Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet esküvő (42 db)

Mit lehet esküvőn viselni?

15L vagyok és milyen színeket lehet felvenni? a pirosat kerülni kell? kötelez? a ruha (nadrág nem jó)? bocsi a hülye kérdésért...

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kötelezõ a ruha, fõleg, ha egyébként sem hordasz ilyesmit. Igazából két "szabály" van esküvõre: fehéret nem illik felvenni, és nem szabad túlöltözni a menyasszonyt.

Egyáltalán nem kötelezõ a ruha, fõleg, ha egyébként sem hordasz ilyesmit. Igazából két "szabály" van esküvõre: fehéret nem illik felvenni, és nem szabad túlöltözni a menyasszonyt.
És feketét sem illik felvenni! Úgy értem, hogy lehet rajtad vmi fekete, de nem tiszta fekete, mint a temetésen.
Én nõvérem esküvõjére barna élére vasalt nadrágban mentem, és hozzá felvettem egy elegáns, barna-arany felsõt.
Én úgy tudom, hogy a hagyomány szerint a fehér, fekete, és sötét lila nem ajánlott.
pl ne farmert!
Esküvõre nem illik menni: feketében, fehérben, pirosban. A menyasszonyt tulöltözni sem illik, illetve kihivo, feltünõ ruha is kerülendõ.
Utolsó vagyok......bocsi elfelejtettem, hogy nadrágban nyugodtan mehetsz. egy csinos felsö vagy egy ing is passzol.
É mondjuk azt nem értem, pirosat miért ne lehetne felvenni.Na s mondjuk egy szép piros nadrg vagy szoknya szép fehér felsõvel.Szerintem nagyon csinos és odavaló.
Azért mondják, hogy nem illik pirosat felvenni, mert elég feltûnõ szín (ahogy az élénksárga is), és úgymond túlöltözöd a menyasszonyt. Ez a nap nem arról szól, hogy bárki piros/sárga ruhája odavonza a tekinteteket, csak a menyasszony és a võlegény a fotnos.

Lehet esküvõt csinálni ha már házasok vagyunk csak az esküvõnk csak papíron volt, nem volt se ruha se lagzi se semmi esküvõi dolog? Ilyenkor mi történik a hivatalba, ha egyáltalán lehet ott ilyet csinálni?

A ha mondhatom így ,hogy a férjem akart ilyen jelentéktelen fa..ságot!Nem lehetett ruhám és semmi ami egy esküvõn szokott csak páran voltunk!

Legjobb válasz: Ha a férjed nem akarja, akkor szerintem nem túl jó ötlet. Miért nem mentek el valahova kettesben pár napra, egy hétre, ami csak a romantikáról szólna. Az egy igazán szép, örökre szóló emlék lehetne. Ráadásul pihennétek és nem a stresszrõl szólna, mint egy esküvõszervezés.

