Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet gyakori (79 db)

Gyakori haskeményedés és gyakori méhösszehúzódással mit lehet tenni? Ez baj? Óránként többször, főleg ha felállok akkor keményedik be nagyon. Ez nagy baj? Mit csináljak?

Volt már valaki így? Szoktam pihenni, de akkor is. Szedem a Magne B6-ot, de így is.

Legjobb válasz: Szerintem a lehetõ leggyorsabban menj el az orvoshoz, és jelezd neki panaszodat. Nekem gyógyszert írtak fel rá. Nem azért mondom mert ijesztgetni akarlak, de jobb félni mint megilyedni. :))) További jó babavárást.

Szerintem a lehetõ leggyorsabban menj el az orvoshoz, és jelezd neki panaszodat. Nekem gyógyszert írtak fel rá. Nem azért mondom mert ijesztgetni akarlak, de jobb félni mint megilyedni. :) )) További jó babavárást.
Mielõbbi orvos , és sok pihenés, meglátod minden rendben lesz, csak jelezd az orvosnak, hogy tudja mit kell tenni.vagy felírni.
Szia! Ugyanigy voltam a 27. héttõl, nekem elég volt annyi, hogy magne b6 helyett erõsebb gyogyszert kaptam, magnesii citrici a neve.
Szia! Próbáld ki a MAGNESII CITRICI 500 MG készítményt, én is azt szoktam bevenni, mert nekem is elkezdett többször bekeményedni a hasam. A bartnõm is ezt szedi, az orvosa ajánlotta, mert neki is keményedett. Ebben több a magnézium, mint a magne b6-ban talán. Vény nélkül kapható! Nekem segít! És pihenj azért amennyit lehet. 34 hetes kismama

Levélküldésnél #10168 hibát jelez, a levél elküldése nem sikerült, tul gyakori levélküldés. Mi lehet a hiba?

Legjobb válasz: de mi? milyen program? egyebkent irtad hogy "tul gyakori levelkuldes" akkor? varj tobb idot ket level elkuldese kozott...

de mi? milyen program? egyebkent irtad hogy "tul gyakori levelkuldes" akkor? varj tobb idot ket level elkuldese kozott...

Kirandulni szeretnenk menni, satras megoldassal, viszont ahova mennenk, az ottlakok azt mondjak, hogy eleg gyakori a vaddiszno jelenseg. :D Mivel tudjuk elkerulni, hogy ne jojjenek nekunk? Vagy mivel lehet oket elijeszteni?

Legjobb válasz: Hát elijeszteni, csak ritkán lehet a vaddisznókat, amikor elindulsz feléjük, de nem javasolnám, mert lehet, hogy õ is megindul feléd. Nem hiszem, hogy csak úgy megtámadna ok nélkül. a vaddisznó csak akkor támad, ha hozzáérsz a kölykéhez.

