Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha a szomszédom nem (4 db)

Mit lehet tenni, ha a szomszédom nem bánik jól a kutyájával?

Évek óta láncra kötve tartja a kutyáját, soha nem viszi sétálni, egész nap nincs senki otthon. Most már úgy látszik, mintha valami daganat n?ne a kutya fején, egyik szeme fölött nagyon bedagadt szerencsétlennek. Szóltunk a gazdának, de nem történik semmi. Legszívesebben följelenteném valahol, csak nem tudom, hol lehet. És nem akarom, hogy megromoljon a viszonyunk.

Legjobb válasz: Nem minõsül állatkínzásnak az, ha egy kutyát nem visznek állatorvoshoz?

Nem minõsül állatkínzásnak az, ha egy kutyát nem visznek állatorvoshoz?
Minden városban mûködik állatvédõ liga, egyesület. Ott kell feljelenteni az állatkínzókat.
Azért ezzel nem értenék együttt, a rendõrök nagy ívben szarnak az állatokra is sajnos, ami a tévében van, hogy ezért meg azért az állatkínzásért ennyit meg ennyitkapott, igen mert k. jól hangzik, hogy azt hiszik ez már állatvédelem, de egyáltalán nem az.A rendõrök nem fognak szerintem vele foglalkozni, inkább menj az állatorvoshoz vagy egy közeli menhelyre. Daganattól a szeme fölött meg is vakulhat:( gyorsan cselekedj valamit, nehogy még nagyobb baja legyen a kutyának.
név nélkül szolj be a rendörségre és kérdezd meg hova kell ilyenkor telefonálni. így a szomszéddal nem romlik meg a viszonyod mert nem tudja hogy te voltál. de egyépként az állatkínzást a törvény bünteti
A mi szomszédunkkal ugyan ez a helyzet és most megprobálunk torodni rola .Persze ezt a szomszédunk nem tudja.
Szia!A szomszed utcaban egy kistestu kutya nyakaban egy rovid lanc log, amihez egy vizszintes csodarab van erositve-a szerencsetlen minden egyes lepesekor erosen utodik a cso a labaihoz.Sajnos soha nem latok senkit az udvarban, amikor arra jarok, de ha egyszer....Elhiheted hogy nem kernem szepen hogy vegye le a kutyarol, hanem egyenesen a gazda fejet vennem le!Nem tudom hova lehetne fordulni, talan a plogarmesteri hivatalban megtudjak mondani, vagy hivj fel egy allatmenhelyet es kerdezd toluk, van-e valami hatosag, akik vedelmezik a kutyusokat.Lennie kellene, hiszen mar torveny is vedi oket, nem?!
Mivel az állatkínzás már bûncselekménynek minõsül, egyszerûen a rendõrségen kell feljelentést tenni! Emellett viszont jó, ha értesítesz egy állatvédõ szervezetet is, hogy legyen esélye a kutyusnak jó helyre kerülni, mert errõl sajnos a rendõrség nem tud gondoskodni. Én azt gondolom, nemcsak lehetõség, hogy az ilyen embereket feljelentsük, hanem kötelességünk is, mivel jó-jó, hogy végre elértük, hogy legyen egy szigurúbb állatvédelmi törvényünk is, de minek, ha nem használjuk? A törvény csak azzal szemben ér valamit, akirõl tudomást szerez a hatóság! Akirõl nem tudnak, nem is fogják megbüntetni! Még egy dolog: még évekkel ezelõtt felírtam egy telefonszámot, ahol névtelenül be lehet jelenteni az állatkínzást. Nem tudom, mûködik-e még, de ha igen, érdemes lehet próbálkozni: 06-80-555-111
Én beszélnék a helyi állatorvossal, neki mindent tudnia kell az adott kutyáról is és arról is hogy mit tehetsz ilyen helyzetben. sok sikert kívánok.
szolj valakinek, de érdekes már jobban védik az állatokat mint az embereket.ha egy álatott"nem ugy gondoznak ahogy kell"kimegy a rendörség, de ha egy családot, nöt terorizál a férj "akkor jövünk ha vér folyik"egy állatkinzás 5év egy emberölés "ennye-bennye"de rossz voltál!!!!!!ez tapasztalat....
Mi?
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy úgysem lehetne belõle semmi, ha feljelent, hiszen nem követtem el semmit! Viszont csak kényelmetlen szitu lenne! Meg szeretném elõzni, így gondolkodtam rajta, hogy menjek-e be a rendõrségre még most vagy mit csináljak?
Már nem azért, de ha este zajong, fel lehet jelenteni csendháborításért. Meg mi az, hogy õ akar feljelenteni téged azért, mert téged zavar az, amit csinál? Én megmondanám neki, hogy nyugodtan jelentsen csak fel, aztán ha kijönnek a rendõrök, akkor beszámolok nekik arról, hogy amit este csinál, az csendháborítás, és hogy megfenyegetett (itt a diktafonos rész nem rossz ötlet), hogy feljelent, ha nem tûröm el, hogy zavar. Az, hogy olyat állít, hogy szerinte vered a gyerekeket, semmit nem jelent. Egyrészt pszichológus is megkérdezné õket, másrészt te meg ezért nyugodtan feljelentheted hamis vád miatt.
A kérdező hozzászólása: Sajnos, másik szomszéddal nem tudunk értekezni, mert a mi házunkból csak velünk van közös fal. Másik épület. Nem tudom, hányas lakás vagy hogy hívják, ki a szomszédja még, be sem tudok jutni a házba. :( Vagy csöngessek fel mindenkit a kapucsengõn?
Társasházban én is jártam hasonlóan. Sõt, a hülye ki is hívta rám a rendõröket valami hamis váddal. Aztán a rendõr jól lecseszte a szomszédot hogy rágalmazás csinált, azt nem tudom ma sem hogy mit hazudott rám. Továbbá azért is lecseszte hogy ne zavarja a szomszédait és igazam van amiért én ezt jogosan megkövetelem. Azóta fegyelemre sikerül idomítanom itt a hülyéket akiknek nem elég a kizsákmányolás és másokat zavarnak. Azt is szoktam mondani nekik hogy modern társasház helyett költözzenek kutyamenhelyre a panelban tartott 3 kutyájukkal, ott ugathatnak.
Van még másik szomszéd is? Õt is zavarja a hangoskodás? Ha igen, ketten bejelenthetitek elõször a közös képviselõnek. A gyerekverés meg nem olyan könnyen bizonyítható, nyugi.
Azért ha azt állítja, hogy vered a gyerekeid, a gyerekeket is meg fogja kérdezni pszichológus, és kiszûri, hogy igaz vagy nem. Te viszont akár felvétellel is igazolhatod, hogy a zaj tõle jön.
van egy ötletem, menj el holnap hozzá vegyél diktafont magaddal, és vedd fel amiket mond, bármilyen rágalmazás ..mosolygj rajta, hagy bosszantsa, majd megmondod neki hogy felvetted az egészet, és te mész feljelenteni becsületsértés miatt, meg rágalmazás!
A kérdező hozzászólása: Állandóan zajong! Úgy, hogy hiába mennek a tévéink, túl zajongják! A gyerekek nem tudnak tõlük aludni éjszakánként. Hiába kértem többször mindenféle módon, hasztalan volt. Erre ma megfenyegetett, hogy feljelent, hogy õ azt hallja, hogy verem a gyerekeimet. Természetesen ez nem igaz.
A szomszédod csak akkor tud feljelenti, ha TE csinálsz valami törvénybe ütközöt. Mivel zavar téged a szomszéd?
Mit csinál a szomszéd, amit nem tûrsz el?
Bõvebben arról a zavarásról írnál?
Ha van bizonyítékod rá, hogy megfenyegetett vagy arra, hogy háborítja a csendet, akkor oké. Ha nem tudod ezek közül vmelyiket bebizonyítani (pl hang felvétellel), akkor necces lesz. De tanácsot is kérhetsz a rendõrségen, elmondod, hogy éjjel nem tudtok tõle aludni, mert baromi hangos, zavar titeket, és megfenyegetett téged, hogy hamis váddal feljelent a rendõrségen, ha szólni merészelsz, mert zavar. Ennyi.

