Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha felnőtt korra is (2 db)

Mit lehet tenni, ha felnőtt korra is megmarad 1-2 tejfog? Ha ezeket kihúzatja valaki 30 éves kor után, akkor kinő ugyanúgy mint gyerek korában?

Kérlek segítsetek! Szégyen lenne így elmenni fogorvoshoz!

Legjobb válasz: Márpedig ezen csak fogorvos tud segíteni. Ha kihúzzák a tejfogadat, az nem azt jelenti, hogy alatta ki is nõ a rendes fogad. Valószínûleg pont azért nem estek ki, mert nincs alatta rendes fog. A tejfog ugyanis attól esik ki, hogy alatta a maradandó fog elkezd nõni, és kilöki a tejfogat. De miért szégyen így elmenni fogorvoshoz? Ez a munkája. Õ jobban tudja, mit kell csinálni, mint mi itt.

Márpedig ezen csak fogorvos tud segíteni. Ha kihúzzák a tejfogadat, az nem azt jelenti, hogy alatta ki is nõ a rendes fogad. Valószínûleg pont azért nem estek ki, mert nincs alatta rendes fog. A tejfog ugyanis attól esik ki, hogy alatta a maradandó fog elkezd nõni, és kilöki a tejfogat. De miért szégyen így elmenni fogorvoshoz? Ez a munkája. Õ jobban tudja, mit kell csinálni, mint mi itt.
Nem te vagy az egyetlen, akinek felnõtt korában van még tejfoga. Azt hiszem ezen az oldalon is olvastam már ilyenrõl. Amúgy melyik fogad?
A nagypapám hetven évesen húzatta ki az utolsó tejfogát.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kettõ egérfog! Bár nem rólam van szó, hanem az egyik barátomról, de nem tudom rávenni, hogy elmenjen fogorvoshoz!
Nekem is van még két tejfogam, igaz alsó rágófogak, nem látszik, de más színû, mint a többi. Bár ez már lehet, hogy a tömésektõl. Korábban ki akarta húzni a doki, de a rötgenen nem látott alatta fogat, így inkább lekezelte. Azóta ahány más dokihoz elmegyek, ezt mindig el kell mondanom, hogy nincs alatta másik. Valahogy mindegyik ki akarná húzni, nem tudom miért. Állítólag hamarabb romlik. Nem értem, miért lenne szégyen így elmenni fogorvoshoz: tényleg az a dolga, hogy megnézze mit lehet vele tenni, ha meg nem fáj, akkor meg semmi gond. Én még büszke is vagyok rá, hogy van még tejfogam (28 évesen) :o) és most a napokban nõtt ki egy bölcsességfogam is minden fájadalom, cécó nélkül....
Szia. Nekem a felsõ két szemfogam tejfog. A jobb oldalit a barom doktor kihúzta még tinédzser koromba (nem tudom mi okból, mert mai napig nem nõtt helyébe másik). A bal odalit mai napig nem engedem kihúzatni, holott majdnem minden doki szint úgy mint az elõttem szólónál ki akarja szedni. Én mai napig mélyen megvetem azt az orvost (pedig pár éve elhunyt), hogy kiszedte az egészséges ép fogamat, és egy évtizede hiányos fogsorral kel élnem, és így is kell le élnem hátra lévõ életemet. Mivel szemfogról van szó így nagyon látványos a hiánya. Fogpótlásról, koronáról már volt szó egy új orvossal...de a koronánál sajnálom a további ép fogak igénybevételét. Az egy szem fog pótlása a mai új modern fogpótlás meg számomra megfizethetetlen. Kinga/23

Mit lehet csinálni, hogy a sziámi szőre ne barnuljon be felnőtt korára se? Valamint a sziámik akkor is nyávognak, ha a gazda nincs otthon?

Vagy kölyök korban látszik, hogy mennyire lesz sötét id?sebb korára? A tadicionális sziámira gondolok, és azt szeretném, ha mindig világos maradna a sz?re. Úgy tudom, a visszanöv? sz?r, és fürdetés után is barnább lesz a sz?r.

Legjobb válasz: Az orra, füle, mancsai, farka barna lesz. Meg a háta egyre inkább minél idõsebb. Sajna nem lehet világosítani.

Az orra, füle, mancsai, farka barna lesz. Meg a háta egyre inkább minél idõsebb. Sajna nem lehet világosítani.
Kölyökkorban a jegyek színe ill. minta látszik csak, és az is csak 1-2 hét elteltével, mivel teljesen fehéren születnek. Nincs mód arra hogy felnõtt korában is olyan világos maradjon a cica mint kölyökként. Van pár dolog ami befolyásolhatja a felnõtt szõrszín sötétségét, pl. testsúly (ha nagyobb darab a cicó akkor sötétebb a színe), az éghajlat (hidegben sötétebb a szín megint csak - vlsz. a tartalék zsírréteg miatt a bõr alatt, tehát hasonló a testsúly folyományához). Ennyirõl tudok, ill. ragdollnál ha az étkeztetés pusztán száraz táp minden egyéb nélkül akkor sötétebb a cica színe, ezt nem tudom mennyire igaz sziámikra is de mindkét faj colorpoint mintázatú, tehát elvileg ebben nagyon hasonlítanak.
Ó azt lehagytam hogy a nyávogás mértéke teljes mértékben egyénfüggõ. Senki nem fogja tudni neked megmondani milyen cicát fogsz ki, lehet hogy meg sem fog nyikkanni hiába sziámi :) . A beszédes cicák általában akkor társalognak ha van kihez beszéljenek. Egyedül nem dumálnak (nekem egy rendkívül nagy dumás cicám van, igaz nem sziámi).
A kérdező hozzászólása: Igen, értem, akkor figyelünk majd a kajára is. És a nyávogás? Mert bezsédes fajta, azt olvastam, de akkor is nyávog, ha egyedül van otthon, vagy olyankor pihen és csendben van?
A kérdező hozzászólása: Na, egyszerre írtuk, rendben, akkor remélem õ is csak akkor fog dumálni, ha itthon leszek ;), köszönöm a válaszokat, jöhetnek még.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!