Hát elijeszteni, csak ritkán lehet a vaddisznókat, amikor elindulsz feléjük, de nem javasolnám, mert lehet, hogy õ is megindul feléd. Nem hiszem, hogy csak úgy megtámadna ok nélkül. a vaddisznó csak akkor támad, ha hozzáérsz a kölykéhez.
Hát olyan helyen, ahol van tûzrakóhely és turistaforgalom, egy sátorral semmit nem fog kezdeni a vaddisznó. Alapból igen félénkek és csak végsõ esetben konfrontálódnak az emberrel - ha sarokba szorítod, vagy a kölykeit macerálod.
A kérdező hozzászólása: Azert ez az utolso hozzaszolas.... :DDDD
A legrosszabb, ha a vaddisznó a kocsmából jönn. Az nem ijed meg akármitõl.
Valóban, semmi nem biztonságos, itt pl. a városban téglák eshetnek a fejedre, erdõben vaddisznók, de minket pl. megdobáltak(!!!) mókusok a teraszon makkal.
Ha rátok támadna, akkor rúgd orrba , ettõl vagy jobban bevadul vagy annyira megrúgod hogy megijed oszt elfut, az orr a legérzékenyebb pontja.Nekünk is vannak itthon disznók oszt amikor rossz passzban van az egyik és meg akar harapni orrba rúgom és odébbáll
Épp most a hétvégén voltunk egy barátommal egy elég érintetlen területen túrázni, sátrazni, és több nagy vaddisznó csoporttal is találkoztunk, de mindig nagyon félénken viselkedtek, nem tudtunk hozzájuk közel se menni. Nem fogják megtámadni a sátrat, sem titeket.
Nem ijesztgetni akarlak, de ez a lakóház se 100%... Volt egy ismerõsöm, Salgótarjánhoz közeli kis faluban laktak, a ház hátulja gyakorlatilag már hegyoldal volt, és volt rá példa, hogy nagyon ugatott a kutya, kimentek megnézni, hát kidetült, hogy a garázsukra "esett" egy vaddisznó... :) Azért gondolom az is rendesen megijedhetett, inkább menekült volna, mint támadott, de ez is csak példa, hogy semmi nem biztonságos teljesen :)
Csak ijesztgettek titeket. Nem lesz bajotok vaddisznóval - ráadásul amúgy is csak a kicsinyeivel lenne igazán veszélyes. Két kiegészítés: a vaddisznó nem jelenség, hanem állat. 2. ha zéró százalékos találkozási esélyt akarsz, akkor egy lakótelep közepén sátrazz. Mivel ez rossz, inább ne félj tõle. Ne piszkáld, és nem fog bántani.
Lakóház mögött?! Semmi de semmi esély nincs rá, hogy vakondnál nagyobbal találkozzatok, hacsak a ház elhízott lusta kandúrja nem jár arra éjjel. :) A vaddisznók nagyon-nagyon óvatosak, és messzire elkerülik az embert, ha tehetik.
A kérdező hozzászólása: Egy hegyoldalban szeretnenk satrat verni, legy lakohaz mogott. Nem hinnem hogy ott olyan sok valoszinusege lenne a dolognak, hogy megtamadnak... Anelkul, hogy piszkalnank oket, stb.
A kérdező hozzászólása: Nincs szandekomban oket piszkalni. VIszont esetleg ha kolykei vannak, esetleg kajat keres majd. Felhivtak ra a figyelmunket, hogy vannak a kornyeken, ezert nem anacsoljak hogy ott satorozzunk.
Repesz vagy kézi gránát!Attól félnek!

Mi lehet a gyakori kékhalál oka?

A gépem mostanában rendszeresen kékhalált kap nem sokkal bekapcsolás után, például ha megnyitom a böngészõt rövid idõn belül. Újraindulás után aztán teljesen jól mûködik, de gyakorlatilag mindig "kétszer kell bekapcsolni". Mi lehet ennek az oka? RAM hibát kizártam, futtattam memtestet és nem talált hibát.

Legjobb válasz: ramon kívül még bármi. alaplap videokártya hdd egér billentyûzet stb. lehet túlmelegedik bár akkor nem szokott kék halál jönni. Valamilyen program is okozhatja pl driver. Indítsd el csökkentett módban és próbáld ki mi történik.

