Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ha éjszaka (42 db)

Igaz, hogy ha 6 hónaposan nem alussza át az éjszakát akkor nem fejlődik az idegrendszere? Mit tegyek, mi lehet a baj?

Mindenki azt mondja,hogy ilyen id?s babának(anyatejes) már rég át kéne aludnia az éjszakát.3,5 hónaposan jött ki az alsó két fogacskája és most 6 hónaposan 5 fogacskája van már.Mostanában napközben is keveset alszik 20-30perceket és nyügi egész nap. Lehet ez mind a fogzástól van? Elkezdtem már a hozzátáplálást is( délbe krumpli-s.répát,uzsira barack-almát kap)Lehet,hogy a pocakja fáj és attól ébred meg? Csak cicin nyugszik meg de van ,hogy az sem segít.

Legjobb válasz: Ilyen butaságot el ne higyj, hogy azért nem fejlõdik az idegrendszere, mert nem alussza át az éjszakát 6 hósan! Minden bébi más és más! Az én nagy lányom 3 éves koráig többször felkelt éjszaka! Temperamentumos a természete az biztos, de õ ilyen:-) A kicsi fiam 5 hós és átalussza az éjszakát egy hónapja és nyugis! Minden baba más, majd kialakul, kinél elõbb, kinél utóbb! A kajcsitól biztosan nincsen hasfájása, biztos a fog is közrejátszik, a közelségetekben pedig természetesen megnyugszik. Ez így van rendjén, hidd el! Kitartás! A ti babátok ilyen, másoké olyan, de semmi káros nincs ebben!

Ilyen butaságot el ne higyj, hogy azért nem fejlõdik az idegrendszere, mert nem alussza át az éjszakát 6 hósan! Minden bébi más és más! Az én nagy lányom 3 éves koráig többször felkelt éjszaka! Temperamentumos a természete az biztos, de õ ilyen:-) A kicsi fiam 5 hós és átalussza az éjszakát egy hónapja és nyugis! Minden baba más, majd kialakul, kinél elõbb, kinél utóbb! A kajcsitól biztosan nincsen hasfájása, biztos a fog is közrejátszik, a közelségetekben pedig természetesen megnyugszik. Ez így van rendjén, hidd el! Kitartás! A ti babátok ilyen, másoké olyan, de semmi káros nincs ebben!
Csak csatlakozni tudok az elöttem szólóhoz .3 gyerekes anyuka!
A kérdező hozzászólása: Jaj köszi szépen a gyors válaszotokat. :) Már teljesen kétségbe voltam esve, hogy valamit nem csinálok jól!!!!! Még 1szer köszi akkor szoptatom tovább éjjel is és nem törõdöm senkivel.

Amióta kismama vagyok rettegek éjszaka, ha egyedül vagyok. Más is volt így? Mit lehet ellene tenni?

A férjem elég korán hajnal 4-kor megy el itthonról dolgozni, és én utána rettegek, amíg nem világosodik ki. Ülök/fekszek a sötétben, és fülelek. Már néha különböz? hangokat is hallok (mintha valaki nyitná az ajtót). Mit lehet ez ellen tenni?

Legjobb válasz: Én 20 hetes kismama vagyok és az én párom mindig éjszaka dolgozik(taxis).Ami azt jelenti hogy elmegy kb.olyan este 8-9 körül és másnap délelõtt 9-10 között jön haza:( Eleinte nagyon rosszul viseltem de mostmár megszoktam és egyátalán nem félek.Mi megbeszéltük hogy ha valami gond akad itthon velem akkor csak csörgök neki és azonnal jön.(ha tud persze).Meg hát vannak szomszédok ha baj van szolok nekik.Nekem amugy is nehéz volt mert én régebben pánikbeteg voltam:(((De szerintem ilyenen ne idegeskedj nyugodt legyél és pihenj!

