Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha a baba (773 db)

Az mennyire gáz és mitől, lehet, mit jelent, ha a baba szopi után jó egy órával bukik sokat? Van, hogy félóra eredménytelen büfiztetés után leteszem és utána az ágyát és magát sikerül lebuknia. Ezzel mit tudok tenni, ez vmi baj?

Legjobb válasz: http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!

http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!
Nekem az vált be, hogy 2-3 alkalommal is megböfiztetetem szopás közben. És amíg gyarapszik, addig tényleg nincs gond, még nincs kialakulva a gyomorzáróizmuk a piciknek. Azért a dokinak megemlítheted majd. Nekem még azt javasolták , hogy ilyenkor oldalra fektessem le aludni, de a fejét is szépen oldalt tartja, és kifolyik ha bukik. Amúgy a lányom 11 napos, és sokszor nem böfizik, ilyenkor én is félek kicsit letenni:-)
Szerintem már a baba mocorog odabenn.
simán helyezkedik. nálam is ez a helyzet. :) õ jobb oldalt szeret inkább lenni, és akkor igen mókásan néz ki a hasam, mivel teljesen asszimetrikus ilyenkor.
Szia! Az a kisbabád mûve! :) És még milyen dudorokat fog alkotni!:) 32 hetes vagyok, és egyre sûrûbben csinálja, fõleg amikor ülök. Csak azt venni észre, hogy nyomódik kia pocakom egyik pillanatban itt, a másikban meg már ott... Nagyon muris érzés! Boldog babavárást! :) )

Mikor lehet bemenni a baba születése után a MÁK-hoz ha személyesen akarom elhozni a tb kártyáját?

Legjobb válasz: A MÁK-hoz hiába mész,a TB-be kell menned(Teve u.-ba,ha bp.-i vagy)Sztem nem érdemes 1 napot végig várni,viszonylag gyorsan kiküldik.Addig a te tb számodat írják a vényre,annyi a különbség,h az elsõ szám helyett 8-ast írnak.

A MÁK-hoz hiába mész, a TB-be kell menned(Teve u.-ba, ha bp.-i vagy)Sztem nem érdemes 1 napot végig várni, viszonylag gyorsan kiküldik.Addig a te tb számodat írják a vényre, annyi a különbség, h az elsõ szám helyett 8-ast írnak.
Csatlakozom, szerintem sem érdemes bemenni, mert nekünk is 4 héten belül kiküldték, pedig még ünnepnapok is beleestek.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom hogy kiküldik, csak azt is szeretném tudni.
Az elsõ vok.Úgy tudom, ha megvan a születési anyakönyvi kivonat, akkora már elkészül a TB kártya is.A Szt.István khzban azt mondták, h a baba születése utáni 10.munkanaptól mehetünk a szül.anyak.kivonatért.
A kérdező hozzászólása: Én is az Istvánban fogok szülni.


Samsung Galaxy Spica telefonomon ha a hangerőt akarom beállítani, és ha valaki hív akkor lefagy. Mi lehet ilyenkor a baja?

Legjobb válasz: Most az van nálam cseretelefonnak a t-mobiltól, hát egy kínszenvedés az a telefon. Lefagyások, memória megtelik, böngészõ lassú, facebook wifin olyan lassú mintha 32kb/s-os mobilnettel akarnám megnyitni, érintõkijelzõ pontatlan és nem érzékel, 1 pontot érzékel csak nem lehet 2 újjal nagyítani és még sorolhatnám. A problémádon segíteni nem tudok, azt tudom javasolni hogy indítsd újra.

Most az van nálam cseretelefonnak a t-mobiltól, hát egy kínszenvedés az a telefon. Lefagyások, memória megtelik, böngészõ lassú, facebook wifin olyan lassú mintha 32kb/s-os mobilnettel akarnám megnyitni, érintõkijelzõ pontatlan és nem érzékel, 1 pontot érzékel csak nem lehet 2 újjal nagyítani és még sorolhatnám. A problémádon segíteni nem tudok, azt tudom javasolni hogy indítsd újra.

Tényleg nagy baj, ha a babám főzelékébe, gyümölcspüréjébe teszek egy kis cukrot? Mivel lehet édesíteni a baba ételeit, ami nem olyan káros, mint a cukor?

