Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet egy 4 hónapos babával (8 db)

Mit lehet játszani egy 4 hónapos babával? Mivel lehet lefoglalni, hogy fejlődjön?

Legjobb válasz: Szia.Beszélj neki sokat.Bármirõl.Akár arról amit fõzöl, vagy hogy épp apa ruháit teregeted.Énekelj neki, vagy hallgassatok kellemes zenét.(nem kell kimondottan babazene.)tévhit hogy csak azt lehet) Ha kint vagytok az udvaron fogj meg egy virágot, add a kezébe hogy észlelje a kinti világot is , meg pl a füvet, vagy a falevelet.Bent különbözõ anyagú ruhákat adhatsz a kezébe ezzel a tapintását fejleszted.Nem kellenek drága készségfejlesztõk hogy a gyerek boldog és okos legyen.A közvetlen környezetedbõl meríts ötleteket.

Szia.Beszélj neki sokat.Bármirõl.Akár arról amit fõzöl, vagy hogy épp apa ruháit teregeted.Énekelj neki, vagy hallgassatok kellemes zenét.(nem kell kimondottan babazene.)tévhit hogy csak azt lehet) Ha kint vagytok az udvaron fogj meg egy virágot, add a kezébe hogy észlelje a kinti világot is , meg pl a füvet, vagy a falevelet.Bent különbözõ anyagú ruhákat adhatsz a kezébe ezzel a tapintását fejleszted.Nem kellenek drága készségfejlesztõk hogy a gyerek boldog és okos legyen.A közvetlen környezetedbõl meríts ötleteket.
Van egy nagyon jó könyv Deákné B. Katalin: Anya taníts engem! Ez nagyon profin hónapokra lebontva leírja mit kell tudnia a babának és milyen képességét mivel fejlesztheted. Ha sikerül szerintem szerezd be, met nagyon hasznos egy könyv. Jó babázást!
Mi vettünk neki készségfejlesztõ játszószõnyeget, drága volt, de megérte, mert nem tudja megunni, mindig felfedez rajta valamit és kiegészítõket is lehet hozzá rendelni. Egy nap 2-3 órát is eljátszik alatta. Ezen kívül imád mindent fogdosni, sokszor ölbe veszem végigmegyünk a lakáson és megengedem neki, hogy mindent megfogdosson, megkóstoljon / persze csak olyat, amin nem áll 2 réteg por :-) /, ezt nagyon szereti. Minden nap ugyanabban az idõpontban tornázunk, nekem gyerekorvos mutatott pár dolgot, de baba magazinokban is jó dolgok vannak, ezt is imádja. Emiatt például hamarabb fordult oldalra, tartotta a fejét v. nyomta ki magát, mint az átlag. A hasra fordulást is minden nap gyakoroljuk, de az valamiért csak "háromnegyedig" jön össze, de nem erõltetem, majd megcsinálja, ha akarja. Ja, és pár hete leteszem a földre kevés játékkal, mert álítólag jobban fejlõdik a mozgása kemény talajon, könnyebben ellõki magát, mint az ágyon.

4 hónapos babának mit lehet a lábára adni cipő helyett? Van egy kis vékonyka tutyija, de az már vékony ilyenkor. Lehet kani esetleg hasonlót csak vastagabbat?

Legjobb válasz: bármilyen kocsicipõt pl. ilyet: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/8977?storetype=st..