Én 20 hetes kismama vagyok és az én párom mindig éjszaka dolgozik(taxis).Ami azt jelenti hogy elmegy kb.olyan este 8-9 körül és másnap délelõtt 9-10 között jön haza:( Eleinte nagyon rosszul viseltem de mostmár megszoktam és egyátalán nem félek.Mi megbeszéltük hogy ha valami gond akad itthon velem akkor csak csörgök neki és azonnal jön.(ha tud persze).Meg hát vannak szomszédok ha baj van szolok nekik.Nekem amugy is nehéz volt mert én régebben pánikbeteg voltam:(((De szerintem ilyenen ne idegeskedj nyugodt legyél és pihenj!
vagy ha nagyon egyedül érzed magad és félsz, akkor tartsál valami kisállatot, aki melletted van: hörcsög vagy hullámos papagáj...beszélj hozzájuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már van egy kisfiam, lassan 2.5 éves lesz. Vele is ugyanígy voltam, aztán mikor hazajöttünk a kórházból, elmúlt. Úgy látszik én egy ilyen betojós kismama vagyok. A férjemtõl kaptam paprika sprét (az ágyam mellett van), de úgy látszik ez sem segít. Kertes házban lakunk a falu szélén. Van két pulink, de õk az udvaron vannak. Anyukám mindig azt mondja, hogy hajnal 4 kor már minden betörõ alszik, éjfél után járnak 2-3 óráig. Nyugodjak meg (könnyû ezt mondani). Nappal persze jókat mosolygok magamon (kínomban), hogy hogy lehetek ilyen béna.
Én nem rettegek, csak simán nem tudok aludni, ha nincs itthon a férjem éjjel. Pedig ez gyakran elõfordul, mivel 3 mûszakban dolgozok, tehát von olyan, hogy 4 éjszaka egyedül vagyok. Nem igazán tudok mit tanácsolni. Talán azt, hogy esetleg keljetek fel együtt, reggelizzetek, integess neki az ablakból, utána bújj vissza az ágyba egy jó könyvvel, vagy tegyél be valami jó filmet. Hátha elbóbiskolsz rajta. És még mielõtt valaki megkövezne a reggelizõs ötletemért: 21 hetes vagyok, még dolgozom. 6ra járok, 5kor megy a buszom, 4kor kelek reggelente. Mindig van idõm reggelizni, sõt, ha a férjem is délelõttös, akkor rendes reggeli van nálunk, pl. rántotta, bundás kenyér, virsli, tükörtojás, melegszendvics... stb. Van rá idõm, mert akarom, hogy legyen. És sokkal jobban indul így a nap.
Na én azóta vagyok igy mióta megszületett a lányom.A férjem ha éjszakás bele vagyok betegedve, áll(((((Jó lenne valami jó tanács nekem is, bocsi hogy nem tudtam értelmes választ adni.
A kis állat tartása jó ötlet, bár én akkor már kutyát javasolnék. Igenis, lakásba is. Vannak kis testû, de energikus kutyák. Nekem lakásban volt foxim. Igazi házõrzõ. Most családi házban lakunk, 21 hetes kismama vagyok, vizslánk van, és a tavasszal szerzünk mellé valami jó nagytestû házõrzõt is. Amúgy a lakás témához visszatérve, igazi gyakorlás lehet a babára egy kis kutya. Hisz legalább annyi figyelmet és törõdést igényel, plussz bármelyik kismamának jót tesz az a napi 4-5 séta amit egy ilyen kis állat igényel.
Nem vagy egyedül! Én is rettegek egyedül (reggel nem, de ha éjszakás, akkor igen). Sajnos nincs mit tenni, én legalábbis még nem jöttem rá a megoldásra. :( Nehezen alszom el, s akkor is csak úgy, ha szól a tv, vagy ha nem is konkrétan szól, fényt ad, és ez már elég! Kisállat témában csak azt tudom mondani, hogy a mi kutyánkat nem nagyon érdekli, ha nagyon fáradt, megy és lefekszik aludni, és reggelig húzza a lóbõrt!

