Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha az orvos (69 db)

Mit tennétek ha az orvos közölné veletek, hogy amit egyéb betegségre szedtek gyógyszert, kihat a spermiumra és nem lehet majd gyereketek? 24/F

Legjobb válasz: Mellesleg le lehet vetetni ilyenkor is a spermát, és a spermabankba tároltatni. Tudom nem nagy vigasz, de legalább lenne gyereked, és tudnád hogy a te VÉRED.:)

Mellesleg le lehet vetetni ilyenkor is a spermát, és a spermabankba tároltatni. Tudom nem nagy vigasz, de legalább lenne gyereked, és tudnád hogy a te VÉRED.:)
Milyen gyógyszerrõl beszélsz?
lehet sperna bankba fordulni de annak kemeny arra van sok sok zse
Elmennék egy spermabankba, és lefejnék magamból egy litert! :D
Ha egy gyógyszernek ilyen hatása van, akkor azt egyrészt feltüntetik a betegtájékoztatón, másrészt pedig az orvos a felíráskor elmondja. Ilyen esetben utánakérdeznék, hogy van-e másfajta gyógyszer a problémára, ami nem okoz ilyen gondot, ill. ha nincs, akkor mennyire fontos a szedése. Ha mindenképpen indokolt, és nincs más gyógyszer, akkor tetetnék spermát letétbe saját magam számára. Ugyanis lehet ilyet.
A fokhagyma kiûzi õket. Egyél meg pár gerezdet.
Nem ciki. Elkaphatod, háziállattól vagy ha pl. rágod a koszos körmödet. A koszban, földben, homokban ott lehetnek a kis petéik. Ha ezek a szádba kerülnek megfertõzõdhetsz. Mindenképpen menj dokihoz, nehogy nagyobb baj legyen. Van rá tabletta.
Akár ciki, akár nem el kell menni orvoshoz. Sürgõsen. Valahol elkaptad. Kutyától, macskától, madártól. Nem mostál kezet stb. Féregirtót fog felírni, de elõtte székletmintát fog kérni.
Az orvos nem fog kinevetni, te csak egy eset leszel. Kapsz tablettát, és három nap alatt eltüntetheted azokat a ronda kis férgeket.
Nem fog székletmintát kérni egy adag cérnagiliszta miatt. Nyugodtan menj a háziorvosodhoz, még nem lesz pont a mondatod végén, amikor õ már a pecsétet nyomja a receptre. Egyáltalán nem ciki, viszonylag könnyû megfertõzõdni vele.
Nem ciki, menny el orvoshoz, kellemetlen neked igy kibirni, talán 10-éves lehettem mikor nálam is volt ilyen .

Mit lehet tenni, ha az orvos elutazott 3 hétre és a 21. hétben hüvelyfolyás jelentkezett?

( A dr-nak nincs helyettese, magánrendelésre járok. )

Legjobb válasz: Tgerhessé alatt normáli a folyás egészen addi´g,amíg nincsen szaga,nem darabos,nem barna,vagy rózsaszín,és ha nem kíséri viszketés,vagy fa´jdalom,égetés.Ha b´rmelyik tünet kíséri a folyásodat,akkor menj be a kórha´zi rendelésre,nehogy valamilyen fertöze´s legyen. Ha marad a normál foyás,akkor várd meg az orvosod,e´s majd azzal besze´lj. 38hetes kismama.

Tgerhessé alatt normáli a folyás egészen addi´g, amíg nincsen szaga, nem darabos, nem barna, vagy rózsaszín, és ha nem kíséri viszketés, vagy fa´jdalom, égetés.Ha b´rmelyik tünet kíséri a folyásodat, akkor menj be a kórha´zi rendelésre, nehogy valamilyen fertöze´s legyen. Ha marad a normál foyás, akkor várd meg az orvosod, e´s majd azzal besze´lj. 38hetes kismama.
Szia!Szerintem keress fel egy másik orvost, ha úgy érzed lehet fertõzés miatt a hüvelyfolyás(kellemetlen szaga van, vagy sárgás színe)a hosszú ideig kezeletlen fertõzés nagy gondokat tud okozni a babánál.De ha csak a szokásosnál kicsit több a folyás, (semmi szag, fehér szín) az lehet a hormonoktól is.Én a helyedben elmennék dokihoz, ártani nem árthat.
Nem csak az az egy orvos van a világon!Menj egy másikhoz, ha úgy érzed valami nincs rendben.

