Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet ellene, hogyan (217 db)

Mi a vashiány tünetei? Mit lehet ellene tenni? és egyáltalán hogyan lesz valaki vashiányos?

Legjobb válasz: Vérszegénység, sápadtság, gyengeség. Meg biztos más is. Úgy lesz valaki vashiányos, hogy például csak növényekben elõforduló és nehezen felvehetõ formában jut vashoz, ami elégtelennek bizonyul. Vagy úgy hogy állandóan kenyeret eszik, és ez a sz.ar nem engedi felszívódni a mikrotápanyagokat, elemeket. Ezért HIÁNY alakul ki. Azt lehet ellene tenni, hogy elkezdesz vasat enni (húst, májat) és az emésztést, felszívódást gátló anyagokat elkerülöd egy idõre. Ez segíteni fog. Kerülendõk a durva, vízben nem oldékony rostokat tartalmazó növények, és a magas fitinsav tartalmú növények. Lényegében ezek a gabonák.

Vérszegénység, sápadtság, gyengeség. Meg biztos más is. Úgy lesz valaki vashiányos, hogy például csak növényekben elõforduló és nehezen felvehetõ formában jut vashoz, ami elégtelennek bizonyul. Vagy úgy hogy állandóan kenyeret eszik, és ez a sz.ar nem engedi felszívódni a mikrotápanyagokat, elemeket. Ezért HIÁNY alakul ki. Azt lehet ellene tenni, hogy elkezdesz vasat enni (húst, májat) és az emésztést, felszívódást gátló anyagokat elkerülöd egy idõre. Ez segíteni fog. Kerülendõk a durva, vízben nem oldékony rostokat tartalmazó növények, és a magas fitinsav tartalmú növények. Lényegében ezek a gabonák.
A kérdező hozzászólása: és hogyan lehet azt kideríteni?már megnéztem a neten és azt írta, hogy vérvétellel de én nagyon félek a tûktõl és még soha nem voltam vérvételen, ott mit csinálnak?
Beleszúrnak egy tût a vénádba és engedik kifolyni a véredet egy gyûjtõedénybe. Igazából vákuum is van, így gyorsan megvan. A vérmintát aztán elemzik. Minek akarsz vizsgálatot amikor félsz a tûktõl? Ha létezik aduász egészséges táplálkozás, Te pedig úgy érzed nem vagy éppen makk egészséges, akkor mindenképpen vizsgálatokra van szükség elõbb, amikor a hátad közepére sem kívánod a tûket? Ha gyanítod a vashiányt, akkor egyél úgy mint azok akik között 0 a vashiány elõfordulása. Olyan emberek ezek akik húst esznek, de nem termesztenek gabonákat. Ilyen népcsoportoknál gyakorlatilag nem létezik vashiány.
Egyébként az állapotról és a tünetekrõl olvashatsz itt. http://www.mimi.hu/betegseg/vashiany.html
A kérdező hozzászólása: a bátyám mondta, hogy el kéne menni egy vérvételre mert nem lehet tudni h biztos vashiányos vagyok.De a sápadtság, gyengeség ez a két tünet stimmel.

Elől van a forgóm, és mikor be akarom lőni, zavaró. Mit lehet ellene tenni, hogy ne akadályozzon zselézésnél?

Legjobb válasz: Nem sokmindent szerintem. Mondjuk nekem 1 forgóm van, az is hátul úgyhogy nem zavar. Lehet hogy formázhatóbb lenne, ha ritkíttatnál azon a részen. Mondjuk, hogy ne legyen felfûnõ inkább ritkítsd meg az egészet. Bár ez lehet nem a legjobb ötlet, ha alapból nem sûrû a hajad. Ezetleg próbálkozz meg azzal, hogy beszárítod olyanra amilyenre formázni akarod és utána zselézz! :)

Nem sokmindent szerintem. Mondjuk nekem 1 forgóm van, az is hátul úgyhogy nem zavar. Lehet hogy formázhatóbb lenne, ha ritkíttatnál azon a részen. Mondjuk, hogy ne legyen felfûnõ inkább ritkítsd meg az egészet. Bár ez lehet nem a legjobb ötlet, ha alapból nem sûrû a hajad. Ezetleg próbálkozz meg azzal, hogy beszárítod olyanra amilyenre formázni akarod és utána zselézz! :)
A kérdező hozzászólása: Nekem 3 is van, 2 hátul, meg egy elõl:D Próbáltam a beszárítós trükköt, elõl ugyanúgy látszik, de megy a zöld ;)


Ujjzsibbadással mit lehet kezdeni? 30 hetes kismama vagyok és pár napja úgy zsibbad a bal kezem csuklótól ujjvégig, hogy majd meg veszek. Miért lehet ez? És mit lehet ellene tenni?