Mindenki azzal jön, hogy nem szabad, mert nem egészséges. Viszont a 6 hónapos babám szinte semmit nem akar enélkül megenni. El?ször azt hittem, hogy én nem tudok finomat csinálni neki, ezért vettem néhány babaételt. Azok viszont még az enyémeknél is savanyúbbak voltak, és szabályosan kiköpte. Végül tettem bele egy kis cukrot, és láss csodát, sokkal szívesebben ette.

Legjobb válasz: Ha nem teszel olyan nagy mennyiséget bele ugyan miért ártana??? De azért a védõnõdet,vagy háziorvosodat megkérdezhetnéd arról,hogy nincsen e babáknak valami édesítõszer... Én pl a kávéba nem tûröm az édesítõt,csak a cukrot,nekem másabb tõle. Lehet a te babád is észrevenné...

Ha nem teszel olyan nagy mennyiséget bele ugyan miért ártana??? De azért a védõnõdet, vagy háziorvosodat megkérdezhetnéd arról, hogy nincsen e babáknak valami édesítõszer... Én pl a kávéba nem tûröm az édesítõt, csak a cukrot, nekem másabb tõle. Lehet a te babád is észrevenné...
gyogyszertár nádcukor
én ugy csinálom hogy nem cukrot, hanem amit a cukorbetegeknek is szabad, gyümölcscukrot, fruktózt teszek bele, nincs nagy különbség, néha még én se veszem észre, és az nem egészségtelen
A kérdező hozzászólása: Azt én értem, hogy a szervezetnek felesleges, de ha egyszer cukor nélkül nem hajlandó semmit sem megenni??? Csak akkor nyugszik meg, ha tápszert kap. Sajnos csak négy és fél hónapos koráig tudtam igazán szoptatni, onnantól kezdve a szopizás nálunk csak megnyugtatásul szolgál sajnos. Megkostoltam a tápszert, az is nagyon édes. Ezek után nehéz megértetnem egy fél éves gyerekkel, hogy igenis jó a savanyú bébiétel is :-) Lányok, köszönöm a segítségeteket. Gyümölcscukrom pont van is itthon, kipróbáltam és úgy tûnik bevált.
na most ellenben a sok tévhittel.a kicsiknek igenis szükségük is van cukorra amig picik.nagyon minimälisan de tehetsz bele.de keveset!vegyél egy babaételt..kostold meg .jo ize van?tessék..abban is hasznàlnak cukrot hidd el.nagyon keveset de hasznàlnak.söt aromät is..
nem a cukor a baj, hanem hogy nagyon ászokik az édesre. nekem a védõnõ azt tanácsolta, hogy a fõzelékhez tegyek barackot, banánt, úgy is édes, de mégis gyümölcs. aztán lehet fokozatosan csökkenteni a gyümölcsöt benne, és megszokja.
Én minden séta elõtt Babyloves arckrémmel kenem be a pofiját. Baba testápoló száraz bõrre nálunk bejött ilyen esetben.
Nekünk a doktornéni azt mondta, hogy popsikrémmel kenhetem vékonyan vagy Neogranormonnal.
A popókrémek nem szárítanak? Zsírosak ugyan, de szerintem a hatóanyag lehet, hogy szárít. Én patikai kencét használok rá.
Nivea babakrémmel, nem közvetlenül séta elõtt, hanem egy jó negyedórával elõtte, amilyen vastagon csak lehet.

Mit lehet tenni ha a baba felcseréli az éjjelt a nappalra alvásában? (5 napos baba)

Legjobb válasz: Nappal, amikor leteszed aludni, akkor ne sötétits be neki semennyire sem. Éjjel talán csak egy pici írányfény világítson és ne beszélj hozzá, csak tedd tisztába és etesd meg. Néhány nap múlva szépen vissza fog állni a normál kerékvágásba minden. A legjobbakat!

