Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha felnőtt korra (3 db)

Mit lehet tenni, ha felnőtt korra is megmarad 1-2 tejfog? Ha ezeket kihúzatja valaki 30 éves kor után, akkor kinő ugyanúgy mint gyerek korában?

Kérlek segítsetek! Szégyen lenne így elmenni fogorvoshoz!

Legjobb válasz: Márpedig ezen csak fogorvos tud segíteni. Ha kihúzzák a tejfogadat, az nem azt jelenti, hogy alatta ki is nõ a rendes fogad. Valószínûleg pont azért nem estek ki, mert nincs alatta rendes fog. A tejfog ugyanis attól esik ki, hogy alatta a maradandó fog elkezd nõni, és kilöki a tejfogat. De miért szégyen így elmenni fogorvoshoz? Ez a munkája. Õ jobban tudja, mit kell csinálni, mint mi itt.

Márpedig ezen csak fogorvos tud segíteni. Ha kihúzzák a tejfogadat, az nem azt jelenti, hogy alatta ki is nõ a rendes fogad. Valószínûleg pont azért nem estek ki, mert nincs alatta rendes fog. A tejfog ugyanis attól esik ki, hogy alatta a maradandó fog elkezd nõni, és kilöki a tejfogat. De miért szégyen így elmenni fogorvoshoz? Ez a munkája. Õ jobban tudja, mit kell csinálni, mint mi itt.
Nem te vagy az egyetlen, akinek felnõtt korában van még tejfoga. Azt hiszem ezen az oldalon is olvastam már ilyenrõl. Amúgy melyik fogad?
A nagypapám hetven évesen húzatta ki az utolsó tejfogát.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kettõ egérfog! Bár nem rólam van szó, hanem az egyik barátomról, de nem tudom rávenni, hogy elmenjen fogorvoshoz!
Nekem is van még két tejfogam, igaz alsó rágófogak, nem látszik, de más színû, mint a többi. Bár ez már lehet, hogy a tömésektõl. Korábban ki akarta húzni a doki, de a rötgenen nem látott alatta fogat, így inkább lekezelte. Azóta ahány más dokihoz elmegyek, ezt mindig el kell mondanom, hogy nincs alatta másik. Valahogy mindegyik ki akarná húzni, nem tudom miért. Állítólag hamarabb romlik. Nem értem, miért lenne szégyen így elmenni fogorvoshoz: tényleg az a dolga, hogy megnézze mit lehet vele tenni, ha meg nem fáj, akkor meg semmi gond. Én még büszke is vagyok rá, hogy van még tejfogam (28 évesen) :o) és most a napokban nõtt ki egy bölcsességfogam is minden fájadalom, cécó nélkül....
Szia. Nekem a felsõ két szemfogam tejfog. A jobb oldalit a barom doktor kihúzta még tinédzser koromba (nem tudom mi okból, mert mai napig nem nõtt helyébe másik). A bal odalit mai napig nem engedem kihúzatni, holott majdnem minden doki szint úgy mint az elõttem szólónál ki akarja szedni. Én mai napig mélyen megvetem azt az orvost (pedig pár éve elhunyt), hogy kiszedte az egészséges ép fogamat, és egy évtizede hiányos fogsorral kel élnem, és így is kell le élnem hátra lévõ életemet. Mivel szemfogról van szó így nagyon látványos a hiánya. Fogpótlásról, koronáról már volt szó egy új orvossal...de a koronánál sajnálom a további ép fogak igénybevételét. Az egy szem fog pótlása a mai új modern fogpótlás meg számomra megfizethetetlen. Kinga/23

Mit gondoltok a gyermekkori incestust (apa-lánya) hogyan lehet feldolgozni, túllépni ezt ha felnőtt korig nem sikerült?