Olyasmi érzés, mint amikor valakinek nagyon átfagy a keze és utána meleg víz alá teszi. Olyan érzés, mintha 1000 hangya rohangálna rajta, de van, hogy még ég és viszket is.

Legjobb válasz: Sajna semmit,a baba pont úgy fekszi hogy nyom egy ideget.Nekem is ilyen volt,plusz vizesedtem,és ezáltal dagadtak a végtagjaim.Kitartást neked.

Sajna semmit, a baba pont úgy fekszi hogy nyom egy ideget.Nekem is ilyen volt, plusz vizesedtem, és ezáltal dagadtak a végtagjaim.Kitartást neked.

A fehér ruháim miért lesznek szürkék? Függ atól, hogy milyen ruhákkal lesz kimosva? Vagy a vízkő miatt van? És mit lehet ellene tenni?

Mert olyan zavaró, hogy a tök szép, dárga cuccaim egy id? után olyan csúnyán néznek ki...

Legjobb válasz: Jesszus, persze hogy számít mivel mosod, nem véletlen válogatja az ember színek szerint. :D És nem árt fehér ruhákhoz való mosószert használni. Ami bírja, azt fehéríteni is lehet néha, de ezt sok anyag nem tolerálja. És elvileg a vízkõ is közrejátszhat, ezt épp nem tudom, olyan helyen élek, ahol szinte nulla a vízkõ. ^^" De gondolom ha a szaniteren nyomot hagy, meg a hajon, akkor a ruhán is. :D De sajnos a fehér ruhák ilyenek. A fekete meg kiszürkül. :(

Jesszus, persze hogy számít mivel mosod, nem véletlen válogatja az ember színek szerint. :D És nem árt fehér ruhákhoz való mosószert használni. Ami bírja, azt fehéríteni is lehet néha, de ezt sok anyag nem tolerálja. És elvileg a vízkõ is közrejátszhat, ezt épp nem tudom, olyan helyen élek, ahol szinte nulla a vízkõ. ^^" De gondolom ha a szaniteren nyomot hagy, meg a hajon, akkor a ruhán is. :D De sajnos a fehér ruhák ilyenek. A fekete meg kiszürkül. :(
A fehér ruhákat én szigorúan külön mosom. Ha van köztük olyan, amiben van egy kis minta, akkor színfogó kendõt is teszek a mosódobba. Fehér ruhákhoz való folyékony mosószert használok, nekem jobban bejött, mint a por, de ez ízlés dolga.
A kérdező hozzászólása: És így hófehérek maradnak a ruhák?
30 fokban (finom mosás) nyugodtan moshatod bármilyen színnel. Én mindig úgy csinálom, hogy a kényesebb felsõimet, nacikat stb. együtt, szigorúan 30 fokban mosom, és soha semelyik nem fogta be a másikat (persze egy nagyon rikító színû valamit elõször mindig kézzel mosok, hogy megnézzem, nem engedi-e a színét). A Dreft kényes ruhákra való mosószere (folyadékos) nagyon jó, a finom mosáshoz mindig azt használom. Nekem évek óta fehérek a fehérek. :)
Külön kell mosni: -színes ruhák (ide érdemes színfogó kendõt betenni a dob aljára!) - színes mosószer -fehér ruhák (fehérnemûnél ajánlott hálóban mosni) - fehér mosószer -fekete ruhák - fekete mosószer Hidd el, így sokáig szépek maradnak. A színfogókendõ (Dylon a legjobb) pedig hasznos. Próbáld ki, én mindig teszek be, és nem színezi egyik ruhát a másik, de fehéret csak fehérrel mosok, színfogóval sem mosom össze õket.
A kérdező hozzászólása: Persze, nem úgy gondoltam, hogy fehéret a feketével.. :D hanem, hogy fehéret a világossal. Amúgy meg szerintem nem lakunk vízköves helyen... Csak azért kérdeztem, hogy azért valamennyire mégis számíthat az a minimális is... hát, anyám úgy csinálja, hogy sötétek, meg világosk (ebben benne van a fehér is.!) mert azt mondja, hogy "nem gyûlik össze elég fehér". Pedig szerintem rengeteg fehér cuccunk van, de mindegy. utolsó válaszoló nagyon szépen rendezte, szerintem is így kéne csinálni, de nem hiszem, hogy anyáék ennyit költenének majd külön-külön a mosószerekre. De hátha sikerül majd meggyõznöm, mert gyalázatos, hogy az egyik Tally Weijl-es felsõmet kb. fél éve vettem, de már szürke... -.- nem lehetne valahogy újra fehérré csinálni, úgy, hogy ne ártson a ruha anyagának?