Ha a férjed nem akarja, akkor szerintem nem túl jó ötlet. Miért nem mentek el valahova kettesben pár napra, egy hétre, ami csak a romantikáról szólna. Az egy igazán szép, örökre szóló emlék lehetne. Ráadásul pihennétek és nem a stresszrõl szólna, mint egy esküvõszervezés.
lehet. Nekünk pl. az egyházi egy évvel késõbb volt. Lehet utána lagzi is. Lehet fogadalommegújító is vagy valami hasonló, pénzért kimegy az anyakönyvvezetõ bárhová, pláne hogy már házasok vagytok :)
Nem esküvõnek, hanem házasság-fogadalommegerõsítésnek hívják, ha jól tudom, ugyanannyiba kerül, mint egy 'rendes' polgári esküvõ.
Miért nem csináltok olyat, hogy csak egyházi esküvõ és lagzi? Szerintem másodszor is az anyakönyvvezetõ elé járulni azért nem lenne jó ötlet, mert te nem fogadalommegerõsítést akarsz, hanem klasszikus esküvõt. És benned lenne az érzés, hogy ez most csak kamu. Viszont ha egyházi esküvõtök nem volt, akkor máris jobb a helyzet, mert meglesz az "elsõ" érzés, hiszen Isten színe elõtt elõször esküdtök hûséget egymásnak. Ráadásul egy templomi esküvõ sokkal, de sokkal elegánsabb, mint egy polgári, nem véletlen, hogy sok nem vallásos pár is tart templomi esküvõt - csak a "feeling" miatt :)
Megtarthatjátok most a templomi esküvõt, vagy megújíthatjátok a fogadalmat, meg kell beszélni az anyakönyvvezetõvel, hogy mit lehet tenni ezügyben. Utána pedig mehet a lagzi. De én is úgy látom, mint itt többen, hogy a kapcsolatotokban ennél sokkal súlyosabb gondok lehetnek.
Õszintén azért annyira már ne éld bele magad, én voltam ilyenen de olyan unalmas lagzin még soha nem voltam. Valahogy nem volt az igazi, hogy tudta mindenki csak játék esküvõ.
Akár a 8-as válaszolónak úgy nekem i kis esküvõm lesz , szintén kb.14 fõvel , 12 év után, de az igazi menyasszonyi ruháról nem mondanék le , és lagzi sem lesz utána. A párom is egyetért velem , õ is szeretne igazi menyasszonyként + a kislányunkat , mint kis koszorúslányt hercegnõként látni .:-)Szerintem létezik , hogy meg lehet erõsíteni a fogadalmatokat és oda felveheted a menyasszonyi ruhát !
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, hogy megértetek, és ilyen szuper ötleteket adtatok.Presze ezeket még meg kell beszélnünk, hogy mindenkinek jó legyen.Köszönöm a segítségeteket! Azért mi nõk nem tudunk ellenálni egy szép menyasszonyi ruhának! Csakhogy ezt a férfiak többsége nem tudja komolyan venni!
A férfiak többsége igenis komolyan tudja venni a menyasszonyi ruha jelentõségét, a kisebbség az, aki nem. Az általam ismert férfiak mind nagyon büszkék voltak a gyönyörû menyasszonyi ruhás párjukra, egyik se várta volna el, hogy akár egy egyszerû farmer nadrágban esküdjön. A te férjed a kisebbséget képviseli, de azért bízom benne, hogy sikerül "jobb belátásra" téríteni.
Sok szertartasvezeto vallakozas van magyarorszagon. Ha gondolod adok egy weboldal elerhetoseget. nem olyan sulyos osszegert osszeadnak titeket barhol hajon kertben hegyteton vizparton stb. Ugy ahogy ti szeretnetek meg a szoveget is megirhatod magadnak. Mi romantikussan hazasodtunk helyszinen de elotte par nappal mar megvolt a hivatalos eskuvonk a varoshazan ingyen gyorsan. Aztan a vendegeknek a szertartasveszetovel meg egy szep sajat szoveges ceremonia. A vendegek nem tudtak hogy mi mar hazasok vagyunk. Kepzeled el naplemente topart halk zene feher szekek sok sok virag es gyertya tobb szaz gyertya.
