik a kislányod, és mennyire igényli, ezt te tudod, de ha még többször szopik, akkor érdemes csökkenteni a szoptatások számát, hogy zökkenõmentesebb legyen neki is az átállás. Mondjuk én hallottam olyat is aki terhesen végig szoptatott, utána meg folytatta a picivel, de én azt nem tartanám jónak, én nem tenném. Úgy gondolom a lányod már elég nagy, persze arról megoszlanak a vélemények, hogy ki mennyi ideig szoptat, ez függ a babától és a mamától is, de tény, hogy én 1 éves koruk után már elválasztottam õket, mivel már õk sem ragaszkodtak hozzá igazán.

Én voltam így, bár csak 11 hónapos volt a fiam, a védõnõ és a nógyógyász is javasolta, hogy hagyjam abba a szoptatást, mert ne dolgozzon kétfelé a szervezet. Így fokozatosan csökkntettem a szopik számát, az esti maradt meg legutoljára, azt még meghagytam egy darabig, így 3 hós terhes voltam, mikor befejeztük. Hogy te hogy csináld az tõletek függ, hányszor szopizik a kislányod, és mennyire igényli, ezt te tudod, de ha még többször szopik, akkor érdemes csökkenteni a szoptatások számát, hogy zökkenõmentesebb legyen neki is az átállás. Mondjuk én hallottam olyat is aki terhesen végig szoptatott, utána meg folytatta a picivel, de én azt nem tartanám jónak, én nem tenném. Úgy gondolom a lányod már elég nagy, persze arról megoszlanak a vélemények, hogy ki mennyi ideig szoptat, ez függ a babától és a mamától is, de tény, hogy én 1 éves koruk után már elválasztottam õket, mivel már õk sem ragaszkodtak hozzá igazán.
Nem kell drasztikusan elvenni tõle, nekem 10 hónapos volt kislányom mikor teherbe este a Húgival... nem is próbáltam elvenni tõle, úgy voltam vele, hogy félidõig szopiztatom, aztán majd meglátjuk... 14 hónaposan önként hagyta el a szopizást ( épp mikor a pici megmozdult a pocakban - szerintem egyértelmûen ezzel függött össze) , egy este elfordította a fejét, s többet nem volt hajlandó szopizni. Szerintem bízz a természetben, megoldja ezt is! Egyébként annak akik átszopiztatnak, vagyis végig, s még a kicsi születése után is szoptatjkák a nagyot is - azért én ezt nem csinálnám, de még nyugodtan hagyj idõt magatoknak!
Lehet, hogy itt még nem tettél fel kérdést szoptatás témában , de xStefix mindig részletes, körültekintõ és nagyon jó dolgokat ír. Érdemes megfontolni. Én a helyedben várnék egy kicsit és figyelném, hogy rám (pocakbabát beleértve) milyen hatással van a szoptatás. Lehet, hogy fájdalmassá, érzékennyé válnak a mellbimbóim, lehet, hogy méhösszehúzódást okoz a szoptatás, akkor természetesen abbahagynám, egyébként a természetre bíznám. Számomra nem megbotránkoztató a tandem szoptatás sem.
12 hónapos gyereket leszoktak állítani az anyatejröl

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!