Mit lehet csinálni egy kórházban éjszaka, ha nem tudsz aludni?

Sziasztok! Tudom, fura a kérdés, de én nem tudok aludni éjszaka. Plusz idegen helyen soha nem tudtam aludni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Világítás van valamennyi éjjel, de csak amolyan félhomály, tévé nincs, telefonból csak egy régi típusút viszek, mert itt gyakoriak a lopások. Séta, ücsörgés a folyosón? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Szülni mész? Mert akkor szerintem adott a válasz, a fáradtságtól úgyis beájulsz, tökmindegy, hogy nappal van-e vagy éjszaka, vannak-e a szobatársa(i)dnál látogatók, vagy sem. Legalábbis nálam így volt. Idegen helyen soha nem tudtam aludni, pláne nem lámpafénynél. És mivel elsõ éjjel nem bírtam megtalálni a lámpa kapcsolóját, gyakorlatilag világosban aludtunk. Ha "csak" befektetnek, számold a csempéket, vigyél olvasnivalót, rejtvényt, könyvet, hallgass zenét.

Szülni mész? Mert akkor szerintem adott a válasz, a fáradtságtól úgyis beájulsz, tökmindegy, hogy nappal van-e vagy éjszaka, vannak-e a szobatársa(i)dnál látogatók, vagy sem. Legalábbis nálam így volt. Idegen helyen soha nem tudtam aludni, pláne nem lámpafénynél. És mivel elsõ éjjel nem bírtam megtalálni a lámpa kapcsolóját, gyakorlatilag világosban aludtunk. Ha "csak" befektetnek, számold a csempéket, vigyél olvasnivalót, rejtvényt, könyvet, hallgass zenét.
hááát-a kórházban , ha szeretnél sem fogsz nagyon aludni szerintem.az elsõ nap annyira felfokozott állapotban van az ember-meg aztán minden rezdülésre fel fogsz ébredni-ha meg a babád alszik, akkor a másé ordit.én 3napig nem aludtam, max 20perceket.akkor meg örültem, ha ez éjszaka volt.egyébként jönnek-mennek, már 5kor becsörtetnek vért venni..stb..úgyhogy inkább túl kell élni.azon aggódj, hogy FOGSZ aludni! gyors szülést
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor marad a teló. Rejtvényt raktam be, hátha jó lesz.
Szia!Érdemes olyan telefont vinni amin tudsz játszani esetleg internetezni, hisz mindenhová tudod vinni magaddal és nem tudják ellopni!Én sem tudtam aludni a kórházban hiába voltam kimerülve...hajnalig a telefonon lógtam...sõt nem is tudom mi lett volna velem nélküle!:-)
nem is igazán lehet aludni a szobatársaktól még ha a te babád is nyugis lesz fel kel kelni szoptatni igény szerint, akár 2-3 óránként, kakilhat is, ..ha meg nyûgõs még többször. na meg a szobatársak babái is sírbókolnak attól meg még úgysem szóval az a 3 nap egyáltalán nem a pihenésrõl szól és az alvásról, hanem a szoptatásról, összeszokásról, tanulásról hogy kell ellátni a babádat. én 3 napig voltam bent de alig aludtam én is, lehetetlen volt pihenni nyugodtan a szobatársaktól és a babáiktól, nem rosszindulatból írom. biztos én is zavartam õket mikor éjjel 2 kor bekakilt a babám és pelust kellett cserélni és nem volt kislámpa a szobában csak a nagy égõ... :) szóval ne aggódj ha nem tudsz aludni, .. sajna ahogy a babáink megszületnek kimarad pár év alvás
En olyan helyen szultem mindketszer, ahol volt tv es ejjel lehetett lampat kapcsolni, ezert elso babanal olvastam, tvt neztem. Masodiknal is bekeszultem, de egesz ejjel babammal aludtam:) Vihetsz tabot (ha nincs, kolcsonkerhetsz) es masolhatsz ra filmeket es tudod nezni fulhallgatoval. Vagy lehet kapni elemes mini olvaso lampat a libriben, amit a konyvre csiptetsz es tudsz olvasni es senkit nem zavarsz. Vagy mobilozol, esetleg, ha elo vagy fizetve netre, tudsz netezni, en azt is csinaltam, legkenyelmesebb.
Én könyvet olvastam, ha épp unatkoztam. A kórházban szinte végig aludt a lányom, és csak elsõ éjszaka voltam fáradt.
Kersztrejtvény? Én a mobilomon játszottam amikor nem bírtam aludni, mindig magammal hordtam (még a wc-re is), így esély sem volt ellopni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igen, szülni, de elõtte be kell feküdnöm 2 nappal (programozott császár). A kislányommal se tudtam aludni, csak ültem, és néztem õt a sötétben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Itt együtt vannak a kismamák azokkal, akik még nem szültek, szóval az is lehet, hogy a 4-5 ágyas kórteremben egyedül nekem lesz picim...


