Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha jön (243 db)

Hívő vagyok és lehet hogy terhes! Mit csináljak ha jön a 4. baba?

Elvetetni nem szabad, mert számon kéri az Úr rajtam ha megteszem! Mit csináljak ha terhes vagyok?Segítsen valaki!

Legjobb válasz: 3.válaszoló vagyok.Elnézést a helyes írásért!

ha elvetetni nem tudod nem lehet akkor csak a megszülés van, nem?
Szia! Sztem ez egy olyan kérdés amire nincs válasz. Tulajodonképpen ez nem is kérdés. Te lelki támaszt szeretnél...arra ott a férjed, a családod meg a lelkészed. Nem bántásból írtam! De komolyan! Csak erre nem lehet mit mondani. Ha nem vetetheted el akkor meg kell szülnöd, ennyi. Örülj neki, másnak meg nem lehet.
:-)bocsi a helyesírási hibákért...
3.válaszoló vagyok.Elnézést a helyes írásért!
Tényleg! Miért baj, ha jön a negyedik? Egyébként szerintem is egy csoda, ha gyereket vár az ember. :) És sok jó ember kis helyen is elfér, nem ? ;)
Szûld meg, Õ az úr ajándéka.Ezt mindig tartd szem elött.
Nem értem, miért gond, ha jön a 4. baba. Nem vagyok amúgy egy nagy hittudó, de szerintem a védekezést nem "bünteti" a vallásod. Már ha ugye nem szeretnél több gyereket...
Hát, elõbb kellett volna gondolkodni!!! A férjed(feltételezem, mivel ha hívõ vagy nem paráználkodhatsz) nem gondolt erre elõbb?
Én is hívõ vagyok és nem értem a kérdésedet.Az anyaméh gyümölcse jutalom.Én azt hiszem, ha a 10. lenne annak is örülnöd kellene, mert az ÚR adta és terve van vele meg persze veled is!A GYERMEK AZ NAGY KINCS!EZ AZ ÚR AJÁNDÉKA NE FELEJTSD!(Ajándékot pedig nem szoktak visszautasítani pláne nem ilyet!)Az Úr áldjon +!
Olvastam, hogy félsz.Hitetlenek vesznek körül, hogy ilyen félelmeid vannak?Szerintem akik szeretnek veled együtt kellene, h. örüljenek.Ez nem az Õ döntésük!Ha pedig Isten ezt szánta, semmiképp nem hõbölöghetsz/nek!Olvasd az igét keresd jobban Isten akaratát!LEgyen hited a jövõre nézve!
A kérdező hozzászólása: És én csak neki akarok megfelelni, nem neked!!!Mert az Úr a mindenem! :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsó hozzászólónak üzenném: A hit belül a szívben van és a vallás az nem emberek elõtt mutatkozik. Itt nem számít se ruha, se tárgy, se semmiféle földi dolog: mindent beleértve! A hit az amit az ember nem lát. Viszont az ember szívébe (a tiedébe is) csak Isten lát, nem te! Érdemes tiszta életet élni mert az Úr mindent lát.A te életedet is.Röviden ennyi.
Érdekes!Aki józan válszt ír, hazugság, és mézes mázos mondatok nélkül, azt a kedves hívõ kérdezõnk egyszerûen LEPONTOZZA!!!! Hol itt a szeretet?Hogy másokat feltétel nélkül elfogadunk????Hm? Sztem amúgy ez a kérdés kamu! Mivel ha igazi templomba járó, isten hívõ lenne a kérdezõ, nem a neten kérdezõsködne a felõl, hogy megszülje e a 4 gyerekét!!! Sok hívõ még tv-t se néz, vagy színes ruhát s e hord, nem hogy majd netezik, és érdeklõdik, hogy mi mit szólunk hozzá, ha õ akarja, nem akarja a 4 gyerekét!!!
Egyetértek az utolsó hozzászolóval.
Ez fõleg igaz az erkölcsi és vallásbeli kérdésekre. Mert ezeket csak te érzed, ezzel neked kell elszámolni és együttélni. Ha ilyen kérdésben másra hallgatsz és nem a saját meggyõzõdésedre azt egy életre megbánhatod. Ha megkérdezik, hogy miért lettél megint terhes, hát válaszold a környezetednek, hogy jönni akart és te szereted a gyerekedet és minden erõddel azon leszel hogy szeresd és felneveld! És kérdezz rá hogy miért õ mit gondol egy anya cselekdehet-e másképp? Hidd el nem fog tudni mit mondani rá!! És ne félj!
A kérdező hozzászólása: De igen. A szeretetnek mindent agyon kell nyomni. Még a logikus gondolkodást is. Ez a kérdés sztem nem orvosi viszont lehet bíztatást és véleményt vártam tényleg. Gyakorikérdések.hu---amit máshol nem mertél, .... itt, megkérdezheted. Na ezért itt keresem a választ, mert az ismerõseim közt nem merem. De az utolsó elõtti leveled utolsó mondata tetszett. :)
Ja, ezt csak azért írtam neked, mert nagyon sok durva és lelkileg sértõ hozzászólást kaptál, aminek hátterében éppen ezek a fent vázolt dolgok állhatnak. Olvasd el még egyszer amit írtam, és úgy nézd át elõrõl a hozzászólásokat!