Attol meg hogy felveszel egy eskuvoi ruhat a hazassagod nem lesz jobb, a problemaitok nem fognak megoldodni, nem lesz a ferjed figyelmes, stb. Talan ezen kellene elgondolkodni.
Azt megértem, hogy neked ez probléma, de igazából kényszerített valaki erre a házasságra? Szépen belementél, hogy legyen egy teljesen egyszerû esküvõtök (van olyan is aki éppen ilyenre vágyik). Ha már ezt sem tudtad megbeszélni a férjeddel, hát...... Ennyit nyafogni egyébként egy ilyen dolog miatt, hogy neked nem volt szép ruhád az esküvõn és emiatt hónapokat bõgsz, csak irigyelni tudlak, hogy ennyire kevés problémád van. Egyébként szerintem lehet újraházasodni, pénzért mindent lehet.
Kérdezõ, a legnagyobb probléma a kapcsolatotokkal van, ezt szerintem te is érzed. Írod, hogy nem törõdik veled eléggé, elhanyagoltnak érzed magad. Hidd el, ez nem fog megváltozni attól, hogy rendeztek egy esküvõs szertartást. Persze legalább megkapod amire vágytál, de szerintem a kapcsolatotokkal más a probléma, mint a kimaradt esküvõi buli. Tudom hogy semmi közöm hozzá, de próbáljatok meg leülni és megbeszélni a dolgokat, ne csak ezt az esküvõset, hanem a kettõtök kapcsolatát is.
Kérdezõ, persze, lehet, a kerek (10, 25, 50, stb) alkalmakkor szokás is, úgy hívják, hogy házasság megerõsítése. Az anyakönyvvezetõvel kell megbeszélni.
A kérdező hozzászólása: Igen erre én is gondoltam, hogy akkor a templomit is megcsinálnánk, mert hogy õ nem tartja fontosnak, pedig õ is katolikus!Egyszerûen én csak egyszer szerettem volna igazán szép lenni egy gyönyörû ruhában, csak õ sajnált rá annyi pénzt kidobni!
Miért ne lehetne? A Gáspár házaspár hányszor kelt már egybe?
bocs, de nekem nem az jön le ebbõl, hogy szereted szerencsétlent...
Gondolom ilyen esküvõs dolgot lehet csinálni, a hivatalba nem kell menni, max. felbéreltek egy színészt, vagy valakit, aki látszólag összead titeket, de igazából már úgy is házasok vagytok, tehát ez csak egy színjáték lesz. Egyébként tudod a házasságkötés napján nem attól boldog az ember, mert katalógusba illõ esküvõt hozott létre, hanem attól, hogy hivatalosan is összekötötte az életét azzal, akit a legjobban szeret. Erre kellene elsõsorban visszaemlékezni, ha arra a napra gondolsz. Szerintem nálad más a probléma, nem az, hogy elmaradt a hacacáré. Fogadni mernék, ha megcsináljátok az esküvõt, utána se leszel boldogabb. Ezt abból sejtem, hogy kijelentetted, hogy most már nem lesz részed semmi jóban. Gondolkozz el azon, miért érzed így, mert ennek semmi köze ahhoz, hogy volt-e esküvõi buli vagy sem, ez nem befolyásolhatja a további boldogságodat.
A kérdező hozzászólása: Most már õ is sajnálja, hogy nem volt.Azt mondta , majd csinálunk egy pót lagzit.De az már milyen se esküvõi kép, se videó, semmi emlék nincs arról a napról.Mondjuk így nem is bánom!Pár hónapja voltunk egy igazi esküvõn és azóta állandóan bõgök, hogy nekem miért nem lehetett menyasszonyi ruhám.Mert , hogy nem engedte , hogy felvegyek, mert az minek, hogy õ érezte volna kellemetlenül magát ha én szép ruhába vagyok!
Azt egyébként elárulod, hogy akkor miért nem volt "igazi" esküvõtök? A párod miért nem akart? És te miért mentél bele, ha már akkor is ennyire ellene voltál? Rossz olvasni, ahogy a házasságkötésed napjáról beszélsz :(