A szúnyogok mikor vadásznak általában? Besötétedéskor? Éjszaka már alszanak? Mikor lehet már nyugodtabban kinyitni szellőztetni az ablakot, ha nincs rajta szúnyogháló?

Legjobb válasz: Nalam éjszaka vannak a legtöbben. Napközben szinte sosem látom õket. Hajnalban aludni szoktam, azt nem tudom...

Nalam éjszaka vannak a legtöbben. Napközben szinte sosem látom õket. Hajnalban aludni szoktam, azt nem tudom...
A legtöbb alkonyatkor van. Sötétben fényre rajzanak. Hajnalban van a legkevesebb.
Nálunk mindig vannak-.- Reggelente kevesebb van...nálam mindig nyitva van az ablak, de szúnyoghálós.

Mit tegyek ha egy 35 éves nőbe vagyok szerelmes meg kívánom de neki férje van? Sokszor gondoltam rá h milyen lenne vele egy éjszaka. de lehet h csak álom marad? 17F

((bunkók kiméljenek))

Legjobb válasz: háth ha férjes sztem hagyd:S keress hozzádvalótv ha meg az idõsebbekhez vonzódsz akk olyat nézz aki nem házas, és érdekli az 1 éjszaka...

háth ha férjes sztem hagyd:S keress hozzádvalótv ha meg az idõsebbekhez vonzódsz akk olyat nézz aki nem házas, és érdekli az 1 éjszaka...
A kérdező hozzászólása: kössz szépen a választ...nem vonzódok az idõs nõkhöz csak õ különleges...nagyon vonzó a korához képest
Mi az, hogy a korához képest vonzó?? Te vagy a suhanc, nem õ az öreg.. Tényleg hagyd, fõleg, ha házas.
A kérdező hozzászólása: de õ csalja a férjét az 1ik ismerõsünkkel...
akk meg méginkább esélytelen, hát ien nõ kell neked?:S
A kérdező hozzászólása: hát sajnos igen ....rég óta tart ez az érzés
Felejtõs.
Minek neked egy ribi? Jah, bocs, bunkók kíméljenek dolog van... De gondolom a férje sem egy kölök, így az a bibi, ha összejönne veled, nem adok rá garanciát, hogy a férje nem rendezi át az arcod! -ReapeR-23/F
hat ha megis belevagsz .. a kuzdosport mult nem elhanyagolhato : ) , de felejtsd el.

3 hós kisfiam 2 hós korától végigaludta az éjszakákat. Most viszont 4 napja minden éjszaka 1 körül felsír, de nem éhes, nem szomjas. Utána nyugtalanul alszik, ha sikerül elaltatni, és 4 körül felkel enni. Szerintetetk mi lehet a gond?

10körül alszik el este és régebben reggel 7-kor kelt. (Anyatejes baba)

Legjobb válasz: Persze, próbálom etetni. El is fogadja a cicit, de csak cumizik rajta. Ha éhes, akkor normálisan, aktívan szokott enni. Arra mondjuk jó, hogy megnyugodjon, csak fura, mert eddig nem volt ilyen éjszaka.