Mit jelent az pontosan, hogy nehéz szájú ló? Hogy néz ki? Mit lehet ellene tenni? Ha egy ló pl. kocsiban hajtva válik keményszájúvá, akkor később a lovaglás során is az marad?

Legjobb válasz: Azt a lovat hívják nehéz szájúnak amelyiknek érzéktelenebb, keményebb a szája mint a többi lónak, ez legtöbbször a rossz szárhasználat miatt keletkezik. Persze ha kocsiban kemény szájú a ló, akkor ez nyereg alatt sem lesz másként sajnos mert ott is, itt is zablával megy, és ezen nem változtat h rajta ülsz. Visszafordítani sajna nem nagyon lehet, használj feszítõzablát, ez nem csak a szájára hat, hanem a tarkójára is.

Azt a lovat hívják nehéz szájúnak amelyiknek érzéktelenebb, keményebb a szája mint a többi lónak, ez legtöbbször a rossz szárhasználat miatt keletkezik. Persze ha kocsiban kemény szájú a ló, akkor ez nyereg alatt sem lesz másként sajnos mert ott is, itt is zablával megy, és ezen nem változtat h rajta ülsz. Visszafordítani sajna nem nagyon lehet, használj feszítõzablát, ez nem csak a szájára hat, hanem a tarkójára is.
nehéz száju:nehezen lehet támaszkotatni a lovas kezén, érzéketlenebb a szája és nehezebben reagál a szársegítségekre.kocsizás után is kemény lesz a szája , puha engedö kézel lovagolva korigálhato ez a hiba.
Nagy türelemmel, hosszú idõ alatt, puha zablával, és puha kézzel lovagolva talán még javítható, bár azt nem írtad, hogy mennyi idõs, ha fiatal még van remény egy jó lovassal javítani, de ha netán idõsebb, nem sok esélyed van, de nem lesz egy könnyû eset. A nehéz száj helyett, inkább a kemény száj az ami lovas szakmában elfogadott kifejezés.Nem néz ki sehogy, mert semmi nem látszik rajt. Feszítõ zablával tovább keményítheted a száját!!!!

Mi az a csótánymérgezés? Hogyan, mivel lehet ellene védekezni? Igaz, hogy a vízvezetékekben jönnek föl?

Én is tartok ett?l, mivel néhány hete elakadt a vízvezetékrendszerünk, és eléggé bugyborékol. Lehet csótány az oka?

Legjobb válasz: Búvárcsótányok? Még nem hallottam ilyet :)))) Inkább a csöveken mászkálnak. A bugyborékolás inkább attól lehet, hogy levegõs lett a rendszer.

