Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha az autón (79 db)

Mi lehet a kovetkezmenye, ha az auto nem az en nevemen van biztositva?

Ket autonk van a ferjemmel, az egyik az en nevemen, a masik az oven van biztositva, a tulajdonjog mindket esetben kozos.Mivel gyakran cserelunk ( az egyik nagy csaladi auto, a masik kisebb, inkabb varosi kozlekedesre hasznaljuk) mi tortenhet ha egy kisebb koccanas soran eppen a masik neven biztositott autot vezetjuk? Fedezni fogja a biztosito a kart? Rendorsegi ellenorzes soran esetleg megbuntethetnek miatta?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy nem probléma az ha a biztosítás mindkét autóra 1 személy van megadva. Rendõr nem szól érte mivel van kötelezõ biztosítás az autón, õt ez érdekli. Max megkérdezi hogy kié az autó (tapasztalat). Annyi van ha csinálsz 1 balesetet aminek te vagy az okozója, akkor a férjed bónusz fokozata visszább csökken, és többet kell majd fizetnie a két autó kötelezõjére.

Én úgy tudom hogy nem probléma az ha a biztosítás mindkét autóra 1 személy van megadva. Rendõr nem szól érte mivel van kötelezõ biztosítás az autón, õt ez érdekli. Max megkérdezi hogy kié az autó (tapasztalat). Annyi van ha csinálsz 1 balesetet aminek te vagy az okozója, akkor a férjed bónusz fokozata visszább csökken, és többet kell majd fizetnie a két autó kötelezõjére.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a segitseget.Nemreg koccantam egy kicsit, es megijedtem, mivel pont a ferjem neven biztositott autot vezettem.Mivel szerencsere semmilyen kar nem tortent, nem derult ki, hogy mi lehetett volna a dolog kovetkezmenye.
"a tulajdonjog mindket esetben kozos." Ezt hogy csináltátok? Mindketten tulajdonosként vagytok beírva a forgalmiba? Csak mert ilyent még nem láttam.
A kérdező hozzászólása: igen, 50-50 %-ban mindketten tulajdonosok vagyunk, mert mindket autot egyutt vettuk, es mindkettonk neven vannak, pontosan ugy ahogy mondod.Nem tudom ez Magyarorszagon hogy mukodik, mi kulfoldon elunk.

Auto akkumlátornál mit jelent a jobbplusz és a balplusz kifejezés, ha az autómban 40 Ah-ás akku van, akkor csak akkorát lehet beletenni?

Legjobb válasz: azt jelenti, hogy melyik oldalon van a plusz polaritäs. Jobbon, vagy a balon. Mivel a legtöbb akksit mär nem lehet forgatni, mint regen, ezert fontos tudni, mert a käbel nem foeg elerni a megfelelö polaritäsig. Nagyobbat es kisebbet is tehetsz bele. Mindkettönek megvannak az elönyei, hätränyai.

azt jelenti, hogy melyik oldalon van a plusz polaritäs. Jobbon, vagy a balon. Mivel a legtöbb akksit mär nem lehet forgatni, mint regen, ezert fontos tudni, mert a käbel nem foeg elerni a megfelelö polaritäsig. Nagyobbat es kisebbet is tehetsz bele. Mindkettönek megvannak az elönyei, hätränyai.
Jól írta az elsõ válaszoló, ez egy ugyanolyan dolog mint pl a jobbkormányos vagy a balkormányos autó.
Ha most 40-es van benne akkor nagyobbat nyugodtan tehetsz bele semmiféle baja nem lesz az autód elektromos rendszerének egy nagyobb amperóra számú akkutól.
melyik az akksi eleje mihez képest jobb meg bal?

Mi a szerepe az autóban a pollenszűrőnek? Gond lehet abból ha eltávolítom?

Legjobb válasz: Egy nem létezõ problémára nyújt nem létezõ megoldást. Nem lesz semmi gond ha kiveszed, tegyél be helyette valami szivacsot, hogy ne menjen tele porral a szellõztetõ rendszer. Arra hivatott kitalálni, hogy a sok "gyilkos" pollent kiszûrje. De kérdem én, ki az aki az utcán pollenszürõvel az arcán mászkál? És az autóban viszonylag kevés idõt töltünk.

