Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet fogínysorvadás (3 db)

Mit lehet tenni sürgősen fogínysorvadás esetén ha nem gyulladt?

2 fogamnál van ínysorvadás.Létezik valami gyógyszer rá?nagyon kint vannak a gyökerei már!

Legjobb válasz: Elsõ lépés a fogorvos. Fogínysorvadás sokmindentõl lehet. Azért, mert 2 fogadnál kilátszik a gyökér teteje, nem biztos, hogy ínysorvadásod van, lehet, hogy csak rosszul használod a fogkefét, amitõl kissé meghátrált az ínyed. Nézesd meg, hogy olyan tanácsot kaphass, ami az esetedhez passzol.

Elsõ lépés a fogorvos. Fogínysorvadás sokmindentõl lehet. Azért, mert 2 fogadnál kilátszik a gyökér teteje, nem biztos, hogy ínysorvadásod van, lehet, hogy csak rosszul használod a fogkefét, amitõl kissé meghátrált az ínyed. Nézesd meg, hogy olyan tanácsot kaphass, ami az esetedhez passzol.
Túl sok mindent nem tudsz tenni, pláne nem házilag. De esetleg keress fel egy paradontológust, ínyplasztikával valamennyire korrigálható a dolog.
A kérdező hozzászólása: Voltam már fogorvosnál, õ mondta, hogy ínysorvadás. Erõsen dörzsöljem, véresre 1 hónapon keresztül, de ez a módszer sem volt hatásos.Tehát semmi remény házi kezelésre?
nekem is ez van 1 fogamnál, de nekem lekezelte valami sorvasztó valamivel, de nem múlt el!!!!én sem tudom h mit tegyek!!!!!nekem nem mondta h sorvadás lene!neked mi a tünete?nekem csak piros 1 kissé?neked fáj s i??

Mit lehet tenni fogínysorvadás ellen? Hogyan kezeljem?

Egyel?re fogorvoshoz nem kívánok még menni:)

Legjobb válasz: Fogínysorvadás: -RÁGJ SOK KEMÉNYET - nyers zöldségek, kemény gyümölcsök pl -, hogy dolgozzanak a rágóizmaid. És szedjél C vitamint, és multiviatmint. DE MINDENEKELÕTT KONZULTÁLJ A FOGORVOSODDAL !

Fogínysorvadás: -RÁGJ SOK KEMÉNYET - nyers zöldségek, kemény gyümölcsök pl -, hogy dolgozzanak a rágóizmaid. És szedjél C vitamint, és multiviatmint. DE MINDENEKELÕTT KONZULTÁLJ A FOGORVOSODDAL !
Ezt nem értem. Fogínysorvadásod van, ami gyakorlatilag majdnem egyenlõ azzal, hogy idõvel elveszted a fogaid, mert kipotyognak. És nem kívánsz fogorvoshoz menni még? Mikor akarsz? Ha már nem tud mit csinálni? Spuri mielõbb, amíg nem késõ.
Használj Paradontax fogkrémet!!! Elõször rossz íze van a sok gyógynövény miatt, de hidd el, jó!
Hát a fogmosással megelõzhetted volna, szerintem szájfertõtlenítõ talán segít, de a fogorvos ezért tanult sok évet, Õt kérdezd! Ne félj, ha nem vészes nem húzással kezdi!
Én minden étkezés után rögtön mentem fogat mosni, de mégis lett fogínysorvadásom. Megtudtam, hogy az C vitamin hiány következménye, szedtem rá C vitamint, és néhány hét alatt elmúlt.
Ó, most látom, hogy ez egy régi kérdés...

Fogínysorvadással mit lehet kezdeni? Mi a következménye? Utána milyen lehetőségek vannak (ínyplasztika? )

Legjobb válasz: Rengeteg c-vitamint kell enni!Öblögetni ezüst-kolloiddal,aminek igen erõs baktérium-ölõ hatása van (gyógynövény boltban lehet kapni).Rendszeresen le kell szedetni a fogkövet.El kell hagyni a dohányzást (ha van).Egyébként adottság kérdése is,apámnak már 35 évesen mûfogsora volt,mert kihullottak a fogai a fogíny sorvadástól.Én is kínlódok vele,de a fent leírtakat betartom(kivétel a cigit-sajnos),és azóta sokkal jobb.Nem vérzik,nem fáj.Hallottam,hogy az étolaj is megállíthatja: egy evõkanál étolajjal kell kb 5 percig öblögetni a szájat,naponta kétszer.

Rengeteg c-vitamint kell enni!Öblögetni ezüst-kolloiddal, aminek igen erõs baktérium-ölõ hatása van (gyógynövény boltban lehet kapni).Rendszeresen le kell szedetni a fogkövet.El kell hagyni a dohányzást (ha van).Egyébként adottság kérdése is, apámnak már 35 évesen mûfogsora volt, mert kihullottak a fogai a fogíny sorvadástól.Én is kínlódok vele, de a fent leírtakat betartom(kivétel a cigit-sajnos), és azóta sokkal jobb.Nem vérzik, nem fáj.Hallottam, hogy az étolaj is megállíthatja: egy evõkanál étolajjal kell kb 5 percig öblögetni a szájat, naponta kétszer.
Ne fogorvoshoz menj, hanem parodontologushoz, a fogorvos nem igazán ért hozzá. Megállítható és megelõzhetõ, hogy ne hulljanak ki a fogaid! Utána lehetõségek csontbeültetés, ínyplasztika, ami már sokba kerül. Minél hamarabb mész, annál olcsóbb a megállítása kisebb mûtétekkel (küretekkel). Nekem 3 éve 100000 Ft volt, nyitott küret mûtétek voltak, de azóta rendben vagyok, a laza fogaim is visszaerõsödtek.
Menj el a fogorvoshoz, mert lehet kezelni. Kevés vitamint eszel, (talán) cigarettázol. Az ínysorvadás következménye, hogy kimozgósodnak, kilazulnak, majd kiesnek a fogaid. Én még nem hallottam ínyplasztikáról, így a következmény csak a protézis lehet. Futás az orvoshoz!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!