Búvárcsótányok? Még nem hallottam ilyet :) ))) Inkább a csöveken mászkálnak. A bugyborékolás inkább attól lehet, hogy levegõs lett a rendszer.
Ilyen nincs!!! A csótány hulladékevõ! Csakis hulladékot fogyaszt.
Nem a vízvezetékekben jönnek föl, hanem mellette, ott mindig van annyi lyuk, ahol elférnek. A bugyborékolás valami mástól van, esetleg hívjatok szerelõt.
Mire gondolsz csótánymérgezés alatt? A csótányoknak iszonyú szaguk van (szerintem) ha sokan vannak, lehet olyan vegyület miatt, ami mérgezõ? (mint a záptojásszag, ami kénhidrogén ugye) A vízben tudtommal nem mászkálnak, viszont a csövek mellett a falban rengetegen lehetnek... Volt már hozzájuk "szerencsém", még a gondolattól is a hidge ráz...
A kérdező hozzászólása: Köszi! De hogy lehet ellenük védekezni?
16:08-as vagyok. Én elmenekültem, szégyen, nem szégyen, elköltöztünk. Próbáltuk írtani õket chemotox-szal, porral, fújóssal, másféle fújóssal, vizesre fújtuk a bogarak hátát, és kb le se [email protected]ák, mászkáltak tovább, iszonyú, hogy milyen ellenállóak. Egyedül a darázs-és szúnyogirtó jött be, de csak ha közvetlenül a bogárra fújtuk, akkor pár másodperc múlva rohangálni kezdett és elpusztult. De így meg vadászhattunk rájuk egyenként, ráadásul ezek a szerek nem éppen egészségesek belélegezve. Rémálmomban se jöjjön elõ az az idõszak, ha éjjel kimentem a konyhába, olyan volt, mint egy horrorfilmben, mindenütt hemzsegtek, azóta is irtózok tõlük. Reggel meg kezdhettem azzal, hogy a millió döglött bogarat (mégis hatott az a sok cucc?)söprögethettem össze mindenünnen, és nem akartak elfogyni.
Rovarirtót kell hívni. Van gél alapú irtószer is, több helyre odapöttyözik a lakásban, hatásosabb, mint a permet, mert azt felmosod, ez meg ott marad. Csótánycsapdát eszedbe ne jusson használni, azon ugyanis olyan szer van, ami csalogatja a dögöket, ezt szakembertõl tudom. Így lehetett, hogy nálunk szerintem a ház összese randizott, annyi ragadt bele.

Mi lehet az oka, hogy másfél éves keverék kutyimnak állandóan hullik a szőre. Nem csak vedlési időszakban hanem folyton. Elég megsímogatni, és rengeteg szőrszál hullik ki. Ez normális? Mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: minden kutyának van aljszõre, amit egész évben hullat. kivéve egy két szobakutyának, mint a yorki, máltai. ezen úgy tudsz segíteni, hogy naponta többször jól átkeféled aljszõrkefével. amúgy megy vedlenek a meleg miatt is. nem kell egybõl orvoshoz rohanni vele, ha vakarja, piros a bõre, hámlik, korpás, na akkor viheted.

minden kutyának van aljszõre, amit egész évben hullat. kivéve egy két szobakutyának, mint a yorki, máltai. ezen úgy tudsz segíteni, hogy naponta többször jól átkeféled aljszõrkefével. amúgy megy vedlenek a meleg miatt is. nem kell egybõl orvoshoz rohanni vele, ha vakarja, piros a bõre, hámlik, korpás, na akkor viheted.
Állatorvossal kellene beszélned. Lehet, hogy valamilyen vitaminhiánya van, vagy allergiája. A szomszéd kutyája szója-allergiás volt, bolti konzerv kutyakaját, meg szárazat evett, állítólag tele van szójával. Na annak a kutyusnak hullott állandóan a szõre.
Erre én is kiváncsi lennék. Az én kutyáimnak is eléggé hullik. :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, úgy látom nem korpás és nem is vakarózik. Lehet, hogy meg kéne fürdetni?
az sem rossz ötlet :)

Szeretnék megosztani egy mappát LAN-hálózaton, de folyton hibaüzenetet ír ki, hogy "Hiba történt a (z) xy megosztása közben". Mi lehet a hiba, és mit lehet ellene tenni? (rendszergazdai fiók, jelszóval, mindennel)

Legjobb válasz: Kevés az adat, amit megadtál és túl általános a hibaüzenet szöveget. Egyelõre annyit tudok mondani, hogy attól, hogy rendszergazda vagy, még nem rendelkezhetsz mások mappájával korlátlanul. Ugyanis még ott vannak a tulajdonosi jogok is. Próbáld meg elõször a mappát saját tulajdonodba venni és utána megosztani. Ha ez nem járható, akkor próbálj meg egy részletesebb leírást küldeni a hálózat felépítésérõl, és a hibaüzenetrõ, valamint a mappa tulajdonosáról. Remélem kezdetnek ennyi elég lesz...