A kérdező hozzászólása: Nekem igazából õ volt az egyetlen férfi az életemben, szeretem õt, csak mivel olyan egyszerû az életünk, hogy szerettem volna valamit ami örök emlék lesz az életünkben.Egyszerûen nem gondolunk magunkra soha, van egy kis csodánk és õ tölti be az életünket, nem igazán van idõnk egymásra, kettesben.De az az igazság, hogy soha nem lep meg semmivel!Én mindig készítek neki meglepetéseket aminek õ örül is de rám soha nem gondol!
szerintem igaza van a kérdezõnek nekünk is csak 14 en leszünk de én akkor is felveszem a mennyasszonyi ruhát mert arra az 1 napra szeretnék hercegnõ lenni :)
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem akart.Õ ilyen egyszerû ember!Bezzeg más esküvõjére elmegy tanúnak nagy banzájba, csak éppen õ nem akarta.De a lagzi óta amin voltunk, mondja is hogy nem is volt vészes, tök jól érezte magát, bezzeg én hiába kérek valamit, nekem nem tette meg a haverjának meg szó nélkül!
Lagzit csinálhattok bármikor, minden kellékkel, királylányos ruhával, zenekarral, stb. Ha csak polgári esküvõtök volt és nem ellenkezik a nézeteitekkel, akkor még templomi esküvõtök is lehet és azzal együtt már teljesen olyan lenne, mintha most házasodnátok.
Lehet "ál"esküvõ és lagzi is. Egyik rokonomék úgy házasodtak, hogy a polgárit nagyon szûk családi körben, majd 2 héttel késõbb lagzi és volt álszertartás is. Ezt is az anyakönyvvezetõ végzi, gondolom kell érte fizetni pluszban. A lényeg, hogy gyakorlatilag a násznép elõtt lement ugyanaz a szertartás. Aki nem volt ott az elsõn, nem is tudta, hogy nem ez az igazi. Szóval semmi akadálya :)
Nálunk sem volt lagzi, még templomi esküvõ sem.Csak bementün és az anyakönyvezetõ összeadott minket tanuk és a szülõk voltunk.Most 3 gyermekünk van és 10. évfordulonkon, ami tavaj júliusba volt.Rendesen összeházasodtunk, lagzival.Az anyakönyvezetõ is összeadott minket újra, persze ez már nem hivatalos volt, de megtette a család és barátaink elött, majd bementünk a templomba és utánna csaptunk egy szuper bulit.Kisebbik lányom 3 éves a nagyobbik pedig 8.Õk voltak a koszorus lányok, Életem legszebb napja volt.Te is megteheted csak akarni kell :) )
Szia Kérdezõ! Mi lett végül? Megbeszéltétek, rendben vagytok? Lesz/ volt esküvõ? Igazából csak most találtam meg a kérdést és konkrétan az én esetemet írtad le. Nekem is kimaradt minden "nagy" pillanat az életembõl, de ezek közül igazából csak az eljegyzést(mm azt hogy egyáltalán megkérje a kezem, nem a családnak tartott gügyögést, azt nem bírom)és az esküvõt sajnálom. Nekünk is elég egyszerû életünk van, detto, én meglepem õ csak nagyon ritkán, amivel még nem is lenne baj, jobban szeretek én ajándékozni, h.ülyén érzem magam ha én kapok valamit(elõtte soha nem kaptam ajándékot). De ez nekem is fájó pont, fõleg amikor látom, hogy korunkbelieknek megadatik minden, õ is a haverjainak minden nekem meg kb semmi. A gyûrût azóta ígérgeti, persze sose fogom megkapni, pedig nekem egy 200 forintos bizsu is elég lett volna. Meg persze az, hogy farmerban, pólóban(õ lesörözött ingben, mert elõtte este buliztak). Bementünk aláírás a két tanú elõtt és kész, mindenki ment amerre akart.Ennyi. Konkrétan egy közös selfie sincs arról a napról. Ha tudnám, hogy nálatok mi lett az adna egy támpontot, hogy reménykedjek/van-e értelme(mert azért így tényleg nem az igazi), vagy inkább törõdjek bele, mondjak le róla és felejtsem el, aztán majd lesz szép emlék, ha gyerekünk lesz...már persze, ha lesz.