ramon kívül még bármi. alaplap videokártya hdd egér billentyûzet stb. lehet túlmelegedik bár akkor nem szokott kék halál jönni. Valamilyen program is okozhatja pl driver. Indítsd el csökkentett módban és próbáld ki mi történik.
amennyiben kompatibilis az alaplapoddal.
10:21-s ezzel nem lesz gondod [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Egyébként Chieftec CTG 500-as tápom van.
A kérdező hozzászólása: Sajnos az egyik RAM modul ment tönkre, ha csak azt rakom a gépbe be se indul, a másikkal viszont (ha egymagában van) tökéletesen mûködik a gép és a kékhalálok is megszûntek. Csak az volt a furcsa, hogy benne volt a gépben mindkét modul, az egyik mûködött csak, a másikat felismerte ugyan de használni nem tudta. Régebben ha volt egy hibás modul a gépben az be se indult. Esetleg tudnátok ajánlani valami jó minõségû RAM-ot? Lehetõleg 2*4GB-os kiszerelésben ha már úgyis vennem kell. :D
mi a tápegységed pontos típusa? nekem hasonló hibám volt és a noname tápom volt meghalva. + a bluescreenview- bõl is adhatnál egy screenshot-t.
ha 32bites rendszert használsz, van egy alaplapi VGA ami 32MB -ot elvesz a rendszermemóriából, és van egy 2GB -os videó kártya akkor a kapott használható memória érték normális, mivel 1, 97GB + 32MB + 2GB (VGA) az összesen 4GB. (a 32bit -es rendszeren felül alaplap és CPU is befolyásolhatja mennyi ramot tudd kezelni, de a legvalószínûbb az OS, ha hibás RAM, akkor vagy fel sem ismeri mint telepített memória, vagy felismeri de amikor írni próbál rá, a rendszer összeomlik, memóriûkat a memtest programmal tudod tesztelni)
A kérdező hozzászólása: Most vettem észre, hogy sajátgépbe azt írja 4, 00GB RAM és 1, 97GB használható. Akkor most mégis az egyik memória szállt el? (2*2GB)
kékhalál bõvebb információi kellenének, STOP kód, meg egyéb adat amit megad, hogy lehessen tudni merre keresgélj. de a STOP kód google -ba írása is eredménnyel jár, hogy meg mondja mi is a gond.
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm a válaszokat!
az nem számít hogy 3db venti van benne. Azt mondtad hogy a bekacsolás után nem sokkal. Akkor hirtelen fel tud melegedni. Itthon kipróbáltam. Van egy i7-es processzorom. Alapjáraton 50-60 fok között van, de ha maxon pörgetem 2-3mp alatt felmegy 100-105 fok közé ami ennél normális. de mivel kék halál jön ki nem pedig leáll a gép egybõl 90% hogy nem túlmelegedés. Próbáld elõször csökkentett módban ha ott is elõjön a hiba akkor nagy valószínûséggel hardver hiba.
A kérdező hozzászólása: Túlmelegedés az szerintem kizárt, 3db 12cm-es venti biztosítja a légáramlást. Videokártya esetén pedig létezik valami memtesthez hasonló program amivel tesztelni lehetne?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Fehér túró szerű folyásom van, gyakori vizeléssel. Mi lehet a bajom. Nem viszket, nincs égő érzés. A napokban kell megjönnie a menstruációmnak. Mi lehet a bajom?

Legjobb válasz: Nekem ugyan még nem volt, szóval pontosan nem vagyok benne biztos, de a fehér túrószerû izé hüvelygombára utal... viszont annak elvileg viszketnie kéne... én a helyedben elmennék egy szakértõhöz, õ biztosan tudja majd a választ :)

Nekem ugyan még nem volt, szóval pontosan nem vagyok benne biztos, de a fehér túrószerû izé hüvelygombára utal... viszont annak elvileg viszketnie kéne... én a helyedben elmennék egy szakértõhöz, õ biztosan tudja majd a választ :)
menj dokihoz csajos. én is felfáztam egyszer, nagyon durva volt. hugyholyagom is begyulladt rola. siess minél hamarább nõdokihoz.
A kérdező hozzászólása: am holnap megyek orvoshoz, és tegnap vettem észre!
hugyúti fertúzés, vagy szinte biztos, hogy gomba. Nem minden gomba viszket.
Mingyá elõkeresem a nõgyógyász diplomámat és megmondom. :) Nehogy elmenj ám orvoshoz!

Mi lehet a bajom? 2 hónapja nem jött meg a menzeszem. + lett a terhességi tesztem itthon, voltam ultrahangon ott nem láttak semmit, a laboros terhességi vizelet tesztem - lett. Gyakori tejfehér folyásom van mostanában. Holnap megyek rötgenre. Félek!

Legjobb válasz: Ne gondolj mindjárt a legrosszabbra, lehet mióma, lehet valamilyen fertõzés, lehet hormonzavar is. Kivizsgálják, kapsz gyógyszert és rendbejössz. Viszont a párodat is meg kell vizsgálni, ha fertõzésrõl van szó.