Nappal, amikor leteszed aludni, akkor ne sötétits be neki semennyire sem. Éjjel talán csak egy pici írányfény világítson és ne beszélj hozzá, csak tedd tisztába és etesd meg. Néhány nap múlva szépen vissza fog állni a normál kerékvágásba minden. A legjobbakat!
Szia! Én a Suttogó címû könyvben olvastam errõl is, röviden idézek belõle, de elég részletesen elemzi a témát, és mindennek az alapja a 4É módszer, (napirend), amit hosszú lenne itt kifejteni, ahhoz el kell olvasni a könyvet. "Elõször is, a csecsemõ napja 24 órából áll, és nem tesz különbséget nappalok és éjszakák között, ezért értelmezni sem tudja azt a kívánságunkat, hogy átaludja az éjszakát. Ez ha nem jön magától, nekünk kell rászoktatnunk, nekünk kell megtanítanunk rá, hogy különbség van a nappal és az éjszaka között. Napközben sose hagyja, hogy 3 óránál többet aludjon, különben éjszaka fizeti meg az árát.Az a baba, aki napközben 6 órát durmol egyhuzamban, éjszaka garantáltan nem fog háromnál többet aludni. Csak úgy tudja visszatéríteni a helyes útra, ha felébreszti, 3 óránként. Az elsõ nap kába lesz, a másodikon éberebb, de talán a harmadikra már visszaáll a rend." Még egy csomó tipp van arra, hogyan lehet elérni, hogy mielõbb átaludja az éjszakát. Szerintem alapkönyv, érdemes elolvasni!
Szerintem ez hamar helyreáll, nálunk is volt ilyen. Este ne játsz vele, ne nagyon csinálj vele semmit, csak amit muszáj, utána tök csöndben és sötétben tartsd ölben, amíg el nem alszik. Nappal próbáld kicsit tovább ébren tartani.
Egyetértek az elõzzõ hozzászólokkal!A Suttogó cimû könyv tényleg szenzciós!Abból tanultam meg az altatást én is. A lényeg, hogy nappal tartsad fent a babódat sokat és igy éjjel fáradtabb és aludni fog.

Mit lehet tenni, ha a baba egész nap csuklik? Egyáltalán miért?

Legjobb válasz: Azért csuklik mert felbüfizi a kajcsit ami már valószínû savanyú és attól szoktak csuklani! Lehet gyakran túleszi magát azért tart egész nap!

Azért csuklik mert felbüfizi a kajcsit ami már valószínû savanyú és attól szoktak csuklani! Lehet gyakran túleszi magát azért tart egész nap!
A kérdező hozzászólása: De ugyanakkor egész nap enne, letenni meg nem lehet, mert akkor keservesen sír és semmire nem nyugszik meg, csak a cicire.
nálam akkor csuklik ha "hülyén veszi a levegõt" azaz ha pl fázik és szakaszosan lélegzik, mintha vacogna... van hogy egy óráig is csuklik, aztán elmúlik magától.
Az én Fiam is akkor csuklik, ha fázik. Ez elõfordul akkor is, ha nagyon pisis.
igen mondjuk nálunk nem akkor csuklik ha fázik, hanem akkor _kezd_ csuklani ha fázik. Utána már hiába csinálok bármit, tök nehezen hagyja abba akkor is ha tisztába teszem, felöltöztetem... ha eszik, akkor szokta abbahagyni de hát ha kaja után jön elõ akkor nem fogom megint megetetni meg nem is tudnám mert nem kér..
Nekem két gyermekem van.Mindkettõnél bevált, hogy egy pár csepp citromlevet adtam nekik.A csuklás elmaradt.Egy védõnõ adta ezt a tippet Nekem.
A kérdező hozzászólása: ezt máshol is lehet olvasni? vagy csak szóbeszéd?
A citrommal én nem sokkolnám a gyerekemet, az biztos. Inkább egy-két kanál tea vagy anyatej, sõt még a cumit is jobban adnám.
Szia! Ha nagyon nem marad abba akkor a citromlé nálunk is segít. Régen is adtak a babáknak, ( nekem is adott anyukám ) és nem lett semmi bajuk. Egy kicsit ki szoktam önteni kupakba és a kisujjamat mártom bele és ezt szopizza le a kicsi. Védõnõ is ajánlotta, ennyi nem árt. Sok sikert :-)

Mit lehet tenni ha a baba (1 eves), csapkod ertem ezalatt, hogy mutatjuk neki hogy a kezevel simogasson, megis inkabb kepen vag.. A masik a harapas? Nalatok mi valt be?