Mivel lehet megoldani, hogy ne lássanak be a szomszédok a kerítésemen, ha nem akarok több tízezreket költeni? Meg amúgy is alacsony a kerítés.

Néztem léceket, de métere ilywen 10 ezer is megvan,a mi kifejezetten ilyen belátás elleni kerítés. Meg amúgy is a kerítés ami köztünk van ilyen 120 centi az a tipikus rácsos olcsó kerítés. Azon meg belátni, hacsak nem méterekre áll az ember, fõleg, hogy még magasabban is vannak, mert emeli a járda a magasságukat. Most mit lehet végig tenni a 120 centis kerítésre, hogy ne lássanak át? És sok kéne, mert hosszú a telek, ilyen 15-20 méter minimum kéne! Nádat nem javasolta nekem senki, mert hogy töri a szél. A szövethálót, meg hogy rögzítem 120 centi felett? Van valaki akinek szintén alacsony kerítése van, és megoldotta? Ja és a növényt ültessek nem jó, mert sok idõ mire 2méter+ ra nõ, illetve az kiszáradhat, meg minden...

Legjobb válasz: Táblás-kerítéselemek, pl. a Natura kerítéselemeket javaslom, ennél olcsóbb megoldás nincs! (nádat, és a müa. hállót nem számítva...) http://www.keritesrendszerek.hu/fa_kerites/natura árak: http://www.keritesrendszerek.hu/fatermekek_arlista/#tablasfa..

Táblás-kerítéselemek, pl. a Natura kerítéselemeket javaslom, ennél olcsóbb megoldás nincs! (nádat, és a müa. hállót nem számítva...) http://www.keritesrendszerek.hu/fa_kerites/natura árak: http://www.keritesrendszerek.hu/fatermekek_arlista/#tablasfa..
Nekünk is táblás kerítéselemnünk van (Natura), kiszámoltuk és ez a legolcsóbb. Átkentünk fafédõszerrel és reméljük még egy darabig bírja..


Van egy szomszédom, alkoholista, gyógyszerre iszik és ilyenkor nem teljesen beszámítható, másnap nem emlékszik semmire. Hajnalban ordibál, becsönget a lépcsőház lakóihoz. Lehet vmit csinálni ellene? Ha igen mit?

Ezt így már nem lehet elviselni, hogy beszámíthatatlan állapotában mit csinálhatna. Teljesen felborította a közösség életét.

Legjobb válasz: Mentõket ki hívni, ha rájuk támad jönnek a zsaruk. ha ön és közveszélyes bent tartják

Mentõket ki hívni, ha rájuk támad jönnek a zsaruk. ha ön és közveszélyes bent tartják


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!