Egy nem létezõ problémára nyújt nem létezõ megoldást. Nem lesz semmi gond ha kiveszed, tegyél be helyette valami szivacsot, hogy ne menjen tele porral a szellõztetõ rendszer. Arra hivatott kitalálni, hogy a sok "gyilkos" pollent kiszûrje. De kérdem én, ki az aki az utcán pollenszürõvel az arcán mászkál? És az autóban viszonylag kevés idõt töltünk.
Bizony sok allergiásnak megkönnyebbülés ha a kocsijában van. Miért akarod kivenni? Tele fog menni szeméttel a szellõzetetõ plusz az arcodba fog nyomni mindenféle levéldarabot, port stb, amit az utcáról felszed. Igen amikor gyalog vagyunk sincs pollenszûrõ, csak akkor nem 100-zal megyünk plusz nem fújatjuk az arcunkba a levegõt.
Pollenszûrõnek hívjuk, de a pollen mellett a port, a koszt sem engedi be az utastérbe. Ha kiveszed és maximumra állítod a ventilátort, akkor megfigyelheted, hogy azonnal teleszórja az utasteret az addig a szûrõ elõtt lerakódott porral, kosszal.
plusz párásodni fog a szélvédõ, majd figyeld meg..


Mi lehet a következménye ha az autóban ideiglenesen ki van kötve az EGR szelep?

Opel Astra F, x16xel motor.

Legjobb válasz: Köszönöm a gyors és kimeritõ választ. Az autó a motor javitása után néha rángat. Ezt teszi most is amikor az EGR szelep ki van iktatva. Ez a rángatás is az EGR szelep miatt történhet? Mintha kicsit az alapjárat is változna.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és kimeritõ választ. Az autó a motor javitása után néha rángat. Ezt teszi most is amikor az EGR szelep ki van iktatva. Ez a rángatás is az EGR szelep miatt történhet? Mintha kicsit az alapjárat is változna.
Az EGR miatt lehet, hiszen a szelep normál mûködéséhez van belõve e vezérlõ elektronika!
nem lehet.
Volt egy sportkocsim, annak valami ökör feketére festette a balos indexét (a jobbost is gondolom, de az gondolom cserélve lett). Mivel nem akartam hogy a yard közelebbrõl is megnézze a hátsó felemet, levettem, higítóba áztattam, majd nagyon finom dörzspapírral órákig dörzsöltem mire fekete lett. Ha annyira erre vágysz inkább fóliázd feketére és nem kell új lámpát venned amikor elkapnak
A kérdező hozzászólása: Rendben. Koszonom hasznos valaszok voltak. :)
rosszul írtam, mire újra sárga lett, ezt akartam írni

Lehet szereltetni az autóba utólag izofixet? Mit kell rajt megnézi, hogy ezt megtudjam? Ha igen, mennyibe kerül?

Ford focusunk van, 2005ös.

Legjobb válasz: Nem lehet! Az isofix rendszert gyárilag szokták beleépíteni....Az adott típusba lehet,hogy van is.

Nem lehet! Az isofix rendszert gyárilag szokták beleépíteni....Az adott típusba lehet, hogy van is.

Úgy hallottam hogy ha az autómra rakok egy tuing kipufogó dobot akkor elvehetik a forgalmit. Ez most mi? Hogy lehet megoldani?

Azért nem egy autón láthatunk egy rakat tuning cuccot. Én csak egy normális felnit meg egy kipufogó dobot szeretnék rárakni a kicsire....nem leültetni a földig meg túlspécizni az egészet felfelé nyíló ajtókkal...stb. elvileg aug1-től szigorítottak az autóátalakításokat. köszi :)

Legjobb válasz: Ha van hozzá bizonylat akkor legális.

Ha van hozzá bizonylat akkor legális.
Ha túl hangos fõleg akkor kötnek bele.
A kérdező hozzászólása: a bizonylat mit takar? hol lehet olyat szerezni rá? nem akartam valami nagyon hangos cuccot..csak valami enyhén sportos szolid hanggal rendelkezõt :D
Mûbizonylattal ellátott kipufogódobot rakhatsz csak alá. Ha nincs, akkor a rendõr is beleköthet, és a mûszakin se megy át.
A kérdező hozzászólása: szóval akkor egy normális autós/tuning boltban kell beszerezni a dobot és akkor vásárlásnál adnak mûbizonylatot?
Igen, így van. Általában ilyen helyeken, ahol kipuff dobot is kapni, árulnak olyat is, amihez nincs mûbizonylat. Mond azt, hogy neked mûbizonylatos kell, és az autód típusa és ccm-e alapján az eladó tud majd megfelelõ dobot ajánlani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) majd akkor inkább bizonylatos lessz mint bontóból kukázott... csak így drágább is :( . De lehet megéri :D

Mit lehet tenni, ha az autón kirohadt az alvázszám nagy része? Hová kell fordulni, mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Közlekedési felügyelethez fordulj, ott minden szükséges információt megkapsz!

Közlekedési felügyelethez fordulj, ott minden szükséges információt megkapsz!
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!