Szia! A szeretet egy dolog, aminek a logikus gondolkodást nem szabadna agyonnyomnia! Nem hiszed el van bennem szeretet, csak éppen amikor kérdezek hogy hasonlattal érjek orvosi dolgot nem itt teszem fel vagy ha igen akkor logikusan a választ is csak bizonyos mértékben fogadom el, mivel itt nem orvosok vannak. Itt sem kimondottan hívõk vannak ezért az értékrendjük is más mint a tied, és a válaszuk nem biztos, hogy a te értékrendednek és világnézetednek meg fog felelni. És ez nem rosszindulat csak józan ész. Ha hívõként adekvált véleményre volnék kiváncsi én a közösségemet kérdezném, mivel velük az értékrendem azonos és az õ véleményük számít. Ha valakinek más a véleménye és a világnézete azért nem szabad ezt támadásnak venni. A vallás lényege az elfogadás! Talán ez a kérdésed is a válasz! Gondolkozz és rájösz, hogy nem igazán más véleménye számít hanem a saját érzéseid és lelkiismereted, mivel ezzekkel neked kell együtt élni.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Hát igazán ide NEM KIMONDOTTAN OLYANOK ÍRNAK akiknek nehezen sikerül a baba. Tévesen látod. :) Viszont azt tudom ha nem lennének ilyen válaszadók mint te mondjuk, akkor szeretet lenne a világban....Igazából ez CSAK egy kérdés volt!!!! Mi lenne ha pénzrõl volna szó? Hát ezért ölik egymást az emberek és ezért van a sok háború is...Már a válaszodból látszik, ebbe nincsen szeretet. Minek írsz egyáltalán ha kedvesen nem tudsz? Hmmmm.
Ha nem akarod elvetetni, akkor mi mást tudsz még csinálni vele? Amúgy nem lehet, hogy nem is az Úr ajándéka, hanem biológiai oka van a teherbe esésnek?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszadónak írnám, hogy kizárt dolog hogy a biológia mûve lenne. Annyi dolog történt már az életben, mindig minden pontosan ki volt számolva, hogy igazából rájöttem nincsenek is véletlenek. :)
A kérdező hozzászólása: Szia. Nem vagyok felszínes ember és nem kerülöm a számomra kellemetlen helyzetet. Szívesen megválaszolom neked, ha esetleg el is kerültem akaratomon kívül. Feltennéd légyszíves mire szeretnél választ kapni? Persze hogy elfogadom a gyedet, hisz szükséges. Bár ha tehetném az összes pénzt felgyújtanám úgy ahogy van. Mert utálatos, hogy az ember érdekbõl segít csak a másikon. (ha pénzt adsz megteszem...) És sajnos minden mögött a pénz áll. :( Kicsit elkanyarodott a téma, nem? :)
Isten ad gyereket, de pénzt nem, amibõl felneveled! Hm?? A gyed-et azért biztos elfogadod a sok hitetlentõl!
Utolsó elõtti vagyok. Nem fog válaszolni. A felszínes emberek úgy kerülik el a számukra kellemetlen helyzeteket, hogy egyszerûen nem vesznek róluk tudomást, minthogy be kelljen látniuk, hogy talán tévednek, talán az amiben hittek, hisznek, nem felel meg annak a képnek, amit elvárnak, illetve amit a környezetük elvár tõlük. Le lehet pontozni. :-)
Nekem is az a megfigyelésem amúgy, hogy a magukat kifejezetten vallásosnak gondolók és a magukat kifejezetten ateistának mondók közül inkább az utóbbiak nyitottak az elõbbiekre... Ja egy kérdésem azért lenne és erre válaszolhatna a kérdés írója, ha már az elõzõ kérdésemre nem akar. (Nem is lehet rá válaszolni értelmesen, éppen azért tettem fel neki!) Szóval egészen pontosan honnan is vetted azt, hogy a fogamzásgátlást nem komálja Isten? Mert ezt az egyház találta ki csak azért... Nos?
Elolvastam, és a válaszokat is. És pontosan azért írtam le, amit leírtam. Ha terhes vagy, szülj! Vagy elõzd meg a terhességet! És ne fogj semmi döntést arra, hogy hívõ vagy vagy bármi. A TE döntésed, és magaddal nézz szembe!
A kérdező hozzászólása: Utolsónak üzenem, kérlek olvasd el helyesen a kérdésem, mert rosszul olvasod. Ha meg nem rám céloztál vele, akkor bocsi. ~üdv~
Utolsó: igazad van. A védekezés nem a tuti házasélet ellen van, hanem a gyerekáldás ellen. Így talán PONTOSAN azoknak kell védekezni, akiknek tuti a házaséletük, mert náluk rendszeres a szex is. Tudomásom szerint Isten elítéli a gyereknemzésre nem irányuló szexet. Akkor aki hívõ, miért szexel ha nem kell több gyerek neki? Ha meg mégis szexel, akkor lehet nem is annyira hívõ, amennyire annak vallja magát... Én amúgy nem vagyok vallásos, szeretem a szexet is, most nem védekezünk, mert babát szeretnénk és nekünk nem jön össze, pedig akarjuk. Más pedig nagy vallásos fejjel azon gondolkodik, hogy akár el is vetethetné. Ez nagyon igazságtalan...
Ha csak Isten vehet el életeket, akkor mégis hogy lehet felrobbantani meg kiirtani tömegeket? Persze a te álláspontodat nem lehet támadni, hiszen tökéletesen ráhúzható mindenre. Ennyi erõvel MINDEN úgy van ahogy Isten akarja. Csak akkor hol a zsabad akarat? Szóval a gyermek születését magadnak köszönheted jó eséllyel. A lélek meg egy másik dolog. Vagy most mit tett volna Isten? Nem ad hozzá lelket? :D
A kérdező hozzászólása: Egyébként lehet, hogy te nem hallottál még sokmindenrõl? A lét nem csak egyoldalú. :) Mostmár tényleg: üdv.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Képzeld tudom hogy az ondó és petesejt biológiai és az egész szervezet is. Ne nézz bugyutának, viszont a lelket nem mi öntjük a leendõ gyerekbe. A lelkünk mozgatja a testet, úgyhogy felesleges a vita, mert azt meg Isten adja. Csak Õ ad életet és csak is Õ vehet el életet. Egyébként meg nézd meg a halottat lélek nélkül. Ennyi az ember biológiailag. ~ÜDV~