Persze, léteznek téli kocsicipõk is, de egy jó vastag zokni is megfelel, gondolom, úgyis betakarod a babakocsiban. Bent a lakásban meg fölösleges cipõt, tutyit adni, úgysincs annyira hideg, hogy fázzon zokniban, rugiban.
A piacon szoktam venni vastag zokniféleséget.Bocsi, de a pontos nevét nem tudom.Figurás a lábfeje, és csúszásgátlós a talpa.Alá még simán fel lehet húzni egy zokni, vagy harisnyát. A cipõ jobb lenne, de ez kényelmesebb és nem szedi le.
tutyi is van vastagabb anyagból, ha azt jobban kedveled a "felnõttcipõforma" kocsicipõknél.
nem látsz kibújni készlõ fogacskát? Valószínûleg az lesz..
mi is igy vagyunk, nekunk jon a fogacskank.talan nalatok is ez a baj.
aha a fog.de azért mutasd meg egy orvosnak.hasfájástól kezdve bármi baja lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, nem hiszem, hogy a hasa lenne, az már 3 hónapos korában elmúlt. Sajnos fogacskát még nem látok, bár ott van az a bizonyos fehér csík. Te honnan tudod, hogy nálatok a foga?
Szia! Akárcsak az én kisfiam csak õ már 5 hónapos!! Mi már lassan 1 hete igy vagyunk és ráadásul nyugtalanul is alszik:((!! Irj privit ha gondolod!!
Nálunk is ez van. 4, 5 hónapos a lányom. Szerintem a foga... Az éjszakáink is gallyra mentek már.
Mi is igy vagyunk, 5 es fel honapos a lanyom.Biztos, hogy a foga jön meert nagyon nyügi ö is!
A kérdező hozzászólása: Tegnap bújt ki neki az elsõ, 8 hónapos azóta :)


Lenne egy olyan kérdésem, nem tudom tudtok e segíteni, hogy a 8 hónapos babám 3-4 napja éjjel 1-2 óra körül felkel és sír, visszaaltatni csak nehezen tudom. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.

Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.
nálunk ugyanez van a foga miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam egy gumócskát a felsõ ínén, ahol majd az elsõ két foga lesz, amellett, az lehet a fogacska majd? Alul van már két foga.

Mi baja lehet egy babának (4-6 hónaposan), ha engedjük medencében, vagy strandon pancsolni?

A kérdésem egy másik kérdés ihlette. Sokan írtátok, hogy ti még az otthoni medencébe sem engednétek egy 4 hónapost fürdeni. Arra lennék kíváncsi, hogy mitôl féltek? No és a strandon? Volt már olyan baba, aki beteg lett a víztôl? (Nem napégésre gondolok.) Elôre is köszi a választ, negatívan nem pontozok! :)

Legjobb válasz: Én azt hittem eddig, hogy a gombás fertõzéstõl tartanak annyira, de valamelyik nap olvastam, hogy a fertõtlenítõszertõl (is). Speciel én belevittem. Nagyon jól érezte magát. És figyelgetem a kicsit nagyobbacskákat, hát zabálni való, ahogy úsznak a mély vízben. Mondjuk mi családilag elég nagy strandolósok vagyunk, szóval lehet engedékenyebb vagyok ennek hatására. Gondolom ahol a szülõk egyébként se nagy fürdõsek, ott azért jobban jönnek a kifogások.