A kérdező hozzászólása: Persze, próbálom etetni. El is fogadja a cicit, de csak cumizik rajta. Ha éhes, akkor normálisan, aktívan szokott enni. Arra mondjuk jó, hogy megnyugodjon, csak fura, mert eddig nem volt ilyen éjszaka.
dE azért 1 körül próbálod szoptatni? Egyáltalán nem fogadja el akkor a cicit? Ezt furcsállanám....
Lehet egy-két kortyot eszik azért, pont amennyi a szomját oltja, ha mondjuk 27 fok van a szobájában, kiszárad a szája, felébred a melegre, nem tudja szegény mi a baj. Nem öltözteted tul? Én a védõnõ javaslatára csökkentettem a pizsimennyiségen, takarón. Ezt gondold át, hátha.
Enyém is felébred, sztem a meleg miatt :(
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy túlöltöztetem. Egy ujjatlan body van rajta és mivel a takarót mindig lerúgja magáról egy nagyon vékony hálózsák. Lehet, hogy tényleg csak a meleg. Köszönöm a válaszokat!

Mit lehet tenni, ha a 12 hónapos babám nagyon nyugtalanul alszik éjszaka, sokszor felébred?

Kisfiam nagyon sokszor felébred éjszaka.Mocorog,forgolódik,nyöszörög,és van,hogy sír.Van úgy,hogy fel van,de úgy is,hogy alszik közben.Mitől lehet ennyire nyugtalan?És mit lehetne tenni,hogy ne ébredjen fel éjszaka?Nem szomjas,nem akar inni,nem éhes,a szoba hőmérséklete is jó,nincs zaj.Tanácstalan vagyok.Napközben sem alszik sokat.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is ez volt! Most 1,5 éves! Hihetetlen de egy uj ágyat vettünk neki a kiságy helyett és azóta végig alussza az éjszakát!

Szia! Nálunk is ez volt! Most 1, 5 éves! Hihetetlen de egy uj ágyat vettünk neki a kiságy helyett és azóta végig alussza az éjszakát!
Szia! Szerintem semmit nem tudsz tenni! Nálunk lassan 5 hónapja megy ez, most 14 hónapos. Nem lehet, hogy több foga jön egyszerre? Mert a kislányomnak most alul-felül is jön plusz a rágófogak.

Mit lehet tenni az éjszakai kényszeres evés ellen? Ha este kimegyek, nem vagyok tudatomnál, csak eszek valamit és visszafekszek aludn, és ez így van mindenap. Mi ez? Mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: 1. Nappal egyél eleget, hogy ne éjjel legyél éhes. 2. NE menj ki a konyhába. 3. Ha nem tudatos - azaz félálomban mégy -, akkor zárd be a szobád ajtaját, hogy ne tudj csak úgy kisétálni. 4. Zárd be a konyhát éjjelre. 5. Ne legyen otthon olyan étel a hütöben, amit csak úgy, elökészités nélkül lehet enni. (Fözöcskézni csak nem fogsz éjjel....)

1. Nappal egyél eleget, hogy ne éjjel legyél éhes. 2. NE menj ki a konyhába. 3. Ha nem tudatos - azaz félálomban mégy -, akkor zárd be a szobád ajtaját, hogy ne tudj csak úgy kisétálni. 4. Zárd be a konyhát éjjelre. 5. Ne legyen otthon olyan étel a hütöben, amit csak úgy, elökészités nélkül lehet enni. (Fözöcskézni csak nem fogsz éjjel....)
A kérdező hozzászólása: Igen, félálomba, mert ha ébren mennék ki akkor nem ennék az istenér se éjjel, de így nem igazán tudok mit kezdeni vele
Tarts kezed ügyében egy kancsó vizet. Igyál meg belõle egy pohárral, amikor felébredsz. A víz telít. (Ezt nappal is érdemes követni. Pl. reggel az elsõ teendõm, hogy megiszom egy pohár vizet, délben fél órával ebéd elõtt... stb.)