Tudod a biológiai ok alatt azt értem, hogy pl ha földhöz vágsz egy poharat, és eltörik, annak fizikai okai vannak. Ha pedig egy ondósejt megtermékenyít egy petesejtet.... annak is. persze lehet nem hallottál még ezekrõl. De hogy értsd mirõl beszélek: ha úgy estél teherbe, hogy védekeztetek, akkor is biológiai az oka, de legalább elfogadható, ha sorsszerûnek, isteninek tartod, mert nem volt nagy az esélye, és a szándékaiddal is ütközik. Hidd el a legtöbb dologért vagy te vagy a felelõs, vagy más emberek.
Szia! Nem sértésnek szántam. Valóban a teherbeesés témakörben vagyunk, de itt olyanok beszélgetnek akinek ez nem igazán sikerül tehát teherbe szeretnének esni! Másrészt azért írtam, hogy azon gondolkodj el, hogy nem jó emberektõl kérdezed a dolgot!!! A válasznál sajnos az emberek a saját életüktõl nem tudnak függetleníteni, így a te esetedben a válaszuk sem mérvadó. Te nem érzed át milyen az ha vágysz egy gyerekre és nem jön úgy, hogy közben egy sincs!! és viszont az ilyen nõk sem tudják átérezni a te helyzetedet!!! A problémád a szemükben egy régóta vágyott dolog!!! Ezt gondold át!!
A kérdező hozzászólása: A 17:22-es válaszadónak köszönöm, kedves és szimpatikus választ kaptam tõled és megfogadom tanácsod ha így alakul. :) Látom mennyi féle ember létezik és sajnos a nagyobb része valóban belerúg a másikba. Pedig ez csak egy kérdés. Egyébként a TEHERBEESÉS témakörben vagyunk!!! Gyerekszámtól függetlenül. Ki veszi ezt a kérdést sértésnek???
Köszönöm aranyosak vagytok. Kitartás van még egy kevés csak a fájdalom több. Minden hónapban a kudarc érzése. Az ember körül a boldog kismamák stb. Azt hiszem ezt nem kell részleteznem mindenki tudja milyen akinek várni kell a csodára. A páromat sajnos én sem értem. Most hirtelen nem készült fel az apaságra.Sajnos a családja sokat nyom a latba(szülei stb.) Tõlem szeretne de késõbb. A baj az hogy lehet nekem nincs késõbb.:( Mindenkinek gratula akinek babója van akinek még nincs annak drukkolok én is. Puszi G.
Kedves utolsó elõtti! Engem is nagyon megérintett, amit írtál, kívánom Neked, hogy sikerüljön a baba. A párod miért nem áll melletted??? Számomra ez érthetetlen.. Ne haragudj, ha most rosszat mondok, de ha ez az egy esélyed van, akkor elvárható lenne tõle, még akkor is, ha õ sosem fogja megérteni, hogy mennyire erõs tud lenni egy gyerek utáni vágy. Még egyszer a legjobbakat Neked és kitartás! Enci
Az utolsónak: csak magadban higgy és kitartást kívánok neked!
Szia! Elõször is tényleg nem értem, hogy az emberek akik picurkát szeretnének, hogyan beszélhetnek így(kinek nem inge ne vegye magára). Igazuk van hogy szüld meg. A házasságon belüli együttlét pedig nem paráználkodás(bár vallása válogatja). Ahol szeretet van ott elfér még egy baba. Vedd ajándéknak, amiért nagyon sokan csak kapálózunk. Szerintem pedig nincs különbség hívõ és nem hívõ között itt is ott is van ilyen és olyan is. Én is hittem, majd mikor kaptam egy adag csapást az élettõl megváltoztam(de soha az életben még csak rosszat se szóltam másokra). Majd mikor babát szerettem volna és kértem a jóistent hogy egészséges legyen akkor egy év kudarc után kaptam egy gyönyörû betegséget ami lassan de biztosan meddõvé fog tenni. Közben a párom is ódzkodik hogy segítsen egy lombik programban ami még most segíthet, de lejár az idõm( már nem a huszas éveinkben vagyunk). Ennyit a hitrõl. Kitartás és jó egészséget. Puszi
A kérdező hozzászólása: Az utolsó elõtti válaszadóhoz szóltam. Bocsi.
Kedves utólsó! Bájos ember vagy... a házastárssal hálást nem nevezném "kefélésnek", nem bünteti az Isten. Viszont az abortuszt igen! Elég beszûkült a világnézeted... Miért?
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak írnám: Csúnya dolog a támadás! Én segítséget kértem, nem belémrúgást!------Ez a különbség hívõ és hitetlen között, de nem ecsetelném!------Ha valakinek tuti a házasélete az már utánna nagyon nehezen védekezik. Puszi :o)
Remélem ez most nem kesergés akar lenni, hogy jön a 4. baba! Nagyon sokan vagyunk, akik 1 gyerekért odaadnának mindent...
Ha a védekezés nélküli kefélést nem kéri számon rajtad a jóisten, akkór azt sem fogja ha nem szülöd meg.Érdekesek vagytok ti hívõ emberek, és lám ugyanolyan gyarlók mint mi akik nem hiszünk.De miért nem az úr segítségét kéred?
A kérdező hozzászólása: De köszönöm a válaszokat. :o)
Mi az oka, hogy nem akarod a babát? Mert szerintem ennek örülni kellene. Rossz az anyagi helyzetetek? Egészség?Vagy más miatt? Az ok nagyon nem mindegy, mielõtt bármit is írunk.
A kérdező hozzászólása: Félek! Félek elmondani a környezetemnek hogy megint terhes vagyok!Hogy fogadják? Félek a szüléstõl! És már nem akarom ugyanazt az utat végigjárni, amit már 3-szor megtettem. És nemrég szültem!!!