500 ezerből lehet esküvő? Vagy mi az a legkisebb összeg amiből lehetne?

30 fő max, olcsó kaja, sütni a nagyi fog. Templomi esküvő nem kell, cvsak polgári. Mennyi a legolcsóbb ruha?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy hol tartod. Városban vagy falun. A mi esküvõnk 3 éve volt falun, 400 000 Ft-ba került. 100 személyes volt. Nekünk is csak polgári volt. Én 38 000 Ft-ért vettem a menyasszonyi ruhámat.

Az attól függ, hogy hol tartod. Városban vagy falun. A mi esküvõnk 3 éve volt falun, 400 000 Ft-ba került. 100 személyes volt. Nekünk is csak polgári volt. Én 38 000 Ft-ért vettem a menyasszonyi ruhámat.
hét ez hihetetlen. mi nem hasznos azon, h meg tudok csinálni 6 kilóból 1 esküvõt? utána kell járni a dolgoknak, nem esküvõszervezõre, meg dekorosra, meg hülyeségre költeni az erre szánt pénzt. ennyi. jó pontozgatást!
Hát amin lehet spórólni kell. Meghívõ, dísz, szalvéta, süti ezeket othon is lehet készíteni ha valaki ügyesebb. Smink, fodrász lehet ügyes barátnõvel is vagy rokon aki fényképez. Lehet a võfély barát, rokon.
Ez iszonyat sok mindentõl függ. Ruhát is találni 20 ezertõl csillagos égig.. Templom valahol ingyen van, van ahol elkértek 20 ezret. Polgári nálunk asszem 15 ezer volt. Legolcsóbb ruha kérdésed meg: nézz meg honlapokat, mert nem mindegy, tetszik-e neked a legolcsóbb.
lehet, mi bp mellett 60 fõset csinálunk 600.000bõl, vendégeknek szállással, stb..
Az se mindegy, hogy Tihanyban vagy Mátraszelén..
Általánosan 10-12 ezer/fõvel érdemes számolni - persze minél nagyobb az esküvõ, annál kevesebb az egy fõre jutó arány. Szerintem 30 fõre 500 ezerbõl már nagyon jó kis esküvõt lehet csinálni, de az a kérdés, hogy mit szeretnétek? Elegánsat vagy egyszerût, fog-e a násznép mulatozni... Szóval lehet 30 fõre milliós nagyságrendbõl is esküvõt csinálni (kastélyban, hintóval, élõvirág-dekorációval), meg egy családias étteremben 200 ezerbõl is kihozható (ruhával együtt természetesen).
ja, és a mennyasszonynak szívesen ajánlom ezt a szalont, nagyon szép, különleges ruháik vannak, olcsón: http://feherszalon.hu/category/akcios/
simán! mi 750.000bõl hoztuk ki, de több mint 100an voltak! így csak a terembérlés 120e volt. ruhát, ha egyszerû, elegánst szeretnétek, amit még esetleg késõbb is horhattok, akkor lehet a Garay téren venni 30-40e körül. én varrattam, így 70e volt, férjem öltönye 35e. kaja, ha étteremben lesz kb.10e/fõ, ha party szervíz, akkor olcsóbb is lehet. nagyon ajánlom a Hermina Éttermet! nekünk õk szállítottak, nagyon finomat, korrekt áron.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Simán. Nemrég volt egy kérdés, hogy 200 ezerbõl lehet-e tartani 30 fõs esküvõt. Ott azt válaszoltam, hogy csak szûken. Erre totál lepontoztak, hogy túlzásokba esek, simán meg lesz még 150000-bõl is. Menyasszonyi ruha: Én kifutó modellt vettem meg tavaly (nem béreltem) 27000 ft. volt. Engem nem zavart, hogy kifutó, nem volt ráírva. 20 fõs esküvõnk volt, szerényen, de ebben azért volt menyasszonyi csokor, kitûzõ a tanuknak, autódísz. Zene ingyen volt az étteremben. Kicsivel 200000 ft fölött költöttünk, ha mindent beleszámolok. Fodrász, kozmetikus, cipõ. Võlegénynek már volt ruhája.
A kérdező hozzászólása: És a bérlés?
Mármint minek a bérlése?
Jézusom , olyan árakat írnak egyesek....:D 60 fõ 600.000-bõl...Én is valami hasonlót tervezek , csak 80 fõt és ha lehet akkor 500.000-ból :) Amit lehet azon kell is spórolni...példélul szerintem felesleges monogramos szalvéta, a sima is épp ugy megteszi a szájtörlésre, az ültetõkártyát ki tudjátok otthon nyomtatni...meghívót is lehet csinálni otthon szépeket, ha kreatív vagy...A díszeket se kell túlzásba vinni...Mi amit lehet saját magunk csinálunk :) Van aki azt írta 10.000/fõ a kaja...Mit esztek?? Homárt??Mert akkor el is hiszem. Én amit kinéztem menüt az 4000/ fõ és húsleves van benne 5 féle húsi körettel és éjfélkor töltött káposzta.Szerintem ennyi elég is .És szerintem felesleges 5000/fõ korlátlan italfogyasztás is .Mert csak gondoljunk bele én mondjuk megiszok 1, 5 liter ásványvizet az a minõségi is 150 Ft ( nagykerben még lehet olcsóbb is) meg mondjuk megiszok még 2 pohár õszi lét , egy pohár bort...akkor se jön ki többre a fogyasztásom egész napra 2000 Ft-nál többe. Jobban jártok ha az italokat magatok veszitek meg vagy az elfogyasztott mennyiséget fizetitek ki.Nem lerészegedni mennek az emberek hanem ünnepelni.Ha meg részegedni akarnak azt tegyék meg otthon.Pia nélkül is lehet bulizni :) Szerintem