Én azt hittem eddig, hogy a gombás fertõzéstõl tartanak annyira, de valamelyik nap olvastam, hogy a fertõtlenítõszertõl (is). Speciel én belevittem. Nagyon jól érezte magát. És figyelgetem a kicsit nagyobbacskákat, hát zabálni való, ahogy úsznak a mély vízben. Mondjuk mi családilag elég nagy strandolósok vagyunk, szóval lehet engedékenyebb vagyok ennek hatására. Gondolom ahol a szülõk egyébként se nagy fürdõsek, ott azért jobban jönnek a kifogások.
Olvastam és ott is válaszoltam. A családi medencét nem értem, hisz kicsi még tény, de nem újszülött már és neki is szüksége van egy kis hûsölésre. A strandtól azért félnek sokan mert tény, hogy nem a legtisztább közeg egy pici számára, nem beszélve arról, hogy a bõrének nem tesz jót a sok vegyszer. Nekem õszi fiam van, így nagyobb volt már strandszezonban, nyugodtan vittük. Otthon pedig napi szinten pancsolt vagy kádban, vagy medencében.
4 hónapos kezdtünk járni babaúszásra, 5 hónaposan pedig wellnesselni mentünk! Azóta már másfél éves, rengeteg volt medencében, semmi baja nem volt soha!
Ên simán bevinnem a vízbe 4illetve 6hósan is. Nem lehet õket mindig minden fertõzéstõl megvédeni ezért lesznek "táposak" Nekik is iszonyat melegük van nekik is jár és kell is a felfrissülés Az en fiam 7hónapos már 2x voltunk strandon es viszem is. Rengeteg babát láttam akik nála jóval/kisebbek voltak es a szülõk bevitték lehûsíteni õket
Én is bevittem, sosem volt semmi baja. Kis idõre gyógyvizbe is, télen is járunk sokszor gyógyvizes fürdõbe, vittük mindig. Nyáron otthon állandó medence van, februári születésû, másjus végén már vizben volt.Igaz elõtte már babaúszáson is voltunk. Ha nem lennék ennyire vizpárti, akkor lehet nem lett volna ennyit vizben. (most már 12 éves nagyfiú, nem jön velünk, ciki a szülõkkel strandolni) :)
A kérdező hozzászólása: Én mind a két gyerekemet pancsoltattam 4 hónaposan otthoni medencében, és fürdôben is. Babaúszásos lurkók, imádták, merültünk is. Sose lett semmi bajuk. Úszás után zuhanyzás volt, úszás közben úszóbugyi, + úszópelus. Sose volt gombás fertôzésünk... Egyedül a vízhôfok volt lényeges, az "úszóvíz" nekik még hideg. A fiamnak volt - már nagyobb korában, 1-2 évesen - mindig piros a szeme a nyitott szemes merülés miatt, de ennél komolyabb bajuk sose volt...
1 éves kor alatt még nagyon könnyen elkaphatnak mindenféle bajokat a medencében, utána is babamedencébe rakd csak, a klóros víz miatt se szabad a picit betenni a nagy medencébe , mert nem jó a bõrüknek. Ha mégis beleteszed, akkor utána jól be kell krémezni, mert kiszárítja a bõrét. Én akkor már inkább Balcsira vinném, medencébe ilyen pici babát nem tennék be. A strandra is lehet vinni pici babamedencét, leteszed a fûre és ott a napon gyorsan felmelegszik benne a víz.
utolsó én ezt mind értem, de 1-2 évesen nem kapja el??
A nyilvános strandokon rengeteg fertözést elkaphat, ami után esetleg évekig tart, mire sikerül meggyógyitani.
Szetintem ezt a kérdést is sokan felfújják. 100 babából mennyi kap el valami fertõzést vagy baqrmit a strandon?? Talán 5-10... Ha ennyire féltik egyesek a babájukat pont azert lesznek betegesek. A kisbabának is kell a felfrissülés nyáron a kanikulában ahogy nekünk is. Az én fiam 8hónapos többször voltunk idên strandon imadta nagyon tetszik neki. Biztos nem hagynám ki hogy baba korában pancsoljon többi más gyerekkel

Mit lehet játszani egy 4-5 hónapos babával? Minden ötlet érdekel!

Lányom 4,5 hónapos, érdeklődő baba, de minden elfoglaltságra ráun 5 perc után... szoktam neki bábozni a plüsseivel, csörgőt adok a kezébe, énekelgetek neki, naponta hatszor körbejárjuk a lakást, megnézegetjük a polcon a színes könyveket, "repülőzünk", de délutánra teljesen kifogyok az ötletekből, kicsit el vagyok keseredve..

Legjobb válasz: Mi sakkozunk vele.