Ne gondolj mindjárt a legrosszabbra, lehet mióma, lehet valamilyen fertõzés, lehet hormonzavar is. Kivizsgálják, kapsz gyógyszert és rendbejössz. Viszont a párodat is meg kell vizsgálni, ha fertõzésrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Már egy éve próbálok fogyni és egyszerüen nem tudok. Intenzíven sportoltam, diétáztam és semmi. Gondoltam a hormonzavarra is. Talán ez lesz a megoldás.
Mennyi ideig fogyóztál? Én egy évig és elõsször semmi gond nem volt a mensimmel.. de április óta semmi.. votam dokinál és azt mondta, hogy nicnsen peteérésem.. hormondtablettát meg nem akakrok szedni.. szóval olvastam a cickafarkfû palástfû tea kúrát.. megpróbálom hátha segít 3 szor maradt ki :S

Tp-link wr841n routernek nincs internetkapcsolata. "No internet connection detected" - ezt írja. Lehet hogy a reset tett meghibásodást a készülékben? Mi lehet a gond? Milyen gyakori ez a probléma? (Hálózati szabvány:802.11g, Internet PPPoe/ADSL)

Mindent az utasítások szerint csináltunk, minden kábel jó helyen van, az ADSL felhasználót és a jelszót sem írtuk el, azonban a router varázslója mégis ezt írja ki: "No internet connection detected" Először sikerült összehozni, de akkor csak egy gépen lehetett kapcsolódni a routerre ezért reseteltünk, és azóta nem akar működni. Történt firmware frissítés, gyári beállítások visszaállítása, de azóta is ez a problémánk.

Legjobb válasz: Nekem pont két hete volt egy ilyen, és ott bizony a jelszó volt a hibás. A reset csak alaphelyzetbe teszi a routert, semmi extra. Írd be a böngészõbe http://192.168.2.1 vagy 1.1 vagy 1.2 az utolsó két számmal lehet játszani be fog jönni a router menüje. Ott beállíthatod a dolgokat.

Nekem pont két hete volt egy ilyen, és ott bizony a jelszó volt a hibás. A reset csak alaphelyzetbe teszi a routert, semmi extra. Írd be a böngészõbe http://192.168.2.1 vagy 1.1 vagy 1.2 az utolsó két számmal lehet játszani be fog jönni a router menüje. Ott beállíthatod a dolgokat.
Webes felületen állítsd be, ahogy az elõzõ mondja, mert gyakran a konfigurációs CD semmire se jó. http://forum.techcorner.hu/index.php?showtopic=13299 Én ezzel a progival szoktam kiolvastatni a Windowsból az ADSL jelszót, így biztos nem gépelem el: http://www.nirsoft.net/utils/dialupass2.html
Még annyi, hogy milyen típusú modemed van? Ugyanis a TP-Link nem kompatibilis néhány nagyon régi gyártmányú D-Link és Huawei modemmel.
A kérdező hozzászólása: Franky30: Ennél a típusú routernél 192.168.0.1 Már próbáltuk webes felületen beállítani. Az eredmény sajnos ugyanaz. P.O.C.: Egy elég veterán darab D-Link modemünk van, ADSL2 ha jól tudom. (Így néz ki: http://www.cgroup.hu/public/upload/halozati_eszkoz/252.jpg) A jelszót biztosan hogy nem gépeltük el, mert sokszor próbálkoztunk. Lehetséges hogy mégis kompatibilitási probléma van? Csak mert az elsõ alkalomkor mûködött rendesen, mindaddig amíg nem reseteltük.
A kérdező hozzászólása: D-Link DSL360R
A kérdező hozzászólása: A probléma azóta megoldódott, kompatibilitási probléma volt, ezért mindenkinek akinek D-link modemje van, D-Link routert ajánlok hozzá, nem beszélve arró hogy szerény véleményem szerint ár/érték arányban sokkal jobb mint a TP-Link és van render supportja is.
Okés köszi:D

Mit lehet tenni gyakori orrvérzésnél?