9 voltam, most 37. Anyám nem tett semmit ellene. Kés?bb a pasija is nyomult rám de ? csak taperolt. Pszichológushoz járok sok éve, de nem használ. A családom inkább kitagadott nehogy kiderüljön a titok. Most meg albérletben megalázva egy kamasz gyerekkel munkanélküliként nem tudom mihez kezdjek az érzéseimmel. Van esetleg valakinek tapasztalata, tippje, tanácsa? Hálás köszönet el?re!

Legjobb válasz: Másik pszichológust kéne keresned, mer ebbõl ki lehet kezelni az embert. Biztos, az is nagy baj, hogy nincs munkád, nincs mivel lekötni magad. Ezen próbálj változtatni, mert igen, meg lehet gyógyulni. A családod meg undorító, örülj , hogy megszabadultál tõlük.

Másik pszichológust kéne keresned, mer ebbõl ki lehet kezelni az embert. Biztos, az is nagy baj, hogy nincs munkád, nincs mivel lekötni magad. Ezen próbálj változtatni, mert igen, meg lehet gyógyulni. A családod meg undorító, örülj , hogy megszabadultál tõlük.
14:24 vagyok. Kinyomtam a privi lehetõségét, mert más témában is írogatok és onnan nem szeretném, ha írnának. Megnyugodhatsz, van a te esetednél rosszabb. Sajnos ismerem is az illetõt. Szó szerint belebolondult és csúnya függõségi betegsége is lett. Ezek mellé társulnak azok a dolgok, amiket te írtál. Szólj, ha szeretnél írni, mert akkor beállítom.
A nane.hu honlapot ismered? Nem indítanak ilyen csoportokat, ahol ki lehet dumálni? Arra gondoltam, hogy talán kereshetnél olyanokat, akik még nálad is rosszabbul élték meg, és próbálhatnál segíteni nekik a magad módján, és ez talán rád is visszahatna idõvel.
13 éves koromban egy igen közeli rokonom el akarta venni a szüzességemet. Neki jó móka lett volna. És amikor összejött a család, vagy ha ott voltam náluk, nagyon kellett figyelnem nehogy nyulkáljon, vagy mást is tegyen velem. Persze a szent család elõtt ez nem jelentett semmit. Hiába mondtam el a szüleimnek, azok csak gyerekes kitalációnak vélték.Soha nem tudtam feldolgozni, de nekem más lett az életem mint neked. Utolsó és végleges megkönnyebbülést az hozott talán a számomra amikor elhunyt. Még a temetésére sem mentem el.
Szia! Én segíthetek neked, amennyiben nyitott vagy. Ha gondolod, írj privit. Nem vagyok pszichológus, de a célom az életben az emberek segítése. Alternatív gyógyítással és agykontrollal segítek.
Nehéz. Csak egy megértõ, szeretett partner változtathat valamit a pszichéden. Remélem találsz. Sok sikert hozzá.
A kérdező hozzászólása: 01:33 valóban egy barát többet adhatna, de nincs. De egy segítõ kéznek, vagy szeretõ családtagnak is örülnék, de az sincs. Remény? Hát... Az apám szó szerint a semmit jelenti már számomra. De a tette olyan viszont mint az író könyve. Örökre megmarad és mindig hatással van rám..
tegnap 14:24 vagyok. Olvasd el Louise L. Hay - Az erõ benned van c. könyvet. Bárki elolvashatná, mindenkinek szól. Rengeteg okosság van benne és nagyon sok rossz gondolattól megszabadít. Én is elolvastam és bizony voltak napok, amikor fel sem bírtam emelni, vagy le kellett tennem, mert csak bõgtem. De jót tett, neked különösen jót tenne. Arról szól, hogyan szeresd önmagad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már válaszoltak is és nagyon hálás vagyok mert azt hiszem elég jó helyre kerültem. Talán jobb lesz a holnap ettõl :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a könyvajánlást! Olvastam, sõt tõle mást is és rengeteg ilyen new age-est. Meg a Mérgezõ szülõket is, amit a pszichológus ajánlott. Mindenkinek nagyon köszönöm a segítõ válaszokat!
ebben a keresztény magazinban (http://www.lydia.hu/korabbiszamok/76 ) megrontott gyerekeknek hívják azokat, akiket szexuálisan bántalmaztak, ami elég sértõ, és megbélyegzõ sztem. remélem a megerõszakolt.hu-n tudnak majd segíteni.
azért sértõ a megrontott, mert azt sugallja, hogy a gyerek lett rossz.
