Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha a pap nem (1 db)

Mit lehet tenni, ha a pap nem jön el édesapám temetésére, mert éppen elromlott az autója?

Én úgy gondolom, ez megbocsájthatatlan. De igazam van-e?

Legjobb válasz: Szia!RESZVETEM! Szerintem nem kell ennyre okolni a papot!o is ember vele is tortennek olyan doldok mint barmejikunkel!milenne ha felajanlanad neki hogy elkuldesz erte valakit!akkor szerintem eljon!ha nem akkor a szomszed faluba vagy varosba biztosan talalsz masik papot!

Szia!RESZVETEM! Szerintem nem kell ennyre okolni a papot!o is ember vele is tortennek olyan doldok mint barmejikunkel!milenne ha felajanlanad neki hogy elkuldesz erte valakit!akkor szerintem eljon!ha nem akkor a szomszed faluba vagy varosba biztosan talalsz masik papot!
Régen hogy mentek a papok temetésre?
Isten se akart papot apád temetésére. de egyébként szerintem ez megbocsájthatatlan, mert mivel a papok szegénységi fogadalmat tesznek, ezért már egy héttel elõtt el kellett volna kezdenie mezítláb elsétálni a temetõbe.
elõször is ha Istenhívõ vagy és tényleg üdvösséget szeretnél magadnak, akkor nincs megbocsáthatatlan! semmi amit ember elkövet ellened! amit Jézussal mûveltek az is megbocsáthatatlan õ mégis megbocsátott! ennyi amúgy nem a pap hibája, neki is rentgeteg dolga van az életben, szóval legyél kicsit megértõbb!
kellemetlen
A sajat elromlott autojan kivul van mas kozlekedesi ezkoz is, ez nem lehet ok arra, hogy ne menjen el temetni, hogyha ot kertek fel erre. Van autostop, taxi, megkerhet valakit az ismerosei kozul, hogy vigye el a temetes helyszinere. (Szerintem az auto hibaja nem lehet kifogas -ez nem tisztesseges!)
Hát az gáz, ha a pap az elromlott autóra hivatkozva mondja le anélkül, hogy minden egyéb kiváltó megoldást megpróbálna latba vetni. Ha tényleg nincs más megoldás, akkor fel lehet ajánlani egy taxit pl.
ha mindenképp ragaszkodtok a lelkész úrhoz (bár én ezek után elküldeném a -ba), ajánljátok fel, hogy majd ti hozzátok-viszitek.., ha erre is nemet mond, keressetek másikat p.s. illetékes püspökségnél lehet panaszt emelni teljes mértékig igazad van, megbocsájthatatlan
szia.hát szerinte´m meg ha nagyaon akarná akkor megtudná oldani.egyébként meg nekem sem fogadnák el ha azért nem mennék dolgozni mert elromlott az autom.a mi papunk sem jott el a nagymamám temetésére mert épp a fiánál kirándult.pedig nagymamám minden miséjén ott volt.számomra ez megbocsáthatatlan...
Egy papnak akinek éppen elromlott az autója , szegény peches volt abban az órában.Mint tudod minden múlandó és az autó is bármikor felmondhatja magát.Mivel nem a mi dolgunk hogy Bírák legyünk, ez sajnos csak kellemetlenség ami viszont megbocsátható.A temetés az egy formális dolog a bûneinket csak atyánk(Jézus)oldhatja föl ebben a világban.A test az csak test a lélek pedig lélek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen szerzetes lennél?

encések, ciszterciták, karthauziak, premontreiek, karmeliták, ferencesek, domonkosok közül milyen szerzetes lenétek és miért.

Én Ferences lennék. 25 éves vagyok.

12

Tudnátok a pusztulásról szóló bibliai idézeteket írni?

3

Miről számol be pünkösd ünnepe és mit eredményezett az apostolok és az első keresztények életében?

2

Miért lesz valaki muszlim ha nem arab? Nekik nem ciki ez például fehér magyar emberként, európaiként? Nem érzi úgy hogy átállt a másik táborba? Törzsgyökeres keresztény országban fehér muszlimnak lenni, nem ciki (árulás)?