A kérdező hozzászólása: Semmi más oka nincs! De ez épp elég! :)
Szerintem ha az Úr hozzátok küldte ezt az új életet, akkor ennek így kell lennie, akár terveztétek, akár nem. Persze lehet olyan helyzet is, amikor el kéne vetetni pl. ha halálos beteg lennél pl. és nem kaphatnál kezelést, mert terhes vagy és mire megszülnéd a babát már késõ lenne (minden rossz közül a kisebbet kell választani, mert a hívõ embereknek is választaniuk kell), de szerencsére nem így van! Remélem minél hamarabb döntesz, mert így csak felõrlöd magad! ;-)))
Szerintem is örülj neki, akik meg bántanak, ne érdekeljenek. Mi hasonló okokból 5-en vagyunk testvérek, és soha senki nem bánta meg a kistesókat :-)
Irigyellek titeket, hívõket, mert nagy családban éltek. Ha tehetném, egy egész focicsapatot megszülnék, és nem érdekelne, mennyire fáj. De már 27 vagyok, túl egy vetélésen, és örülök, ha a három gyermeket (ennyire vágyom)mind meg tudom szülni a életem során. Ne dobd el azt a babát. Örülj neki, mert ha nem akarod, de meg kell szülnöd, nem fogod õt szeretni, és ezt csak õ fogja megsínyleni késõbb.
Ja és egyet nem szabad elfelejteni, bármilyen hívõ is vagy. Annyi gyereket szûlj amennyit fel is tudsz nevelni, mert szegénységbe kényszeríteni és úgy nevelni gyereket csak azért mert elragadt a szenvedély és nem tanultad meg hogyan kell természetes úton védekezni nem szabad, legyen bármennyi is a szeretet!
Szia! Én ennyi idõ próbálkozás és ennyi utánajárás (hogyan is mûködik a nõi ciklus) után nem igazán értem az olyanokat akiknek csak úgy besikerül?? Fõleg 3 gyerek után tudni kell hogyan is mûködik ez!!! annyi lehetõség van óvszer nélkül is a védekezésre!! Egyébként én nem vagyok igazán hívõ, de azt tudom, hogy aki igazán be akarja tartani a vallását annál a védekezést is tiltja az (óvszer, fogamzásgátló) csak természetes módon lehet védekezni de arra is van elég lehetõség márha tudja valaki hogy hogyan kell???
én már nagyon rég óta próbálkozom ma kéne megjönnie remélemn em fog és összejött végre a baba ha téged megajándékozott 3 gyerekkel és jön a negyedik szerintem tarcsd meg bár ezt neked nektek kel leldönteni mit akartok! de szerintem ha három van a negyedik is elfér!!
Én is írtam már( akinek nem biztos hogy lehet baba). Tényleg áldás a gyermek. Nem szabad félj, hhiszen igazuk van nézz magad mellé biztos most is ott szuszog az a csoda valahol melletted. Ha így kellett lennie hát így lett. A szülés biztos "rossz" érzés, sajnos én nem éltem még át. De nézd az eredményét. A környezeted meg ha szeret támogat és biztos fog is, hogy még egy picinek adsz életet. Az a jó amikor szeretõ helyre jönnek a babák(és ott nálatok biztos van), sokszor olyan helyre jönnek ahol ez nincs meg, de lehet minden más igen. A szeretet nagyon fontos. Üdv G
Ha hívõ vagy, akkor hinned kell hogy ez a helyes, ami történik. Én ateista vagyok, ennek ellenére ellenzem az abortuszt. ÉS jó az, ha az ember ésszel szexel, házastárssal, vagy más partnerrel, és ezalatt a védekezést értem. A szex örömforrás, az embernél nem pusztán szaporodási funkciója van, hanem igenis, az esetek nagyrészében arra jó, hogy a társak egymásnak örömöt okozzanak. Ha ennek lehet nem kívánt következménye, meg kell elõzni. Nem paráználkodás az, ha mindennap összebújsz a pároddal, én inkább azt tartom természetellenesnek, ha csak akkor van szex amikor gyereket akar az ember. Úgyhogy ne panaszkodj, a kérdésedben benne van a válasz is: meg fogod szülni. Vagy ha nem, akkor a saját elveid ellen cselekszel, ami legalább annyira erkölcstelen, mint az abortusz. Felnõtt vagy, vállald tetteid következményét. Amúgy nõ vagyok, aki szeretem a testi örömöket, és egyetlen partnerem van. Mielõtt bárminek kineveznétek :-)))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ Enci! (sajnálom a történeted) Sokat segítettél, de a félsz bennem van még. Remélem azért megjön a mensesem, ma kellene.De semmi nyoma.
Én már írtam, de szerintem ha terhes lettél és terhes is maradsz, akkor a tested fel van készülve. Ha csak félelem van benned, azt leküzdheted úgy, hogy visszaemlékszel a 3 szülésedre. Túlélted és gondolom van 3 gyönyörû gyereked. Nekem csak 1 van, a második nemrég ment el a 8. héten. Pedig én nagyon szerettem volna... De mindennek megvan a maga oka, és ha a Jóisten neked egy 4. gyereket is adott, annak is oka van. Úgy látszik, jó helyre kerülnek a kicsi angyalkák nálatok. Örülj neki és hidd el, már elég sok tapasztalatod van a szüléssel kapcsolatban, nem lesz semmi gond! Remélem kicsit segítettünk.. :) Enci
A kérdező hozzászólása: A férjemmel való nemi kapcsolat nem mondható paráználodásnak. A múlton meg már nem tudok változtatni, megtörtént. Ma kellene megjönni de semmi nyoma. :o(