Valahol meg lehet találni, hogy hol, mikor lesznek esküvő kiállítások?

legf?képp Baranya megyében érdekelne, leginkább Pécsett, de mindent írjatok meg, amit tudtok! köszi!!

Legjobb válasz: pl: google: esküvõkiállítás 2011

pl: google: esküvõkiállítás 2011
pontosítok: esküvõkiállítás 2011 baranya vagy ugyanez 2012-re http://www.google.hu/#hl=hu&q=esk%C3%BCv%C5%91ki%C3%A1ll%C3%..

Van egy szívbéli jóbarátnőm. Õ kitalálta, hogy nem jön el az esküvőmre és mégcsak egy lapot sem írt. Azt mondta, hogy úgyis drága az esküvő, ne legyen rájuk gondom. Ez a baráti magatartás mögött mi lehet?

Legjobb válasz: Talán rosszul esik neki, hogy férjhezmész, mert fél, hogy ezután eltávolodtok egymástól. Vagy rossz neki hogy az õ barátja (ha van), még nem kérte meg a kezét. Kérdezz rá!

Talán rosszul esik neki, hogy férjhezmész, mert fél, hogy ezután eltávolodtok egymástól. Vagy rossz neki hogy az õ barátja (ha van), még nem kérte meg a kezét. Kérdezz rá!
Vagy csak nem szereti az esküvõket. Én kifejezetten utálok ilyen ceremóniákon részt venni. Kérdezd meg tõle hogy miért nem megy el, de ne táplálj iránta rossz érzelmeket.
Én is arra gondolok, hogy féltékeny lehet, ha tényleg költségkímélés miatt nem tudna elmenni, akkor küldene pl egy dísztáviratot. Az is lehet, hogy nem akar egyedül menni, vagy pl nincs megfelelõ ruhája, ezek csak tippek, az anyagi helyzetét te ismered. Én is utálom az esküvõi népünnepélyeket, de a legjobb bnõm esküvõjére akkor is elmentem , és végig ott voltam, akármennyire utáltam , mert tudtam hogy neki mennyire fontos, és számít rám. Vagy lehet hogy van valaki a társaságban akivel nem akar találkozni? Ezek a tippjeim.
vagy szerelmes a férjedbe.

Nem nagyon tudunk sok pénzt költeni az esküvőre és senki nem tud támogatni minket a családból. Ha nem hívok meg valakit a családomból, akkor abból örök sértődés lesz. Ne tartsunk csak egy uzsonnát vajon? Mit lehet ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: Szoktak olyat csinálni, hogy a szertartás után van egy álló fogadás, svéd asztalos kajával meg persze a torta:) Elvileg ha ismer a családod, tudja milyen anyagi helyzetben vagytok, és megértheti. Viszont érdemes a meghívókat személyesen kihordani, ahol elõre szóltok, hogy hát bocsi, de ez van és lehet, hogy egy tehetõsebb rokon még megfinanszírozza a lakodalmat is:) De ha nem így sikerül akkor se bánd! Az a ti napotok, és attól még lehettek boldogok, hogy nem tartottatok nagy hacacárét. Aki ezt nem érti meg az szégyenlje magát!