Lesz egy 11 hetes yorki kan kutyusom. Ha ugat éjszaka mert fél vagy bármi miatt, mit lehet tenni?

Tudom,még itt sincs de szeretném tudni ilyenkor mit lehet tenni.Vagy ha nem vagyok itthon.Akkor ugat?Bármilyen tapasztalatot is elfogadok.Minden jól jön.Nekteg hogy telt az első nap,éjszaka a kutyussal?

Legjobb válasz: Lehet hogy fog 'sírni' de nem biztos. Az enyém nem sírt (bár nekem nem yorkim van), hamar megtalálta a helyét. Az elején célszerû lenne otthon lennie vele, hogy megtanulja hogy mit szabad és mit nem, ebbe beletartozik az ugatás is. Ráadásul ha folyton van vele valaki, könnyebb szobatisztaságra nevelni is. Ha egyedül lesz, akkor nyilván nem fogja megtanulni hogy nem szabad ugatni.

Lehet hogy fog 'sírni' de nem biztos. Az enyém nem sírt (bár nekem nem yorkim van), hamar megtalálta a helyét. Az elején célszerû lenne otthon lennie vele, hogy megtanulja hogy mit szabad és mit nem, ebbe beletartozik az ugatás is. Ráadásul ha folyton van vele valaki, könnyebb szobatisztaságra nevelni is. Ha egyedül lesz, akkor nyilván nem fogja megtanulni hogy nem szabad ugatni.
A kérdező hozzászólása: Csak kicsit lesz egydül.Olyan 1-2 órát.Köszi:)
Ahhoz is hozzá kell szoktatni. Mikor mi próbáltuk elõször egyedül hagyni, max egy 2 óra lett volna, az egész lépcsõ ház zengett tõle. Egyikünk vissza is ment. Ne rögtön hagyd egyedül, lassan kell hozzászoktatni.
Nekem is yorkim van, sosem sírt, és sosem ugat, ha egyedül van. Olvasd el Jan Fennel: Kutyapszichológia c. könyvét: ***** Ha egy magára hagyott kutya ugat, az szeparációs szorongás miatt van. Ezen kell dolgoznod, hogy a kutyában ne alakuljon ki, és ehhez Neked kell lenned a falkavezérnek. Éjszaka pedig rakd az ágyad mellé a fekhelyét, és simogasd meg, ha nyüszögne. Már ha a szobádban lesz az ágya :) * Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Köszi, mindenkinek:) )
Hozzánk 7 hetesen került a picike, nem sírt egy éjszaka sem, de a lényeg h olyan helyen legyen az ágya h lásson téged, és ha NAGYON szükséges megtudd simogatni.De ha 1x felveszed az ágyba onnantól nem fogod leszoktatni róla! :)

Mit tegyek, ha az éjszaka ellopták a beteg kutyámat a terszról és reggel 3.30-kor vettem észre? Kinek lehet jelenteni? Mit csinálnátok, ha van feltételezett gyanusítottatok?