Legjobb válasz: Harapásra határozott, erõs szólás, hogy "Nem szabad harapnik, az fáj anyának!" Nagyon sokszor elmondani!! Fõleg ha harap. Simogatás: Mutatod neki.. :)) Akár naponta 20x is... elõbb utóbb finomodik majd a mozgása, és a csapásból simi lesz. Õk még olyan picikék, máshogy nem lehet, csak ha mutatod és mondod neki, rengetegszer :)

Harapásra határozott, erõs szólás, hogy "Nem szabad harapnik, az fáj anyának!" Nagyon sokszor elmondani!! Fõleg ha harap. Simogatás: Mutatod neki.. :) ) Akár naponta 20x is... elõbb utóbb finomodik majd a mozgása, és a csapásból simi lesz. Õk még olyan picikék, máshogy nem lehet, csak ha mutatod és mondod neki, rengetegszer :)
A csapkodás ilyenkor még normális, nem elég fejlett még a finommozgásuk. S igen, határozottan rá kell szólni, hogy ne harapjon. Sokszor. Egyetértek az elsõ válaszával.
nálunk is ez volt 1 éve skorába, néha még most is elkapj a hév, de már nagyon ritkán. ha csapkodott, akkor muttam neki, hogy simi, simi, és vezettem a kezét. a harpásnál nálunk az vált be, hogy sírást színleltem, egybõl abbahagyta. és mondtam, hogy anyának fáj. kb 2 hét kitartó mondogatsá után finomultak a dolgok, már szépen simiz. 15 hónapos. ja valamelyik nap az egyik anyuka itt azt írta, hogy ha harapott a fiam, akkor azt mondta neki, hogy nem harap puszil, nem üt, hanem simiz, ez is jó szerintm. próbáld ki nektek mi válik be, ja, és vezesd a kezét.

Ha az első baba az első hónapban sikerült, a második is hamar összejöhet? Mivel lehet támogatni a teherbeesést pl. vitaminok?

A kislányomnál ahogy kigondoltuk, hogy legyen baba, már meg is fogant, a második baba nem akar összejönni.

Legjobb válasz: nálunk mindkettõ az elsõ tevékeny hónapban jött össze, de ehhez mázli kell... Türelem, nem lehet mindig szerencséje az embernek...

nálunk mindkettõ az elsõ tevékeny hónapban jött össze, de ehhez mázli kell... Türelem, nem lehet mindig szerencséje az embernek...
Ha az elsõ gyorsan jött, akkor bízd a természetre. A másodikkal se lesz sok gond. Nekem 4 terhességbõl három azonnal sikerült, bár egy baba elment. És a vetélés után a harmadik próbálkozásra sikerült az egyik. Úgyhogy szerintem ne igyál semmi löttyöt. A vitamin meg nem ártalmas.
Nekem cickafark-palástfû zea segített-bár gond volt a peteéréssel...
A kérdező hozzászólása: Írtam neked privát üzenetet! :)
Hányadik hónapotok?Nekünk is az elsõ az 1 hónapban sikerült, most az 5.hónapnál járunk:( Ne szomorkodj, majd sikerülni fog:)
A kérdező hozzászólása: Sajnos még mindig semmi. :(
szia.lett azóta pozi teszted?
Fogigátló elhagyása utáni elsõ hónapban mindkettõ egybõl összejött. Nem szedtem vitamint, nem ittam gyógyteákat, csak nyugtatót szedtem, de egészségesen születtek.
Vegyél ovutesztet, nagyon jó találmány. Nálunk mindkettõ elsõre sikerült.
Tesómnál és sógornõmnél is elsõre összejött az elsõ baba, másodikra már többet kellett gyúrni, sógornõmnek 10 hónapot, tesómék most vannak a 3. próbálkozós hónapban.
Mindkét baba az elsõ hónapban megfogant. PG53 ovulációs mikroszkóp segítségével.
elsõ 2azonnal a 3.baba 2hónapja nem jön össze.
Elsõ elsõre, második a hatodik hónapban...
Az elsõ baba elsõre sikerült, a második úgy, hogy nem is lett volna muszáj sikerülnie... :) Sima multivitamint ettem, hogy még a nagyobb bébi után szedjem össze magam egy kicsit.
Az elõzónek: Milyen vitamínra gondolsz?
Én azért nem innám zsákszámra a cickafark és a palástfû teát. Nem egyszer olvastam már itt az oldalon is olyan tapasztalatokat ezzel kapcsolatosan, akik valószínûleg emiatt vetéltek el.
válaszoltam:) !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!