Szoktak olyat csinálni, hogy a szertartás után van egy álló fogadás, svéd asztalos kajával meg persze a torta:) Elvileg ha ismer a családod, tudja milyen anyagi helyzetben vagytok, és megértheti. Viszont érdemes a meghívókat személyesen kihordani, ahol elõre szóltok, hogy hát bocsi, de ez van és lehet, hogy egy tehetõsebb rokon még megfinanszírozza a lakodalmat is:) De ha nem így sikerül akkor se bánd! Az a ti napotok, és attól még lehettek boldogok, hogy nem tartottatok nagy hacacárét. Aki ezt nem érti meg az szégyenlje magát!
Nálunk is ezért lesz csak szûk családi vacsi a polgári szertartás után. Megoldás a kéttanús esküvõ, akkor nincs sértõdés, illetve a szûk család. mi is csak 13-an leszünk, csak szülõk és testvérek.
Nagyon egyet ertek az elso hozzaszoloval. Svedasztal a legolcsobb es csakis olyan kajaval amit ti szerettek. Sajna nekunk sincs sok a zsebben szulok pedig nem tudnak segiteni, ugyhogy ha zene lesz akkor klasszikus disco egy dj ismerossel - tehat zenekar kilove. Palinka, eros szeszesitalok kilove miutan mi csak sort iszunk ezen is lehet sokat sporolni. Arra gondoltunk hogy megkerunk mindenki feherben jojjon a szep osszkepert. S mellesleg a ruhamat ingyen kapom. Hasznalt de nem szamit majd en is tovabbadom. A volegenynek sem lesz szmoking csak szep laza feher ing. De kinek mi a jo. A lenyeg, hogy ti jol erezzetek magatokat!!!! Mindenkit meg kell hivni a csaladbol de kerni kell, hogy feltetlenul jelezzek ha nem tudnak jonni. Igy tudjatok majd, hogy hany emberre szamolhattok.
Nekünk sikerült és szerencsénk volt.Mikor a meghivót vittük, mindenki megkérdezte, mire lenne szükségünk, mi a pénzt kértük.Csomo mindent abbol fizettünk utolag.Szinte mindenhol elöleget kérnek csak.180fõ volt.Egyébként sokat jártam utána.Nagyon sok dolgot, például tyukot egy kis faluban vettünk, az édes sütiket is ott csináltattunk, sokkal olcsobban.Az italokat is visszavették ami nem fogyott el.Össze lehet hozni, fantáziálj.Egyszer van az életben, legyen olyan ahogy te szeretnéd.
Kétféle meghívó legyen. Az egyiket azoknak add, akit csak a szertartásra hívsz, a másik fajtát meg azoknak, akiket szûk körben meg is vendégelsz

Mit lehet táncolni esküvő estéjén?

Legjobb válasz: Általában egy nyitótánccal szokta kezdeni a pár az estét, ami vagy angolkeringõ vagy bécsikeringõ, de lehet egy fergeteges rocky is. De ha úgy gondoljátok lehet csárdás is. Éjfélkor lehet táncolni a gyertyafénykeringõt.

Általában egy nyitótánccal szokta kezdeni a pár az estét, ami vagy angolkeringõ vagy bécsikeringõ, de lehet egy fergeteges rocky is. De ha úgy gondoljátok lehet csárdás is. Éjfélkor lehet táncolni a gyertyafénykeringõt.
Bármit, ami a pár igényeinek megfelel. lehetnek társastáncok, de akár csak lassúzni is :) semmi sem kötelezõ, még maga a tánc sem...

Mit gondoltok a csatolt kérdésről? Lehet vagy nem lehet esküvőre vőlegénynek smink?

Legjobb válasz: Persze hogy lehet neki, anno 3 évvel ezelõtt a férjem nek is volt.