Mi sakkozunk vele.
Kuszik? Akkor bevethetsz labdakat, autokat. Ott vannak a zenelos jatekok, allathangokkal szorakoztathatod (magyarul tanitod mi milyen hangot ad), meg a regi jo "Ez elment vadaszni", "Kerekecske dombocska" es tarsaik. A fiaim nagyon szerettek a "Head and schoulders, knees and toes" dalocskat, szakadtak a rohogestol. Es probald hagyni, hogy magat szorakoztassa, kesobb jo hasznat veszed, ha megtanulja hogyan jatszon egyedul. Esetleg baba-mama tornat nem csinaltatok? Azt is elvezik.
ha még nincs meg, beszerezheted az Anya, taníts engem! címû könyvet, nagyon jó ötletek vannak benne hónapokra lebontva
[link] Itt találsz egy csomó jó mondókát. Én pl fújtam neki buborékokat már ilyen idõsen is.Adhatsz neki a háztartásban lévõ veszélytelen dolgokat. Pl mûanyag üveget (rakhatsz bele kevés vizet vagy pár kavicsot), szivacsot, gyûrjetek papírt. Nézzétek a babát a tükörben. Vagy 1-2 mp-ig rádobsz egy textil pelust, majd hirtelen "lerántod" róla. Ezt az én kisfiam a mai napig imádja. Adj a két kezébe két tárgyat, amit könnyen meg tud fogni, és a kezét fogva ütögesd õket össze. Játszhattok utánozósat. Grimaszolj, nyújtsd ki a nyelved, figyeld utánoz-e. Az Anya taníts engem tényleg jó. Én is használom. [link]
Sétálni nem szeret? Esetleg lemehettek naponta 2x is. A lányomnak még bejött a rezgõs pihenõszék, abban is jól elvan. Esetleg éneklõs, mozgós forgó a kiságyba a feje fölé, nálunk az is negyed órát jelent:) Én olvasni is szoktam neki, elnyújtózunk a francia ágyon és nézegetjük a könyvet, anya mesél. Már kedvence is van, ha azt mesélem, akkor még a sírást is abbahagyja (tudom már fejbõl:P). Az enyémet diavetítõ is leköti, lényeg, h meséljek. De lehet vele "táncolni" valamilyen gyereklemezre is. Építhetsz neki valamit kockákból és akkor szereti nézni ahogy ide-oda mennek a színes kockák és a végén imádja szétrúgni:) Szennyesválogatást, vasalást, hajtogatást is csak vele végzem, igazi csaj, imádja ahogy ide-oda mozognak a színes ruhák (õ addig a székében ül). És most tudom, h sokan kiakadnak, de ha nagyon nyûgös napja van, akkor megnézhet egy Bogyó és Babócát is (ez kb. heti egyszer fordul elõ).
5-ös vagyok, ez a könyv is nagyon jó, tele van alap mondókákkal, játékokkal amit vele is lehet játszani (lovacskázás, csip-csip-csóka stb....) És bármivel tovább elvan az enyém, ha van közben vmilyen zene.
Bocs, elfelejtettem belinkelni: [link]
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket! :) A sakkozás sem rossz ötlet, a sakktudásomat elnézve kb hasonló szinten lehetünk a lányommal...:)
Mit esznek?
21.07:attól, h ikrek, még nem klónok.:) ))Két különbözõ gyerek, különbözõ igényekkel.;)
A kérdező hozzászólása: Még semmit holnap megyünk koraszülött felülvizsgálatra aztán ott kiderül majd
Én ma adtam elõször a babámnak Milupa HA vaníliás rizspépet, de hamar megéhezett utána, pedig a promócióban épp ellenkezõleg írják. És nem nagyon ízlett a babámnak, pedig annyira, édes, én is megkóstoltam. 5 hós a babám, én azt vettem észre, hogy amióta hozzátáplálom, azóta jobb az étvágya, többet eszik. Mi is elég vékonykák vagyunk egyébként. Mi voltunk vérvételen is, hogy miért eszik keveset és volt 2 hét, hogy nem változott a súlya, kicsit vashiányos, ez lett az eredmény. Vasat írt fel a doki. Nektek mit mond a doki?
A kérdező hozzászólása: A tejpépek jobban hízlalnak mint a tápszer?
A kérdező hozzászólása: Azért csak az egyiknél van rendes hozzátáplálás mert a másik nem nagyon fogad el semmit a tápin kivül
hiszen ikrek, akkor már a másiknál is hozzátáplálhatnál, ha eggyiknél elkezdted.hát a gyümölcsöktöl, nem fognak hizni, talán majd, ha hust is esznek, vagy adjál tejpépet, ha szeretik
A kérdező hozzászólása: Tápszert kapnak + a nagyobbiknál hozzátáplálok
azért igy is elég kis sulyuak, ráadásul még fogynak is.nagyon vékonykák lehetnek.de mégis mit esznek?szoptatsz, vagy tápszer, esetleg elkezdtél hozzátáplálni?
A babák ha nõnek, akkor nem híznak. Lehet, hogy a tieidnél is csak ez a baj. Ha éhesek lennének, akkor sírnának is. Majd újra fognak hízni is.
Sinlac tápszer, gyerekorvos kiirja, pépesre lehet keverni és jól hizlal, bár neked már nem aktuális. a baba rendes ételeit is lehet süriteni, dusitani vele, vagy kakaóporral keverve adtam nekik.