"Gagyi dolognak tûnik a megbocsátás, de ha megbocsátasz, akkor már többé nem kell foglalkoznod a dologgal, végre elfelejtheted." ez nem igaz. nem amiatt nem gondol, vagy gondol vki v.mire, hogy az elkövetõnek megbocsátott-e vagy sem. + az pl. hogy a katolikus egyház megbocsát a pedofil papjainak, az különösen dühít.
Rossz szakembereknél voltál, sajnos nagyon sok az alkalmatlan, de ne önmagad büntesd emiatt, hanem keress másikat!
A kérdező hozzászólása: 19:44 A sértõ, megbélyegzõ csak 2 szó a sok közül amit érez az ember. És ezek a legenyhébbek ezt elhiheted. Az undort magadtól nem tudod meghatározni és az önutálat széttépi a lelked. Erre nincs megfelelõ jelzõ...
Valami elégtétel talán segítene lezárni a dolgot.
Vannak régebbi megerõszakoltak is a megeroszakoltak.blog.hu-n, és sokan ott pszichológusok akik evvel a területtel foglalkoznak.
A kérdező hozzászólása: 20:39! Köszönöm, jó helyre irányítottál. Mégis írtam. Kíváncsi vagyok...
A kérdező hozzászólása: Ez már a nem is tudom hanyadik orvos. Csak gyógyszereket tömködnek, de kb fél éve már nem vagyok hajlandó többet szedni. A pszichológus szerint is jobb ha nincsenek velem. De azért a magányos szülinapok, karácsonyok...Nem kívánom. Partner?! Próbálkoztam, de csak addig kellettem míg cselédként körbeintéztem a dolgaikat. Most lakásuk van nekem meg semmim. Szóval ezen nehéz változtatni. Munkát találni meg... Köszönöm a kommenteket. Esetleg valami más? A pszichológust már nem számítom megoldásként.
A kérdező hozzászólása: Ó és az enyém is meghalt. Pont akkor, amikor eldöntöttem, följelentem (16évesen). Hazaértem a pszichológustól és a gyásztávirat ott állt az asztalon. Kicsúszott a kezembõl, pedig (hülyén hangzik) kezdtem megkönnyebbülni. A temetésen egy könnycseppem sem volt. De erõszakkal odatoltak a sírjához többször is: add meg a tiszteletet, az apád volt! Nem járok temetõbe, gondolom te sem.
A kérdező hozzászólása: Nálam rosszabbul? Nekem ez a legrosszabb. Nincs életem. Nincs élni akarásom, tizenéves korom óta egyik napról a másikra gyõzködöm magam hogy élni kell. És az önutálat, undor.. Anyám is azt mondta régen: gondoljak arra, hogy másnak rosszabb. Persze neki nincsenek ilyen bajai. Sõt! De biztos rosszul látom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. A függõség dolgot is ismerem és nem vagyok/voltam rá büszke. A "belebolonduláshoz" mostanában gondoltam, hogy közel állok, új tüneteim vannak, az orvos nem tesz semmit, csak biztat, hogy milyen okos, szép, kedves, erõs bláblá...Valóban szerencsém volt eddig és hatalmas lelki erõm volt, megkeményedtem. De 30év lassan. Megtörtem. Ehhez kellene valami jó tanács, recept, hogy hogyan "éljem túl" magamat.
A kérdező hozzászólása: Egyébként eddig az ezotériával és meditációs gyakorlatokkal próbálkoztam. Kórházban próbálkoztak autogén tréninggel. De a nagy lelkesedés után jön a nagy kudarc. Jön egy szag, vagy kép vagy csak egy katt és minden ugyanoda vissza az elejére... Nem ér semmit nálam. :( De köszönöm a lehetõséget!
Ehhez speciális pszichológus kell, nem sima. http://www.nane.hu itt ilyenek vannak. http://megeroszakoltak.blog.hu/ itt is segíthetnek még
http://www.lydia.hu/korabbiszamok/76 Ebben a magazinban van errõl szó. Keresztény, nõi magazin, nem pletykalap. Nekem is megvan ez a száma, ha gondolod elküldöm.Illetve hívlak-várlak a református nõszövetségbe, ahol talán tudnánk segíteni a lelkedet rendberakni. Az ország melyik részén élsz? Írj privit, ha gondolod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linket, a megerõszakoltak-ost. Megnéztem, hát nem egyszerû. Talán írok egyszer nekik. Talán. De ott általában frissebb élményekrõl szólnak. Én meg jövök a 30éves nyomorommal, egy gyenge nõ aki ennyi idõ alatt sem tud túllépni valamin. Nem tudom.
A kérdező hozzászólása: A kereszténységet hagyjuk ki, ha kérhetem. Van tapasztalatom, nem óhajtok többet a közelébe sem kerülni ilyen embereknek. Bocsánat.
A kérdező hozzászólása: 09:10 Jó lenne, biztosan segíthetne, én elhiszem. De sajnos magánpszichológusra nincs keret. A tb-s beutalt ideggondozóba járok, másra nincs lehetõségem.