Utorent program, ha megy, akkor leblokkolja a böngészőt és az emailprogramot.10 perc alatt jön be egy oldal! Mit lehet ez ellen tenni?

Beállításoknál hiába korlátozom le minimumra a le és feltöltési sebességet ,semmit nem ér, csak hogy lassabban tölti le a torrentet !

Legjobb válasz: Én egy ajánlatot tudnék esetleg mondani - (a torrentprogramot illetõen ilyesmiben nem, de szerintem ezzel nem lehet a konkrét programnál mit kezdeni, sokszor vannak ilyen agresszív húzásaik): Esetleg ha kell valami (amit letöltenél), esetleg néz utána, hátha megtalálod azt direkt feltöltésben is : rapidshare, mediafire, 4shared, ilyesmik. Ismerek is ilyesmire egy keresõt : http://rapid4me.com/ Igaz, ez nagyon sok mindent nem listáz ki, tehát ha itt nem találja, vagy csak halott linket talál, érdemes Google-ból rákeresni és kutatni addig. Így a feltöltéssel sem kéne bajlódjál, és így tudtommal nem is törvénysértõ (mármint jogi szempontból) a dolog, mert csak letöltésért nem lehet felelõsségre vonni. Feltöltésért már annál inkább! Igaz, GB-os cuccoknál valószínûleg jópár órát kell várjál - kivéve megán, ott percek alatt jönnek le a filmek -, de torrentnél meg tudtommal van, hogy napokba is kerülhet, mire lejön egy játék/film/CD. Ehhez az alternatívához mit szólsz?!