Kevés az adat, amit megadtál és túl általános a hibaüzenet szöveget. Egyelõre annyit tudok mondani, hogy attól, hogy rendszergazda vagy, még nem rendelkezhetsz mások mappájával korlátlanul. Ugyanis még ott vannak a tulajdonosi jogok is. Próbáld meg elõször a mappát saját tulajdonodba venni és utána megosztani. Ha ez nem járható, akkor próbálj meg egy részletesebb leírást küldeni a hálózat felépítésérõl, és a hibaüzenetrõ, valamint a mappa tulajdonosáról. Remélem kezdetnek ennyi elég lesz...
A kérdező hozzászólása: A tulajdonos én vagyok. Két Windows XP operációs rendszer van bekötve 2 udp kábellel, mindkettõ MSHOME munkacsoportban van, és az egyiken jelentkeznek a következõ problémák: --"Hiba történt a(z) XYZ megosztása közben. A Kiszolgáló szolgáltatás nem indult el." XYZ tetszõleges helyû meghajtó vagy mappa, szinte már mindet megpróbáltam megosztani -- Hálózati játéknál nem elérhetõ a gép, csak ha IP cím alapján csatlakozok hozzá. Kézzel konfiguráltam be a hálózatot mindkét esetben ugyanúgy, fájlmegosztás engedélyezve, tûzfal kivételekhez hozzáadva a LANhálózat (így neveztem el a csatlakozást), vírusmentes gépek, amennyire a nod32 tudja, mindkettõ az MSHOME munkacsoportban van, a gépek neve nem ugyanaz, IP címük 192.168.0.1 és 192.168.0.2 valamint a switch TPLINKSF1005D. Esetleg egyéb információt írjak még?

Azt hallottam hogy ha meghúzunk egy zsinórt vagy vezetéket a motor alatt akkor ki lehet nyitni a csomagtartót. Nem tudom h igaz-e de mit lehet ellene csinálni? Melyik zsinór vagy vezeték az honnan lehet megismerni?

Legjobb válasz: Nyisd ki a csomagtartót, szemléld meg a zárat és számold meg, hány vezeték/bowden/egyéb, hasonló eszköz csatlakozik hozzá. Ha egy sem, akkor pedig feküdj le, aludj el, álmodj szépeket és ne dõlj be többé minden városi legendának. Ha mégis csatlakozik hozzá valamiféle bowden, akkor keresd meg az utastérben a csomagtartó nyitókarját. Ha megvan, szintén feküdj le nyugodtan aludni, mert ez egy olyan kényelmi felszerelés, aminek még sok hasznát veszed. És szintén ne dõlj be minden városi legendának. Ha elektromos vezeték csatlakozik hozzá, akkor gyõzõdj meg arról, hogy nem lehet akkora erõt kifejteni rá, hogy kinyissa a csomagtartó zárját (vagy az elektromos nyitószerkezethez tartozik, vagy - gyakrabban - a belsõ világítást kapcsolja be). Miután ez megtörtént, kösd vissza a kiszakadt vezetéket, majd feküdj le aludni, álmodj szépeket és ne dõlj be minden városi legendának.

Nyisd ki a csomagtartót, szemléld meg a zárat és számold meg, hány vezeték/bowden/egyéb, hasonló eszköz csatlakozik hozzá. Ha egy sem, akkor pedig feküdj le, aludj el, álmodj szépeket és ne dõlj be többé minden városi legendának. Ha mégis csatlakozik hozzá valamiféle bowden, akkor keresd meg az utastérben a csomagtartó nyitókarját. Ha megvan, szintén feküdj le nyugodtan aludni, mert ez egy olyan kényelmi felszerelés, aminek még sok hasznát veszed. És szintén ne dõlj be minden városi legendának. Ha elektromos vezeték csatlakozik hozzá, akkor gyõzõdj meg arról, hogy nem lehet akkora erõt kifejteni rá, hogy kinyissa a csomagtartó zárját (vagy az elektromos nyitószerkezethez tartozik, vagy - gyakrabban - a belsõ világítást kapcsolja be). Miután ez megtörtént, kösd vissza a kiszakadt vezetéket, majd feküdj le aludni, álmodj szépeket és ne dõlj be minden városi legendának.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!