Mit lehet csinálni, hogy a sziámi szőre ne barnuljon be felnőtt korára se? Valamint a sziámik akkor is nyávognak, ha a gazda nincs otthon?

Vagy kölyök korban látszik, hogy mennyire lesz sötét id?sebb korára? A tadicionális sziámira gondolok, és azt szeretném, ha mindig világos maradna a sz?re. Úgy tudom, a visszanöv? sz?r, és fürdetés után is barnább lesz a sz?r.

Legjobb válasz: Az orra, füle, mancsai, farka barna lesz. Meg a háta egyre inkább minél idõsebb. Sajna nem lehet világosítani.

Az orra, füle, mancsai, farka barna lesz. Meg a háta egyre inkább minél idõsebb. Sajna nem lehet világosítani.
Kölyökkorban a jegyek színe ill. minta látszik csak, és az is csak 1-2 hét elteltével, mivel teljesen fehéren születnek. Nincs mód arra hogy felnõtt korában is olyan világos maradjon a cica mint kölyökként. Van pár dolog ami befolyásolhatja a felnõtt szõrszín sötétségét, pl. testsúly (ha nagyobb darab a cicó akkor sötétebb a színe), az éghajlat (hidegben sötétebb a szín megint csak - vlsz. a tartalék zsírréteg miatt a bõr alatt, tehát hasonló a testsúly folyományához). Ennyirõl tudok, ill. ragdollnál ha az étkeztetés pusztán száraz táp minden egyéb nélkül akkor sötétebb a cica színe, ezt nem tudom mennyire igaz sziámikra is de mindkét faj colorpoint mintázatú, tehát elvileg ebben nagyon hasonlítanak.
Ó azt lehagytam hogy a nyávogás mértéke teljes mértékben egyénfüggõ. Senki nem fogja tudni neked megmondani milyen cicát fogsz ki, lehet hogy meg sem fog nyikkanni hiába sziámi :) . A beszédes cicák általában akkor társalognak ha van kihez beszéljenek. Egyedül nem dumálnak (nekem egy rendkívül nagy dumás cicám van, igaz nem sziámi).
A kérdező hozzászólása: Igen, értem, akkor figyelünk majd a kajára is. És a nyávogás? Mert bezsédes fajta, azt olvastam, de akkor is nyávog, ha egyedül van otthon, vagy olyankor pihen és csendben van?
A kérdező hozzászólása: Na, egyszerre írtuk, rendben, akkor remélem õ is csak akkor fog dumálni, ha itthon leszek ;), köszönöm a válaszokat, jöhetnek még.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!