Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha bedagad (6 db)

Ha munka közben leégtem és az anyajegyemet is megégette a nap, és az anyajegy bedagadt és fáj ez mitől van? Mit lehet vele csinálni? Mit tegyek rá?

Legjobb válasz: Tejfölt vagy hideg vizes borogatást. Ha reggelre nem múlik, érdemes megmutatni orvosnak.

Tejfölt vagy hideg vizes borogatást. Ha reggelre nem múlik, érdemes megmutatni orvosnak.

Nemrég vettem egy gyűrűt és ha felveszem valamelyik ujjamra, az 5-10 perc múlva bedagad. Mi lehet a gond?

Nem sz?k a gy?r?, neten rendeltem és valószín?leg egy mérettel nagyobbat kaptam. Eddig nemnagyon hordtam ilyeneket.

Legjobb válasz: Pedig az ujj akkor szokott bedagadni, ha szûkebb a gyûrû, mert akkor akadályozza a vénás és nyirok elvezetést. Ritkább esetben fémallergia miatt is bedagadhat, de ez általában piros kiütésekkel is jár (és ha a gyûrû arany, akkor nem okoz allergiát).

Pedig az ujj akkor szokott bedagadni, ha szûkebb a gyûrû, mert akkor akadályozza a vénás és nyirok elvezetést. Ritkább esetben fémallergia miatt is bedagadhat, de ez általában piros kiütésekkel is jár (és ha a gyûrû arany, akkor nem okoz allergiát).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Azt elfelejtettem leírni, hogy ezüstbõl van.


Fáj a kutyám füle, nyüszített ha hozzányúltam. Most meg bedagadt a nyaka. Mi lehet a baja?

Olyan mintha az álla alatt is fájna, meg a nyaka is.

Legjobb válasz: Középfülgyulladás, amibe bele is pusztulhat, antibiotikum injekcióval gyógyítható. Vidd állatorvoshoz.

Középfülgyulladás, amibe bele is pusztulhat, antibiotikum injekcióval gyógyítható. Vidd állatorvoshoz.
állatorvos......
Állatorvos ...
Gondolom állatorvos megmondja, szerintem ha te vagy beteg akkor sem itt keresed a vállaszt.
létezik ügyeletes állatorvos MINDEN megyében... http://www.maok.hu/allatorvosi_ugyeletek_2 baloldalt találod.... más kifogás?
holnap? addig biztos baromi jó lesz neki, hogy fáj a füle.... remélem egyszer megtapasztalod, de úgy, hogy fájdalomcsillapító sincs otthon....
Nálunk pl 3 után még csak tévedésbõl sem veszik fel a telefont, nem h kimennének v vkit fogadnának bent, ennyit arról, h mindenhol van ügyelet. Biztos kéne, h legyen, csak hát ezt senki nem ellenõrzi.
és köszi a folyamatos lepontozást, látom itt senki nem szereti, ha valaki megmondja az igazságot, tudom, az fáj...:)
mit mondtak, mi a baja a kutyának???
de, mindenhol van ügyeletes állatorvos, önkormányzat írja elõ, mikor ki az. És ezaz, hogy elmegy ügyeletre KAP fájdalomcsillapítót. De az állatnak nem ad humán gyógyszert, legalábbis merem remélni. Ezért kell állatorvost hívni..
Emberek ne hordjátok már le a kérdezõt, este 8-kor nincs minden helyen ügyelet, még ha minden megyében is van, városban nincs, és bkv meg pláne nem tenne jót a kutyának, mivel kocsijuk nincs, ráadásul, holnap nyilván az lesz az elsõ, hogy elmennek állatorvoshoz, mert eleve gondolom nem azért tart kutyát, mert nem szereti õket...
Itt mindenki olyan könnyen írja hogy vidd állatorvoshoz, ráadásul este 8-kor...Ha nekik lenne középfül-gyulladásuk, és bemennének ilyenkor az ügyeletre ilyesmivel, úgy hazazavarnák õket, hogy a lábuk nem érné a földet, fájdalomcsillapítót szedetnének velük, másnap meg mehetnének a fülészetre.Egy állatorvos meg fõleg nem fog rohanni ilyenkor ilyesmiért.Fájdalomcsillapító kell neki reggelig, mást úgysem tudsz most tenni érte.Holnap meg rendelési idõben irány a doki.
nem volt az, legalább megtudtad, hogy létezik mindenhol ügyeletes doki és nem tudod arra fogni, hogy nem viszed dokihoz azonnal, amikor kell, hogy nincs kocsitok..
A kérdező hozzászólása: Már telefonáltunk és kaptunk tanácsot holnapig. Felesleges volt itt érdeklõdnöm.
Amilyen gyorsan tudod, vidd állatorvoshoz, mert ennek következtében epilepsziás rohamot is kaphat.
A kérdező hozzászólása: Remélem te is megtapasztalod a tiédhez hasonló jóindulatot. Vidéken élünk, kocsink nincs. És igen, nagyon jól szórakozom azon, hogy szenved a kutyám. És itt szeretném ezt abbahagyni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az ötleteket és tanácsokat. Harmadik hozzászóló: Nem gondolod, hogy hobbiból lógok itt. Most vettük csak észre. Természetesen holnap az elsõ dolgunk lesz elvinni, de jelenleg nincs rá lehetõségünk. Addig is bíztunk benne, hogy kapunk egy-két jó tippet. Köszönjük a jóindulatot.
A kérdező hozzászólása: Felhívtuk, de szó szerint ránkcsapták a telefont. "Adjon neki fájdalomcsillapítót, visszhall". Egyébként nincs semmi baja, másnap, vagyis tegnap semmi baja nem volt egész nap. Élénk volt, megtapogattuk, és semmi. Meg úgy néz ki most sincs. Lehet csak fázott volna?

Mit lehet tenni ha bedagad egy fog?

Tudom, hogy a fogidoki a megoldás, de ha pl. reggelre bedurran és nem szeretnék hatalmas pufók arccal dolgozni menni, akkor van valami jó módszer ami segítene?

Legjobb válasz: Tényleg a fogdoki megoldás, de addig is jegeld ezerrel! (külsõleg) Nekem bevált!

Tényleg a fogdoki megoldás, de addig is jegeld ezerrel! (külsõleg) Nekem bevált!
Nekem az inyem szokott bedagadni, nem pedig a fogam. Menjél fogorvoshoz.
Szájsebész. Annyit tesz, ha be van gyulladva a fog, hogy segít a eltávozni a gennynek, ettõl nem lesz dagadt az arcod, majd ír fel valszeg Dalacin-t, majd köbö egy hét után szépen kihúzza a rossz fogat. Ennyi:)

Mi bajom lehet? A szeméremajkam úgy bedagadt hogy alig bírok ülni tőle és ha megyek akkor is fáj! Ha pisilek akkor pedig marja.

Legjobb válasz: Itt két dolgot tehetsz: - vagy találgatsz még pár hónapig, amíg már a bugyidból is kilóg, és aludni se tudsz tõle, - vagy rögtön orvoshoz mész.

Itt két dolgot tehetsz: - vagy találgatsz még pár hónapig, amíg már a bugyidból is kilóg, és aludni se tudsz tõle, - vagy rögtön orvoshoz mész.
A kérdező hozzászólása: De csak ma lett ez vele, és egybõl írtam a kérdést! Ha holnapra nem múlik el akkor megyek orvoshoz...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!