Persze hogy lehet neki, anno 3 évvel ezelõtt a férjem nek is volt.
egy kis matt hatást adó púder a fotózás elõtt néha nem árt. persze vannak babaarcú pasik is, õk szerencsések. mondjuk azért az elég meleg, ha egy pasira szempillaspirált kennek, vagy kihúzzák szemceruzával. ez nem lehet vagy nem lehet kérdése, hanem egyéni igényeké.
Az enyémnek nem volt, hevesen tiltakozott ellene :D
Nálunk nem kellett. Sima bõre van, mint egy babának, meg könnyen barnul!
Lehet. Nálunk nem volt. Még a gondolatára is halálra röhögtük magunkat, azt pedig nem akartuk, hogy az esküvõ röhögésbe fulladjon. :D A párom haverjai biztos élvezték volna. :) Szerintem a párom el sem vett volna, ha azzal járt volna az esküvõ, hogy sminkelik. xDDD De ez egyéni stílus, ízlés kérdése. Simán lehet, ha szeretné, vagy vannak olyan bõrhibái, amit el szeretne takarni.

Mit lehet énekelni egy esküvőn ami igazán megható lehet?

Meghívtak egy esküv?re és egyszer?en nem toom h mi lenne illend?....19/L

Legjobb válasz: milyen felekezet? vagy polgári? templomban szokták a Bach-G vagy a Schubert Ave Mariát Van egy gitáros ének is "tégy engem pecsétnek " vagy ilyesmi ... Van egy Éneklõ egyházas dal is, na azt még soha nem hallottam...

milyen felekezet? vagy polgári? templomban szokták a Bach-G vagy a Schubert Ave Mariát Van egy gitáros ének is "tégy engem pecsétnek " vagy ilyesmi ... Van egy Éneklõ egyházas dal is, na azt még soha nem hallottam...

Mi lehet a koszorúslányok feladata egy esküvőn?

Legjobb válasz: Nálunk mivel a koszorúslányok kislányok voltak. Nevezetesen 2-4 évesek, õk kosárban virágszirmokat kaptak és azt szórták a menyasszony elõtt mikor bevonult a templomba. A sógornõm és a húgom meg segített a vendéknek leigazodni. Pontosabban inkább a húgom.

Nálunk mivel a koszorúslányok kislányok voltak. Nevezetesen 2-4 évesek, õk kosárban virágszirmokat kaptak és azt szórták a menyasszony elõtt mikor bevonult a templomba. A sógornõm és a húgom meg segített a vendéknek leigazodni. Pontosabban inkább a húgom.
az ifjú pártól kérdezd meg nyugodtan, h mi lesz a feladatod.
A népi hagyományok szerint a menyasszonyt el kellet rejteni a gonosz erõk elöl, sok "egyforma szépségû" leány -és fonntos, hogy csak leány!! -között elrejtõzhetett a menyasszony az ártó szeme elõl. Azonkívûl kedves barátnõi, fiatal leányrokonainak közelsége segítségére volt az arának. A leányoknak is lehetõséget adott a "szereplésre", szépen kiöltözve, a legények figyelmét felkeltették, gyakran ott szövõdtek az új kapcsolatok, ismeretségek, szerelmek. Az idõsebb, hásak emberek is jobban tartották magukat az eladósorban lévõ leányok jelenlétében. Ha a menyasszony ruhája fehér volt, akkor csak a gyermekkorú koszorúslányok ruhája lehetett fehér, az idõsebb leányoknak halvány, de színes ruhában illet lenniük... pl: rózsaszin
hogy szépek legyenek és mosolyogjanak a képeken. ha nagyobbak és pl sogornö vagy olyan barátnö aki ismeri a családot akkor egy kis hostess szerü feladat, a vendégek utbaigazítása, motivációja (táncolásra). de végsösoron a koszoruslányok az eladó sorban lévö lányok voltak akiket úgy mond szépen felöltöztettek az esküvöre és itt is párt próbáltak nekik taláni. szóval igazábol semmi feladatuk nem volt. most meg minden ház másszokás.
A kérdező hozzászólása: és 24 évesen?:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!