1 hete kaptam egy tüzel? Golden retrievert. Alapból nem rossz kondival, de mivel lázas volt és nem volt étvágya,depresszios is volt, mert 3 héten belül én vagyok a 3 dik gazdija, az els? kidobta, a második csak átmenetileg tartotta ameddig eljutatta hozzám. Most kezdett magához térni, ragaszkodó kedves állat volt és mivel jót akartam neki, kihívtam az állatorvost, akit egy kollégám mondott a lakóhelyünkön. Kijött, megvizsgálta, adott 2 injekciót és mondta, hogy holnap jön. A kutya a fajtájából is nagyon szép példány 7-8 éves, kedves nyugodt, de most a betegség miatt is keveset mozog. Éjszaka pedig eddig mindig többször felkeltem ellen?rizni és úgy aludt, hogy horrkolt. A ház betonkerítéssel körbevett, a kaput kilinccsel nyitható, de a kutya nem tudja kinyitni,és nem is olyan. Az orvosra gyanakszom, mivel nagyon furcsán viselkedett, közölte, hogy zárt méhszájas méhgyulladása van, antibiotikumot adott. Kérdeztem t?le az oltásról, az ivartalanításról, hogy ne történjen többé ilyen szegénnyel, nem adott korrekt választ: majd meglehet csinálni, kérdeztem a végén mennyivel tartozunk, hímelt hámolt és majd elrendezzük most úgyis jön 3 napig. Erre hirtelen az a kutya aki alig tud járni és nyugodtan feküdt este , ivott és kézb?l evett egy kicsit, az hirtelen elt?nik. Nincs lyuk a kerítés mentén és a kapu csukva volt, nem tudott volna csak úgy elmenni. Egyértelm?en elvitték. Els? éjjel volt, hogy nem keltem fel többször éjjel, mert fáradt volt. 3,30kor keltem és híre hamva sem volt:( Segítség! Ötlet!

Legjobb válasz: Az injekciótól mindenképpen jobban lett hacsak rövid idõre is, valakinek megtetszett és elcsalta. ennyi.Az orvos azért mondta h majd meg lehet csinálni mert ilyen rossz állapotban nem lehet ivartalanítani, ez normális. És az is rendes volt tõle h nem kellett ma fizetned, a bizalom jele, elvégre otthagyott nálad egy kiszállási és 2 injekció díját. Azért sem tudta megmondani mennyibe fog kerülni mert lehet h másnap rosszabbul lesz és több költség lesz mint amit betippelt elölre vagy épp ellenkezõleg, ezért ilyen esetekben nem szoktak elölre számolni. Te meg meggyanusítod.