Én egy ajánlatot tudnék esetleg mondani - (a torrentprogramot illetõen ilyesmiben nem, de szerintem ezzel nem lehet a konkrét programnál mit kezdeni, sokszor vannak ilyen agresszív húzásaik): Esetleg ha kell valami (amit letöltenél), esetleg néz utána, hátha megtalálod azt direkt feltöltésben is : rapidshare, mediafire, 4shared, ilyesmik. Ismerek is ilyesmire egy keresõt : http://rapid4me.com/ Igaz, ez nagyon sok mindent nem listáz ki, tehát ha itt nem találja, vagy csak halott linket talál, érdemes Google-ból rákeresni és kutatni addig. Így a feltöltéssel sem kéne bajlódjál, és így tudtommal nem is törvénysértõ (mármint jogi szempontból) a dolog, mert csak letöltésért nem lehet felelõsségre vonni. Feltöltésért már annál inkább! Igaz, GB-os cuccoknál valószínûleg jópár órát kell várjál - kivéve megán, ott percek alatt jönnek le a filmek -, de torrentnél meg tudtommal van, hogy napokba is kerülhet, mire lejön egy játék/film/CD. Ehhez az alternatívához mit szólsz?!
Leszabályzod a maximális le- illetve feltöltés sebességét, monjuk a sávszélességed felére. Ha úgy jó, próbálgathatod mennyi az ideális amikor még böngészni is tudsz.
A kérdező hozzászólása: Ez cégeket érint. Magánemberhez mikor tört be a kommandó átnézni Pistike vinyóját van e rajta jogtalan progi vagy zene? A torrent él és virágzik megfogni megállítani már nem lehet.
"ha 24 óráig a vinyódon" Lényegtelen hogy 24 óráig, 2 percig vagy 1 héteig van a vinyódon. A "24 órán belül töröld le"-mantra egy városi legenda. "Úgy hallottam, 24 óráig szabadon használhatom a letöltött fájlokat, ha utána törlöm. Igaz ez? Nem. Ha a letöltéshez engedélyt kell kérni, e nélkül nem jogszerû még 1-2 óráig vagy 1-2 percig sem. Nem igaz az sem, hogy bizonyos ideig az internetes közvetítés (feltöltés) sem engedélyköteles. Így hiába olvasható ez jogsértõ tartalmakat közvetítõ oldalakon - a felelõsség alól senkit sem mentesít." Forrás - Artisjus, Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda: http://www.artisjus.hu/felhasznaloknak__jogositas_jogdijbefi.. Ajánlott olvasnivaló még: - Szerzõi Jogi Törvény: http://net.jogtar.hu/szjt - Büntetõ TörvényKönyv: http://net.jogtar.hu/btk
A kérdező hozzászólása: 9-es köszi, ez segített! Bár most is lassú a net de használható. Szóval 10-15 mp míg bejön egy oldal nem 3-4 perc mint eddig , ha ment a torrent , és ez már nagy elõrelépés :D Nincs routerem csak egy modem madzaggal.
Milyen szolgáltatónál vagy? esetelg van valami router a hálózatban? Barátnõmnél hasonló a helyzet, ha megy a torrent kihal a net, az én laptopommal is, valószínûleg a szolgáltató nyúlkál bele a frogalomba akkor, azért nem tud priorizálni semmit a routered kifelé, de ha gagyi a router, akkor az is belezavarhat. Ha pedig jóféle, akkor kellene benne lennie QoS beállításnak, ezzel el tudod osztani a forgalmat szintekre... Érdemes ezeket végignézni, de pl próbálj ki más programot is, barátnõmnél a programcsere pár napig segített, de utána mintha arra is ráálltak volna, az is kinyírta a forgalmat. Én QbitTorrentet használok, nekem bevált, de mindenkinek megvan a maga kis kedvence. Egyébként a középsulis emberkének mondom: -a warz az ware, tökmindegy hogy nézed. -rohadtul mindegy honnan töltesz le, ha 24 óráig a vinyódon van az adat, akkor az jogsértés. -pl: http://asva.info/bajban-a-rapidshare-ezok-2009-04.html -a p2p tartalmakat ellenõrizni szokták, nem tölthet fel akárki, és messze jobb sebessége van mint amit a rapidshare-tõl várhatsz. (http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080620235950AA..
Válasz Vilmos: "A középsuliban év vége felé osztályfõnöki helyett jöttek be ilyesmirõl elõadást tartani, és ott konkrétan azt mondták, hogy kizárólag letöltésért nem lehet büntetni" Ez így pontatlan. Jogvédett audiovizuális mûvek (zenék, filmek) esetén érvényes ez. Ha egy másolásvédett, kereskedelmi forgalmazású szoftvert töltesz le, azért már "meghuzigálhatják a füledet" (Védelmet biztosító mûszaki intézkedés kijátszása, BTK 386. §, ha jól emlékszem). ;) Kedves kérdezõ: "Beállításoknál hiába korlátozom le minimumra a le és feltöltési sebességet" Csökkentsd le az egyszerre megnyitható kapcsolatok számát is (radikálisan, jóval 100 alá), iktasd ki a DHT-t illetve a Peer Exchange-et is.
Nem'tom, lehet buta ötlet, de mi lenne, ha a programok prioritását változtatnád pl. a feladatkezelõben vagy valami kifinomultabb külön erre készült programmal. Van program ami a sávszélesség kiosztását szabályozza, bár én még nem próbáltam, pedig én is tapasztaltam a jelenséget amit írtál, de nálam kezelhetõ volt. Igaz legfeljebb 8 torrent van most engedélyezve seedre.
A kérdező hozzászólása: Nem rossz ajánlat , csak pl most éppen egy tv sorozatot töltenék és az csak torenten van meg.
"Szerinted nem mindegy, hogy egy crack fájl ftp-n vagy p2p-n jön le ?" A középsuliban év vége felé osztályfõnöki helyett jöttek be ilyesmirõl elõadást tartani, és ott konkrétan azt mondták, hogy kizárólag letöltésért nem lehet büntetni, hanem azt lehet büntetni, aki ezt megosztotta - bár ugye a hatalmas netes adatforgalom miatt ritkán lesz ilyenbõl komolyabb baj. És igen, a fájlmegosztóknak köztudottan vannak korlátozásai, bár kis kereséssel - eseteimben legalábbis - lehet normális helyre feltöltött dolgokat találni (lásd mega, bár ott ha ez számít, megjegyzendõ hogy állítólag ott van egy minimális visszatöltés). Az idõlimitre meg lehet találni jól mûködõ proxy-kat. De abban teljesen igazad van, hogyha meg tudja oldani a dolgot a kérdezõ, akkor a torrentprogram egyszerûbb. Mint írtam, ajánlatom csak alternatíva. De akkor elnézést, ha valóban olyan rossz ajánlat lett volna ez (arra az esetre, HA a torrentel gondok vannak)!!
A kérdező hozzászólása: 1-esnek :írtam hogy az nem segít , levettem a minimumra mindent de akkor is annyira fogja a netet nem lehet mellette böngészni. Sok minden csak torenten van fent pl ncoron majdnem minden van és nagyon gyorsan le is jön én azt használom. Attól nem tartok hogy rámtörnek a kommandósok ezért :) Persze ami van máshol azt leszedem onnan de ez csak töredék, pl onlinefilmes oldalakon is néha van fent link csak sok a kamu és nem mûködõ reklámvacak. Deluge progiról nem hallottam, de ennek utánanézek!
Hupsz amit kihagytam. Torrentnél kb nekem 12 gb tartalmak 1-2 óra alatt jönnek le.
Elég rossz ötlet mivel ingyenes letöltõként használod korlátokat szabnak. Torrent a legjobb és akár hogyan is leszedsz fizetés nélkül egy jogvédett tartalmat nem mentesít a kalózkodástól. Szerinted nem mindegy, hogy egy crack fájl ftp-n vagy p2p-n jön le ? :) Ajánlom a Deluge torrent klienst próbálkozz azzal.
"Ez cégeket érint." A szerzõi jog mindenkit érint - nem csak a cégeket. Csak kis hazánk rendõrségének kis gondja is nagyobb annál, hogy magánembereket ellenõrizgessen ilyen jellegû dolgok miatt.