Ha a babám 4, 5 hónapos és megeszik egy adag - 160 ml körüli gyümölcspépet, ezzel ki lehet váltani egy étkezést? És mikor adjam a nap folyamán?

Ma volt itt a véd?n? és már teljesen összezavarodtam, mert eddig úgy csináltam, hogy 13 óra körül kapott gyümit (alma, barack), a többi étkezésre pedig tápszert, azaz 9kor, 17kor és 20kor. Erre ? azt mondta gyümivel nem lehet kiváltani egy étkezést, csak köztesként adhatom pl. 10 körül, de 13kor ugyanúgy adnom kell neki a tápszert. Már így kiváltva etettem kb. 1,5 hete, de soha nem reklamált hogy éhes lenne, kibírta este 5ig a tápszerig. Most akkor rosszul csináltam, és hogy csináljam ezután?

Legjobb válasz: Ha a babád jól van és hízik szépen, akkor nem csináltad rosszul. De szerintem nézz szét itt: http://www.lll.hu/ Azt hiszem az elsõ étkezés nekünk az ebéd volt, de azt is csak nagyon késõn, nagyjából 7 hónaposan vezettem be, elsõ elõtte még sokáig kapott anyatejet. Így mivel mi anyatejesek vagyunk, nem tudok másban segíteni. De a honlapon vannak szakértõk és nagyon jó cikkek. Nézz szét. :) Sok sikert és kitartást!

Ha a babád jól van és hízik szépen, akkor nem csináltad rosszul. De szerintem nézz szét itt: http://www.lll.hu/ Azt hiszem az elsõ étkezés nekünk az ebéd volt, de azt is csak nagyon késõn, nagyjából 7 hónaposan vezettem be, elsõ elõtte még sokáig kapott anyatejet. Így mivel mi anyatejesek vagyunk, nem tudok másban segíteni. De a honlapon vannak szakértõk és nagyon jó cikkek. Nézz szét. :) Sok sikert és kitartást!
Én uzsonnára adok neki gyümölcsöt és ezzel egy étkezést kiváltottam. Nem iktattam be egy plusz étkezést a gyümölcs kedvéért. A gyümölcs után már nem éhes, nem is adok Neki tápszert. Szerintem jól csináltad eddig.
Én is uzsonnára szoktam neki adni (egy étkezést kiváltva), de szoktam bele reszelni kekszet (anékül nem eszi meg). Ha megeszi az egészet, elvan vele az esti szopásig. Akkor szoktam megszoptatni, ha nem eszi meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!