Beszéltem egy pár ilyen megtért magyarral, rákérdeztem hogy nem ciki ez nekik egy olyan országban mint Magyarország ami a kereszténység védőbástyája? Erre azt mondták azért lettek muszlimok mert hogy milyenek a keresztények. Kérdeztem tőlük hogy most kötelezőnek érzik hogy valamelyik frakcióhoz tartozznak? És finoman utaltam rá hogy a jelenben ugyan ezek a megtévesztettek és becsapott emberek akinek szintén kell valahova tartozniuk, robbantak fel másokat, még a saját fajtájukat is az isten-Allah nevében. A kereszténység nevében már nagyon régen nem öltek. Erre mondták azok fanatikusok. Jó de akkor miért hisznek egy olyan vallásban ami az arab kúltúrára épül az ő mentalitásukat tükrözi, elnyomja a nőket meg a szabadságot. Erre mondták hogy ez nem igaz. Én meg erre mondtam hogy az sem igaz amit a keresztényekre mondanak ilyen alapon, legalább is ő hozzájuk manapság semmilyen durva dolgot nem lehet ráfogni, míg a Iszlám a mai napig az erőszak, háború forrása. Erre mondták hogy ne akarjam ráhúzni a fanatikusok tetteit az egész vallásra, és már kicsit ingerültek lettek. Mondtam hogy szerintem ez az egész muszlim vallás az araboknak való ők találták ki, és az ő értékrendjüket tükrözi nem a fehér emberét. Nekik nem ciki ez hogy fehér emberként beállnak az erkölcsileg és társadalmilag alsóbb szinten lévő(és finoman fogalmaztam) arabok közé, mert avval hogy az ő vallásukat, softwarüket gyakorolják avval sorsközösséget vállalnak a múltjukkal és a jelenükkel (ami igen csak véres).
Itt már kihúztam a gyufát és a beszélgetés véget ért, holott mondtam nekik hogy nem vagyok aktív keresztény és nem provokálni akarom őket, egyszerűen csak nem értem hogy ők miért a törököknek szurkoltak az Egri csillagokban :D
Nem védem a kereszténységet, holott megkeresztelt katolikus vagyok, de még mindig jobban szimpatizálok velük mint az Iszlámmal, tekintve a magyar történelmet is, pontosan ezért nem értem hogy miért lesz valaki fehér európaiként muszlim? Nem akarok senkit megbántani, egyszerűen csak adjon már valaki egy értelmes választ, és ne csak azt hogy valahova kell tartozni, mert sajnos azt vettem ki hogy az ilyen vallásos emberek muszályból csatlakoznak valahova, mert magukban mint önálló ember nem tudnak hinni, az már csak ízlés kérdése hogy melyik vallástól várják a irányítást.

34

A Sátáni és isteni 10 parancsolat létezik. Akkor mi kontrolálva vagyunk?

Az isten 10 parancsolatát tudom, de van sátáni parancsolat is, ami hasonló az istenéhez.

Ebből látszik, hogy sem isten, sem sátán nem létezik. Hanem emberek találták ki a hitet, és ezzel irányítanak bennünket.

A sátánhoz nem is tartozhatna parancsolat, mert ő a pusztítás, gonoszság mestere. De ezzel is "féken" tartják a sátánistákat, hogy azért mégse menjenek messzire a tetteikben?
Ez az egész történet sántít.

Arra jöttem rá, hogy a hit nem egyéb, mint menedék, akár a sötét, akár a világos oldalon! És ebben isten nem szerepel.

Valamint a hit fegyver!

5

Istennek van ma a földön képviselője?

Az ókori időben volt, pl., Mózes, Dávid király, Jeremiás, stb, végül Jézus, és most?

21

Mi az, amiben lehet hinni, Istenen kívül?

Nem azt mondom, hogy Istenben nem hiszek, de szeretnék valami olyanban hinni, amihez közvetlenebbül fordulhatok, hogy segítsen. Gondoltam, hogy valami őrangyal, vagy ilyesmi, de nem tudom.
Ha van valaki aki érti a kérdést, örülnék, ha válaszolna.
Köszönöm előre is :)

10

Akkor most hogy is van ez az Izrael?

Akkor most hogyan áll velük Isten?
Még mindig kiválasztott nép?
A mostani állam az Úr munkája vajon?
Ha egy keresztény vallási műsorban azt éneklik, hogy az Úr népe Izrael (valószínűleg a testi Izraelre gondolnak), helyesen teszik?

Véleményem szerint a Biblia igaz.
Csak olyanok válaszoljanak akik ezt szintén így gondolják, és igékkel alátámaszva.
Nem vagyok kíváncsi szélsőjobboldali ömlengésekre, meg olyanokra, hogy jaj, mert írtak egy könyvet, mely szerint ők a kiválasztottak.
Tény, hogy az Ószövetségben azok voltak.
A kérdés nem provokáció, tényleg nem tudom, mert mindenki mást mond.

5

Az Alexander névnek van védőszetlntje?

Keresztelés,nevek

1

Tényleg olyan szörnyű bűn lenne az, ha a barátommal nem házasodnánk össze még pár évig és úgy élnénk szexuális életet?

Vallásos ember vagyok, katolikus, de sajnos most még nem szeretnénk a barátommal összeházasodni, egyrészt azért, mert még spórolni szeretnénk lagzira meg ilyenek. Szeretjük egymást, már együtt vagyunk régóta, viszont lehetetlen, hogy most összeházasodjunk. Tudom, hogy nekem ő az igazi, de mivel keresztény vagyok, nem merem elkezdeni a szexuális életet vele. Tényleg olyan szörnyű bűn ilyen esetben házasság előtt szexelni?

26

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!