Clostylbegytet szedek már a 2. hónapja, mivel nincs peteérésem. Az orvosom azt mondta ezt 3 hónapig lehet szedni. Ha addigra sem érem el vele hogy peteérésem legyen akkor a 3 hónap után mi vár rám? Nem lehet majd babám?

Legjobb válasz: Szia. Ahogy irtad 3 hónapig szedheted utána 3 hónap szünet utána megint szedheted 3 hónapig és felemelik az adagodat.Ne izgulj énis igy voltam biztos lehet babád még ha nincs peteérésed akkor is van lehetöséged inszeminációra meg lombikra . Sok sikert. és NE IDEGESKEDJ ÉN 4 ÉVE MEDDÖ VAGYOK ÉS NEM ADOM FEL.

Szia. Ahogy irtad 3 hónapig szedheted utána 3 hónap szünet utána megint szedheted 3 hónapig és felemelik az adagodat.Ne izgulj énis igy voltam biztos lehet babád még ha nincs peteérésed akkor is van lehetöséged inszeminációra meg lombikra . Sok sikert. és NE IDEGESKEDJ ÉN 4 ÉVE MEDDÖ VAGYOK ÉS NEM ADOM FEL.
Szia énis szedem a clostilt most volt a 3. hónap most volt peteérésem, de én 4×1 szedtem és azt mondta a dokim ha mostis megjönne akkor még 1 kúrát szedjek ugyan így.Most ettõl nekemettõl 4 éret petesejtem volt.Remélem neked is sikerül szurkolok.

2 honapos gyereknek mit lehet adni torok fajasra, ha az orvos nem ad semmit?

Legjobb válasz: nem tudom, de lehet tantum verde srayt lehet már neki. enyém 1 évesen egyszer azt kapott, de lehet az is korai. az a baj, hogy a fájdalomcsillapító szuszpenziók is csak 3 hónapos kortól vannak. esetleg még a calmusc jó lehet

nem tudom, de lehet tantum verde srayt lehet már neki. enyém 1 évesen egyszer azt kapott, de lehet az is korai. az a baj, hogy a fájdalomcsillapító szuszpenziók is csak 3 hónapos kortól vannak. esetleg még a calmusc jó lehet
Tantum verdét 2 hónaposnak?! Neeeem! Teáztasd - hársfa tea. Ha folyik az orra esetleg, porszívózd.. Párologtass. Ilyen pici babának még ne adj gyógyszert, ha nem muszáj.
VIDD MÁSIK ORVOSHOZ!Én ugyan így voltam, nekem is 2 hónapos volt a fiam, mikor elvittem a házi gyerekorvoshoz, aki Fenistil cseppet írt fel neki.Elvittem egy másikhoz(mert nem hagyott nyugodni), mire az mondta, hogy hörghurutja van(antibiotikum kúra következett)!Ha fáj a torka és nincs jól ne kínoztasd szegényt, nem ér annyit.Valóban nem a legjobb ilyen picinek orvosságot adni, de ha nincs más megoldás, akkor KELL!!
FLP Aloe First!!!!
honnan tudod hogy a torka fáj? és a doki mit mondott?

Fogszabályzóra lehet kérni színes breketteket? És ha az orvos azt mondja, hogy nem lehet, akkor mi lehet az oka? (Bővebben lent)

Nyáron lesz a szabályzás, és eléggé pökhendi az itteni támogatott doki. Flek azt fogja mondani, hogy nem fog rárakni színes breketteket :S Pedig nagyon szeretném, mert nem akarom, hogy olyan csúnya fém brekett legyen :S

Legjobb válasz: Az egyik osztálytársamnak színes brekettek voltak a fogszabályzóján (vagy 4féle színben), szóval biztos, hogy csinálnak ilyet.