Az injekciótól mindenképpen jobban lett hacsak rövid idõre is, valakinek megtetszett és elcsalta. ennyi.Az orvos azért mondta h majd meg lehet csinálni mert ilyen rossz állapotban nem lehet ivartalanítani, ez normális. És az is rendes volt tõle h nem kellett ma fizetned, a bizalom jele, elvégre otthagyott nálad egy kiszállási és 2 injekció díját. Azért sem tudta megmondani mennyibe fog kerülni mert lehet h másnap rosszabbul lesz és több költség lesz mint amit betippelt elölre vagy épp ellenkezõleg, ezért ilyen esetekben nem szoktak elölre számolni. Te meg meggyanusítod.
jobban lett, és elszökött. Rosszabbul lett és elbújt meghalni. Ezek az ötleteim. Az állatorvost biztosan nem gyanúsítanám. Még rendes is volt, mert nem akart rögtön levenni.
Ja bocsánat, tényleg golden. Retriver mindkettõ ezért zavarodtam bele...:)
Goldenrõl van szó, nem labradorról.., nem? Lehet elszökött, és kivették a nyakörvét, ha barátságos. Vagy ellopták, észreveték, h beteg, és visszavitték, a nyakörvet megtartották. Mindegy, fõ, hogy megvan!
A labrador nagyon szeret csavarogni, bárhol kiszökik, az enyém simán átmássza szó szerint a 2, 5 méteres kerítést. Szerintem jobban lett és kicsit el ment körül nézni.:) Örülök, hogy elõkerült.Legyen benne sok örömöd!
A kérdező hozzászólása: Elõkerült a kutya. Egyszercsak ott volt a kertben, de lyuk nincs a kerítésen, nem igazán értem. Úgy ült ott, mint akit betettek, a nyakörve viszont szõrén szálán ELTÛNT. De nagyon boldog vagyok.
A kérdező hozzászólása: tényleg nem valószínû, hogy az orvos volt. Beszélt a párom az orvossal és vettett kártyát is ami 100% bejön mindig. A kártya idegen embert hozott ki. El fogok menni a doktorhoz egyenlítem a számlát és kiírom hogy aki megtalálja hozza vissza, mert a kutya beteg és szüksége van az antibiotikumra.
Én sem hiszem, hogy az orvos lopta el. Ha ilyen kitelik tõle, akkor simán elkérte volna a pénzt is. (bár lehet) Inkább valaki más vihette el. Szólhatsz a rendõrségnek, de sajnos az ilyen ügyekkel nem nagyon foglakoznak. Mondván "az csak egy kutya" Nem tudom, szerintem plakátold ki, írd rá, hogy beteg, hátha valaki felismeri, látta valahol. Remélem sikerül megtalálni.
Nem hiszem, hogy az orvos lopta volna el. Már nem fiatal kutya, sõt most még beteg is szegény, eladni nem tudja. Golden retrievert tud szerezni bárhol ingyen, fiatalabbat és egészségeset is. Miért vitte volna el? Sokkal valószínûbb, . hogy olyanok lopták el, akik nem értenek a kutyákhoz, annyit láttak, hogy szép és nyugodt kutya. Ne kezdj el nyíltan vádaskodni az orvos ellen. A feljelentés jó dolog, de ne várj tõle sok mindent. Ajánlj fel egy összeget érte, ilyenkor ezt szokták várni a kedves "megtalálók".
A kérdező hozzászólása: az injekciónak fix ára van. Mindig mindenhol amikor eddig orvosnál voltam helyben megmondta mennyit fizessek. Az más tészta, hogy ha romlik az állapota és más gyógyszert kap holnap annak más az ára. Ezt kutyát csak úgy nem lehetett elcsalni, nem olyan volt, amellett aludt éjszaka. Nem szeretett sétálni és az orvos nagyon érdeklõdött a körülményeirõl.
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM a válaszokat. Nagyon el vagyok keseredve. Nagyon szép volt, nem hiszem hogy elment volna meghallni, nem hiszem hogy betegen átugrik egy 2, 5 m kerítést. Jobban volt este már enni is evett. És jó kedvû volt. Nagyon fura volt a doki, azért gondolok rá, de még nem tudom, hogy derítem ki õ volt e? Megpróbálom a feljelentést ismeretlen tettes ellen. Meg a plakát is jó ötlet.
Szörnyû ami történt, sajnos nem ez az elsõ eset amirõl hallok mostanában. Legfeljebb annyit tehetsz, hogy kiplakátolod, próbálod megkeresni és feljelentést teszel a rendõrségen ismeretlen tettes ellen. Ennek mondjuk max annyi értelme van, hogy ha te megtalálod ki lopta el, akkor már nem kell elõlrõl kezdened a magyarázkodást a rendõröknek, és tudsz nekik szólni, hogy megvan a tettes, segítsenek visszaszerezni a kutyát! Az biztos, hogy õk nem fogják keresni. Sajnos mostanában sok kutyát lopnak zárt udvarokból, de fõleg kölyköket, és külföldre viszik õket eladni. Azt mondjuk nem értem, hogy egy öreg, beteg kutyát miért akarnak ellopni.
A fene a száját mindnek! jajj Istenem de csúnyát akartam irni.....:@ Szerintem megkéne tudnod, hogy hol lakik az orvos attol az ismerosodtol vagy valahonnan és komolyan elkéne menned, megnézni, hogy ottvan e a kutyus. max visszalopod:D én tutira ezt tenném! Sajnos most más nem jut eszembe! Majd irj, hogy mi a fejlemény!Elore is nagyon Sok Szerencsét kívánok a kutyus megtalálásához! Clau
A kérdező hozzászólása: Megvan , de sajnos nincs jól. AZ orvos is aggódik. Most már gennyes méhgyulladása van. Eddig csak zárt szájas gyulladása volt, most már a genny is folyik belõle:( Már semmit nem eszik és inni sem sokat. Tegnap 2x hányt, miután vizet ivott. Adtam neki hányáscsillapítót és tölcsérrel bele töltöttem egy kis vitamint és vizet. Ez benne maradt. Nagyon aggódom. Milyen eséllyel gyógyítható kutyáknál ez a betegség?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!