Tabletta szedés után kb. mire lehet számítani, hogy mikor jön meg? Amikor teljesen elmúlik a vérzés, csak utána épül fel a nyálkahártya vagy kb. ugyan arra a napra várható mint ha tablettát szedtem volna?

Most hagytam abba a tablettát,egyrészt azért mert most tartok a 3. hónapnál kb. hogy folyamatosan vérzek t?le másrészt kijöttek rajtam a stroke el?jelei. Tabletta mellett rögtön megjött újból amint elfogyott, még akkor is ha egész hónapban véreztem és max. csak 3-4 nap volt a 2 vérzés között.De ugye az azért volt mert nem kapta a szervezetem tovább a hormont. Most ha végigvéreznék egy hónapot akkor ugyanakkor jönne meg mintha tablettát szedtem volna, vagy akkor egy darabig nem kell rá számítanom ? Fontos lenne!! Köszönöm

Legjobb válasz: stroke elõjelei? ezt kifejtenéd egy kicsit? érdekelne! amúgy ez egyéntõl függ hogy mikor jön meg, ezt is meg kell szoknia a szervezetednek, hogy abbahagytad, mint hogy azt is, hogy elkezdet szedni. Egyik ismerõsömnek rá már 2 hétre megjött, másiknak kimaradt 2 hónapot is. Várd ki :)

stroke elõjelei? ezt kifejtenéd egy kicsit? érdekelne! amúgy ez egyéntõl függ hogy mikor jön meg, ezt is meg kell szoknia a szervezetednek, hogy abbahagytad, mint hogy azt is, hogy elkezdet szedni. Egyik ismerõsömnek rá már 2 hétre megjött, másiknak kimaradt 2 hónapot is. Várd ki :)
A kérdező hozzászólása: Már a 4. levélnél jártam és végig hányingerem volt, szédültem, de fõleg az utóbbi idõben gyakoribb lett és erõteljesebb. Tegnap részben elment a látásom, amikor elõre néztem nem láttam a jobb oldalt.Szerencsére az visszajött.Erõs fejfájásom van, amikor nagyobb mozdulatot teszek vagy lehajolok valamiért akkor belehasít egy pontban a fájdalom. Nagyon rossz. Tudom, hogy mindenkinél változó, mégis érdekelt volna, ha valaki esetleg tudja , hogy már menstruáció közben vagy csak utána tud az új méhnyálkahártya fejlõdni mert 2 hét múlva elutazom aztán meg 1 évesek leszünk a párommal és a hétvégét együtt szeretnénk tölteni , elviekben ha normális lenne a menstruációm ( ami nem az eset) akkor kb. akkor jönne meg és csak 2-3 nappal kellene eltolni.De ha addig nem is tud kifejlõdni akkor meg nem kell izgulnom.
Van akinek fél évig nem jön meg, vki össze vissza vérzik. Változó.

Mi lehet annak az oka, ha folyton tőlem távol élő lányokkal találom meg a kölcsönös testi-lelki vonzalmat, köteléket, itt Keleten miért nem jön össze semmi sem? Rossz helyre születtem volna?

Legjobb válasz: Nem akarlak kiábrándítani, de valószínû, ha a Dunántúlon élnél, akkor meg Kelet-Magyarországon találnád meg a kölcsönös vonzalmat. A távolság teszi ugyanis: közelrõl (legalábbis egyelõre) nem jön össze neked, csak távolról, képzeletben.

Nem akarlak kiábrándítani, de valószínû, ha a Dunántúlon élnél, akkor meg Kelet-Magyarországon találnád meg a kölcsönös vonzalmat. A távolság teszi ugyanis: közelrõl (legalábbis egyelõre) nem jön össze neked, csak távolról, képzeletben.
Nem ertem a problemadat. Ha minden stimmel akkor egy ido utan osszekoltoztok, es boldgan eltek amig meg nem haltok. Lakva lehet a legjobban a masikat megismerni :) De amugy nekem is az a tapasztalatom, hogy az orszagon belul a nyugati oldal ertelmesebb. Mondjuk en Gyort es Debrecent ismerem, s Eg es Fold a kulonbseg a ket varos mentalitasa kozott. De ne sertodjon meg senki, biztos rengeteg kivetel van.
Talán próbálj meg ne a neten ismerkedni!
Keleten? Japán? Kína? Esetleg India?
A kérdező hozzászólása: Eddigi tapasztalataim szerint a legrendesebb lányok pécsiek, veszprémiek, gyõriek, pestiek voltak. Velük látatlanul is jól kijöttem, annyira sajnálom, hogy a táv mitt nem találkozhatunk és nem lehet semmi több köztünk. Bár itt is lenne olyan lány, akivel hasonló kötelék alakulhatna ki, de nekem sincs jó tapasztalatom a debreceni lányokról, pontosabban, akivel volt jó tapasztalatom, õ már foglalt volt.
Szóval debreceni vagy? Nekem is hasonló tapasztalataim vannak, aki szimpi meg bejönne, az pesti...üdv, egy debreceni sorstárs:)