Az egyik osztálytársamnak színes brekettek voltak a fogszabályzóján (vagy 4féle színben), szóval biztos, hogy csinálnak ilyet.
Nem kell elõtte mondani, hogy színeset szeretnél, mert bármilyen fogszabályozóból tudnak elvileg színeset varázsolni, kivéve az önligírozó készülékeket, de neked úgysem olyan lesz. Nem a brekettek színesek ugyanis, hanem a kis gumikarikák, amik a brekettekbe szorítják az ívet. Egyébként általában lehet kérni, de nem minden esetben. Nagyban kezelés- és dokifüggõ. Nekem az elején lehettek színes gumijaim kb. 3-4 hónapig, aztán kb 12 hónapig fémmel volt rögzítve az ív a brekikhez, szóval ha akartam volna se lehettek volna színesek. Aztán kb. fél éve megint kaphattam 2 hónapig színes gumikat, de aztán megint lecserélte a dokim fémre. Azóta is fémmel rögzíti megint. Szóval az szinte biztos, hogy nem lesznek végig színes gumijaid, de az is valószínû, hogy legalább 1-2 hónapig élvezheted eme elõnyöket. De ha szerencséd van, lehet, hogy neked csak 1-2 hónapig lesznek fémmel rögzítve, utána végig a gumis-korszakodat élheted. :)
A kérdező hozzászólása: :O Tõlem nem kérezett semmit se :S
szerintem kérdezd meg :) nekem amikor elõször mentünk a doki elmagyarázott mindent és megkérdezte azt is, hogy milyen színût szeretnék, tök rendes volt
A kérdező hozzászólása: Egyébként azt a fogszabályzó megrendelése elõtt mondani kell, ha színeset szeretnék?
A kérdező hozzászólása: 14:21-nek: Én ha lehet 2 színût szeretnék, világos és sötét rózsaszín :D De ha meg 1 színben lehet csak, akkor rózsaszín :D
A kérdező hozzászólása: A színtelen sajnos elég csípõs árú...
uganez a problémám nekemis:) itt a városba csak 1 fogszbis van (ugye az támogatott) és nemakarok olan súnya fémes **:D jobb a szines..bnõmnek is szines van..csak nemitt csináltatta:D pl zöld kék sárga stb:S várjuk a válaszokat:D
Akkor már inkább színtelent kérjél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Sokat segítettél :)

Hany honaposan lehet latni az ultrahangon, hogy minden vegtagja megvan-e a babanak? Mikor latja mar az orvos? Az normalis ha sokszor erzem hogy szur a hasam alatt neha jobb neha meg a ball oldalon. Ez baj?

Legjobb válasz: Az elsõ genetikai ultrahangon nézik ami a 12. héten van, amikor a nyaki redõt is mérik. Akkor te is látni fogod már mindenét, kezét, lábát, orrát stb ha 4D ultrahang akkor az arcocskáját is látod majd.

Az elsõ genetikai ultrahangon nézik ami a 12. héten van, amikor a nyaki redõt is mérik. Akkor te is látni fogod már mindenét, kezét, lábát, orrát stb ha 4D ultrahang akkor az arcocskáját is látod majd.
szia! nekem már 10 hetesen megmutatta a doki mindenét, még a kézfejét is!
A szúró fájdalomra a pihenés a jó.Nyúlnak a méhet tartó oldalszalagok és ez okozza a szúró érzést.
A 12. heti UH-n már mindenét nagyon jól lehet látni. A szurka pedig normális. Nekem a mai napig van, hogy szurkál (25 hetes vagyok). A dokim csak annyit mondott, hogy ilyenkor feküdjek le vagy üljek le.

Mit lehet tenni olyankor, ha az orvos által felírt antibiotikumot nincs pénze kiváltani valakinek? Ötletek?

Egyébként is nagyon drága a felírt gyógyszer,de ha olcsóbb lenne,se tudná az illet? kiváltani,mert nincs rá pénze.

Legjobb válasz: Keresse meg az illetékes családsegítõ szolgálatot, az tud majd segítséget. Vagy kérjen segítséget a polgármesteri hivatalban.

Keresse meg az illetékes családsegítõ szolgálatot, az tud majd segítséget. Vagy kérjen segítséget a polgármesteri hivatalban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Ez az út, sajnos, nem járható, bizonyos ok miatt.Más ötlet?
A kérdező hozzászólása: Önkormányzat, és hasonló hivatalos szervek kilõve. Azok nem adnak.Az orvos azt mondja, magánügye, ha nem tudja kiváltani a gyógyszert. Valamilyen szeretetszolgálat, van más karitatív szervezet jöhetne szóba, de nem tudjuk, merre induljunk el. Legjobb lenne, ha ilyen helyen dolgozó ember tudna válaszolni erre a kérdésre.Örülnék, ha volna itt ilyen személy és adna tanácsot.
Visszamenni a háziorvoshoz a problémát elmondani, lehet, helyettesithetõ olcsóbbal.
közgyógy ellátást kérni önkormányzatnál ?
A kérdés tavalyelõtti. Gondolom, azóta megoldódott a probléma...