3-4 csepp után már el is áll, de kb. 2 naponta vérzik, mindig ugyanabból az orrlyukból.

Legjobb válasz: Lehet, hogy allergia miatt van?! Nekem nyáron amiatt szokott vérezni, csak nálam van, hogy 20-30 percig is tart. Amúgy orvos el tudja sütni az eret, mást nem tudok mondani, nekem is csak ilyeneket tanácsoltak. Ill. lehet, hogy vérnyomás probléma is fennáll. Bár akkor szerintem szintén nem pár csepprõl lenne szó.

Lehet, hogy allergia miatt van?! Nekem nyáron amiatt szokott vérezni, csak nálam van, hogy 20-30 percig is tart. Amúgy orvos el tudja sütni az eret, mást nem tudok mondani, nekem is csak ilyeneket tanácsoltak. Ill. lehet, hogy vérnyomás probléma is fennáll. Bár akkor szerintem szintén nem pár csepprõl lenne szó.
Lehet, hogy csak a meleg miatt van.Amúgy lehet szedni rá Rutascorbint, vagy valami vazelin vagy bórvazelin vagy milyen kenõcsöt lehet belekenni, az direkt erre van kitalálva.

Gyulladt a cicusunk ínye, amire kapott antibiotikumot. Az orvos azt mondta, hogy cicáknál gyakori a gyulladt íny, csak azt nem mondta, hogy ez mitől lehet. Mi lehet az okozója?

Legjobb válasz: A kérdésre pedig a válasz.:.a játékos macskák mindent foggal-körömmel tépnek játék közben, ezért gyullad be az íny, mert a fogukat túlterhelik...megelõzni nem lehet, csak kezelni. A hasonló gyulladás elõfordul a körömágyaknál is..figyelj arra is.

A kérdésre pedig a válasz.:.a játékos macskák mindent foggal-körömmel tépnek játék közben, ezért gyullad be az íny, mert a fogukat túlterhelik...megelõzni nem lehet, csak kezelni. A hasonló gyulladás elõfordul a körömágyaknál is..figyelj arra is.
Fiatal macskáknál igen ez gyakori.Az én macskámnak is volt ilyen.Ilyenkor elõfordul hogy begyullad az ínyük.Ilyenkor ajánlott elvinni állatorvoshoz mert ha nincs lekezelve lesoványodnak.A szomszédm nem vitte el a macsáját állatorvoshoz amikor begyuladt a macsája ínye és késõbb bele is pusztult.
A macskák fogíny gyulladását bakteriális fertõzés okozza, nem a fogak "túlterhelése"! Antibiotikumot baktérium fertõzésekre adnak, ennek oka pedig a macsekok húsevõ táplálkozási szokásaiban rejlik. Nyers kaját ne adj neki egy darabig, elmúlik, mint nálunk egy nátha!:) )

Erős, gyakori spontán köhögés. Mit lehet tenni ellene? (Bővebben lent)

Épp most kezdek kilábalni egy arc/homloküreg gyulladásból,viszont ezzel együtt megjelent egy ilyen kaparó/csiklandozó érzés tüdőm felső részén ami kb 20 másodpercenkénti erős köhögésre kényszerít. Napok óta nem tudok aludni,munkahelyen is kínos,hogy senki sem tud koncentrálni az állandó köhögésemtől. Mit lehet tenni ellene,milyen házi gyógymódokat,esetleg gyógyszereket ajánlotok?

Legjobb válasz: Több dologtól is lehet ilyen, érdemes orvosnak megmutatni. Ha csak egy lezajlott felsõ légúti fertõzés maradványa a dolog, és csak száraz köhögéssel jár, a Coderit N nevû gyógyszer jó szokott lenni, de csak receptre adják.

Több dologtól is lehet ilyen, érdemes orvosnak megmutatni. Ha csak egy lezajlott felsõ légúti fertõzés maradványa a dolog, és csak száraz köhögéssel jár, a Coderit N nevû gyógyszer jó szokott lenni, de csak receptre adják.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!