Már vagy 2hete köhögök. Azt hittem helyre jön náthás voltam de az orrfolyás elmúlt de a köhögés nem. Váladék akkor jön fel ha már annyira köhögök hogy hányni kell. Mi lehet ez? Valakinek voltak ilyen tünetei?

Elkezdett fájni a hátam és jobb ha visszatartom a köhögést de majd megfulladok ha egyszer elkezdek köhögni!Orvoshoz is megyek hétf?n!

Legjobb válasz: Nekem mindig ez van, ha talpon hordom ki a betegséget, pl. egy csúnya megfázást. Volt, hogy hónapokig köhögtem. Ha beteg vagy, bizony rendesen ki kell kúrálni magad. A hát fájás jelenthet tüdôgyulladást is, úgyhogy feltétlen menj el orvoshoz.

Nekem mindig ez van, ha talpon hordom ki a betegséget, pl. egy csúnya megfázást. Volt, hogy hónapokig köhögtem. Ha beteg vagy, bizony rendesen ki kell kúrálni magad. A hát fájás jelenthet tüdôgyulladást is, úgyhogy feltétlen menj el orvoshoz.
Bronchitis /hörghurut/. De még akár tüdõgyulladás is lehet. Hétfõn orvos!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Ha neked is ez szokott lenni akkor nem komoly
nekem most volt ehhez hasonló, vagyis bronchitis. nem akarlak kiábrándítani, de nekem 6 hétig tartott, és még mindig köhögök fel néha-néha ezt-azt. a lényeg, hogy feküdd ki otthon. én próbáltam közben dolgozni, de csak egyre rosszabb lett.

Egy fejéssel csak 15-max 20 ml tejcsi jön le mit lehet tenni h több legyen? Nagyon szeretnék tejcsit adni 7 hetes ikreimnek. Ha napi egy alkalommal is de jo lenne.

Segítsetek nekem lécci

Legjobb válasz: Nem szopiznak a manók? Mert a kisbabák sokkal többet képesek kiszopizni, mint amennyi fejéssel jön, ügyesebbek nálunk! :-) Ha szoptathatod õket, fõleg, ha gyakran mellre teszed, az stimulálja a tejtermelést és azt fogod észrevenni, hogy bizony anyatejen élnek. Próbáld meg!

Nem szopiznak a manók? Mert a kisbabák sokkal többet képesek kiszopizni, mint amennyi fejéssel jön, ügyesebbek nálunk! :-) Ha szoptathatod õket, fõleg, ha gyakran mellre teszed, az stimulálja a tejtermelést és azt fogod észrevenni, hogy bizony anyatejen élnek. Próbáld meg!
Volt tejbelövellésed? Szoptatod õket kezdetektõl fogva, vagy kaptak pótlást? Megmutatták a kórházban hogyan szoptasd az ikreket? Nagyon sok mindent kellene még tudni, hogy tudjunk válaszolni!
Napoi egy fejéssel nem is lesz több. Fejd rendszeresen, pl háromóránként. Meg fogod látni, hogy idõvel több lesz. A legjobb persze az lenne, ha az ikreidet tudnád minél többször mellre tenni.
Jó a fejõd? Próbálj ki más fajtát is ha tudsz. Nekem tudom, hogy nem jó. A babám szépen hízik. Egyeszer nem akart enni csak sirt. Fejni akartam és nem tudom csak 30 ml- kb 15 perc alatt. De ha megnyomtam akkor spriccelt, tehát volt még benne. Valószínûleg nem nekem való. Ha tudsz kérj kölcsön ismerõstõl kipróbálásra. Hátha. sok sikert.
Szerintem pánikbetegség. http://www.femina.hu/egeszseg/panik_tunetek
pánikroham így van!
Szerintem egyértelmûen pánikbetegség, de mielõtt a gyógyszeripar bármilyen "csodaszeréhez" nyúlnál, olvasd el ezt: http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/albert-kezebe-..
Claustrofóbia nekem is ez volt én a liftbe sem száltam be

Ha elsőre nem jön össze a fogamzás, akkor annak mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Az, hogy elsõre a legritkább esetben jön össze. Kivéve, ha nem szeretnél teherbe esni, mert akkor Murphy törvénye szerint sokkal nagyobb eséllyel összejön. ;)

Az, hogy elsõre a legritkább esetben jön össze. Kivéve, ha nem szeretnél teherbe esni, mert akkor Murphy törvénye szerint sokkal nagyobb eséllyel összejön. ;)
Ennek nagyon sok oka lehet: a szeretkezés idõpontjában nem volt peteérésed (nem törvényszerû, hogy minden hónapban van) ha esetleg volt, a sperma nem találkozott idõben a petével esetleg a megtermékenyített pete nem tapadt meg, stb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!