Lehet terhesség? Mit tudok tenni, ha az orvosom 2hétig nincs?

Már tőbbszőr írtam mióta felcsillant a remény.Próbálom rőviden tőmőren.Általában 26.27.naposak a ciklusaim,de tavaly volt 3szor 31es,és 3szor 30,még mielőtt a mostaniraállt volna:D 6.-án 7.-én kellett volna megjőnnie,nem jőtt,sőt csináltam tesztet 3nap iszonyú halovány,kis pozi lett délutániból, elmentem dokihoz,már kézzel vizsgálásnál is feltűnt neki,hogy a rendesnél nagyobb a méhem,elkűldőtt UH-raekkor már 1hete késett.Uh-án ezt látta:Rendesnél nagyobb uterus endometrium 13mm.Gravra utaló jel jelenleg nem látható.j.o-on ováriumban egyrekeszű,szabályos 35mmbevérzett folliculus.Kérdeztem,hogy van-e remény babára,erre mondta,h ott van valahol,csak még nem látszik menjek vissza kőv héten.rá 2napja hajnalban megjőtt,bementünk ügyeletre.ott ez volt:u.m.:02.10.otthoni teszt pos.Rendes nagyuterus kevés vérzésexutero.Kis menstruációsgőrcsőt érez.Uh:rendes nagy uterus endometrium:10.3mm.A jobb ov-ban levő bevérzetttüsző őssze esőben.Kőrnyezetében minimális szabad hasűri folyadék látható.Gravra utaló jel nem látható.csináltatoot labort a doki kb.negyed deci pisivel,és negatív lett,tehát haza engedett.Aznap volt egy kis vérzés,de inkább a tampon tetején látható kisdarabok voltak jellemzők,majd délutánra is csak ugyanilyen volt,tegnapra ugye 2.napra még ez is csőkkent,ma meg már semmi nem volt....Csináltam megint délutániból egy 12.5-ős érzékenységű tesztet,de tők nega lett....Akkor most mi lett??Lehetek ettől még babás.Jah,mielőtt ugymond megjőtt volna nem lehetett a mellemhez érni,majd ez megszűnt,most ismét fájogat,és ezek az apró kis pőttyők meg vannak duzzadva,plussz a melbimbóm is duzzadt....már 1éve és 7.hónapja várjuk,ha szégyen ha nem bennem most van remény..

Legjobb válasz: Hát szerintem elindult valami, de meg is szakadt!

Hát szerintem elindult valami, de meg is szakadt!
Már olvastam az elõzõ kérdésed is, és ott az volt a véleményem, hogy elkezdõd9tt valami, de nem maradt meg. Nem változott a véleményem. Sajnálom, de én nem látok esélyt arra, hogy még mindig baba van. :( Napok teltek el, és a teszted nem hogy erõsödött volna, de már halványan sem jelenik meg a tesztcsík, pedig elég érzékeny tesztet használtál. Jövõ héten mindenképp menj el orvoshoz, lehet, hogy nem sikerült rendesen kitisztulnod, ha ilyen keveset véreztél, jobb ha megnéznek.

Mi történik akkor, ha a pillanatragasztó véletlenül belemegy az ember szemébe? Ki lehet szedni? Az orvosok ki tudják szedni?

Nem mintha bárki itthon olyan debil lenne, hogy a szemébe nyomkodná a pillanatragasztót!:) Egyszer?en elméleti síkon érdekel.

Legjobb válasz: Azt írja az egyik weblap, hogy ilyenkor 1-4 nap múlva leválik a ragasztó.

Azt írja az egyik weblap, hogy ilyenkor 1-4 nap múlva leválik a ragasztó.
A szemgolyóhoz meg gyakorlatilag nem ragad, mert nedves a felülete.
De azért ne próbáld ki. Mással vagánykodj.
A kérdező hozzászólása: Aszta, köszi, ezt jó tudni! Ment a pont:)
A kérdező hozzászólása: "Mással vagánykodj" Te hülye vagy????

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!